Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Intel vill ersätta 3,5mm-jacket med USB Type-C

Postat:
16:07 - 2016-04-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LeEco introducerade nyligen tre telefoner utan 3,5mm-jack. Hörlurar ansluts istället via USB Type-C-porten. Det sägs även att Apple har prioriterat bort 3,5mm-jacket i höstens nya Iphones. Nu sällar sig Intel till skaran som på sikt vill ersätta det klassiska 3,5mm-jacket med USB Type-C.
Intel har under en utvecklarkonferens i Shenzhen presenterat ett förslag för hur det hela ska gå till. Vad har Intel för motiv? En anledning är att hörlursutgången är en analog port som med få undantag (likt nischade knapptillbehör) bara har en enda funktion.

leeco-le-max-2-ljud

Genom att istället använda digitala och mer mångsidiga USB Type-C för ljud får tillverkare mer plats till annat i sina enheter och kan hålla nere kostnaderna en smula. Hörlurstillverkare kan integrera digital till analog signalkonvertering direkt i hörlurarna och försäkra sig om en jämn ljudkvalitet mellan enheter.

USB Type-C öppnar även upp för nya möjligheter som exempelvis hörlurar vilka mäter användarens kroppstemperatur eller puls och skickar tillbaka informationen till enheten. Intel utvecklar för närvarande specifikationer för USB Type-C-ljud och hörlurstillverkare som JBL har redan satsat på tekniken.

Det stora problemet är naturligtvis att nästan alla befintliga hörlurar använder 3,5mm-formatet. Hur pass snabbt USB Type-C-ljud kommer anammas av tillverkare återstår att se.

 • jonington

  Bra! Mer digitalt!

 • LN

  om man nu vill ladda samtidigt med en powerbank hur gör man då,tänk på saker och ting.

 • arvesen

  Så då behöver man en usb-c till 3.5mm adapter för att kunna använda sina gamla lurar, samt en en splitt för att kunna ladda samtidigt som man använder sina lurar! ?

 • Anton Janhager

  Fasiken, blir inte lurarna dyra om det ska sitta en DAC i? Jag växlar gärna mellan in-, on- och over-ear. Ska jag då betala två gånger extra för dyr elektronik som jag tidigare redan hade i telefonen? Att köra ljudet ur USB är väl OK om man kan ordna simultan strömförsörjning, men konverteringen får för min del gärna stanna i mobilen. Jag är inte övertygad.

 • Mattias

  Ljud vi hör är alltid ”analogt”, och det krävs alltid komponenter för att göra om de digitala musikfilerna till analogt ljud. Ingenting blir mer digitalt, enda skillnaden blir att digital-analog konverteraren och hörlursförstärkaren flyttas från telefonen till hörlurarna.

 • Mattias

  För stora over-ears är det väl okej, men hur fantastiska DAC:s och förstärkare går det att trycka in i ett par små in-ears?

 • Alex Brissot

  Sluta köp Iphone så löser sig det sistnämnda problemet.

 • Alex Brissot

  Helt rätt. Bort med 3,5 utgången!

 • octanitrocubane

  Enligt sweclockers så ska det gå att köra analogt via USB’n, tydligen så ska 2 pinnar vara analoga, så det blir tillverkarna som väljer hur de vill göra med vilken ände som konverterar.
  http://www.sweclockers.com/nyhet/22054-intel-vill-ersatta-35-millimetersanslutning-for-ljud-med-usb-type-c

 • blackstar

  Vad jag förestår det som så ska kabeln kunna skicka analogt ljud också 2 ”pins” av kontanten sänder analoga signaler medans dom andra är digital, så det är någon sorts digital/analog hybrid vilket är positiva nyheter.

  Det lär även vara en fördel om man vill köra en extern dac, då behöver man inte vara beroende av en pissig AD converter i telefonen utan kan han extern sådan som typ denna

  http://headstage.com/Arrow-6NX/6TX/Headstage-Arrow-6NX::10144.html?XTCsid=3352ade77fb2f12d808bacd3ededcbb6

  Tror du inte behöver vara orolig för att det blir dyrt med externa dacs ,om du räknar med vad den interna kostar i mobilen det är kanske någon dollar bara…

 • IncCo

  Nej tack

 • mortuus

  ja men visa mig hur dom tänka lösa 3.5mm biten som alla hörlurar använder då ?

 • Alex Brissot

  Fundera inte över det. Köp bara lurarna när de kommer.

 • temp

  Låt honom drömma om att få sina digitala högtalare. Hoppas han inte blir besviken när allt kommer låta som morsekod.

 • janbanan

  Glöm att ladda telefonen samtidigt som man vill ha i sina gamla trådbundna favoritlurar. Mina ligger alltid på nattduksbordet och åker på en stund innan det är dags att dra ett par timmerstockar.

 • Okuus

  så länge priset på lurar inte rusar iväg… bara för en kontakt. Men jag kan absolut tänka mig en telefon med bara usb-c.
  speciellt om luren har stöd för trådlös laddning, bra batteritid.
  i kombination med de fler trådlösa hörlurar och trådlös laddning tror jag det kan bli bra att börja fasa ut 3.5mm jacket…
  lär ju gå att fixa en adapter för en ok peng för de som vill använda alla sina gamla lurar ett tag till….

 • jack

  Det borde rimligtvis gå att lösa. På Sony-Ericsson tiden så hade de sin FastPort i mobilerna och de hade t.ex en laddkabel där FastPort-kontakten var en ”pass-through”-kontakt som man anslöt FastPort-headset-kabeln i medans man laddade.

 • GrinigGammalGubbe

  *the sound of a 14.4K modem handshake*

 • Eric Johansson

  Inte mig emot. Senaste åren har jag ändå bara använt trådlösa lurar.

 • LN

  även trådlösa lurar måste laddas så det blir inte många minuters användande.

 • HtcMan

  i allt myller av olika anslutningar för laddare så skulle branchen ha EN laddanslutning som standard,micro USB. Vad ser vi nu? att alla laddkablar blir oanvändbara och nu ska 3.5 jacket bort också… ordet ”standard” det tolkas frikostigt… att ny teknik kommer är ofrånkomligt, men ändå….

 • Broken arrow

  Usb var förlegat när det väl kom till mobilen.

  Dom är/varit flera år efter teknikbehovet.

  Med type-c verkar det vara i fas med tiden.

  Nu fungerar inte quick charge så bra med type-c. Får hoppas det löses utan byta kontakt igen.

  En annan standard som sätter dessa långt innan behovet är DP organet. Något usb organisationen bör ta efter.

  Två olika kontakter är inte så farligt, jämfört med förr där varje tillverkare hade egen kontakt och laddare.

 • KalleKn

  3.5mm är inte en optimal kontakt. Men fan så mycket bättre än USB som är en skitport i sin fysiska utformning.

  Dessutom
  är det ofta man sitter på bussen/tuben/tåget och laddar samtidigt som
  man lyssnar i lurar. Tom SL har ju idag USB-uttag på sina bussar på
  längre sträckor.

  Nån har inte tänkt alls igen.

 • jonington

  Goddag yxskaft.

 • Lanecove

  Verkligen på tiden…bort med 3,5mm jacket, det tillhör stenåldern. Allt sker ju ändå via bluetooth. Om de kan ersätta det med USB-C så att man slipper ett extra uttag på mobilen är det väl ok.

 • HtcMan

  jag hade gärna sett USB-C istället för micro USB. Men vart man än är så är det alltid någon micro USB att låna eller låna ut. 3.5 jacket för de som vill ha den möjligheten. Så kan de som vill köra bluetooth göra det.

 • Malx

  Standarden var faktiskt inte på ”telefonsidan” utan främst att alla ska/skulle gå att ladda via samma usbtransformatorer. Det är därför t.ex. Apple kommer undan med sin egna kontakt och det var en salig blandning mellan micro- och mini-USB på telefonerna ett tag.

 • KalleKn

  Vilket var två stora kontakter för en så simpel sak.

 • ace

  Telefonen eller plattan består till hälften av analoga kretsar som dessutom är ganska dyra och sofistikerade ljuddelen är en sådan komponent som premiumtillverkare lägger ner mycket tid och pengar för att få det bra, att lyfta ut förstärkare mm närmare lurarna låter ganska dumt

 • HtcMan

  aha, men de flesta blev micro-usb iallafall på telefonsidan och en del på kamerasidan. stackars iphoneanvändare med ny kontakt för nästan varje modell.

 • HtcMan

  som i sin tur laddas via micro-usb…(powerbanks)

 • HtcMan

  ”USB Type-C öppnar även upp för nya möjligheter som exempelvis hörlurar vilka mäter användarens kroppstemperatur eller puls och skickar tillbaka informationen till enheten. ”
  Är det någon som har saknat det? kan inte direkt påstå att jag har gjort det…. hälsobloatware på Samsung var bara en gimmick och tyngede ner systemet…. det finns appar att ladda ner frvilligt isåfall. förutsatt att hårdvaran finns.

 • grabben

  Vad röker du för något, trådlöst vet du vad de eeee

 • HtcMan

  Tack för ditt svar!
  Som svar på din fråga: Ja jag vet vad trådlöst är.

 • Rumpelstiltskin

  Den är optimal för det den är till för. Den är slitstark och pålitlig och är dessutom väldigt billig att tillverka.

  Dagens ungdomar verkar vara allergisk mot ordet analogt. Som om det automatiskt vore sämre än digitalt. HiFi-branschen, som står för produktionen av alla bra hörlurar, kommer då inte att följa med på denna trend, så du kommer verkligen få ett begränsat utbud av en hög med skit, precis som med alla USB-headsets idag. Mediokert ljud och medioker mikrofon.

 • Drzap

  jag tror du bör läsa på lite om hur ljud och den digitala signalen egentligen fungerar. extremt förenklat: ljud kan vara olika starkt eller hur? många olika styrkor. digital signal består endast av 2 olika, 1 eller 0 dessa 1 och 0 måste översättas till ljudvågor med olika styrka av en digital till analog omvandlare någonstans i kedjan. antingen i telefonen, i en klump på sladden eller i själva hörluren. om du hade ens 20min studier i hur ljudvågor och digitalteknik fungerar skulle du inse detta

 • Woosley

  Och förutom det, hur är det tänkt att man ska ladda enheten samtidigt som man har lurar inkopplade? Ska de ha två USB Type-C-uttag på enheten (vilket ju tar bort hela idén med att minska antalet portar) eller helt enkelt lämna användaren med skägget i brevlådan? Någon har visst inte riktigt tänkt här. :P

 • Rome73

  Jag kopplar in förutom hörlurar mina båda bilar (som saknar BT) samt stereo (äldre icke trådlösstödjande modell) i min port.

  Min fru gör också samma saker men har teknisk kompetens som en tant på 110 år. Att byta BT-koppling är ungefär lika självklart som att bygga en ny mobil från en näve kisel…

  Det är långt ifrån ekonomiskt försvarbart att byta ut två bilar och en stereo (eller komplettera dem med nödvändig utrustning) för att slippa en port på telefonen…

  Och som andra sagt så ibland så vill jag ladda luren samtidigt…

  Dessutom innebär detta att hörlurarna kommer innehålla ljudkretsen vilket rimligtvis borde göra dem dyrare eller ljudmässigt sämre vilket påverkar mig som har 3 barn som har sönder minst lika många hörlurar per år.

  Men det är klart… Min telefon väger något gram mindre, kan bli någon mm smalare/kortare… Helt klart värt det! NOT!!!

  Jag har inget emot att de lägger till USB-ljud, bra med alternativ och möjligheter, men det är inte bra att ta bort möjligheter…

 • Rome73

  Dessutom drar varje trådlös teknik som är aktiv i telefonen mer från batteriet. Är övertygad om att trådlös lösning drar mer batteri än den befintliga hörlurskontakten…

  Vilket naturligvis är bra när man inte kan ladda den samtidigt…

 • Rome73

  Var inte en av poängerna att ljudomvanlingsenheten (digitalt->analogt) skulle flyttas ut till hörlurarna?

  Därför är det högt sannolikt att lurarna drar iväg i pris beroende på hur bra ljud du vill ha. Har du flera hörlurar så får du betala det flera gånger. (Mina hörlurar går sönder oftare än vad mina telefoner gör.)

 • Rome73

  Byt ut en simpel kontakt mot en klumpig (?) specialkontakt? Känns som att gå över ån för att hämta vatten…

 • Rome73

  Men tills den dagen du får en inopererad USB-kontakt med tillhörande omvandlare på din kropp så behöver ljudet förr eller senare omvandlas till analogt för att du ska höra det med dina analoga öron. Digitalt är ett ypperligt bra transportsätt av ljud men lite svårtolkat för våra öron om det inte omvandlas till analogt innan.

 • Spetsen

  ”If I had asked my customers what they wanted they would have said a faster horse.”

 • jonington

  Jag tror vi tolkar ”Goddag yxskaft” på två olika sätt.

 • Jonas Söderman

  Man får väl anta att de förutsätter trådlös laddning
  Inte någon optimal lösning dock

 • MarkusH

  Med USB-C kommer man kunna välja mellan att ha DAC i lurarna eller i telefonen.
  ”The USB-C has sideband use pins (SBU1 and SBU2) which can be used for analog audio in audio adapter accessory mode. Use of the sideband pins should not impact data transfers and other vital functionality of USB-C cables, which should make them relatively simple from the engineering point of view.”

  http://www.anandtech.com/show/10273/intel-proposes-to-use-usb-typec-cables-to-connect-headsets-to-mobile-devices

 • Fotbollsgräs

  Jodå, tänkt till har de säkerligen gjort. Fast de tänker lämna användarna med skägget i brevlådan, en tommare plånbok och en enhet som totalt sett blir större och får sämre skärm-andel när man pluggar in alla adaptrar som kommer behövas. Jag tror inte detta kommer bli särskilt bra ur ett användarperspektiv och som vanligt så blir dem största förlorarna folk som har apple-produkter.

 • Sebastian

  Ju snabbare detta sker desto bättre, bort med skiten!

 • tramsgar

  Min första tanke var att 3,5 mm-jacket är mycket mer fysiskt hållbart och att det därmed är ok att ha en kabel i det när telefonen bäres i kläderna. Ett USB-uttag lär ta så mycket stryk så snabbt att glapp riskerar komma tidigt. Om inte nån form av avlastning används, vilket ju blir utanför specen isf.

 • Sebastian

  Beror helt på hur tillverkaren designar sin kontalt. Sitter som berget på en Macbook tex, dock aldrig känt hur USB-C känns på en telefon.

 • Sebastian

  En Y-adapter. Inte svårare än så, sen så vet jag då inte sist jag laddade telefonen och lyssnade på något samtidigt men osvsett går jag nog över till Bluetooth-lurar snart.

 • Sebastian

  På vilket sätt är USB-C en skitport?

 • Sebastian

  Eh Apple har använt 2 oliks kontakter de senaste 15 årenen, ta ditt trollande någon annanstans.

 • Woosley

  Att måsta trycka in adaptrar i enheterna för att få tillbaka samma funktionalitet som vi haft sedan tidernas gryning kan ju omöjligt ses som en förbättring.

 • boota

  när ska vansinnet sluta egentligen? hörlurar blir dyrare att tillverka, att ladda samtidigt som man lyssnar med lurar försvinner.
  det här luktar snålhet från mobiltillverkarna lång väg, de kan lägga över ansvaret för DACen på hörlurstillverkarna, och dessutom höja priset på enheterna eftersom ett gäng idioter i sin vapedimma fått för sig att ”digitalt är bättre än analogt”.

  jag vill inte ha aktiv elektronik i mina lurar. jag vill inte ha femtioelva adaptrar för att kunna göra det jag vill med min telefon.

  nu blev jag surgubbe.

 • Broken arrow

  Ja, vi med hjärna förstår hur mycket klumpigare det blir.

  Usb kontakten tar mer plats än 3.5, samt tål inte samma belastning.

 • Broken arrow

  Oj nu blir det alltså klumpigare. Vilken revolution, ska vi inte gå framåt?

  Just nu backar vi flera steg.

 • Drzap

  Jag och även andra tolkade din goddag yxskaft som att du tyckte mattias kommentar är helt fel. Därigenom visade du en ståndpunkt att en D/A omvandlare inte behövs. Se även kommentarerna från rome73, temp och griniggammalgubbe. Jag tror att det är du som använt uttrycket goddag yxskaft på felaktigt sätt om flera andra tolkat det på samma sätt och inte på det sätt som du avsåg.

 • Rumpelstiltskin

  Till att börja med så är det en väldigt ömtålig port. Mer ömtålig än micro-USB. Så för något som pluggas in och ut, kanske flera gånger per dag, så är det ingen lämplig port, och allra minst för något som du har i fickan. Sen så har vi den dåliga konstruktionen som ökar risken för kortslutning.

  Det enda positiva som jag kan komma på med USB-C är att den kan ersätta alla olika USB-portar (8st?) på lång sikt tack vare sin kompakta storlek. Jag tycker att man borde testa USB-C hörlurar till PC, alltså som gamer headsets, innan man bestämmer sig för att fasa ut 3.5mm kontakten helt och hållet till telefoner. Att ta bort något som inte är rejält testat är ett dumt drag.

 • jonington

  Absolut, jag skrev inte att jag hade ”rätt” tolkning. Ha en bra dag! :)

 • Fred .

  Någon som vill täppa igen det analoga hålet?

  Du pluggar in en högtalare, och den känner av att enheten är en högtalare in hörlurar…
  ”Den här låten går inte att spela upp på en högtalare, använd hörlurar eller köp en licens för att spela upp låten på högtalare.”

 • Sylvester Lundgren

  Sitter väldigt hårt även den. Iallafall på min Nexus 6P!

 • Sebastian

  Alla övergångar har ledit till någon form av ”klumpighet”. Folk var lika arga när Apple dumpade disketten, cd-läsaren, bytte laddningskontakt i sina telefoner, osv osv. Nay sayers som du är jag glad inte leder teknikutvecklingen för då hade vi suttit där med våra diskettstationer..

 • Sebastian

  Aldrig hört några problem med den porten, snarare microUSB som är en extremt glapp port och betydligt mer så än USB-C. Fungerar klockrent på morsans Macbook. Sedan så är själva kontakten olyckligtvis inte lika som Apples lightning som är den mest stabila kontakt jag har sett hittills i storleksklassen.

 • Sebastian

  Återigen befinner sig snart alla nay sayers på fel sida av historien.

 • Woosley

  Ja, den dag då alla hörlurar har den här anslutningen kommer jag också att befinna mig på ja-sidan av planket.

 • KC

  Konstaterar att du har helt rätt. Min bil har inte BT koppling och jag använder AUX ingången. De mobiler som har ljudutgång endast via USB c får skicka med en ny bil i priset för att jag skall hoppa på det tåget. Fruktansvärt dumt.

 • Fraz

  Kan inte tänkas att hörlurskabeln är gjord så att den inte blockerar uttaget? Något i stil med detta:
  http://www.thinkcomputers.org/reviews/cm_notepal_u3/17.jpg

 • Kex

  3,5mm-uttaget är allt annat än hållbart!

 • Fraz

  Jag har inte BT i min bil heller, men istället för att hänga läpp eller köpa en ny bil så funderade jag på det i 14 nanosekunder och hittade en bättre lösning. Köpte en sbh20-puck för ett par hundringar och kopplade den i AUX-ingången och en laddare.

 • Bobby

  Hur kör du dina bilar när de är ihopkopplade med en sladd?

  Din tanke är att all utveckling ska stanna i väntan på att du känner dig redo att byta bil med motiveringen att du är för snål för att köpa en adapter, eller?

 • norberg

  Jag tycker att det är ganska trevligt att kunna lyssna på musik samtidigt som telefonen laddas…

 • Futtbucker

  Jag är nyfiken på vilka belägg du har för att 3,5mm-jacket klarar högre belastning. Jag har ALDRIG pajjat ett USB-uttag, men har säkert förstört ett halvdussin 3,5mm-uttag.

 • Ljudet

  18h batteritid (eller 25 dagar i standby) har mina relativt sketna BT-lurar.

 • MacDaddy

  Den skulle kunna flyttas ut, men det betyder inte att det inte kan finnas i telefonen också..

 • boota

  då behöver man ändå handla nya hörlurar / adaptrar. do not want

 • Rome73

  Om du läser hela inlägget så ser du att jag inte har har något emot utvecklingen, men där emot att ena utesluter det andra… I alla fall under en övergångsperiod…

 • Rome73

  Och så behöver du en lösning på att kunna ladda mobilen samtidigt… Och då behöver du kanske en adapter så att du kan koppla in flera enheter på laddning samtidigt.
  Så bara för att de vill ta bort en kontakt och ersätta med en annan för att spara något gram i telefonens vikt behöver du köpa 3-4 tillbehör till bilen. Kanske utvecklingshämmande men det känns som onödigt.
  Bättre att låta kontakten finnas kvar och bara uppdatera USB-porten, så att man har kvar möjligheterna och inte bara blir begränsad…

 • Rome73

  Min mobil är trots att den har den gamla kontakten så liten så att den ryms i bilen…

 • Sebastian

  Ja, och den resan måste börja någon gång.

 • Rome73

  Det kan naturligtvis bli så men i artikeln stod det att en av poängerna var att slippa ha den i telefonen för att göra den billigare/mindre/lättare samt att hörlurstillverkarna skulle kunna få bättre kontroll på ljudkvaliteten.

 • Bobby

  Men om du kopplar in dina båda bilar så blir ju räckvidden begränsad till några meter

 • Fraz

  Nej jag förstår att det vanligaste motståndet mot en sådan här ändring är att folk inte vill behöva köpa ny kringutrustning, men så blir det ofta med teknikövergångar.

  Personligen så har jag ett 3,5mm-uttag i nyskick. BT (förutsatt att det stödjer AptX eller liknande), Chromecast och Spotify Connect fixar biffen.

 • Broken arrow

  Har en diskettstation till övers, vill du ha den? Faktiskt aldrig använd, så vet inte ens om den fungerar :D

  Diskett, skivor enligt mig är klumpiga. hade jag lett utvecklingen hade alla haft SSD :D

  USB är inte det smidigaste formatet, speciellt hur jag lägger min mobil i fickan. På flesta mobiler hamnar laddningsporten neråt (om den inte har den på sidan/ovansidan). Nå kontakten blir tyvärr inte så smidig.

 • Broken arrow

  Mitt 3.5 har klarat sig fint. Även usb uttaget som är 3 år gammalt nu :) laddar minst varje dag.

  Dock har plasten ovanför uttaget spruckit (tur att mobilen inte är i metall troligen). Men kontakten själv är ironiskt nog hel och fullt fungerande (ingen deformering).

 • Rome73

  Men resan behöver inte börja med att det gamla alternativet försvinner samtidigt som det nya kommer. De klarar av att samexistera i ett år eller två som en övergångsperiod.

  Jag är inte fullt övertygad om att musik via USB är framtiden. Så jag tycker att det känns dumt att göra resan utan parallella kontakter.

 • Rome73

  Men nu finns ju redan USB-kontakten och 3.5-kontakten. Tar man bort 3.5-kontakten och ersätter den gamla USB-kontakten blir nog den totala ytan mindre.

  Men jag tycker att båda ska finnas kvar en period tills vi vet att USB-ljud är framtiden. Jag är inte övertygad om det.

 • Rome73

  Men vad är då vitsen med USB-ljud om ljudet ändå överförs trädlöst?

 • Razken

  Lär ju jävla bra om man vill kunna ladda samtidigt… ?
  Hoppas inte detta påhitt blir nästa grej ”bara för att man kan”, för enligt mig finns det bara nackdelar. Känns som att ta ljudet ur en USB inte är lika slitsäkert som 3,5mm jacket.

 • Fredrik Ingman

  Blir inte förvånad om ert senario implementeras bara för det är tekniskt möjligt. Minsta antydan bör i ifrågasättas. Sedan har vi ju olika lands § att hänsyn till sedan.

 • Fredrik Ingman

  Har redan ett yttre ljudkort till iPhone 5S. Visst blev ljudet bättre. Men adaptern har ingen volym knapp. Å andra sidan går det bra att ladda samtidigt. Ja med ZOOM iQ5

 • Fredrik Ingman

  Känns som om USB-C inte är moget ännu. Kanske kan bli en hitt på sikt. Nä jag köper inte konceptet rakt av. Men visst kan bättre ljud bara bra & högre hastigheter. Med omoget menar jag hur & varifrån man kopplar sladden i andra ändan. 0% bättre om man kopplar in en USB-C pryl till en dator vars pryl inte är USB 3.1 länkad. I mitt fall 480mb/s & 500mAh tråtts USB 3.0 Jag har ju provat HUAWEI nexus 6P. Så USB-C är ännu inte moget.

 • Fredrik Ingman

  APPLE har då ännu inte lyckats få bättre ljud än ett yttre ljudkort ger. Inte med iPhone 5S i varje fall. Min lur är ingen modull. Så ändring lär då inte komma. Dvs att indre ljudet skulle bli bättre. Hårdvaran är oförändrad sedan jag köpte luren.

 • Fredrik Ingman

  Har provat både analogt & digitalt. Men går ej tillbaka till c-kasett. Sedan ger mobiltelefoner bättre ljud med yttre kort. Åtminstone med LG nexus 5 & iPhone 5S. Visst kan vinyl ha bättre ljud än vad CD ger. Men då behövs också ens ljudsystem bytas ut. Själv har jag audio pro. Fast jag borde ha Genelec då jag bor i Finland. Analogt ljud är bäst om man har tillgång till detta. Vilket man inte alltid har. Dvs master tapps som man har analog förstärkare till då man lyssnar. Men för många verkar det vara svårt att fatta att mp3 med 128kb/s inte bra. Men en Pono player vore ju toppen! Men den tar inte APPLE Lossless. Ja om man vill ha sitt digitala alster med sig. Så jag väntar på högre bitrate på ljud som man kan köpa via iTunes. I mitt tycke är 256kb/s inte så bra.

 • Broken arrow

  Jo men handlar om så lite, sen flyttar mycket in i soc.

  Så du vinner inte mycket på att ta bort kontakten, mobilen är tunn nog i dag. Tunnare är inte bättre utan svårare att hålla i.

  Dessutom har vi inte papperstunna batterier som har 10.000mah.

  Kontakten skadar ingen. Usb kontakten är större och längre än 3.5 kontakten.

  Bluetooth är ännu sämre, som bränner batteri ur både mobil och enheten. Wifi drar ju inte ens hälften så mycket. BT är år efter, dom behöver sänka förbrukningen kraftigt.

 • KalleKn

  Den är ömtåligare, kontaktdonet kan inte rotera, kontakdonet fastnar inte alls som 3.5mm gör.

 • Sebastian

  Jag är säker på att det kommer att finnas modeller med bägge för bakåtsträvare, finns det en marknad så kommer såna modeller att släppas, för oss som inte har behovet kommer modeller utan 3.5 mm kontakten att finnas med alla dess fördelar. Lugn nu.

 • Sebastian

  Vem bryr sig att kontakten inte kan rotera? Inte jag i alla fall, så länge den passar åt bägge håll så är jag nöjd. Kontakten sitter som berg, allt är upp till hur hög standard tillverkaren håller..

 • Sebastian

  Själv har jag alltid undersidan uppåt i fickan och skärmen mot benet så jag bara kan greppa telefonen i handen och dra upp den så slipper jag vända på telefonen.☺️

 • Rumpelstiltskin

  Hur ljudkvalitén på kassettband är beror på vad du har för sorts band. C-kassetten, som de flesta förknippar kassetten med, är skit. Spelar du däremot upp en BASF-kassett med Chrome- eller Metall-band så har du samma kvalité som CD, om inte bättre. Dock hänger allt på vad du har för anläggning, precis som med vinyl.

  Fördelen med digitalt är enkelheten. Du behöver inte vårda din musik med samma kärlek (syftar mest på vinyl här). Du kan ta med dig digitalt vart du vill utan att behöva släpa med tung utrustning. Och det är ett väldigt billigt format. Men ljudmässigt så finns det egentligen inga fördelar över analogt. Bild däremot, där har vi en enorm skillnad.

 • Rome73

  Jag är lugn… Lungt övertygad om att USB-ljud kommer bli lika populärt som valfri könssjukdom… ;-)
  Det kommer bara bli en liten parantes i historien om det ens kommer en enda telefon som stödjer det. Forumet verkar grovt sett delas in i 2 läger: de som vill ha kvar 3.5-kontakten och de som använder BT. Det finns säkert någon som faktiskt vill använda USB-kontakten till ljud men de kommer antagligen snart inse att de marginella vinsterna äts upp av diverse nackdelar, som alla löses genom BT eller att bibehålla en 3.5-kontakt.

 • Sebastian

  Kommer aldrig att hända. För proffs kommer USB-C att ta över likt Thunderbolt och mainstream blir Bluetooth som i denna analogi blir USB 3.

 • KalleKn

  Det första är förstås en smaksak men med vinklad kontakt är det en fördel med roterbar kontakt.

  Det andra är en ren lögn.

 • Maven2

  Intel, som krisar till följd av utvecklingen med systemprocessorer(SoC) med cpu-kärnor från ARM och gpu-kärnor från antingen ARM eller den engelska konkurrenten Imagination Technologies som företag som licensierar kärnor och konstrurerar egna SoC.
  Intel, vill då hävda sig på nåt sätt genom att försöka skapa nya standarder som de lyckades med när pc:n dominerade vårt dator behov.
  Men så är det inte längre tackvare Smartphone utvecklingen.

 • Maven2

  Rund liten kontakt är mer stryktålig än liten platt kontakt.

 • Sebastian

  Jasså? Så du har provat USB-C på Macbook? I så fall har vi väldigt olila syn på vad som sitter bra och inte.

 • Sebastian

  Ja det blir dyrare med en DAC i men också blir i de flesta flal lurarna dyrare. Dessutom kommer tillverkare så klart att ha en DAC fortsättningsvis i telefonen för att möjliggöra fortsatt myttjande av gamla 3.5mm-lurar via en adapter som annars inte funkar, om man inte köper en adapter med integrerad DAC då.

 • Anders Pavall

  Men man måste ju börja nånstans… Annars kommer man ingen vart vettu!

 • KalleKn

  Du brukar dingla med din macbook i sladden?

 • Sebastian

  Du svarade inte på min fråga, har du känt hur hårt sladden sitter på Macbook?

 • Broken arrow

  Tro det eller ej, så har jag bara ett handgrepp när jag tar upp mobilen.

  Har något udda stil när den åker upp u fickan:)

 • KalleKn

  Jag frågade om du hade gjort det. Har du verkligen testat hur hårt sladden sitter på riktigt.

 • Sebastian

  Ja, det känner men enkelt när man drar ut kabeln, och den sitter som berg. Om tillverkare designar konten rätt så kan man utan tvekan låta en stor telefon + skal hänga i kabeln utan att den lossnar, precis som man kan med 3.5 mm-kontakten eller Apples lightning. Samma sak funkar till och med på en iPad.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons