Native Facebook-app till Android är på väg [Notis]

Postat:
23:32 - 2012-09-12
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

Det sociala nätverket Facebook har lång tid haft en applikation till Android som för många har varit ett hatobjekt. Det finns få appar jag personligen har läst fler klagomål om på vårat forum. Applikationen är dessutom lite speciell, då den till stor del bara är en “webbläsare” som visar sidan mobilsidan m.facebook.com, vilket sägs vara en anledning till den långsamma och buggiga appen.

Detsamma har gällt applikationen för iOS, fram till för tre veckor sedan, då företaget släppte en helt ny, från grunden omskriven app, denna gången en så kallad native-app. Igår meddelade Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, att en motsvarande Android-app är på väg.

Han anser att det största misstaget företaget har gjort är att satsa för hårt på HTML5 istället för plattformsspecifika appar. Men nu är det slut med det: “Native is going to be the approach” och “We’re betting completely on it” säger Zuckerberg. På frågan om när vi kommer få se en uppdaterad app till Android svarar han både “snart” och “den är färdig när den är färdig”. Hur lång tid det tar är med andra ord oklart, men för min del kan den inte komma snart nog.

Vad tycker ni om den nuvarande Facebook-appen? Finns det alternativ till den som ni kan rekommendera? Berätta för oss i en kommentar!

Källa: TheVerge

Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One S på Prisjakt just nu: