Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Microsoft saknar planer på nya funktioner och ny hårdvara för Windows Phone

Postat:
13:22 - 2017-10-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Windows för telefoner har ansetts vara en död plattform en längre tid, med dess obefintliga marknadsandel och avsaknad av nya enheter som kör operativsystemet. I en serie Twitter-inlägg berättar Microsofts Joe Belfiore att de inte har planer på vare sig nya finesser eller nya telefoner.
Belfiore skriver att Microsoft kommer att fortsätta stödja plattformen genom buggfixar och säkerhetsuppdateringar, men Windows för telefoner är inte under aktiv utveckling. Själv har han bytt till en Androidtelefon på grund av mångfalden av appar och enheter, och likaså Bill Gates.

Ett stort problem för Windows Phone var bristen på applikationer. Enligt Belfiore provade de allt för att locka utvecklare – de betalade dem och skrev till och med apparna åt dem, men systemet hade i slutändan för få användare för att utvecklare skulle investera tid och pengar i att skapa applikationer. Ett Moment 22-läge uppstod då appar behövdes för att locka användare, och användare behövdes för att locka utvecklare.

Om till och med en gigant som Microsoft har misslyckats – kommer vi någonsin få se ett gångbart alternativ till Android och IOS?

 • Otto Stuk

  Yes! RIP jag kommer inte att sakna skiten.. snart dax att tappa bort jobbmobilen…

 • tuff tuff

  Windows i ett nötskal, kejsaren nya kläder 😎

 • Fotbollsgräs

  Synd. Oavsett vad man tycker om plattformen så var det bra med konkurrensen. Gick fort för såväl Google som Apple att implementera det platta gränssnittet. Det duopol vi har idag har det lite segt med idéerna.

 • Fred .

  Skiten? Vadå? Menar du att det var en dålig plattform?

 • Fred .

  Undrar om Microsoft kommer släppa någon ny telefon men Androidbaserat med sina egna appar?

 • tuff tuff

  Jaa du har uppfattat rätt sämre finns inte

 • tuff tuff

  Vad håller lagstiftarna på med tro? ”Jag skulle inte ha en smart telefon eller surfplatta eller smart TV i sovrummet eller mötesrummet på företaget.” Skriver forskare på Karlstads universitet

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6794303

 • Otto Stuk

  extremt buggigt krångligt halvfärdigt skräp!

 • tuff tuff

  Frots. Regeringskansliet outsourcade till bolag – utan säkerhetsskyddsavtal

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringskansliet-outsourcade-till-bolag-utan-sakerhetsskyddsavtal/

 • johala02

  Jag gillade Windows Phone 8,1 då tyckte jag de hade det som behövdes. Men de gjorde en ”reboot” med Windows 10 Mobile. Halvfärdigt och buggit. Då tror jag även de mest lojala Windows Lumia ägare tröttnade.

 • Railwayman

  På frågan om det kommer att finnas ett värdigt Androidalternativ är svaret ja och nej, Windows Phones fall och ersättande med Windows 10 för ARM är inte direkt ett ”bevis” för ”Androids ointagliga försprång”.

  Windows Phones fall får snarare härledas tillbaka till Microsofts beslut att skrota Windows Mobile 7 Photon. Detta system ersattes av det totalt nedlåsta och inkompatibla Windows Phone 7 vilket även innebar att en sådan partner som HTC och Samsung m.fl tröttnade när HTC Sense förbjöds (detta gränsnitt uppstod ju ursprungligen som TouchFLO, sedermera TF3D och Sense på WM-plattformen). Det var i den svängen som Android började växa till sig och fokus flyttades dit.

  Hade Microsoft släppt två system: Windows Phone samt Windows Mobile Professional (det förstnämnda avsett för konsumenter och det sistnämnda för power users och med möjlighet att köra WM-appar) hade situationen varit en annan.

  Microsofts nya fokus på Windows 10 för ARM och s.k Cellular PCs är däremot bra och har stor potential (även om det som alltid finns skeptiker som tror att Android aldrig kan utmanas…).

  Eftersom den framtida enheten är konvergerad, d.v.s fungerar som mobil, tablet och fullvärdig dator beroende på kontext är det tämligen uppenbart att den framtida utmanaren riktar sig mot detta koncept och där ligger Microsoft bra till.

  Ytterligare en vinkel på Androidkonkurrensen är Kina samt Ryssland som siktar mot ett ”nationellt system” vilket förefaller bli Sailfish. En backning från det hållet är definitivt slagkraftig och en rejäl boost vilket i praktiken skapar en tredje spelare.

  Att Android dominerar idag beror på att det har de rätta egenskaperna, ungefär som Microsofts strategi med Windows på skrivbordet. Dock är det självklart att allting går i cykler och en ny spelare har möjligheter att rikta sig mot den framtida konvergerade marknaden, alltså ”post-smartphone”. Det blir nämligen nästa steg, d.v.s att dagens smartphones växer och blir fullt skalbara.

 • hhvm

  Ren goja, inget svenskt storbolag godkände pocket eller mobil, Microsoft är helt bakom när det gäller teknik saknar helt enkel resurser kunskap

 • tuff tuff

  Forts.. regeringskris troligen bara toppen av isberget när ska det fatta

  , https://www.dn.se/nyheter/sverige/statsministern-ku-anmals-av-kristdemokraterna/

 • Railwayman

  Det var ju inget vidare argument från din sida. Svenska bolag har ytterst liten bäring på Microsofts strategier.

  De hade ungefär 12% av marknaden på WM-tiden vilket sedan sjönk när WP7 kom och de kunder som tidigare kört den föregående plattformen övergav den till förmån för Android.

  Det vore bra om du kunde förklara vad det är för teknik, resurser och kunskap som Microsoft saknar. Om något är ”goja” är det ett sådant argument (d.v.s ett av världens största företag saknar kunskap, resurser och teknik att skapa en bra plattform).

 • Erik

  Tragiskt att det går i graven. Fick jag välja OS enbart baserat på användbarheten, dvs oavsett appar, skulle jag välja Windows Phone alla dagar i veckan. Rappt, snyggt, enkelt, allmänt trevligt att använda.

 • Sebastian

  Det är vad jag tror. Tror dock att det ligger långt bort. Typ hösten/vintern 218.

 • Alias joje67

  Snacka om felsatsning av Nokia då tidigare

 • Alias joje67

  För en onörd som jag önskas en Surface i phabletkostym..

 • Kobi

  Konvergerad? Seriöst det här har påtalats i flera år och den som kört hårdast på det har misslyckats med att få någon fart på det. Alla Microsofts produkter i den kategorin attraherar bara en smal nisch av konsumenter och konkurrenternas diton ska vi inte tala om. Datorer kommer förbli datorer och mobiler förblir mobiler. De kommer ha lite olika utseenden och storlek men i huvudsak. För de ska utföra så olika grader av basala eller avancerade inputs. Den ena handikappas av den andra och alla Microsofts designexperiment och även t.ex. Samsungs designexperiment visar att det inte går att skapa något bra, det ena sänker det andra.

  Du spekulerar väldigt friskt och det är alltid intressant. Men att tro detta tar fart när det efter fem år av koncept från Microsofts sida bara resulterat i nischprodukter är bra naivt. Windows Phone och dess öken till digitala ekosystem de försökt påtvinga på datorer är beviset för att det här inte går att få smidigt och sälja in. Och jäklar vad de matade pengar på att försöka. Fokus på varje grundprodukt för sig ger best resultat.

 • li

  Librem 5 Telefon över 1.5$ miljoner

  https://puri.sm/shop/librem-5/

 • Alexander Atkinson

  ”Om till och med en gigant som Microsoft har misslyckats – kommer vi någonsin få se ett gångbart alternativ till Android och IOS?”

  Sorry men det handlar inte om konkurrenternas försprång utan mer att WP kort och gott sög. Dels hårdvaran med sina löjeväckande färgglada fyrkantiga telefoner med vassa hörn och UI:ts vansinnigt gubbtråkiga utformning gjorde att jag personligen inte ville ta i dem. Spelar ingen roll hur kompetent mjukvaran egentligen är i grunden (vilken den inte ens ÄR enligt vad jag läst).

  Kommer det ett modernt fräscht alternativ till iOS och Android är jag säker på att folk anammar det.

 • Captain Kay

  Windows-mobiler borde ha satsat på få men riktigt bra appar då hade funkat. När det inte fanns bra appar som motsvarade google maps och youtube så är det klart att man inte kommer att hänga med länge.

 • rokatoka

  Svikare och inget annat…….. 😥

 • Drzap

  BRA! om microsoft nu äntligen ger upp WP så hoppas jag att microsoft tar bort WP delarna ur WIN10.

 • Fan!

  De måste väl förstå att nu är ”mainstream” smart telefon ägare är ute efter fina enheter utan bezels och runt 5″ mobil osv tror jag.
  Varför vinner dem inte folket med snygga lurar istället, samtidigt som deras trogna kunder kommer då själva kunna uppgradera också.
  När det gäller appar, går det inte att använda sig av Windows store innehåll?
  De har ju stort urval av appar där och kan så småningom fixa det ytterligare med tiden.

  Här finns det olika koncept av Surface phone:
  https://youtu.be/NU_dXhZh9Mk

  https://youtu.be/xYgut26Gr6g

 • DmBzls

  Vilka WP delar finns i W10?

 • DmBzls

  Nämn någon bugg?

 • Otto Stuk

  Låser sig och uppdaterar inte appar eller op under 4G endast wifi.
  Texen på låskärm halv ibland, typ klockan eller notifikationer.
  Väcka låsskärm med dubbelknack fungerar ibland.
  De fula fyrkanterna flyttas om eller försvinner vid uppdatering.
  Ljud och not. vid nytt mail funkar inte ibland.
  Ingen ringsignal och samtal går direkt till svararen ibland… osv osv
  Microsoft Lumia 640 LTE

 • Rain_Broker

  Snacka om felsatsning av Nokia då tidigare

  När den satsningen kom var ju MS redan inne i Nokia, iom Stephen Elop.

 • Jens

  Implikationerna är väl också att det lär bli svårt för UWP att överleva samt Windows Store. Visst det finns fortfarande Xbox och kommande Windows MR som kör UWP men utan mobilerna faller ju stora delar av poängen.

 • Ganska dryg..

  Du hade en budgetlur som betedde sig som en budgetlur, kors i taket!

 • Damir

  Ja, fast den kommer ut först 2019… Segt.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare Peab Support Publicerad 17 Dec 2017
UX/UI Designer Publicerad 17 Dec 2017
C ++ developer within artificial intelligence Publicerad 17 Dec 2017
Frontendutvecklare till Etraveli Technology Publicerad 17 Dec 2017
VEHCO SÖKER EN KUNDORIENTERAD PROJEKTLEDARE! Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Vinterrea på Nova Launcher Prime, kostar 7kr

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons