Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG bekräftar att G5 introduceras 21:a februari

Postat:
14:46 - 2016-02-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LG bjöd nyligen in till ett evenemang under Mobile World Congress. Inte för att det fanns några direkta tvivel innan, men nu har sydkoreanska tillverkaren bekräftat att det är flaggskeppet G5 som ska lanseras.
Enligt rykten har telefonen utrustats med USB Type-C, en ”Magic Slot” (för externa moduler), 3GB RAM, Qualcomm Snapdragon 820, fingeravtrycksläsare och dubbla bakre kameror.

LG kallar 21:a februari för ”G5-dagen” i sin animerade GIF-bild nedan men det är även Galaxy S7-dagen – årets MWC ser ut att bli ovanligt händelserik.

lg-g5-mwc

 • Strömma

  Äntligen som Fylking sa. Hoppas nu att den motsvarar förväntningarna ☺

 • Anders Svensson

  Hoppas på 5,2″ skärm, men tror den kommer med 5,5″?
  Utbytbart batteri, fläska på med 3500mAh snälla, skiter fullkomligt i om telefonen blir 9-10mm tjock. Minneskortsplats och mer avskalat tema, då blir det köp.

 • Fred .

  3 GB RAM är så 2015…

 • Strömma

  Jag hoppas in i det sista på 4 iofs men är tveksam till att det behövs. Jag har rätt mycket appar i min lur och med MM i så använder den ca 1,7 Gb i snitt. Jag har alltså runt 1,3 Gb som aldrig används. Jag kommer att välja mellan V10 och G5, och tar en G5 med snapdragon 820 och 3 Gb ram över V10 med snapdragon 808 och 4 Gb ram alla dagar i veckan.

 • Swedroid

  Skiter i om det blir 3 eller 4 GB ram, det jag hoppas på som troligtvis inte kommer att inträffa är en snygg design i metall med små kanter runt skärmen som är på 6″, ett stort batteri på minst 4200 mAh samt ett stort stöd från 3:epartsutvecklare.

 • Strömma

  Ryktena säger väl 5,3 plus en dual screen som V10? Så storleksmässigt troligen som en 5,5 . Batteriet ryktas väl ha gått ned från 3000 mAh (G3, G4) till 2800 mAh? Ska bli intressant att se hur det står sig i så fall. Det är inte omöjligt att skärm och framförallt snapdragon 820 är så mycket strömsnålare att det med lite hjälp av doze i MM kommer att prestera bra.

 • Emil

  Hoppas på aluminium med minimala bezels, stort batteri, 5,5 tums skärm och ingen extra skärm. Sen hade jag gärna sett ett UI som ligger närmare vanilla Android.

 • Strömma

  En snygg design kan man nog förvänta sig om man gillar G3 och G4, även helt eller delvis i metall. Skärmen ryktas ju bli 5,3″ så över 5,5″ är nog bara att glömma. Likaså ryktas batteriet bli 2800 mAh så över 3000 mAh lär det inte vara.

 • Gustav Karlsson

  Dock har ju V10 långsammare DDR3 ram minne och G5 kommer med nästan all sannolikhet att ha snabbare DDR4

 • LeVvE

  5.2-5.3″ för min del och typ lika stor som LG G2.

 • Strömma

  Precis. Garanterat mer värdefullt med snabbare minnen och 820 än med 1 Gb ram som man mest troligen inte har någon nytta av ?

 • InnerWar

  Håller med. Har en G3 nu men jag föredrog skärmstorleken på G2:an.

 • InnerWar

  Hoppas att dom fortsätter att ha löstagbart batteri samt knapparna på baksidan. Vissa rykten hävdar ju att volymknapparna kommer att vara på sidan på G5.

 • Oavsett

  Jag förstår poängen med en metalram, men baksida av metall medför inget positivt. Det är mycket mer praktiskt och bekvämt med plast bakstycke. Plast går att göra hur snyggt som helst med olika kompositlager.

 • alfdaniel

  Ska bli spännande men jag är tveksam hur mycket evolution det blir.. Gick från G3 till G4 på grund av kameran, äntligen en kamera som klarar skumbelysning, i övrigt innebar det inga märkbara förändringar för mig… Min personliga åsikt är att prestandan på mobilerna är fullt tillräckliga och har så varit i något år. Nästa köp sker för mig när kamera och batteriutvecklingen tagit ännu ett språng. Tveksamt om det sker något sådant språng under 2016…

 • jesters

  Håller med! Fantastiskt skönt att inte råka putta ner mobilen från sängbordet på morgonen för att man vill snooza alarmet med volym ner :)

 • Språnget för batteritid tid redan vid SD800, G2 och flertalet Z-modeller hade grym batteritid. G3 led av en för högupplöst skärm och ineffektiv sådan, medan G4 lider utav SD808. Om SD820 lever upp till vad det verkar som så kommer vi få grym batteritid i år igen och vi kan glömma det mörka 2015.

 • Broken arrow

  Jaså är det du som infekterat alla mobiltillverkare :/

 • Broken arrow

  Förstår inte hetsen på metall. Vist känns dyrare, men mobilen är ingen trofé utan något som ska användas.

  Plast klarar tapp bättre och med löstagbart bakstycke kan man byta det om det börjar bli fult.

  Suck det är ni som förstör mobil marknaden. Jag använder min mobil, har den inte på väggen för visning.

 • Broken arrow

  Jag trodde 1gb räckte 2012, det fick jag ångra strax efter köpet, multitasking har aldrig fungerat för mig och bara korkat igen mobilen, helt enkelt gjort den oanvändbara om jag inte tömmer ram och även startar om mobilen varannan dag ca.

  Custom går det genomlida felköpet, men kommer aldrig köpa en med lite ram eller dålig CPU kraft igen.

 • Broken arrow

  Frår hoppas in i det sista att dom kommer släppa två flagskepp, minst en i plast.

  Vill slippa ömtåliga metall mobiler. Använder ändå skal så helt meningslöst att mobilen ska se snygg ut, funktion är viktigare än att man kan hänga upp mobilen på väggen.

 • darkly

  Samlarfigurer är i plast, mobiler är i gorillaglas och metall.

 • Fraz

  ”Använder ändå skal så helt meningslöst att mobilen ska se snygg ut”

  Tyvärr en allt för vanlig företeelse. Förvånad att folk inte börjat vira in bilarna i bubbelplast.

 • alfdaniel

  Det ljusa med 2015 tycker jag faktiskt är att g4,s6, n6 mfl äntligen kan ta tillfredsställande foton i ”det mörka”. Vilket enligt mig ingen mobil klarade 2014.. Trevlig helg

 • Simsalabim

  Jag är en dubbelsim are vilket betyder att jag tar s7 alla dar i veckan o får vatten tåligheten på köpet!

 • MacDaddy

  Görs inte de flesta high-end lurarna i dualsim varianter? Med viss risk för att det ska till grå-import.

 • Strömma

  Nu menade jag att jag gärna avstår den extra Gb ram som V10 har i jämförelse med de 3 som G5 ryktas få till förmån för snabbare minnen och snapdragon 820.

 • Broken arrow

  Ja och du vräker ur dig något du tror jag har skalet till.

  Mest är det för att slippa en plånbok. Sen har min skärm klarat sig utan repor tack vare skydd.

  Men jag har även tappat den på hårt golv och skalet har troligen räddat den flertalet gånger.

 • Broken arrow

  Ja du är lustig du, hört om tennsoldater? När vi ändå ska vara på det humöret.

  Alla vill inte ha allt i metall. Vissa saker passar bättre i plast av flera orsaker.

  Har haft flertalet mobiler i plast och inte vill jag ha någon i metall.

 • Broken arrow

  Jag läste vad du skrev. Tog upp ett exempel, hastighet är inte allt utan storlek är nästan viktigare (eller ja mer ram är bättre än hög hastighet). Men det kanske inte gäller mobiler då.

  Själv missa jag 2 GB mobiler och missar gärna 3 också (men man kan ju inte få allt i världen). Får hoppas det släppts en intressant 820 mobil så jag blir av med min gamla. LG var mitt största hopp, men verkar redan innan den släppts vara besviken (vart tog alla fördelar med g3 och g4 vägen).

 • Strömma

  Besviken blir man bara om man sätter ribban för högt. Bortsett från att man kan tycka mer eller mindre om gränssnitt och design så är det svårt att bli besviken på någon av toppmodellerna idag om man inte får ett måndags ex.

  G5:an blir garanterat en riktigt bra telefon och definitivt bättre än G3/G4. Dom var inte dåliga när dom kom och dom håller definitivt än.

  3 Gb ram kommer nog att räcka ett tag till. Jag använder i snitt 2 Gb av 3 .

 • Broken arrow

  Besviken blir jag om dom inte kör vidare på plast/läder, men verkar vara få som inser hur repig den blir och kör ofta skal ändå (så designern kvittar ändå).

  Finns riktigt praktiska och slimade skal till mobiler man kan byta baksida på.

  Men få se vad dom släpper den 21, samt ryckten påstår att mobilen kan uppgraderas med moduler (vad det nu innebär). Låter som 3gb blir grännsfall för mig, plågar min s3 med bortåt 10 stycken processer (eller ja ligger bland vilka appar man kört). L i alla fall fungerar minneshanteringen hyfast i kitkat fick jag göra om starter varje dag (tömma ram räkte inte, var seg som sirap om man inte starta om). Stryper appen inom 5 sek jag lämnat den och ser till att ram kommer till nytta till ny process.

  Ja jag behöver verkligen en ny och det är inte för jag vill ha det senaste, utan äntligen ha snabb mobil från start där saker fungerar och inte krachar, samt något som håller över tiden . Min s3 är inte användbar utan custom, tyvärr får man andra buggar (fast mobilen är snabb i alla fall). Har inte provat M än, men cm 12.1 fungerar inte bra det bygget jag har nu. Telefonsamtal t.ex går det inte mer än 5 signaler nu mer innan det läggs på, sen sluppvisa kracher i webbläsare, har man sen på mobilen par dagar kan man även mitt i surfing få total systemkrasch.

  Men ändå rätt kul för man vet aldrig vad mobilen kan få för sig :) kan vara vilken bugg som helst som trigas nästan.

 • Strömma

  Jag hade hoppats på att dom skulle köra vidare på den design dom har haft med G serien och även med plasten som jag gillar. Nu lär det nog bli metall iaf, designen på det jag sett hittills har inte varit wow och så flyttas nog knapparna för volym till sidan (jag som tycker att dom är perfekta på baksidan).

  Hoppas den blir bra iaf. Det blir iaf spännande ☺

 • Broken arrow

  Mm, hade varit häftigt med en mobil med knappar på baksidan, blir g5 som alla andra mobiler lär jag titta på kampanjer på g4 i stället i väntan på bra mobil kommer lanseras.

  För den jag har nu är inte något bra som vardags telefon när den inte är helt stabil.

 • Lindahl

  Hoppas verkligen inte att 3GB RAM stämmer.

 • silver

  I vilka appar eller situationer behöver en telefon 4 gb ram?

 • Lindahl

  3 var ju standard i LG G3 redan. Oneplus 2 (3349kr) har 4. Ram är så pass billigt och telefonen i sig blir ganska dyr, därför är det bara snålt av dom. Jag har bara 2 idag och känner mig ganska låst av det. Android håller allt öppet för att spara energi, då kommer mer minne behövas. Enbart facebook drar över 300mb.

 • Börje Loof

  Har idag en huawei honor 6 plus med åttakärnig cpu och 3 gb ram 32 gb Inbyggt samt ett batteri på 3900 mIlliamphere Skitnöjd med mobilen.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Network Engineer Publicerad 20 Jan 2018
Information Security Manager Publicerad 20 Jan 2018
GRAFISK DESIGNER TILL TELEKOMFÖRETAG! Publicerad 19 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons