Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nya bilder som påstås föreställa HTC M7 och Sense 5.0 [Rykten]

Postat:
09:50 - 2013-01-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

HTC-M7-Front

Spekulationerna kring HTCs kommande androidflaggskepp fortsätter med ett par nya bilder som påstås föreställa den enhet vi hittills känner som M7. De nya bilderna liknar inte den datorgenererade bilden vi såg för ett par dagar sedan, vilken förde tankarna till en iPhone 5. De nya bilderna påminner istället om det designspråk tillverkaren använt för Droid DNA.

Huruvida dessa bilder är äkta eller inte har diskuterats flitigt på nätet de senaste timmarna. Både de vanliga fotona och produktbilden som ser ut att vara officiell visar dock samma enhet och samma nya gränssnitt. Någon tycks onekligen ha manipulerat exempelvis texten i widgeten, men om vi utgår från att bildernas grund är äkta kan vi konstatera flera saker om HTCs kommande toppmodell. 

htc-m7-bild-1htc-m7-bild-2

Dels har tillverkaren bytt plats på androidknapparna längst ner. Hem-knappen sitter längst till höger, multitasking-knappen är placerad i mitten medan Tillbaka-knappen fortfarande huserar längst till vänster. Även om det är svårt att avgöra utifrån bilderna kan knapparna eventuellt vara virtuella och del av gränssnittet, även om skärmdumparna pekar på motsatsen (om de nu är hämtade från samma enhet).

Vi ser även att HTC fortsatt tona ner sitt egna gränssnitt Sense. Batteri-ikonen i statusfältet har en lite annan layout och ikonerna har fått en enklare, plattare och renare design. Vädret visas genom en minimalistisk vit ikon till skillnad mot alla tidigare färger och försök till realism. Vi kommer sannolikt få se mer av HTC M7 fram till att telefonen förhoppnings får ett tillkännagivande under Mobile World Congress i slutet av februari.

htc-sense-5.0-rykte-1htc-sense-5.0-rykte-2

Senaste artiklarna om HTC-M7

→ Besök Androidarkivet

 • Jakob

  HTC och sina kapacitiva knappar. När ska de gå på OnScreen knapparna?!

 • När ska de sluta sätt power knappen högst upp? Det lär knappt vara möjligt att låsa upp telefonen med en hand med den placeringen. 1080P telefonerna är väldigt lång-smala.

 • Lars

  Vad gör dig helt säker på att det rör sig om kapacitiva knappar under skärmen? :) På ett vis ser det onekligen ut som det, men knapparna kan också eventuellt vara del av gränssnittet.

 • armis

  Och varför släpper de nya flaggskeppstelefoner var tredje månad? 

  Istället för att uppdatera nuvarande flaggskepp till 4.2.1 som nu släpptes för nästan tre månader sen. Det var i alla fall det som fick mig att lämna HTC för gott.

 • HTCHAT

  Oså det där jädrans onödiga döda ytan nedtill, när ska de fatta!? tekniken finns ju för fasiken!! Sen om den har touchknappar istället för onscreen = mobilen blir för stor. Hade touchknapparna legat längs ner så hade det varit bättre.Som det ser ut nu så är det ännu en FLOPP.

 • f.kund

  HTC == ointressant

 • Gästur

  Håller med. När man kör med mjukvaruknappar så förstår jag att man har back, home och recent apps, och så syns tre prickar för meny vid behov.
   
  Att köra kapacitiva knappar med recent apps knappen istället för meny är riktigt korkat, då kommer menyknappen som dyker upp på skärmen istället ta upp skärmyta.

 • boota

  det där kan ju vara den mest meningslösa telefondesignen på den här sidan hiroshimabomben. gäsp.

 • Lars

  Vadan detta HTC-hat?

 • Mortuus

   gissa…. känns inte som dom gör nåt rätt längre efter desire typ..

 • Niklas

  FEEET

 • Absentminded

  En del samsung fan boys är lika otäcka som apple fan boys… Denna artikel är flaggad som ‘Rykte’, glöm inte det haters. Ni kan ta ny luft när ni vet mer…

 • MatDiggy

  Tack men nej tack, HTC blir bara mindre och mindre intressant.. Om det här är telefonen som ska återskapa kundernas förtroende för HTC låter jag vara osagt, men personligen tycker jag att det är något som stinker hos HTC….. Att trycka ut flera flaggskeppsmodeller per år och hoppas att något ska fastna kommer inte ta HTC till toppen igen.

 • SdSdSdSdSd

  Den ska sitta längst upp på alla telefoner punkt

 • Tobbbe

  Telefonen ser riktigt ful ut. Däremot ser gränssnittet mycket mycket snyggare ut än förr.

 • vulfgar

  Usch så ful! Alldeles för fyrkantig och gränssnittet är på tok platt och för blått. Visserligen är ju funktion viktigast, men med så här design behövs det massor av funktion för att uppväga. Nåt av det fulaste jag sett. Hur kan man sänka sej så designmässigt efter att ha gjort riktigt snygga lurar som tex sensation och one-serien?

 • Streambrook

  vilken Spec säger rycktet att modellen har?
  Den ser  nice ut, svart och fyrkantigt, det kan inte bli snyggare ” :)

 • f.kund

  det är snarare deras gamla besvikna kunder som yttrar sig

  (jag är en av dem, äger två HTC lurar + deras surfplatta men aldrig mer HTC)

 • Ceder

  HTC slutade dock med att lansera flera toppmodeller per år redan med One X. För någon månad sedan kom One x+, men utöver det kan jag inte erinra mig om någon annan..

 • Paulista

  Hehehe, Samsung fanboys är de värsta:)

 • Paulista

  Håller med, powerknappen ska alltid sitta på ovansidan

 • Tim

  Tycker det ser ut att bli en stilren och fin mobil. Hoppas bara att man använder virtuella knappar i fortsättningen, nu är skärmarna tillräckligt stora för att detta ska få plats. Sedan måste man ändra placeringen som är helt åt skogen! Men gillar designen på resten utav telefonen. Stilrent och snyggt. Inte lika snyggt som Nexus 4, men ändå! 

 • Kalle

  Tvärt om det är HTC fanboys som vägrar se verkligheten. visst va htc tufft när de va de ända aktörerna på android marknaden, sen dök de andra upp och kört över HTC. Samsungs senaste 3 år har varit mycket bättre än HTC´s och det är ett faktum! utan en stabil produkt så är man körd. 

 • Hackerlacka

  Blir det inte lite svårt att hålla i mobilen om du inte har lite tom yta längst ner? Om de hade låtit skärmen gå ända ner till kanten hade man nog fått ont i tummen/fingret som används för att trycka på navigeringsknapparna  (om man håller mobilen med endast en hand). Håller du inte med?

  Jag tycker faktiskt att det nya gränssnittet ser ganska najs ut. Mer avskalat och renare än föregående sense-versioner men samtidigt tappar det sense-stilen en aning (om man tittar på den nya väderwidgeten som exempel).

 • Absentminded

  Ja, vi kanske har fastnat i 2010, men vi är inga haters. Är bara less på alla som spyr galla över en produkt när det handlar om ett rykte. Invänta fakta för bövelen!

 • Kalle Kula

  Recent apps-knappen har dock gått att mappa om till menyknapp på korttryck och recent apps på långtryck sedan sense 4.1+ till Android 4.0.4 och då slipper man menyikonen på skärmen.

 • Robin

  Snyggt både utanpå och inuti. 
  Helt klart den mest intressanta HTC på länge.

 • Robin

  Det som göra HTC One X och One X+ totalt ointressanta som dyrare flaggskepp är att de båda har sunkig Tegra 3 i sig.

 • Mr__Z

  Hur tänkte du nu?
  Bortsett från HOX+ som bara var en uppdaterad HOX så har inte HTC släppt någon flaggskepp modell sen just nämnda modell presenterades för ett år sedan.
  Tycker det är en bra strategi, en toppmodell i början på året och en uppdaterad modell ett halvår senare.
  Sen säger jag inte att man inte får ha åsikter, men man kan ju kolla lite fakta innan.

 • Kalle

  och ryktet innehåller en bild som ska föreställa M7 och nya sense, alla är välkomna att hissa eller dissa. om jag inte gillar hur den ser ut varför skulle jag vara en samsungfanboy? det är väl likadant med alla telefoner som ryktas med bild folk hissar och dissar. kolla bara SGSIII hur många här spydde inte galla över den efter att den blivit presenterad? den va ful och inte så kraftfull som folk hoppats på men ändå sprang typ 35 miljoner människor världen över och köpte den..varför? För att konkurrenterna får ut produkter med bristande kvalite eller föråldrad hårdvara. Samsung är stabilast just nu, folk får va de förväntar sig av en mobil i dagsläget och flaggskeppen glöms inte bort efter ett år. kolla s2 och note 1 som ska få jb. får HTC, Sony lg whatever s line upp från 2011 den servicen? även om de tar lite längre tid så får lurarna officiella uppdateringar.
  Tyvärr så har HTC satt sig lite på pottkanten med flera flaggskepp på raken utöver HOX som haft problem i byggkvaliten damm som läcker in osv. sen har vi deras boot loader pollisi h-off bla bla bla som också är märkligt. 

  LG fick en tuff start på sin android karriär och de får fortfarande massiiv med negativa kommentarer osv pga det.. tyvärr så har HTC ganska tung uppförsbacke just nu… 
  Brukar tycka HTC gör snygga mobiler dock gillar jag inte sense men de är ingen dealbreaker för mej. Dock vill jag se stabila resultat innan jag vågar mig på en htc igen.   

 • cashifyer

  sedan presenterades droid DNA, HTC J, J Butterfly (alla 5 tums 1080p) som det nya flaggskeppet.
  och nu preseteras M7.
  (de släpptes ej i sverige, men världen över)

  Klart man blir besviken om du köpt en One X, så släpps en One X+… de som köpte One X+ blir besvikna för e ny toppmodell kommer fram (DROID DNA, J, J butterfly)
  de som köpte en dna har ej det senaste/bästa då M7 kommit med nyare mjukvara, och får vänta 3-6 måader på enn uppgraderig från Sense 4+ till 5.0

  ja ni fattar hur det fungerar nu… en ond cirkel.

 • Mattias

  Or not. Du hittar nog inte så många iPhone-fans härinne ;)

 • Mattias

  Kan säga att Sony Xperia V’s placering av tända skärm/powerkanpp sitter helt perfekt. Två centimeter över mitten på högersidan, tar du tag i telefonen med högerhanden (som är vanligast) kan du tända skärmen direkt med tummen. Mycket bättre och enklare att komma igång med telefonen direkt om du bara har en hand fri exempelvis. Alla får ha sina åsikter men powerknapp på ovansidan är inte bra, vilket äntligen vissa tillverkare (Sony) har fattat.

 • Bengan

  Jo för det finns inte tillverkare som kört med sina power knappar på högersidan de senaste 3 åren?

 • FagHunter

  Men det är sånna som du som är problemet, de som säger att de aldrig kommer köpa en produkt av ett företag oavsett hur bra den är eller inte är. Jag har tröttnat på htc jag med men jag har också ägt många htc telefoner för att de har lockat tillbaka mig med bra design osv. Men jag skulle lika gärna kunna köpa en samsung telefon som nästa köp men jag tittar framåt och grinar inte över tidigare misstag.

 • RetardHunter

  Jag ser inte riktigt vart det blåa är, om du menar internet och kamera-ikonen så är nog det bästa alternativet att du tar livet av dig.

 • andreas

  Fan vad fin. vill ha denna!! Någon som vet när!!!! Den kommer till Sverige!!!!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
UX designer Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons