Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Kommer du skaffa en Nexus 7? [Undersökning]

Postat:
12:23 - 2012-08-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

För ett par veckor sedan fick vi höra att Googles och Asus prisade Nexus 7-surfplatta sannolikt kommer släppas i Sverige i oktober med ett pris mellan 2000 – 2500kr. Enheten har börjat leta sig fram mot Skandinavien och har nu nått Frankrike, Tyskland och Spanien. 

Priset i de länderna är 199 euro för 8GB-modellen och 249 euro för 16GB-varianten. Nexus 7 har fått mycket goda recensioner överlag och har kallats den bästa 7-tumsplattan hittills och en av de bästa androidbaserade surfplattorna överhuvudtaget.

Vi vet att många i Swedroids community är sugna på att skaffa ett exemplar och att vissa rentav redan äger en Nexus 7. Men hur stor andel är det egentligen som tänker köpa enheten? Lämna gärna en röst i undersökningen nedan!

Kommer du skaffa en Nexus 7?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...
Processor: 1,3GHz quad-core
Plattform: Tegra 3
RAM: 1GB
Skärm: 7" / WXGA / 216PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: Ingen bakre kamera

Tipstack till Per!

 • gimmethelight

  Neeeeeej! har redan en xoom med JB

 • Viktor Lannér

  Jag ska förmodligen köpa en när den kommer till Sverige!

 • Daniel

  Kommer få en hämtad av min käre bror i USA

 • Filip Wåhlin

  Hade jag inte planerat en Note 2 i inköp hade jag lätt köpt en ;)

 • Joakim Pettersson

  När kommer er recension på den?

 • niqn

  Yeep, 

 • Brundiin

  Väldigt sugen, men skulle hellre se en 10 tummare

 • Dennis Johansson

  Äger redan en eventuellt kommer jag köpa en till sambon när den släpps i Sverige.

  Det som gör att jag tvekar är problemet med att skärmen släpper väntar på att  Asus och google ska sluta förneka problemet och komma fram med en ordentlig åtgärd.

 • Kalle

  Har redan en, köpte när jag var i USA.

 • simpleminds

  Faan, att prylar ska kosta numera, och denna anses ändå vara billigt. Tufft att vara student och prylbög samtidigt.

 • Johan Edenfjord

  Hade gärna köpt en.. Har tyvärr inte ekonomin att skaffa mig en ny ”leksak” nu!

 • goto1

  Har redan en och är super nöjd

 • Jonas Bergh

  Skriver detta på min Nexus 7a

 • 220volt

  Nej kommer förmodligen inte att köpa någon. Hade den varit 10tum hade det blivit köp. Ipad 2an får hänga med ett tag till.

 • $5829486

  samma här:)

 • JeppeJ

  Nåt nytt från Asus/Google om när ett Sverige-släpp kan antas ske?

 • Kvillen

  Har redan en, importerade från UK i juli, jävligt nöjd för de pengarna :)

  mvh

 • Äger redan en, den är UNDERBAR!!   Lagom storlek,   använder den som surfplatta, xbmc kontroll, torrent remote osv.

 • Christian Johansson

  Hade jag inte haft en Asus TFP hade jag köpt en.

 • Silver

  Har redan en :)))

 • Gustaf Renman

  Känns inte så nödvändigt att ha både en iPad 2 och en Nexus 7. När jag i stort sätt bara använder min laptop på campus. Där jag spenderar 95% av min tid, dag som natt…

 • Fredrik Storm

  Lär bli ett köp när jag åker till Florida i November.

 • Johan Appelgren

  Röstade ja, men har redan köpt en. Fast den fick iofs frun i present. Så det kanske får bli så att jag köper en till senare. :)

 • Tore Tumör

  Alldeles för dålig skärm, hade upplösningen varit högre hade den varit intressant.

 • Lulf

  Har också redan en och är  väldigt nöjd hittills

 • Funderar på att donera min TF101 till dottern i julklapp och en sådan till mig.. det jag spenderar mest tid på min surfplatta är att läsa så 7″ hade varit bättre, helt klart.

 • Niclas Ljungstrand

  Hade köpt en om den hade funnits med 3G…

 • Visquaz

  Den har faktiskt riktigt bra upplösning, pixeltätheten är högre än ipad 2, och bara lite lägre än ipad 3… vilket om jag inte har helt fel gör den till den mest högupplösta androidplattan.

 • wezzy

  Jag vill ha med valet: ”Har redan en”
  Dels hade det varit intressant att se hur många på Swedroid som importerat en och dels så kunde jag kryssa i den :P

 • Tore Tumör

  Det finns flera androidplattor som har högre pixeltäthet, t.ex. Asus Infinity

 • Tobbe

  Saknar ” har redan köpt en” vilket jag gjort.

 • HyvelTjuven

  Skulle gärna men min ekonomi tillåter det inte.

 • solnakisen

  Och vad gör denna pixeltäthet med batteritiden?

 • Dark Smoke

  Väntar på en vassare platta med högre upplösning och framförallt med en 3/4G funktion.

 • solnakisen

  Med det priset. Jepp!

  Sen hoppas man ju på snabba uppdateringar också. :-)

 • Blodsvente

  En fråga till de som redan skaffat en från utlandet. Finns det svenska som valbart språk i den?

 • Markus

  Beställde en Samsung Galaxy Tab 2 7″ i helgen istället, dels orkar jag inte vänta, sen vill jag ha stöd för mer minne.

 • Magnus

  Har redan en, men jag med MÅNGA andra har problem med skärmen! Den separerar från bakstycket! Väntar på en ny nu, men flera har ju fått både 2 och 3 utbytta. Konstigt att det inte har uppmärksammats mer i media om detta. Inte ett ord från varken Asus eller Google.

 • freddey

  Den har ju bra upplösning…och 3g-4g-funktion förstår jag inte att man vill ha…ytterligare ett abonemang. Det är ju bara att köra tethering mot telefonen. Det hade iaf jag gjort istället.

 • cd..

  Har redan en, för 1808kr (16GB versionen) känns det verkligen som ett rån. Hade tur att ha mina föräldrar i USA nyligen, vilket gjorde det hela klart billigare.

  Var lite skeptisk till den lilla storleken innan jag hade en , men nu när jag börjat använda den skulle jag inte vilja ha större. Har provat I padda förut men denna är sjukt mycket smidigare. Lätt att hålla i en hand när man läser, går dessutom ner i jackfickan :)

  Prestanan och JB gör verkligen det hela till en riktigt smidig upplevelse, saknar några funktioner från SE-gränssnittet på min mobil, men totalt sett en mysig upplevelse. Synd på googlegrejerna som inte stöds i sverige än…

  Men stora frågna är varför dom skippat HDMI?? Det var riktigt dåligt, hade gärna bytt bort 2 processorkärnor  mot den. Vad är meningen med att spela 1080p när jag kör den på en liten 7″ skärm? Har HDMI på min xperia NEO och det är riktigt najs då man kan använda enheten som mobil mediaspelare. Även som mobil spelkonsoll om man kopplar in ps3 kontroll tex..

 • Richard Sandnesaunet

  Med det priset så kommer jag enkelt köpa en! Skönt att ha för studierna så slipper man kånka med sig laptopen, även fast det inte är så värst jobbigt. Men denna tableten är prisvärd!

 • Attila Wiszmeg

  Har redan en och den är riktigt trevlig.
  Har en TF300 sedan tidigare men den är tyvärr mest oanvänd nu.
  Trodde förrut inte att 7″ skulle tilltala mig men det är faktiskt perfekt.

 • CarlEmmoth

  Jag har ännu inte hajat grejen med surfplatta.

 • Kinakatten

  Japp!

 • Tore Tumör

  Bra upplösning? sen när blev låg upplösning bra?
  Så länge tethering drainar batteriet som det gör i Android, är det ingen option. Hört talas om tvillingkort?

 • Ali Rahimpour

  Jag har redan en och är grymt nöjd! hade en transformer prime innan och ångrar inte alls mitt byte. pga att denna är mkt smidigare så använder jag den mkt mer frekvent än primen :) 

 • Seb

  Vad e de som du tror kommer ændra på din anvændande nu? Jag e fortfarande i den skalan som letar efter ett behov som væger øver smartphone + dator o inte skaffat en tablet, speciellt utan 3G då jag inte har wifi hemma heller men gratis abonnemang.

 • Ulf

  Hade en under 2 veckor i juli och mjukvaru- och storleksmässigt var den jätte bra. Men fick lämna tillbaka den pga problemet med att glaset släpper på vänster sida. Om google går ut med någon information om eventuella designmissar som orsakar det verkligen har åtgärdats så blir det nog ett nytt köp i oktober: 

  http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=80616

  Men om man inte hör något från google och det visar sig att iPad mini har 2048×1536 precis som vanliga iPad 3, och inte 1024×768, så kanske det får bli en sån istället :( 
  Ända problemet förutom tillverkningsproblemet ovan som jag hade med Nexus 7 var att upplösningen var lite låg, många telefoner har ju också 720p nu, fast med mkt mindre skärm. Om man öppnar typ en pdf utan att zooma, så ser texten väldigt grötig ut. Lite tråkigt. Nexus 7 borde ha haft 1600 eller 1920 tycker jag.

 • Seb

  Kør med MHL-kabel, det funkar væl? Sjukt smidigt med!

 • Seb

  Sjukt många som har tillgång till gratis abo via jobb eller med tvillingkort etc och inte vill tømma batteriet på mobilen heller.

  Sen har inte alla trådløs hemma, o kanske kør tethring hemma eller mobilt bredband.

 • IncCo

  Nej, har ingen nytta av en tablet.. även om den är väldigt prisvärd.

 • Attila Wiszmeg

  Mitt användande har ju inte ändrast från att ha använt 10″-platta till att använda 7″-platta. Det är samma saker, bara att den kanske används lite mer. Detta kan ju kanske mest bero på att den är ny. Det det används till är rss-läsning, lite småsurfning i soffa osv..
  En platta ersätter troligtvis inte en dator, men för vissa småsaker helt klart.
  Annars är det ju det mesta i prylväg; det är ju helt klart ett skapat behov :)

 • Hade priset varit i US-nivå, dvs ca 1.500:- (1.375:- med dagens dollarkurs) hade jag utrustat hela familjen med var sin. Priset i Tyskland tycks hamna på €199, dvs dryga 1.700:- Varför vi i Sverige ska betala ytterligare 300:- begriper jag inte. På den prisnivån blir svaret på om jag skaffar en Nexus 7 ett rungande Kanske.

 • Daniel

  Fast det finns inte så många fler plattor med den skärmen och tegra 3 för ~2000kr.

 • Erikmolander

   Ehh.. Hört talas om moms?

 • Daniel

  215.63 PPI är väl inte så illa. Infinity har ~226 och Ajpäd har 263.92. Inte jätteilla pinkat för ~2000kr

 • Exodite

  Nej, ingen surfplatta för mig.

  Jag har redan en kraftfull stationär dator samt en smartphone och har därmed svårt att förstå vad jag skall med en surfplatta till.

  Hade jag vart i marknaden för en platta så hade det dock med all sannorlikhet blivit en Nexus 7.

 • Marten Woxberg

  Det gjorde inte jag heller tills jag skaffade en Asus Transformer (TF101).

 • Guest

  Nepp, blir en Microsoft Surface RT eller Asus motsvarighet för Windows 8.

 • Marten Woxberg

  Ja det är ju det han har… $199+moms = 230 USD (cirka).
  230 USD blir ungefär 1500kr.

  I Europa får vi betala €199+moms = 249 USD + moms…
  Alltså 50 dollar mer än i Sverige innan moms…

 • DoctorDroid

  skulle egentligen vänta och köpa Microsofts nya platta, men det blir nog en Nexus istället, bra pris

 • Marten Woxberg

  Dublett

 • DroidNexus

  Om den svenska versionen slipper kontroll tramset som samsung håller på med gnexus. Så den får alla uppdateringar senare

 • Lester

  Det är tydligen lätt att fixa skärmproblemet, men det borde vara fixade i alla enheter som är levererade efter att problemet uppdagades.

  http://www.lifehacker.com.au/2012/08/how-to-fix-a-loose-nexus-7-screen/ 

  För att det inte ska uppstå igen borde man kanske lägga i lite låslim på skruven (obs, inte superlim eller epoxy, då går det inte att skruva upp det igen om nåt skulle hända)

 • VemArJag

  Nej. För liten, för dyr, för buggig mjukvara. 

 • Mattias Bengtsson

  EDIT: hade fel.

 • Daniel Ostojic

  Samsung har ju inte tillverkat Nexus 7.. Det är ju Asus, så tror uppdateringarna kommer komma fram snabbare..

 • Kenneth

   Alternativet ”Jag har redan en” finns med.

 • PowerFluffy

  Yes! Kommer köpa den! Inte för jag behöver den. Jag har redan en Xoom 3G, S3, En Laptop, flera stationära burkar.. Och även en liten samsung wifi 5 platta..

  Så nä behov finns inte. Men jag är sån sjuk prylbög och jag älskar rena androidupplevelsen så tyvärr jag är lite svag i min karaktär jag kommer snällt stå där på releasedagen med plånboken i handen å den andra handen runt…:D

 • Klas

  Om mjukvaran är för buggig varför är du då ens intresserad av Android eller denna sida.

 • cd..

  Stöds inte vad jag läst.. Även USB-OTG missen är ju en fet tabbe, dom två hade verkligen lyft Nexus ett snäpp närmare en dator. Att skippa flash är stora tabbe nr2. Dessa två punkter är ju så fruktansvärt enkla, förstår inte varför dom skippar sådant som gör enheten mycket mer konkurrensmässig mot vanliga laptops..

 • patts

  Beror helt och hållet på vad den kommer kosta i Sverige. Men visst är man sugen…

 • Michael Ekstrom

   Moms betalas i de flesta EU-länder…

 • Metapetafeta


  Enheten har börjat leta sig fram mot Skandinavien och har nu nått Frankrike, Tyskland och Spanien.” Vad jag vet så hör de tre länderna inte till Skandinavien. Och ja, jag vet, det står ”leta sig fram mot Skandinavien” men det kan tyckas vara lite illa formulerat. Bespara mig era påhopp. Konstruktiv kritik? Bring it on!

 • Klas

  Språkmaffian attackerar. :)
  Det var nog bara en olycklig formulering skulle jag tro.

 • RikNik

  Mjukvaran är inte buggig, däremot så är hårdvaran långs ifrån perfekt.

 • Voi

  avsaknaden av MHL är riktigt tråkigt men jag har fattat det som att det är för att kunna sätta så lågt pris som den har i US. OTG ska dock gå att lösa, tror jag tom såg en tråd på xda med en lösning där man inte behöver va rootad. Läste den dock inte. Angående flash tycker jag det är bra att JB tagit bort det, för nu kommer det förhoppningsvis äntligen sätta fart på övergången till htlm5. Flash är en av dom sämsta sakerna som hänt internet.

 • Den är tillverkat av ASUS och inte Samsung….

 • svenjohansson55

  Använder en Android lur + iPad3 platta. Kommer göra ett seriöst försök med Nexus 7, dock har jag förutfattade meningar att jag inte kommer få samma upplevelse som i min iPadda.

 • Niklas Eklund88

  Ladda om din Galaxy Nexus som Yakju istället för Yakjuxw så får du uppdateringarna direkt. Lättfixat…

 • Uffe

  Bespara oss dina onödiga kommentarer istället!  Dar bara onödig tid från oss som läser det!

 • Lars Westergren

  Jag hade väl mer eller mindre bestämt mig att inte köpa någon tablet, såg ingen större poäng när jag har smartphone och dator. Jag hade en Kindle DX som jag var rätt nöjd med, men sen blev den stulen ur väskan en dag, rätt lagom till att Nexus 7 lanserades. Så då beställde jag en från Clove.uk, med intentionen att jag huvudsakligen skulle ha den till att läsa böcker på. Den blev lite dyrare än väntat, typ 4000 inklusive moms osv.

  Men jag är nöjd ändå, för den var mycket bättre än förväntat. Bra batteritid, schysst att surfa på, massor med bra spel (via exvis Humble Bundle) , använder TED Talks appen, lyssnar på onlineföreläsningar från Udacity/Coursera mm. Läser faktiskt mer böcker nu än vad jag gjorde med min Kindle. Jag är enormt nöjd med den.

 • Mattias Isegran Bergander

  Ja.

 • an2njo

  Jag funderar på att köpa en Samsung Galaxy Tab 2 7″ istället. Jag tycker det ser ut som att båda enheterna har sina fördelar och nackdelar om man jämför dem sida vid sida och på Nexusens starkaste sida (just att det är en nexus) så verkar Tab’en ändå matcha ganska bra om man kollar på teamhacksungs releaser av CM10.

 • Test

  Momsen i tyskland ligger på 19% medan den är 25% i Sverige så börja med att lägga på 6%. Dessutom har de flesta företag större volymer till Tyskland, som sedan skeppas vidare till en dist i sverige (som ska ha sin marginal) och sedan avslutas allt med att den blir 300kr dyrare i Sverige. Händer något med plattan så slipper du dock skicka den till Tyskland om du köper ifrån Sverige.

 • MatDiggy

  Jag känner mig redo för att ge en Androidplatta en chans till. Min Tab 10.1 har väl inte gett mersmak direkt, och lämnar ganska mycket att önska. Vill ha något som är bra ”out the box”, och N7 känns som den mest kompletta Androidplattan till dags datum, så det får nog bli en sådan. Än lever hoppet ;)

 • Bartek Andersson

  Som du själv säger så står det ”närma sig”. Hade de funnits i Norge så hade de ”varit här” (i skandinavien alltså). Vi får nog vara överens om att Tyskland är något närmre skandinavien än vad Amerikas förenta stater är.

  För övrigt är det bra med språkpoliser – det är skillnad på att vara språkliberal och att vara slarvig. Misshandel av språket skär i såväl ögon som själ. Den här gången måste jag dock underkänna din anmälan. =)

 • Brandters

  Den är intressant, men jag har noll intresse av en tablet, vill hellre se deras nya telefoner som de planerar att släppa sanrt.

 • Petter_12_12

  För dyr? För buggig?

  Den kostar 2250 kronor, 1500 om du importerar från staterna!och vad det gäller buggar antar jag att du jämför med ipad? det stämmer ju inte helt eftersom ipad har lika många FC som android.

 • Erikmolander

  Inte lika mycket.. Skillnaden i moms mellan sverige och tyskland innebär väl iofs bara ca 100 kr. Resten av skillnaden beskrev ”test” väldigt bra några inlägg över..

 • Burger_

  tyvärr har den ej microsdkortplats eller hdmi utgång.

 • Fred .

  Nej, plattor är för tjejer.

 • Ork int vänt på nåt gott

  Detta med tajming… Måste köpa en tablet i present typ idag! Hade gärna sett att det blivit N7:an i paketet. Men då Google har så !!@//%#!! svårt att lansera sina produkter snabbt worldwide (hur svårt ska det va?) så får Samsung mina pengar den här gången. En Galaxy Tab 2 7″ det blir.

 • David Haraldsson

  Skulle säga det beror på vilket pris den slut hamnar på. 2000 kr för 8 GB modellen får väl ändå anses som en rimlig differens till vad den kostar tvärs över Atlanten men något säger mig Asus är bra sugna på att krypa uppåt mot 2500… vilket helt plötsligt inte känns lika hett.

 • Marcus8958

  Den är ju snorbillig så varför inte.

 • Adamski

  Moget :)

 • Nickman1200

  Har redan köpt en i England. 16Gb modellen för 2195 kr

 • sugplopp

  Köpte en i födelsedagspresent till (numera) 7-åringen. Funkar fantastiskt bra, snabb och smidig, bra batteritid, bra känsla i touchen, bra skärm och byggkvaliteten känns väldigt bra. Inte buggig vad jag kan märka.

  Grabben spelar, kollar på film/tv-avsnitt och lyssnar på musik. Jag är imponerad. Enda downsiden är att priset hamnade på 2700, köpte från e-bay och säljaren kunde tydligen inte kosta på sig att skriva ”gift” på försändelsen så jag fick tulla.
  Jag ligger bra till hos 7-åringen. :D

 • Andreas Lindhé

  Det kommer nog bli en förr eller senare. 2000 spänn är ganska trevligt pris. Jag kommer aldrig kunna använda en enhet med bara 8 GB minne så länge minneskortsplats inte finns. Jag vill minst över 40-50 GB om minneskortsplats inte ska vara avgörande för köpet.
  Så den kommer inte bli min förstahandsplatta, men kan mycket väl tänka mig att bränna två papp för att ha en att leka med olika mjukvaror på, använda i hemmet för att kolla tv-programmet, ha som testplattform mm.

 • Christian N

  Enheten är guld värd. Allt fungerar bra och jag är nöjd.
  Köpte en 16gb för 2200kr från England.

  Tyvärr har min enhet det uppmärksammade felet med skärmen som sitter löst i ramen.
  Det drar ner betyget ordentligt. Känns så dåligt gjort av Asus. Bara för att den är billig betyder det inte att den ska vara skit i byggkvalité..

 • Logain Bergström

  Den är alldeless för liten för min smak, så nej.

 • Elsueco65

  Varför köpa en platta utan 3g???

 • Martin Gabrielsson

  För att få har behov av det. Många använder den hemma via hemnätverkets WiFi, alternativt kan man använda sin mobiltelefon som hotspot. Varför köpa en platta med 3G så man måste skaffa ett till abonnemang? 

  Plattan går också att använda utan internetuppkoppling om det är så, beroende på vad man vill göra just då. Du kan köpa dina 3Gplatttor om du vill, vi andra som vill kan spara lite pengar och köpa WiFi-enheter .

 • Niklas Högström

  Den här är perfekt att surfa på medan jag sitter i soffan. Kolla fotbollsresultat, betta, osv. Jag ska ha en :)

 • Jonas Enlund

  Såg precis att den går att Köpa på Play i Tyskland nu (tipsade om det innan jag hann läsa igenom nyheten, blev så exalterad)

  Funderar faktiskt på att köpa redan ikväll

 • Jonas Enlund

  Skulle nog faktiskt helst ha en med 3g också, men tror inte heller att det dyker upp någon i den här prisklassen med samma specs på länge. Vill man inte vara bunden till något abbonnemang kan man ju alltid köra kontantsurf och använda när man behöver, eller köra på Joors (reklamfinansierat mobilt bredband; https://www.joors.com/)

 • Per P

   I Tyskland kommer den kostar 249 Euro vilket blir c:a 2100 kr för 16 gb så det behöver inte bli mycket värre här. Jag köpte min i Skottland för 2200kr, klart överkomligt!

 • Albin

  Jag har en i min ägo och är sjukt nöjd, har dock haft turen att slippa alla barnsjukdomar (än så länge). Ska gå så långt att säga att fanken i mig älskar den! :)

 • Rupus Reinefjord

  Absolut intressant produkt och om jag skulle köpa en platta skulle det bli den, men jag nöjer mig med min S3 än så länge.

 • Doomenicer

  NNNNN
  nej. Det blir ingen nexus 7 iaf. För liten och priset här i sweden blir för högt antagligen..

 • Elsueco65

  Den har väl inte flashstöd heller om jag förstår rätt.
  Om man ändå är hemma använder jag hellre datorn så slipper jag göra ren skärmen stup i kvarten.

 • Selfdegrader

  Var helt slutsåld i hela london och även i manchester när jag var där i förra veckan. Hade gett upp men tog en sista lov på flygplatsen och frågade killen i butiken, du har inga nexus 7 va? Jodå jag har en kvar!! Gick på 192 pund och jag sken som en sol hela vägen hem :)

 • AntonJ

  Ska köpa men vet inte om man ska vänta eller köra från bazula!!!??

 • rokatoka

  nej den kan man inte köpa,skräpet har inte 3g eller 4g så man blir tvungen att sitta hemma vid routern,vilket skräp? då kan jag lika gärna sitta vid datorn !

 • Robert Sydbrink

  Ett självklart köp och detta är vad surfplattor ska vara.
  Rätt pris, storlek, prestanda och kvalite.
  Plattorna kring 10″ är oftast för dyra och klumpiga. Dom är inte ens nära att kunna ersätta en fullfjädrar laptop. Bättre att lägga slantarna på en ultrabook som känns lika klumpig att ha med sig som en stor surfplatta. 7″ känns som ett lagomt format och man orkar ha med sig den hela tiden.
  Jag har använt min väldigt flitigt till mycket saker. Har hållt på att dona en del med min entusiastbil och har då använt plattan för att kolla elscheman, sprängskisser och forum ifall nått krånglat. Och emellanåt haft nån rolig serie rullandes som jag streamar från servern.
  Denna platta är en avvägning mellan allt och är i min mening nästintill perfekt.

 • Andreas Harrysson

  Jag ska vänta lite och sen köpa en :) 

 • Inlove

  Precis fått en hitfixad från USA. Underbar produkt! Kommer aldrig köpa en icke nexus android produkt igen.
  Mjukvaran är 99% av en telefon/tablet och googles mjukvara andas kvalitet, inte alls som buggiga samsung på min SGS2 som drar batteri och blir glödhet.

 • Robert Sydbrink

  Så du har inte en mobiltelefon?
  Förstår inte alla som vill ha plattor med 3g eller 4g. Det tar som sagt några få sekunder att knäppa på tethering på telefonen.
  Så vilken idiot vill ha ett till sim-kort som man måste betala för när man kan köra genom telefon.

 • Fillster

  Fixade mig en platta för två veckor sen från london, gick och läste mailen på Ica med mobilen som hotspot i fickan. (Har en LG Ox2 så gick alltid runt med N7 istället) Gick och betalade varorna jag köpte. La min älskade N7 på taket på bilen och just det. Körde iväg!

  Ingen aning om vart den har tagit vägen sedan dess men har redan beställt en ny då jag blev helt stormförtjust i plattan! Fyller alla mina behov och har inte upptäckt någon av dessa buggar folk verkar tala om!

 • Qwerty2000

  Har självklart redan skaffat en!

 • gordz

  ganska – till 99% säker på att det är hårdvaran som blir varm och inte mjukvaran..

 • Anders

  Kommer det finnas svensk ordlista till standardtangentbordet tror ni? Det finns ju inte till Galaxy Nexus än, och kommer väl troligtvis aldrig att finnas heller.

 • Gecchi

  Hade inte varit fel om den var mist 10″

 • DroidNexus

  Det vet jag, men är det google eller samsung som ville ha det så? Så inte google ber asus göra samma sak när den når sverige…

 • Kim Westby

  Flash kommer att försvinna helt inom några år, HTML5 ersätter det – föråldrad och för (hårdvaru) krävande standard, och som sagt så går de alltid att använda mobilen som Hotspot/Router om du måste surfa utomhus. Både mer ekonomiskt när du köper plattan och under tiden du använder den, du slipper ha två abonnemang och plattan drar mindre ström!

  Google ligger i framkanten – Välkommen till framtiden du!

 • O Danielvestin

  Har velat länge på en tablett. Väldigt förtjust i samsungs produkter och har således varit inne på en tab2. Priset gör mig inget, huvudsaken är att jag blir nöjd.
  Blir lite orolig att 7″bara kommer kännas som en större telefon!?

  För-och nackdelar med egen 7a!?

 • Pappaspojk

  Om jag orkar hålla mig. Känns som en klockren produkt, men eftersom Sverige verkar vara landet som teknikvärlden glömde så får man ju vänta längst på allt.

 • Martin Gabrielsson 94

  Sitter och skriver på min nu. Svenskt finns. ÅÄÖåäö :-)

 • Martin Gabrielsson 94

  Oj. Nu tänkte jag på språk på tangentbordet..

 • Mikael Arvidsson

  Köpte en Samsung Galaxy Tab 7.7 för en dryg månad sedan och det var det bästa köpet på länge. 
  Precis lagom stor, precis lagom tung och med ett 32Gb minneskort behöver man inte bekymmra sig för att pryttlarna inte skall få plats!

  Det och ett 3Bredband Surf för 99:-/månaden, klockrent! Jag vet att det kostar 89:- men min försäljare sa att om jag betalar 99:- så skulle jag få 10Gb surf istället för 2Gb. Shut up and take my money! 

 • Anonym

  Det spelar ingen roll om han skrivit gift eller inte. En gåvoförsändelse med ett värde över 500 kr och ”vanliga” försändelser med varor med ett sammanlagt (deklarerat) värde över 1400 kr är tullpliktiga. Enda sättet att slippa undan är att märka ner värdet eller möjligtvis märka det som ersättning av reklamerad vara, eftersom sådan redan ska vara momsad. Jag har hittills aldrig stött på någon internetförsäljare som gjort det senare, men ganska många märker ner värdet utan att man ens ber om det.

 • Fred .

  Man kan typ kolla Facebook och matrecept.
  Man kan inte använda den till något seriöst.
  Plattor är bara till för att passivt konsumera och användaren blir en produkt. Det är inte till för att producera.

 • oskar

   Det är dock mjukvaran som gör att hårdvaran blir varm, kan vara dålig optimering, minnesläcka etc etc etc.

 • Kommer det att komma tangentbord eller liknande? För mig känns det som en avgörande faktor då jag åker på mycket möten och vill ta med mig plattan för att föra anteckningar på.

 • CarlEmmoth

  Vad gör du med den då?

 • Djhg2000

  NVIDIA är en dealbraker, faller alltid på drivrutiner och deras attityd till Linux.

 • evilapa

  Uh nej. iPad förstås.

 • Daniel Kling

  Välkommen till Swedroid!

 • fight the foo

  Min fru lånade hem en ipad3 från jobbet. Fin skärm men vad varm den blev. Otymplig var den också. 10 tum är helt för stort för min smak.
  Köpte iställeten nexus7 från USA och jag är grymt nöjd.
  Rekomenderar den starkt

 • rotatoka

  och när batteriet är slut ? det är väl ganska dåligt att man måste använda en telefon när man använder plattan till webben ! och du det är ganska många som använder plattor med 3g, och använd inte ord som idiot o.s.v…..

 • Erik

  Hamnar tyvärr lite för nära lanseringen av Surface för att jag skall köpa en Nexus 7’a, är lite less på android i nu läget så det skall bli kul att prova nått annat.

 • Larsa

  Jag har haft min i en månad nu, och jag kan bara säga att jag är helnöjd. Formatet är helt perfekt, faktum är att jag inte tittat åt min 10″ Xoom (även den med 4.1.1) sedan N7 anlände. 

 • Lars Dahlström

  Nej jag kommer inte köpa en Nexus 7. Jag klarar mig utan kamera på baksidan och med det begränsade lagringsutrymmet MEN köpet faller på att jag inte ser vitsen med en mindre, smidigare surfplatta om jag inte kan använda den utan att behöva vara kopplad till wifi? vilken konsumentkrets vänder den sig till? soffsurfarna kan ju lika gärna köpa en ipad? eller en samsung, eller asus med större skärmar…

 • Jo, visst finns det förklaringar – Jag ventilerade bara min allmänna frustration över att vad dollarkursen än är, får vi betala ca 10 kr/dollar när väl de goda teknikprylarna hittar hit. Funderade ett tag på Ebay, men det visar sig bli ca 2000:- ändå, och då finns risk för att fastna i tullen med moms och tull på det – Ingen bra affär, m.a.o.
  Det kanske mest frustrerande är nog ändå att Google begränsar godsakerna geografiskt så länge. När jag köpte min ADP1 från Google en gång för länge sedan, var det minsann inga problem att få över ett ex till Sverige, i princip samma dag de släpptes.

 • Norrgård

  Du har väl en mobil? bara sätta igång wifi surfpoint eller vad det heter så har du internet… du slipper ha två abbonemang med 3g plus att mobilen har man alltid med sig. Problem solved

 • Marten Woxberg

  Köp en Transformer

 • aliquis

  Vad får du för hastighet och vad behöver du?

  Universal telecom tar väl 57 kr / månad och det är väl obegränsad surf men å andra sidan 1 mbps tror jag.

 • aliquis

  Om den ändå var en telefon så hade jag definitivt köpt den. Jag undrar om 720p känns ok på en Note/Note2 eller om man hade velat ha lite större men den saknar ju 3G :/

 • aliquis

  Finns ju Acer Iconia m.fl. där.

 • Johan

  Dela ut WiFi (Portabel Wi-Fi HotSpot) på din mobil och anslut sedan surfplattan. Inte svårare en så att bli helt ”mobil” och endast med ett enda abonnemang och där med lägre kostnad.

 • magnus78

  Ja, kanske. Jag har tidigare inte riktigt kunna rättfärdiga priset för en surfplatta med tanke på mitt begränsade behov av en sådan men Nexus 7 kan bli intressant med sitt låga pris. Och att det bara har wifi gör inget då jag kan köra min mobil som hotspot.

 • Sump

  en = 1 st

  än, som i ”större än en [1] mindre”
  lär dig skillnaden

 • Alexander Samuelsson

   Ja, så försvinner all batteri från mobilen. Wifi Hotspott drar en hel del..

 • fisk

  Det positiva med att göra så är att man inte använder upp allt batteri på mobilen till att spela och allt annat man kan ha för sig där, då man gör allt sånt på surfplattan. Jag själv har funderingar på att låta nästa mobilköp bli en ”halv-dumbphone” då jag endast behöver webbläsare, hotspot och ring/sms-funktion i min mobil nuförtiden. Hallelujah för nexus 7!

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons