Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

iKörkort – körkortsteori i telefonen

Postat:
22:30 - 2011-06-27
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Det är sommar och detta innebär mer eller mindre fullbelagda körskolor runt om i landet och gott om övningskörnings-skyltar på de svenska vägarna. Vi har därför tagit tillfälle i akt och valt att testa en applikation vid namn iKörkort som är tänkt att fungera som ett stöd för körkortsaspiranten. Applikationen kommer från en och samma utvecklare som tagit fram iHögskoleprov som, precis som namnet antyder, inriktar sig på högskoleprovet tusentals studenter gör varje år.

Utbildningsapplikationer är alltid uppskattade av rätt målgrupp förutsatt att innehållet och upplägget håller rätt nivå. Boboshi vet detta, och nu finns ytterligare två av deras applikationer ute på Market. Dessa är iKörkort samt iKörkort MC (som givetvis står för “motorcykel”), och båda applikationerna erbjuder körkortsteori för respektive fordon som går att läsa lite var som helst. Namnet är, som jag påpekade i recensionen av iHögskoleprov, ursprungligen menat för iOS-plattformen och får i sin tur lite sneda blickar på Android-plattformen. Trots ursprunget är båda applikationerna bra konverterade till Android, men det är att förvänta.

Utseendet är likt det i iHögskoleprov, men det känns samtidigt betydligt trevligare att använda. Inte minst är färgvalet trevligare, utan bilder är dessutom inkluderade. Det är något man förvisso förväntar sig när man läser körkortsteori, men från att ha använt iHögskoleprov är det minst sagt en trevlig nyhet. Det blåa temat bidrar till en lite trevligare känsla än det gråa som iHögskoleprov erbjöd, och trots den väldigt enkla designen känns det inte som något tråkigt. 

Bilder är som nämnt en nyhet, och hanteringen av dessa är något jag fann lite störande. Av och till roterades bilderna när dessa förstorades, och trots att det är en mindre sak sänker det helhetsintrycket – speciellt när många bilder var närpå kvadratiskt formade ändå. Värt att nämna är dock att förstoringen i sig är en väldigt uppskattad funktion, hur liten den än verkar vara. Övrigt innehåll inkluderar kunskaps- och vägmärkesprov, ett register med vägmärken, statistik och teori-/trafikregler. Den sistnämnda biten är proppfylld med information som utan tvekan tar ett bra tag att läsa igenom, och innehåller allt från bötesbelopp till uppkörningen. Priset är skäligt på 49 kronor för bil-versionen, men MC-versionen kostar hela 75 kronor av någon anledning. Det är fortfarande inte mycket för så pass mycket studiematerial, men för en enkel app tänker man ändå till lite.

En lite-version finns tillgänglig som bara innehåller ett uns av allt fullversionen har att erbjuda, men den har trots det ett helt test på 70 frågor och lite utbildningsmaterial att visa upp. Fullversionen innehåller i sin tur över 1000 teorifrågor och hela 400 vägmärkesfrågor.

För en dryg femtiolapp får man ändå tillgång till körkortsteori i telefonen med allt från en vägmärkesbok till snabbtester (eller längre för den som föredrar det), vilket kan vara otroligt bra för många studenter och arbetare som till exempel åker kommunalt varje morgon och kväll. Den är inte menad för alla, men en mindre grupp konsumenter har en otrolig nytta av extra studietillfällen. Är du en av dessa får du gärna berätta vad du tror och tycker i kommentarerna!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia neo på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
UI designer Publicerad 22 Feb 2018
Junior teknisk ingenjör med intresse för C-programmering Publicerad 22 Feb 2018
Security Lead Publicerad 22 Feb 2018
Ta nästa steg som supportkoordinator på Evry Publicerad 22 Feb 2018
Frontend utvecklare till kund i Sundsvall Publicerad 22 Feb 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Specifikationerna för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus, enligt rykte.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 2. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 3. Första pressbilden på Sony Xperia XZ2
 4. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 5. Högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
 6. Rykte: Europeiska priser för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Mest läst

 1. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 2. Google har tagit bort ”visa bild”-alternativet för bildsökningar
 3. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 4. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 5. Samsung talar varmt om ringsignalen i Galaxy S9
 6. Telenor lanserar VoLTE och VoWi-Fi i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion kör din (primära) mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons