Nvidia utmanar Apples påstående att grafikkretsen i nya iPad har 4 gånger högre prestanda än Tegra 3 [Off topic]

Postat:
16:07 - 2012-03-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Apple påstod häromdagen att grafikkretsen i tredje generationens iPad har fyra gånger högre prestanda än GPUn i Nvidias Tegra 3-chip. Apples senaste surfplatta har en fyrkärnig GPU att jämföra med den tolvkärniga grafikdelen i Tegra 3.

Någon benchmarkinformation tillhandahölls inte av Apple och Nvidia, som är känt just för grafikkort, har meddelat att de tänker undersöka saken själva genom att köpa den nya upplagan av iPad så fort den släpps.

Enligt den USA-baserade hårdvarusajten AndandTech mäktar Nvidias Tegra 3 med 4,8 GFLOPS vid 200MHz och 7,2 GFLOPS vid 300MHz. Samma siffror för PowerVR SGX 543MP2 är 12,8 respektive 19,2 GFLOPS. I den senaste versionen av iPad 3 sägs det att det sitter en fyrkärnig variant av SGX 543 med beteckningen MP4; det vill säga samma GPU som i exempelvis PlayStation Vita. Det kan med andra ord finnas fog för att SGX 543MP4 – i varje fall på pappret – är omkring fyra gånger snabbare än Tegra 3 vad gäller rå beräkningskraft.

Vad tror ni om saken? Har nya iPad verkligen en fyra gånger snabbare grafikdel än den som sitter i Tegra 3 eller överdriver Apple? Senaste iPad börjar säljas den 16:e mars i USA och vi lär få höra mer från Nvidia i frågan.

Tack till de som tipsat! Genom ZDNet

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 4X HD på Prisjakt just nu: