Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lista över världens fem största smartphone-tillverkare under fjärde kvartalet 2012

Postat:
13:39 - 2013-01-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

idcquarter

Analysföretaget IDC har publicerat sina siffror över antalet levererade smartphones under fjärde kvartalet 2012. Enligt IDC har Huawei gjort ett hopp uppåt och petat ner Sony till en fjärdeplats och samtidigt knuffat ut LG från topp-fem-listan, där ej heller HTC syns till. ZTE ligger på en femteplats med 9,5 miljoner levererade smartphones och 4,3 % av marknaden.

Huaweis smartphone-leveranser har ökat med 89,5 % från år till år medan Samsungs stigit med 76 %. Samsung har ökat ledningen över Apple och den sydkoreanska elektronikjätten levererade hela 63,7 miljoner smartphones under fjärde kvartalet 2012. Tillverkaren hade 29 % av marknaden, att jämföra med Apples 21,8 %.

Om man istället tittar på siffrorna för hela 2012 har Samsung en ännu större bit av kakan (39,6 %) och både Nokia, HTC och Research in Motion (RIM) får vara med på ett hörn. Hur tror ni fördelningen kommer se ut för början av 2013 och kan någon rå på Samsung?

idcannual

 • ZoneCracker

  Jag tror att Samsung kan finnas på förstaplatsen hela året ut, men efter det vågar jag inte spekulera.

  Har en känsla av att Samsung tror att det de har i sina telefoner räcker men tänker inte på teknikfantaster som vill ha det absolut senaste. Eller sådana som vet att man kan använda framtidens teknik redan idag men att tillverkarna inte själva tror på sin ide eller för att de vill tjäna pengar på gårdagens teknik. :P

 • Melmac

  Kan det finnas en risk att Samsung blir lika uppblåsta i korken som Apple och tar sin framgång alldeles för självklart? Risken finns om Galaxy S serien blir lika hypad som iPhone innan release. Jag hoppas verkligen att de inte blir en fet nöjd katt utan fortsätter så som man gjort fram till nu.

 • peterthegreat86

  Jag tror samsung alltid kommer ligga i framkant eftersom dom själva tillverkar deras telefoners hårdvara och verkligen har visat att dom inte vill komma efter andra tillverkare på den fronten. Jag tror dom tjänar megamycket på just den taktiken och dom är inte nog inte så pass korkade att dom tänker ändra sin taktik.

 • Stefan

  Samsung är ju en av de få som faktsikt utvinna en del av androids stora potential, med alla dessa olika finnesser de har i sin version av android.
  Fortsätter de på samma vid även hårdvarumässigt, alltså hög upplösning, BRA SKÄRM nett men bra byggkvalle så kommer det gå bra.

 • Peter Jönsson

  Blir Samsung nästa gång :)

 • Brisam007

  Synd om Htc. Dom gör så otroligt bra mobiler med toppkvalitet. Och deras gränsnitt Htc sense är mycket snabbare och snyggare än samsungs touchwiz.  

 • Henrik

   Nej. Nej. Nej, nej.

  MVH /Henrik

 • Walter Iego

  Där ser man. Blir lite förvånad över HTCs placering, men den är förståelig.

 • tompa

  jag tror sony kommer va med i matchen i år, ett märke jag håller fast vid!

 • $3872439

  LG förtjänar att komma högre upp. Nexus 4 <3

 • Rumpelstiltskin

  Just nu så har Samsung sina glory days precis som Apple hade, men inget varar för evigt och folk kommer tröttna på Galaxy lika mycket som folk tröttnade på Iphone. Samsung har hittat en identitet som säljer bra nu, och det är då det kan bli farligt om dom börjar känna sig för varm i kläderna och tar för givet att folk kommer köpa deras produkter.

 • Jerry Berglund

  Enligt Xperiabloggen så är det fortfarande så att Sony inte rapporterat in dessa siffror, utan ICD har de siffror som borde varit med förra gången de gjorde en liknande rapport. Sony kommer med sina siffror snart som skall gälla för detta kvartalet. Det finns nämligen indicier som säger att Sony gått ännu bättre än Huawei. Det är ju inte sådan stor skillnad mellan Sony och Huawei så tredjeplatsen är inte riktigt säkrad för Huawei.

 • Hulken

  Jag önskade mig att Nokia hade android i sina mobiler, Nokia skulle krossa både Apple & Samsung, men men de får skylla sig själva att de valde WP istället

 • Vad kul att se att nokia med räven elop tappar greppet fullständigt, med tråkiga wp utan appr och spel är det inte konstigt.

 • Hahaha nej. LG förtjänar inte det.

 • Wille

  Håller med och är själv Samsung-ägare. Tröttnade fort på det gräsliga touchwiz. Fula ikoner, fula widgets, ful statusbar och samsungs egna program är med fula. Irriterar mig på den fula kemikaliegröna färgen som genomsyrar statusbaren och deras widgets. Inspired by nature? Vad är det för hippie-trams egentligen?

  Senaste versionen av Htc sense är nice däremot. Mer nedtonat och varmt på nått sätt.

 • asdf

  Både LG med sina nya telefoner, och HTC, borde ligga ovanför både Huwaei och ZTE imo. Både Huwaei och ZTE känns som plastiga budgettelefoner. Särskilt HTC förtjänar att ligga högre.

 • Bögeniburen

  ZTE och huawei har hittills satsat på billiga skitlurar = man får sålt massor.

 • Lindadanielsson

  Dax att swedroid fixar moderering på kommentarer ser jag.
  Att kunna posta på detta viset medför bara massa kommentarer från folk med bokstavskombinationer.

 • Nils

  Jo LG förtjänar det!

 • Det är ju Google man ska tacka för Nexus 4, LGs egna telfoner är fortfarande ganska dåliga, även om det har blivit bättre sen O2X.

 • Mikma

  De heter inte turguldstjärna för intet.

 • Dusan

  Jag har haft Desire HD och äger nu One X och säger att HTC DEFINITIFT förtjänar INTE att vara på den listan.

  Den dagen de skärper till sig och satsar mer på uppdateringar än att släppa ny mobil var 4:e månad kan de försöka visa sig på den listan.
  Samsung ligger på toppen, inte konstigt, deras flagskepp S3 släpptes för 8 månader sedan och är fortfarande deras toppmobil som uppdateras regelbundet och snabbt.
  HTC har släppt vad, One X+, Butterfly och strax M7 sedan de släppte One X som är konkurrent till S3.
  Och jag har fortfarande inte fått JellyBean till min One X.
  Patetiskt. Nästa mobil blir inte HTC.

 • Dusan

  Nu när Motorola har köpts upp av Google hoppas jag att de kommer med nya, coola mobiler som kommer utmana Apple och Samsung.

  Motorola lurar har läcker design och väldigt bra batteri. Jag ser fram mot att se en Nexus från Motorola.

 • Fredrik

  Håller med. Tyvärr blev det en Nexus 4 nu eftersom min sensation har känts stundtals väldigt seg + att jag behöver låg latency på ljudet och det var en katastrof på sensation. Dock så saknar man mycket av alla små smarta saker som fanns här och var + metallskalet. Hade de sålt sense på Google play för 200 kr hade jag köpt det direkt.

 • Markus

  1/5 av världens befolkning bor i Kina där troligtvis många köper Huwaei och ZTE som båda är kinesiska. Sen gissar jag att de har mer high-end mobiler att erbjuda där som inte släpps till resten av världen.

 • Mr__Z

  Håller med dig.
  Tycker Sense får oförtjänt mycket skit.

 • trbngr

  LOL men han kunde stava till ”fullständigt” och ”konstigt”
  Alltid något

 • trbngr

  Fan vad underbart om Nokia satsat rätt
  Som du säger Android med deras byggkvalitet hade blivit en höjdare

 • asdf

  Jaa.. Det är ju dåligt att de släpper nya telefoner. Då är ju inte min bäst längre… Att Samsung inte har släppt en ny på 8 månader har gjort att s3 är långt ifrån toppen nu, där telefoner som xperia Z, M7, Butterfly (droid DNA) osv. Jag förstår verkligen inte hur du kan få det till något bra att det släpps nya telefoner. One X+ var ju kanske lite onödig, men vad gör det dig? Med butterfly var de först ut med 1080p-skärmen som alla har i sina nya nu, och som antagligen kommer sitta i Galaxy s4. 

  Det där med uppgraderingar kan jag hålla med om, även om jag förstår att Samsung måste vara ute med de tidigt eftersom det är så många som har samma telefon. Då är det klart att de prioriterar den. Kolla bara på Galaxy s2 som inte heller har fått något jellybean än. Medans HTC har ett par telefoner att uppgradera, och också antagligen är de som ändrar mest från stock android, och har mycket att göra innan de kan släppa något bra. 

  Det är dock inget problem alls för mig. Bara att lägga in en annan rom, som oftast också är bättre på andra sätt än att ha en senare android-verson.

 • jojjes_morsa

  Kineserna är farliga pga sin stora hemmamarknad, men annars tror jag på Sony de verkar på rätt spår med Xperia Z

 • Oskar Bergvall

  Felaktig fakta där. Jellybean fick alla med One X för över en månad sen. Utom de som har 3 då, men det får du skylla på operatören som brandar sina telefoner och inte HTC.

 • Danne

  Med tanke på HTC’s senaste skitdrag, så förstår jag verkligen att dem ligger under ZTE och Huawei :) Kina är en enormt marknad, en enorm marknad för telefoner runt 2000 :- strecket. Därför säljer ZTE och Huawei så enormt i kina. Att HTC segar så enormt med att släppa Butterfly (eller droid DNA) i Europa gör att dem tappar rejält

 • Danne

  Inte för att vara sådan, men om du köper en android, så kan du inte sitta med ”allt i knät” uppfattningen. Antar även att du har Tre som op? ;)

  Hade JB sedan…2 månader efter jag fick min one X i april. Allt som krävs är root, så får du precis vad du vill ha. Officiell JB kom för nästan 2 månader sedan till min telefon, olåst med Tele2

 • Jonas

  Hur ligger HTC och Nokia i Q4 då?

 • Thoast

  Är väl tyvärr disqus som måste lösa det då swedroid använder dom..

  Han är rätt rolig det där trollet, spyr galla över WP och Nokia på alla sidor han kan hitta XD

 • Öh. Ingen av dem telefonerna du pratar om som skall vara ”bättre” än S3 går att köpa i Sverige. Dessutom tveksamt om dem benchar bättre än exynos.

  Hursom. S2 kommer få Jelly Bean, knappast något man kan säga om Desire HD. Tittar man på One S som släpptes 25 April 2012, fortvarande ingen JB. S2 är två år gammal nu. Lycka till HTC.

  Att säga att ”HTC var förs ut med 1080p skärmen som alla har i sina nya nu” är som att säga Apple uppfann smartphone.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Samsung presenterar Galaxy S8 och Galaxy S8+.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

7.5

Minitest av Chromecast Ultra

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Vilken är din mest underskattade app?
 2. Tele2 får nya prisplaner – erbjuder obegränsad surf
 3. Google och Huawei stäms i Texas för problem med Nexus 6P
 4. Xiaomi presenterar sitt nya flaggskepp Mi 6 med S835 och 6GB RAM
 5. Vissa tidiga Samsung Galaxy S8-kunder klagar över rödaktig skärm
 6. Xiaomi Mi Max 2 sägs ha batteri på hela 5000mAh

Mest läst

 1. Tele2 får nya prisplaner – erbjuder obegränsad surf
 2. Vilken är din mest underskattade app?
 3. Tecken på att OnePlus 5 får dubbla bakre kameror
 4. HTC offentliggör One X10
 5. Xiaomi presenterar sitt nya flaggskepp Mi 6 med S835 och 6GB RAM
 6. IFixIt plockar isär Galaxy S8 och S8 Plus

 7. Visa topplistan

Senaste undersökningen

Kommer du skaffa något av vårens flaggskepp? [2017]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat