Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Om Nokia började tillverka androidmobiler, skulle du då skaffa en Nokia igen? [Krönika]

Postat:
11:22 - 2012-05-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


Nokia är fortfarande en väldigt stor mobiltillverkare men efter 14 år på tronen är de inte längre störst i världen. Själv är jag förvånad över att de inte petades ner tidigare. I många år har det känts som Nokia sakta men säkert varit på väg utför.

Tillverkaren harvade vidare med Symbian alldeles för länge, trots att plattformen hade blivit förlegad och inte alls kunde hänga med de moderna systemen i vare sig funktioner, gränssnitt eller ekosystem. Nokia reagerade för sent och konkurrensen från iOS och Android blev för stor.

Jag skaffade Nokia N73 år 2006 och det var min första mobil som verkligen kändes som en liten dator. Det gick att göra nästan vad som helst med den och jag kunde emulera alla mina gamla TV-spel. Symbian passade utmärkt för candybar-formatet och Nokia tillverkade några av de allra bästa smarta telefonerna på den tiden. Sedan gjorde pekskärmarna entré med dunder och brak i och med iPhone och Android.

Symbian klarade inte övergången till ett pekskärmskontrollerat system. Det så kallade Symbian ^1, eller Symbian 5th Edition, hade så många pinsamma designmissar i gränssnittet att jag undrade om de ansvariga var väldigt inkompetenta, påverkade av någon ny och bisarr drog, eller både och.

Nokia gjorde miss efter miss. Vissa tabbar var smått oförklarliga, som att tillverkarens programbutik OVI Store för det mesta inte ens var förinstallerad på flaggskeppet Nokia N8 när den släpptes. Rapporter dök upp om hur Nokia hade sega interna system och att det kunde vara svårt att genomdriva de allra minsta förändringar på grund av administration och onödiga regler.

Symbian 5th Edition

Symbian 5th Edition

Den finska tillverkaren hamnade inte bara efter mjukvarumässigt utan även på hårdvarufronten. Satsningen på Linux-baserade plattformarna Maemo/MeeGo verkade lovande ett tag men rann i stort sett ut i sanden. När Google presenterade sitt system ansåg vissa att Nokia borde börja tillverka androidmobiler.

Om Nokia i egenskap av världens största mobiltillverkare i ett tidigt skede gått in och satsat på Android hade företaget mycket väl ha kunnat åtnjuta den ställning Samsung nu istället har. Samsung trodde som bekant på Android och är nu världens största mobiltillverkare.

Men ett extremt starkt varumärke och med den goodwill Nokia faktiskt hade skapat skulle de lyckats sticka ut bland andra tillverkare av androidenheter bara genom att vara Nokia. De hade fått ett försprång redan från början.

Nu satsade som bekant dock inte Nokia på Android. Kanske var de för stolta för det? De var ju minsann störst i världen, trots allt – vad skulle kunna hota Nokia? September 2010 sa Nokias Anssi Vanjoki att om Nokia använt Android hade det varit samma sak som att ”kissa i byxan för att bli varm”.

Med det menade han att det kanske skulle ha hjälpt för stunden men inte varit någon hållbar lösning. Android har inneburit ett uppsving för de flesta, om inte alla, tillverkare i Open Handset Alliance, men det är svårt att sia om hur det hade gått för Nokia ifall de omfamnat Googles plattform.

Den 21:a september 2010 blev före detta Microsoft-anställde Stephen Elop ny VD för Nokia och han ersatte därmed Olli-Pekka Kallasvuo. Strax därefter skrev Elop sitt berömda och hyllade memo i vilket han jämförde Nokia med en brinnande oljeplattform. I februari 2011 meddelade Elop sin nya strategi för Nokia: tillverkaren skulle till sist överge Symbian och MeeGo och istället satsa helhjärtat på Microsofts mobiloperativsystem Windows Phone.

Detta drag har hittills resulterat i Lumia-serien. Den färggranna Lumia 900 som släpptes nu i vår har från många håll hyllats som den bästa Windows Phone-mobilen hittills, även om ungefär lika många ansett att den bästa Windows Phone-mobilen ändå är sämre än vad Android och iOS har att erbjuda.

Häromdagen menade Deutsche Bank att Nokia kommer fortsätta tappa marknadsandelar om tillverkaren inte hoppar på androidtåget. Nu är det väldigt osannolikt att Nokia skulle börja göra androidmobiler, i alla fall de närmsta åren. Men låt oss leka med tanken.

Om Nokia började tillverka mobiler som kör Android, skulle de kunna ro hem det då? Hade ni varit intresserade av en androidmobil från Nokia just för att det hade varit Nokia som gjort den?

Tycker ni att Nokia trots satsningen på Windows Phone borde bredda sin arsenal och dessutom släppa androidtelefoner? Diskussion kring Nokia, Android, Windows Phone, framtiden och det förflutna välkomnas i kommentarsfältet!

Tipstack till Carl!


 • Luigi

  Det är mycket möjligt

 • Pelle

  Aldrig

 • Andreas

  Detta är det dummaste Nokia skulle kunna göra. Då går man från att vara relativt unik med ett helt ok operativ till att vara ”en i mängden”, och då kommer raset att komma fortare. Varför? För att vem vågar investera i ett företag som går på ett nytt OS för 3-4 gången på 2 år? Problemet för Nokia ligger i att Symbian-kurvan sjunker fortare än WP-kurvan går uppåt. Det rättas inte till med att byta OS ännu en gång. Håll fast vid WP7, och låt det bära eller brista. Det är inte på något vis kört för Nokia än, men det är tuffa tider inkommande.

 • Speedster

  nej 

 • vinylens

  Hade med en N73 som jag var väldigt nöjd med.
  Nokia med Android hade säkert kunnat funka bra.

 • Mangeman

  Leverera en stilren, högpresterande mobiltelefon så hade jag övervägt det.

 • Glada Laxen

  Ja absolut.. Nokia är ju kända för bra hårdvarukvalite. De hade lätt varit med och krigat med Samsung idag. Förmodligen hade de haft ett eget formspråk också vilket sony ericsson är bäst på idag. HTC och Samsung är för generiska där tycker jag.
  PS. Saknar en poll i nyheten.

 • Mailaren

  Jag har en Nokia N9 som jag använder i detta nu, med Android installerat. Nokia har redan Android 4.0 tillgängligt, dessutom till en av de friaste telefonera någonsin.

 • Oscar Nilsson

  Ja! Funderar allvarligt på att köpa en begagnad N9 och installera NITDroid (ICS) på den, åtminståne när den gått ur Alpha! :)

  http://forum.nitdroid.com/index.php?topic=335.0 

 • Kvillen

  Haha, underbar rubrik, precis som om alla har ägt en Nokia x)

  Jag har iofs haft ett gäng, 5110, 3210, 3310, 5510, N-gage, 8310 sen gick jag över till SE :) och nu Samsung

  Men jag skulle överväga en nokia om de släpper någon med highend hårdvara, därför jag körde på en SII senast :)

  mvh

 • elCapra

  SonyEricsson var med från början på Android men det blev ingen ”hit” direkt pga deras tabbar just från början

 • Mailaren

  Sök på nitdroid så kan ni läsa mer.

 • Jag funderar starkt på att skaffa en Nokia som nästa telefon, med WP. Jag tycker inte att Android är en avgörande faktor för mig längre. Sen så gör Nokia otroligt sexiga telefoner.

 • Marre

  Riktigt bra artikel!

 • Katanken

  Nej!

 • Jonathan Berntsen

  Har alltid, tidigare använt Nokia, men tål inte Windows varken på telefonen eller PC. Men om de satsat på Android är det mycket möjligt att man skaffar sig en. Har alltid gillat deras design, och allmän känsla på telefonerna.

 • Dridde

  Ja det skulle jag…Efter min HTC Desire har jag nu skaffat en Lumia 800. Nokia är alltid det bästa valet. En gudomlig tanke skulle vara nokia + android, men det skulle förstöra för de sjävla.

 • Personligen är jag toknöjd med min Samsung Galaxy S2 som jag äger nu. Flickvännen äger en Galaxy Note som jag får leka med ibland och min nästa mobil blir en Galaxy S3, som är förbokad. Jag är väldigt nöjd med just Samsung just nu och även om Nokia skulle släppa en mobil med Android innan en EVENTUELL Galaxy S4 släpps så tror jag knappast att jag skulle byta tillbaka till Nokia, som jag ägde innan jag bytte till en HTC Desire.

  Men det är klart, man ska aldrig säga aldrig… 

 • Jag tycker att WP verkar vara ett väldigt bra och kompetent system och jag vågar påstå att det är mer nytänkande och innovativt än Android och iOS (eftersom både Android och iOS i mångt och mycket liknar de vanliga dator-operativsystemen, anpassade för mindre skärmar och fingerstyrning, medan WP inte liknar något som funnits innan – alltså mer nytänkande).

  Det som kommer avgöra väldigt mycket för WPs framtid är hur bra dator- och tablet-OSet Windows 8 kommer att lyckas. Antingen floppar det och då floppar WP också och så får Microsoft antingen byta strategi helt eller fortsätta vara stolta och dö en långsam död.

  Men om det däremot lyckas och Microsoft fortsätter sin dominans på datormarknaden kommer det vara en god anledning till att skaffa en WP-mobil också – eftersom det förmodligen kommer att finnas fördelar med att ha Windows i alla sina grejer.

  Det är spännande och svårt att sia om. Jag tror jag hoppas på att Microsoft lyckas. Men vad händer om Windows 8 (och WP) floppar? vem tar över datormarknaden? Vilket blir det största operativsystemet? Är det Apple, Mozilla, Google eller Linux i nån annan form, som tar över? Hur ser datorer och operativsystem ut om 5-10 år?

 • Vidde

  Verkligen enda anledningen till att jag sitter med en Samsung istället för en Nokia nu är för att det inte fanns en Nokia med Android. Nokia har bäst kameror på sina mobiler och jag saknar verkligen Zeiss-linsen jag hade innan jag köpte HTC.

  Vi får se vilket OS Nokia kör när det är dags för nästa mobil.

 • Emil Åkered

  Nej, fast ändå ja. Jag skulle kunna tänka mig en Nokia redan nu, och märket skulle i mina ögon bli mindre intressant med Android. Trots det sistnämnda operativsystemets popularitet finns det redan en hel hög duktiga tillverkare, och det känns som marknaden är lite mättad.

  Med WP sticker Nokia ut, har en unik profil som kan bära eller brista. Tycker det är alldeles för tidigt att ge en dom på den fronten ännu, om ett år eller två kan vi se resultatet. Personligen är jag intresserad av WP7, och tror att WP8 kan bli riktigt bra om MS spelar sina kort rätt.. Den som lever får se.

 • Marre

  Vidare tror jag att windows phone kommer att skörda marknadsandelar vid lansering av win8 till datorer osv. Det blir en gemensamt gränssnitt och med tanke på hur många win datorer det finns blir det lätt och smidigt att gå över till win phone.

  Dock förstår jag inte mig på varför Nokia endast begränsar sig till win phone. Känns som att lite skjuta sig i foten med tanke på att alla andra mobiltelefontillverkare kan välja mellan win phone och android. Det gäller att microsoft ger ett grymt avtal till nokia annars så kan det vara bland det dummaste jag har läst på länge.

  Tyvärr verkar Nokia likt greker vara för stolta över sin historia och tror att de kan klara sig bäst själv och sitta inburade med sina projekt utan att kolla ut var som efterfrågas på marknaden. De lider av rak ryggrad och är för stolta för sitt eget bästa.

 • Pontus Frostvik

  Ge mig en N9 på 4.7 tums skärm med Android och du har garanterat en köpare.

  Naej men ärligt talat, jag tycker Windows Phone är intressant. I höst kommer det antingen skjuta i höjden av framgångar eller falla ihop totalt beroende på hur det går för Microsoft med Windows 8. Gillar folket tiles så kommer allt fler köpa Windows Phone. Hoppas det går bra för ser hellre att det finns två konkurrenter till Android än bara en (iOS)

 • Nej

  Om Windows 8 floppar så bibehåller Microsoft datormarknaden, precis som när Windows 7, Vista, och till viss del även XP floppade, för det finns helt enkelt inga alternativ. (Säger jag som använder Argh Linux, vill jag peta in här) Och hur tänker du när du föreslår Mozilla eller Google? Har de ens något som kommer i närheten av ett riktigt OS för icke-tablets/smartphones? Möjligt att saker ser annorlunda ut om 10 år, men att titta på hur det går för Windows 8 kommer inte ge dig mycket att sia om.

 • Mycket möjligt. Nokia gör rätt bra telefoner med hög kvalitet. Men för min del skulle de vara tvugna att släppa något som ligger jämsides rent hårdvarumässigt med resterande tillverkares flaggskepp. 

 • Cheap

  Nokia har i princip alltid varit snuskigt bra på hårdvara, främst när det gäller byggkvalité. Det är som sagt mjukvaran som varit den stora akilleshälen. Hade de hoppat på Android i ett tidigt skede hade det resulterat i extremt bra mobiler som hade fått utvecklingen att gå ännu fortare. Som det ser ut idag kan nog inte Nokia göra sån stor skillnad med en ny Androidmobil.  

 • Mattias Jacobsson

  Apple plockar andelar från MS och växer rejält. Floppar win8 (vilket verkar väldigt troligt) lär den trenden öka hos konsumenter.

 • Don

  Undrar vart Nokia hamnade efter på hårdvarufronten???

  Möjligtvis att de kunde haft ngt snabbare processorer men symbian är inte så krävande som android och iOs.

  Men kamera, inbyggd fm sändare (som funkar super), deras nokia maps, 3,5 mm (som de haft länge i mobiler), dedikerad kameraknapp.

  Gillar min S2:a skarpt men om nokia o samsung samarbetade med en androidlur så hade det varit godis i mina ögon! Hade en hel del symbian lurar innan o gillar deras system o har en N900 o haft en N9 (meego/maemo) underbara system som tyvärr blivit förbiseeda av användare/tillverkare/apputvecklare.

  Tycker Nokias problem är ledning o tron på sig själv att d är ”bäst”.

  Nokia Pureview 808 med vanilla ics! 4,2″ skärm med fm sändare o 2200mha är fan en dröm!

  Glöm inte att nokia började med nfc för ett par år sen men d fick inte fäste. 

 • Robin

  Ja, det skulle jag! Nokia tycker jag är riktigt bra på hårdvara.

 • japp

  japp

 • Martin Holmstedt

  För att Nokia ska kunna ta sig in på Android marknaden behövs ett flaggskepp som ingen skådat. En mobil som har det allra senaste inom hård- och mjukvara. Sen behövs en väldig marknadsföring, men om detta skulle infalla tror jag inte att Nokia skulle återuppta tronen igen.

 • Ja, precis i början gick ju SE med vinst när de började med sin Xperia-serie. Visst misstag gjorde de, men de sålde relativt bra. Inte i klass med Samsung eller HTC. Det som däremot gjorde att SE fick problem var däremot olika katastrofer som t ex ett vulkanutbrott som gjorde att de inte hade tillräckligt med lurar för att mätta tillfrågan. Dessa gick ju då till de som hade. T ex Samsung. Sedan kom ju kärnkraftkatastrofen (som i sig också berodde på en naturkatastrof) som då gjorde att Fabriker i närheten som utvecklade delar till just Sony Ericsson inte kunde göra detta, p g a strålningsrisker. Så SE var lite för litet för att inte känna av detta. Så fort de fått lite kontroll igen, så gick ju vinsten upp något.

 • Nä, jag tror faktiskt inte att NOKIA borde gå in på android. De borde faktiskt fortsätt utveckla Meego, men nu får de väl gå in i Tizen som är det som blev över av systemet. :-)

 • Vandreew

  Självklart hade man köpt en, Nokias kvalitet kommer ge dem ett bra startläge. De behöver ju inte överge Windows för det… bredda sitt sortiment bara, en kvalitets androidlur med grym kamera osv vem skulle säga nej?

 • Aleex El Rey

  Då skulle de nog kriga i samma plats som Sony ligger på nu. Men däremot är det ingen som vet om vi hade sett Nokia över Samsung. Tycket att deras nya Pureview 808 är inget att hänga i julgranen, ser väldigt laggigt ut trots dual core. När ska Nokia skärpa sig och producera mobiler som revolutionerar? Istället för att satsa pengarna på 41 megapixel kamera så borde dem satsa på WP7 mer än vad de gör nu! I mitt tycke kan man jämföra Nokia med företaget Nintendo som har varit ett renodlat tv-spelsföretag men ändå producerar dem Wii U som har i stort sett samma specs som Nintendo Gamecube hade för ett X antal år sedan.

 • Daviddator

  Bara de fixar ihop en bra snygg en så visst jag gillade nokia när jag hade den för massa år sen 

 • Sillstrypare

  Jag tror om inte alla, så har de flesta har gjort just det. Kanske inte privat, men genom jobbet
  Jag blev påtvingad min första Nokia 2110 genom jobbet, fast jag ville ha en Siemens S4
  Ungefär som nu med iphone. Företaget frågar vilken lur vi vill ha och att alla får välja fritt. Sedan fick alla Iphone, för de sa att det är den luren som alla egentligen vill ha i a f

  På frågan om jag skulle köpa en Nokia är svaret: Om de är intressanta så är de intressanta. Vilket OS de har spelar inte så stor roll i min värld, bara det funkar bra och att det finns ett ordentligt stöd för plattformen. 

 • inzza

  Apple kommer aldrig kunna plocka hem hela marknaden om de inte går ner i prisklasserna också. Det finns väldigt många som är ute efter en 15,6″ för 4000-6000. Apple finns inte ens i det segmentet. Därför spelar det nästan ingen roll vad som händer med W8 för alla behåller bara W7 tills W9 kommer.

  Själv blev jag imponerad av WP 7.5 när jag testade det fast det kändes inte riktigt färdigt. Jävligt smidigt hur allt är integrerat och ryktena säger att även Skype kommer vara integrerat i WP8. Jag hoppas på stöd för tredje parts integrering i WP8. DVS typ Whats App kan göra en app som man aldrig behöver öppna utan kan användas direkt från meddelanden. Jag väntar in WP8, den nya iPhonen som antagligen kommer vara den största förändringen på länge innan jag väljer nästa telefon. Android lurar släpps det å löpande band så där är det inte lönt att vänta, det släpps alltid något bättre efter en vecka.

 • Daniel Forsberg

  Men du förutsätter ju att de skulle byta till Android vilket de inte behöver. De kan ju använda båda plattformarna då det dem är mest kända för är hårvarutillverkningen, men nu kanske det är försent då de förknippas starkt med Windows Phone här i väst. 

 • c4lamity

  Nokias styrkor har varit hårdvaran och djärv design. Den gigantiska svagheten är naturligtvis mjukvaran och jag tror Nokia skjuter sig i foten riktigt rejält med en bazooka för att de inte svalde sin stolthet tidigare och började med android …så att säga.

 • modstar

  Nokias kameramobiler med xenon blixt skulle jag inte tacka nej till med android

 • Peter

  Absolut! Med rätt hårdvara och en trevlig design så skulle jag gärna köpa mig en Nokia igen.

  Nokia är trots allt fortfarande en av de största. De kan säkerligen marknadsföra en/flera Android mobiler riktigt bra. Och om den är tilltalande och till rätt pris tror jag många skulle känna sig trygga med att köpa en Nokia.

 • Se_em

   ABSOLUT!!! dem gör ju grymma kanske dem bästa hårdvara men utan ANDROID är dem inte värt något.

 • Ralzune

  Nepp.

 • Så länge de inte tar med sig sitt fula Symbian gränssnitt/ikoner, så varför inte! Lumian verkar väldigt trevlig :)

 • pmugghc

  Jag tycker det var helt fel av Nokia att lägga alla egg i en korg! De var stora nog att köra både WP7 och Android. Nu kommer deras kassa att vara tom i slutet på nästa är medan deras obligationer har junk status så det blir dyrt för dem att låna mera pengar.

 • Derpintheherp

  Nokia och Windows Phone är helt underbart! Behövs ingen android i deras telefoner.

  Microsoft ger 1 miljard dollar om året till Nokia också. Eller nåt liknande.

 • Andreas

  Det jag svarade på var det faktum att det ryktas att dom skulle byta. OM dom tänker i dom banorna så är dom HELT ute och cyklar. :) Jag jobbar för Nokia, jag har sett väldigt många som snackar om Android ska rädda NOkia efter WP har fallerat. Men det har det ju inte än :)

 • mosfett

  För min del hade Nokia gjort sitt redan när Sony Ericsson släppte T300.
  Och det var då redan 2002.
  Så nej tack, ingen mer Nokia för min del, oavsett vilket OS dom använder.

 • pmugghc

  Tror inte att Metro gränsnitet slår igenom för vanliga PCs och notebooks. Möjligen på tablets, men de har ju strulat till det med dels Win 8 (for x86) sen Win RT för ARM, som inte kommer att kunna köra gamla x86 apps.

 • David

  Kanske det kanske men det kan även bli en nokia lur med windows phone när det os:et är mer moget än vad det är i dagsläget när fler funktioner finns jämfört med android t ex. 

  Annars anser jag fortfarande att både Nokia och SE (nuvarande sony) är de som är mest kompetenta vad gäller både kameror på mobiltelefoner och ljudkvalité vid uppspelning av media eller vid rena samtal. Samt att de har kvar många av sina gamla funktioner. Nokias Ovi maps är inte helt fel och de har sedan länge legat framför flera andra i tiden om gratis och bra navigering. Visserligen har google kommit en bra bit med maps jämfört med hur det var förut fast navigeringen är fortfarande inte lika bra som nokias. Sedan var det ju nokia som först tog fram nfc även om det inte blev populärt och nu verkar alla vilja ha nfc även om väldigt väldigt få använder det eller vet vad de ska använda det till ännu.

 • Twirre

  Att nokia endast satsar på WP är väl pga av dealen dem gjirde med MS. Nokia fick ju snuskigt mycket pengar för att satsa på WP. Så antagligen har MS ställt hårda krav på Nokia.

 • TheNewGalaxyiPad3

  Nä, men om de släppte en ny Maemo mobil så skulle jag lätt köpa!

 • @Kalle

  Det skulle jag kunna tänka mig.
  Hade Nokia ett bra tag på 90-talet och gillade deras kvalite. Hade tom den förasta Navigator’ som var deras första smartphone, stor som en tegelsten men mycket trevlig.

 • Stal

   Fast på datormarknaden så är Windows större än alla andra operativ tillsammans så nog lär det dröja innan iOS ens är nära Windows.

 • Johan

  Det är inte helt omöjligt. Jag har alltid varit nöjd med mina gamla nokia mobiler.. Förutom min senaste. deras första touch mobil. 

 • Adam

  ”även om ungefär lika många ansett att den bästa Windows Phone-mobilen ändå är sämre än vad Android och iOS har att erbjuda.”

  Källa på det? Alla oberoende reviews jag läst om Lumia 800 har hyllat WP7 över både Android och iOS, även om det såklart fortfarande inte går att konkurrera i antalet appar. Min personliga upplevelse av Lumia är också att Windows Phone har väldigt mycket som Android saknar.

 • bAAbss

  Lumia 800 är en jävligt bra telefon, men det är mjukvaran som flaskar…
  Hade lätt tagit en nokia framför en samsung om båda körde android.

 • Hade nog inskaffat nokia n9 om den fått android

  Eller om dom överhuvedtaget hade satsat på deras egen plattform mer seriöst

 • Jag tänker på hur marknaden kokar och alla står på tå för att vara så flexibla som möjligt när marknaden svänger.

  Både Mozilla och Google har varianter på operativsystem på gång och om W8 floppar skapar det ett hål som någon ”nykompling” kan utnyttja innan Microsoft hinner kompensera och göra ett nytt OS.

  Ingen vet idag om datoroperativsystemen om 5-10 år kommer att likna Windows 7, Windows 8, Android, Google Chrome eller Linus mest.

  Vad jag menar är att om W8 floppar, kommer kanske operativsystem som ett uppskalat och vidareutvecklat Android, eller webbaserade operativsystem som Chrome och Mozillas variant, där allt är baserat på html5-appar, att slå igenom innan Windows hinner göra nästa operativsystem som lyckas.

  Tekniken är redo ett helt nytt system som inte bara är en vidareutveckling av en kedja av operativsystem som hållt på sen början av 90-talet.

 • Joni Larsen-Haikarainen

  Hade (eller har snarare fortfarande) en Nokia N95 då jag andvände den var jag MYCKET nöjd! Och hade Nokia gjort mobiler med Android hade jag sannolikt använt en Nokia även idag. För mig var de en dyster dag när jag läste att Nokia skulle bli MS exklusiva.

 • wp7 är så tråkigt att klockorna stannar, jag har en som jobb mobil och kan inte förstå att det säljer över huvudtaget. Tråkigt att använda tråkigt att titta på. Animeringarna ´är kanske roliga i tre sekunder men sedan ett operativsystem för den som vill begränsa sig.

 • wp7 är så tråkigt att klockorna stannar, jag har en som jobb mobil och kan inte förstå att det säljer över huvudtaget. Tråkigt att använda tråkigt att titta på. Animeringarna ´är kanske roliga i tre sekunder men sedan ett operativsystem för den som vill begränsa sig.

 • Twirre

  Det är nog just det de inte kan iom deras avtal med MS.

 • Hmmm

  Förstår inte varför alla skriver om att Nokia skulle ha bra byggkvalite?
  Min N95 var nog det plastigaste jag någonsin haft, den knakade och knarrade bara man tittade på den.. men en jäddrans bra kamera hade den..

 • Hmmm

  Vad saknar android som wp har? exempel tack..

 • Håller med wp är så tråkigt att det är svårt att förstå att det säljer, vad ska jag välja idag röda fyrkanter och vad kul imorgon ska jag väla blåa:) :) wp7 begränsar dig som människa. Det värsta är nog att du måste änvända bloatware zune för att kunna överföra filer. sedan en sådan sak som att tanjentbordet i horizontellt läge inte går ut i kanterna. Jag vill sälja min wp.

 • Hmmm

   ägg och aktier!

 • Det som är fantastiskt med Android är alla 3dje parts program som gör din telefon oslagbar:) Tex mängder med tanjentbord att välja mellan.

  Är det ingen som förstår att Nokia är köpta av MS. MS har så mycket pengar som det har fått pga av att de haft monopol under många år. Det finns banker som har aktier i MS och gör allt för att få ms att lyckas. Man kan nog säga att det var bankerna som placerade Elop på Nokia.

  Jag som trodde att levde i ett demokratiskt samhälle:)

 • Super

  WP7 är helt underbart, flytet är flera gånger bättre än de IOS och android ens skulle kunna komma nära till. MEN…det är ju så förjumlande tråkigt!
  Varit lite sugen på en Lumina, då dem är riktigt fina telefoner…men då är det WP7 som gjort att jag hållt mig ifrån det…Kört en Omnia 7, otroligt fin telefon, för ynka 2000 fick man en enkärnig 1GHz chip, 8MPX och full HD inspelning…även WP7. Det var väl detta som gjorde att jag sålde den och köpte en 3GS för pengarna istället… (gjorde ont i ögonen pga skärmen första veckan), och nu är den utbytt till en underbar HOX :D

 • Ja, jag skulle nog köpa en Nokia. Nokia är, bortsett från SE och Apple, en av dom få som kan det där med design. :)

 • Moahahaha

  Tre grejer jag direkt saknar sen min optimus 7 gick sönder och jag skaffade android.
  Ett bra flyt i systemet osv trots hårdvara som skulle vara kass på en android.
  Bra smidig integration med MSN och Facebookchat saker folk skriver i facebook chat kan jag få i samma tråd som SMSen från samma person om jag vill(har android något bra sådant länka gärna) 
  Xbox integrationen.

  Men samtidigt finns det grejer som inte o7 an hade som finns i android. Antar att det går hyffsat jämnt ut och man får prioritera.

 • Ett laggfritt gränssnitt. 

 • R2D2

  Det som fick mig att ta avstånd ifrån Nokia var symbian. Hatade systemet från första början. Har tidigare kört med många Nokia. på den tiden (sent 90-tal) så stack dom ut med mkt bra batteritider, trevligt ui, och sjysst design. Prövade lite Se däremellan, men sen när jag skulle hitta tillbaks till Nokia, så stötte man på symbian o h tappade suget helt. Då var HTC Hero mer spännande med Android, och sålänge Nokia inte släpper en android, så lär dom inte fånga mitt intresse igen. Med tanke på hur bränd jag blev på deras symbian lurar, så kommer det krävas en hel del av dom för att jag öht en kommer ett känna o klämma på en ev. Android från Nokia. så illa tyckte jag om symbian som dom höll så högt o h försvarade med näbbar och klor.

 • Hmmm

  Jadu stackars de som skaffat HTC One X eller Galaxy S3 det måste ju lagga så hemskt i UI så enheterna är helt oanvändbara… suck

 • Nokia var faktiskt det som fick mig att byta bort min Galaxy 2a och jag har varit grymt nöjd med Windows Phone och Lumia 800 hittils så pass att jag nu kommer byta upp mig till en Lumia 900 så snart den kommer.

 • Mattias Jacobsson

  Absolut, det jag ville påpeka är att det finns konkurrens. Jag tror aldrig vi kommer få se sådan dominans som MS haft igen på datormarknaden.
  Sen tillkommer ju konkurrensen från telefoner / surfplattor som kan dockas till skärm/tangentbord och erbjuder tillräckligt med funktionalitet för väldigt många.

 • pmugghc

  Ägg ja, aktier nej! Det är Nokias ”debt rating” som har sänkts:

  http://www.forbes.com/sites/ericsavitz/2012/04/24/nokia-debt-rating-downgraded-to-junk-status-buy-fitch/

 • Du behöver inte använda Zune om du inte vill, du har ju 25 gb skydrive gratis och kan antingen köra över filer till skydrive via web eller med appen till PC & Mac. däremot bör du använda Zune om du gillar musik för det är sjukt snyggt och du får over the air synk om du bara bockar i bocken. Det finns mycket du missat….

 • Marcus Lindblad Engborg

  Vadå igen? Jag har aldrig haft en Nokia. 

 • bobkitten

  Förutsatt att det är i en snygg nalle, som just L900 exempelvis. Annars tycker jag Nokia har en förkärlek för onödiga designdetaljer som kurvor, böjar, skåror och konstiga färger på allt som inte passar ihop ens med sig själva. På det viset passar det dock med Windows PhoneOS, det är också ett gytter av fula påhitt SSOM olika SToRA bokstäver HäR och där fÖr ingen nytta alls annat än att vara konstigt. Så, nja är kanske svaret.

 • bobkitten

  Windows börjar som bekant för de flesta att lagga efter några veckors användande och ökar därefter konsekvent tills det är ”dags att köpa ny hårdvara”. Androider laggar under sin livstid likadant som efter specifikation.. ;)

  Har testat många WP-lurar som beter sig exakt så som vanliga WOS gör, och alltid gjort.

 • Hmmm

  ”medan deras obligationer har junk status”
  de har aktier inga obligationer…

 • Andreas Lindhé

  Jepp. Jag har mycket god erfarenhet av mina tidigare Nokia-mobiler, så om de hade erbjudit Android hade jag lätt köpt deras värstingmodell. :)

 • R Lubdgren

  Nokia n9 har sålt mer än lumia som har fått ännu mera reklam och tillgänglig i flera länder…
  Kör på MeeGo, swipe är ju helt underbart och batteritiden går också få bra med de oprativet. 

 • Daniel Forsberg

  Det är möjligt, jag vet inte då jag inte har sett avtalet.

 • pmugghc

  Du är ute och cyklar. När bolag lånar pengar så är ett sätt ”bonds” dvs obligationer. Det är dessa som fått ratingen ”junk”. Inte aktien.

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Bond_credit_rating

 • Boris

  nokia är döda, dom kommer aldrig repa sig efter senaste årens felsatsningar. dom var kung på den tiden mobiler handlade om vilken hårdvara de hade, så är inte längre fallet. dom kommer att bli uppstyckade och sålda. om de idag bestämde sig för att börja göra androidmobiler tar det för lång tid innan de får ut en som kan ”rädda” dom. nokia förlorar grymt mycket pengar nu, deras kassa kommer inte att räcka. sorry, men nokia går i exakt samma fotspår som ericsson gjorde. 

 • uno

  Varför inte, om hårdvaran är bra och priset är rätt. Men det lär nog inte bli några Android lurar från dem de närmaste åren.

 • Hmmm

   http://www.n8fanclub.com/2012/05/101-reasons-and-facts-why-not-to-buy.html

 • SImon

  Har använt Nokia 15 år, de senaste åren har jag dock valt androidbaserade telefoner p.g.a utbudet av applikationer. 
  Skulle Nokia välja android så skulle det bara finnas ett val av tillverkare; Nokia.

 • Hmmm

   ok.. cyklar vidare..

 • AlexanderKolosoff

  Risken hade varit stor då. :)

 • Nokia har alltid haft hårdvara som jag har gillat. Kanske inte allt men det mesta. Min N70 var en fantastisk mobil när den kom och skulle jag få en Lumia fast med Android hade inte klagat. 

 • Adam Karlsson

  En android mobil i Lumia design är helt klart en fin grej.

 • Jeo

  Jag var något av en fanboy av Nokia tidigare, men HTC One x har tagit över den platsen nu och jag skulle nog ha väldigt svårt att ta steget tillbaka till Nokia igen..

  jag håller mig nog till HTC eller Samsung framöver..

  Fan, vad trångsint man låter.. ;)

 • Helge

  Jag skulle lätt välja Nokia som nästa mobil om det varit android. Valet av android blir enbart på utbudet av appar då jag inte litar på utbudet för wp7.

 • Exodite

  Förmodligen inte.

  För mig sitter det inte enbart i Windows Phone, även om jag personligen inte är det minsta intresserad av den platformen, utan hela ‘upplevelsen’ hos Nokia.

  Att veta att pengarna gick till ett av de få företag som har massiv R&D, satsar på innovativa funktioner, kvalité på grundfuktioner som ljud, bild och hållbarhet samt även byggde enheterna i broderslandet.

  Nu är Nokia föga mer än en produktutvecklingsenhet för Microsoft, med faktiskt utveckling i Kina som alla andra, och även om de inte var begränsade till WP så är det för många saker som företaget givit för att de skall vara intressanta över Sony, Samsung eller ens HTC.

  Jag önskar att det vore annorlunda men men…

 • Exodite

  Nej, Apple tar inte in nämnvärt på datormarknaden.

  Det är en vanlig missupfattning då Apple har gått framåt märkbart i USA (~10-11%) men detta gäller ej globalt.

  Apple har fortfarande ~4.5% av marknaden sist jag såg några globala siffror.

  Problemet är att de är praktiskt taget obefintliga i desktop-segmentet (~1.7%) och har inga servers överhuvudtaget.

 • vulfgar

  jag fördrog Nokia innan jag skaffade min första android för ett år sen och om nokia satsat på android så hade det med stor sannolikt blivit en sådan. Nu känns nokia helt borta ur leken. Iofs är det väl bra om wp inte floppar helt, det är bättre med 3 hyfsta starka aktörer på marknade än med 2, men det är inget för mej, gillar inte låsta system.

 • Infexis

  jag bryr mig inte om tillverkare sålänge det är bra skit! =)

 • Adam

  Jasså? Använde min Optimus 7 från juni 2011 till nu i maj fyllde den med appar och sånt utan några nämnvärda nedsegningar. Inga fabrilsåterställningar eller något sånt dock startat om den någon gång ibland som med alla smartphones. Och hade det blivit segt hade ju självklart en återställning löst det.

 • André

  Men det är väl självklart! 
  Även om det finns vissa fanboys här, hoppas man ju ändå att de flesta skulle välja mobil efter hur pass bra den är, och hur pass bra den passar ens egna behov. 

  Gör Nokia en bra mobil skulle nog de flesta vara villiga att köpa den.
  Nokia är ju fortfarande ett stark varumärke också. Tror de flesta personer (runt om i världen) inte har någon direkt koll på att Nokia har hamnat efter.

  Jag säger alltså, självklart ska Nokia satsa på Android!

 • SchäBox

  Mkt troligt.

 •  Nja det tror jag inte. Jag har haft dyra företagsversioner av Nokias symbian telefoner men har svårt att tycka att kvaliten är så mycket högre på deras telefoner än Samsung, Sony(Ericsson), LGs telefoner. Och sker tillverkning i Kina eller annat asiat land känner man sig lurad om man köper premium telefon.
  Sugen på Asus PadPhone!

 • Grevedanko

  Nej, jag skulle nog inte skaffa en Nokia. De har genom symbian våldfört sig på oss användare år efter år och därmed har de bränt sina broar hos mig.

 • Berronde på priset och hur den ser ut och vilken spec den har så kan man kanske vare intresant

 • Bcgf

  Jupp

 • My dream

  Nokia E90 Communicator i Androidvariant samt uppdaterad hw. Min dröm telefon

 • Jockee

  Nokia, släpp en E7-typ med android och jag är såld. Kommer dock aldrig hända :)

 • niqn

  Nokia gör bra grejer inget snack om saken. har dock alltid valt bort dom pga att jag inte gillar deras UI. Från 3310 till nu. men vist med android så varför inte :I) 

 • Emme

  Du ska inte ljuga mer medan du håller på?

 • Emme

  Är det Trollet Johan igen? Om inte, ursäkta i sådana fall. 

  Vad spelar det för roll om det är tråkigt eller inte (det tycker inte jag det är men ändå)? Det ska vara produktivt iaf när det kommer till en jobbtelefon. 

  Jag ångrar att jag inte höll kvar med min Lg Optimus 7 efter att ha bytt till en Htc One X. 

 • bobkitten

  Så kallade systemåterställningar reparerar inte ett skadat system, de är just bara det, återställningar och rensning av diverse använar och systemdata. Det reparerar en seg WP-nalle lika lite som en återställningspunkt virusrensar och ominstallerar ett halvhavererat Vista.. med skillnaden att det inte ”bara” är att blåsa rent systemet själv direkt.

  ”sånt utan några nämnvärda nedsegningar”

  Nämnvärda var ordet alltså. Samt knappt ett år i service, och du tar det som ett exempel på ett hållbart system?

  I rest on your case.. ;)

 • bobkitten

  Om man ska trolla hittar man på nått roligare. :)

 • Larsohlsson

  JA! Nokia har alltid (för mig iaf) stått för kvalitet o konstruktion och funktion. Parat med en skön Androiddistribution och ej haltande beräkningshårdvara + tillräckligt med minne så har vi en vinnare.

 • bobkitten

  UI hade du ju eventuellt inte gillat med Android på heller dock. Även om det går att komma runt lättare än med nuvarande alternativ såklart..

 • simba

  Antagligen gjort det, har dock en sgs2 nu så något byte lär inte bli av på länge.

 • Emme

  Kan inte citara dig där längre ner.
  Men du skriver att lagget ökar allt eftersom man använder telefonen, trots att du skriver att du testat många telefoner och inte ägt dessa?

  Att sedan dra in något helt orelevant som ett desktop OS, tyder ju på att du inte kan vara helt seriös.Jag tycker ditt inlägg bara kan ses som trollande tyvärr.

  Själv har Ipad2, Htc One X, Lg Optimus 7, och X10 mini till mitt förfogande för tillfället. 
  Vad sitter du och jämför med? Vad har du för verklig användning av alla dessa mobila OS?
  Är det något som segar ner sig, trots att det är bra segt från början är det Android.

 • Danne

  Grymt bra integrerad facebook integration för att bara nämna en sak. Inte så liten sak heller. Så många som facebookar idag så skulle wp7 förenkla livet för många.

 • kraschboombang

  Har du kollat in historiken för varje enskild kontakt i people hubben dessutom?

 • Jo

  HOX har ju haft det problemt med lagg. Kolla deras forum innan du yttrar dig och gör dig löjlig.

 • Hmm

  Snacka inte bajs. Ingen av de WP lurar jag kört har blivit segare efter månader av använding.

 • Msn

  Kan du t.ex. få meddelanden från kompisar på Facebook/msn i din sms tråd (valfritt)? Utan att använda någon app eller dylikt.

 • Christoffer

   Beror på om dom håller prestandan och storlekarna som alla andra tillverkarna så vore de ingen fråga om saken ens

 • bobkitten

  Tror inte jag skrev att jag inte ägt dem? Men nej, självklart har jag inte ägt en stor mängd WPs länge nog att utförligt noterat deras degenerationsfas. Jag har testat de som finns i omgivningen, oftast efter just gnäll om dåligt flyt, där jämförelsen för dem då var min gamla iP3 av alla grejer att jämföra det med..

  Intressant synpunkt. Vad exakt har du för insyn i hur WP är uppbyggt?

  Hur hinner du använda alla de där för att ens installera nått.. :) Jag kör en Htc V nu, laggar inte alls och jag förväntar mig inte att den gör det om 2 år heller.

  Jag har aldrig sett det. Jag har heller aldrig köpt härsken youghurt. ;)

 • bobkitten

  Jag har som sagt heller aldrig köpt härsken youghurt. ;)

 • Guest

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :D

 • Guest

  Jag har våta drömmar om en 10mm tjock n900, med 10mp Carl Zeiss, dual-core, android och 4″ skärm. 

  Jag skulle köpa direkt.

 • Johan Wahlström

  Jag kommer hora ut mig till den bästa dealen jag kan få, oavsett tillverkare. Nokias Lumia-mobiler med WP7 är underbara, WP7 är underbart och jag skulle ha oerhört svårt att välja bland android och WP7. I dagsläget skulle jag ta android dock, flikhanteringen i Opera mobile till android är det bästa jag upplevt på allt från iphone, till WP7 och android osv.

 • Victor Swenson

  Absolut, Nokia hade nog snickrat ihop något vackert :)

 • Lizzz666

  En Nokia med sin fantastiska zeiss-kamera, Gorilla-glas och dessutom Android skulle vara oslagbar!

 • Svensson

   Ja absolut, men då bör dom tillverka telefonerna så att dom hamnar i samma klass som Samsungs telefoner.
  Men absolut skulle jag skaffa en Nokia, det tvekar jag inte alls till, har haft mängder med Nokia telefoner som jag har varit grymt nöjd med, använder till och med en av dom fortfarande, 5140i som är en av favoriterna.

 • h8t3r

  japp, skulle lätt kunna tänka mig en nokia igen, så länge den kör android o man kan roota. allt är bättre än WP7, allt, to.m iOS…

  oxå om de börjar med meego/maemo igen så kan jag tänka mig att köpa, men bara om de visar att de satsar på den plattformen och inte låter saker rinna ut i sanden….

 • David Zazi

  En Android Lumia 800/900 med NFC så skulle jag nappa på direkten!

 • David Zazi

  Skulle kunna tänka mig en WP Lumia 800/900 med NFC också för den delen. 

 • Emme

  Testat de som finns i omgivningen .. som jag trodde då med andra ord. Du har aldrig ägt en själv?
  Hur många har du i denna ”omgivning”?
  Jag är väldigt öppen och testar alltid alternativen. 
  Favoriten är dock WP7, på grund av flytet och integrationen. WP7 har ju inte ens funnits i 2 år ännu så det är roligt att du just drar till med det. Jag förväntar mig att min Lg Optimus har samma flyt om två är som den har nu (när den snart är 1 år i min ägo).

  Android är verkligen segt men har man inte använt något annat så kanske man lär sig att leva med det. Jag som har både IOS och WP7 ser detta väldigt tydligt dock.

 • aliquis

   Ska ni ligga?

 • aliquis

  Argh Linux? :D s/g/c/

 • aliquis

   Om du nu resonerar så vad är hindret för N9?

 • aliquis

  Det var väl vare sig per år och antagligen inte i pengar heller. Iaf inte allt. Och antagligen fick väl Nokia offra lite med. Som att låta Microsoft köra Navteq på Bing.

 • Patte22

  Zune är sjukt snyggt när man spelar musik… förutsatt att man inte sitter med ett svenskt Live ID och alltså inte har tillgång till Zune Pass och alla dess funktioner (gäller både på datorn och mobilen). Utan det så är det en medioker mediaspelare med taskigt filstöd och ganska jobbigt gränssnitt (på PC:n), enligt mitt tycke.

 • Magnus

  jag skulle köpa från Nokia, om dom gjorde en android nalle.
  Men jag måste säga Nokia får skylla sig själva, så går det om man surt vägrar acceptera att dom två mobil operativen som är bra; är antingen IOS eller Android, Fast IOS(apple) och Nokia skulle aldrig ske.
   Symbian är så gammalt. Typ äldre än WP7 nästan.. visst WP7 ska ha några styrkor …sägs det.

 • nioh

  Jag gillar öppenheten som Android har. Windows Phone 7 är mycket mera låst precis som iOS så därför föredrar jag Android. Om Nokia skulle släppa en Android-lur skulle jag definitivt titta närmare på den, är den bra skulle ett köp vara möjligt.

 • Fredrik Fors

  Ni som säger att aldrig mera Nokia efter att de blev en hora åt microsoft…
  Då är min fråga vad är mobiltillverkarna som gör android mobiler då? Om inte horor åt Google?

 • Fast bara en flopp räcker inte för att bryta microsofts dominans. Vista floppade och vad gjorde det? Jo, folk stannade på XP istället så MS fortsatte att sälja det parallellt. Windows 7 var ingen flopp utan borde snarare ses som en succé, speciellt med tanke på all konkurrens de fått på senare tid från Apple. Chrome OS och liknande fungerar säkert jättebra, men vad är meningen? Man får en dator som bara är en browser till samma pris som en riktig dator med Windows inkluderat.

  Sen tror jag att det skulle mycket till för att Windows 8 skulle floppa. Det bygger till väldigt stor del på W7 som är det bästa operativsystemet hittills (för de allra flestas behov), och skillnaderna är inte så stora mot det.

 • att använda wm7 är ungefär lika upphetsande som att linda ett sandpapper runt kuken och onanera… så jag håller faktiskt med om att det är ett tråkigt och helt värdelöst OS. som inte bara är dåligt genomtänkt utan dessutom svåranvänt.

 • Krister

  Om jag får en Communicator med Android, så HELL YES!

 • Snake

  Jag tror iaf att dator-os mest kommer likna Linus om 10 år.

 • Emme

  Windows Phone 7 heter själva OS:et. Du kan ju komma tillbaka när du har något vettigare att skriva.
  Troll finns det nog av ändå. 

 • Voi

  jag har nästan bara haft nokia innan jag gick över till smartphone och android. så skulle absolut kunna köra nokia med android sålänge luren matchade dagens högsta standard, dvs fyrkärnigt och 720-skärm i minst 4″. gärna inte så tjock som lumia 900 är heller, även om luren är snygg så är den för fet. skulle faktiskt kunna tänka mig wp8 om dom inför fullständig filhantering som bara android har. använder det mycket. 

 • s2weden2000

  ”typ äldre än wp7 nästan” ? Hallo!

  Symbian är över 10 år gammalt mannen…

 • s2weden2000

  Nokia kommer aldrig att göra en Android telefon, det sa man 3 år sen..när en Finne bestämmer nåt så gäller det

 • Johannes Engqvist

  Japp, anser att Nokia skulle tjäna på att göra en Android. varför inte testa att göra en modell för att testa marknaden. De behöver ju inte göra avkall på WP innan de testat. Nokia har ju många fördelar som talar för dem t.ex. kamera och navigation. Tror (inklusive mig själv) att många skulle vara intresserade att köpa Android från Nokia som i övrigt gör 1:a klassiga lurar med god kvalitet och design.

 • Fluff

   Jag ser gärna en Nokia med Boot2Gecko. Då blir det köp direkt.

 • breakman

  Skulle absolut kunna tänka mig en Nokia med Android, tror de skulle sköta sig galant med uppdateringar i och med att jag så sent som i våras fick en OTA uppdatering till min gamla Nokia 5800.

 • Ddddeeeeeeedd

  Jag håller helt med här. Nokias hårdsatsning har gjort att jag öht tittar åt nokias håll, om de satsat på android hade de troligen bara blivit något i mängden, just eftersom de kom in försent. Men nåja..

 • Feeee

  jag hade lätt kunnat tänka mig en nokia med android på. Jag har alltid tyckt att Nokias hårdvara är väldigt kvalitativ och med android på skulle det helt klart bli intressant!

 • Max

  dåligt genomtänkt? hur menar du då?

 • Rebecka

  JA, jag skulle vilja ha en Androidlur från Nokia. Älska Nokias mobilkameror! Tänk Nokia 808 PureView fast med Android, jag skulle köpa en direkt!

 • Z

  Min HOX laggar i gränssnittet. SGS3 kan jag inte uttala mig om, än.

 • Donpjotr

  Jag har en Nokia N9, en mycket bra telefon som dom verkligen borde satsat vidare på. Men vad ska jag göra när det är dags att byta ut den? Har haft Nokia sen modell 5150, men nu ser det ut som att N9 blir den sista Nokian. Kommer ju aldrig att skaffa en Nokia med Windows. Tror att Nokia gjort att kraftigt misstag att bara satsa på Windows. Dom borde ge gamla trotjänare ett alternativ, annars måste man ju överge Nokia och byta till nåt annat, för min del förmodligen Android. Synd faktiskt med tanke på att Nokia-lurar alltid haft bra hårdvara…

 • Christian Johansson

  Har aldrig ägt en Nokia och lär nog aldrig skaffa nån heller.

 • Symbian=looooser

  Om Nokia kom med typ E75 med android så hade jag nog köpt den även om jag precis köpt en annan. Håller med dig, den var grym den telefonen.
  NOKIA+ANDROID=Biggest?

 • Crile

  Nokia N9+Android 4.0= Bra!

 • Mister Xenus

  Nokia måste vara symbian. Android passar inte till Nokia fast Nokia måste satsa lite gran och göra lite bättre symbian system.

 • Petri

  Skulle helt klart köpa Nokia igen om de började göra Android telefoner. Windows telefon var det dummaste de gjort efter att ha hängt fast vid Symbian för länge. Men det var inte oväntat då de anställde en idiot från Microsoft som dessutom är lojal mot Microsoft.

  Nokia kommer aldrig mera komma tillbaka på marknaden så länge deras idiotiska ledning finns kvar. De förstår inte att folk köper telefoner som kan hantera Appar. De är inte intresserade av telefoner som bara kan hantera Appar som Nokia själva utvecklat, Nokias appar är de sämsta i världen.

 • Nitromethan

  Jag skulle köpa en Nokia om den kom med Android och inte windows.

 • Nitromethan

   glömde säga att första telefonen jag köpte var en Nokia 3210, men nu har jag en Nokia 5140 :D

 • Zagreb1766

  Hej skulle bara meddela att nokia redan har lumiatelefon klar med android kommer snart att typ läcka ut en tillförlitlig källa från nokia…

 • Blatrues

  Skit i nokia och köp nåt annat

 • $7046961

  Jag har vid ett flertall tillfällen när jag varit i mobilköpsval ringt Nokia och frågat om de har någon Android lur på agendan men blivit korthugget svarad med nej (skulle inte ens testa en Microsoftlur på hyllan ärligt talat.)

 • $7046961

  Nokias företagsledning måste bestått av idioter när pekskärmståget gick, när de sedan slog sina påsar ihop med Microsoft var det bara en bekräftelse på att det var rätt att sälja sina Nokiaaktier ett par år innan, man kan ju hoppas de kör Android men tror inte det.

 • Jesper

  Ja

 • Nokia vill gå i konkurs satsar på dem sämsta operativsystem, och jag håller med Bergerx, skulle aldrig ens peta på en Windows phone, man vet hur osäkert windows är på datorer alltid säkerhets åter gärder som behövs göras, på min dator har jag valt köra Linux stabilare och säkrare.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons