Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hur många appar har du installerat och vilka av dessa använder du mest? [Undersökning]

Postat:
14:37 - 2011-07-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Hur många appar har du installerat och vilka av dessa använder du mest? [Undersökning]

En modern mobilplattform är på ett vis inte bättre än dess applikationer. Appar utgör en så pass stor del av en plattforms ekosystem att ett operativsystem idag aldrig kan bli framgångsrikt utan en armada utvecklare och riktigt bra program och spel.

Med ekosystem i mobilvärlden menas allt det som krävs för att få en plattform att fungera och frodas: en större mängd utvecklare som skriver appar och spel och släpper tjänster, en bra programbutik som innehåller allt det folk vill ha till sina telefoner, tillverkare som ger ut kompetenta enheter, molnsynkronisering och så vidare. Den äldsta officiella androidtelefonen har inte ens hunnit bli tre år gammal, men enormt mycket har hänt sedan HTC Dream dök upp på amerikanska butikshyllor hösten 2008.

I Androids tidiga barndom talade kritiker ofta om bristen på bra appar och inte minst om avsaknaden av kvalitetsspel. Googles OS jämfördes naturligtvis med iOS, som enligt belackarna hade en mer lockande programbutik. Även om det alltid funnits fina guldkorn i Market hade iPhone-användarna ett bättre utbud. Att detta fortfarande stämmer är mycket tveksamt. Sedan tidiga 2010 har Androids spelscen fullkomligt exploderat och detsamma kan sägas om applikationer.

Nu finns det över 200 000 titlar i Market, att jämföra med de dryga 380 000 appar iOS stoltserar med. Bara i april fick Android 28 000 nya appar och mot slutet av året förväntas Market erbjuda fler titlar än Apple App Store. Merparten är naturligtvis skräp och en förhållandevis stor del av den siffran består säkert av teman och andra releaser som varken är appar eller spel. Säkert är dock att utbudet numera är allt annat än begränsat och att det finns väldigt många bra applikationer, spel, widgetar och levande bakgrunder att välja mellan.

Undertecknad har alltid varit mycket intresserad av mjukvara och har även arbetat som programmerare under ett antal år. Personligen brukar jag ha mellan 180 – 200 spel och appar på min mobil. Förmodligen en onödigt hög siffra – mer mjukvara än vad någon människa torde behöva på en och samma gång och det är också bara ett 40-tal av dessa titlar som används regelbundet. Men även om vissa program bara kommer till användning varannan månad är de ju ändå bra att ha när de väl behövs.

Med så många appar i Market att välja mellan kan det vara intressant att se hur mycket utnyttjandet av dessa skiljer sig åt. Trots att det finns hundratusentals program kanske de flesta använder ungefär samma applikationer ändå? Eller skiljer sig användandet mycket åt från person till person? Något som förmodligen varierar åtskilligt är den mängd appar man har installerat på sin Android. En medelsiffra som ibland dyker upp är 30.

Därför ställer nu Swedroid frågorna: ungefär hur många appar har du installerat och vilka tio av dessa använder du mest? Program som tillhör Android eller skräddarsydda gränssnitt ingår inte i den lilla undersökningen, utan vi är alltså nyfikna på de tredjepartsprogram (samt spel) från Market du oftast kör igång.

Är det Facebook, launchers, virtuella tangentbord, Twitter-klienter och Angry Birds som är gemensamma nämnare eller vilken mjukvara hamnar i topp? Lämna gärna ett par rader i kommentarsfältet och berätta om dina favoritappar!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson X8 på Prisjakt just nu:

Aktuellt

Specifikationerna för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus, enligt rykte.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 2. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 3. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 4. Högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
 5. Rykte: Spotify arbetar på smart högtalare
 6. Samsung talar varmt om ringsignalen i Galaxy S9

Mest läst

 1. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 2. Google har tagit bort ”visa bild”-alternativet för bildsökningar
 3. Google Assistant utökas med svenskt språkstöd i år
 4. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 5. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 6. Samsung talar varmt om ringsignalen i Galaxy S9

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion kör din (primära) mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons