Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lenovo visar upp Yoga A12 – en Androidbaserad laptop

Postat:
17:14 - 2017-02-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Lenovo har introducerat Yoga A12 vilket är en hybrid mellan surfplatta och laptop. Enheten kör Android som har anpassats för laptopformatet, men Lenovo berättar inte vilken Androidversion det rör sig om.
Tillhörande tangentbordet är helt slätt och har pekkänsliga tangenter. Tangentbordet kan vikas så att Yoga A12 får samma format som en tablet och det kan även användas som stöd vid exempelvis filmvisning.

Yoga A12 är i övrigt en budgetdator med specifikationer som ett Atom x5-chipp, 2GB RAM och 32GB lagring. Skärmen är 12,2 tum stor med HD-upplösning. Batteriet sägs räcka i upp till 13 timmar.

Amerikanska priset ligger på 299 dollar och Yoga A12 börjar säljas där i övermorgon. Vi återkommer om enheten lanseras i Sverige.

 • nZb

  Kan man skriva rätt på sådana där tangentbord utan att behöva kolla på tangentbordet när man skriver? Måste ju bli mycket svårt?

 • Johnny K

  Hur går det för dig när du skriver på en smartphone/surfplatta?

 • Elvir Redzepovic

  Varken smartphone eller plattan har fysisk tangentbord så din jämförelse haltar i bästa fall.
  Som nZb skrev så är det i stort sett omöjligt att skriva snabbt med dessa ”tangentbord” utan fysiska tangenter. Samma ”trend” ser man i nya bilar. Allt är touch så inom några år lär vi se massiv ökning av bilolyckor eftersom folk måste titta vart man trycker med fingret istället att köra. Touch är great på vissa ställen. Inte överallt.

 • doktorn

  Som gjord för pekfingerskrivare! Helt vägglöss för alla andra.

 • weedad89

  Skriver ganska snabbt på min Yoga Book (typ samma som a12 fast i 10″ format) nu när jag vant mig. Skulle det bara funnits någon form av indikator på ett par tangenter för orienteringens skull så skulle det gå att skriva utan att titta utan större problem.

  Att dra in bilar i det hela är rätt skevt btw, för man sitter inte precis skumpar rundor när man skriver på sin dator/platta.
  Men helt klart idiotiskt att ha touch i bilar!

 • nZb

  Nej hans jämförelse med bilar är helt korrekt och relevant.

 • nZb

  Tack, kände lite så jag med när jag skrev det ?

 • nZb

  Rätt bra eftersom jag svajpar det mesta och för din information sitter mitt tangentbord på eller i (med stort i) skärmen på min smartphone och surfplatta, som jag tittar på när jag använder.

 • nZb

  Hahah kan passa min pappa alltså

 • Ben Gone

  Tyckte tangentbordet va riktigt ruttet när jag testa denna.

  Nån grej med denna va att tangentbordet också va en touchpad och dom skulle ha någon mjukvara som kan översätta det man ska skriva med en penna direkt på tangentbordet. Men det funka inte på exemplaret vi hade. Som för övrigt hade både Windows 10 och Android.

 • GrinigGammalGubbe

  Varför inte som Chromebook?

 • ToungiLou

  Kände likadant. Blev intresserad först men denna verkar rätt värdelös

 • pacman_42

  Jag hoppas att de har löst sina kvalitetsproblem med surfplattorna. Har två olika modeller och laddkretsarna har gett upp på bägge. Den ena för andra gången. Jobbigt att behöva skicka in dem på reparation och sedan återfå samma problem igen. Om den större av plattorna få stå på laddning en vecka så når den över 80%…

  Synd, då det i övrigt är väldigt trevliga bekantskaper, särskilt den större som till och med har inbyggd projektor.

  Rörande denna nya platta så går den bort, riktigt tangentbord eller inget alls. Jag har börjat få problem med domningar i fingrarna för att jag inte har fjädrande tangentbord på min huvudplatta, jag skriver alldeles för mycket på den. Hade tidigare ”riktigt” mini-tangentbord (samma storlek som 10″-plattan) vid sidan av, det fungerade mycket bättre.

 • Fred .

  Bättre med en Chromebook (den kan också köra Androidappar) och brukar dessutom ha ett tangentbord med fysiska knappar.

 • geggamojja

  +1 på det. Kommer förmodligen att köpa en chromebook snart (Asus flip eller Samsung chromebook pro), tänkte precis att dom kanske släpper en chromebook-version också. Men icke. Och tangentbord utan fysiska knappar? Get out!

 • GrinigGammalGubbe

  Jag är mycket nyfiken på en 2-1 chromebook som klarar av Android appar.

  Asus C302 är intressant

 • Peter Hjalmarsson

  Är det 13″ med proj du har? Min är EXTREMT långsam på allt som har med användargränssnittet att göra, som att starta eller växla mellan appar, eller att swipe:a på skärmen. Att spela spel går däremot snabbt. Är din så också?

 • Peter Hjalmarsson

  Det var nog den lyxigare modellen som släpptes före jul. Det här är en ny budgetvariant.

 • pacman_42

  Jo, det är den som är inne på rep nu för andra gången. Ja den är snabb i spel, men jag uppfattar inte att användargränssnittet är långsamt. Har du testat med ett annat UI? Testa Nova launcher, det kan vara så att cacheade data ställer till det. Fungerar det med Nova så gå in och nollställ alla data i GUIt för tableten.

  Både jag och frugan måste nolla NetFlix cache på våra telefoner ett par gånger i veckan för att NetFlix app skall hitta våra chromecastar, Däremot barnens telefoner och surfplattorna hittar chromecast helt utan problem. Bara som ett exempel på hur det kan bli konstiga fenomen pga felaktiga data i cachen.

 • geggamojja

  Japp, den var c302 jag menade med Flip. Riktigt fin på pappret. Samsungen har liknande specs men med penna till (nåt som tjejen verkligen vill ha) samt 3:2 skärm vilket är mycket trevligare än 16:9 tycker jag.. Däremot saknar samsung bakgrundsbelyst tangentbord, som c302 har, och 302:an har även lite bättre processorlaternativ. Plus att Samsungen inte är släppt en heller, förståss :P. Får avvakta en stund och se, men en chromebook av något slag lär det bli i år. Högintressanta burkar.

 • Olof

  Mycket negativt här så jag tänkte slänga in min erfarenhet här. Är tokigt nöjd med den lite lyxigare 10-tumsmodellen Yoga Book. Skriver bättre än på en touchscreen och marginellt sämre än på ett ”riktigt” tangentbord. Värt att nämna dock är att jag inte är rekordsnabb på tangenterna precis.
  MEN, jag tycker det är synd att det ingenstans i artikel eller kommentarer (såtillvida jag inte missat något) framkommer varför man med plattan har satsat på touchtangenter. Det är för att den stora USP:en för den familjen plattor är att tangentbordet också fungerar som en ritplatta med wacomliknande teknik (wacompennor stöds) . Helt suveränt för designers, hemmakluddare, konstnärer eller för folk som gillar att anteckna med penna. Jag har aldrig tecknat så mycket som nu. Men visst, den demografin är väl kanske inte störst.

  Vissa har klagat på rappheten men med sina 4gb ram så har jag inga klagomål så långt. 2gb som den här nya modellen erbjuder låter dock lite tunt.

 • Ben Gone

  Dom ser fysiskt väldigt lika ut. Och den vi kika på hade också en Atomprocessor om jag inte minns fel.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Sharepointutvecklare, Borlänge Publicerad 20 Oct 2017
Solution architect, Stockholm Publicerad 20 Oct 2017
SUPPORTTEKNIKER TILL Lassila & Tikanoja Publicerad 20 Oct 2017
Business Intelligence Analyst till Peab Publicerad 20 Oct 2017
Creative and structured Java developer to Swedbank! Publicerad 20 Oct 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Hur pass nöjd är du med din operatör?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Swedbank och Sparbankerna får stöd för Samsung Pay
 2. Har du någon skräckhistoria om en operatör?
 3. Första intrycket av Huawei Mate 10 Pro
 4. Skärmen i Pixel 2 XL får blandat mottagande, Google överväger åtgärder
 5. Stor sårbarhet upptäckt i Wi-Fi
 6. Tre får återigen sämst betyg när SKI mäter kundnöjdhet

Mest läst

 1. Första intrycket av Huawei Mate 10 Pro
 2. Google WiFi kommer till Sverige
 3. Swedbank och Sparbankerna får stöd för Samsung Pay
 4. Samsung låter användare köra valfri Linux-distribution på Galaxy-telefoner
 5. Har du någon skräckhistoria om en operatör?
 6. Stor sårbarhet upptäckt i Wi-Fi

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur pass nöjd är du med din nuvarande operatör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat