Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lider Nexus 4 av överhettningsproblem?

Postat:
18:28 - 2012-11-29
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

Efter att ha använt Nexus 4 i lite mer än en veckas tid kan vi konstatera att enheten blir varm. Riktigt varm. Faktum är att Nexus 4 är den hittills varmaste telefon vi testat. Enheten når en temperatur på närmare 60 grader celcius efter cirka 15 minuter full belastning med skärmen inställd på 100% ljusintensitet. Batteriet ligger samtidigt på 55-60 grader enligt den inbyggda sensorn.

I takt som telefonen blir varmare sjunker också klockfrekvensen från 1.5GHz till 1.1GHz. En åtgärd som inte är ovanlig och som sker till följd av att telefonen blir varm, men i motsats till andra telefoner vi testat sker nedklockningen ovanligt fort. Detta förklarar rimligtvis också varför Nexus 4 släpar efter bland våra benchmarkingprogram i jämförelse med konkurrenter med liknande klockfrekvens.

Vi kan naturligtvis inte utesluta att vi fått en måndagsexemplar, men vi kan samtidigt konstatera att vi inte verkar vara ensamma om problemet. I en tråd i Googles ärendehanteringssystem för Andorid rapporterar flera användare att telefonen blir osedvanligt varm och i vissa fall stänger av automatiskt efter att blott 5-10 minuter av aktiv användning förlöpt.

I videon ovan har vi precis som vi skriver i inledningen ställt in telefonen på 100% ljusintensitet och använder applikationen Stability Test för att belasta systemprocessorn. Efter 12 minuter och 13 sekunder når baksidan av telefonen en temperatur på 57,5 grader enligt vår IR-mätare medan den inbyggda sensorn rapporterar 59-60 grader . Batteriet om 2100mAh dräneras i rask takt från 95% till 68% under videons gång.

Om vi jämför resultatet med den fyrkärniga Galaxy S III (3G, 1.4GHz) är skillnaden stor. Samsungs telefon blir efter samma tidsperiod och under samma förutsättningar som i videon endast 41 grader varm enligt batterisensorn samtidigt som vår IR-mätare visar 34 grader. Observera att S III stundvis justerar klockfrekvsen från 1.4GHz till 800MHz framför de 1.5->1.1GHz som gäller för Nexus 4.

LG/Google Nexus 4 är bredvid LG Optimus G först ut på marknaden med Qualcomms senaste generation Snapdragon-plattform – Snapdragon S4 pro – som är bestyckad med fyra stycken Krait-kärnor och bygger på 28nm tillverkningsteknik. Den fyrkärniga Exynos 4412-plattformen som sitter i Samsung Galaxy S III (3G) bygger jämförelsevis på 32nm tillverkningsteknik. Om resultatet stämmer är det minst sagt förvånande eftersom Qualcomm marknadsfört S4 pro som speciellt energieffektiv, något vi alltså hittills inte sett bevis på stämmer.

Hur ser det ut bland er läsare som haft förmånen att importera en Nexus 4 – upplever ni telefonen som ovanligt varm och har ni vid något tillfälle erfarit ofrivilliga omstarter/avstängningar? Är det här inget större problem vid faktisk användning?

[Diskutera Nexus 4 i Swedroids forum]

 • I det här jäkla vädret så kan man kalla det för en feature!

 • kungen

  När får ja min nexus 4 då? lääängtar :D

 • Nicklas

  12 minuter full load på alla cores, tror inte att detta är ett problem…

 • Usmani

  jag har istället väntat på att swedroid skulle skriva recension om nexus 4 och sedan skulle jag besluta men dt verkar som att jag får redan göra beslutet 

 • abc

  Seriöst toror folk att de inte vet att en telefon kan bli varm när de designade den…

 • kungen

  Sen är väl dedär inte direkt normalt användande, samt har väl ingen ljusstyrkan på 100, så känns rätt meninglöst test

 • Inzaghi

  Verkar inte gälla alla telefoner heller. Tror det är fel på denna.

 • LG

  LG…..

 • Lulf

  Oroväckande att den börjar klockar ner efter endast 15 sekunder

  Edit: Lite kul att rumstemperaturen går upp 0.2 grader

 • Adrian

   Jo. Jag ligger och kollar på TV-serier i min mobil. Att den inte ska bli het av det är ett krav på min nästa mobil.

 • Gatsten

  Jag använder min telefon exakt så när jag ser serier eller filmer för bästa möjliga upplevelse. Jag hoppas verkligen att en telefon byggs för att klara värsta möjliga scenario och att tillverkarna inte tänker som du verkar göra…

 • Nilsson_robin

  Hahaha ja faktiskt

 • Guest

  Haft tankar på om detta inte är anledningen till att telefonen är försenad. 

 • Robin

  Själv använder jag aldrig nu mera mobilen som Filmduk då min surfplatta gör det jobbet 10 gånger behagligare.

 • Ceji

  Jo, konstant maxbelastning på alla kärnor samt 100% ljusintensitet är väl inget man behöver oroa sig för i verkliga livet… 

 • Simon

  HAHA. Förvånad jag blir *LG*

 • Sakis

  den throttlar vid 36 grader wtf

 • Greger

  klockar ner sig redan vid 35grader? Känns också lite skumt…detta borde dock inte blir några problem men visst, lite oroväckande är det ju.

 • dennisnp

  artikel länken på youtube saknar en ”/”….

 • Dannenyo

  Efter att ha varit ägare till en LG Optimus 2X så är jag inte det minsta förvånad. Tänkte dock trottsa min tidigare erfarenhet och köpa en N4 men nu känns det inte alls som om jag kommer göra det. SKIT OCKSÅ!

 • Emil Laxeta

  HAHaha LG misslyckas ändå, de lär aldrig lyckas göra en bra mobil!

 • Peter

  haha du gjorde min dag :)

 • Rob

  Låter som ett måndagsex, min N4 blir garanterat inte så varm. Antar att detta är under benchmarks som ni fått dessa temperaturer?

 • Ingenjoren

  Ja precis som allt annat som byggs för värsta tänkbara scenario, hus, bilar, telefoner. Nej vänta lite här nu..

  Om allt skulle byggas för värsta tänkbara scenario skulle kostnaderna skjuta i skyn.
  Jag tycker LG har gjort en telefon av utmärkt kvalité, även om jag kommer hålla på min GNexus ett tag till.

 • calle

  amen brother!

 • Camelen

  Å andra sidan byggs hus för värsta tänkbara scenario. Värsta tänkbara scenario är den last som kan tänkas placeras på huset en gång på 50 år samt en säkerhetsfaktor på detta.

 • Facit

  Den kommer knappast köra alla kärnor på max för att visa en film. Så nej…

 • Rebecka

  Hoppas det här är åtgärdat och/eller att det var något unikt för Swedroids exemplar (beklagligt, borde inte ni får det åtgärdat på garantin?).

  Ser det som ett tecken att ta det lugnt och inte påskynda ett köp. Jag vill verkligen ha Nexus 4 men har jag överlevt så här länge utan en smartphone så lär jag överleva lite till. :)

 • Gast

   Nej tyvärr så är det inte så det byggs hus i Svergie.
  Det byggs efter nyttjande, är det kontor eller om det är tunga maskiner gör det skillnad.

  Precis så har google tänkt förmodligen, tror inte någon sitter dagligen med benchmark igång 24/7. Telefonen är inte anpassat efter det och behovet finns inte för det.

  //Byggkonstruktör prefab samt en besserwisser :P

 • rx

  Max belastning är inga problem. Antingen ett krävande spel, eller någon app som hänger sig. Att det skall börja ”brinna” (bli väldigt varmt) i fickan är inte så roligt kanske. Men vist det är kanske inte det absolut vanligaste.

  Dock så testa till exempel Angry Birds Star Wars – en vanlig telefon blir väldigt varm efter 20-30 minuter och då gissar jag på att den ligger kring 40-45 grader för en vanlig telefon. Nexusen skulle jag gissa att den skulle gå upp mot 60 utan problem.

 • Chippey5

  Mycket bra sagt, blev riktigt besviken när jag såg detta eftersom jag har velat ha telefonen så hemskt mycket. Men det kan också vara just den telefonen. Precis som att vissa HTC One X hade WiFi-problem och vissa inte. Man får göra som du sa, avvakta och se.

 • Sgt_Stinger

  Spelar du aldrig spel på telefonen?

 • Jonas Svensson

  Känns som denna nyheten som påvisar att det är stora problem med Nexus 4 är negativt vinklad och vilseleder. Det är ingen ”normal användning” att köra 100% belastning på alla CPUer under 12 minuter. Exempelvis ElecTriX i forumet som har Nexus 4 har aldrig märkt av någon värme. Men redan är det folk som börjar bli oroliga och tveksamma inför ett köp pga en sån här artikel. 

 • Jocke

  Skulle vara kul att se vad som händer för konkurrenterna om de utsätts för detta. 

 • Swedroid

  Vi har aldrig tidigare testat en telefon som blir så här varm så fort och än mindre stänger av sig själv – trots identiska förutsättningar. Det är i högsta grad anmärkningsvärt.

  Batteritiden är vidare inte särskilt bra trots ett väl tilltaget batteri, som flertalet recensenter konstaterat, vilket också bekräftar bilden av en ovanligt energihungrig SoC.

  Utöver tråden vi länkar till så visar också en Google-sökning på problemet att vi är långt från ensamma.

  Precis som framgår av artikeln kan vi förstås inte utesluta att det handlar om ett måndagsex, varför vi också lämnar frågan öppen för diskussion.

  Vi kan bara beklaga om du uppfattar artikeln som vinklad och vilseledande.

 • Uggbert

  Vad är meningen med att skriva en sån här artikel om ni nu redan har ett exemplar?

  Ladda ner de 10 tyngsta spelen ni hittar i Play store och kör den i 60 minuter var och återkom sedan med en riktig recension om hur Telefonen fungerar _I VERKLIGHETEN_

  Annars om ni nu tänkt fortsätta med benchmark crap så glöm inte skicka upp den i rymden för att prova den i vacuum osv för det kan ju påverka ._.

 • Davvep

  detta har ju varit känt sedan väldigt länge

 • PGL

  ANANDTECH HADE SAMMA PROBLEM MED VÄRMETHROTTLING!

  Och jag tycker det är sjukt lågt av er som försvarar detta.”Inte byggas för värsta scenariot”? Sluta överdriva för f-n. Nexus 4’an en av de absolut varmaste och klockar ner sig. DET ÄR INTE OKEJ.Jag bokade tidigt en N4 men det blir nog till att avboka nu. Glasbaksida och överdrivet varm, nej, jag avbokar och väntar på ett säkrare kort eller att vissa av problemen åtgärdas.

 • Abbe

  Den som inte är tveksam inför ett köp av Nexus 4 skulle jag nog kalla dumdristig. Jag litar inte på google så mycket att jag köper en mobil som det har vart så mycket tveksamheter runt som Nexus 4. Man kan dra iväg en chansning och hoppas allt blir bra, vilket det troligtvis blir, men man kan inte vara säker.
  Du tycker alltså att de inte skulle skriva om det här?

 • Jonas Svensson

  Nej ni har säkert rätt. Jag har efter alla recensioner och videos dock inte tidigare läst om problem med batteritid/värme. Jag väntar själv på en beställd Nexus 4 och jag tror den kommer vara superbra.

 • Gäst

  (: heh om företagen hade öppen mjukvara hade du nog inte ägt en telefon, de kompromisser som görs i tex firmwaren för radiomottagarna

 • Niklas

  Jag som hade inställt mig på köpa en sån nästa gång,näi då får d bli en iphone.

 • Facit

   Hur vore det om du läste artikeln kanske?
  ”I videon ovan har vi precis som vi skriver i inledningen ställt in telefonen på 100% ljusintensitet och använder applikationen Stability Test för att belasta systemprocessorn.”

 • Jojje

  Slipper man ju frysa om händerna i vinter! ;-)

 • Johanove

  Bara nyfiken, kör ni 4.2 eller 4.2.1?

 • Ee

  LG får mig att ta avstånd. Men i h* att jag köper en iPhone.

 • Swedroid

  4.2.1 som videon visar, build JOP40D.

 • Larsj

  Rätta mig om jag har fel men IR mätning är omöjlig att lita på mot en glas yta. Nästan all IR studsar mot glas som en spegel och tar in felkällor från rummet istället. Enklaste sättet att IR mäta en glas skiva är att klistra på en svart eltejp som har låg transparans och låg reflektion, sedan mäta på den.

 • Thomasa76

  Wääähwääähwäääh, inga normla omständigheter osv osv…det ni som inte tycker det är något att oroa sig för är ju att swedroid tydligt påpekar att n4 utmärker sig genom att bli mycket varmare, och snabbare varmare än någon telefon dom testat tidigare. Hur man inte kan se det som anmärkningsvärt och lyfta ett frågetecken ser jag som märkligt…
  Om batteriet hade exploderat av belastningen, hade det varit samma jargong då med? 
  ”Meeeen, är ju inga normala omständigheter så iiiiinget att oroa sig för att batteriet exploderar”

  Klart man har anledning att undra ifall den lider av allvarliga buggar eller konstruktion.

 • GrinigGammalGubbe

  Man undrar hur detta kan släppas igenom kvalitétskontrollerna, slår man bara på och av telefonerna? Ingen på QA som har tid och verkligen använda telefonen mer än 10 minuter???

 • Har vi lärt oss något från artikeln så är det ju att man skall köpa SG3 :)

 • EF

  Min mätare (av samma typ som Swedroid använder) går rakt igenom alla transparenta ytor och tar det som ligger bakom. Skjuter jag exempelvis i rät vinkel igenom vatten eller glas så får jag temperaturen på det som ligger i/bakom det transparenta. 
  Förövrigt så gissar jag att det inte finnas annat exponerade ytor i rummet som avger temperaturer upp mot 60’C. Dessutom visar ju ”batteritempen” liknande värden. 

 • s2weden2000

  det passar ju bra nu när det är kallt ute 

 • nikals

  Gjorde min Galaxy Nexus också i början. Händer inte längre.

 • Pontus Endlessmind Holmberg

   Du måste ju vara något fucking retard. Om mobilen inte ens klarar 12½ minut med full CPU-load. Hur tror du då den klarar sig om man kör ett spel som dessutom belastar GPU:n duktigt?

 • Aa

  LG.. varför är jag inte förvånad.

 • Erik

  Jag har haft min Nexus 4 i snart en vecka. Spelat lite grafikintensiva spel mm. Visst blir telefonen lite varmt men inte alls som beskrivet ovan. Nu har jag inte kört någon benchmark i 12 minuter dock. Ser heller ingen anledning att göra det…Jag tycker min gNex blev varmare än denna.

  Jag är helnöjd med telefonen. Jag är inte orolig och gissar att swedroid och andra har fått måndagsex. Ni som köper den i Sverige får den ju utbytt om den visar sig vara defekt…

  J

 • Guest

  Inte jag iallafall så tror inte det blir några problem för mig. :-P

  Har en NDS för spel när man är på resande fot. 

 • Christian Lindström

  Trodde verkligen att nexus 4:an skulle vara säker då google står för mjukvaran.
  Frågan är om det är något i mjukvaran/firmware/HAL:en som gör SoC:en extra varm, eller om det verkligen är så att själva SoC:en i sig som är boven.

  Hoppas på det första får då går det ju att patcha bort. Känns också konstigt att den mest energisnåla 2 kärniga processorn blir den mest energislukande som quadcore. (Kan ju vara adreno 320 som är boven såklart).

  Tyvärr så verkar det ju inte ens som AnandTech vet orsaken, utan endast att den throttlar.
  Hade vart intressant med liknande tester av andra mobiler som har samma SoC, t.ex. HTC’s nya 1080p mobil.

 • Christian Lindström

  Och även om detta inte är försvarbart, så vore det intressant och veta ifall det endast är i Benchmarkprogram som man märker av throttling / värme problem.

 • EF

  Hah! Snacka om att rikta in sig på den (nord)nordiska marknaden.

 • vänner gå in på GSM arena och rösta på android telefoner.

 • Mortuus

   RIktigt uselt måste jag säga.. att en telefon är den snabbaste som finns betyder inte att detta är ok.. man ska ju fan inte bränna sig nästan på den… hade blivit rätt rädd om min telefon blev så pass varm när man anvädner en längre tid… kan ju inte vara speciellt bra för telefonen.

 • Daniel Hassan Zaceus Nordlund

  Konstigt att ingen rapporterat samma om LG Optimus G då, anandtech sa ju att den inte throttlade men misslyckades köra all bench istället men de måste känt att den också då blivit varm? Tillverkningfel i fabriken på NX4 men inte Optimus G?

 • Uggbert

   Hjälp! Någon!!! En badass!! vad ska jag göra?

  Trevlig att se någon som kan uttrycka sig normalt, eller oj nej vänta. Är du 12 eller?

  Jag föreslår att man ska grundligt testa telefonen under normala omständigheter och det är alltså på något vis efterblivet?

  Värsta är att du verkar vara Trelleborgare också, nu måste jag fan behöva skämmas för dig också, idiotjävel.

 • Nagal

  Asus padfone2 har ju samma soc har den haft samma problem? Är väl dock inte släppt i europa men har väl funnits ute i asien i en månad

 • Mikael

  Trist …men ärligt hAr provat sjukt många olika telefoner.. Apple tom 4s,samsung g1 ,note1,htc ONE x,nexus s,,,,men helt seriöst galaxy s3 piskar allt…den e sååå sjuk,,,bra.. Inte snyggast men galet grym,

 • John Svensson

  Batterierna behöver lite ny teknik. Fortsätter man att öka energin de håller är vi snart uppe i nivåer för sprängmedel som TNT.

  Jag skulle inte vara bekväm med 60 grader, det blir ju direkt obehagligt. Man märker ju av värmen redan vid 40 grader…

 • Analyzer

  Kan det bero på glaset, dålig passiv spridning av värmen?
  Jag tror inte det har med Krait-processorn att göra, den utvecklar ju bevisligen mindre värme än övriga SoC (kommer ni ihåg filmen med det smältande smöret där den utklassar bl.a. SGII?). Antingen tillverkningsfel eller glaset..

 • Chrippe7

  Jag körde nyligen samma test på min Nexus 4 och jag körde testet i 24 minuter utan att telefonen stängde av sig, temperaturen var som högst där när jag stängde av testet och då låg den på 52.3 grader. Resultat:
  https://www.dropbox.com/s/8ejvatm077ei82l/Screenshot_2012-11-30-00-13-42.png

  För de som vill läsa mer om det diskuterar vi detta just nu i denna tråd här på Swedroid:
  http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?p=1188534#post1188534

 • Aa

  52 grader på något som ska hållas i handen är helt åt skogen. Konstruktionsfel.

 • Fredrik Sjöborg

  Min gamla samsung GNexus hade exakt samma problem i början. Den blev riktigt varm och laddningen i batteriet bara försvann. Hoppas de får till det på den här telefonen också.

 • Rohzkov

  LoL,   
  Låter som min o polarens LG optimus 2x.  Min blev inte varm alls medans hans höll på att brinna upp.Min håll på att brinna upp med C uppdateringen och hans blev sval o fin.LG kan inte mobiler så enkelt är det.

  Han köpte en S3a och jag en Gnex.

  Men men nu kommer N4 med en vinter feature ”hand värmare”
  Väntar till slamslung gör nästa Nexus.

 • Rohzkov

  LoL..     Focus news har rivit isär en nexus 4 och där ser man orsaken till ingen eller mindre kylning.

  Längst ner på sidan, där jämförs optimus G kylningen mot Nexus kylningen.

  http://www.focus-news.us/news-2829378-Photo:-thermal-design-defect-Nexus-4-refrigerator-run-points-to-enhance.html

 • helnice

  Pontus: Du är jättecool när du skriver ”fucking retard”.
  Uggbert: Sjunk aldrig till någon annans nivå, det får bli dagens läxa. Det här är inte Flashback, Fragbite osv. 

  För övrigt så kan jag också anse att det är befogat med ett ”real-life” scenario, men mer som ett komplement för att bekräfta problemet. Att telefonen uppnår dessa temperaturer kan varken LG eller Google vara nöjda med.

 • Guice Slepasa

  ITT folk som har en S3/hox och inte kan motivera ett köp av N4 för sig själva utifrån det, och gör allt för att intala sig att N4 inte kommer bli bra. Plus några vettiga kritiker, och några överdrivet positiva.

 • MetadonPatient

  Jag finner detta mkt märkligt. Google och/eller LG måste ju ha testat enheterna ordentligt och dom måste stött på detta men ändå släpper dom enheterna. Att enheten nästan omgående går ner till 1100 mHz är under all kritik. Men, enheterna blir snabbare, kraftfullare osv. vilket i regel alltid ökar värmen till viss del, det kommer man inte ifrån och då får man komma på en lösning på det. Vattenkylning som gäller tro?

 • Cc

  Tror man tyvärr slarvat lite i QA här. Fort och fel helt enkelt. Vid normal användning kommer det nog inte märkas med vid hårdare användning kommer det bli obehagligt att hålla i de. Lite trisst detta men kana vara lite av spiken i kistan för LG på mobilmarknaden. 

  Vi får hoppas dom ändrat på detta i kommande batchar som skall rulla ut.
  Precis som du säger är telefonerna kraftfullare idag och kylning kommer som ett brev på posten. Har själv en beställning liggandes men börjar bli tveksam. Kanske bättre att köpa något mindre kraftfullt och slippa värmeproblemet?

 • Damas

  Fanboy much? :)

 • Gatsten

  Du kan väl inte på allvar jämföra en bil eller ett hus med en mobil? Där finns ju hur många aspekter som helst som måste vägas in medan i en mobil finns det inte så mycket. De måste väl ändå byggas för att klara en skärm på 100% utan att överhettas?!

 • niqn

  Känns som att fortsätta skippa LG känns okej. 

 • Glst

  Skulle vilja se samma test med S3/HOX. Något ni gjort? eller tänkt göra?

 • Glst

  Sorry, läste nu att det gjorde också (blind kanske?!) :P

 • revivalstore

  Fanboy? Bara en varm rekommendation av en fantastisk lur .. hade jag gett dig en demo vad den Kan göra så hade du släppt din iPhone med stor säkerhet. .. är man intresserad av teknik så köper man inte i dagens läge en iPhone.. designen och premiumkänsla på iPhone är dock fortfarande världsklass .. men fy satan va mycket finesser och roliga saker man går miste om. ..

 • Youthless

  svaret där blir ju att den faktiskt klarar sig bättre dock ;) 

 • Gäst igen

  Processorn ter sig inte mycket mer annorlunda än en ordinär processor/grafikprocessor i en dator. En intel processor _kan_ med turbo boost gå upp i frekvens om det behövs och det finns marginal (temperatur), detta märker man genom att saker går rappare tex rendering i en webbläsare, men när man suttit och spelat i 2h så kommer processorn inte köra på några högre mhz pga värme. Det gäller även grafikkort, nvidias gtx260 med std. kylare tex i ett normalt chassie (1x 120mm utblåsfläkt), kan inte köra några gpu-stressprogram (grafikkortet stänger av pga temp efter 7min), däremot har jag aldrig haft problem i några spel. Poängen att köra processorn i snabbare frekvens är att saker som rendera webbsidor/öppna program etc (en ”burst” av processor aktivitet kommer att bli klar snabbare än om processorn gick i 1.1ghz, kör man däremot ett stressprogram så kommer chippet behöva klockas ner pga temperatur). Så tjae… ne inte tycker jag detta är en designmiss? Alternativet vore väl ett större chassie eller ett chassie med en massa hål i. 

 • Jonas

  Jag tror inte heller att det är något problem utom möjligen om man spelar grafikintensiva spel. Men det konstiga är ju att Optimus G med samma hårvara och mått inte har samma problem vid benchmark-test.

 • Jhh

  Så hur många spel vet du som har fullt stöd för multi core? Tror det är ganska nära noll.

 • Jhh

  Vad gäller måndagsexemplarteorin så förstår jag inte riktigt vad som skulle kunna förklara mer värme. Alla IC som typ cpu, minne, gpu är alltid testade och godkända i fabriken (hos chiptillverkaren alltså) vad gäller strömförbrukning, maxfrekvens etc. Det släpps normalt aldrig ut chip som inte är godkända.

  En miss i mekaniken, vad gäller värmeöverföringen, borde heller inte påverka detta. Höljets maxtemperatur är vad den är och en miss i värmeöverföringen ökar inte temperaturen utan fördröjer bara den.

  Så jag misstänker att det helt enkelt bara är så att denna chip och skärmkombination blir så varm.

  Sen är ju alltid frågan hur det påverkar verkliga användarfall. Som man säger, det finns lögner, förbannade lögner och benchmarks. :)

 • Greger

  Osäker på IR, men är ganska säker på att du får anstränga dig lite och skriva ihop ord om det skall gå att läsa vad du skriver smärtfritt.

 • Torbjorne

  Startade stability test på min note 2. Glömde sätta skärmen på 100% men glömde även telefonen hemma när jag gick till öppna förskolan med sonen. Efter 1 timme och 40 min var den 36 grader och hade 52% kvar på batteriet. Jag kör med gummifodral också. Det är förmodligen inte jämförbart då jag bara har skärmstyrka på 50% men lite intressant ändå.

 • Gatsten

  Ja, HOX blir också löjligt varm. Har väl vant mina fingertoppar nu men uppe vid sidorna om kameralinsen blir det snudd på obehagligt att hålla.

 • Sebbe

  Har helt otroligt svårt att tänka mig att det kommer vattenkylning till telefoner…

 • Adde141

  min hox är likadan, drog ur batteriet från 100% till 20% på 45 minuter med ett tegra demo spel som belastade alla kärnor. la av vid 20% för varningar om överhettning kom upp.

 • MrM3

  Min SXS har aldrig haft några sådana problem faktiskt. Vet inte om Sony har bättre byggkvalité eller om det är den sämre hårdvaran. Kanske en kombination av båda. Verkar mest drabba monsterprestandalurarna dock.

 • MatDiggy

  Innan första uppdateringen så blev den klart mycket varmare än vad den blir efter sista uppdateringen (4.0.4). Jag spelar ibland ganska intensivt, men den blir inte alls lika varm som när den ”fresh out the box”, då gick det ju att typ steka ägg på den..

 • Patrik Söderström

  LG….

 • Erik

  Hej då nexus..
  Hej iPhone 5

 • joje67

  Skön värmare i fickan kalla vinterdagar ;-)

 • Christoffer

  Samma sak här gick ifrån min ggr till iPhone 5 ja e skit nöjd även om
  Ja e android Fanboy

 • Christoffer

  GGN*

 • jonathan

  ba då får jag en handvärmare med :D

 • Erik

  Fast jag e egentligen sugen på en Android efter 3 år med iphåne..
  Trist att de alltid skall var så jäkla BETA!

 • En fisk

  LG, alltid varit skit och kommer alltid att vara.
  Inte ens med ren Android kan den fungera som den ska.

  Tur man köpte sig en S3:a som alltid har funkar UTAN några som helst problem.
  Men dom som köpte denna telefon bör ha kollat upp företagets historia innan så tycker inte synd om dom, dom vet tydligen vad dom köpte så buhuu..
  Köp kvalite istället.

 • Gäst

  Jag har också en note 2 och ända gången den kan bli lite varm (skulle gissa 30-35 grader) är när jag använder mobilens internet på datorn och ladda ner massa skit samtidigt som jag spelar på noten.

 • Magnus Heimdal

  It´s the worlds best andriod. . . . Lol

 • Johnny Karlsson

  Jag har beställt en N4, skulle det vara så att den blir lite för varm så klockar jag ner den några 100Mhz, man kan ju även testa med en annan goevenor. Fast förhoppningsvis släpper google en fix till detta.

 • Johnny Karlsson

  gnote har ju en amoled-skärm, jag kan tänka mig att dom inte generar lite mycket värme som en LCD med LED-belysning. Så fina observationer stämmer, men testa gärna med 100% ljusstyrka.

 • MetadonPatient

  Jag var inte seriös. Är du?

 • Rob

  Att bli bannad från forumet påverkade inte din attityd alls ser jag.. Ber om ursäkt för att jag snabbläste igenom, ger mig själv några piskrapp för denna dödssynd.

  För övrigt, de som anser att detta är en flopp och skippar N4 för detta borde ju verkligen överväga om ni någonsin kommer köra några tappar som verkligen använder 100% på alla kärnor osv.

 • revivalstore

  Hehe. .man köper bara inte iPhone i dagens läge när det finns så mycket mer roliga telefoner. Flexibla. .snabba. .formbara. .kompatibla…u name it. .

 • Mattias

  sluta tramsa dig :) Jag beställde den här och är övertygad om att jag blir nöjd, oavsett vad detta testet visar :)

 • Hej Sdf

   du är rolig du :P Folk har sett detta fel på S3 också, du ser inget problem eftersom du använder den som en vanlig person. Var glad för din S3:a du, det är ingen dålig telefon. Jag tycker dock Nexus4 är betydligt bättre. Tur jag inte köpte en S3:a!

 • Daniel Blom

  Jag gillar att virvelltrumman är så bra syncad till sekundvisaren.

 • Erik

  Det är faasen vad folk gnäller på LG och Nexus 4 utan att ngt konkret att säga. Vet inte om det är avundsjuka eller att man måstre intala sig själv att den enhet man äger är bäst. Jag är supernöjd med Nexus 4 och har inga som helst problem med värme. Om ni vill sitta och köra benchmarks med era telefoner hela dagarna så får ni väl köpa en annan telefon (ingen pik mot Swedroid).

  Gällande LG så var jag också skeptisk till en början. Men Samsung, htc, Motorola, Sony mm har alla enskilda telefoner som strular. Det är bara att googla efter problem så hittar man dem.

  Nexus 4 ser ut att bli en av de mest populära android telefonerna någonsin. Om ni inte vill hoppa på tåget så följ svenson och köp en sgs3 eller en iphone…

  PS jag betalade 2500kr för min Nexus 4. Klart det påverkar min övertygelse. Men efter att ha pillat på i stort sett alla konkurrenter så är jag mer än nöjd, oavsett pris…

 • Erik

  Ha ha ha. Jag har sett så mycket skitprodukter som Samsung har producerat över åren. Get your head out of your ass. Kul att du är nöjd över din s3:a. Personligen skulle jag inte vara det. Jag vill ha det bästa, snyggaste och senaste ;)

 • Xxx

  ”Vet inte om det är avundsjuka eller att man måstre intala sig själv att den enhet man äger är bäst.”

  – Touché..

 • Nima-98

  haha omg made my day

 • yellowzombie

  Faktiskt är det ju hela system som kyls i olja? det kanske vore något. Kan ju bli kladdigt om man tappar telefonen dock. och jag är seriös

 • Dweebling

  Är Nexus 4 helig eller…
  Hade den hetat LG Optimus III hade den nog inte försvarats lika starkt.

 • Fred .

  Jag hört om att LG Nexus 4 ska ha en del problem. Nämndes av någon i #android på freenode. Vilken besvikelse. :(

 • Gast

  ”…att man måstre intala sig själv att den enhet man äger är bäst. Jag är supernöjd med Nexus 4 och har inga som helst problem med värme…”
  Teehehe.. :>

  ”Nexus 4 ser ut att bli en av de mest populära android telefonerna någonsin. Om ni inte vill hoppa på tåget så följ svenson och köp en sgs3 eller en iphone…”

  Seriöst? :D

 • Jag

  Mjeh, hade tänkt köpa en Nexus 4 när den kommer hit. Men orkar inte med värmeproblem. Min GNex får duga tills nästa Nexus kommer eller tills det kommer en ny revision av N4 som tacklat problemet. Ingen software update kommer att fixa detta utan att dra ner prestandan avsevärt :(.

 • Jag

  Tyvärr hjälper nog inte det att du drar ner den med 100MHz eftersom det inte räcker att den klockar ner sig själv med 400MHz :/.

 • Gast

  ”Vet inte om det är avundsjuka eller att man måstre intala sig själv att den enhet man äger är bäst.”

  Låter det bekant?

 • Erik

  Javisst. Jag var helt seriös. Många i tråden här verkar vara väldigt måna om att säga att deras telefon är bäst. Nexus 4an är enligt dem ett dåligt val då lg har gjort den eller att de tror att alla Nexus 4 har värmeproblem. Vilket jag och majoriteten inte har märkt…

  Igen, jag är supernöjd och skriver det i denna tråden då den handlar om just Nexus 4an och författaren frågade om vid som äger en har uppleft problemet.

  Många som inte tror på Nexus 4 föredrar sin s3a eller tex iphone utan att (gissningsvis) själva inte ha testat en… Så visst är man osäker köp en mobil som majoriteten har dvs Svenson.

  PS s3an och iphonen är lysande telefoner. N4 är långt från perfekt. Men värmeproblem har inte jag…

 • Erik

  Hej igen Gast.

  Nu tror jag du missade poängen igen. Jag försöker alltså dementera de faktum att alla enheter har problem och försöker få fram att jag tycker den är bra och att jag är nöjd med den. 

  Återigen författaren frågade ju om vi ägare hade upplevt dessa problem eller ej.

  Och när folk höjer företaget samsung till skyarna så måste jag också sätta ner foten. jag har sett för mycket dåliga produkter från dem. Min GNex var dock trevlig.Sen kan jag ju inte låta bli att håna en person som hånar folk som faktiskt skulle kunna vara besvikna på sitt köp. Därav den lila blinkande smileyn på slutet som lixom indikerade lite ironi… Ironi, låter det bekant?

 • Rebecka

  ”I don’t need
  no fire for this
  year’s BBQ!”

  Jag är inte världsbäst på engelska, men ska det inte vara ”I need no fire…” eller ”I don’t need fire..”?

 • Rebecka

  ”Jag har hört…” no shit! Jag hör mycket jag också. Däremot tror jag inte på allt jag hör. Speciellt inte av ”någon” som kan vara vem som helst.

  Jag har läst många artiklar på Swedroid och det verkar mer regel än undantag att vissa exemplar av nysläppta telefoner har problem. Själv brukar min pappa säga att en aldrig ska köpa en ny bilmodell vid lansering eftersom de nya alltid har barnsjukdomar. Det verkar stämma bra på telefoner också.

 • Linus

  eller vilken annan androidtelefon som helst:D dock inte LG

 • Rebecka

  Vi har större tro på att Google fixar de problem som uppenbara sig än LG. Det är trots allt Googles och inte LGs telefon, LG står bara för hårdvaran.

  Så jag anser att det är stor skillnad på en Nexus och en LG telefon. Det har inget med helighet att göra utan det har med vårt förtroende för Google att göra.

 • grk

   Spana in lite filmer med hillbillies eller homies.

 • Sdsdsdsd

  bara för hårdvaran?

 • $22508957

  Ja och om du inte har värmeproblem så snackar alla andra skit.

 • HoLT

  Nu blev jag alldeles nojjig över detta! Ska man vänta och köpa N4 eller knipa en annan telefon som redan kommit ut.. Ständigt denna beslutsångest!!

 • Köp en Nokia Lumia 920 istället :)
  http://www.wpswe.se

 • HoLT

   Vill nog helst ha en Android tror jag. Eller? Som sagt beslutsångest. Men tack för inputen!:)

 • Christian Knutsson

  Jag vill ha RAZR HD istället, men den säljs ju ingenstans.

 • Boss

  Energin som leds bort måste ändå gå genom telefonens hölje. O även om ytan för avledning är liten så visar batteriförbrukningen att myckrt energi går åt. Vilket är märkligt då den är gjord i 28nm…

  Känns som en halvdan arkitektur som kompenseras med klockfrekvens, alt: att tillverkningsprovessen inte är riktigt mogen o den har mycket läckströmmar o kräver hög spänning?

 • Vjärrä

  Jag och de flesta nära har S3or, ingen skymt om överdriven värmeutveckling, det luktar försvarsmekanism hos dig . ”Jag tycker S3 är betydligt bättre än N4, Tur man inte köpte en N4 som nästan brinner upp!” Löjligt Argument..

 • Boss

  Borde inte det vara qualcomm senaste soc som ska diskuteras o inte LG?
  Eller matar de den omedvetet med på tok för hög spänning?

 • Ab

  ´´I dont need any fire for this year´s BBQ om man ska vara gamatisk korekt

 • Erik

  Jag förstår inte riktigt vad du syftar på.

  Alla andra snackar inte skit för ALLA andra har inte uppleft värmeproblem. Tänk bara på hur många de redan verkar ha sålt…

  PS jag tror absolut att telefonen blir lite för varm om man kör benchmarks med max ljusstyrka i under längre perioder osv. Jag tror dessutom att det finns andra modeller som klarar samma sak mycket bättre.

  Men jag har inte upplevt några som helst problem med det! 15 min benchmark (stability test) ger mig en batteritemp på dryga 43 grader och ett batteri som töms relativt snabbt. Telefonen är varm men inte extremt varm på baksidan vid kameran.

  Under normal användning och spelande har jag alltså inga problem som helst. så jag ser inget problem. Vill man köra benchmarks om och om igen och roas av det så välj en annan telefon.

  Som sagt det finns andra egenheter med N4an som jag skulle gnälla på långt innan tempproblem. telefonen är inte perfekt.

  Men det är bara min. Jag kan inte tala för ALLA andra…

 • Gibben

  ”Gamatisk korekt”? Haha!

 • Dan Bsten

  ”Vill man köra benchmarks om och om igen
  och roas av det så välj en annan telefon.”
  Haha, köra benchmarks med strålkastarn på, det är ju det bästa som finns!

 • Gäst

  Det är ingen fara, det är mjukvaran som blir varm – det fixar Google in no time ;) Nä nu fick jag vatten på min kvar igen, ingen LG i mitt hus än på ett tag.

 • Cc

  Senaste sresstesten med en annan N4:a. Kanske från en annan baatch?
  http://www.youtube.com/watch?v=jsPwecrxRKk&feature=youtube_gdata_player

 • Rohzkov

  Eftersom det finns några som inte har värme problem kan man bara säga Lucky Goldstar!

  Är du också en av dom som har värme problem!?
  Focus news claims ”thermal, design, defect on Nexus 4”.

  Vill du veta mera klicka på länken här nere!
  http://www.focus-news.us/news-2829378-Photo:-thermal-design-defect-Nexus-4-refrigerator-run-points-to-enhance.html

 • Chippey5

  ah 920:an, en fin grej =)

 • Chippey5

  fy fan

 • Patrik Lind

  Glasbaksidan kändes gränsfall även att tillverkaren är LG, att riskera få en enhet som överhettas är en dealbreaker för mig. Jag som lovade att bara köpa Nexus i fortsättningen :/ blev en Note 2 tills nästa Nexus släpps. 

 • Patrik Lind

  Det är slang. ”we dont need no water, let the motherf… burn” te.x

 • Patrik Lind

  Förstår vad du menar, finns många Samsung-freaks där ute, många som påminner äckligt mycket om Apple-freaks. Men jag kan faktiskt ge det till Samsung att nu på senaste tiden så har deras high-end produkter hållt topp-klass. (förutom allt jävla rinnande vatten ljud)

 • Uggbert

   Roligt att se någon på Swedroid med hjärna för en gångs skull! :)

  Vad är det för egenheter du ogillar med den? Helt klart mer intressant att höra!

 • Erik

  Till Uggbert!

  Jag jämför den mycket med min galaxy nexus som jag hade innan.

  Galaxy Nexusen kändes som en smidigare ”telefon” och nexus 4an som en bättre ”ehh  enhet”. Gnexen var lite smalare, hade sin lilla rumpa och greppvänligare baksida samt att hörlursutaget satt på undersidan. Den var lixom lite smidigare i handen.

  Nexus 4an har en större och bättre skärm (saknar faktiskt inte svärtan i Gnexens amoled). Nexus 4an är betydligt snabbare, känns lyxigare, bättre batteritid, bättre kamera, framtida ”wifi mirroring” som jag vill åt. Nämde jag snabb och buttery smooth!

  Mitt största bekymmer är nog glaset. Det känns som om jag tappar den (som jag gjorde en mängd gånger med Gnexen) så kommer den spricka (även fast i vissa ”droptest” så verkar den ganska tålig). Den känns solid och gedigen som en iphone 4/4s men samtidigt som en bit glas…

  Men allt som allt är jag skitnöjd. Finns ingen annan modell ute idag jag hellre skulle ha.

 • Uggbert

  Låter mysigt!! =)
  Älskade min GNex och sålde den för en knapp månad sedan för att byta upp mig till Nexus4, fick till och med 2400 för den :P

  Jellybean på GNex var redan galet snabbt och slog S3 med 4.0X på fingrarna i både UI och de flesta 2D appar, galet snabbt för att vara stenålders hårdvara.

  Trevligt att höra vad du gillar och ogillar, jag är själv också ganska negativt inställd till glaset på baksidan, kommer sakna ”rumpan” men utöver det så verkar Nexus4 vara en total värsting :D

 • Support

  Ingen fara !! LG har lovat att åtgärda problemet… om några år…

 • Alex Ognjanovic

  Hmm, Jag är verkligen inte nöjd med min sgs 3. Massa fc efter uppdateringen till JB. Det måste ju betyda att ALLA sgs3 är kassa, med vissas logik.. Om jag köper en icke Nexus telefon så blir det aldrig annat än HTC.. Varför? Därför att dom känns mer kvalitativa än någon annan. Kommer från en Legend ovh den hade tex optisk styrkula som jag saknar enormt.. Jag tycker att s3 är en otroligt överskattad telefon. Man belastar sällan telefonen så att det är en avgörande skillnad flaggskepp emellan. Det jag däremotjag tycker är att ios har en enorm fördel är uppdateringarna.. E trött på dålig uppdateringsfrekvens.. Därför kommer jag aldrig attha en Samsung igen.. Tuchwizz e rejält fult, jämfört med nya Sense.. Men jag kommer att eftersträva efter en Nexus oavsett vem som gör den..

 • johan freijd

  Nu kommer inte jag köpa nån N4 men borde inte problemet vara ganska litet? hur många bruka benchmarka sina telefoner med 100% ljusstyrka hela dagarna? vore mer intressant att se hur varm den blir när man spelar ett spel eller ser film på automatisk ljusstyrka, för det kommer man faktiskt göra.

 • Per-kele

  Hoppar N4 och behåller min GNex tills nästa nexus. Vill inte ha någon överhettad o instabil LG. Once you go nexus you never go back!

 • Rohzkov

  Kör en fabriks reset efter uppdateringar så slipper du FC problem.
  Tänk på att en reset nollar telefonen och tar bort ALLT!
  Så kör en backup först.

  Om du har gjort det.
  Flasha om HELA nya romen via Odin.
  samma fel ?
  Flasha om igen och lägg INTE in din backup utan ladda ner alla program från playstore igen.

  Kan vara nått vajsing med dina program/backup.

 • nilfons

  Okej, du litar inte på hörsägen, men vi skall alltså lyssna på din farsa?! Make sence…

 • bilprovningen

  Ha ha, fint skrivet hur kass lg är och man vet att det är dålig kvalité yada yada… Så avslutar du med stolthet att du köpt en galaxy. Hur stor sten försöker du egentligen få in i ditt glashus?

 • Rebecka

  Tolka mig som Fan tolkar Bibeln…

  Ni bör snarare se ett mönster av Swedroids artiklar gällande de första exemplaren av nya modeller. Det med min pappa var bara en parentes.

 • norpan111

  Hej kan du vara snäll och pma mig på forumet? Är intresserad av att köpa en nexus 4 och vill också betala 2500! Heter norpan111

 • Fandersson50

  Man sKa ej köpa något när den lanseras iphone 5 hade repor/trasig skärm

 • Martin Abrahamsson

  Jag har faktiskt, efter c:a en veckas användande (och lite spelande), inte märkt av några som helst problem. Så det är nog precis som du säger ett litet problem under ”normal” användning.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons