Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hur ofta spricker en smartphoneskärm för dig? [Undersökning]

Postat:
16:11 - 2017-09-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Hur ofta smartphoneskärmar går sönder för oss kan variera mycket från person till person. För vissa åker telefoner i backen titt som tätt, och med otur ryker då panelen, medan andra helt enkelt aldrig tappar sina mobiler.
Många olika omständigheter kan naturligtvis inverka på huruvida telefoner tappas, som exempelvis arbete, årstid, fritidsaktiviteter och eventuella barn som kanske har en tendens att klättra på en. I en undersökning från början av 2016 svarade 32 procent att de för tillfället hade någon form av spricka, stor eller liten, i skärmen.

Med tanke på hur mycket skärmspräckandet kan variera är vi nu nyfikna på hur ofta en skärm ryker för dig? Svaret kan förstås kompletteras med en anekdot eller snyfthistoria.

Ungefär hur ofta spricker en smartphoneskärm för dig?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

 • Erik

  Hittills leder ”jag har aldrig spräckt en smartphoneslärm”. Det är för mig obegripligt, jag har aldrig INTE spräckt en skärm, jag har spräckt skärmen på alla mina telefoner. Rekordet är en dag, hade en iphone 4s som åkte i backen från en parkbänk, något den borde tåla kan jag tycka.

 • Erik

  Detta är verkligen ett eftersatt område. Tillverkarna jobbar med vattentålighet, jag skulle mycket hellre se att de jobbar med stöttålighet. Helst ska de såklart vara både och men hittills har ingen telefon jag haft gått sönder av vattenskada, däremot har de gått sönder av att tappas.

 • Jerry Berglund

  Aldrig någonsin haft en trasig skärm. Visst pappa tog över min Sony Xperia V och han lyckades spräcka den skärmen hehe. Men jag har ännu inte lyckats med konststycket. Hehe Sony har bra skärmar helt enkelt hehe

 • Boss

  Har bytt 3 skärmar. Så det blir väl närmare vartannat än var tredje..

 • Carl-Gilbert

  Har aldrig spräckt en skärm, min fru däremot….3ggr på 2 månader!

 • Niklas Olofsson

  Har spräckt två i mitt liv. En tappade jag ur knät när jag klev ur bilen och en tappade jag på en tröskel när jag använde mobilen som ficklampa.

  Barnen däremot. Har bytt skärm på deras mobiler ett tiotal gånger. Rekordet är nog när en av lurarna höll i under en vecka.

 • Krister

  Alldeles för ofta. Även på laptop och padda. Bräckliga varelser, de moderna kommunikationsapparaterna. Jag skulle lätt betala premiumpris för riktigt hållbara produkter. Det behöver ju inte vara en själv som spräcker skärmen; sånt klarar vilken unge eller överförfriskad vän som helst av.

 • Daniel

  Spräckte min iphone 3g back in the day när den kom ut. Sen har jag klarat mig. Men byter iförsig telefon ofta. Är inte värd mkt med spräckt skärm.

 • pao

  En enda gång i julas
  Tappade min Note Edge i gruset när jag fotade barnen
  Sprack mitt över och funkade klanderfritt tills i somras då den total dog
  Bokat en svart Note 8 ☺️

 • Stormense

  Tillverkarna skulle faktiskt kunna göra sina skärmar som moduler vilka vore lätta att byta själv. Men eftersom inte Apple gjort detta kommer ingen i fårskocken göra det. Eller så ligger ett patenttroll på tekniken?

  Har själv aldrig spräckt en skärm :)

 • Carl-Gilbert

  Min fru spräckte iPhone 7+ skärmen 3ggr på 2 månader…jag spräckte aldrig en android skärm! Pffffffffffffffffffff :P

 • Jocke

  Jag har aldrig spräckt en skärm. Men sen om det beror på att jag haft en osannolik tur eller om det beror på att jag bara har haft HTC har jag ingen aning om.

 • Mattias Jacobsson

  De flesta av oss är helt enkelt försiktiga med våra prylar.

 • Wolfgrin

  Aldrig haft det problemet fram till S7 Edge.

 • Emil Oskarsson

  Kan inte svara direkt då det hänt en enda gång :p Min Xperia Arc S tyckte att den skulle falla i asfalten och fick lite sprickor i glaset nere i vänstra hörnet av mobilen, sen så föll mobilen rakt ner på en sten och glaset höll o sprack inte mer, men LCD skärmen sprack istället :p Så har bara haft sönder glaset på en mobil totalt, haft Xperia Z, X Performance och nu XZ premium därefter :)

 • Emil Oskarsson

  Saknar min Xperia Arc S! Har också upplevt att Sony har haft bra glas på sina mobiler genom tiderna :) Oavsett om det var Dragontail glas eller Gorilla glas :)

 • Erik

  Jo det verkar ju så. Grejen är att jag tycker att jag är försiktig ;-)

 • Ceji

  Man borde fråga iPhoneanvändare också. Garanterat helt andra siffror. :) Minst 60% spräcker sin skärm varje år. Haha

 • Fraz

  ”min Sony Ericsson Xperia arc S sprack i plasten, men det var ett känt problem.”

  Vid ljus-sensorn ovanför skärmen, va? :)

 • Daniel Jansson

  Inte många tonårstjejer som hänger här inte det märks klart och tydligt på omröstningen redan nu!

 • Jerry Berglund

  Jepp, precis. :-) DU minns det också. hehe. SLog mig nu att även min arc S, som togs över av min kära mor, också fick skärmen utslagen. hon tappade den på en sten. Så ok… Men det räknas väl inte? Det var ju inte jag som pajja glaset jue? hehe

 • Ormetkruper

  På Arc sprack ju sargen runt skärmen istället…

 • susanne falk

  Har aldrig spräckt en skärm. Note4, S7, HTC one etc. Jag brukar ha skal på, gärna spigen. De har gått i backen både inne och ute men aldrig fått en spricka.
  De tre barnen på 13/15år har haft S2, Sony, Nexus5X, Huawei Honor 8, P10 samt Samsung. Enda telefonen som spruckit var S4Mini som blev tappat ner i gruset. Då har de haft telefon sista 5 åren.

 • FX111

  Skulle iPhoneanvändare vara mer oförsiktiga eller vadå?

 • Ormetkruper

  Aldrig spräckt en skärm och är inne på min åttonde smartphone. Har heller aldrig lyckats ha sönder någon mobil alls på de 21 mobiler jag haft (ta i trä). Det var nära en gång då jag ramlade och klämde min SE K800 jag hade i en benficka i jobbyxorna. Trodde bergis att den var som en banan och skrot. Var knappt ett märke på den och den fungerade i minst 4 år till i annans ägo.

 • MrMad

  Våra Sony har inte haft bra skärmar. Min Z3 sprack när den låg i fickan (!), tjejens Z5 sprack också lätt. Och vad värre är, när skärmen har spruckit så slutar touchen att funka, det har jag inte märkt på andra märken.

 • Ormetkruper

  Sprack väl även på sidan också. I alla fall för mig. Lämnade in på garatirep men efter 3 mån hade den nya kanten spruckit igen så då fick det vara.

 • Jerry Berglund

  Kanske, eller så har iPhone inte bra skärmar, eller har iPhoneanvändare mer otur, eller så är de bara fler. hehe

 • Fredrik L

  Måste vara ”sämre design” gällande aluminiumramen som möter glaset utan mellanlägg eller något. Av alla mina vänner så är det endast dom med iPhone som lyckats spräcka sina skärmar?? Och dom verkar inte vara mer vårdslösa än mina Android vänner :-P Har själv aldrig spräckt en skärm

 • Zteam

  Hittils har jag aldrig lyckats spräcka en skärm.

 • Rumpelstiltskin

  Har aldrig spräckt en display. Men bara för att jag säger det nu så lär jag väl tappa telefonen i backen när som helst.

 • DuVetRobert

  iPhone ❤️

 • Alen Zuzic

  det var länge sen jag träffade någon med en hel skärm, utan några som helst sprickor. kan tänka mig att det blir standard utrustning om några år, en otroligt fin amoled krossad till helvetet

 • Andreas Elf

  Kommer sprucken från fabrik pga mode precis som byxor med hål från fabrik :D

 • Sillstrypare

  Alla mina lurar på senare tid har slutat med spräckt skärm.
  Ett eller två år har de klarat sig
  Men då är det dags att byta I a f

 • RainesX

  Har ingen iphone så aldrig spräckt någon ;}
  Skämt o sidå så har jag vad jag kan minnas bara tappat en telefon en gång och det var min förra (s7 edge) och den höll fint utan enns en repa. Iofs tappade jag min 3310 en hel del när man cyklade i skogen, men dem är inkapabla att gå sönder 😉

 • Paulista

  Har aldrig spräckt en telefonskärm och har haft mobiler i 20 år. Fattar inte vad folk sysslar med.

 • Chrissssss

  Min första som sprack var min s7edge för ca 4-5månadrr sen. Fick man en anledning att byta 💪 dock så är bara spricken längst ner vid knappen.

 • luckyleif

  Aldrig spräckt någon skärm varken android eller iphone.

 • Paulista

  De har Gorilla som alla andra så ditt påstående är löjligt. Du ser flest söndriga iPhones för att det är den vanligaste mobilen i Sverige med god marginal.

 • luckyleif

  Skulle nog investera i ett stöttåligt skal till min fru om hon höll på sådär :P
  Alternativt inte ha delad ekonomi

 • mortuus82

  försök tappa en telefon med glasbaksida från en halvmeter utan nåt skalskydd eller nåt, jag lovar den kommer spricka, dagens telefoner är på tok för klena.

 • Sven Karlsson

  Tror en faktor kan vara att iPhone skärmar som spricker oftast fortfarande fungerar då digitizern överlever(därför skiter folk i att laga dem, och därmed ser man fler spruckna särmar). Det har aldrig varit fallet för mina androidlurar, har behövt byta skärm på min s7e 3 gånger… ena gånger var fallet på 30 cm

 • Alen Zuzic

  Satsar allt jag äger på om Apple skulle skulle släppa en iPhone 8 med sprucken skärm så skulle den slå rekord och folk skulle kalla den för nyskapande . För folk är får helt enkelt 😂

 • TomBlueMoon

  Till er som påstår att iPhone spräcks enklare än andra telefoner vill jag hävda att jag sett rejält många spruckna Samsung-telefoner i takt med att de blivit allt vanligare hos Svenssons.

  Tror de flesta telefonerna idag får spräckt skärm om du har otur och tappar dem på ”rätt” sätt.

 • Christian

  Hörde till skaran som aldrig spräckt en skärm fram till i julas… Då åkte den i backen i julstressen. Den andra (min nuvarande LG G6) självsprack när den låg jämte mig på skrivbordet för några veckor sedan (tänker fan inte ta på mig det 😄 ).

 • Wenom666

  Räcker med att söka Defekta mobiler på Tradera så ser man en drös iPhone mobiler med spräckt skärm.

 • Sillstrypare

  Det är nog som någon sa längre ner. IPhone är Sveriges populäraste telefon och iom att det finns så många så blir det därmed också den mest spräckta

 • Har otur

  Vart sjunde år spräcker en skärm för mig.

 • D.j. Vinylmaniac

  Svårt att säga i tid. Men varje telefon har spruckit förr eller senare. Min förra enhet, Z3+, sprack två gånger. En gång i ett glidfall på 20 cm.(!) 😐
  Sjukt rädd att det ska hända igen, glaset ska f-n I mig vara skottsäkert! 😠

 • Nisse

  Finns högst troligt mer iphones på marknaden än android om man räknar med alla modeller.

 • Nisse

  Hade min oneplus one i fickan när jag lyssnade på musik samtidigt som jag cyklade. Mobilen gled ut när jag ryckte i kabeln och skärmen krossades. Köpte ny skärm och bytte men lyckades klanta mig och förstörde skärmkontakten så nu ligger den i källaren i en sophög. :(

 • Paulista

  Haft flera glastelefoner, bl.a iPhone 4, 4S, Oneplus X.

 • multidynamicsystem

  Alltså, skärmen spricker ju endast vid snabb direktkontakt av hårt föremål alternativt extrem vridning och snabba tempskillnader? Lyckas man undvika det så har man förmodligen en hel skärm ;)

 • joejjez

  Sist va min HTC m8 2015

 • Tim Gylldevik

  Har inte spräckt någon själv, men min kära broder spräckte skärmen på min galaxy nexus precis efter att jag bytt till en g2.. Funkar fortfarande prima 4 år senare, men irriterande då den är fin i skicket annars..

 • Emil Oskarsson

  Den var redan sprucken men i och med att mobilen inte var vattentät eller gick sönder tack vare den sprickan så brydde jag mig inte :) Fortfarande en av de bästa mobilerna jag haft tack vare en sjukt bra stock based rom jag använde på den tiden :)

 • hakko504

  Inne på min 4e smartphone, spräckt två skärmar. Den första 2011 och den andra förra året.

 • riptide

  Har bara spräckt en enda skärm sedan 2010 så det som passar bäst av alternativen är vart 6e år.

 • fiddelej

  Jag har spräckt två skärmar vad jag kan minnas, den senaste gången för någon månad sedan. Hade mobilen en S7:a i skjortfickan och när jag klev ur bilen så ramlade den ur fickan och i backen. Grabben har spräckt skärmen på sina mobiler 2 gånger det senaste året, Honor 3(?) och en S7:a . Dottern har en iPhone 7 som hon lyckats spräcka 3 gånger under kanske ett års, ett och ett halvt års tid.

 • the_man550

  Tappade min 1+1 från brösthöjd när jag full och glad gick rakt in i en stolpe, varefter telefonen flög rakt ner i asfalten. Det blev en liten, liten buckla i ena hörnet och min första och största skada på en smartphone sedan den första köptes 2011. Tillhör de som inte alls förstår vad folk håller på med. Har aldrig haft någon form av skydd och använder min telefon för mycket…

  En sak jag märkt och tänkt på länge är att de som använder flip-cases ofta har spruckna skärmar. Rörelsen man gör när man försöker öppna dem med en hand (vilket man gör nån gång…) är ju mer eller mindre som designad för att man ska tappa telefonen, samtidigt som de ger en falsk känsla av att telefonen skulle tåla tapp bättre på grund av skyddet. Vad är sannolikheten för att telefonen ska landa med locket stängt? Det flänger ju upp så fort vinden rör vid det, och många skydd täcker inte ens runtom hela telefonen utan bara hörnen (tills den första studsen i marken då mobilen ändå ramlar rätt ur skyddet). Min underbara flickvän hjälpte mig i somras att bekräfta min hypotes angående detta och tappade sin S6a med officiellt flipcase, som givetvis gick sönder.

 • Erik

  Du menar:
  – Sitt inte ner med telefonen i fickan (har glidit ur min ficka flera gånger)
  – Ta inte upp telefonen ur fickan alltför hastigt (japp…)
  – Lägg inte telefonen på ett underlag som inte är helt vågrätt, tex en tidning…

  ;-)

 • Erik

  Lever? ;-)

 • Sillstrypare

  Jag vill också vara full och glad 🙃

 • luckyleif

  Du betalar redan premiumpris så se till att ta hand om dina grejer å utsätt dom inte för saker/våld dom inte är designade för att tåla :)

 • luckyleif

  Förstår man inte dom punkterna utan att ha läst dom i en manual så förtjänar man en spräckt skärm skulle jag säga :P

 • Pak Choi

  Utav alla telefoner jag haft sedan 90talet så är det bara lg g2 jag har haft sönder skärmen på. Den har jag å andra sidan spräckt… 4 gånger tror jag :). Måste varit något speciellt med den luren haha.

 • mickeko

  Det är vanligare att inte ha en iPhone. Och 41% vs 37% är inte vad jag skulle kalla för god marginal ändå.

  http://www.swedroid.se/sa-har-mycket-storre-ar-ios-android-sverige/

 • Flipp0

  För lite mindre än ett år sedan lyckades jag spräcka skärmen på min Meizu M3 Note när den bara var någon vecka gammal. Jag var på gymmet och hade lagt jackan uppe på förvaringsskåpet, givetvis glömde jag att telefonen låg i innerfickan på jackan så när jag tog ner jackan föll telefonen rakt ner på stengolvet. Sprickan blev rejäl. Fy fan vad ledsamt när det händer på en ny telefon som man trivs med. Mådde dåligt resten av dagen… Byter telefon ofta men just M3 Note var jag ovanligt kär i. :-/

 • mickeko

  Problemet är att man inte kan betala bort grundläggande fysik. Om en telefon ska hålla bra på riktigt behöver vi för närvarande offra tunna bezels och ”kvalitetskänsla”.

 • KalleKn

  You said the magic word ”iphone”

 • Kristina Berkehag

  Första och enda gången jag tappade min gamla Sony Z2 i backen gick skärmen åt fanders. Jag kanske skall nämna att jag hade valt Sony just för att den skulle vara tåligare än konkurrenterna… :p

 • Charlie Dufvenberg

  Under mina år som entrevärd och vi checkade in gästerna med sms-biljetter, så hade var och varannan iphone spräckt skärm. En del android också förstås, men en överhängande del iphones. Jag tror mycket av det beror på kidsens ovana att ha telefonerna i bakfickan

 • KalleKn

  Med tanke på att Android har idag 85+% av marknaden så är det givetvis en omöjlighet speciellt med tanke på att deras skärmar går sönder mest hela tiden. Livslängden är helt enkelt inte så lång för en iphone i genomsnitt som man kan tro…

 • finnbo2

  Är en iPhone användarna slarvigare eller vad kan det bero på tror du? De använder ju samma glas som alla andra tillverkare? Konstigt va?

 • Alias joje67

  Sökning på internet visar att användare haft stora problem med spruckna skärmar på Sonymobiler..

 • DuVetRobert

  Jag fattar inte hur vissa människor alltid lyckas spräcka skärmen på sin mobil. Undrar ju hur folk behandlar sina telefoner. Varenda mobil dom köper lyckas dom spräcka skärmen på. Håll i fanskapet ordentligt!

 • finnbo2

  Undra vilka spräckta skärmar som är vanligast i Kina eller i Sydafrika, Kongo. Ja men det är nog iPhone..

 • finnbo2

  Alla android tillverkare har super ingenjörer som vet det hemliga sättet att tillverka ramar som håller. Apple har inga sådana ingenjörer och ingen av ingenjörerna på Apple klarar av att beräkna sådant då Apple bara anställer folk som inte har gått på Super android school of design aluminium frames i Sydkorea. För att komma in på den skolan måsta man lova att inte sprida denna hemlighet till Apple och aldrig börja jobba för dem. Man får bara jobba för tillverkare av android tillverkare. Där har ni förklaringen på att man bara ser trasiga iPhone skärmar och ALDRIG en android tillverkare med trasig skärm!

 • Jonathan

  Aldrig spräckt en skärm men fick hjärtat i halsgropen idag!
  Missade fickan när jag skulle lägga tillbaka luren efter ett samtal. Visade sig att endast glasskyddet (belkin) som hade spruckit.
  En billig försäkring!

 • Tiredness

  Känns som vi som läser på Swedroid överlag är ganska rädda om våra telefoner (även om olyckor kan hända). Procenten spruckna skärmar hade nog varit betydligt högre på ett site som inte har teknikinriktning. Jag känner dock minst tre personer som går runt med sprucken skärm (av någon anledning iPhone alla tre). Och jag tror dom flesta här också känner minst tre stycken som också har en spräckt telefon.

 • Olle

  Det kommer en ny iPhone modell ungefär en gång om året och i samband med det är det många gamla som råkar gå sönder.

 • luckyleif

  Kan han ha menat den svenska marknaden?

 • aikelo

  Det var inte förrens jag skaffade en S8 som jag lyckades spräcka skärmen. Har kört Android sen HTC Hero.

 • Ceji

  Kass konstruktion… Skärmens glaskant sticker ut så kanten är det första som träffar marken när den landar. Alla jag känner som har en iPhone har spräckt minst en skärm, vissa av dem upp till 4 skärmar. Vet inte alla om detta?? Känner ni någon som har en iPhone som klarat ett fall på mer än 10 cm? Då har de haft en väldig tur..

 • Ceji

  Nej, men Apple är såklart glada att ingen ifrågasätter deras produkters konstruktion och får gött klirr i kassan när de får sälja displayer.

 • TomBlueMoon

  Precis!

 • finnbo2

  Hur menar du? Lagar dom inte displayen då? ? Dom forsätter alltså gå runt med sin trasiga display?

 • kevlange

  Har haft dumbphones och smartphones i över 25 år. Som lagerarbetare, lastbilschaufför och privat. Jag har aldrig lyckats spräcka en skärm, vet inte om det är tur eller skicklighet :D

  En intressant fråga är, vilken storlek är det på skärmarna som spricker och hur stor är bezeln?

 • finnbo2

  Ja så måste det naturligtvis vara. Det här är naturligtvis inget som ägarna av bolag som tillverkar android telefoner sysslar med.

 • TheKarateCat

  De pajar den för att få ut den nya modellen på försäkring.

 • TheKarateCat

  Råkade stöta i kanten på min Nexus 4 en gång så den sprack lite i ena hörnet. Tre fyra år senare gjorde min Nexus 5 en svanhopp ur cykelkorgen och faceplantade asfalten. Den gick det inte lika bra för.
  Förutom dessa har jag aldrig spräckt en skärm.

  Edit: Den sista meningen var förmodligen världens största jinx.

 • finnbo2

  Ja och sen då? Forsätter de gå runt med sin trasiga display? Vad har det att göra med att folk bara ser trasiga iPhone displayer? Om displayen pajar så får man väl inte en ny telefon av försäkringsbolaget!

 • finnbo2

  Ja. Kallekn pratar om Afrika Mongoliet osv.

 • cyprus

  Jag har haft en LG G2 i fyra år utan spräckt skärm, min nya LG G6 självspräckte skärmen efter 6 veckor. Lysande jäkla kvalitet LG!

 • finnbo2

  Jag har spräckt 2 displayer. Båda gångerna var det samsung. Jag har flera kompisar som spräckt sina mobiler. Och konstig nog är det bara samsung mobiler? Jag tycker man ser ovanligt många samsung mobiler med spräckta skärmar. Edge modeller med ej fungerande edge.

 • Olle

  Lite mer statistik. Skulle inte heller kalla det god marginal, man kan hitta perioder för inte så länge sedan då Android var störst.
  http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/sweden/#monthly-201708-201708-bar

 • Ceji

  Fråga en butik som byter displayer vilket märke de byter på oftast. Jag vet svaret! Har du en blottlagd glaskant så är det den som får ta smällen om olyckan är framme. De flesta tillverkare har fattat det.. Säkert även Apple. Varför ändrar de då inte på detta? Det enkla svaret är att de inte behöver ändra på något ingen ifrågasätter.. Och telefonen blir säkert snyggare och/eller får bättre känsla eller kanske blir billigare att tillverka med nuvarande konstruktion och det är kanske viktigare än att den är tålig.

 • Finnen

  Har lyckats med det flera gånger med S7 och en gång med S8.
  Inte spräckt nån av dom

 • Andree Johansen

  Min familj har/ har haft 5st Samsung telefoner och 3st plattor och 3st Apple telefoner och 2st plattor.

  Familjen är inte mer oaktamma än andra.

  Av alla dessa enheter så har ALLA Apples produkter sprukit. Och bara en Samsungplatta (och då ramlade den nerför en betongtrapp).

  Så nu blir det inga Apple mer. Men rätt bra ändå eftersom ios suger jämfört med Android om man frågar mig..

 • DroidMe

  Tycker det är också konstigt varför det är bara iPhone mobiler som folk har spräckt skärmen på för alla som kör med Apple mobiler. -.-

 • Weehaaw

  Enda spräckta skärmen är min xperia arc 2012. mina två ungar har inte spräckt skärmen på några mobiler eller paddor vilket förvånar mig något oerhört.

 • Peter

  Spräckt min S8+ eller kantstött snarare. Vet inte hur det hände vaknade en morgon med en spricka i ena hörnet. Senast jag spräckte en skärm själv var när jag hade en iPhone 3gs. Fick även byta skärm på min Xperia Z3 men den drog kollegan i backen så det räknas inte..

 • Speedmonkey

  Du menar som på 80 talet när alla köpte trasiga jeans?

 • Roco
 • Alias joje67

  Japp en ganska enig kör på nätet, inte minst på Swedroid visar på många missnöjda kunder enbart beroende på spruckna skärmar och ofta då under normal användning utan våld eller tappade enheter. Därtill läcker många klassade Sonyenheter vatten och Sony låtsas själva som inga problem existerar. Noll service eller support värd namnet enligt användarna. De som hävdar att dessa klagomål inte är omfattande måste ignorera det uppenbara.

 • Emil Oskarsson

  Också hört det, ingen i min familj eller vän krets har dock haft problem med spruckna skärmar på sina Sony mobiler, alltifrån z1c, z2 z3, z3c och x compact :p Skärmarna har hållt för smällar både här och där liksom för min del. Så nä har absolut inte märkt av ”självsprickande” skärmar, snarare skärmar som håller för extremt mycket :p

 • Alias joje67

  Den blev sargad helt enkelt..

 • Alias joje67

  Tvärtom enligt användarkören på nätet? Sonys hållbarhet alltså..

 • Alias joje67

  Har tappat mobiler enstaka gånger under 20 år men aldrig spräckt. Senaste gången min N6p som fick små märken runt metallramen. Var tvungen att från sittande kasta mej av en tunnelbana när det var avstängningar och plötsliga infoändringar i ett kör. Då tappade jag den från handen. En gammal SE dumfån tappade jag i en mycket lång rulltrappa med några få märken som resultat. Är normalt annars mycket försiktig med enheter men använder aldrig case, usch nej..

 • ulsa

  Har inte spräckt en enda skärm sedan jag började använda skärmskydd av glas. Däremot har jag spräckt skärmskydden några gånger.

 • Twizz Twizzed

  Aldrig ta i trä. Grabben tappade min gamla S2 så den sprack men annars så lyckas även han hålla i telefonen.

 • Daniel Malmgren

  Lite svårt att uttala sig om ”hur ofta”. Har väl haft smartphone ett tiotal år och har en gång lyckats spräcka skärmen på en. Är det var femte eller var sjätte år då?

 • muskorv

  Har kört smartphone sedan första iPhone (2G, 2007). Har sedan dess spräckt en iPhone 3GS, en Samsung Galaxy S2 och en LG Nexus 4. Så ungefär var tredje år i snitt.

 • Daniel Malmgren

  Intressant för övrigt när man läser kommentarerna att alla verkar förknippa spräckt glas med att man har tappat telefonen. Jag har aldrig någonsin tappat en telefon i golvet, känns ju grymt onödigt.
  Den gången jag faktiskt spräckte en skärm (Xperia Z1 Compact) så låg den i fickan. Skulle bara hänga mig ut över relingen för att få loss ett fastnat ankare, tror telefonen inte klarade pressen riktigt…

 • Christian Andersson

  Första gången någonsin var nu i Juni, på gymmet… Mitt styrketräningsbälte gled av stången jag hängt den på och spännet på bältet fjädrade tillbaka och smackade rätt ner i skärmen på mobilen som låg nere vid golvet i närheten. Och självklart så var touch-skärmen helt död.

 • Sven Karlsson

  Haha spräckte min 4 gånger med. Ena fallet var 10-20 cm i asfalten…

 • Fredrik L

  +1 xD

 • Adipatus

  Hänt 2 gånger för mig. första smartphonen köpte jag 2011.

  första gången (Note3) gled ner ifrån fönsterbrädan och slog skärmen i grusgången. Spricka gick att använda utan problem.

  Andra gången Nexus 6 föll ur shortsen på semestern och slog i klinkergolvet stor spricka gick att använda.

 • 4g-nörd

  Ingen som nämner elefanten i rummet, att fa iPhoneägare balanserar sin fina telefon på tre fingrar. Inte konstigt att de åker i golvet i bland och inte alltid tål landningen.
  Hur svårt kan det vara att köpa ett ett silikonskal för 79 – 200 kr till sin flera/många tusenkronors”kristallvas”.
  Jag har alltid haft skal på mina telefoner och aldrig spräckt en skärm. Det händer ju trots allt någon gång emellanåt att den råkar åka i golvet.
  Senaste 2 åren har jag även haft pansarglas på skärmen, rekommenderas varmt.

 • Alias joje67

  Du är i gott sällskap av en uppsjö Sonyägare som rapporterar om självsprickande Sonymobiler. En polare hade den i fickan som vanligt och den sprack utan någon ovanlig aktivitet.

 • Eric Gustafsson

  ”…Super android school of design aluminium frames i Sydkorea” :’D :’D

 • CJ

  Ja för en trasig iPhone har ett andrahandsvärde medan valfri androidmodell inte har det. (Möjligtvis den nyaste modellen av en galaxy?)

 • Ceji

  De jag känner som har iPhone har alla spräckt minst en skärm. En väns fru har spräckt 4 st, en kompis till mig 3st, min förra flickvän 3st, för att nämna några. Jag tror inte jag vet någon som har iPhone som inte spräckt den. De jag känner som har Android har inte spräckt en enda skärm. Är detta en slump? Är de med iPhone extra klantiga? Är det extra lätt att tappa en iPhone? Jag tror inte det…

 • Daniel Malmgren

  Nja, skulle faktiskt gärna vilja se den telefon som hade klarat av det. Böjd över kanten och så jag som pressade hela min vikt mot den och drog så hårt jag kunde…

 • Wenom666

  Tror nog det är för att en ny iPhone skärm kostar runt 300:- om man vill köpa och byta den själv. Kollar man tex Samsung så går skärmarna runt 1000:- lappen och mer.

 • Fraz

  I min umgängeskrets: Två spruckna Iphones, en S8, en LG G5 och en Honor 8. Ingenjörer, läkare och kontorsarbetare, så ingen som kan skylla på sin arbetsplats direkt :)

 • Fraz

  Enda telefonen jag nånsin lyckats spräcka är en Meizu pro 5 som trillade ur innerfickan när jag slängde jackan över armen. Jag ser ett mönster här! :)

 • Ganska dryg..

  Skottsäkert glas spricker.

 • Ganska dryg..

  Enligt försäkringsbolagens statistik är det supervanligt att just Iphones går sönder precis kring lanseringen av nya modellerna.

 • Alias joje67

  Tur för er..

 • Anders Bergwall

  Jag har aldrig själv kraschat en skärm, däremot har frugan kraschat displayen på ALLA mina gamla telefoner som hon får överta inom några veckor.

 • Kristina Berkehag

  Mycket möjligt. :) År 2014 när jag köpte den hade jag inte mer intresse för telefonen än att ha något att ringa och surfa lite på, så jag frågade mest runt i affärerna och läste nåra enstaka tester. Att tappa telefonen i backen ingick inte i någon av testerna… :p
  Jag kan säga att jag är lite kräsnare och mindre godtrogen idag. ;)

 • Daniel

  Aldrig spräckt skärmen på en mobil jag ägt. I smartphone eran har jag nu haft HTC Desire, Samsung S2, S4, Nexus 4 och nu senast Samsung S7 Edge. Inga skydd att tala om, men jag har aldrig heller tappat mobilerna i golvet, så då är det svårt att förstöra skärmen om man inte råkar trycka till mobilen på någon knasigt sätt när den ligger i fickan.

 • Sgt_Stinger

  Jag har haft smartphone sedan HTC Desire släpptes, och har inte spräckt en enda skärm.

 • finnbo2

  Nä det är väl inte konstigt. Kör man med en Apple mobil kan man väl inte spräcka skärmen på någonting annat märke? Läs vad du skriver!

 • finnbo2

  Kan du förklara vad du menar med blottlagd skärmkant? Vilken iPhone modell avser du och hur skiljer sig den mot alla andra mobiltillverkare?

 • Patrik

  Enligt min teori har du fel. Vem använder iPhone? Inte lika många nördar, flera ”vanliga” (klumpiga och oförsiktiga) användare.

  Ja resten säger sig självt.

 • William Rautio

  Har alltid kört med glasskydd samt case på baksidan av telefonerna. Tappat min iPhone några gånger, har bytt glasskyddet en gång per telefon ungefär. Billig försäkring, nån hundralapp för ett tempererat glas jämfört med 1500 spänn självrisk för att byta skärm.

 • John F. A.

  Inte spräckt skärmen nånsin, men dock vattenskadat mina två senaste…

 • luckyleif

  Självspricka? Läste du ens vad han skrev 😂👍🏻

 • Kos

  Verkar inte vara bättre på den svenska marknaden, Android ligger runt 70% medans IOS ligger runt 25%.
  https://www.netmarketshare.com/mobile-phones.aspx?qprid=9&qpcustomb=1&qpcustom=iOS,Android&qpcustomd=se

 • Kos

  Bra poäng. Jag vet inte hur det är med majoriteten av Android-lurar, men haft några Sonylurar där jag vet digitizern slutar fungera om man får en spricka (däremot så har jag aldrig spräckt en enda skärm i hela mitt liv och haft mobil sedans 97)

 • Jonas Ranerfors

  Min första spräckta är den jag har nu, dottern satte tänderna i den, dock bara längst ner lite.

 • Ceji

  Glaset ligger ovanför ramen och är därmed högsta punkten. Ramen skyddar då inte glasets kant. Hade ramen varit högre än glaset hade den oftare slagit i när man tappar telefonen. Även om ramen varit högre kan såklart glaset spricka men det är ju oftast kanten som slår i först. Telefonen slår oftast inte i marken med hela framsidan utan hamnar oftast lite snett och slår då i glaskanten. Då spricker den…

 • Jakob

  Har spräckt skärmen en gång, tyvärr har jag dock lyckats vattenskada ett gäng telefoner. Välta kaffekoppen är ibland kostsamt.

 • Tobias Karlsson

  Jag har spräckt en (1) iphone en (1) gång, dock har jag spräckt två android telefoner. Den ena sprack när jag pratade i telefonen och skärmen sprack i örat på mig. Mindre spännande kan jag säga.

 • C.M.S

  Det är rent skitsnack att iPhones går sönder lättare. Som sagt samma glas som alla andra. Har haft denna diskussion för flera år sedan och dammsög youtube på drop-tester mellan iPhone och galaxy-modeller. iPhone klarade sig bättre i majoriteten av testerna än galaxy modellerna gjorde. Testerna finns säkerligen fortfarande där så bara kolla själv.
  Allt handlar om tur/otur, spelar ingen roll vilken tillverkare du har. Hamnar den ”fel”, råkar det ligga ett litet gruskorn som är det kört.

 • Daige

  Har fått sprickor i endast två av totalt 40 mobiler som jag har använt de senaste 16 åren, så…betydligt mer av ”aldrig spräckt en skärm” än ”var sjätte år” men ”var åttonde år” fanns inte som alternativ så det fick bli ”var sjätte år”.

 • Daige

  Om de använder Gorillaglas, varför klarar sig då Samsung så bra med sina skärmar? Betydligt lägre frekvens av trasiga skärmar.

 • Daige

  Varför är det då så många som säger att deras Iphone-skärm sprack efter att de tappat mobilen EN enda gång? Samsung verkar kunna tappas massor av gånger utan att få sprickor. Jo, jag har tappat en hel del Samsungmobiler. Även andra märken, och de har också klarat sig bra.

 • C.M.S

  Titta själv. Finns som sagt massor med droptester på youtube. Flesta knappast direkt vetenskapliga utan helt enkla tapp som vem som helst kan göra. Som sagt glaset är detsamma i dom. Jag har tappat min iPhone flera gånger utan att skärmen spruckit.

 • TheKarateCat

  Beror på. Är det en utgående modell och det inte finns nya delar så kan den ersättas med den nyare modellen. Beror nog helt på försäkring men vet att Tre hade så med sina försäkringar förr. Tror det är likadant nu. T.ex. så skulle en iPhone 6S bytas ut mot en iPhone 7 med samma minnesmängd. Just i detta fallet så säljs väl kanske 6S fortfarande, men du fattar.

 • finnbo2

  Nej jag fattar verkligen inte varför försäkringsbolagen skulle ge dig en ny telefon och låta dig har kvar den gamla.Och om det nu hände skulle man alltså inte använda den nya telefonen utan fortsätta gå runt med den gamla med trasig display! Inser du inte själv att det låter konstigt och du har fel?

 • finnbo2

  Och det här menar du alltså att bara iPhone har? Displayen ovan ramen?Och att alla iPhone modeller har detta?

 • C.M.S

  Det är inte frågan OM Apple använder gorilla glas :) Dels så var det Apple som med den första iPhonen började använda det då Steve ville ha ett starkt material som inte repades så lätt som den plast som normalt användes på telefoner under den tiden men något som var starkare än glas.
  Corning hade en produkt som ingen ville ha (tänkt för vindrutor till bilar m.m). De började snacka och Steve gav Corning i uppgift att tillverka sjukt massa glas på 6 månader (Steve var en hård jävel :)). Corning tog på sig utmaningen och på den vägen är det. Hela historien går att läsa om här:
  https://www.wired.com/2012/09/ff-corning-gorilla-glass/
  Sen dess har Corning varit en av Apples underleverantörer.

 • SM

  Hade en tjej som hade en gammal iPhone 4s, när 5an kom slängde hon 4an i backen så skärmen sprack, fick en ny genom drulleförsäkringen som hon genast sålde å köpte en 5a. Visst kan du få en ny telefon genom försäkring. Detta var typ standard förfarande i hennes kompisgäng.

 • Ceji

  Nej, säkert inte bara iPhone. Det finns säker androider med samma dumma konstruktion. Men alla de iPhone jag kollat på har det i alla fall.

 • Ceji

  Edge är väl lite samma sak som iPhone.. Glaset är på grund av konstruktionen väldigt utsatt..

 • Ceji

  Keep on dreaming!! Flickvännens iPhone 6S som sprack när hon tappade den trots fordral. 1500 kr att byta skärm och glas. Display och glas är limmat så du måste byta hela kittet om du inte har utrustning (specialugnstjofräs) som vissa butiker i Kina och ett djävla tålamod. Också en brilliant konstruktion, suck.. Men telefonen blir väl en halv millimeter tunnare när de gör så. Applestore var faktiskt billigast men de vägrade byta display om det var något annat fel (typ fuktindikation) i telefonen. Då var det en dyrare utbytesenhet som gällde.. Vi höll tummarna men som tur var fanns det inga andra fel på luren. Enda gången jag varit i en Applestore och det blir förhoppningsvis inte fler gånger heller.

 • Ceji

  En kompis till mig bytte display på sin iPhone 5 och den nya höll i några veckor. Han struntade i att byta igen..

 • Sillstrypare

  Mycket märkligt sammanträffande.
  Kan det vara så att de oavsiktligt klämmer sönder luren i ren glädje över att det släpps nya modeller? 🤔

 • luckyleif

  eller så är dom inte designade för att tåla sådant våld.. Finns stötåliga mobiler samt skal att köpa!

  Man kan ju inte köpa en lada å sen klaga på tillverkaren att den såg ut som ett dragspel efter att du krokade med bilen….

 • Alexander Atkinson

  För att de flesta androidlurar ägs av folk som inte är 8.

 • Alexander Atkinson

  iphones är sjukt hala, iaf från 6:an och framåt. Typ helt friktionslösa baksidor, det går typ inte att hålla i dom utan skal.

 • Alexander Atkinson

  Haha, som när jag stukade foten sist, på bandyn – jag stog stilla på andra sidan plan i målet (sopig taktik jag vet) och helt plötsligt – skrunch! Vafff…

 • Alexander Atkinson

  Precis, appleprylar har underligt nog ett högt andrahandsvärde medan allting annat är som att försöka kränga ett öppnat mjölpaket. Borde vara tvärtom.

 • Paulista

  Och det vet du? De har samma skärmar.

 • Paulista

  För att iPhone är den vanligaste telefonen. Vad är det som är svårt att fatta?

 • Paulista

  iPhone är ett märke. Android många. 1+1:?

 • Daige

  Måste vara något annat i konstruktionen som skiljer sig då. Någon här skrev att Iphones skärm är mer exponerad och utan skyddande kanter. Kan ligga något i det. Min nuvarande Samsung har små kanter som sticker upp en liten bit högre än skärmen.

  S8 sägs vara extremt känslig för att den saknar kanter som skyddar skärmen.

 • Desplow

  Snittar 4,5 smartphoneår per knäck hittills.

  iPhone 6 Plus, 80 cm mot kakel.
  Galaxy Note 7, smäll mot metallspännet på skärpet

 • Morgan

  Jag har haft Iphone på mitt jobb sedan 2009, har krossat glaset en gång på alla dessa år då jag tappade den i en trappa. Mina Androider däremot och sonens ska vi inte prata om. Har gjort sönder min Huawei P9 2ggr i år, ena gången gled den ur ficka 50cm ned på asfalt, och min Huawei Mate 8 i1 ggr i år tappade den på klinkern i badrummet. Jag tror inte att iPhones är känsligare än Androider. Min son som är oförsiktig krossade glaset 3ggr på sin Xperia Z1 compact, 1ggr på min avlagda LG G2, nu har han haft en iPhone Se sedan maj 2016 och den har klarat sig hittils.

 • LigerLT

  Jasså du har lyckats ha sönder skärmen på din mate8?
  Jag tappade min rakt ner mellan pendeltåget och perrong på dom vassa stenarna. Över 2 m fall rakt ner på skärmen, inte en skråma. Däremot har den fått 2 ordentliga bulor i aluminiumramen, förmodligen då den legat i en ficka och jag fammlat runt i fyllan.
  Har absolut inget att klaga på när det gäller HW på den telefonen.
  Mjukvaran ledsnade jag på efter en vecka och slängde in NOVA launcher, som har krashat 1 ggn sen dess.
  Fin fina 2 år måste jag säga.
  För att förbättra greppbarheten på telefonen så slängde jag på 2 st skärm polerare som sitter på baksidan och ger grepp samtidigt som ökar greppvänligheten på telefonen mångfallt.

 • Morgan

  Grattis…

 • Corran

  Har haft mobil sedan cirka 1991, aldrig haft skärmskydd, väldigt sällan något skal heller, och aldrig spräckt något trots att jag dragit dem i backen lite då och då. Tjejen drar sin Xiaomi i backen 2-3 ggr i veckan (även i vattnet en gång!) och den bara funkar. Jag är djupt impad av hennes mobil, hon har spräckt otaliga iPhones innan jag köpte den där åt henne.

 • Ganska dryg..

  Eller så blir de så upphetsade att handsvetten blir för mycket för att hantera.

 • Sillstrypare

  Förmodligen en kombo av dessa två scenarion

 • Wenom666

  Jag sa om man byter själv, jag har själv bytt massa mobilskärmar och köper dem på eBay. iPhone 6s skärmar kan man hitta för runt 350:- till 400:- på eBay. Lämnar du in den till någon mobilverkstad så tar dem säkert 1500:- och dem använder i stort sätt samma skärmar som du köper på eBay, förutom Appstore som är dem enda som använder original skärmar.

 • putte40

  Bara spräckt en gång i hela mitt liv sedan väsktelefonen 1989. Och det var samsung s8plus en vecka efter jag köpte den. I fickan av sig själv….

 • multidynamicsystem

  Kort sagt JA ! xD

 • Fikkser

  32 procent HADE en sprucken skärm på sin telefon vid enkättillfället 2016, fler lär ha haft en sprucken tidigare. Nu påstår 57 % aldrig haft en sprucken skärm?

 • essess

  En zigenare stötte till mig så den åkte i marken. Annars inte alls.

 • TheKarateCat

  Menade att man pajar den gamla och får den nyare modellen i utbyte.

 • finnbo2

  Ok men vad har det med att göra att folk ser spruckna iPhone skärmar? Det är ju det vi diskuterar..

 • TheKarateCat

  Haha, jaa… Kom lite på ett sidospår… 🙄

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Minitest av Google Pixel 2

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons