Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nvidia utmanar Apples påstående att grafikkretsen i nya iPad har 4 gånger högre prestanda än Tegra 3 [Off topic]

Postat:
16:07 - 2012-03-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Apple påstod häromdagen att grafikkretsen i tredje generationens iPad har fyra gånger högre prestanda än GPUn i Nvidias Tegra 3-chip. Apples senaste surfplatta har en fyrkärnig GPU att jämföra med den tolvkärniga grafikdelen i Tegra 3.

Någon benchmarkinformation tillhandahölls inte av Apple och Nvidia, som är känt just för grafikkort, har meddelat att de tänker undersöka saken själva genom att köpa den nya upplagan av iPad så fort den släpps.

Enligt den USA-baserade hårdvarusajten AndandTech mäktar Nvidias Tegra 3 med 4,8 GFLOPS vid 200MHz och 7,2 GFLOPS vid 300MHz. Samma siffror för PowerVR SGX 543MP2 är 12,8 respektive 19,2 GFLOPS. I den senaste versionen av iPad 3 sägs det att det sitter en fyrkärnig variant av SGX 543 med beteckningen MP4; det vill säga samma GPU som i exempelvis PlayStation Vita. Det kan med andra ord finnas fog för att SGX 543MP4 – i varje fall på pappret – är omkring fyra gånger snabbare än Tegra 3 vad gäller rå beräkningskraft.

Vad tror ni om saken? Har nya iPad verkligen en fyra gånger snabbare grafikdel än den som sitter i Tegra 3 eller överdriver Apple? Senaste iPad börjar säljas den 16:e mars i USA och vi lär få höra mer från Nvidia i frågan.

Tack till de som tipsat! Genom ZDNet

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 4X HD på Prisjakt just nu:

 • Nostradamuz

  apple har alltid haft bra GPU´er och Tegra har alltid varit den soc med minst kräm i den generationen. Så det är inte helt otänkbart att det stämmer, men förmodligen inte i alla benchmarks. Apple har väl valt ett som passar dem bäst.

 • indie-jan

  Vänta lite nu… en öppen fråga om apple i en androidblogg. Inte en chans i världen att någon kommer skriva ett opartiskt svar.

 • ykmas

  trollo.jpg

 • Tobias Sandberg

  Har svårt att tro 4x bättre och framförallt att den förra ska vara 2x bättre. Men man vet ju aldrig.

 • Emil Mauritzson

  Det är väl bara att jämför Tegra 3 med dagens iPad (som påstås att vara dubbelt så snabb enligt bilden.) Om svaret är ja kan man väl anta att new iPad är så snabb som apple säger. Om inte så snackar de BS. 

 • NiM

  @Nostradamuz

  Jo, det brukar ju vara så, vem minns inte jämförelsen Microsoft gjorde mellan IE9, Firefox och Chrome?

  Humor :)
  http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/products/ie-9/compare-browsers

 • peterilund

  Ah. Jag förstår. Du menar som hos (apple)feber.se? Där är det nämligen alltid slakt av Android-relaterade produkter. Det som är illa där är att det inte bara sker i forumet utan även öppet av de som skriver artiklarna. Här på Swedroid har vi iaf skribenter som håller på integriteten och inte konstant behöver vädra sina egna åsikter.

 • Boop

  Hmm, har inte New Paddan samma grafikkrets som PSvita? 
  Isf om Tegra 3 är allt för nära den hur ska då PSvita stå sig mot mobile gaming.
  Ja om vi nu ställer oss in på att det kommer bra spel till nallen.

 • Gäst

  Vad har detta med Android att göra? :-P

 • Gäst

  Genom att ha riktiga spel och riktiga kontroller. Ett mobilspel har varken eller. 

 • Mr A

  gör rent runt eget hus innan du kräver att andra ska göra detta

 • Gäst

  Nja, en del skribenter här undviker inte för att ge en känga åt Apple så fort dom kan. 

 • Martin

  Åkte inte Tegra 3 på råsmisk mot iPad2 i AnandTechs test? Då vore det inte så konstigt om ”New iPad” var iallafall 3ggr snabbare. Tycker Nvidia kan ägna sig åt att förbättra sin GPU när deras senaste produkt inte ens slår en gammal iPad2…

 • andresn81

  Så här skrev AnandTech om ASUS och Tegra 3 GPU: ”Performance is still not quite up to par with the iPad 2, but if we look at GLBenchmark’s Egypt test Tegra 3 doesn’t do too bad.”

  http://www.anandtech.com/show/5163/asus-eee-pad-transformer-prime-nvidia-tegra-3-review/3

  Så jag antar att detta också stämmer.

 • Jan H

  Har svårt att tro på 4X snabbare
  Tegra 3 ~ 103768
  ipad3 ~ 415072

  Så om Tegra 3 kan spela en 1080p video, då ska ipad 3 ha prestanda till 4st 1080p filmer samtidigt

  Jag önskar att det testades med en Folding@home klient, då kan vi få se opartisk mätning

  http://techcrunch.com/2011/12/01/first-nvidia-tegra-3-benchmarks-score-the-quad-core-chip-just-slightly-faster-than-apples-a5/ 

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tegra#Tegra_3_.28Kal-El.29_series 

 • Daniel Jansson

  Penismätarkrig mellan tillverkare? Moget.

 • Johan

  Jag har svårt att tro att skillnaden är så stor!.

 • filosofis

  Man är väll lite fjantig men fy va ledsen jag blir om detta stämmer :(. SHAPE UP NVIDIA!

 • Mamma

  Det __stämmer__ säkert, finns säkert patent på allt som är 4x bättre ;)

 • peterilund

  Du får mer än gärna visa länkar på det tack.

 • DroidMe

  Apple bryr sig inte om fakta och vet att folk köper allt dom säger. 

 • Robert Sydbrink

  Där ser man klart och tydligt tycker jag att iPad 2 inte ens är i närheten av att prestera dubbelt så bra. Så tvivlar på fyra gånger med nya iPad förutom i vissa optimala förhållanden.

  Men sen undrar jag vad det hela ska vara för mening… jag har inte stött på nått som inte min GNote klarar av i grafik väg än.

 • PingviN

  Tegra 3 är inte ens särskilt imponerande. Jag kan mycket väl tänka mig att nya Ipaden har 4 gånger högre teoretisk prestanda.

 • Gäst

  Du läser en av dom. Helt irrelevant artikel, som endast är skriven för att det finns en chans att sätta dit Apple. 

 • activa

  Vissa Android plattformer använder sig av Tegra3

 • ”still not quite up to par” men ”doesn’t do too bad”. Nej, det låter inte som råsmisk. Däremot är troligen grafikkretsen i nya iPad klart bättre. 3 ggr? Kanske, men kanske/troligen lite mindre skillnad ändå…

 • DC

  Jag hatar allt som har med Apple att göra! så, nu var det sagt!

 • Hedstrom Simon

  Därför att till och med en gameboy har bättre kontroller än en tablet eller mobiltelefon. Sen är det extremt stor skillnad på dedikerad spelkonsol och tablet/telefon. Du kan nog ha dubbelt så mycket hårdvara i en tablett jämfört med vita och vitan skulle kunna ge bättre grafik, spelutvecklare vet precis hur mycket dom har att röra sig med, till skillnad från en multitasking maskin.

 • Johandroid

  Prestanda i förhållande till strömförbrukning skulle vara intressant att veta.

  I övrigt så känns det som att grundregeln när det gäller prestandajämförelser är att redovisa hur och vad (exakt konfiguration) på den hård och mjukvara som testas. Annars säger inte resultaten någonting.

 • blunden

  Så du tycker att alla företag ska kunna säga vad som helst under sina presentationer?

  Apple är ju kända för att gärna ta i lite extra i sina presentationer. I detta fall står det ju i artikeln fakta som visar att uttalandet mycket väl kan stämma så ser inte vad du klagar över.

  En del andra uttalanden som att den nya skärmen på tal om upplösning ”rivals print” är mer tveksamt. Även en normal laser-skrivare klarar en upplösning på 1200 dpi (dots per inch) medan skärmen på denna har en ppi (pixels per inch) på 264. Hur man än räknar kommer punkterna på utskriften vara mindre än deras pixlar så uttalandet är högst tveksamt.

 • Philip Flood

  Vet ni vad? Jag hoppas att deras grafik krets är bättre, sätter bara mer press på nVidia för att få ut bättre produkter för oss som just intresset för android baserade enheter.

 • Magnus101

  Tja, svaret finns nog redan i att råprestandan är 4 ggr snabbare. 

  Eftersom man tidigare jämfört IPad 2 som har en lägre upplösning än de flesta androidplattor man jämfört med så kommer det inte att vara 4 ggrs skillnad i benchmarks då säkert mer än dubblet så många pixlar ska pushas i ”retina displayen”. 
  I slutändan inte så stor skillnad alltså, då man till skillnad från PC benchies inte tar hänsyn till upplösningen vid jämförelser. 

 • frisedel

  Ja om det stämmer är det nog kul för dom, de kan ju behöva något att stoltsera med där de efter hur lång tid till slut lyckats skicka ut en platta med HDskärm?
  Nu kanske de har användning för den extra kraften i sin leksak.

 • Robin

  Nej dom har inte alltid haft bra GPU:er. Iphone 4 har en gammal  PowerVR SGX 535 som kom 2007 och är betydligt sämre än tex den som sitter i SGS1 som har PowerVR SGX 540.

 • peterilund

  Jag tror du missförstår det hela. Denna artikel är ju bara information om något som Nvidia sagt om apple. Om den är relevant eller inte går nog inte att uttala sig om förrän det hela retts ut.
  Men återigen till det du skrev i ditt första inlägg: Läs artikeln igen. Jag hittar inget i den som talar om att Lars utdelar en ”känga” till apple.

 • Marcus

  Jag kan försöka.

  Tror inte den är 4x snabbare men är rätt säker på att den är snabbare just för att Uncharted till PS Vita är mycket snyggare än något vi sett till Tegra 3.
  Tror Tegra 3 är överhypad och presterar i jämförelse med äldre versioner av PowerVR och Exynos i förhållande med Tegra 2.

  Och jag förstår inte hur man måste vara en fanboy av Apple över den här nyheten. Vi kommer ju få se androidlurar med samma chip och om möjligt med en 4 core CPU.

 • Anders Melen

  Det har alltid förekommit att tillverkare visar grafer som gynnar den egna produkten maximalt. Kolla bara när ett nytt grafikkort lanseras till PC. 

 • Marcus

  PS Vita har ju redan rent prestandamässigt kört över Tegra 3. Som jag skrev i en post tidigare är Uncharted till PS Vita mycket snyggare än något jag sett till Tegra 3.

  Men över till din fråga om hur PS Vita står mot telefoner är rätt enkel. Spel gjorda i java kräver ofta mycket mer prestanda för att prestera likvärdigt. En till sak är att spelen kommer anpassas för att fungera på budgettelefoner och inte top segmentet.

  Och som det sista finns det inget som slår fysiska kontroller.

 • RaazZz

  DIE APPLE DIE!!!!

 • Handlar ju snarare om att ha bragging rights som faktiskt påverkar när kunder som inte är lika insatta som oss köper produkter.

 • FransT

  Men vad spelar det för roll? Apple-användare bryr sig inte om specs och Apples produkter använder magi för att vara bra. Har ni dessutom inte märkt att varenda Apple-pryl sedan första iPhone släpptes har varit ”smoooooth as butter”? Sedan dess har de bara tillfört mer magi, för bättre specs behövs aldrig!

 • Hellmo

  Spelar ingen roll om apple gör 100 ggr snabbare prylar – dom får aldrig mina stålar!

 • Berra

  Vet inte om nån annan kommenterat det men med risk för att låta gnällig, ”
  I den senaste versionen av iPad 3″?

 • Gäst

  Varför läser du då en artikel om Apple?

 • nioh

  nVidia är nya i mobilgamet så det kommer. De ligger ju i topp tillsammans med f.d ATI numera AMD på grafikkretsarna till typ allt annat. PC och Macs har ju deras grafikkretsar. Xbox 360 har ATI-kretsar och Playstation 3 sitter på nVidias grafikkretsar. Problemet för ATI och nVidia är strömförbrukningen liksom det är för Intel. När man talar om trollen, Intels medfield kommer ut i år i mobila enheter. De vill också ha en bit av kakan. 

 • nioh

  Apple är roliga, de skryter och visar att Tegra 3 får skämmas, de kanske borde tänka sig för lite grann. Det kan faktiskt vara så att inom några år så sitter det nVidias kretsar i Apple iPhone 8. Men det är just typiskt Apple. De stämmer skiten ur Samsung som samtidigt tillverkat mycket åt dem. Det är Sonys kamera som sitter i 4S och så vidare. *suck*
  Apple måste tänka sig för, de måste lägga ned stämningskriget. Jag kan ta ett annat skräckexempel i början av 1990-talet om någon är intresserad? :)
  Hur som helst, jag kan bara stämma in i att Apples iPad och iPhone är skitbra, om de inte vore det så skulle de inte sälja som smör. Men det är roligt, Android är också tokbra, så bra att jag väljer Android framför iOS. Det är bara bra med konkurrens. Om inte Apple fanns skulle inte Android vara så bra som det är nu, å andra sidan har Apple också fått saker att tänka på från Android. Som den neddragbara notifikationslisten. Apple har börjat med det nu sen senaste iOS, Android har haft det mycket längre. Så vem har kopierat vem där?

 • RobinB

  Fast videouppspelningen sköts ju inte av grafikkortet utan av en annan grej som kallas DSP (AudioVideoProcessor i Tegra-soc. TI kallar det IVA osv osv)  Det är ju även den som är underdimentionerad i Tegra 2, och funkade det som vanlig dator med VDPAU är det fullt möjligt den skulle kunnat spelat upp 1080p mkv.

  Det är också fullt möjligt att det skulle kunnat vara 4ggr bättre, men känns inte så för mig heller. Och det känns inte heller som att dubbla kärnorna på SGX543 ger dubbla prestandan som grefen säger. I guess time will tell, men svårt att jämföra mellan 2 så olika OS. Först när den GPUn kommer i en android kan vi jämföra.

 • Mamma

  I ärlighetens namn, ingen på detta forum bryr sig om Apple. Fan ta nyheter om det företaget någon annanstans.

  Helt otroligt hur obildade människor är som frivilligt sätter på sig det företagets bojor.
  Men men, världen är inte särskilt smart.

 • Gäst

  Vilka? Skulle vara relevant om man skrev vilka enheter det är som använder den plattformen. Med andra ord vilka enheter som konkurrerar mot iPad3 grafikmässigt. 

 • Gäst

  Du vet väl att Samsung är uppbyggt av en massa företag? Stämma ett företag medan man köper från ett annat systerföretag. Händer hela tiden. :)

 • Maokei Johansson

  Dagens Apple bullshit!

 • Asd

  rättelse, ati sitter i nyare mac :)
  nvidia går bort pga värme

 • Robin

  Grafik prestandad, det är ganska irrelevant att jämföra då Android använder sig av mer Processorkraften och vem har mest procesorkraft av de två plattformarna? Tegra 3 så klart.

  Sen tror jag det är mycket svårt att så skillnad i vardaglig användning men i spel ocj liknanade kommer det väl till pass med kraftfull GPU.

 • Därför att han älskar att han hatar dem!

 • Softarn

  Vore riktigt najs om de lyckats få ut 4x snabbare !

 • io53

  Apple har så rätt i att PowerVR > Tegra. Det tycks också Google förstå som valde PowerVR i GNex.

 • Judge_Phredd

  T.ex Asus eee pad transformer prime.

 • Johan

  Det sker ibland mellan AMD och Nvidia. Då brukar det i alla fall visas i procent och i alla fall under vilken konfiguration det testats i. Dessutom brukar det direkt ifrågasättas och testas av mostståndaren.

 • io53

  Android enheter använder också PowerVR. De sitter i både Nexus S och Galaxy Nexus..

 • saken

  Kan apple ha skiftat fokus på vad som är det viktigaste i en produkt igen? Visst 4x snabbare är häftigt men till vad? Vad händer med batteritiden? Dyr? Varm? Tjockare?

 •  Jag tycker om apple, dom har många mycket bra produkt.

  Att hata ett bolag bara för att hata får mig till at tro dom flesta här inna är 14 år…

 •  Nu fattar jag inte riktigt, jamfört med vad annat som  fanns på marknaden har dom alltid varit ‘smooth as butter’ som du säger, och även i dag är Apple’s surfplattor det, nu kan jag bara jamnföra med android enheter då jag har inte winphone eller meego.

  Min sambo har första generasjonen iPad, den är mera smooth i menyer än min Transformer Prime…

  Men varför ska man egentligen bry sig om specs? Är det viktigare än själva upplevelse säger du? Det verkar inte som om folk här heller bryr sig om specs, eller dom sågar ju Ipad 3 och vill inte tro på at grafikkortet är bättre, sedan klarar utroligt många inte fatta vad man ska med hög upplösning på en skärm.. hur dumt är inte det, jag menar man kan inte jamnföra med en dator som använder windows, för på windows fungerar det inte så bra(upscale), prova en högupplöst skärm på en dator som körar os x DÅ får du se hur det ska göras, och till dom som inte fattar vad jag snackar om.. ni får troligen fråga någon över 20 om hur det egentligen ska fungera… ;)

 • Chompiz

  Vem orkar ens bry sig?
  Det räcker och blir över på båda för oss vanliga konsumenter som inte går omkring och runkar till Benchmark poäng.

 • Robin

  Det är snarare beröm för Apples grafikkrets ipad 3…. Feber lever på att kötta Android vilket är patetiskt.

 • Saulius Tell Norvaisa

  Ska köpa The New iPad. Jag älskar Apples produkter.

 • Gäst

  Hycklare med andra ord. :)

 • Gäst

  Når trots det inte upp till grafikprestandan i ipad2…

 • Gäst

  Trodde den sålde så dåligt att man slutat sälja den. :S

 • Gäst

  Nope, är det något Apple är kung på så är det prestanda och batteritid.

 • io53

  Vilket inte är så konstigt då Nexus har PowerVR SGX 540 och iPad2 har PowerVR SGX 543….

 • Gäst

  Går inte att svara på era kommentarer, men det finns fler artiklar där man letar efter minsta möjliga sätt att sätta dit Apple. Oavsett så borde Swedroid fokusera mindre på det och mer på relevanta nyheter.

 • Nä, det vet jag inte.. Han hatar Apple och han älskar att han hatar dem. För att han står för något annat än vad Apple står för, och han älskar att han inte står för det som Apple står för. Han är rent av stolt över att han inte gör det.

 • nixels

  Om iPad får väldigt kraftfull grafikprocessor kommer spelutvecklare skapa titlar med högre nivå på grafisk kvalitet. När de sedan försöker bredda sin potentiella marknad och portar till Android kommer detta ställa högre krav på de kretsar som finns i de platformar på vilka Android körs. Därför tycker jag det är bara bra att Apple stoppar in grafikprocessorer med hög prestanda i sina SoC eftersom det driver utvecklingen framåt, både på hårdvaru- och mjukvarusidan.

 • Johan Eriksson

  Men dom som gör saker 100 ggr slöare får dina pengar? GRATZ!

 • Johan Eriksson

  Så länge det gynnar oss så förstår jag inte vad problemet är.

 • Warre

  Apple är ok för min del. Men jag ogillar bara iTunes -_-

 • Stefanjonsson28

  Bry er inte om mig jag är ett apple-troll nämigen.

 • Din kommentar är den enda relevanta. +1

 • Gäst

  Fast du vet inte om han älskar att hata. 

 • Gäst

  jaha? vad vill du ha sakt? 

 • Marcus

  sagt*

  Det han säger är att det finns möjlighet att lägga in PowerVR i androidenheter om behovet finns.
  Men mest troligt får vi inte se det på ett tag då det är billigare att lägga in ett lite äldre chip speciellt när behovet för att mycket bättre chip inte finns. Tänk på att det krävs mycket mer prestanda att spela spel i hög upplösning vilket iPad 3 har.

 • Marcus

  Verkar sälja rätt bra då den var på toppen av mest sökt på prisjakt i några månader innan iPad 3 nyheten.

 • FransT

   Ditt inlägg bekräftar bara det jag skrev i mitt inlägg.

  Använd din sambos magiska iPad vet jag och ge din Transformer Prime till mig!

 • Micke

  Shit vad många Android-fanboys det finns här! Jag tycker artikeln är intressant, men jag är å andra sidan en sån där knäppis som köper den produkt som passar mina behov bäst och struntar fullkomligt i vilket märke eller operativ produkten har ;-)

 • DeLorean75

  Du har fullkomligt rätt! Så tänker jag med!

 • Klart han då gillar att läsa en artikel om något som engagerar honom.
  Förhoppningen är väl oftast att få sina åsikter bekräftade(då är ju dessutom en androidsida förmodligen det allra  bästa stället att läsa det på). Man måste ju dessutom hålla sig uppdaterad i sitt hatande så att man kan argumentera för sin sak.

 • Man bör försöka använda GPUn så mycket som det bara går när det gäller att generera användargränssnitt samt grafiska övergångar och animationer då en GPU gör den här typen av uppgifter MYCKET bättre än en CPU.
  CPU-kraft finns så det blir över, det är alla mikrolagg m.m. som jag skulle vilja komma åt och det gör man inte med snabbare CPU utan med bättre GPU och mjukvara som använder GPUn rätt och effektivt.
  GPU-accelererat UI är något som Android satsat mycket på den senaste tiden och det är givetvis rätt väg att gå även för Android. ICS har väl bra stöd för detta t.ex.?

 • Inga fel om apple gör bra produkter. Det ja ogillar med dom är deras råa marknadsstrategier och korkade users. 

 • Micke

  Anser du att alla Apple- användare är korkade eller menar du en viss typ av personer som råkar använda apple produkter och har en lite smått millitant inställning, jag tror inte du menar det förstnämnda, du verkar för intelligent för det! Millitanta puckon finns för övrigt överallt, man kan få bra exempel på detta genom att läsa vissa av kommentarerna här nedan: ”die Apple die”, ”spelar ingen roll om Apple gör 100ggr bättre prylar, de får aldrig mina stålar”….

 • Robin

  Jo, jag har inte sagt att GPU skulle vara sämre men jag har läst tidigare så använder sig Android mycket av processorn kraft och för lite av GPU:n.  

  Och man bör väl anpassa hårdvaran för hur operativet fungerar inte för att jag tycker Tegra är något speciallt bra,  tar hellre något från Snapdragon S4 med dualcore.

 • De har ju t o m själv erkänt att batteritiden i iPhone 4S suger och att de ännu inte fixat problemen. Samsung Galaxy S II fick, vad jag vet, bäst i test när det gäller batteritid förra året.

 • Zidust

  Stämmer, men det han främst vill ha sagt med det där är att Apple borde lugna ner sig i sina uttalanden och handlingar. Inte smart i längden att hålla på göra som dem gör med alla dessa patent stämningar som dem skickar ut till höger och vänster. I och med alla dessa ”this is why our product is so much better” uttalanden så skulle man nästan kunna tro att dem vill bli den stora gemensamme fienden till alla andra IT bolag i branschen.

 • Gäst

  Haha, ja det var en underhållande analys det där ^^

 • Alex

  Och vad spelar det för roll egentligen när de flesta sitter och småsurfar på diverse suspekta sidor och spelar WF och ibland kör en runda fruit ninja. En spelentusiast sitter väl fan inte och spelar på en platta och önskar optimalt resultat.

 • Kalles

   Vad händer när The New New iPad kommer? Ska du köpa den med?

 • hehekorv

   Dock sade ingen att de faktiskt gör sakerna x100 slöare… Men seriöst? Köper folk fortfarande iPads och apples produkter? Men visst, vill man begränsa sig till 100% så är väl det ett jättebra val! Varför sträva framåt i teknikvärlden när man kan sträva bakåt? gogo appleprodukter! eller inte :D

 • Jåhnar

   Passar väl på att tillägga att allt med en skyhög prislapp är idag ”häftigt”. Dvs att köper du en iPhone så har du automatiskt en dyrare lur än en androidlur så i en fjortis ögon är man mer värd. Detta verkar dock inte idag bara vara fjortisarnas åsikt utan hel nu mera tycker varannan människa att en iPhone är mer statusladdad än en t ex sgs2 lte. Men sen är ju funktioner som 4g inte viktigt om inte en appleprodukt har det. Bakgrunder till iPhones kom inte innan iPhone 4 kom, detta var en funktion som alla tidigare skulle ha men nu helt plötsligt var det inte viktigt, ingen kritiserade det. Funktionen var nu mera oviktig.  Så att jag sitter här med en lur med skyhög potential så spelar inte det någon roll för ”i”:et saknas.

  vad jag vill säga är att appleproduktsägare struntar i vad som är ”bäst” och väljer istället en statusladdad telefon som kostar onödigt mycket. (Säger inte att apples produter suger utan snarare att de ligger så jäääävla långt bakom med många funktioner.)

 • Gäst

   Klart! Vem köper bara en appleprodukt? :D när iPad 4 kommer till hösten så MÅSTE man ju ha en! Jk.. Sen skall jag fortsätta så tills ipad 219 kommer för den blir ju pyttelite bättre varje gång (inte direkt märkbart). Sen bör jag dö vid tiden att iPad 220 kommer. Skall begravas med alla mina ipads. (står i mitt testamente)

 • Jåhnar

  Hmm, man kan nog säga att 90% av deras användare är IT-handikappade och säkert någorlunda svagbegåvade. ”Tjo bror, jag har en ipad,iphone,ipod för det gör mig cool som fan. Trots detta uppfyller dem alla samma funktion!”

  Det finns få som ”nöjer” sig med endast en appleprodukt och detta är inte för att de är bra utan för att de kostar mycket mer pengar än en likpresterande mobil vilket i dagens samhälle genererar höga nivåer av status.

  Btw så bör apple stängas ner. Steve jobs var ett jävla rövhål och med hans metoder så är det kanske inte så jävla svårt att ta över marknaden.

 • nioh

  Jupp, helt rätt, det var min poäng. Jag tycker de ska lugna sina primadonna-fasoner lite.
  Den som har provat en Nokia lumia 800 vet att till och med flytet i iPone ligger i lä där. Och det på en hårdvaruplattform som inte är dual-core eller SGX543. Och byggkvaliteten på lumia 800 är toppklass, den kostar hälften så mycket som en iPhone men utmanar samtidigt riktigt hårt både med design och användarvänlighet…Just det, Apples adelsmärken.

 • andresn81

  Ja, tro det eller ej, det finns människor som föredrar telefoner som fungerar. Minsann.

 • s2weden2000

  den är tjockare ..för den fick 4G och större batteri

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons