Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola presenterar nya enheter – Motorola RAZR och MotoActv

Postat:
21:15 - 2011-10-18
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Med endast timmar kvar till det hypade eventet som hålls av Samsung i samarbete med Google passar hårdvarutillverkaren Motorola på att utannonsera sina nya produkter. Den nya Motorola RAZR (som går under namnet Droid RAZR i USA) är enligt Motorola den bästa mobiltelefonen på marknaden just nu, och med den nya MotoActv ger man sig in på en ny marknad för företaget av den mer aktiva sorten.

Motorola har alltså återinfört den gamla RAZR-serien, som många kan relatera till den ultratunna vikbara telefonen från ett par år tillbaka. Trots att RAZR inte är vikbar är den dock väldigt tunn, som Motorola mer än gärna påpekar. Vad som är överraskande är inte bara att den är tunn, utan ”världens tunnaste smartphone” enligt Motorola där den endast mäter in på 7,1mm. Just den punkten kan man dock ställa sig tveksam till, då man oftast mäter tjockleken på den tjockaste punkten på telefonen och inte den tunnaste, men oavsett är det otroligt tunt.

Med Gorilla-glas som täcker en skärm på 4.3″ med qHD-upplösning (540×960), Super AMOLED-teknik samt kevlar på baksidan(!) verkar det vara en telefon som tål en del, och som om det inte vore nog introducerar Motorola också sin nya teknik Splash Guard som använder nanoteknologi. Motorolasäger följande om tekniken som, om den fungerar som tänkt, är mäkta imponerande.

Thin no longer equals frail. We made the MOTOROLA RAZR with KEVLAR® fibre, while Corning® Gorilla® Glass helps the screen stand up to the scratches and scrapes that are bound to happen. Spilt coffee? Caught in the rain? No problem. This phone is protected with a splash-guard coating — even the electrical boards inside.

Processorn, som är av dubbelkärnig typ, klockar in på 1,2GHz och får hjälp av 1 GB RAM att hantera en hel del applikationer. Batteriet klarar av att hålla 1750mAh, och Motorola berättar med glädje att telefonen har en extremt bra batteritid. Telefonen klarar av 12,5 timmes taltid och nästan 9 timmars filmvisning på en laddning – imponerande!

Samtidigt presenterar man nyheter gällande mjukvaran, och innan alla frågar – nej, Motorola RAZR kör inte Ice Cream Sandwich som presenteras om några timmar. Gingerbread 2.3.5 gäller än så länge, och vi har inte fått veta om man planerar en uppgradering till ICS. Man har å andra sidan uppdaterat den egna mjukvaran en del, och där tillhör nyheterna Moto Cast som agerar ett personligt molnutrymme där användare kan ladda upp och dela innehåll med andra samt hålla en säkerhetskopia på det som behöver sparas. Inget revolutionerande, men utan tvivel en välkommen nyhet. Man presenterar i samma veva Smart Actions som hjälper till att spara på batteriet, och enligt Motorola kan man få ut så mycket som 30% extra batteritid via Smart Actions.

Som om inte det vore nog tar Motorola RAZR steget in i affärsvärlden och erbjuder fullt stöd för jobbmail, kalender och Office-dokument. Man satsar även på videokonferenser, kryptering och så kallad ‘remote wipe’. Så, vad kan mer saknas med en telefon som har till synes allt och lite till? 4G såklart!

Det är inte heller den taskiga låtsas-tolkningen av 4G som man gärna använder i det stora landet i väst (där hastigheterna inte är i närheten av vad de borde vara), utan riktig LTE-uppkoppling som till exempel Telia har haft i Sverige sedan 2009. En talesman (kvinna?) från det amerikanska nätverket Verizon var där och presenterade nyheten, men såvitt vi kan se nämndes det ingenting om det gäller versioner som dyker upp i Europa eller inte. Vad vi däremot vet är att enheten släpps världen runt i november till ett ännu icke-nämnt pris. Med denna kommer man att sälja en uppsättning tillbehör, bland annat laptop-dockor (känt från Motorola Atrix) på 10 respektive 14 tum, skrivbordsdockor, batteripack, trådlösa tangentbord och strömadaptrar.

Vill ni läsa mer om telefonen så har Motorola en hemsida redo, och skulle inte det räcka har This Is My Next precis haft en trevlig hands on-stund med telefonen.

Vidare till den andra stora nyheten från Motorola under kvällen – MotoActv. Som namnet antyder är det en enhet som riktar sig till den mer aktiva människan, marknadsförs som ”the ultimate fitness device” och ser väldigt mycket ut som en klocka (och delar helt ärligt en hel del likheter med iPod Nano). Med en accelerometer och GPS kan den hålla koll på hur många kalorier du förbränner och hur långt du springer. Enheten tickar på i 600MHz, kör Android (av onämnd version) och väger endast 35 gram. Enheten är i sig väldigt liten och fästs fast på ett armband för att fungera som en klocka (mycket likt Sony Ericssons LiveView).

Enheten klarar av varierande väderlekar och är gjord för tuffa tag. Man försäkrar om att den även är svett-säker, vilket man verkligen får hoppas när man ska ut och springa med den i regn och rusk. Det inbyggda minnet är på antingen 8GB eller 16GB beroende på vad du är beredd att betala, och förutom FM-radio har enheten också en egen coach som pratar med dig i hörlurarna. Alla resultat kan laddas upp till företagets nya tjänst, motoactv.com, där resultat lagras och motionsrundor kan planeras. Med enheten följer ett av två trådlösa headset som paras till enheten (som i sin tur kan paras till en Android-telefon för telefonsamtal, SMS och liknande – något som ännu en gång för tankarna till SE LiveView). Paketet kostar antingen $249 eller $299 beroende på vilken minnesmängd användaren är ute efter, och släpps den 6:e november – om det är överallt eller bara i USA återkommer vi med.

Prestentationen bjöd varken på Ice Cream Sandwich eller nya Xoom-tablets, men trots det måste jag säga att det var intressanta produkter som utannonserades under kvällen där den antydda hållbarheten på RAZR imponerar. Givetvis får ni mer än gärna berätta vad ni anser om de nya produkterna – är ni också imponerade av RAZR?

Tack till alla som tipsade!

Bilder och information genom Engadget

Lägsta pris på Motorola Defy på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (WiFi) på Prisjakt just nu:

 • Anonym

  Äntligen en Motorola som kan konkurrera ut SGS2.

  Vill ha! Så snygg design och så mycket innehåll!

 • Cim

  Razr:n ger mig vill-ha-begär, första gången sedan Xperia Arc och Blackberry Bold 9900.

 • Robert S

  Lite tråkig timing. Känns som folk kommer glömma detta tills imorn.

 • itomg

  Om denna får ICS tillräckligt snabbt så kan det vara en Motorola nästa gång. Beror mycket på nästa Nexusmobil såklart. Vi får se.

 • Petter

  Motoactv låter inte dum den.. Får bli ett köp av den eller liknande till nästa springsäsong tror jag. Bara den klarar och köra utan telefon (som denna verkar).

 • fashe

  Den kommer ha en låst bootloader och batteriet kommer man inte kunna byta.

 • Streambrook

  vad jobbigt det blev nu :( Vad ska man välja :)

 • unikum

  Actv var lite väl dyr tycker jag. Nästan tre gånger dyrare än se live view. Men den funkar kanske tre gånger bättre också :-)

 • perre

  omg ge mig

 • Henrik

  @unikum Det hoppas jag verkligen, min ligger i en låda efter att ha gått sönder efter ‘tre’ dagar (roligt nog). ;)

 • twisted1

  Kul med SAMOLED skärm! Tråkigt med pentile-matrix på såpass låg DPI dock.

 • JL

  Material och designmässigt så verkar det vara en riktigt grym telefon. Uppdateras förhoppningsvis till ICS ganska snabbt.

  Techcrunch.com har en bra ”hands on” också med några snabba kommentarer. Bra flyt i gränssnittet, snabb kamera och ”otroligt” tunn.

  http://techcrunch.com/2011/10/18/hands-on-verizon-droid-razr/

 • ChipZ

  Motorola är nog den tillverkare som släppt flest ”vill-ha”telefoner för mig. Den första Milestonen, defy, atrix och nu denna…

 • Korkenzieher

  Med tanke på att nuvarande telefon (N1) ligger inne på lagning, först för spräckt skärm, sedan pajad display är det inte utan att den påstådda hållbarheten lockar lite…

  Vågar man hoppas på lite fler lurar som håller för oss klantskallar utan att för den sakens skull vara fullständigt hopplösa på prestandafronten kanske?

 • David

  Anonym :
  Äntligen en Motorola som kan konkurrera ut SGS2.
  Vill ha! Så snygg design och så mycket innehåll!
  +3

  Konkurera ut vetefan men den är iaf med i leken! Grattis motorola, nu kanske ni lyckas trycka ut en lur som är värt å ha. Föregående motorola lurar har ju ba varit skräp.

 • Armendo

  @Anonym
  Det intressanta är väl om den kan konkurrera med det Samsung släpper om några timmar?

 • Mattias

  Tycker det är roligt att man ser att det är en Motorola direkt, dom har lyckats bra med designen, snygg och helt olik nånting annat, älskar baksidan också! Kevlar-looken är tjusig :)

  Nu väntar man med spänning på Nexus revealen och ICS. Måste snart byta ut min Desire!

 • Dinkan

  Är det bara jag som tycker designen är fruktansvärt ful?? Tycker Atrixen är mycket snyggare. Den här är kantig och med tjocka kanter runt skärmen?

 • Torleif

  Med tanke på att Google äger Motorola kan man tänka sig att Motorolas telefoner kommer att få ICS först av alla.

 • Pute

  Man undrar lite varför andra tillverkare inte lyckas få in mer ”kräm” med sina batterier då denna har 1750 mah och så pass tunn.

 • Anonym

  Är LTE riktig 4G eller inte? Trots er artikel för två dagar sedan kan jag inte säga att jag vet vad som gäller.

 • Mingan

  tror det kan bli en trevlig historia om den får ICS inom kort, gillar starkt utseendet och kevlarbaksidan.

 • pacman

  Google äger inte Motorola – än…

 • rexa

  Riktigt snygg och den verkar vettig. Snacka om att om gjort comback i svedala.

 • Hans

  Motorola RAZR vore definitivt intressant om skärmen var 3,7″. Är less på feta skärmar numera. Vill ha en smidig & pocketformad mobil som lätt slinker ner i byx- eller skjortfickan. Kände på en Motorola Defy Plus förra veckan. Vilken skön storlek!

 • Anonym

  Motorolas utvecklare har tagit fram en riktig badboy!

  Synd att marknadföringsavdelningen kanske var lite väl kaxig när dom bestämde sig för att lansera den stunden innan Google och Samsung stjäl rampljuset…

 • Pepe

  MotoActv känns ju rätt så spännande om det finns möjlighet att köra Spotify. Dock så känns den lite väl dyr.
  RAZR ser ju riktigt trevlig ut den med!

 • cstm

  Missnöjd med mitt köp av en vit s2a för en vecka sedan…. STORT vill ha begär på denna!

 • Andreas

  Denna eller nya Nexus. Återstår att se =)

 • YZ

  Det här med tjocklek tycker jag är en rolig fråga. Har inte artikelskaparen fått det lite om bakfoten eller håller detta på att ändras?

  I laptopvärlden mäter man tjockleken på det tjockaste stället. Helt självklart med det, men när man ska mäta telefoners tjocklek så mäter man på det tunnaste stället. Tycker det är bluff och förargelseväckande beteende av telefontillverkarna. För visst är den inte 7,1 mm eller vad det nu var på tjockaste stället? Kolla in videon som någon länkade till så ser ni allt dubbelhakan.

 • Anonym

  YZ :
  Det här med tjocklek tycker jag är en rolig fråga. Har inte artikelskaparen fått det lite om bakfoten eller håller detta på att ändras?
  I laptopvärlden mäter man tjockleken på det tjockaste stället. Helt självklart med det, men när man ska mäta telefoners tjocklek så mäter man på det tunnaste stället. Tycker det är bluff och förargelseväckande beteende av telefontillverkarna. För visst är den inte 7,1 mm eller vad det nu var på tjockaste stället? Kolla in videon som någon länkade till så ser ni allt dubbelhakan.
  0

  ”Dubblehakan” är ju attraktiv tycker jag. Liknande som fanns på motorla ZN5.
  Jag tycker det är rätt att mäta den tunnaste delen, den tunna ytan är betydligt större än den tjockare.

 • Anonym

  Motorola kommer aldrig vara intressant så länge de envisas med låsta bootloaders.

 • Karl

  Samsung förlorade ett sådant här mål emot Apple i UK. Samsung lämnade in ett klagomål om att Galaxy S2 är tunnare än iPhone 4, och att Apple då gjorde sig skyldiga till falsk markandsföring när den marknadsförde iPhone 4.

  Samsung förlorade dock (ovanligt), eftersom iPhone 4’s tjockaste del var tunnare än Galaxy S2 tjockaste del.

  Ungefär samma här skulle jag tro.

 • Verkar vara en trevlig liten leksak det där. Får se om man kan känna lite på den snart. Kanske att man byter ut sin S2.

 • Sneaky

  Hoppas mer på Atrix 2 än den här. Vill ha ett alternativ till sensation och Evo 3d med qhd-lcd.

 • Carlos

  Fantastisk design – äntligen en snygg Androidlur!

 • doktorn

  Nano coating fungerar utmärkt kan jag tillägga. Men de typer som jag testat slits bort av friktion (om telefonen åker upp och ner i fickan).
  Det är en teknik Nasa utvecklat för att slippa pulverdramm på marssonderna.

  Kul om de lyckats med att förhindra nedslitningen.

 • Martin

  Vill Ha!

 • Me

  MotoActv ser ut som iPod nano + SE Livewiev, mycket grymt!(och den ser killer ut i svart)

  Razl påminner lite, lite om Nokia X7, men verkar ha imponerande(!) spec.
  (inte som SGSII där de släpper en 4g, en med stor skärm osv.)

 • Me

  MotoActv, jag kanske borde börja springa, bara för att(ha en ursäkt till att) skaffa den?

 • Anonym

  @Anonym

  När tros den komma till Sverige, vad tros den kosta?

 • tramsgar

  ruggat is the shit!

 • Shinobi

  På tal om bootloadern så säger de att den kommer levereras med olåst men låsbar bootloader, beroende på operatörens önskningar. Så köper du den från 3 kommer du inte kunna flasha t.ex. Men köper du kontant, Cyanogena mera så att säga… =)

 • eXizoR

  Lite surt med knapparna, skulle gärna sett att de lanserade denna lite senare med ICS från början utan knappar.

 • Samuel

  Meeen! Varför var de tvungna att tillkännage den här nu? Jag som redan mer eller mindre bestämt mig för en 4S som nästa telefon, men den här var kärlek vid första ögonkastet … Har funderat på SGS2 eller Arc S, men jag kan tycka att kvalitetskänslan är sådär, men den här känns ju (på förhand) som att den kan ha lite mindre ”dinky-toys” känsla. Men det mest intressanta just nu är när kommer den hit tro?

 • Anonym

  eXizoR :
  Lite surt med knapparna, skulle gärna sett att de lanserade denna lite senare med ICS från början utan knappar.
  0

  Snyggare med ”knappar”….Det är touchknappar inte vanliga knappar.

 • Andreas Lundgren

  Har haft RAZR v3, V6 och V9. Nu kör jag Defy. Blir lätt ett köp. Finns absolut ingen tillverkare på denna planet som bygger telefoner med bättre kvalitet och samtalskvalitet än Motorola. Sorry Samsung men ni är ljusår efter med era leksaker.

 • Shinobi

  @Andreas Lundgren
  Mycket samma anledning som för mig, inga andra mobiler håller för så mycket vardagsslit som Motorola.

  Hade v3i, Moto rizr och Moto slvr. De överlevde att vara tuggleksak för 45 kilo hund och en satans massa fall i golvet. Nu har jag en XT720, världes mest impopulära kameramobil, men den är faktiskt bra. Håller för 100 gånger mer än alla dessa jävla iphone jag lagar på jobbet.

  NFC? Who cares, ingen annan jag känner kommer ha det och jag tycker blåtand funkar. Man måste väl inte stream:a hd-film från mobil till mobil direkt.

  4G har den ju redan, det man gnällde på hos milestone 3. Iphone 4s har ingen 4g, eller NFC, och MYCKEt sämre hållbarhet och batteritid. Där gnäller ingen?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Mjukvaruutvecklare till Tieto i Luleå Publicerad 22 Jan 2018
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 22 Jan 2018
Junior utvecklare till Roi Rekrytering i Malmö Publicerad 22 Jan 2018
Servicedesktekniker till Sweco Publicerad 22 Jan 2018
Javautvecklare i Internetbanken till Handelsbanken Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons