Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Officiella apparna för Twitter och Spotify uppdateras

Postat:
21:36 - 2013-04-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det släpps titt som tätt nya versioner av apparna i Play Store och alldeles nyss har två större applikationer uppdaterats, vilket kan vara värt att uppmärksamma. Först ut har vi den officiella Twitter-klienten för Android som nått version 4.0. Den största nyheten är vad Twitter själv kallar ”en helt ny look” för enheter som kör Ice Cream Sandwich eller senare.

Twitter för Android 4.0 innehåller även automatiska förslag på namn och hashtaggar när du skriver nya inlägg, samt den nästintill obligatoriska uppsättningen buggfixar och optimeringar. Även Spotify har uppdaterats denna afton, med en serie finslipningar.

spotify-uppdatering-3twitter-uppdatering-2

När Spotify installeras kommer appen nu lagra data på den mest effektiva platsen på din enhet och all temporär data kan nu rensas direkt inifrån applikationen. Buggar som gjorde att Spotify ibland fastnade i offlineläge och att den bland annat kraschade på grund av för lite minne har dessutom åtgärdats.

spotify-uppdatering

 • Johannes

  Blä vad snyggt twitter blev, svårt val nu. Officiella eller Falcon pro…

 • Yrlish

  Twitter har fortfarande ingen UI för tablets. Vilken överraskning…

 • Lulf

  ”När Spotify installeras kommer appen nu lagra data på den mest effektiva platsen på din enhet ”
  Frågan är ju vad de anser är den mest effektiva platsen. Tror de flesta med sd-kort föredrar att spellistor sparas där vilket iaf förut var krångligt. Hopps det är fixat.

 • David M Whittley

  Jag hade väntat mig att Spotify skulle ger oss möjligheten att spara playlists på SD.

 • Lars

  Jag saknar fortfarande mörk bakgrund i officiella klienten för min stackars AMOLED-skärm :( Det borde inte vara så svårt att lägga in ”Holo Dark” som alternativ.

 • Ännu inget landscape för Spotify…

 • viwa

  Man kan inte välja att spara på sd-kortet om man vill i spotify då? Vad menas med effektivast, hastighet eller lagringsstorlek?

 • Robert

  Bara jag som väntar på att spotify ska lägga in play/pause-kontroller i notifikationen när man spelar musik? Har snart väntat ett år sen det visades i samband med att jelly bean släpptes :/

 • Zedda

  Någon som testat Spotify för att se om den väljer att spara på SD-kort om ett sånt finns tillgängligt? Kunde de inte bara gett oss möjligheten att själva bestämma var vi vill spara våra playlists.

 • lol

  Kul att ni uppmärksammar Twitter och Spotify, men det är väl Googles appar (dvs Androids själ) ni ska uppmärksamma? Google Chrome for Android uppdaterades också idag. :)

 • lol

  Just det, glömde nämna att även Gmail uppdaterades. :p

 • knallhatten

  Jag wipade allt och laddar ner mina listor nu, allt verkar laddas ner på SD-kortet nu.

 • leolulz

  Jag installerade om appen helt och hållet. Nu sparas filerna på sd kortet istället, ingen inställning behövdes den valde bara det. Går troligtvis efter tillgängligt utrymme eller något liknande.

 • hhkv

  Jag vet att många kids idag kissar på sig av lycka för de tror de får nåt gratis av Reklambolaget. Vilket givetvis är oändligt fel. Dela Googles vinst med antalet användare(inte kunder) så senast jag kollade så tjänade de 3-4 gånger så mycket som Facebolaget på att kränga folks privatliv till Proctor Gamble och colgate. Men det intressanta är att för första gången så märks det tydligt på nätet att världen börjat se igenom Reklambolagets pr-avdelnings fantastiskt gångbara dynga om Do No Evil. Fallet har börjat nu. Hoppas att nån ny tekniskt bättre arkitektur kan ta över, även om det för stunden inte syns nån sån. Och framförallt en som inte tas fram av ett äckligt, spionerande reklamkrängande skitföretag. Och nej, jag tycker inte om äpplet eller mircosoft heller. Fast nästan mer än Reklambolaget. Och det säger inte lite… :)

 • Brödrost

  Hur ser det ut med spotify-alternativ?

  Varit premium-medlem i många år nu, men den ”nya” appen saknar fortfarande funktioner som fanns i den gamla pre-ics. Utvecklarna verkar skita i Android-versionen och fokusera på iOS. Det enda de bryr sig mindre om än spotifys androidapp är android-avdelningen i supportforumet. :D

 • Andreas Lindhé

  Men snälla lilla Spotify, vad har ni satt för idioter på utvecklingsteamet för Android egentligen?
  För att bara nämna några saker jag tänker på så:
  – Landscape-rotation
  – Välja plats för var saker ska lagras (det automatiska tramset får gärna göra ett försök, men nog ska man kunna välja var det ska lagras?)
  – Kunna sortera och söka i listor (!)
  – Kunna visa hela biblioteket
  – Add to playlist, inte bara ”Add as playlist” för album
  Är det så himla svårt att skriva en app? Finns det ingen ni kan anställa som klarar av detta? Känns inte som så svåra funktioner att lägga in direkt…

 • Rasmus Eneman

  Välja plats går genom att ändra i en fil. Iaf. förut gick det dessutom att göra det från appen på ett hemligt ställe.

 • P BOY

  En del av grejerna fungerar på ios-appen, så de kan om de vill. Tyvärr…

 • rootmoose

  Varför får jag fortfarande en grafisk menyknapp i botten av skärmen i Twitterappen? De har kört med actionbar i flera versioner tillbaka, hur svårt ska det vara att sätta menyknappen där som det är tänkt …

 • lol2

  Hm, vet inte riktigt vad det har med mitt inlägg att göra. Ville bara poängtera att gmail/chrome också uppdaterats idag. :))))

 • Xjgj

  Håller med. Appen är ganska bra men avsaknaden av triviala saker som kunderna märker efter några timmar visar att något är seriöst fel hos Spotify. Fast jag tror nog det är hos cheferna felet finns och inte programmerarna. Särskilt som ingenjörerna sitter i Sverige och slipsarna i England. Landet som inte lyckats med ett skit sen andra världskriget.

 • phpanos

  Jag har alltid undrat över en simpel repeat track funktion. Varför finns inte denna på spotify? Måste väl finnas fler än jag som vill kunna lyssna på samma grymma låt som man precis har fastnat för, eller?

 • Har nu äntligen förstått att spotify skiter i bl.a. Androidenheter och Squeezebox.
  Det har ingen betydelse hur många uppdateringar de får fram när appen till grunden är en ren katastrof.
  Har provat WIMP i omgångar och bestämt mig för att stanna kvar. Har aldrig varit med om något problem med vare sig uppspelning(t.ex. i squeezebox version av spotify larmar det för fel vid inloggning eller att låten inte är spelbar i din region) eller inloggning. På wimp kan offlinelåtar, album eller spellistor sparas på telefonen eller på externt sd-kort. Funkar klockrent och med ett vackert och funktionellt utseende.
  Prova nu när det är en vecka gratis så får du se om det passar dig!

 • Andreas Lindhé

  Jo, jag vet. Har själv hackat lite smått för att få den att lagra där jag vill, men det är inte så det ska vara.

 • Andreas Lindhé

  Jepp, tyvärr är det väl så.

 • Skitdrygt, samma sak med Facebook.

 • Daniel Johansson

  Nej, det har jag också undrat över. Hur svårt kan det vara att fixa..?

 • Daniel Johansson

  Fasen vad snygg Twitter-appen blev nu. Kommer lätt börja använda den igen istället för Carbon som ibland blev lite för mycket…

 • Pontus Endlessmind Holmberg

  Det är faktiskt svårare än det låter. Jag är själv utvecklare och har gjort appen GrooveMobile (som låter dig använda Grooveshark gratis i mobilen)
  Finns så många olika enheter, ROM:ar och typer av användare att det nästan är omöjligt att göra en perfekt app. Sen är det svårt att få alla funktioner till alla användare. Jag valde att göra som så, att alla funktioner i appen, ska finns tillgängliga för alla användare (Android 2.3 och nyare). Detta gjorde att jag i vissa fall fått tillbringa mycket lång tid för att göra saker som kanske är standard i 4.1, men inte alls finns i 2.3. Och det med att lägga till så att användare ska kunna välja var saker ska sparas, är mycket svårt. Då sökvägen till de olika lagringsenheterna varierar kraftigt mellan olika tillverkare. Det sättet jag gjort det på har fungerar utmärkt på både Samsung, Sony, SonyEricsson, HTC och dom andra stora tillverkarna, men ibland inte alls på andra.
  Dock är det stor skillnad mellan ett stort företag som Spotify, och mig som hemma-programmerare. Spotify har teoretiskt möjlighet att köpa in en enhet av alla olika modeller som finns, medans jag privat har en mycket mer begränsad ekonomi.
  Bottom line är att det är svårare än det låter, annars hade det funnits många fler utvecklare än det gör idag.

 • brödrost

  Ska kika på det! tack.

 • brödrost

  De behöver inte ens komma på idén för de flesta funktionerna, utan bara ge oss tillbaka de som faktiskt fanns i den gamla versionen. :)

 • Gestur

  Vad gör du här och trollar då om du föraktar Google så mycket? Känns som helt fel ställe men du kanske bara vill sprida din idiotiska dynga?

 • Martin Abrahamsson

  Har du provat Rdio? Också en mycket kompetent utmanare. Android-appen fungerar väldigt bra för både telefon och surfplatta. Men avsaknaden av Digster blev tyvärr en dealbreaker för mig.

 • Wimz3n

  Jag är jätteglad över att spotify fortfarande visar att dom vill göra uppdateringar. Dock så känner jag att finslipningar inte är riktigt vad som behövs. Använder ofta min SGT2 med t-bord och mus och behöver landskapsläge djupt då nacken börjar ta stryk. Sen skulle jag inte ha något emot nån form av ”extended controller” utanför appen. Valmöjlighet till lagringsplats samt att ändra temat.

  Mao, spotify borde vara en plugin till de fungerande spelarna som finns (xing, player pro, BS player mm). Skulle inte ha något emot om de gjorde plugin till WMP på min dator oxå ;)

  Men men, tror det är för mycket att begära. Min programmeringslärare sa en gång att önskemålen från användare är som att skjuta in ett extra plan nederst i en skyskrapa. Det går men det blir ett j-a jobb och oftast på bekostnad av stabilitet och livslängd. Enda sättet är att bygga upp från grunden och det tror jag inte kommer att hända.

 • Daniel Jansson

  Det går lätt att ordna om man bara vill. Installera ”Set Orientation” eller liknande app så är problemet löst. Surt att behöva en app för det jag vet men det fungerar klockrent.

 • jon söderqvist

  IOS-versionen har gett mig mig många gråa hårstrån. Jag kan inte begripa varför Spotify på Ipaden ska ha sämre funktionalitet än Spotify för Windows. Mobiltelefonens begränsande skärmstorlek finns ju inte riktigt på surfplattan.

 • Werner

  Dock kvartstår problemet att konkurrenterna inte har alls samma utbud som Spotify, vilket framgår ganska tydligt när man exporterar spellistor från spotify till WIMP och bara 60% av låtarna finns i WIMP.

 • Markus Nilsson
 • Daniel Martinsson

  Tänk om Twitter någon gång kunde hantera hur pm och tweets där man är taggade är lästa eller inte. Standardprocedur för varje uppdatering (och varje gång man vill testa en ny klient) är att öppna/scrolla igenom de där två för att få dem avmarkerade.

 • hobs0n

  tackar! set orientation funkar finfint för att tvinga Spotify i landscape :)

  Undrar om Spotify överhuvudtaget ser folks önskningar/klagomål eller om dom skiter i det… Är ju som ni säger så mycket självklara saker som saknas så det mesta måste jag göra med datorn… Ska kolla alternativ mer_nu :)

 • brödrost

  Dom skiter i det. Supportforumet är fullt av klagomål på den nya android-appen, men det är extremt sällan någon från spotify visar sig där. Dags att söka upp en ny tjänst för sin musikstreamning.

 • MrMusic

  Spotifyappen är så sjukt dålig. Krashar, vägarar spela musik och måste startas om stup i kvarten. radio funkar inte när man stoppat musiken för att göra annat då måste man välja radio igen och kan inte bara fortsätta lyssna. Kan nämna massor av andra problem, hoppas uppdateringen åtminstone hjälper mot några fel.

 • G.

  Bara det att man inte kan lyssna på topplistorna via appen är fruktansvärt irriterande…

 • Andreas Lindhé

  Det du säger stämmer, och måste självklart erkänna att jag inte hade kunnat göra det bättre själv (än). Men det mesta som folk saknar är så banala saker (och som dessutom har funnits i tidigare/andra versioner av appen), så jag kan inte se något skäl till att de inte skulle klara av att implementera dem. Tänker främst på att välja path för var offline-data lagras. Men med den begränsade programmeringskunskap jag har vågar jag nog lova att det är enklare att skapa en liten knapp som låter dig välja vilken mapp man vill lägga allt i än ett automatiskt skript som ska avgöra vilket utrymme som är lämpligast.

 • Peter Hjalmarsson

  Men är det ”interna SD-kortet” (á la Samsung), eller det riktiga SD-kortet?

 • David M Whittley

  Tack leolulz.

 • Nicklas

  Allt du nämner är sant, men det skall inte hindra ett stort företag som Spotify att utveckla en app. Herregud, det är inte omöjligt, det gäller bara att dom får tummarna ur röven och arbeta lite.

 • Nicklas

  Inte många rader kod, det är bara dom som är lata!

 • Detta är det enda som gör spotify bättre än wimp. För min del räcker det med 60% nu men jag kan tänka mig att wimp jobbar på att utöka mängden musik. Tyvärr har jag inte märkt någon större ändring i spotifys appfunktionalitet så att man slipper yra omkring bland gamla samlingsplattor för att man vill komma åt nyutgivna album. En enkel funktion som är ett måste i denna ständigt tillströmmande och utströmmande musikdjungel.

 • Ja jag har provat Rdio, men de har inget app till squeezebox så då är jag inte intresserad.Vill inte pensionera min musikanläggning i vardagsrummet än

 • hobs0n

  Sorgligt.. Jag prövar nu Rdio, verkar än så länge bättre, framför allt GUIn! Är dock några playlists som blev ganska rejält minskade sedan överförningen från Spotify till Rdio :/

 • Max

  Lite så jag känner också. Det finns alternativ herregud, folk är så jävla frälsta av just spotify.

 • Svaret på din fråga: Det hamnar på det externa. Prövade alldeles nyss och funkar hur bra som helst…..
  Har själv samsung och kollade så att det hamnade på extsdcard som det heter

 • Complainers change their complaints, but they never reduce the amount of time spent in complaining.

 • Marcus

  Vilket absolut inte visar någonting då apparna till respektive operativsystem skrivs på olika programmeringsspråk (rätta mig om jag har fel, men så vitt jag vet skrivs Androids appar mestadels i Java och iOS appar i C/C++/C#) och den ena till ett operativ med ett väldigt begränsat urval av enheter (iOS).

 • gf

  En värdefull grej som endast finns till Android och ej iOS är att snabbscrolla på sidan av, Det saknar jag mycket på mina iPads.

 • Johannes Norrbacka

  Landscape-rotation får man ju genom t ex rotations-appen Ultimate Rotation Control

 • Pontus Endlessmind Holmberg

  Visste faktiskt inte att dom haft dom funktionerna tidigare. För då är det ju självklart att dom borde kunna göra det igen :P
  I min app, så gjorde jag ett script som ska hitta alla lagringsenheter, och visa alla som är större än 512Mb. Alla under det är inte värt att lagra massa musik på, då det hade blivit fyllt snabbt. Dock är det svårt att hitta alla lagringsenheter på alla android-enheter då deras sökvägar kan variera kraftigt. Och nu ska jag lägga till så att man kan skicka spellistor över blåtand och NFC. Det är saker som ett företag lätt borde fixa, men för mig som gör detta på min fritid och dessutom ensam så är det svårare och tar längre tid :P

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 6. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons