Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Kommer du skaffa något av vårens flaggskepp? [Undersökning]

Postat:
10:01 - 2017-04-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sedan 2015 har vi under våren haft som tradition att fråga ifall någon av toppmodellerna som presenterats hittills lockat så pass att det blir köp. Vi upprätthåller traditionen och riktar blicken mot de flaggskepp som introducerats under första kvartalet.
Tillverkare som Huawei, Sony, LG och nu senast Samsung har introducerat nya toppmodeller. De två tidigare åren lyckades Samsung övertyga i störst utsträckning – i fjol hade exempelvis nästan 20 procent av de som svarat bestämt sig för en S7 Plus Edge.

Vi undrar återigen: Kommer du skaffa något av vårens flaggskepp?

Kommer du skaffa något av vårens flaggskepp? [2017]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

 • phpanos

  Väntar på min S8 :)

 • Adipatus

  Har inte bestämt mig blev det för min del. Ny mobil blir det i år men vill se vad HTC & OnePlus kommer med innan jag bestämmer mig.

 • Jack

  Efter mina upplevelser med kina-mobiler ser jag ingen anledning alls att betala så stora summor för kända märken.

 • Englund

  Jag ska byta till höst så väljer ”inte bestämt mig än”.
  Men så kommer det bli i höst också. Kommer inte kunna bestämma mig.. ?

 • Anders

  Blir att vänta in recensioner på s8, g6, och xz premium innan jag bestämmer mig. Bäst kamera vinner :)

 • zandman

  ”i fjol hade exempelvis nästan 20 procent av de som svarat bestämt sig för en S7 Plus”??
  Antar S7 edge?

 • Hatsune Miku

  Tänkte först på en iPhone 8, men är rätt så säker på att S8:an tyvärr kommer vara bättre, åtminstone sett till prisvärdhet. Men kanske att det blir en ny iPhone trots allt, alternativt en Note 8 om den har 6 GB RAM och ett bra pris.

  Men men, önsketänkande ;) Blir kanske ingen alls

 • Elephonten

  Nokia 8 skulle kunna vara ett alternativ…

 • Erik

  Nej. Har tillräcklig inkomst för att inte bry mig om pengarna men om jag skulle betala de fantasisummor de begär så hade jag fått ligga i fosterställning i duschen medan jag beställde, så smutsig jag hade känt mig.

  Dessutom, enda skälet för mig att uppgradera hade varit för designen men eftersom de medvetet bygger dem så ömtåliga att de ska gå sönder bara man tittar på dem så måste man ju ha skal så då ser man ju inte designen i alla fall.

 • Fotbollsgräs

  Xperia XZs för mig. Men det innebär också att de tar och släpper den rätt så omgående då min Z5C börjar ge upp. Gula inbränningar i skärmen på grund av processorn, hörlursuttaget är kaputt och fingeravtrycksläsaren stängs konstant av…

 • Paulista

  Ska du köpa en prisvärd android är det knappast en Samsung du ska köpa. Inga uppdateringar och väldigt dyra.

 • Arne

  Nix. Min gamla Z3 Compact fungerar fortfarande bra.

 • Mr Smartpants

  Nope, har nyss köpt en Lenovo P2 som jag är nöjd med. Ser ingen ide att investera i en high end mobil längre då nästan alla nya mobiler har non removable battery.

 • KC

  Inga uppdateringar???

 • Jens Nilsson

  Ja det ska bli intressant att se dropptester med S8. Jag hade min s7 edge i ett år innan den föll olyckligt från 30 cm höjd och fick tre sprickor. 3k vill de ha för att fixa.

 • Alex

  Jag väntar på nästa Pixel, det enda som skulle få mig att lämna Google telefonerna är eventuellt nästa Xiaomi Mi Mix 2

 • Fred .

  Nej jag har redan en telefon som jag kommer att hålla på ett bra tag.

 • Fred .

  Men Pixel var ju så ohyggligt ful!
  För att inte tala om dyr…

 • KC

  Ja allt är mer prisvärt än en Iphone. Frågan är vad vill du ha? Vill du ha många funktioner och snygg design eller en traditionell mobil för ett hutlöst överpris?
  Vi vet idag att IOS har mer buggar än Android och kraschar oftare http://feber.se/mobil/art/297273/appar_kraschar_oftare_p_ios_n_/ så stabilitet är inget argument heller för Iphone.
  Hellre Nokia då…fast den är helt ny och vi vet inte hur Nokia är med Android än. Uppdateras dem? Är dem stabila osv.

 • Blackstar

  Väntar på Mate 10, note 8 och Mi Mix 2 samt andy rubins telefon
  S8an imponerande inte.

 • John F. A.

  Håller med, tycker prishöjningarna som skett successivt med åren är rentav löjlig. 3-4000kr tycker jag är rimligt att betala för en ny lur och ändå förvänta mig topp-prestanda. 2-3000 är vad en mellansegmentstelefon rimligen kan kosta.

 • Blackstar

  Håller helt och hållet med er. 8000 för en mobil är åt skogen, känns sam samsung försöker ta betalt för deras logotyp, som om samsung skulle vara förknippat med något extra lyxigt ? knappast…

  Tidigare var det så Galaxy serien som enda konkurrent lyckades sno iphone köpare var ju att vara några tusenlappar billigare än apple, nu är dom lika dyra..

 • Jack

  Jag beställde i helgen en Vernee Apollo X och betalade 1800 SEK cirka.

 • Hatsune Miku

  Missförstå mig inte, jag menar inte att Samsungs mobiler är prisvärda. Men de är mer prisvärda än iPhones. Anledningen till att jag väljer Samsung är att de brukar ha väldigt bra komponenter, speciellt när det gäller kamerorna och skärmarna. Man får en mobil som är väldigt bra på det mesta.

  Vet så klart själv att t.ex. Huawei/Honor och LG är kända för att ha bra modeller till bättre priser, men efter min Honor 8 vill jag pröva Samsung igen (kamerorna är dåliga i Honor 8, samt skärmen).

 • KC

  Blir det en ny nalle i år blir det Note 8. Eventuellt väntar jag till nästa vår…får se hur åtråvärd den blir :)

 • John F. A.

  Tråkigt nog kommer det nog alltid vara så. Även ifall jag diggar OnePlus stenhårt är jag inte naiv nog att INTE tro att även de kommer höja priserna som samsung när tillräckligt många köper deras lurar.

 • Hatsune Miku

  Tycker helt ärligt att Samsung gör de snyggaste mobilerna just nu, med bäst premiumkänsla. Det som skulle få mig att välja en iPhone är iOS; det finns en del appar jag har där som saknar motstycke i Android. Men vi får se, eventuellt väntar jag till Galaxy S9 om Note 8 och iPhone 8 inte håller måttet.

 • John F. A.

  Tittade in den, Wow ser riktigt fet ut. Påminner lite om min OPO faktiskt i utseendet.

 • Jan Hemphälä

  Väntar på pixel 2.

 • Kjell

  Möjligtvis nån av förra årets flaggskepp. PPK är nåt jag tycker är att beakta.

 • Tobias

  Finns inte med på listan (vet inte om man kan kalla det flaggskepp heller), men jag kör på en Nokia 6!

 • Emil Oskarsson

  Ungefär vad man betalar om man köper mobilen med abonnemang, alltså köper mobilen direkt inte delbetalar, kanske får ge 4-5 tusen men ändå mycket lägre än normalpris :)

 • Gustav Karlsson

  S8+ blir det men lutar åt en OP5 också.

 • Emil

  Nej det är för tidigt att byta ut min OnePlus 3. Hade jag inte haft den hade jag väntat på OnePlus nästa mobil. Galaxy S8 känns visserligen mest lockande av de som är presenterade i dagsläget, men det finns en del grejer jag inte gillar helt med den och tror såhär på förhand att nästa OnePlus hade passat mig bättre om jag skulle köpt ny mobil iår.

 • Brian

  Jag har väntat på S8 men blev lite besviken då den inte uppfyller mina förväntningar. Kanske det bliver en Huawei eller Sony till hösten kanske en Nokia. Jag är ganska nöjd med min Z5.

 • Jakob Wångö

  Satt och räknade snabbt här nu och visst är det så. Beror självklart på vilket abonnemang man har. Men enligt vad jag har nu skulle jag tjäna 790kr på det på dessa 24 månader man binder sig enligt Comviqs erbjudande.
  Det är väll bara tanken att köpa en mobil för 8 000 som gör en rejält osugen. Men alla känner olika. Tycker 8 är lite dyrt för en mobil, och hamnar hellre mellan 3-4.5k max

 • hihi

  Kvalitetslur alltså.
  Men du känner att du vill fortsätta med samma märke efter det? :)

 • Paulista

  Å andra sidan uppdateras en iPhone i minst 5 år så.

 • Paulista

  Extremt långsamma sådana ja. En Samsung är gammal efter ett år. Sålde sambons gamla slitna iPhone 6 på Tradera nu och fick nästan 3000kr. Det är fan prisvärt.

 • Henrik

  Nackdelen med nästan alla av dessa kinamobiler är att det nästan är omöjligt att hitta någon information om dom mer än bara PR i taskig engelska på hemsidan eller sidor som gearbest och (i 99% avfallen) med renders.

  Man köper grisen i säcken och mjukvaran är enligt min erfarenhet ofta buggig och saknar fit n finnish som tex Samsung erbjuder

 • bj

  Nix, är supernöjd med min op3. Anser inte att årets flaggskepp erbjuder något speciellt som motiverar till byte, särskilt inte till de absurda priser som begärs.

 • Fotbollsgräs

  Hehe, alla märken har sin beskärda del av problem och jag har en viss faibless för Sonys designspråk. :) Det jag har lärt mig är att man inte ska köpa en mobil direkt på släpp. Bättre att låta det gå 6-12 månader. Priset sjunker, de hinner rätta till hård- samt mjukvarubuggar och man hinner upptäcka om det finns stora problem som inte går att rätta till (G5ans uppkopplingsproblem, Z5C 810 processor, inget hörlursjack på iPhone 7 etc…).

  Nu släpps ju iofs XZs strax men tänker att med nästan helt identisk hårdvara som XZ så borde det vara ett säkert kort ändå.

  För mig så är mitt kostnadstak satt till 6k. Inte en krona mer än det.

 • Fotbollsgräs

  Av alla mobiler jag köpt så är just min nuvarande Z5C den enda jag köpt direkt på släpp.

 • Alias joje67

  Med en fungerande N6p är ett byte avlägset..

 • Alias joje67

  Vi håller helt med.. Skandalösa priser avlöser varandra.. ??

 • nZb

  Ocker samsung

 • nZb

  Nej – dom är för stora.

 • Marcus

  Nej väntar på Mi 6. Varför är inte den med på flaggskeppslistan?

 • Kurt

  Folk gnäller fortfarande på prishöjningen utan att bry sig om att tänka på varför i två sekunder. Det borde vara uppenbart att dollarn som stigit rejält är den största anledningen. Jämnar man ut dollarkursen när Note 4 och Note 7 kom ut så var faktiskt Note 7 billigare. Och då har vi inte ens tittat på inflationen.

  Folk får helt enkelt lära sig att tänka till åtminstone litegrann.

 • Henrik Flemming

  Jag kommer vänta och se vad Google presenterar i år så blir ingen ny mobil denna vår.

 • alfdaniel

  Har alltid undvikit de dominerande märkena för jag tror på konkurrens. Men just nu är det bara att konstatera att Samsung gör de bästa mobilerna imo. Så jag har beställt en s8+. Sedan får vi se vad jag tycker.

 • KalleKn

  Fast idag är ju S serien ledande på tekniska nyheter. Speciellt om nu Apple väljer samma typ av skärmar och design som det lutar åt så är de idag inte nått annat än copycats, det dom alltid sagt att alla andra är.

 • KalleKn

  Å andra sidan så är det kännt att uppdateringarna som kommer 3år in i modellens livslängd i praktiken gör dom oanvändbara och att det dessutom alltid är bantade uppdateringar i princip jämförbara med säkerhetspatchar….

 • KalleKn

  Både Turf och Ingress fanns länge bara för Android och det är stor risk att i framtiden kommer appar bara för Android, även om intäkten per enhet är lägre så hjälper det inte Apple när Androidenheterna är mer än 5ggr fler.

 • Adipatus

  Min mobil är nere på en dags kostnad på 7,39kr just nu. det är helt okej pris tycker jag. för en pryl som jag använder så mycket.

 • Michael Ördög

  Skaffade nyligen en S7 Edge, så ingen ny lur nu på ett tag… bytte 3 gånger nu under ett års tid, så ska nog försöka hålla mig till denna ett tag :)

 • Railwayman

  Svaret på frågan är nej eftersom dessa flaggskepp inte uppfyller mina krav som är inriktade på en phablet i storleken 6,44-8 tum med bra utvecklarstöd från XDA (möjligheten att köra Resurrection Remix m.fl ROMar är avgörande). Batteri på minst 4000 mAh eller större, 128 GB eller mer internt, expanderbar lagring samt skärm på 1440p eller mer behövs för att det skall vara lönt att byta ut Maxen.

  Släpper de ovanstående märkena ut modeller som uppfyller kraven är de dock helt klart intressanta. Primärt är att kravspecarna uppfylls först.

 • Mr Von Pluto

  Swedroid: För att den göra den här diskussionen än mer intressant hade det kanske varit bra om vi såg de föregående årens resultat när vi lagt vår röst?

 • Mr Von Pluto

  Exakt så känner jag med.

 • Madestmax

  Den länken är ju dock rätt gammal ”MÅNDAG 31 MAR 2014 KL 10:25”. Upplever min Honor8 med Nougat som väldigt stabil, dock mer skumma grejer ”vad hände nu”-moments jämfört med min äldre iphone där grunden var stabilare men 3:de parts apparna som kraschade nångång. Dock händer det otroligt sällan för mig så knappast nått jag tänker på i något av fallen.

  Jag känner mig mer övervakad när jag använder min Honor8. Den har själv kommit på vart jag jobbar. och mellan 14-17 på eftermiddagen börjar den berätta för mig hur lång tid det tar att köra hem och i helgen började den berätta resultat i fotboll utan att jag tillåt något sånt. Besöker man ställen vill den gärna att jag ska berätta vad jag tycker om platsen osv.

 • Railwayman

  Nu får man komma ihåg att priserna på 8000 beror på operatörsdistributionen. Enheter som huvudsakligen säljs via operatörer med abonnemang kommer att ha avskräckande MSRP eftersom det handlar om att styra in kunderna. Ett pris på t.ex 3-4000 kronor hade inte varit lika lättsålt när man skall binda kunden i 24 månader. 8000 kronor och ”BARA 599 kronor i månaden med det här abbet” är däremot en lätt sak att kränga iväg för operatören.

  Eftersom Samsung distribuerar sina enheter via operatörer sätts priserna därefter. Märken som kör direktdistribution kommer att hålla lägre priser, alternativt att ge mer för samma påse pengar. Det finns s.a.s ingen anledning att ta extrema priser för en mobil som är direktdistribuerad utan operatörsinblandning.

  Man kan generellt utgå ifrån att om operatörsdistribuerade märken sätter MSRP på $800-1000 beroende på modell (dessa priser får de inte in annat än i undantagsfall om nu någon faktiskt köper enheten helt utan abb, operatörerna betalar t.ex inte detta utan köper till bulkpris) kommer den direktdistribuerade enheten att ligga på $399-699 beroende på modell.

  Hade Galaxy S 8 varit direktdistribuerad vågar jag påstå att priset på standardmodellen legat runt $599 och sedan gått upp till $799 för en modell med 256 GB internlagring om det funnits någon. Nu är det operatörerna som i samarbete med Samsung sätter priserna för att styra in kunderna (mobilen är inte det primära utan är ett verktyg för att kunden skall binda sig för en tjänst i 24 månader).

 • Railwayman

  Beror på vilken modell man köper. Jag kan inte direkt påstå att någon Samsung gjort mig exalterad ifråga om kvalitetskänsla. Ej heller Apple för den delen (trots att många är helt lyriska över dessa två märken som sägs vara väldigt lyxiga i utförandet).

  Det finns ett flertal Kinaprodukter som har utmärkt kvalitetskänsla och sammansättningsprecision. Sedan är det ju så att vill man ha lyx på allvar börjar vi röra oss mot andra segment än standardvarorna.

 • Simon

  Med största sannolikhet blir det en S8+, om den känns för avlång blir det den vanliga S8:an. Hade dock mer än gärna sett att de behållt 16:9 formatet och gjort respektive telefon aningens mindre. Men men, man kan inte få allt och dessa kommer duga gott för mig minst ett år framöver.

 • Madestmax

  Vad du läst eller upplevt själv?

  Jag har bägge delarna att jämföra med.

  Min gamla iphone5 visar inte tecken på någon större seghet eller sambons iphones 5s. Är väl mer isåfall appar som tar längre tid att starta. Men självklart är dem nyare modellerna snabbare men det har snarare med hårdvaran att göra.
  Det är väl igentligen det jag saknar mest när jag nu gått över till Honor8. Jag vet inte om jag får fler stora uppdateringar och jag kan ju nästan räkna med att det tar en 6månader efter android har presenterat den innan man ens får den. Bara att få någon säkerhetsuppdatering 1gång i månaden iallafall hade ju varit snällt för att veta att dem bryr sig om sina släppta mobiler i en 3år eller nått.

  Som det känns nu så blir nästa telefon en pixel telefon så man får uppdateringar utan att vänta.

 • Jora

  Har också kollat på Apollo X, tyvärr saknar den band 8 (precis som de flesta kina-lurarna verkar göra) och då jag vill använda tele 2 i en sim-kortsplats så är jag tveksam. Den verkar annars väldigt trevlig.

 • Roco

  Och icke möjliga att köpa :)

 • Go

  Om Oneplus fortsätter med samma dunderpris + monsterhårdvara på sitt nästa flaggskepp så kommer jag definitivt börja undra varför övriga aktörer tar såna ofantliga priser på sina.

 • Dennis Wallman

  Nexus 6 fåräver.

 • Alexander Atkinson

  Jag var sugen på en S8 sen jag läste att det inte verkar gå att ändra funktion på bixbyknappen samt att daydream inte stöds blir det inget. Jag kommer nästan garanterat inte använda daydream i alla fall men jag blir så trött på hela samsungs stil, det börjar smaka för mycket apple.

 • Roco

  Klokt. Man ska aldrig beställa något på pre-order.
  Smartast att känna på produkterna först. Detta gäller även spel.

 • Roco

  Plus att det släppts en del nya modeller då som man inte har någon aning om.
  Så det är nog rätt smart.
  Vem vet, kanske äntligen släpper Samsung sin första foldable :)

 • Gustav

  Vernee verkar vad jag har hört ha extremt bra premiumkänsla. Finns trådar på forumet om den och många andra företag också. Själv tycker jag Oneplus har mycket bättre mjukvara än Samsung, Sony och LG och även byggkvalitet/känsla trots att det ju är ett kinamärke.

 • Roco

  Nexus är död, så lycka till.

 • månssons

  Var väldigt intresserad av en G6 men eftersom den tydligen går loss på hela 7500 kr på elgiganten är jag lite mer tveksam.

 • John F. A.

  Vet du vad, ditt argument är helt och hållet legitimt att dollarn har stigit. Men att kalla det uppenbart? Nja, för dig kanske. Personligen hade jag inte ens tänkt på det först du sa det. Är jag dum då? Nej, ingen kan tänka på allt.

 • Hellsingland

  Elgiganten säger säljstart 7/4 till priset 5790:- (om du inte redan hade koll). Dock visar de enbart ”svart” som färgval just nu.

 • John F. A.

  Tack för ett informativt och trevligt formulerat svar! Jag lärde mig verkligen något nytt idag! :D

 • Jerker

  Blir en Iphone 8 för min del

 • John F. A.

  Dock har jag efter två vändor på abonnemangsträsket insett att jag prioriterar en lösning utan bindningstid (ja kalla mig konstig) där jag kan justera mitt abonnemang hur jag vill och där jag kan välja modeller som inte erbjuds av våra svenska operatörer.

 • John F. A.

  Eller hur… jag fruktar dock dagen även de faller i girighetens avgrund…

 • Rob

  Har de inte höjt priserna för varje ny modell?

 • Rob

  ”med bra utvecklarstöd från XDA”

  Känns svårt att pricka den punkten på någon enhet som inte släppts än, tänker jag.

 • Daniel Nordlund

  Jag köpte min LG G2 i slutet av 2014 för 3995 tror jag det var. Jävlar vad lur man fick för 4000 kr för bara några år sedan. Saknar den tiden, som fan. Kommer kanske inhandla en G6:a OM den går ned till 5500 kr strecket. Annars kan jag lika gärna se vad Oneplus har att erbjuda till Hösten.

 • Erik

  Jag köpte min Kina -telefon för drygt ett år sedan, i dollar, för 1500 spänn. En typisk mellansegmentstelefon. Tycker inte ditt argument håller. Kina -telefonerna har inte gått upp alls lika mycket som de stora märkena.

 • Rob

  Svag krona = höga priser på importvaror. Sjukt enkelt.

 • Daniel Nordlund

  Det var tider det! Jag köpte min LG G2 i slutet av 2014 för 3995 tror jag det var. Jävlar vad lur man fick för 4000 kr för bara några år sedan. Saknar den tiden, som fan. Kommer kanske inhandla en G6:a OM den går ned till 5500 kr strecket. Annars kan jag lika gärna se vad Oneplus har att erbjuda till Hösten.

 • Rob

  Betyder inte att nästa Pixel kommer vara det (även om jag personligen skulle sätta pengar på att den kommer vara det :P).

 • Erik

  Absolut, det är risken man tar. Men den risken är jag beredd att ta när det är så våldsamt mycket billigare.

 • Roco

  Hmmm och vart beställde du din Kina-mobil? Kina kanske?
  Du borde nog tänka två gånger istället för en.

 • Erik

  Verkar trevlig, synd att de har mjukvaruknappar bara vilket gör den effektiva skärmytan mindre.

 • Kent Johansson

  Är helnöjd med min P10 som jag fick i fredags, förhandsbokade så jag fick med ett par AM185 aktiva hörlurar. :)

  Sjukt prisvärd imho och en rejäl uppgradering från min nästan tre år gamla HTC M8.

 • Disqutera

  Det kan bli en OnePlus 4 (5) beroende på pris och specifikationer men ärligt talat är jag så nöjd med min OnePlus 3 jag köpte förra sommaren så det kan nog bli så att den får följa med hela 2017 också!

  OnePlus har verkligen skött mjukvaran galant den här gången.

 • Paulista

  Skitsnack, kör iOS hemma och android på jobbet.

 • Fotbollsgräs

  Det hade jag inte. Innanför budget och tidsram och allt. Tackar och bockar. :)

 • Peter Nilsson

  Dyra telefoner. Sen onödiga grejer som de slänger in som ingen använder. Och de måste ju betalas på något sätt. Hade gärna köpt en oneplus telefon med nåt abb som är på 1 år.

 • mackann

  Är sugen på s8 men tveksa, vill inte ha s8+ då den är förstor. Haft s7 i ett år nu men batteriet suger verkligen nu, laddar det ofta flera gånger per dag, funderar att hålla ut och köpa en mi mix2 (om den har mindre skärm än 1) eller någon annan som kan tänkas komma med 4000+ mAh batteri

 • GrinigGammalGubbe

  Flaggskepp?

  Med hänsyn till priserna så är det mer rymdskepp.

 • Erik

  Vad menar du? Är Kina immunt mot dollarn?

 • HtcMan

  Bixby knappen var ett riktigt vågat beslut de tog. Som jag har förstått det så just nu kan man inte tillägna knappen till något annat. Hade det gått att själv välja, tex starta kameran, webbläsaren eller något annat program då hade det varit en ok lösning. Tvinga på en funktion brukar aldrig sluta bra.

 • r0xp0x

  Troligtvis inte då de som varit intressanta för mig har haft alldeles för stora skärmar.

 • Roco

  För det första är priset på en mobil billigare i Kina mot tex. Europa….bara det gör ju stor skillnad.
  Edit: Om den ens hade varit tillgänglig i Europa, vilket sällan dessa är.
  Det finns fler anledningar.

 • Emil Oskarsson

  Senaste mobilen jag köpte var x Performance vid release, gav knappt 5000 kr för mobilen om jag köpte den direkt samt band mitt abonnemang i 24 månader istället för 6490 kr :p Telia jag köpte via då, fick även med en snabbladdare och en actioncam mini xD

 • Jiggidi Jens

  Om S8 kommer i typ 5″ vore ju toppen. Men det kommer aldrig hända.

 • qvisten

  Då väntar man på sin S8+ ska komma… Hoppas man gjorde rätt beslut :P haha

 • Erik

  Öhh… Ja, det var ju det som var min poäng :-) alla telefoner kommer ju ändå från Kina, så dessa extra 3-5k som de stora tillverkarna lägger på är jag inte så sugen på att betala.

 • Sillstrypare

  Jag har inte fakta, men gissar på anställningsförhållandena gör att de kan hålla ner priserna.

 • Emil

  Har inte det också att göra med att OnePlus säljer mobilerna själva och inte via nån återförsäljare som alla andra mobiler?

 • Sillstrypare

  Visst tar företag ut så mycket vinst de kan.
  Men krasst sett är det nog till viss del även konsumenterna som är gnidna och vill ha allt för billigast möjliga peng.

 • Roco

  Ingen vill väl betala extra pengar.

  Du räknar ju fortfarande inte in vad som finns tillgängligt i Europa mot Kina (i vårt fall).
  Det som släpps till Europa har ju helt andra priser. Med massa påslag av import osv.

  Det är som att jämföra äpplen mot päron.

  Sen att jag kan köpa en mobil för 1 kr i Hitta-på-land har inte med saken att göra.

  Det är väl ändå priserna på vår marknad som har någon betydelse i jämförelser?

 • Kurt

  Mitt argument håller eftersom det är fakta. Som jag visade hade Samsung till och med sänkt priset på Note 7 mot Note 4 och det är relevant till vad som sades från början. Att kinesiska företag har andra strategier är en annan fråga.

  De kinesiska lurarna håller låga priser pga att de knappt utvecklar saker själva utan kopierar det som de tillverkar åt andra, samt att det rör sig om nyare aktörer på marknaden som kan och måste acceptera mindre vinster. Köper man dessa lurar så stödjer man en utveckling mot sämre utveckling av produkter.

  Sedan är det ju så att elektronik egentligen är sjukt billigt nuförtiden. Anledningen till att vi har så låga priser, och de är låga, är för att vi skiter i att en massa människor måste arbeta under usla förhållanden och att stora företag utövar makt över både människor och mindre företag. De som försöker vara lite schystare kommer behöva vara dyrare.

  Du kan ju göra ett tankeexperiment med att räkna ut vad det skulle kosta att utveckla och tillverka en Galaxy S8 helt i Sverige eller Tyskland, där arbetarna har starka rättigheter och bra förhållanden.

 • Kurt

  Det var främst riktat allmänt till folk, snarare än till dig som individ, eftersom detta tagits upp flera gånger tidigare och folk som läst det uppenbarligen inte sprider det vidare till andra bra nog. Det kan gälla både folk i kommentarsfält och nyhetssidor som Swedroid.

 • Erik

  Kurts argument gällde att Samsung m.fl. blivit dyrare pga dollarn, det var det jag opponerade mig mot.

 • Roco

  Ja, men det stämmer ju.
  Du har ju fel eller tankevurpa.

 • Erik

  Jag håller med om det du skriver. Det jag inte höll med om var ditt påstående att Samsung m.fl endast var dyrare pga dollarn. Dollarn borde påverka priset även på ”Kina -telefoner”. Man kan ju få motsvarade prestanda från en mindre känd tillverkare för en bråkdel av priset. Och det beror INTE på att de som bygger Samsungs telefoner arbetar under bättre förhållanden. I så fall hade jag gladeligen betalat mer.

 • Erik

  Dyrare än andra telefoner alltså. Jag har varken fel eller tankevurpa :-)

 • Emil Oskarsson

  Men släpps ju 2018, iPhone 7s kommer i år :pp

 • Emil Oskarsson

  Jorå det går men du får ”gråimportera”

 • Emil Oskarsson

  Mer Snapdragon 810 att skylla på där men hade jag varit den drabbade så hade Sony fått ta tillbaka mobilen direkt på 2 års garantin :) Brukar aldrig vara några problem med Sony att lämna tillbaka sakerna och kräva ny mobil om den skadats så pass mycket av, i det här fallet processorn :p

 • Emil Oskarsson

  Du måste ha 6GB i en mobil och om det inte släpps så tar du en mobil med 2-3 GB ram för ett dyrare pris, bra där ?

 • Hatsune Miku

  Ramhantering i iOS är bättre än i Android. Apple använder en speciell komprimeringsalgoritm som gör att RAM-minnet kan utnyttjas optimalt. Se video för mer info:
  https://www.youtube.com/watch?v=lCFpgknkqRE

 • Flamso

  Har redan köpt HTC U Ultra och det är en klart kompetent telefon. Nästa steg är något i stil med Mi Mix med fingeravtrycksläsare under skärmen.

 • Olle

  Jag köpte min G2 nån vecka efter release för 3000kr. Hade den tills jag köpte nuvarande H8 vid release för 2500kr. Båda utan abonnemang förstås. Det går fortfarande att få mycket mobil för lite pengar om man inte följer hypen (Apple/Samsung).

 • Alexander Diez Gonzalez

  Väntar på sommarens flaggskepp, OP4/OP5

 • nZb

  Vore en dröm

 • nZb

  Den lär väl räcka minst 2-3 år lol?

 • nZb

  Allt går med root.

 • Roco

  Trodde det var underförstått.

 • Roco

  Ok. Vi säger så.

 • Danne

  Ja kommer att skaffa en Pixel *ler mot dig*

 • Railwayman

  Det är riktigt, därför köper jag inga enheter innan den saken är klar. Låsta bootloaders och liknande blir direkta dealbreakers. Först när önskad ROM finns till enheten trycker jag på köpknappen eftersom jag vet att jag inte skulle stå ut om inte t.ex Resurrection Remix finns.

 • Rome73

  Väntar på Note 8an…

 • Timmy Håkansson

  Nope. S7 edge uppfyller majoriteten av mina krav i dagsläget och jag räknar med att behålla den ytterligare 1-2 år om inget revolutionerande ändrar på den saken.

  Det händer inte tillräckligt mycket på utvecklingsfronten för att det skulle motivera ett nyköp IMO.

 • gerhard

  Var lite lockad av G6 innan men det känns inte som den kommer leva upp till det. S8 ser bra ut, bättre på varje punkt mot G6, förutom edge skärmen, vilket tar bort S8. Sony har inte exalterat mig. Hade P10 haft IP klassning hade den varit intressant (bra pris på Comviq nu). Väntar nog på nästa OP (även om den inte är IP klassad.) Z3 blir 2 år om en månad, har trivts bra med den.

 • lars

  Här sitter jag och väntar på Zenfone 3 zoom:P

 • Emil Oskarsson

  Javisst är det bättre ram hantering i iOS, men varför tar de så mycket betalt för enheterna om de kör hälften av hårdvaran som är i Android? Mer där jag tycker Apple gör fel…

 • ingvar Söderberg

  Källa till dessa priser?

 • KalleKn

  Precis, appar tar mycket längre tid att starta upp och när de körs så är de väsentligt segare än på samma modell utan uppdateringen.

  Säkerhetsuppdateringar kommer 1 gång i månaden precis som du säger även på Androidtelefoner äldre än 3år.

 • DroidMe

  Väntar på Xioami Mi6 med SD835. Inte värt lägga pengar på överpriser. när man kan få det billigt med senaste hårdvara med mycket billigare pris.

 • ToungiLou

  Finns inga nyheter som lockar.

 • Railwayman

  Exakta priser varierar mellan operatörerna men i t.ex USA är det tämligen vanligt att styckpriset på enheterna ligger runt $450-500 för enheter som får ett ”Full Retail-pris” på runt $750-850. Det finns ingen operatör som t.ex köper in för $700 och säljer för $750.

  Källorna är diverse operatörer bl.a.

  Sedan har man ofta kunnat se det vid marknadsstudier – i USA är det t.ex vanligt att enheter från operatörerna hela tiden ligger på t.ex $799 även om det är en gammal produkt. Prissänkningar sker inte genom att t.ex gå ner till $599 utan då är det ”FREE” som gäller, alternativt att man ger en ”device credit” – t.ex att man slipper avbetalningen på enheten när man öppnar en ny linje. Då brukar detta ges i form av bill credits eller gift cards. ”Full Retail” ändras däremot inte.

 • Railwayman

  Jag brukar alltid avvakta XDA före köp. Först när t.ex Resurrection Remix rullar på den tilltänkta enheten är jag beredd att trycka på beställningsknappen. Finns det inga ROMar blir det inget köp. Om enheten är direkt utvecklarfientlig (t.ex låst bootloader som inte kan låsas upp etc) är det en total dealbreaker. Det finns ingen stock ROM på någon enhet som ger det jag vill ha, således är det custom ROMs som gäller för min del. Det spelar alltså ingen som helst roll hur ”bra” något är ”rakt ur lådan” eftersom stock ROM åker ut inom en timme efter uppackning.

 • Rob

  Verkar ju vettigt att avvakta om man har så specifika krav. Min poäng var ju snarare att inget av vårens flaggskepp är släppta än och därmed omöjligt kan uppfylla dina krav, som först visar sig först efter att produkten funnits en tid på marknaden.

  Det är klart, du kan ju med största sannolikhet räkna bort en del av dem direkt just med tanke på uppenbar utvecklarfientlighet.

 • Stefan Magnusson

  Så jäkla surt det där, själv har jag en skitsnygg S7 Edge nertryckt i nån jäkla tvålkopp för att den inte ska gå sönder, helt värdelöst

 • Railwayman

  Helt rätt. En gång i tiden köpte jag enheter direkt efter lansering men insåg att det var en dålig idé att sitta fast i veckor innan ROM-byte blev möjligt. Därför har jag lärt mig att avvakta utvecklarvänligheten. Om en tillverkare har ett track record inom utvecklarfientlighet är jag dubbelt avvaktande tills läget klarnat, t.ex en policyändring som gör att en specifik enhet ändå är OK.

 • Lindahl

  OnePlus 3T får följa med detta året ut i alla fall.

 • Dennis Wallman

  Min fungerar fortfarande så att kalla den död verkar vara en överdrift. Jag stoppar det under ”du hade nog bara otur när du tänkte” så behöver du inte skämmas mer för det.

 • mfmx

  De flesta mobiler som faktiskt är avsedda för Kina har band 8 (eftersom det används på vissa ställen av China Unicom). Vernee är avsedd för export till fattiga länder.

 • Random

  Väntar på Note 8 :)

 • Mundane

  Mate 9 pro, så nej.

 • Abgonlahor

  Har precis köpt en S7 Edge, mer humant pris nu

 • Alex

  Då hoppar jag på S8+ tåget och lämnar min trotjänare Note 3 som under förra vecka tyvärr inte kunde stå emot spällen då jag tappade och skrämen sprack :( får väl ge S8+ en chans och förhoppningsvis blir det ett lyft :)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior applikationskonsult till Extenda Publicerad 17 Dec 2017
Utvecklare till ledande bolag inom reseservice! Publicerad 17 Dec 2017
Systemutvecklare, Norrköping Publicerad 17 Dec 2017
Testare till Responsive Development Technologies Publicerad 17 Dec 2017
IT-projektledare sökes till Örebro Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons