Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG presenterar slimmade mobilen Q6 – erbjuder FullVision Display

En billigare G6

Postat:
07:42 - 2017-07-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LG har under natten introducerat telefonen Q6 vilken kan ses som en mindre kostsam upplaga av flaggskeppet G6. Precis som sitt syskon i översta prissegmentet har Q6 en så kallad ”FullVision Display” med tunna ramar och bildförhållandet 18:9.
Skärmen är 5,5 tum stor med 2160 x 1080 pixlar – ned från 2880 x 1440 pixlar i G6. Övriga komponenter består av Qualcomm Snapdragon 435, en bakre 13MP-kamera, främre 5MP-kamera (vidvinkel), ett 3000mAh-batteri, Bluetooth 4.2 och NFC.

LG Q6 säljs med tre olika minneskonfigurationer och tillverkaren har valt att ge dessa olika namn: Q6+, Q6 och Q6a. De erbjuder i tur och ordning 4GB RAM/64GB lagring, 3GB/32GB, samt 2GB och 16GB.

Telefonen har yttermåtten 142,5 x 69,3 x 8,1 och väger 149 gram. Konstruktionen är inte vattentålig som G6 och saknar därtill fingeravtrycksläsare, USB Type-C och de dubbla bakre kamerorna.

LG Q6 börjar säljas i Asien i augusti och kommer därefter till Europa. Pris meddelas vid ett senare tillfälle.

 • Micke

  Förstår inte tanken bakom att släppa en och samma mobil med olika mkt ram och att det i sin tur är kopplat till hur mkt lagring telefonen har.

  Oavsett lagring 16/32/64 GB så borde telefonen ha samma mängd ramminne…

 • Cœur de Lion

  Intressant! Hur länge stödjer LG sina telefoner med uppdateringar?

 • Ganska dryg..

  Tanken är nog att sälja de med mindre RAM billigare.

 • nZb

  Ja men det var väl trevligt att man kunde få 4gb ram ändå! Finns det stöd för MicroSD kort? Hur står sig Snapdragon 435 mot 835 gällande prestanda och strömförbrukning??

 • Ravix04

  Kan inflika med min G4 som nu snart blir 2 år.
  Den har inte erhållit en enda uppdatering sen juli förra året, dvs 1 år och längre tid lär det ta. Dom slopade ju först stödet till Nougat med skitsnack om att hårdvaran inte var kompatibel? Bullshit.
  Sen i vintras, tror det var januari tvärvände dom och lovade att G4 minsann skulle få Nougat, när exakt anger dom så klart inte men jag hoppas då inte på en uppdatering detta året. Android 8, eller O kommer garanterat hinna ut till flertalet modeller vilket känns så där.

  ____________________________________

  Mitt förtroende för LG är i alla fall kört i botten, hur det ser ut med v20 och deras andra modeller vet jag inte. Men jag komiker i alla fall inte snegla åt dom i fortsättningen. Kollar just nu på Sony som nästa mobil då dom imponerar på mjukvarufronten och är bland dom snabbaste tillverkarna skulle jag säga. Ta ex min fara Xperia Z Compact som lanserades samtidigt som min G4 och är en mellanklass-modell får man väl ändå kalla den eller hur? Den fick Nougat i december! Just nu kör den 7.1.1 eller vad senaste uppdateringen är. Som sagt, mitt förtroende för LG är kört i botten.
  ____________________________________

  Enda som får mig att tveka lite angående Sony just nu är Z5 premiums batteritid som jag inte riktigt har hunnit skaffa mig en uppfattning om, visst det finns tester men jag ska försöka läsa på lite mer från användare också. Tror dock jag väntar till hösten då dom har sitt event på IFA och ser what’s what. Kommer det ingen intressant modell kanske Z5 dyker lite i pris och man köper sig en sån i alla fall.

 • Ruotria

  Alltså släppa en telefon utan Type-C är ju bara efterblivet. Visst det blir billigare de förlorar rätt mycket på det då folk kanske hade köpt den som extra telefon eller ingångsmodell till de mindre. Men ny standard på laddningskabeln -> dags att slänga det gamla om man har möjlighet till det, dock köper man inte ny utrustning som är beroende av det..

 • Timmy Fox

  Håller med att den borde haft Type C. Lika efterblivet som alla som plockat bort hörlursjacket, glad att de i alla fall har förnuftet att behålla den.

 • Ännu drygare

  Du förstod nog inte Micke kommentar är jag rädd…

 • putte40

  Synd med en gimpad telefon

 • Peter

  Fast du kan ju inte förvänta dig att alla tänker som du. Jag älskar också usb c men förstår att dom inte sätter det på Xbox controllern. Logitech musen. Eller en prispressad telefon . Väldigt förståeligt.

 • TomBlueMoon

  Tror att majoriteten av alla som köper telefoner ger blanka f i vilket laddningsuttag den har…

 • Android

  Helt fel! Köpte en Honor 8 och glömmer ibland ta med sladden och har då ingen sladd att ladda med då dem flesta använder gamla standarden för USB. Hade jag vetat om vilket trubbel det skulle medföra så hade jag kanske valt en telefon utan C kontakt.

 • Ravix04

  Edit. Bara för det så fick min fars z compact ytterligare en uppdatering nu under dagen, har säkert legat och väntat på att installera i några dagar då jag sköter allt sånt är honom.
  Var julis säkerhetspatch som kom… Och detta är till snart 2 år gammal mellanklass telefon.

  Som sagt, Sony är verkligen grymma i mina ögon för tillfället.

 • mfmx

  Vanligt folk tycker inte att versionsnumret är det viktigaste på en telefon (och nyheterna i 7.1 är mest funktioner för Pixel ändå).

  Man ska inte köpa mobiler med Snapdragon 810. Förutom överhettning så var det mycket problem med Z-serien som självsprickande glas som inte gick på garantin, problem med vattentätheten,ljudet vid samtal och plastfilmen som satt på fram till i alla fall Z3.

  Nu är fortfarande problemet med Sony-mobilerna att kamerorna är sämre än konkurrenternas till men mobilerna har ändå ett högre pris.

  Visst är det bra att de uppdaterar men det räcker inte.

 • Fraz

  7.1.2 var mest Pixel/Nexus specifika saker. 7.1.1 hade nyheter för alla lurar.

  Night light
  Svepgester över fingeravtycksläsaren
  Daydream (och generella VR-förbättringar även utan Daydream)
  App shortcuts
  etc.

 • Patrik

  Möjligt de inte bryr sig vid köptillfället, men då Typ C börjar bli vanligare än micro usb nu så är det rätt korkat faktiskt. Som tillverkare borde det stå högst på priolistan att främja en bra användarupplevelse. Kolla på Apple, de satsar enbart på användarupplevelse och kraftig CPU. I övrigt så skiter de fullständigt i om andra tillverkare kan erbjuda vassare hårdvara. Det är alltså sannolikt en bra idé att välja Typ C, då många kommer reta sig på den gamla standarden under kommande två år när det blir svårt att få tag i en laddare på samma sätt som man varit van vid till dags dato.

 • Patrik

  Ja, och nu börjar Typ C bli mer standard än micro usb. Vänta ett år eller två till så kommer bara pensionärer ha micro usb.

 • Patrik

  Nintendo har det på pro-kontrollen till Switch. Men de är väl smartare :)

 • Ganska dryg..

  Ja inte har de lagt pengarna på något annat iallafall.

 • Ravix04

  Nej håller med ang kamera delen, ge er själva den bästa kameran… Come on.

  Sa inte att Sony är fläckfria, det är inget märke. Likaså heller att glaset skulle vara dåligt, vet att Z serien fick en del kritik där men det är sånt som dom ordnat till och idag är dom minst lika tåliga som vilken annan tillverkare.
  Alla har sina problem, kolla bara ex vilken dålig publicitet S8 duon fått ang hur lätt skärmen spricker om man tappar den bara. Är sånt man som tillverkar får ordna till.

  Jag är i alla fall av den uppfattningen att jag vill ha min mobil så pass uppdaterad som möjligt, det är en strong sellingpoint tycker jag, dvs att visa att man inte bara struntar i sina något äldre modeller. Gör ju att den känns säkrare att använda om själva os:et i sig är up-to-date.

 • Patrik

  Nä det är klart. Switchen är ju inte den typ kraftigaste bärbara spelmaskinen i historien. Inte alls.

 • Cœur de Lion

  Vad kan priset bli? 3500?

 • Elin

  Har en Moto x force med 810 som är felfri så köp en sådan istället om de fortfarande finns.

 • drygast

  Billigare mobil sämre mobil.

 • mfmx

  Det var väl bara Pixel som fick night light? Finns det ens på Sony? (Borde veta då jag har en men inte här). Finns på Samsung och Xiaomi med flera redan innan 7.1.1.

  Sen tror jag inte svepgester eller Daydream fungerar på Xperia Z Compact ändå…

 • mfmx

  Vilken mobil som helst kan gå sönder när man tappar den, brukar man tappa mobiler så bör man använda skal oavsett modell. Problemet med Z-glaset var ju att det sprack av sig själv i fickan.

  Det finns saker man kan klaga på hos S8(+) men att den kan gå sönder om man tappar den är inget jag skulle fästa någon vikt vid.

 • Ravix04

  Precis som jag sa så finns det brister hos alls tillverkare, skillnaden ligger i hur dom väljer att tackla problemen.
  Vad jag vet så var Sony snabbt ute med att det var en defekt batch som det handlade om och att man dessutom antingen bytte ut enheterna eller reparerade dom utan vidare krångel.

  Vad jag så har Samsung inte uttalat sig ang S8’s tendens att spricka.

 • mfmx

  Det kommer inte bli svårt att få tag på laddare med MicroUSB de närmaste åren. Sen är de här mobilerna inte lika dyra som en iPhone.

 • mfmx

  Vad ska Samsung uttala sig om? Att om man tappar något gjort av glas i marken så kan det gå sönder?

  Vad jag kommer ihåg från kommentarer så var det en hel del krångel med garantireparationer för Sonys självsprickande glas.

 • Ravix04

  Att den går sönder lättare än många andra telefoner? Om du kollar finns det hundratals medier som tagit upp det.

  Ang Sony så hörde jag raka motsatsen.

 • Ravix04

  http://bgr.com/2017/04/24/galaxy-s8-drop-test-video-squaretrade/
  http://feber.se/android/art/365271/samsung_galaxy_s8s_skrm_r_ltts/

  Finns hundratals liknande länkar. Nu får man fråga sig, är det en bieffekt av designen eller är det ett normalt beteende? Är det som det vore bra om dom uttalade sig om.

 • mfmx

  Säger sig självt att saker går sönder lättare med mindre bezels och mer glasytor. Fortfarande en ointressant icke-fråga att mobiler i glas kan gå sönder om man tappar dem.

 • mfmx

  Är mer intresserad av om Sony ska gå ut och säga om det är designfel på Xperia XZ Premium som gör att många som köpt den klagar på problem med att touchskärmen/digitizern.

 • Ravix04

  Är jag också intresserad av, är en av anledningarna till att jag håller på ett eventuellt köp av den. Att det är ett problem som existerar är det inget snack om, sen om det handlar om ett designfel eller ett mjukvarufel får dom komma fram till.

  Btw, är inte ute efter att munnhuggas här.

 • Patrik

  Nej, låt säga att du har rätt. Då innebär det bara att jag har fel i att problemet redan finns, och därav kan man dra slutsatsen att problemet kommer vara ett faktum en dag. Lika bra att få det överstökat och bestämma en gång för alla att det är Typ C som gäller.

 • Cœur de Lion

  Stöd för minneskort finns enligt Gsmarena.

 • Flamso

  Ser ut som en riktigt fin telefon men jag förstår inte varför de skippar USB-C och fingeravtrycksläsare? Det är det viktigaste med nya telefoner!

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Minitest av Google Pixel 2

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons