Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG G6-ägare: vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
08:11 - 2017-06-27
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Det har nu hunnit gå närmare två månader sedan LG med buller och bång lanserade sitt senaste flaggskepp G6 på svenska butikshyllor, och vi kan se bland annat på vårt forum och i våra besöksloggar att väldigt många av våra läsare och forumbesökare har slagit till och införskaffat sig ett alldeles eget exemplar.
vi testade G6 var vi på det stora hela väldigt imponerade över G6:ans jämnhet, och vi liknade telefonen vid en tiokampare: bra på nästan allt, men inte nödvändigtvis klassbäst på enskilda grenar. Vi uppskattade den höga byggkvaliteten, den höga bekvämlighetsfaktorn i handen, den härliga skärmen, det mycket snabba gränssnittet och den kompetenta huvudkameran. Vi var dessutom mycket glada att se att G6 har fått en ordentlig vattenresistens.

Bland telefonens få nackdelar fann vi ett nästan årsgammalt systemchipp i Qualcomms Snapdragon 821, en för flaggskeppstelefoner osedvanligt bristfällig frontkamera, en klen monohögtalare och avsaknad av en diod för exempelvis meddelandeaviseringar.

Turen har nu kommit till er läsare som äger, har ägt eller har använt en LG G6 under en längre tid att dela med er av era synpunkter. Är ni nöjda? Är ni besvikna? Vilka ser ni som telefonens största styrkor respektive svagheter? Håller ni på det stora med oss i vår recension, eller har vi missat saker som ni vill tillägga?

Ordet är ert och kommentarerna väntar på er feedback, men var snälla och håll som alltid diskussionen hövlig och till ämnet.

LG G6 går i skrivande stund, enligt prisjämförelsesajten Prisjakt, att köpa för från ytterst prisvärda 5 200 kronor och vi kan inte säga något annat än att G6 därmed är ett kap, inte minst jämfört med många av de betydligt dyrare konkurrenterna.
 

 • Jag är jättenöjd. Den är snygg, lätt att använda, skärmen är fantastisk. Screen on-funktionen är ännu smidigare än jag trodde. Kamerorna är bra och roliga att använda (särskilt vidvinkel). Fingeravtrycksläsaren är så snabb att kan knappt behöver nudda den.

  Har dock några mindre bekymmer
  – Batteritiden är inte super. Men jag har slutat förvänta mig nu att tillverkarna blivit smartare när det gäller batteri-dimensionering när jag köper ny telefon.
  – Jag lyckas inte få telefonen att vibrera när det ringer när ljudet är på. Har missat massa antal för att den legat och plingat i fickan utan att vibrera.
  – Man kan väcka telefonen med dubbeltapp på skärmen, vilken är praktiskt när den ligger på ett bord, men hur släcker man den? Inte hittat något sätt jag är nöjd med.

 • Yoboboy

  På de LG jag ägt funkade dubbeltapp även när skärmen skulle släckas, menar du att det inte fungerar på G6:an?

 • Ola

  På G2:an tror jag man dubbeltappade på notifieringsraden eller liknande för att släcka skärmen.

 • Jo, men det låser telefonen. Räcker inte med fingeravtryck för att väcka sen, utan måste trycka pinkod. Väldigt osmidig och märkligt, tycker jag.

 • Jon

  Har letat efter samma funktion men ej kunnat hitta denna någonstans. Lyckligtvis om man kör nova, vilket jag alltid gör, finns den inställningen där istället. Dubbeltappen är för övrigt något jag verkligen saknar när jag inte har den.

 • Pär

  På Samsung S6 och Google Pixel finns det en inställning under ”Sound” som heter något i stil med ”Also vibrate for calls”. Bör finnas något liknande i G6, bocka i den så ska det vibrera när det ringer även om ljudet är igång.

 • Yoboboy

  Märkligt, nu har jag ingen G6:a att prova med men testade med kollegans G5:a, funkade helt utan problem, ingen PIN behövdes, fingeravtryck funkar finfint

 • Stefan

  Det finns ”lock screen” appar. Ganska trevligt att ha en ikon för det så man slipper knappar som klickar. Vilket får mig att tänka på gamla Xperia Ray. Den hade en klickfri knapp, underbart.

 • Jon

  Jag är mer än nöjd med min G6. Jag uppgraderade från en S6 Edge Plus och rent hårdvarumässigt var det väl inte en nödvändig uppgradering, men dessa kanter… Jag gillar verkligen Samsung och haft flera versioner av Galaxy, men jag kunde verkligen inte vänja mig.
  Men till Lg:n. Det är min andra Lg för övrigt, G3 är en av mina bästa telefoner någonsin. Men hursomhelst, några punkter:
  – G6 är verkligen skön att ha i handen. Bra grepp, ordentliga kanter att hålla i. Känns betydligt bredare än vad den egentligen är. Glasbaksidan är en fingeravtrycksmagnet (har den svarta varianten) och har därav ett skin där vilket också kommer se till att kameraglaset skyddas då det annars alltid kommer komma i kontakt med alla ytor man lägger den på.
  – Mycket bra flyt. Den är inget prestandamonster på pappret men allt flyter på utan problem utan lagg. Än så länge inget behov av att gå in och rensa minnet. Min tidigare erfarenhet från Lg säger mig att den kommer klara sig utan mikrolagg betydligt längre än samsung.
  – Vad det gäller Lg:s version av android har jag inte mycket att säga om. Jag kör alltid med Nova över. Men det är iallafall inte allt för nerplottrat eller allt för tungt så att det laggar ner telefonen.
  – Kameran är fantastisk, eller rättare sagt, vidvinkeln är. Jag är inte på något vis någon som tar särskilt mycket foton och ska därav inte uttala mig för mycket om kvaliten utöver att jag tycker det ser mycket bra ut och den gör sitt jobb snabbt och bra. Men vidvinkeln alltså, den är riktigt kul och praktisk att ha. Jag hoppas verkligen det här blir en trend som sprider sig och fastnar för den vill jag inte vara utan igen.
  – Skärmen är riktigt bra. Var rädd för att jag verkligen skulle sakna amoled när jag gick från Samsung. Men denna display är väldigt ljusstark med starka färger ändå. Men visst, den tävlar inte med S8. Vad det gäller 18:9-formatet så finner jag det verkligen praktiskt, jag får en stor skärm som jag ändå fortfarande kan hålla och använda med en hand. Sen ska man ju inte bli lurad, en vanlig 16:9 5,7 har större skärmyta, vilket absolut märks när man kollar video, men vid alla andra tillfällen är det en fördel. Fastän jag tittar på väldigt mycket video så tycker jag det är en väldigt bra kompromiss.
  – Batteritiden är ok, inte mer. Nu använder jag verkligen telefonen en hel del och en extra laddning på dagen är alltid obligatorisk oavsett. Men som sagt, den är ingen långdistansare. Saknar dessutom trådlös laddning, vilket stör mig då den ändå har en glasbaksida (den europeiska marknaden kunde gott fått antingen det, som finns i den amerikanska varianten, eller en bättre dac som i den asiatiska.

  Men sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd utan några större klagomål.

 • Hank

  Jag är nöjd med min också. Bra på det mesta men kanske inte bäst på något. Formen och placering av fingeravtryckläsare uppskattar jag väldigt mycket. När man plockar upp telefonen ofta för att kolla saker på tex en handlingslista så är det en enkel smidig rörelse. Skönt att inte hålla på att krångla när man stressar runt i mataffärer.

  Sent tycker jag att den är lite för hal på baksidan. Den glider lätt ur byxfickor om man inte har någon typ av skal.

  Överlag nöjd, hade varit trevligt med ett fetare batteri och ett senare SOC men inte på bekostnad av formfaktor osv

 • Eric Björklund

  Hade jag betalat min lur själv (jobbet har nu pröjsar en s8:a åt mig) hade jag valt denna. Mycket bang for the back och mer skärm och kamera än OP5

 • Alias joje67

  5490 kr! från seriös sida, inte helt oviktigt. Blir helt meningslöst att referera till första bästa skojare som är kopplad till prisjakt. Nåt att styra upp på Swedroid framgent? I just detta fall ingen större prisdiff dock..

 • Tuomi

  Kräver LGs launcher om en inte gör det på notification-baren.

 • Thomas Solebrant

  Det har med Android att göra. Du måste ha root i nova eller LG:s egna launcher.

 • Fraz

  Finns ytterligare ett alternativ i Nova där du kan låta den tillfälligt sänka skärmtimeout och göra skärmen svart istället.

 • Gunnar Modin

  Man släcker genom dubbeltapp på hemskärmen eller genom att trycka in fingeravtrycksknappen.

 • Aha. Provade i notifikationsfältet, men den låstes. Men det var för att jag hade dubbeltapp-lås aktiverat i launchern (Action Launcher). Stängde av i launchern, så gäller LGs dubbeltapplås istället, och då behövs ingen pin (eller något annat heller, om jag är i safe zone).

 • Wrexthor

  Tänkte köpa en OP5, efter lite research verkade G6 bättre på de punkter jag bryr mig om. Hittade för 4300kr på ebay, slog till i fredags och ska hämta ut den idag (skickades från frankrike). Hoppas jag blir nöjd :)

 • RAZKEN

  Hade denna i en vecka innan jag ångrade mig.

  Ett helt annat flyt än skämttelefonen S7 Edge.
  Skärmen lämnar en del att önska när det gäller ljusstyrkan. Dock trevligt att det är ett förinstallerat skärmskydd som följde med. Överlag endast marginellt bättre skärm än LG G3 som jag jämför med. Ett stort plus är att LG verkar inte längre lägga på en slags ”överskärpa-effekt”, som de gjort på tex G3’an.
  Den nya aspekt-ration är lite störande och jag finner inte någon fördel med den.
  Jag upplevde väldigt dålig täckning så fort man kommer en liten, liten bit utanför ett samhälle.
  Mycket bättre högtalare än S7 Edge, (och alla nyare Samsung-modeller) där ljudet låter som en komprimerad talsyntes.
  Tråkigt att de valde bort både IR och Notis-LED’n. Det är dock små detaljer som jag inte nödvändigtvis behöver och kan leva utan.
  Fingeravtrycksläsaren, som de flesta redan har sagt, var jäkligt snabb och träffsäker.
  Den största besvikelsen var dock kameran, som inte övertygade på något plan.
  När man kan se artefakter och brus på en fullt utzoomad bild, så var det bara att packa ihop den direkt.
  Vidvinkelläget var häftigt och roligt att leka med men den låga kvaliteten gjorde att man inte använde den så värst ofta.
  Fläskigt övermättade och överskarpa bilder gjorde att jag valde att skicka tillbaka den.
  Inget som helst djup i varken bilder eller filmer som man tog. Upplevde exakt samma sak över S7/S7 Edge, som folk gapat sig hesa över hur bra kameran skulle vara.
  Förskräckligt dålig kvalitet när man zoomar in bara ett par steg.
  Gjorde en liten jämförelse med en Samsung Galaxy Note 3 på följande länk:
  https://youtu.be/HSr2oU18Mfw

  Överlag okej lur, synd bara att den fallerar på detaljer såsom dålig kamera, ingen IR, ingen notis-LED, konstig aspect-ratio, inga framsteg i skärmen (fortfarande dåliga betraktningsvinklar), relativt funkionsfattig på finesser. Men som sagt, den rullar på bra i interfacet och har bra flyt.

 • Johan Wadén

  Dubbelklick på notifieringsraden eller på ett tomt ställe på ”skrivbordet” fungerade bra på G2 och G3 :)

 • gerhard

  Håller den för stötar?
  Någon som spräckt skärmen?
  Bra utbud av separata skärmskydd/bumpers?

  S8 ser på pappret ut att vara bättre på allt, utom att den exponerar mycket ömtåliga glaskanter. I inlägget om S8 var de flesta nöjda, men ganska många sa att de hade spräckt skärmen.
  G6 ser inte ut att vara bäst på någonting, men hyggligt bra på allt.

 • Rekcus

  Det var nog bara om du körde med en annan än LGs launcher. Annars har jag för mig att dubbeltap vart som helst på fungerade även för släckning, iaf på G3.

 • Barba

  En liten tips till de som är intresserade på Elgiganten hittar ni LG G6, LG watche och Bang & Olafson hörlurar för 5990:-…..

 • nZb

  Dubbeltapp vart som helst räcker på G2 med deras launcher japp.

 • Mac

  Valde g6 istället för s8 pga av vidvinkel kameran samt skärmen! Gillar inte Samsungs böjda skärm som går sönder så lätt..

 • Gunnar Modin

  Har haft i ca 5 veckor nu, är mycket nöjd.
  + den är snygg om man har skal på :-)
  kameran – en del brus som någon menade längre ned, men riktigt kul med vidvinkel
  Ip67
  ligger mycket bra i handen
  vet inte vad som är bra för andra men har cirka 30% batteri kvar vid läggdags och då har i
  inte luren lämnat handen på hela dagen.

  – något skral högtalare (mono)
  När jag använt luren i saltvatten så har det tagit ca 8 timmar innan jag kunnat ladda den
  igen….

  Använder mycket internetdelning till barnen – fungerar mycket bra – mycket bra flyt generellt – var orolig gällande 821 men är det inte längre…
  För mig går telefoner för 8 kakor – vars skärmar spricker när man lägger dem på bordet – fetbort.

 • Daniel Jansson

  Håller med om kameran (samt din sammanfattning). Den blev jag besviken på pga taskig bildkvalité. Sönderkomprimerat och massa brus och massor av detaljer som går förlorat som resultat. Syns att det är en billigare sensor i den.

 • Fraz

  Du ska nog vara glad om den går att ladda alls efter att ha haft den i saltvatten.

 • Rob

  Fortfarande en Sony-sensor i den, borde inte vara helkass.

 • Gunnar Modin

  Ja men kunde inte låta bli.. Sköljde med sötvatten direkt efter dock

 • Robin

  Mest nöjd över batteritiden, ca 5h SOT. Ofta har jag 50% när jag lägger mig på natten medans min HTC 10 brukar dö runt middag. Flytet i gränssnittet. Blir mycket mer glädje att använda telefonen när man slipper mikrofrysningar. Formfaktor och byggkvalité är också ett plus. Tycker högtalaren är helt ok. Kameran hade gärna fått prestera bättre. Lite brusigt och utsmetat. Min htc, och mina tidigare mobiler S6 och G4 upplevde jag levererade mer detaljerade bilder. Mycket nöjd med telefonen. Saknar dock en diod för aviseringar och bättre kamera.

 • Daniel

  https://www.youtube.com/watch?v=1hi6m09ZWPo&list=PLwd8abTO4vh0Pn5NmcRKMwQYPFLTQ1Aqr&t=79s&index=20

  Kan rekommendera att du kolla på denna videon, Mrmobile pratar bland annat om din fråga!

 • gerhard

  Tackar. LG verkar ha skyddat telefonen hyggligt bra, även certifierat den.
  Har kollat på forum och det är antal personer som spräckt kameralinsen, några också baksida och skärm men ingen onormal andel. S8 har större andel rapporter om trasiga skärmar.

 • Flamso

  Ja det är det jag saknar mest med att inte ha LG längre.

 • Jan Hemphälä

  Har Nova på men det verkar inte göra någon skillnad. Jag har lämnat tomt där en ikon brukar finnas för att ha ett stort ställe att dubbeltappa på för att släcka skärmen.

 • Jan Hemphälä

  Nope ingen PIN behövs för mig. Fingret funkar.

 • Jan Hemphälä

  Köpte min för ett par veckor sedan på Blocket. Ca 4000 för en importerad från Hong Kong med 64gb och bättre DAC.

  Jag har ett fåtal kommentarer. I övrigt en bra telefon därför inte så mycket att säga. Har inte testat kameran så mycket än men har förhoppningar på vidvinkelbilderna. Jag har inte heller kört speciellt mycket ljud i kabel för att testa DAC:en. Har kört BT länge och är grymt nöjd med ljudet till mina Sony MDR100ABN. HAr ett tunt skal på men tänker köra ett skin för att skydda mot repor nu när den ska vara extra tålig. Har också ett glasskydd eftersom den ska ha Corning3 som är mindre reptåligt.
  Kommer senast från en Honor 8 som jag var mycket nöjd med, mycket telefon för pengarna och bra format.

  Positivt.
  Stor skärm i minsta möjliga format utan risk för att trycka in något när jag bara greppar telefonen.
  Bra flyt. 821:an räcker för mitt behov men jag spelar å andra sidan inte. Stabilare än min Honor 8. En del appar där fick problem som A-cast tex men den går smidigt på G6:an.
  Älskar Google Assistant. Ska beställa en Google Home nu. Var nästan den största anledningen till att jag köpte den eftersom Pixeltelefonerna är båda dyra och har mycket bezels.

  Negativt.
  Batteritiden kunde vara bättre.
  Fingeravtryckssensorn är bra men faktiskt aningen sämre än den på Honor 8 som var blixtsnabb.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons