Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola flirtar med androidutvecklare, bjuder på pizza

Postat:
17:08 - 2009-07-07
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Som alla säkerligen vet så är Motorola ett företag i kris, och de har som en sista dödsryckning satsat på Android som de hoppas skall bli deras räddning.

Som en del av den satsningen så har de enligt Forbes börjat föra dialog med mängder av privata androidutvecklare genom podcasts, forum och inte minst konvent där androidutvecklare från hela världen bjuds in för att diskutera Android, utveckling och… äta pizza, på Motos bekostnad. Genidrag, alla vet ju att geekar älskar pizza.

Utöver den här satsningen på ”the dev community” så är det ingen hemlighet att Moto kommer sikta på budgetsegmentet av smartphones, där de anser sig kunna sälja allra flest telefoner och där hårdvaran inte kostar multum att vare sig utveckla eller tillverka. Ett exempel på detta är deras kommande telefon med kodnamn ”Morrison” vars designspråk onekligen ser ut att tillhöra budgetsegmentet snarare än mellan- eller toppsegmentet.

Motorola Morrison - Föll ur fulträdet och slog i varje gren på vägen ner?

Motorola Morrison - Föll ur fulträdet och slog i varje gren på vägen ner?

Är det rätt eller fel att satsa på det segmentet? Jag tror att det är deras enda val. De har inte resurser att satsa på det mer exklusiva segmentetet där konkurrensen redan är mycket tuffare, trots att Android fortfarande är väldigt nytt, och de kommer kunna sälja betydligt fler telefoner om de lägger sig på en prisnivå som är betydligt lägre än myTouch, Palm Pre och iPhone.
 

En sak jag avslutningsvis bara inte förstår är varför en budgettelefon måste vara ful. Varför? Det kan inte vara mer kostsamt att gjuta plaststycken som har en behaglig form och trevliga färger istället för den hemska designen och det hemska färgvalet vi ser på de läckta bilderna på Motorola Morrison. Vi talar nu inte om att använda exklusiva och kvalitativa material och ha bra passform…

Gjut bara plastbitarna i en behaglig form och färg, det är allt jag efterfrågar.
 

Via AndroidAuthority.

 • Andresin

  Så ful är väl inte formen? Det är bara den där äckliga blå färgen som gör att den ser ut att vara riktad till barn.

 • @Andresin
  Färgen är onekligen värre än formen vad gäller Morrison, det kan jag definitivt hålla med om. Men inte är det någon skönhet vad gäller formen heller.

 • danne

  Helt rätt. HTC, Samsung, SonyEricsson med flera försöker alla släppa häftigaste Android-nallen, men av de stora verkar det bara vara Moto som satsar på det lite billigare segmentet.

 • Haha ja vafasen! De måste ju ändå ha en anställd person som antagligen är utbildad i formgivning. Hur svårt kan det vara!?

 • sockan

  Anton :
  Haha ja vafasen! De måste ju ändå ha en anställd person som antagligen är utbildad i formgivning. Hur svårt kan det vara!?

  Det krävs inte att man är utbildad för att göra något finare. Till och med jag skulle komma på något bättre… :P Fast de har väl anställt någon ”Konstnär” som tycker att mobilen är vacker.

 • Det känns som att de flirtar med ”de unga”, men missar poängen totalt. Ungefär som när man var 14 och ens föräldrar försökte tala med ens vänner på ett ungdomligt vis. FAIL.

 • Profetengus

  manny :
  Det känns som att de flirtar med ”de unga”, men missar poängen totalt. Ungefär som när man var 14 och ens föräldrar försökte tala med ens vänner på ett ungdomligt vis. FAIL.

  Hehe precis den känsla jag fick.

 • Gnutten

  Nu är ju bilden väldigt liten så det är svårt att se hur den ser ut i alla vinklar, och få en uppfattning på hur den ser ut lite mer detaljerat.

  Men det är väl fel på mig eftersom jag gillar både form och färg till skillnad i från alla andra så tycker jag inte den ser direkt billig ut.

  Men tangentbordet kunde dom skippat för min del och sparat några dollar.

 • Anonym

  Tycker det liknar en leksakstelefon som bara är ett tomt skal.

 • Havoc

  Så ful är den inte och med bättre färger skulle den kunna vara helt ok.

 • unikum

  Gör dom om den till helsvart så ser den helt ok ut tycker jag.

 • jokke

  färgvalet är katastrof, formgivningen är väl lite si och så med, men motor-ola har väl inte haft en ”snygg” telefon på år och dar?

  inte i mina ögon iaf, kanske är det just därför som dom nu står på ruinens brant?

Aktuellt

Project Treble i Oreo är stort för Android och uppdateringar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

7.3

Minitest av Xiaomi Mi Pad 3

8.4

Test av OnePlus 5

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS