Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

OnePlus nästa smartphone släpps sent i Q2, har utrustats med Snapdragon 845

Postat:
14:00 - 2018-01-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus nästa smartphone släpps i slutet av andra kvartalet, vilket innebär någon gång kring början av sommaren. Uppgiften kommer direkt från tillverkarens VD Pete Lau, som dessutom meddelade att telefonen har utrustats med Qualcomms senaste prestandachipp Snapdragon 845.
Även föregångaren presenterades i början av sommaren och gällande chipp finns inte direkt några gångbara alternativ till Snapdragon 845 för toppskiktet, men nu är det bekräftat.

Lau nämner aldrig ”OnePlus 6” så telefonen får eventuellt ett annat namn. OnePlus hoppade tidigare direkt från ”OnePlus 3T” till ”OnePlus 5” på grund av att fyra anses vara ett oturstal i Kina.

Tillverkaren kommer att inleda samtal med operatörer i USA och om de faktiskt lyckas skapa samarbeten vore det ett mycket viktigt steg för ökad etablering i Nordamerika.

 • Danne

  Kommer denna få Project Treble med Android Oreo 8.1, IP-klassat vattenskydd och trådlös Qi-laddning? Då blir det till att köpa, annars kan de behålla den här dyngan!!

 • Anders

  Med bättre skärm också kan man ju hoppas!

 • Rikard Jerner

  ipklassning.. qiladdning.. 2 för de allra flesta ganska ointressanta egenskaper så nej räkna inte med det

 • Med tanke på att bägge egenskaperna bedömdes som så intressanta att både Samsung och Apple valde att inkludera dem i sina flaggskepp så hade jag trott att det var intressant, men du vet säkert bättre än de vad som gäller så då får vi nog inte se det nej.

 • Rikard Jerner

  Ett helvete att alltid sitta på alla svar indeed :)

 • Hygieniske Harry

  Jaha och hur gör du när du tvättar din telefon efter att du har pissat?

 • Hygieniske Harry

  Haha snyggt sagt *ler*.

 • Rikard Jerner

  Eftersom jag brukar hålla mig från att pissa på telefonen så brukar det räcka med att tvätta händerna. Sen är det väl bara barn och ungdomar som är så beroende av sin telefon att dom faktiskt måste ha den med in på toa hoppas jag.

 • mostling

  Ge fan i att pissa på luren?

 • Malx

  Svårt att ha alla features och betydligt lägre pris. Nånstans måste man kompromissa.

 • HtcMan

  för mig är dessa egenskaper viktiga.

 • Alexander Atkinson

  Att du inte verkar inse hur lätt en vätskebaserad olycka kan inträffa antyder snarare att du om någon behöver en IP-klassad lur :)

 • Alexander Atkinson

  Asså what? Jag trodde ALLA höll på med sina lurar när dom bajar, på riktigt alltså. Vad gör man annars, sitter och tittar planlöst på dörren? Gud så otroligt stressande.

 • Rikard Jerner

  Jag är en typisk outdoors person och har aldrig nånsin haft problem. Däremot känner jag fler personer som fått sina ip klassade telefoner förstörda av vatten eftersom det lockar till större oflrsiktighet. Sen förstår jag ju självklart att det finns en marknad för det och att det är en given fördel… Men all in all… Nej tack

 • Anders

  IP klassning är ingen garanti. Jag har dessutom tappat ner min oneplus 5 i vatten och den funkar utan problem. Att klassa dem innebär bara att folk utan insyn kommer att köpa dem över andra för det låter bra.

 • Anders

  Vad är det för fel på den befintliga?

 • Enzo Gunbritt Brittmariblom

  Vad är det för fel på den som finns nu? du har antagligen inte ens testat 5ans skärm bara läst nummer…

 • Enzo Gunbritt Brittmariblom

  OnePlus 3 och 5 har redan android orio ! Alltså 8

 • China power

  Glöm gott folk oneplus skaffa istället oukitel batterit håller≤33

 • Alexander Atkinson

  Jag har badat som fan med min S8, najs att kunna filma i poolen ju! Vet inte om det räknas som oförsiktigt att använda den som det är tänkt, dom marknadsför den till och med i diverse badscenarion. Bara att plumsa på :)

 • Sven Karlsson

  De marknadsför den så ja, men fråga Samsung varför en fuktskada på grund av just det du nämner inte går på garantin?(om den nu är tänkt att användas under vatten)

 • Sven Karlsson

  Men bägge företagen som du nämner säljer sina telefoner till dubbla priset. Du kanske inte förstår det, men för att kapa priset måste man göra vissa kompromisser.

 • Alexander Atkinson

  Varför skulle det inte gå på garantin? Källa på det? Står det IP68 på kartongen förväntar jag mig att den är det, på samma sätt som jag vill ha en 835 om det står det på kartongen.

 • Sven Karlsson
 • Daniel

  Enkelt. Alla som vill ha ip och Qi köp Samsung eller Apple och betala det dubbla. Laddar min 5t 30 min om dagen typ, vad ska jag med långsam Qi till? Aldrig känt behov av ip klassning och aldrig haft en vattenskadad telefon ever. 5t är betydligt rappare än min mammas S8 som bara har massa bloat som gör den långsam. Dynga? För dig kanske. Guld för mig.

 • ”Du kanske inte förstår det” – Oj då, nej det nog bara du som förstår saker till skillnad från tjockskallar som jag.

  Förutom att båda finesserna finns även på billigare telefoner och att ditt ”dubbla priset” är fullständigt ihåligt då en OP5T går på 6200 och en Galaxy S8 på 7500 så sätter företag idag pris efter vad de kan få kunderna att betala och inte enbart efter vad de kostar att tillverka.

  Det gäller när man tar 30 spänn för en kopp kaffe såväl som när Apple tar 11500 kr för en iPX – kunderna köper dem ju till det priset. Essential trodde att folk var beredda att betala 7000 spänn för deras lur, men när de inte var det så kapade man raskt 2000 av det priset.

  För att riktigt gå tvärtemot vad du påstår så har ju OnePlus dessutom byggt sin image på att erbjuda samma prestanda som i de stora drakarnas flaggskepp – fast till ett klart lägre pris.

  Fast jag har väl svårt att förstå sådana här komplexa saker så jag svamlar nog bara. Tack för att du redde ut det åt mig.

 • Sven Karlsson

  Det var så lite så, bara glad att kunna hjälpa till:) Håller helt med om att överviktiga människor är lite tröga.

 • ”Överviktiga”? Du menar att du tror att ”tjockskalle” skulle ha någon koppling till övervikt? Du har visst en heltäckande otur när du tänker idag, eller?

  Kom igen nu. Jag vill veta hur du menade att 7500 är dubbelt så mycket som 6200.

 • Alexander Atkinson

  Jaha där ser man, då har man varit sjukt naiv som vanligt :/

  Tack för länken, får man fråga vad du råkade ut för med din?

 • Sven Karlsson

  Som tur var var det inget allvarligt för mig, men mediahögtalaren fungerar inte som den ska.

 • jompish

  Hur får du det till att den kostar 6200 när den kostar 5000?

 • Jag tog priset från Prisjakt (och skulle skrivit 6100 istället för 6200 eftersom det är vad Komplett tar som är det billigaste där. Var kostar OP5T 5000?

  På samma sätt tog jag 7500 som pris (från Prisjakt) från en större handlare, men om vi skall ta med mer tveksamma säljare så har TelefonShoppen.se S8 för 6300 kr.

  Oavsett vilka av dessa siffror ni vill använda så vore det spännande att höra hur ni räknar när ni får det till att Samsungen kostar dubbelt så mycket som OnePlus lur.

 • jompish

  Siffran 5000 (4999:-) är från OnePlus.se, vet inte om Samsung säljer sina telefoner från deras hemsida dock. Jag har aldrig sagt att de kostar det dubbla :-)

 • Ah, köpa direkt från Kina. Ja då blir det ju billigare (köpte själv min Mi Mix 2 så). Då har ju smarte Sven ett par kompromisser till att försöka vara spydig med när den luren rundar svensk konsumentlagstiftning och gör det krångligare med garantier.

  (oneplus.net/se var adressen f.ö.)

 • jompish

  Telefonerna kommer iofs från Kina men OnePlus har lager i Europa, typ Tyskland eller Polen om jag inte har fel för mig, så skeppas därifrån när du lägger en beställning, därför det inte tar så lång tid att levereras :), har inte haft några problem med garantier från de

 • Fast nu var inte problemet att få den tillräckligt fort.

  I och med att den inte är köpt i Sverige så gäller inte distansköpslagen och alla returer och reparationer blir krångligare.

  Om man vill läsa om garantin så finns info bara för ”Mainland China Edition” och då vet jag inte om det är en sådan som du får levererad (och skall läsa på kinesiska på: http://service.oneplus.cn/) eller om du får en annan version och då finns ingen info alls.

  Jag säger alltså inte att det inte kan fungera tillräckligt bra för att motivera ett köp (att jag själv gjort på det viset talar väl för det), men det är fortfarande inte samma sak som att ta med den till MediaMarkt och lämna in den med svenska garantier och lagstiftning så det blir ytterligare minus jämfört med t.ex. en Samsung så prisjämförelsen haltar ändå lite.

 • Mattias Arvin

  Härligt att Oneplus inte sviker dom som har lite äldre telefoner heller. Fick just Face-unlock på min OP3. Riktigt bra Oneplus!!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons