Jelly Bean körs nu på 1,2% av alla Androidenheter, Gingerbread fortfarande i klar majoritet

Postat:
14:50 - 2012-09-06
Skribent:
Viktor Å
Kommentarer:

För en dryg månad sedan rapporterade vi att Android 4.0 Ice Cream Sandwich användes på 16% av alla Androidenheter, medan 4.1 Jelly Bean precis debuterade i statistiken med blygsamma 0,8% av användarna.

Denna månad ser vi inga dramatiska förändringar i statistiken, förutom att Android 4.0 och uppåt numera körs på drygt 20% av alla enheter; Ice Cream Sandwich har ökat till en andel på 20,9% medan motsvarande siffra är 1,2% för Jelly Bean. Dessutom har den sammanlagda andelen av telefoner som använder sig av Android 2.2 och nedåt nu fallit under 20%.

Android 2.3 Gingerbread, som presenterades i början av december 2010, minskar något från 60,6% till 57,5% men återfinns alltjämt på mer än hälften av världens Androidenheter när dess tvåårsdag närmar sig.

Eftersom skillnaderna i användarupplevelsen mellan Gingerbread och Ice Cream Sandwich är såpass stora tycker vi det är synd att såpass få enheter har fått den sistnämnda Androidversionen – speciellt då även denna passerar ettårsstrecket inom kort och dess efterföljare har funnits i snart två månader.

Hur viktigt tycker ni att det är vilken version era Androidenheter använder? Måste det vara den senaste eller nöjer ni er med en som är ett par år gammal? Lämna en kommentar nedan.

Källa: Android Developers