Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nougat har klättrat upp till blygsamma 15,8 procent

Postat:
19:51 - 2017-09-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Googles senaste statistik om hur stora de olika Androidversionerna är berättar att 7.0 – 7.1 klättrat till 15,8 procent – upp från 13,5 procent för en månad sedan. Trots att över ett år har gått och en ny version av systemet släppts i skarp version är Nougat alltså inte i närheten av att vara den största upplagan.
Android 6.0 Marshmallow är fortfarande störst och körs på 32,2 procent av de aktiva enheterna. Skillnaden mot början av augusti är försumbar då Marshmallow endast krympt med 0,1 procentenheter.

Alla Androidversioner har krympt i användande förutom 7.0 och 7.1 som vuxit, men det rör sig som högst om en sänkning med 0,9 procentenheter (4.4 KitKat). Android 8.0 Oreo syns inte till i statistiken.

Som tidigare nämnts kan Project Treble i Android 8.0 få statistiken att se annorlunda ut i framtiden, även om det kommer dröja innan satsningen kan utvärderas.

 • Simon

  ”Trots att över ett år har gått” skriver författaren, så får man intrycket att detta är mycket underligt, men det har varit samma visa med alla versioner av android och kommer fortsätta att vara så tills man väljer att göra om androidkonceptet från grunden, där mobiltillverkarna inte längre får ansvaret att uppdatera för just deras mobil.

  Situationen idag är som vi vet, att bara om man faktiskt köper en flaggskeppsmobil så kan man räkna med uppdateringar. Mellansegmentet kanske får en uppdatering och lite säkerhetspatchar, budgetsegmentet saknar detta totalt. Det saknas incitament för tillverkarna att faktiskt bry sig om något som väldigt få användare ens tänker på. Swedroid är INTE den stora massan.

 • Emil Oskarsson

  Man får vad man betalar för helt enkelt, brukar tycka att high-end enheterna är dyra idag men sen börjar man tänka på vad det kostar att uppdatera mobilerna varje månad (som tex Sony gör iaf med X seriens high end lurar) och då börjar jag förstå varför mobilerna kostar så mycket som de gör idag, sen så¨kostar ju hårdvaran mycket mer att tillverka idag än för 5 år sedan :)

 • Fred .

  Jag fick Android 8.0 ”Oreo” idag till min Nexus 5X. Fula ikoner, fula emojis. YouTube ikonen är riktigt ful, den röda färgen är skrikig och passar inte alls in bland resten av Material Design ikonerna. Även andra ikoner har blivit mindre och placerats in i fyrkanter så dom blivit mindre tydliga.

 • Mathias

  Fast många av de stora har ju inte heller fått uppdateringar. Knappt någon HTC (har själv haft två) har fått mer än en major-uppdatering. Blackberrys gick ju ut förra veckan och sa att deras Priv inte får Nougat, den släpptes i November 2015, etc.

 • tunhuk66

  Då får du väl göra nåt åt det då. Tar några minuter… Jag rekommenderar Nova launcher och nåt ikonpaket. Det är det som är tjusningen med Android. Möjligheten att göra det du tycker är fult finare och de som tycker att det du tycker är fult är fint att behålla det… ;-)

 • Christoffer Johansson

  Skulle inte 7an innebära att det var lättare att få uppdateringar? Tycker att det borde blivit mer eller mindre automatiskt hopp till 7.1 då.

 • Skeptisk

  Efter att ha läst inlägget om nya släppet av iPhone X och den subtila dissen med ”endast är baserat på pixeldensiteten har Androidtelefoner haft det sedan hösten 2012. ” , När iOS 11 släpps så stöds det av telefoner ända ner till 5s som alltså släpptes 2013.. Kollar man på hur en Android telefon får sina uppdateringar så verkar det vara rätt kört efter redan 2 år.
  Hur resonerar ni Android fanboys över detta? Är detta inte något som stör er ? För vilka tillkortakommande än iOS må ha , så spelar det ju ingen roll om Android användaren ska behöva vänta länge på uppdateringar om de ens kommer.
  För att jämföra med en telefon som släpptes av Samsung 2013, Galaxy s4 som fick sin sista uppdatering till 5.0.1 året efter release, medans min mamma som samma år köpte en iPhone 5s fortfarande kan vänta sig en uppdatering till iOS 11 den 19 september.

 • Fredrik Dahlberg

  Smaken är ju som baken, men läs på lite om adaptive icons, så förstår du iaf VARFÖR saker fått ett annat utseende. Jag välkomnar denna förändring. Tyvärr kommer det dröja på många appar, att deras utvecklare implementerar detta. Testa att installera Launcher3, så har du sen iaf lite möjligheter. https://github.com/amirzaidi/Launcher3/releases

  Aosp version av Pixel launcher.

 • Fredrik Dahlberg

  Skippa Nova än så länge. De har inte löst Oreos sätt att ”add to home screen” från Chrome.

 • Fred .

  Men Google har ju inte ens lyckats få det bra själva.

 • Fredrik Dahlberg

  Om du menar ikonerna, så nej, alla deras appar har ännu inte fått adaptive icons. De har en del kvar att fixa. Men jag tror de hinner innan många tredjepartsappar iaf. Aftonbladet fixade sin ikon alldeles, så de verkar iaf vara på hugget. 🙂

 • Fredrik Dahlberg

  Och som sagt, installera ovan nämnda launcher, för Google now launcher kan inte anpassa ikoner till det nya systemet. Om det nu är den du använder, vill säga.

 • Fred .

  Man kan ju tycka att Google borde fixat sina appar först. Nu ser det bara okonsekvent ut. Men dom nya ikonerna tycker jag är försämringar, då har dom flyttat in en stor, tydlig, befintlig ikon i en box så den blivit mindre, mindre tydlig, mindre präglad, mindre distinkt.

  Jo det är adaptive och det kan bara boxar eller cirklar eller whatever, men dom blir ju ändå mindre när dom blir placerade inuti något, och allt får samma form och blir mindre tydligt.

 • Ceji

  Nytt system+gammal telefon= sirap…

 • Messerschmitt2

  Det är Androids irriterande akilleshäl. Samsung som levererar flest Android telefoner är ett skräckexempel. Trodde inte att jag skulle överväga iOS efter många år med Android men Iphone x ger mig ett ha begär. Är dock inte helt övertygad om face Id.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons