Nikon presenterar S800c – kamera som kör Android

Postat:
09:27 - 2012-08-22
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

Android är i första hand ett operativsystem för mobiltelefoner, men tack vara den öppna källkoden kan det användas till näst intill vad som helst. Senaste beviset på detta kommer från Nikon som idag presenterade S800c – företagets första Android-baserade kamera.

S800c är en 16 MPix-kamera med 10x zoom, kameran klarar av att spela in video i full-HD (1080p) och har en 3,5″ stor skärm på baksidan. Det finns även hårdvara som gör att kameran sticker ut lite extra, WiFi och inbyggd GPS. På mjukvarusidan ser vi tyvärr bara Android 2.3, ett lika tråkigt som konstigt val. Däremot finns tillgång till Google Play och det är genom detta kameran blir riktigt intressant.

Med alla de appar som finns tillgängliga kan kamerans funktionalitet bli långt bättre än många konkurrenters. Till exempel kan man installera appar så att bilderna automatiskt sparas till tjänster som Dropbox. Bilder som – förhoppningsvis – har bättre kvalitet än den genomsnittliga Twitter-bilden kan läggas ut på diverse olika sociala nätverk och videoklipp till YouTube. Dessutom finns det mängder av olika redigeringsprogram på Play som också kan användas.

Kameran kommer kosta runt 350 USD och ska släppas i september. Är ni intresserade av att köpa en kamera som kör Android?

Källa: The Verge

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Xperia P på Prisjakt just nu: