Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Infographic listar 20 anledningar att byta till Google+ [Off topic]

Postat:
17:37 - 2012-06-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


Den 20:e september förra året öppnades sökjättens Facebook-utmanare Google+ för allmänheten och det behövdes inte längre en inbjudan för att skapa ett konto. Sedan dess har Google+ lyckats nå drygt 200 miljoner aktiva användare.

Många har gjort narr av tjänsten och kallat den för en spökstad, medan andra föredrar Google+ framför Facebook. Det råder dock inga tvivel om vilket det största sociala nätverket är, då Facebook hade drygt 900 miljoner aktiva användare i april i år.

En ny så kallad infographic listar 20 anledningar att byta från Facebook till Google+. Vad tycker ni som använder Google+ och Facebook om listan och vilket nätverk är bäst i er mening?

Genom Droid-Life, Mashable

 • Sebastian

  Sant, men min enda anledning att inte byta är att ingen jävel har det.

 • Själva meningen med ett socialt nätverk är ju att ens kompisar ska använda det,  och då är man tyvärr fast på facebook

 • Jerpa

  Det kanske är spökaktigt men hellre det än en massa spelförfrågningar, morbror sigurts kusins barnbarn och hela släkten som vill vara med på ett hörd och även hans utländska farbror med fyrlingar. 
  G+ känns som att man har de som är nära där. Riktiga polare samt familjemedlemmar. Om man tycker att ingen har det, hur var det när FB var nytt. Var man tidigt in så var man också ”själv”.

  Skulle G+ komma före FB skulle det kunnat vara samma sak. 
  Sen att allt är kopplat med inloggningar gör ju inte saken bättre.

  Nä, det är lugnt o skönt med G+.

 • Perre

  Med tanke på att ingen av mina vänner har skaffat det så vad ska jag göra där ensam?

 • Ante4574

  Bara att vänta till Facebook admins tabbar sig.. sen blir det Google +! :)

 • Tobbe

  Hellre v-kontakte isf. istället för G+

 • Väldigt dålig lista måste jag säga. Många av punkterna är felaktiga eller utdaterade, av resterande är majoriteten bara högst subjektiva åsikter om vad de tycker är bäst eller gillar bättre. Det ligger dock en poäng i flera av punkterna, men det är inte en tekniskt perfekt plattform man är ute efter när jag väljer socialt nätverk. Jag skulle nog även säga att FB är lättare att använda än G+ och bara den punkten gör nog att FB vinner som lösning rent tekniskt. Massa coola funktioner som många inte riktigt förstår göra bara tjänsten sämre för de allra flesta.
  Sedan den viktigaste punkten av alla som egentligen gör alla andra punkter irrelevanta: Jag väljer det nätverk där mina kompisar finns och det som är aktivast.

 • Putte

  Ja varför skulle man byta? Finns ingen anledning, inte en käft jag känner använder det, så känns rätt meningslöst.

 • Väldigt många har det, problemet är att ingen aktivt använder det…

 • Ulf T Han

  Av någon konstig anledning har jag, tjejen, hennes syster och några vänner använt G+ ett bra tag. Antar det har något med att vi brukade shara google reader artiklar med varandra samtidigt som Google bort den funktionen från reader och ersatte med G+. Använder sällan Facebook då de är dem jag bryr mig om att kommentera och läsa om. G+ är najs.

 • Danne

   Så sant. Det har floppat. Eller inte floppat det är ju många där men någon facebook ersättare blir det aldrig. Alla är kvar där och kommer så vara ett bra tag till. Finns liksom ingen anleding att byta.

 • Gabriel Karlsson

  Varför måste man vara vänner för att fungera på ett socialt forum? Facebook och Google+ är inte samma sak. På Facebook har man sina vänner och bekanta och där man kan gilla varandras ”publika sms”. På Google+ följer man människor vars inlägg man gillar eller är intresserad av. Som ett diskussionsforum.

  Hur många på Swedroid kände ni när ni registrerade er här?

 • Jerpa

  Varför inte använda båda två. 

 • Johan Bäckström

  Vad pratar ni om? kolla in svenska cirklar

 • Danne

   Om ingen av ens vänner använder det vad är då poängen för de flesta? G+ verkar mest vara för att typ följa andra personer (twitter) och det verkar hänga mer tekniknissar och sådant där som kan eskalera i mer nörd diskussioner så att säga.

  Men något socialt nätverk för ”vänner” det kommer det nog aldrig bli. Inte i samma utsträckning som Facebook i alla fall.

  Nämn En stark anledning till varför folk ska byta från Facebook till G+? Vad tjänar folk på det, egentligen?

 • Roland

   Socialt nätverk är inte nödvändigtvis samma som att ens kompisar finns där, i alla fall inte de kompisar som du känner irl. Att hitta folk som delar intresse (om det är annat än att ta en öl på den lokala korgen med de man redan kännt i 10 år) tycker jag att G+ är bättre på än Facebook tex. Även om Twitter är rätt så överlägset på den fronten.

 • Torbjörn Lööv

  Jag kan inte välja, alla de anledningarna är giltiga för mig. Dessutom finns där mer pålästa människor i alla de ämnen jag har cirklar i, än det finns i både Kwitter och Fejsbok. Kort sagt vill man ha relevant information i något ämne är  man på G+ eftersom de flesta där är jävligt intresserade av en mängd olika saker.

 • Johan Bäckström

  för min del så träffar jag nytt folk (vissa har hittat ny livspartner)Livliga diskussioner om allt och inget och det är blandat med folk.

  Nej det kommer inte bli för gamla vänner utan för nya.
  jag har inte bytt något, jag har både fb för att hålla kontakten med mina gamla, sen har jag G+ för att diskutera och träffa nya vänner :)

 • Roland

   Söka efter folk som du inte känner? Det är inte så konstigt eller svårt. Jag lovar :-)

 • G+ är absolut ingen spökstad. Ja det är sant att dom flesta man känner har Facebook och få har G+ men är det något jag undrar över så ställer jag 100 gånger heller frågan till G+ än postar den på facebook. Där är sannolikheten mycket större att jag får ett önskvärt svar än om jag gör motsvarande på facebook. Å nej det är inte bara tekniknördar där. utan du kan får bra input ifrån duktiga människor inom många olika områden och kompetenser. Jag håller med @google-b9c8eab59c54c509d081d4aacd1b60bc:disqus att facebook & G+ inte är samma sak. Jag önskar att fler av mina vänner bytte till G+ så att jag slapp använda faceboook. Och detsamma gäller för twitter. G+ är bättre på så många olika nivåer. Men problemet är att folk är inkörda på facebook och tycker det är på tok för jobbigt att byta eller prova på en ny plattform. Jag å andra sidan älskar att prova nytt för att se om gräset verkligen är grönare på andra sidan. Och enligt mig är det nog det…

 • Om alla hade den inställningen skulle vi fortfarande bo i grottor.

 • Ge det en chans, du kanske blir förvånad.

 • Tom Karlsson

  Håller med. Jag har Google+ men är sällan inne och kollar. Jag gillar Google+ men har bara inte fastnat där än. Samma sak var det när man gick ifrån LunarStorm till Facebook, jag hade nog Facebook kontot i nästan ett år innan jag blev aktiv Facebookare. Jag har Twitterkonto också. Fast chansen att jag fastnar för Twitter känns lägre än med Google+. Anledningen till att jag skaffade Twitter var att den appen var förinstallerad på min HTC Desire HD när jag köpte den. Och eftersom man inte kunde avinstallera den försökte jag dra nytta av den istället.

 • Fast är ett hårt ord, hur skulle världen se ut om det inte fans revolutionärer som vågar se världen ifrån ett annat håll ;) Och vågar prova andra vägar. Endast döda fiskar flyter med med strömmen.

 • Ibland lönar det sig att tänka utanför ramarna ;)

 • Öööh, vad grundar du det på? Låter som du inte har givit det en chans.

 • Anders Lindén

  Jag föredrar helt klart G+, helt ärligt händer det mer saker på G+ än på Facebook för mig. Har många fler intressanta och vettiga diskussioner på G+ än på Facebook där jag tycker det är en mer löjlig stämning. 

  Och funktionaliteten som Hangout är väldigt kul, speciellt då Svenska Google Plus Whiskyklubb brukar ha whiskeyprovningar via Hangout. 

  Eller just nu då Luleå Academic Computer Society (LUDD) kör en Hangout i i uppföljing av E3 https://plus.google.com/106331500590984354987/posts/Sb3r5EajKMm

 • Johnny Farmfield

  Hehe, vad har de som skapat listan för relation till Google då?

  Asså, Google+ är apanajs, bara designmässigt är det 100ggr bättre än Fejjan… Men det spelar ingen roll. Så länge inte folk migrerar dit från FB i klasar spelar det ju ingen roll hur ‘bra’ det är. Och jag personligen tror inte folk kommer göra det för dom är lata, man har det man är ute efter, skit samma om det är ‘sämre’ än andra tjänster…

 • vulfgar

  jag kör nästan bara med G+ numera. Kollar fortfarande nån gång på FB, men mest för att kolla in ett par flöden som inte finns på G+, men jag skriver aldrig något på FB längre och nästan alla vänner finns ju på G+. Tycker om att det är så enkelt med cirklarna, att ha koll på vem som kan läsa vad osv.

 • Anders Lindén

  Alla som klagar på att det inte händer något på G+ och som klagar på att ni inte har några av era vänner på G+, man behöver inte ha ens vänner på G+ det finns 100 miljoner andra användare man kan lägga till i sina circles, det är det som är grejjen med G+. Det är som en blandning av Twitter och Facebook. Alla på Twitter känner inte varandra IRL.

  Så känner ni er ensamma så kan ni lägga till denna circle som innehåller 500 st duktiga fotografer.
  https://plus.google.com/104987932455782713675/posts/jMQ1bGmgT86

  Här är några svenska sidor som jag har samlat på mig
  https://plus.google.com/102629011872247090945/posts/SA6LKz6TSEp

  Och sen finns det någon Swedroidcirkel har jag hört.

 • Lär väl ta ett antal år innan Google+ kommer ikapp failbook. Men ja, vi får väl se.

 • Cirklar i all ära, men det är inte säkert att Nisse i din android cirkel bara skriver om android. Där kommer #hashtags in i bilden. Kombinationen hashtags & cirklar är fan helt fantastisk. Det blir då så enkelt att snoka reda på alla inlägg om ICS i dina cirklar. 

 • moa

  Visst folk använder det kanske men är det som för mig att jag inte känner någon (i alla fall hyffsat närstående) som använder det så känns det rätt meningslöst att köra på det även om jag tycker det är riktigt trevligt.

 • bobkitten

  Hmm.. Britney använder det så jag vill inte använda det, Jackman använder det så jag borde också använda det. Oh teh confusion!

 • Prova att lägga till några personer du tycker verkar intressanta i en cirkel, Jag tror du kommer att bli förvånad.

 • Jakob

  men NÄÄR kommer recentionen av Galaxy S3?? Nu blir jag snart ledsen i ögat…

 • Gonimbe

  Google + är helt dött

  Och Apples iPhone är det bästa alternativet..

 • suck….

 • Jag vet inte vad du grundar det antagandet på, men jag tror inte det ligger så mycket bakom det.

  Det är sant att jag har väldigt mycket mer av mina vänner på Facebook än på Google+, men det är många som har Facebook som inte använder det också. Oftast när jag behöver kontakta någon vän, så tänker jag ”Han har ju Facebook, så jag kontaktar honom där”. Men efter ett par veckor och flera försök slutar det ändå med att jag sitter och gissar på hitta.se vilket mobilnummer som är hans, för att han aldrig loggar in på sin Facebook. Detta händer ofta (inte med exakt det scenariot, men med slutproblemet att personen verkar ha Facebook, men användet det aldrig).

  Ett vanligt missförstånd om Google+ är att det försöker vara just Facebook. Jag följer ungefär dubbelt så många på Google+ som på Facebook, men väldigt få av dem känner jag i verkligheten (i det avseendet liknar alltså Google+ snarare Twitter). Ändå är flödet på Google+ väldigt mycket mer intressant.

  Jag följer på Google+ olika företag, kändisar, teknikbloggare, vanliga människor med intressanta reflektioner, coola fotografer och en del annat. 

  Den största anledningen till att använda Facebook ser jag som grupper och event. Grupperna för att de grupper jag diskuterar i på Facebook innehåller människor som inte gått över till G+ än även om diskussionen skulle funka bättre där. Och event för att det är ett smidigt sätt att fixa olika händelser på (fast å andra sidan så är det ju typ max 10 % av dem som har facebook som faktiskt använder event och meddelar om de tänker komma eller inte).

  Nåja, den som tycker att Google+ verkar tråkigt men ändå vill testa kan leta upp mig. Jag heter Samuel Estenlund och är den enda i världen som gör det. Jag kan dela några balla cirklar med er så att ni snabbt får fart på flödet :)

 • När det gäller att dela fotoalbum med släktingar, så är det enormt mycket mer effektivt för mig att använda Picasa-album än Facebook. Just sayin’

 • silaslenz

  Swedroid borde verkligen bli lite mer aktivt där, åtmindstone posta en länk till era artiklar som ni gör på facebook. Brukar bli lite fina disskusioner på G+!
  Ni har trots allt 2635 följare där :)

 • Jag gillar att din bild av revolutionär är en människa som byter social nätverkssida. :-)

 • Fredrik Jonsson

  Använde hangout för första gången för nån vecka sedan. Var mest privata grupper iofs. Men kvällen/natten efter hade Jamie Oliver och några utvalda i världen en öppen diskussion om hans Food Revolution. Man var med som passiv åskådare, mycket intressant att följa och det lät på honom att han tänkte göra om det inom snar framtid.

 • Ulf-Benny

  För att förtydliga det jag skrev ovan..
  Mitt google+ konto går varmt varje dag.

  Och min Galaxy S2 också ;)
  /gonimbe

 • Har båda, men hittar ingen vettig anledning att hänga på G+ faktiskt. Facebook och Twitter fyller alla mina behov, G+ hamnar någonstans mitt emellan och hur mycket jag än försökt känns det bara…menlöst.

 • Nej nu måste jag aktivera mig lite på G+, känner jag. Kanske lägga till några nya människor till cirklarna. Jag gillar verkligen G+ så mycket mer än Facebook men det är lite tyst där.

  Hur funkar Hangouts? Någon som prövat detta?

 • Karl Olofsson

  Well, de håller ju på att fucka upp hela sin produktkatalog med totalintegreringen, överväger seriöst att prova mail via facebook istället…

 • Andreas Lindhé

  Jag tycker att Google+ är bättre än facebook, men mina facebookvänner är bättre än mina Google+ vänner.

 • Hans Brauer

   Hangout är riktigt bra. live koncerter, debatter, massa snack, Live inspelning av det man gör om man vill. Lägg till mig om du vill prova på så hjälper jag dig https://plus.google.com/u/0/106176824286911921122

 • Michael Rodin

  Det kanske inledningsvis inte måste handla om att byta utan att utöka? I artikeln finns ju inte bara en utan tjugo anledningar att använda G+. Så många kanske det inte är för gemene man, men personligen tror jag att Google+ har styrkan av att det är en blandning av följa (Twitter) och kommunicera (Facebook) med ett stänk av produktivitet (enkel delning av dokument, bilder, filmer etc.).
  Själv har jag omkring 40 personer i mina cirklar, varav alla utom någon enstaka är människor jag känner utanför Internet. Förvisso är inte så många av dem väldigt aktiva, men det ökar sakta men säkert.

 • MatDiggy

  Jag med många orkar nog inte byta socialt nätverk igen. Gick från lunar till myspace till facebook (har twitterkonto, men använder det aldrig). Sanningen är den det blir svårare och svårare att engagera sig i nya nätverk.. i alla fall för mig. Det är av ren lathet och bekvämlighet som jag inte orkar med G+.
  Visst, allt finns där och det är sköna funktioner, men inte en kotte i min bekantskapskrets hänger där.

 • Robin Daun

  Jag har inte facebook men har google +  eftersom jag har mina vänner irl så behöver jag inte se deras statusuppdateringar på fb och vill vi göra nåt kan vi ringa smsa gtalka lr bara åka hem till varandra. Google + har jag för att följa en massa intresseanta personer har några vänner där med dock där diskuterar jag osv.

 • Sebastian

  Oja, dela allt med folk som inte finns!

 • BAGS

  Hade gärna bytt men problemet är att när jag nämnde Google+ en gång frågade dem vad fan det var…

 • RomertL

  håller helt med. Gjorde nåt halvdant försök att få över bekantskapskretsen som misslyckdes. Ca en tredjedel skapade konto, men ingen är aktiv. Så jag är inte heller så aktiv. Ond cirkel. Gillar generellt Googles produkter och funktionalitetsmässigt föredrar jag definitivt G+. Men sen var det det där med aktiva användare… Nu pratade jag om bekanta, vet att det finns många intressanta personligheter som man kan följa Twitter-style, ska ta en titt på det.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons