IOS-appar kraschar oftare än androidappar enligt ny undersökning

Postat:
13:55 - 2012-02-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En ny oberoende undersökning baserad på över 214 miljoner applikationsstarter i november och december förra året visar att Android överlag var en stabilare plattform än iOS under perioden.

Som går att se i diagrammet ovan sammanställt av Crittercism, ett analysföretag som specialiserat sig på just kraschrapporter för mobiler, kraschade appar för iOS i snitt oftare än androidapplikationer.

Många har sannolikt intrycket att iOS-appar är mer stabila än appar för Android. Googles Dianne Hackborn tror att detta delvis beror på hur de olika plattformarna hanterar ett kraschat program. Android visar en dialogruta som berättar om kraschen, medan iOS har en på ett sätt smidigare lösning som helt enkelt bara tar användaren tillbaka till hemskärmen.

Hackborn menar att iOS-metoden är fyndig eftersom användare ändå inte kan göra något åt kraschen, men att folk kan få intrycket att de råkade göra något fel eller att de kom emot något som gjorde att de hamnade på hemskärmen igen – till skillnad från att säkert veta att appen kraschade.

Hur ser ni på undersökningen? Är ni överraskade av resultatet och vad anser ni om siffrorna?

Uppdatering: Bland kommentarerna tas inskickandet av kraschrapporter upp. Undersökningen förlitar sig inte på rapporter inskickade av användare. Crittercism baserar undersökningen på ett system (SDK) de utvecklat för automatiska kraschrapporter.

Tack till de som tipsat! Genom Forbes

Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Noise & Vibration Analysis Engineer Publicerad 01 Dec 2015
Leveranstekniker inom nätverk/Cisco till telekomföretag Publicerad 01 Dec 2015
Tekniskt duktig Front End till Media Markts webbteam Publicerad 01 Dec 2015
Dfind söker supporttekniker Publicerad 01 Dec 2015
Administrativ koordinator Publicerad 01 Dec 2015
Se fler jobb