Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019

Postat:
15:24 - 2017-12-06
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
IKEA skriver i ett pressmeddelande att bolaget inlett ett samarbete med den USA-baserade högtalartillverkaren Sonos. En ny serie produkter för ljud i hemmet kommer att presenteras någon gång under 2019 som ett resultat av samarbetet.

Tillsammans med Sonos vill vi demokratisera musik och ljud i hemmet, och vi vill skapa produkter som är utformade för hur människor lyssnar tillsammans hemma. Genom samarbetet med Sonos kan vi kombinera IKEAs heminredningskunskap med Sonos expertis inom bra hemmaljud.

–Björn Block, manager IKEA Home Smart på IKEA of Sweden

Enligt Patrick Spence, VD på Sonos, är målet att skapa produkter som gör att människors hem låter bättre och ser bättre ut. Av pressmeddelandet framgår däremot inte några närmare detaljer kring vad det handlar om för typ av produkter, men det är rimligt att anta att samarbetet bland annat kan utmynna i möbler med inbyggda smarta högtalare.

IKEA arbetar fortfarande på att utöka smartbelysningssystemet Trådfri med Google Home-stöd. I senaste uppdateringen av Trådfri utökades systemet med stöd för Apple Homekit samt Amazon Alexa.

 • Johan Magnusson

  Intressant, hoppas bara inte Sonos går ner sig i billigt-träsket och börjar släppa enheter som inte har den kvalité som Sonos nuvarande enheter har-

 • Patrik

  Sonos är i billig-träsket. Samtliga Sonos-produkter låter rätt dåligt just för att målgruppen är den breda massan av konsumenter som vill ha något som låter halvbra, inte kostar så mycket och är lätt att använda. Nästan vilka andra högtalare som helst låter bättre än Sonos. Men de är snygga och oslagbart smidiga att använda, har själv hemmet fullt av dem.

 • Gällande Google Home/assistant dröjer det tyvärr lite till:

  https://twitter.com/IKEASverige/status/938419424469639170

 • jaqob

  Har du lyssnat på någon Sonos? Givet storleken så tror jag inte någon skulle kunna hävda att Play:1 låter särskilt dåligt. Den faller om man öser på för mycket med för komplicerad musik, men för det mesta fungerar den förvånande bra.

 • Johan Magnusson

  Jag håller inte riktigt med dig. Tycker att Sonos leverar bra ljud för sin storlek/pris. Klart att de inte spelar lika bra som mina B&W S2. Det som jag tycker är outstanding med sonos är att dom bara funkar och är enkla att använda. Risken finns att det blir mer buggar när det ska finnas stöd för Ikeas prylar, Alexa, Google home mm.

 • Patrik

  Har en Play:1 i sovrummet, lyssnar på den flera timmar i veckan. Ljudet är rejält mycket sämre än en kompakthögtalare från någon av de ledande HiFi-tillverkarna. Men det är inte så konstigt heller med tanke på hur billig den är.

 • Daniel Malmgren

  Säger som jag alltid brukar säga när folk börjar gnälla på ljudkvaliteten hos Sonos: Jag är så glad att jag inte är audiofil! Det verkar vara så jobbigt! Vi vanliga människor tycker nämligen att Sonos har alldeles fantastiskt bra ljud…

 • Sillstrypare

  Har länge velat haft ett Sonossystem, men det har varit alldeles för mycket pengar för mig att lägga på ett ljudsystem.
  Limpan kostar 7 lök och finns aldrig på rea eller på blocket
  Hoppas detta gör det billigare så att det blir möjligt för oss med lite mindre medlem tillgängliga att kunna köpa bra ljud.

 • Sillstrypare

  Jag har trott att Sonos vart premium i sin klass.
  Tycker själv det låter otroligt bra.

 • Jakob Rönnerfors

  Klockrent!

 • Jakob Rönnerfors

  Svepande och subjektiva argument. Faktum är att Sonos står sig bra i tester i sitt segment.

 • Maskinarn

  Köp valfria aktiva högtalare (t.ex prisjaktkategorierna ”Aktiva studiomonitorer”, ”datorhögtalare” eller ”Stativhögtalare & surroundhögtalare”) och köp chromecast audio. Gör så i flera rum och så har du multiroom som funkar klockrent och låter bra utan att det bränner hål i plånboken.
  Jag köpte själv Edifier R2730DB och en chromecast som jag kopplade ihop med optisk kabel. Ljudet är otroligt bra, speciellt för den prislappen. Jag är ändå rätt kräsen (har rätt dyra golvhögtalare i vardagsrummet osv).

 • Konstigt2

  Har haft det länge tack vare Home Assistant :)

 • Maskinarn

  Som tur är så verkar IKEA gilla Home Assistant, dom kontaktade utvecklarna innan dom skulle patcha Trådfri, en patch som skulle pajjat integrationen annars. Kudos till IKEA! :)

 • pao

  Gjorde detsamma. Min äldre Denon / Dali stereo med chromecast audio var inte bättre än 2 Sonos Play av större kaliber. Blev fler chromecast audio för multiroom istället

 • pao

  Sonos är bra men här är ett system som nog spelar bättre än 2 st Play 3 för samma pengar. Dock är Sonos väldigt smidigt att sätta upp i flera rum.

  https://www.hifiklubben.se/stereo/hfk-recommends/denon-ceol-piccolo–dali-zensor-1-musiksystem-med-streaming/

 • ToungiLou

  Hoppas Sonos fixar så deras skräp fungerar tills dess. Är man i Spotify appen så går det inte längre spela på Sonos utan måste använda deras egna app som är skit.

 • Jensen

  Märkligt, här går det utmärkt, gick i alla fall här om dagen

 • DE

  Ett udda par. IKEA har gjort sig kända för att vara väldigt prisvärda, men lite komplicerade att sätta upp. Sonos är precis motsatsen.

 • Sillstrypare

  Ser intressant ut. Visst finns alternativ.
  Men Sonos hart vart på önskelistan länge.

 • Sillstrypare

  Klart prisvärt alternativ.
  Men det skulle vara skönt om man fick loss lite extrapengar att köpa något man verkligen vill ha utan att behöva äta blodpudding varje dag i ett par månader

 • nikola

  Jag kommer att ge information Vill du se den här filmen 2017? Du kan börja här
  — 𝟏𝟐𝟑𝐒𝐕𝐄𝐍𝐒𝐊𝐀𝐅𝐈𝐋𝐌𝐄𝐑𝐇𝐃𝟐𝟎𝟏𝟕.𝐁𝐋𝐎𝐆𝐒𝐏𝐎𝐓.𝐒𝐄 —
  Det var där jag började det

 • nickewi

  Just för Ikea så är Sonos nog perfekt partner. För dom flesta så låter det bra och för dom flesta så låter som nog bra med tanke på storleken.
  Dom är dock inte i klass med heos högtalare och heos är nog för dyra för Ikea. Deras app är även den snäppet vassare än vad Sonos är.
  Men skulle ikea och Sonos utveckla något riktigt bra och prisvärt så hade de kanske varit värt att välja Sonos i framtiden!

 • Fredrik

  Japp jag har liknande problem… fungerar ibland men oftast inte.. Riktigt surt för i praktiken kan man väl säga att min Sonos är en Spotify högtalare…

 • Fred .

  Hoppas att IKEA kör med öppna standarder och öppna protokoll. Så att man kan använda vilket system med vilken platform med som helst. Så man kan använda valfri app och inte blir tvungen att använda någon specifik app. Så man kan använda en Raspberry Pi eller något. Och kunna integrera systemet med andra system.

 • HiFi

  Blindtester då såklart?

 • doktorn

  Jag vägde mellan Sonos och HEOS. Valde HEOS.

 • ZaInT

  Du måste ha en riktigt schysst lön om du tycker att Sonos-prylar är billiga.

 • Patrik

  Förstår absolut argumentet. Människor vänjer sig vid det mesta och är oftast nöjda med det de har när de vant sig vid det. Det är säkert några fler här än jag som är förra på 1900-talet och kommer ihåg när man sittade på film på tjock-TV från ett VHS-band. Vi var nöjda med det och tyckte det var bra bild. Tänk er sen att vi flyttar någon som är van vid en 4k OLED-panel till den miljön… Resonemanget håller för 1000 andra saker som genomgått en tekniskt utveckling och ja, det är oftast jobbigt att gå tillbaka. Och innan man upplevet det som är bättre saknar man det oftast inte.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare Peab Support Publicerad 17 Dec 2017
UX/UI Designer Publicerad 17 Dec 2017
C ++ developer within artificial intelligence Publicerad 17 Dec 2017
Frontendutvecklare till Etraveli Technology Publicerad 17 Dec 2017
VEHCO SÖKER EN KUNDORIENTERAD PROJEKTLEDARE! Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Vinterrea på Nova Launcher Prime, kostar 7kr

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons