Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LauncherPro v0.8.4 finns nu att ladda hem i Market

Postat:
15:33 - 2011-03-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

LauncherPro

LauncherPro är tillsammans med ADW.Launcher en av de mest högaktade och populära launcher-apparna i Market. Programmet är skrivet av latinamerikanen Federico Carnales, och erbjuder en mängd kraftfulla funktioner som Androids egna hemskärm inte har. Dessutom är LauncherPro väldigt anpassningsbar och kan skräddarsys med en rad olika inställningar, och launchern har även en uppsättning inbyggda widgetar.

I september förra året påbörjade Carnales ett djärvt drag, nämligen att skriva om hela applikationen från grunden. LauncherPro är baserad på hemskärmsappen som ingår i Android 2.0, och Carnales ville optimera koden, lära känna den närmare och få ökad kontroll över den. De som är bekanta med programmering inser säkert vidden av detta åtagande, och vissa tyckte tilltaget hade ett sken av hybris över sig. Sedan dess har det varit skralt med uppdateringar, och den senaste releasen kom i slutet av januari och innehöll diverse effekter som visas när man växlar mellan skärmarna.

Nu har dock LauncherPro uppdaterats igen till version 0.8.4, men det rör sig inte om den reviderade versionen, utan det är den gamla som fått några fler funktioner. För LauncherPro Plus-användare har Carnales nu lagt till en Gmail-widget som helt enkelt visar dina senaste mejl, och den har även en inbyggd funktion för att öppna mejlen. Facebook-widgeten har dessutom fått en förbättrad inloggningsprocedur, och några buggar har åtgärdats för Twitter-widgeten. Tillägg som alla användare har glädje av är fullt stöd för Gingerbread som sägs förbättra LauncherPros prestanda överlag, samt två nya övergångseffekter.

Vad tycker ni läsare om LauncherPro, och finns det kanske någon annan hemskärmsapp som ni gillar mer? LauncherPro v0.8.4 finns som vanligt i Market.

 

Tipstack till Fredde! Genom LauncherPro.com

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:

 

 • Thommie

  Ja gillar verkligen LauncherPro, mer fart i den om man jämför med HTC Sence, samt så är den mer utbyggbar också.

 • Viktor

  Kör personligen Zeam launcher, och är nöjd med den. Men jag anar att fullversionen av Launcher Pro är att föredra om man ska modifiera utseendet.

 • Yellowzombie

  Dags att prova! tack för tipset

 • felix

  widget resizing är grymt i lp plus

 • Casilj

  Tycker att den känns mer stabil än den tidigare versionen vid byte av hemskärm och öppnande av appdrawern! Kör Gingerbread på Desire!

 • hankTard

  3D appdrawer har fått mer flyt och nya animationerna mellan Homescreens är fräcka!

 • matte

  älskar lp,har inte lyckats hitta nån ersättare.

 • Dinkan

  Har kört launcher pro sen början och har inte hittat någon launcher som flyter bättre. Den här uppdatering var riktigt bra. Min blade med cyanogen nightly 31 flyter bättre än någonson!!!

 • Jag älskar LauncherPro, men på grund av lång tid mellan uppdateringar har jag börjat testa ADW.Launcher och Go Launcher. Ingen av dem har gjort mig lika nöjd som LP, men de har funktioner som LP inte har, inte än i alla fall.
  Men nu ska jag åter ge den en test!

 • F

  Jag tycker Go Launcher har gått om LP i utvecklingen. Go Launcher tillsammans med Colorize Widget kan allt som Launcher Pro Plus kan och lite till.

 • Anonym

  Det ska bli kul att prova den omskrivna versionen av Launcher pro, men tills den kommer ut är det Go Launcher som gäller.

 • Okej, nu har jag testat lite. Inte mycket att hurra över, men i alla fall ett steg framåt. Tyvärr väljer jag nog att gå tillbaka till Go Launcher jag också tills den nya versionen kommer. Det är lite synd, jag gillar verkligen LP och vill ge det en chans, men just nu kör jag nog inte den.

  Förresten, är det min mobil, eller är Go Launcher bara väldigt seeeg och hackig i app drawern? Den flyter ju verkligen inte alls i klass med LauncherPro, Android 2.3 Launcher eller ADW.Launcher.

 • Indika

  jag har alltid gillat LauncherPro, alla som inte har testat en custom launcher borde göra det omedelbart! för tillfället har jag ADW.

 • dpa

  Vad exakt kan man göra i Go Launcher som man inte kan i lpp?

 • Du kan t.ex. ta bort namn från ikoner och ändra ikoner. Sedan så är det väl en smaksak, men jag gillar hur man flyttar widgets och ikoner mellan hemskärmarna, och hur enkelt det är att skapa och ta bort fler hemskärmar.
  I appdrawern så kan man skapa mappar och sortera om ikonerna, det går inte heller i Launcher Pro.
  Finns säkert fler saker, men det här är fördelarna jag kommer på just nu.

  dpa :Vad exakt kan man göra i Go Launcher som man inte kan i lpp? Rapportera inlägg 0

 • Håkan

  Oj, vad mycket bättre flyt det blev. Kan nog säga att den är laggfri nu. Acer Liquid E – CM 7 RC1 @ 998MHz

 • Är inte LauncherPro en custom launcher?

  Indika :jag har alltid gillat LauncherPro, alla som inte har testat en custom launcher borde göra det omedelbart! för tillfället har jag ADW. Rapportera inlägg 0

 • Paul

  Är helt klart det program som kommer närmast HTC Sence

 • Walla

  Var kan man ens få tag på LP Plus

 • Walla :Var kan man ens få tag på LP Plus Rapportera inlägg 0

  Du laddar ner LauncherPro, sedan köper du plusversionen, och aktiverar den genom att skriva in din kod du får i appen.

 • tramsgar

  Skulle provat om jag haft vanilla-Android.

  F ö är det knappast ”djärvt” eller ”hybris” att skriva om från grunden, men kanske klokare att göra det förr än senare… Fler borde (ges möjlighet att) göra det.

 • @ tramsgar
  Det är definitivt djärvt, men jag ser ingen hybris i det.

 • DroidDude

  Jag ser inte helt behovet av en launcher – börjar väl bli gammal… Har mer behov för ett program med vars hjälp jag kan avsluta köring av appar. Jag får väl söka. Google is my friend. :)

 • Oshcar

  DroidDude :Jag ser inte helt behovet av en launcher – börjar väl bli gammal… Har mer behov för ett program med vars hjälp jag kan avsluta köring av appar. Jag får väl söka. Google is my friend. :) Rapportera inlägg 0

  Advanced Task Killer, dock inte rekommenderat att avsluta appar med program då det drar mer ström. Orkar inte gå in på det mer ingående men finns otaliga posts om det.

 • andrew

  @ Andreas Olsson
  Ändra namn och ikoner kan du ju göra i LP!
  Ta bort och lägga till hemskärmar tar mig typ 5 sekunder i lp..
  Flytta ikoner på det sätter lp gör tar inte särskilt lång tid heller, men go launchers sätt är smidigare dock!

 • @ andrew
  Om man kan ändra namn och ikoner så har jag missat det. Hur gör man? :)

 • Iamfree

  LauncherPro är grym. Ogillar lagget vid helikoptervyn (när man har sju fyllda homescreens) men det ska enligt Fede bero på att den bygger på Androidkoden som inte är optimerad för detta så det lär försvinna när nya versionen till slut släpps. Önskar också kunna flytta homescreens i helikoptervy som i nya Sense. Kanske kommer det med. Allt annat är dock grymt!

 • andrew

  @ Andreas Olsson
  När man lägger ut en genväg till en app så kan du både ändra icon och namn, om det är det du menar?

 • @ andrew
  Såg de nu när man lägger till genväg. Har aldrig gjort det innan på det sättet. Drar alltid ut ikonerna från appdrawern bara till min hemskärm. Men det gick tydligen att ändra ikonen och namnet om man lägger till via Genväg. Det hade jag helt missat :)
  Tyvärr går det inte ändra namn eller ikon på den när den väl ligger där, som man kan i Go Launcher, ADW.Launcher. Eller har jag missat den funktionen också?

 • VonL

  Nya Flip-effekten var riktigt härlig. Dock så väntar jag rätt otåligt på rewriten, känns tråkigt att andra homescreens håller på att springa om LP

 • mn78jag

  För cm7 är adw ex bättre. Den nya appdrawer är lika dålig som i den förra versionen. Vid scrollstopp startar appar ofta vilket är mycket irriterande. Dock har LPP skönare scroll mellan hemskärmarna.

 • m

  Tycker att han bör låta en köpa programmet i Market. Nu använder jag piratversionen istället faktiskt. Tyvärr.

 • Alex

  Måste säga att LPP är sjukt bra, har suttit många många timmar och ställt in exakt som jag vill ha. Därför orkar jag inte heller testa andra då jag får orgasm varje gång jag ska pilla på den.

 • MikeyMike

  m :Tycker att han bör låta en köpa programmet i Market. Nu använder jag piratversionen istället faktiskt. Tyvärr. Rapportera inlägg 0

  Dom tillåter inte betalning med hans valuta i market än eller något sånt.

 • Anonym

  Om jag slänger in Launcher pro i min telefon men sen vill byta tillbaka till original launchern finns alla widgets, ikoner osv kvar då eller måste man börja om från början?

 • m

  mortuus :

  m :Tycker att han bör låta en köpa programmet i Market. Nu använder jag piratversionen istället faktiskt. Tyvärr. Inlägget är nu rapporterat. 0

  din jävla tönt Rapportera inlägg +1

  Ja men har du kollat hur jävla jobbigt det är att köpa hans app eller? Använd den gemensamma plattform som finns eller räkna med att bli blåst! Köper appar, som finns på market, inte nåra jävla humbug som vill att ja ska skaffa Paypal som blåser sina kunder

 • magz

  Älskar gesterna i Go launcher. Håller skärmen fri från infopanelen högst upp och dra ner den genom att svepa ner var som helst på hemskärmen. Ikonerna i snabbmenyn går att koppla på samma sätt, till exempel är min sl-app fixad så att jag kommer åt avgångarna från min närmaste hållplats genom att dra upp från ikonen på hemskärmen ^^
  + att man snabbt kan välja ny hemskärm genom att markera den i helikoptervyn ist för att flytta runt alla widgets om man skulle känna för att ha en ny setup.

  plus mkt mkt mer men nu var det ett tag sen jag provade launcher pro, kanske har hänt mkt där senaste 9 månaderna? ;)

 • adam

  @ Anonym

  Allt finns kvar. Det trevliga med LauncherPro är även att man kan spara hela layouten med sina genvägar och inställningar till minnekortet med en knapptryckning. Så kan man återställa det senare ifall man installerar om LP eller byter telefon.

 • Dimmi

  Telefonen( SGS 2.2.1 Android) började stänga av sig själv efter nån timme. Nån mer som har samma problem?.

 • andrew

  m :

  mortuus :

  m :Tycker att han bör låta en köpa programmet i Market. Nu använder jag piratversionen istället faktiskt. Tyvärr. Inlägget är nu rapporterat. 0

  din jävla tönt Rapportera inlägg +1

  Ja men har du kollat hur jävla jobbigt det är att köpa hans app eller? Använd den gemensamma plattform som finns eller räkna med att bli blåst! Köper appar, som finns på market, inte nåra jävla humbug som vill att ja ska skaffa Paypal som blåser sina kunder Rapportera inlägg +1

  Du behöver inte bli medlem på paypal för det, det är bara använda ditt bankkort och betala

 • Nautique

  m :

  mortuus :

  m :Tycker att han bör låta en köpa programmet i Market. Nu använder jag piratversionen istället faktiskt. Tyvärr. Inlägget är nu rapporterat. 0

  din jävla tönt Rapportera inlägg +1

  Ja men har du kollat hur jävla jobbigt det är att köpa hans app eller? Använd den gemensamma plattform som finns eller räkna med att bli blåst! Köper appar, som finns på market, inte nåra jävla humbug som vill att ja ska skaffa Paypal som blåser sina kunder Rapportera inlägg +1

  Att det skulle vara ”krångligt” att skaffa betalversionen justifierar ju knappast att pirata till dig den. Lite som att säga ”Jag har inte råd med det här spelet just nu, så jag laddar ner det.”

  Äckligt tänk.

 • GalaxyJonez

  ”The new Android Market terms and conditions don’t allow developers to sell app upgrades outside the Android Market, so that means LauncherPro Plus will soon be available to buy through the Android Market. Unfortunately that also means the Paypal option will have to be removed, so if you want to buy LauncherPro Plus through Paypal, I suggest you do so in the next few days while it’s still available. If you have bought LPP through Paypal, you’ll be able to continue using it and getting updates as usual.”

  Om någon undrar.. (bara att googla LauncherPro för att komma till devs. sida)

  Jag märker ingen skillnad på denna updaten. Som många andra väntar jag på rewriten.
  Personligen föredrar jag LP. Buggfri på min SGS, enkel men ändå tillräcklig, och snabb. Och en liten detalj (stor för min del) som kanske inte så många tänker på. Det är ”enklare” att bläddra mellan homescreens.. Man behöver dra skärmen en kortare sträcka för att den ska vandra över till nästa. Mindre rörelser för fingrarna är alltid trevligt ^^ kanske bara jag som känner av det i LP gentemot andra launchers.

 • Carl

  Gissar att rewriten beror på att denna version ju inte känns helt laglig. Att ta något som är baserat Apache License och sedan ta betalt för det känns tvivelaktigt. Skriver han om den från scratch så försvinner ju det problemet.

 • JH

  Öh, jag har tankat ner en pirat-kopia av LP Plus 0,83, men jag har tänkt att uppgradera till en riktig och betala för appen, går det att behålla inställningarna jag har nu så jag inte behöver fippla om allt när jag ska installera denna?

 • Herr D

  @ JH
  Japp, bara att göra backup av inställningarna till SD-kortet från Launcher Pro alternativt Titanium Backup. Du måste nämligen avinstallera piratversionen innan du installerar den ”riktiga”. Du måste dock lägga till widgets på nytt sedan. Allt annat sparas.

  För övrigt nämner ingen den exklusiva(?) funktionen i LP att gömma appar från App drawer, ADW har inte den funktionen vad jag vet iaf. Skäl nummer 1 att använda Launcher Pro för mig.

 • Anonym

  Har alltid kört lpp, tills jag provade Adw Ex. Alla adw funktionerna fast snabbare än lpp. Finns tyvärr inte i prov version men rekommenderas varmt.

 • DigitalMadness

  Kraschar hela tiden pga ”Friends” vettifan vad som sker men såfort jag uppdaterar så kraschar Launcher Pro. Hade ej problemet innan uppdateringen

 • Anonym

  Man kan gömma appar i drawern i adw också. Du kan ha olika app drawers med olika apps osv

 • Anonym

  Har de lagt ut Launcher pro plus också på Market? kan bara hitta gratis versionen…

 • fryguy

  Funkar det alltid att öppna mappar numera eller finns den buggen kvar? Gav upp LP pga det och gick över till Zeam.

 • Satan vilken guld app.

  Laddat hem den vid tidigare tillfälle och lekt lite med men avinstallerade ganska snabbt då jag inte fastnade för det alls då jag tyckte det såg tråkigt ut mestadels. Gav det ett försök till nu idag när jag såg detta inlägg och jävlar vad sjyst det är. Suttit hela kvällen nu i flera timmar och konfigurerat så som jag vill ha det tillsammans med andra widgets som fungerar som utmärkt komplement till denna app som dessutom är bättre än de som finns som standard i min mening.

 • Zawaq

  Verkar inte som att de vill sälja plus-versionen. Jag har aldrig haft så stora problem att köpa någonting i mitt liv.
  Helt omöjligt att löpa plus-versionen via mobilen. jag undrar hur man tänker när man inte länkar till supportsidan på startsidan. Sedan förstår jag inte varför man inte kan köpa det via Market.

 • Blåbär

  Någon annan som upplevt att den inte scrollar lika smooth i Cyanogen 7 ?

 • Khan

  Liksom så många andra så började jag med Launher Pro men gick sedan över till Go. Störde anledningen till att jag körde LP var den scrollbara dockbaren som varit en såpass stor fördel att den övervägt nackdelarna(bla att ikoner försvinner i mappar på skrivbordet, brist på en del funktioner etc). Men sen när jag hittade Go så hade jag ingen anledning att gå tillbaks. Samma dockbar, samt mer alternativ i att sortera apparna i app draw, lätt att byta plats på hemskärmarna(något jag saknat mkt innan) samt mer ögon godis(fler transitionalternativ för hemskärm, halvgenomskinlig bakgrund för app drawen etc).

  Ser faktiskt ingen anledning att testa LP nu heller, om de ej gjort några markanta framsteg. Väntar nog tills nästa update hellre.

 • Tomas

  Andreas Olsson :Du kan t.ex. ta bort namn från ikoner och ändra ikoner. Sedan så är det väl en smaksak, men jag gillar hur man flyttar widgets och ikoner mellan hemskärmarna, och hur enkelt det är att skapa och ta bort fler hemskärmar. I appdrawern så kan man skapa mappar och sortera om ikonerna, det går inte heller i Launcher Pro. Finns säkert fler saker, men det här är fördelarna jag kommer på just nu.

  dpa :Vad exakt kan man göra i Go Launcher som man inte kan i lpp? Rapportera inlägg 0

  Rapportera inlägg 0

  Jag kan då ta bort namn från ikoner och ändra ikoner i LP ?

 • patts

  Liiiite mjukare, liiiiiite snabbare.. annars är det inte så mkt som hänt ifrån föregående uppdatering. Men håller den fortfarande som favvo bland launchers..

 • Marcus

  Blev ett otroligt lyft ifrån 0.8.3 när man använder denna i Gingerbread. Aktivera 3D-appdrawern och det är samma iPhone-smooth appdrawer som med stock-launchern.

  De andra transition-effekterna var inget att hänga i granen, jag föredrar scale.

 • Andreas

  Jag är lite ”noob” på att detta, men för ett tag sedan lyckades jag installera LPP, men när jag försöker uppdatera till senaste versionen så misslyckas uppdateringen? Jag vet att man kan ladda ner home switcher t.ex. men jag får det inte att fungera. Kan någon vänlig själ hjälpa mig? :)

 • Martin

  Prövat den men gillar ADW mer plus att det är den vanligaste när man använder olika mods.

 • Sebbe

  Har bara testat GOLauncher. Några andra som är värda att laddas ner?

 • Oedlan

  8.4.1 är släppt nu.

 • shastar

  Ni som har problem att köpa genom market eller med telefonen, så gör det direkt på paypal, man behöver inte ett konto eller logga in!

  Länk: http://goo.gl/N2DIX

 • shastar

  Denna länk ska det vara: http://goo.gl/6Ale

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
UX designer Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons