Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG G6 får ett högre pris än föregångaren [Rykten]

Postat:
18:52 - 2017-02-02
Skribent:
Gustav
Kommentarer:
LG förväntas officiellt presentera det nya flaggskeppet G6 på Mobile World Congress under slutet av denna månad.
LG G5 blev en smärre försäljningsmässig flopp, och vi gillade varken designen eller de vassa listerna då vi testade telefonen, även om den på många andra vis var en mycket kompetent pjäs. LG vägrar dock att hänga läpp och de tror stenhårt på sin kommande telefonmodell G6. Telefonen sägs bland annat erbjuda IP-68-klassifikation, en mer exklusiv design och en högre prislapp.

Det ryktas kring ett prislyft på $40 till $50 (cirka 350 till 440 kronor plus moms, i Sverige) och förutom ett högre pris ska konsumenterna också få en större panel på 5,7 tum med en upplösning på 1440 x 2880 pixlar, ett större batteri och en inbyggd 32-bits DAC för bättre ljud för trådburet anslutna ljudenheter.

LG lanserar med stor sannolikhet det nya flaggskeppet den 26 februari i Barcelona, dagen innan MWC öppnar sina portar officiellt.

 • Superman

  Är nog mer intresserad av Nokia P1 som prwsenterades idag :)

 • Jag har svårt att se att konsumenterna skulle vara intresserade av ett äldre chip till högre pris. Just prislappen känns rätt avgörande för LGs framgång.

 • Superman

  Så är det. Hoppas verkligen inte detta är fallet för LG:s bästa :)

 • nZb

  Japp snapdragon 820 år 2017 är ju ett skämt

 • Superman

  Snapdragon 821 menade du?

 • japp

  snapd 821 är en överklockad snapd 820, som i sin tur nedklockats en bit igen vilket leder till att den nästan är en 820a med 821 som namn. Så han har rätt.

 • Shippos

  LG kan tyvärr inte ta lika mycket betalt som Samsung. Även om Note7 misslyckades så är folk villiga att betala en premium för Samsungs flaggskepp. Jag tycker att LG gör det som Sony Ericsson gjorde en gång i tiden. Släppa telefoner med förra årets SoC, men ta lika mycket betalt som konkurrenterna.

 • Konsumentjavisst

  Spelar ingen större roll då deras flaggisar brukar sjunka hårt i pris på ganska kort tid efter säljstart. Om trenden fortsätter blir det återigen en bra affär för de som har is i magen. Sen att LG:s inställning till den enskilda kunden är ett stort skämt är en annan sak att ta med i beräkningen, men är säljaren vettig till skillnad från tex NetOnet så tar ju dessa hand om ärenden med din trasiga mobil, tvättmaskin, TV etc.

 • Jonas Löfström

  Jasså? Är den presenterad? Trodde det skulle ske på MWC. Eller menar du konceptvideon?

 • Faizty

  Kan tycka att det är en rätt orimlig hets här över vilket chip det är i nya lurar. Vet inte hur länge 821 faktiskt funnits på marknaden, men så fort ett nytt är påväg så börjar alla gnällkommentarer hagla… Helt plötsligt blir 821 obrukbart för den högljudda skaran här… Personligt skiter jag fullkomligt i om det är ditten eller datten av två flaggskeppschip, tycker det har bevisats åtaliga gånger i androidvärlden att man kan lyckas få ett sämre flyt även med snabbaste hårdvaran. Medans andra kan göra det bättre med något ”sämre” under huven.
  Så lägg ner er gnällattityd, eller utveckla något eget istället.

 • Dexter

  Den ser ut att ha blivit presenterad. En sida nämner både specs samt en video om den!

 • Alexander Atkinson

  Denna 820 kommer dessutom inte ha lika tungt lass att driva som 835 i en Samsung :) I en Samsung får processorn jobba hååååååårt

 • Faizty

  Har du någon trovärdig länk?! Sjukt nyfiken! Men nätet är belamrat med alternativ fakta om den när jag googla…

 • Jonas Löfström

  Finns en inofficiell video med konceptbilder och en massa rykten om specs. Kan inte hitta någon bekräftad information dock.

 • thell

  Om LG g6 enbart får 821 varför ska man då ens överväga att köpa den?Då kan man lika gärna köpa en valfri mobil med 821 eller 820 från förra året till ett bättre pris.seean om priset ligger i närkant med en mobil med 835 så är det ingen som väljer den sämre versionen. Visst prestanda är inte allt men varför lägga en högre summa när man kan få samma prestanda för mindre pengar?Eller lägga till lite för en mobil med 835.med 821 blir det en större flop än tidigare LG mobiler

 • Dexter

  Då har du missat något :-)

 • Jonas Löfström

  Sägs om att länka?

 • Dexter

  Kunde inte få in hela länken, scrolla ner lite på denna sida så hittar du nyheten: http://www.mobila nyheter.net

 • Broken arrow

  Är ju bra att 3.5 stannar kvar, att ta bart något för egen vinnings skull är ju fult.

  Priset är inte så viktigt (men kan ligga lite högt nu när det har 821soc, frågan är om något annat väger över), utan viktigare är att det har löst batteri (men verkar tyvärr inte vara fallet).

 • Broken arrow

  Nya snabbladningen är skonsammare och stöds av googel officiellt bland annat.

  Sen jag vill kunna ha min mobil länge. Min s3 har jag haft i minst 3/4 år nu och felet är custom inte riktigt går ihop med soc och att batteri förbrukningen är hög (kass sot).

 • Det handlar inte primärt om prestanda för alla. Det kan handla lika mycket om hur länge chippet supporteras för uppdateringar. Prisfrågan är dessutom mer relevant idag än någonsin eftersom man ofta klarar sig på prestandan oavsett vad man väljer. Jag ”nöjde” mig med en Oneplus 3, trots att jag visste att 3T var på väg, för att jag tyckte att priset var den avgörande faktorn på totalen. To each their own. Men jag tycker nog att om LG har för avsikt att vända skutan så kanske det hade varit bättre att vänta in SD835.

 • Dexter

  Yes, hittade det på en svensk teknik sida :), på Mobila nyheter

 • Jonas Löfström

  Det är en blogg av en oerfaren kille. Gillar sidan, men det dyker faktafel och missar här och där.

 • Dexter

  Kan hålla med om att svenskan inte är riktigt hundra. Däremot har jag inte hittat några faktafel. Men han har tid på sig att utvecklas, han är ju bara 16 år :) MKBHD var inte heller perfekt i början av sin karriär!

 • Sillstrypare

  Jag förmodar att de behöver en ersättare till floppen G5 asap och därför väljer 821
  De kanske kommer med en uppgraderad version när 835 finns tillgänglig

  Men jag undrar hur det är en så stor grej för LG och deras kunder
  Hur många av potentiella kunder som kommer fundera över vilken processor de valt och om den kommer få uppgraderingar om två år?

 • Jonas Löfström

  Håller med, han kan gå långt. Tror dock i detta läget att han rapporterar rykten som fakta.

 • Jontelitooo

  Vart kommer siffran med uppgraderingar i 2år ifrån? så krasst sett ger enbart LG, snapdragon eller vem det nu är ett stopp efter 3år, så med andra ord de som köper en Samsung med 835 får 3år, sen är de också ”körda”.. redogör gärna för oss som faktiskt inte bryr oss om själva processorn..

 • Emil Oskarsson

  Du tror Sverige får galaxy s8 med en Snapdragon soc alltså? Jag tror de lär köra på exynos här :p

 • Sillstrypare

  Den siffran tog jag ur luften
  Jag kände inte att jag behöver källa på ett antagande

 • HtcMan

  32 bitars DAC är mer intressant för mig än avsaknaden SD 835. Men om tex Samsung har det också samt 835/Exynos men ett tw som ändå gör att den processorn får det slitigt då spelar SoC mindre roll. Men svårt att motivera något mindre än den senaste om SoC om det verkligen ger prestanda förbättringar. Välslipad kod plus hårdvara som faktiskt har betydelse och inte äts upp av dåligt optimerad programvara.Spännande tider är det i allafall.

 • Dexter

  Tror som Patrik, att det blir Snapdragon 835 som gäller för oss i norden!

 • Emil Oskarsson

  Får väl hoppas :)

 • TS

  Kolla på mig t.ex, köpte mig precis en 6P, rätt långt efter den hade release men den är snabb och bra och täcker mina behov säkerligen 2 år i framtiden, i bra takt med att Samsung släpper 7.0 till sin Galaxy Serie ^_^

 • Ola Littlehook

  Visst om den prissätts där efter, annars kommer den att bli ointressant för de flesta.
  Marknaden skiter fullständigt över ditt gnäll, annars hade vi fortfarande suttit på snapdragon 800.
  LGs problem är att de är inte Samsung och har idag en icke existerande marknadsandel.
  Att i den situationen ta överpriser för gammal hårdvara är ingen bra kombination.

  Jag är dock inte orolig, finns inga telefoner som tappar så mycket i pris som LG. Lagom till S8an släpps kommer priserna ändå ha justerats.

 • Ola Littlehook

  Ja, grattis du köpte den sämsta ”processorn” som Qualcomm har släppt.
  Som var så jävla dålig att de flesta använde 808-modellen istället för kupévärmaren 810.
  Hade ärligt talat hellre köpt en telefon med en Snappis 801.

 • Faizty

  Du måste vara riktigt mullig att umgås med.☝️?, Skönt att man glömt dig och dina jämnlika samma sekund som jag fnissat färdig åt era tragiska surinlägg på nätet.

 • Faizty

  Helt rätt gjort säger jag! Hade storleken vart snäppet mindre så hade det varit perfekt för min vardag och användning med.

 • Faizty

  S3:an kom i två versioner va? Och där exynos (eller hur det stavas) inte var öppen kod så custom blev betydligt krångligare ?

  Vad innebär skonsammare snabbladdning? Att batteriet tar mindre strul k eller värmeutveckling?. Jag har qc 2.0 på min Moto x 2014 och har inte märkt någon större skillnad på batteriets prestanda till idag. 3.5-4.5 SOT.

  Menar du att du vill hämta ett chip som gör att du kan använda mobilen längre än 3-4 år iom att du tycker den är ”kass” vilket chip skulle du vilja valt istället då vid samma tidpunkt som du köpte din s3?

 • Faizty

  Styr chippet mycket i hur länge mobiltillverkare kommer uppdatera telefonen? Känns lite som alla tillverkare lägger ned sin uppdatering efter max 2 år från släpp oavsett. Sen kanske det hade betytt en försening av släppet på 3-6 månader innan de hade kunnat få lägga vantarna på en tillräckligt stor upplaga av 835 chippet som jag förstått iom att tex Samsung har första tjing. Och de planerar väl att spotta ur sig en 10-15 miljoner telefoner under vår/sommar.

 • Faizty

  Men ifall kamera och batteritid konkurrerar bra med Samsung så skulle jag faktiskt sätta chip ett antal steg ned på intresselistan när jag ska välja lur. Tror min priolista går:
  Yttermått
  Kamera
  Gränssnitt
  Batteritid
  Support
  Soc

 • Svar ja på androidversionsuppdatering. Security patches är en annan fråga, men där är tillverkarna lata/tar hänsyn till ekonomi /skiter i det för att lägga krutet på nästa flaggskepp.

 • Broken arrow

  Både ja och nej. Skulle nästan hävda att det var s3.5, den kom senare i s3 liv.

  Den kom med 2Gb minne.

  Dock är inget soc optimalt egentligen om man vill köra custom. Just för alla har egentligen låst källkod, men Qualcomm är tvungna att publicera den för mobiltillverkare ska kunna göra drivers som fungerar.

  Tycker det är synd att drivers ligger inbakade i android. Windows och linux fungerar ju rätt bra utan drivers till vissa saker mer kritiska finns det universala drivers (vist inte alltid man får ut all prestanda).

 • Ola Littlehook

  lol, gör det inte mindre sant.

 • FredrikAn

  Nog vettigare att köpa en riktig kinestelefon, typ Xiaomi osv..

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons