Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Officiell port av första Final Fantasy finns nu i Play Store [Notis]

Postat:
19:00 - 2012-07-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

I slutet av juni släppte utvecklaren Square Enix en officiell port av det klassiska rollspelet Final Fantasy III för Android. Det är den nya 3D-varianten med HD-grafik från 2006 som portades och androidversionen har blivit uppskattad med 4,6 stjärnor i medelbetyg för tillfället.

Nu har samma utvecklare släppt det allra första Final Fantasy-spelet i Play Store. Det debuterade i Japan 1987 och lanserades ursprungligen för Nintendo Entertainment System. Androidporten av spelet kostar en knapp femtiolapp och stödjer alla enheter som kör version 2.1 eller senare av plattformen.

Genom Eurodroid

Lägsta pris på HTC One S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:

 • Woo! Köpe FF3 nyligen till android och det fungerar suveränt, blir att köpa den här med. 
  Kan aldrig bli för mycket Final Fantasy. :)

 • Jag har just kommit på sista banan i FF 3 :) Köpte det här nyss också. Så man har något att förgylla den sista semesterveckan med osv.

 • Thomas

  Tycker 50kr känns lite saftigt för en port av ett så gammalt spel. 20kr hade nog mer varit på plats. I alla fall för mig.

 • Daniel Jansson

  Final Fantasy får man aldrig nog av! Håller på att beta av just detta spel på min WP nu. Klarade faktiskt av bossen precis som är på bilden i artikeln.

 • Hakurac

  ”5hit” ???

 • Koffer

  en spel app ska inte kosta mer än 7kr!

 • Grrblt

  Äntligen! Finns bara ett Final Fantasy och det är det som inte har några siffror efter namnet!

 • vamox

   Det är en jäkla skillnad på ett spel som Final Fantasy och Angry Birds. Synd att folk ska vara så förjävligt snåla. Varför skulle Square Enix utveckla ett nytt Final Fantasy till Android när folk inte vill betala mer än 7 kr? Det täcker ju inte utvecklingskostnaderna.

  Kan ju påpeka att Final Fantasy 3 släpptes som en port till NDS och då låg priset runt 450 kr och på Play kostar det 100 kr.

 • tramsgar

  Fantasipris.

 • Andreas Harrysson

  en öl på krogen eller en pizza kan man nog avstå och lägga en fjuttig 50-lapp på detta fantastiska spel. Detta spelet får man ut många roliga timmar utav.

 • markus

  7 kr e för mkt oxå 5 räcker 

 • Android 2,3 Tablet med 7 tums pekskärm, 1 GHz processor, 256 MB RAM, 4G Flash Hard Drive, WiFi Connection Det är rätt!  http://twixar.com/yWH

 • Pixel

  Bought it!

  Sånt här tycker jag att man ska supporta. Spelar ingen roll om jag tycker 47 kr (eller vafasen jag nu betalade) är lite väl saftigt. Om vi slutar gnälla över det, och bara köper det vi vill ha (ja under förutsättning att vi har råd då.. och för 47 kr har vi råd) så kanske nästa spel från Squenix får aningen mer tilltalande prissättning. Med tanke på hur jävla många som piratar på Android så är det ju inte jättekonstigt att de tar ut ett högt pris. Jag är fan bara glad att vi fått två FF nu trots allt. För det är som det är.. Android = megamultiplattform. Det kostar jättemycket pengar för utvecklaren att se till att allting funkar som det ska på alla enheter. Så! Färdigpladdrat.

 • Pixel

  Så resonerar jag om Volvos nya bilar också. En kvarts miljon, minst.
  Men å andra sidan hade jag vart fantastiskt glad om jag hade haft råd med det, och förmodligen hade jag investerat i det om jag kunde. Just sayin..

 • Pixel

  My god 5 kronor är fan vad man ger till hemlösa..
  Här betalar du för en produkt snåljeppe.

 • Pixel

  Var det skönt att komma på sista banan? (=

 • Nesdam

  Märkligt att du använder ordet vi. Alla är olika, alla har inte råd, alla vill kanske inte ”supporta” vissa spel av vissa anledningar. Jag t.ex. har aldrig gillat FF serien, varför ska jag då köpa det? Nä du, ha lite respekt för folk som har det dåligt ställt av många olika anledningar.50:- är allt för mycket om man bara vill testa och se om det eventuellt kan vara kul. En sån prissättning är bara intressant om man redan känner till spelet och vet vad det handlar om. Skulle aldrig falla mig in att köpa ett spel för 50:- som jag aldrig har spelat oavsett om majoriteten säger att det är bra. Smaken är ju som baken som man brukar säga, olika för alla. Sätter man ett sånt pris kan man åtminstone släppa ett demo också.

 • Nesdam

  Vissa kanske föredrar ölen eller pizzan före ett spel? Och kanske hade köpt spelet om det varit billigare?
  Låt folk prioritera deras egna beslut och ha sina egna åsikter istället. Tycker man det är för dyrt så tycker man det och vice versa….

 • Nesdam

  Du ger 5 kr till en hemlös men 50 kr för ett spel? Dags att prioritera om dina moraliska beslut kanske? Och låta folk ha sina egna åsikter om vad man själv tycker är dyrt och/eller billigt och vad man vill lägga sina pengar på.

 • Nesdam

  Synd att folk ska vara så jäkla trångsynta och inte låta andra ha sina egna åsikter om saker om ting. Om människan tycker 50:- för ett spel är för dyrt så låt han/hon tycka det. Jättekul verkligen att du inte tycker det men klaga inte på andra för att dom har en annorlunda åsikt än din. Vissa kanske tycker om Angry Birds mer än FF (jag t.ex.). Sen handlar det inte om att det är en port och vad det kostade till andra konsoller/system, det handlar om att betala för något och stödja företaget om man Själv tycker det är värt det. Jag t.ex. som aldrig har gillat FF serien betalar inte 50:- för något jag inte gillar eller tycker om. Men hade det kostat 7:- så hade jag nog köpt det bara för att testa om det kanske kan vara roligt… Rätt pris lockar fler kunder i slutändan. Höga priser lockar bara dom som redan vet och har testat produkten innan.

 • Daniel Jansson

   Snåljåp.

 • Robert Löfgren

  Någon annan som trodde det stog ”shit” ovanför karaktären? ^^

 • Norberg18

  min asikt ar att du ska halla kaften nesdam

 • Maxochmy

  Vissa föredrar om du inte trycker ner din åsikt i halsen på folk fler än en gång. Det räcker nu.

  Sen så har väl det redan bevisats att folk är förjävla snål när företag inte ens kan ta sju kronor för spel?

 • Daniel

  Detta handlar inte om att vara trångsynt. En spelutvecklare måste kunna tjäna pengar på att sälja sitt spel.
  Visst kan man klaga, men det betyder ju bara att personen i fråga inte förstår sig på det kapitalistiska samhället.
  Tycker man något är för dyrt, köper man det inte. Man kan ju inte sänka priset på spelet för att några inte tycker det är värt det höga priset.
  Och att locka kunder är anledningen till att man släpper en demo.
  Olika företag lägger upp det olika. FF har valt att inte ha ett lägre pris för att ”locka” kunder för att säkert kunna tjäna igen sina utgifter. De har ju en stor grupp som gillar och en grupp som inte gillar och sen personer som du. Uppenbarligen finns det inte tillräckligt många du… Jag ser det som ditt fel helt och hållet att det inte kostar 7kr istället för 50kr.

 • vamox

  Men om min åsikt är att man är en snåljåp när man inte vill pröjsa 50 kr för ett fantastiskt spel så har ju jag rätt att tycka det enligt dig själv. Varför får inte jag klaga på hans åsikt men du får klaga på min? Hur någon kan föredra spel som Angry Birds framför riktiga spel förstår jag inte men det finns ju trots allt gott om idioter i världen.

 • vamox

   Men snälla gå och gråt någon annanstans. 50 kr är inget jämfört med vad spelet hade kostat till andra plattformar. Om du tycker att det är för dyrt så behöver du inte köpa det. Tror inte att en jäkel här på Swedroid kommer fälla några tårar över det.

 • Bolling

  Det skulle vara min spontana reaktion med om jag sprang ihop med en gigantisk galen skelettmagiker.

 • Niklas Högström

  På Super NES tiden kostade spel 749kr. Gameboyspel kostade i runda slängar 449kr. Nu gnäller folk över 50kr, har ni klämt er? På riktigt?

  Okej om man absolut inte är intresserad, det köper jag. Men annars?

 • Paul Hagby

  Tycker att det är suveränt att det ”officiellt” börjar dyka upp lite mer omfattande spel, inget ont om bra småspel, men ibland vill man ha något annat. En lite dum fråga… -Är FF enbart textat på japanska? Kan ju vara kul att veta innan man laddar ner det.

 • Ianlionheart

  Annars? Du kan inte jämföra spelkänslan på en konsoll med en mobilenhet. Som det är nu hade jag mer än gärna betalat 500:- för att säg.. kuna köpa Chrono Trigger som fysisk kasett till SNES, men skulle inte kunna tänka mig att betala en krona över 20:- för det till mobilen. 

 • Det kanske man kan tycka men det finns ju spelkontrollers och MHL-länk om man är intresserad av att lira på lite större skärm. Då är vi väl uppe i kvalitén från ett SNES eller motsv?

 • Dog

  Ja, vi vet att du tycker det. Du behöver inte spamma det överallt.

 • Walfrid Lindsgård

  Så, kan man välja att spela med engelsk text eller är det japanska som gäller?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons