Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Play SE är en kompetent tredjepartsapp för SVT Play

Postat:
12:03 - 2012-11-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Svenske utvecklaren Christofer Persson som driver mjukvaruföretaget Kantaris i Kina har skapat en app för SVT Play som tycks fungera bättre än de officiella alternativen. Sveriges Televisions egna androidappar för SVT Play har fått ett i bästa fall ljummet mottagande i Googles programbutik och vissa användare har haft problem med uppspelning och kompatibilitet.

Play SE fungerade utmärkt i vårt korta test på en Galaxy Nexus med Android 4.2 och applikationen hade även ett tilltalande gränssnitt. Enligt utvecklaren fungerar Play SE både på enheter med ARMv6- och ARMv7-processorer och den kan spela upp videoklippen helt oberoende av Flash-stöd.

Den ska även kunna hantera livesändningar och har en inbyggd sökfunktion med rekommendationer samt en finess för att favoritmarkera klipp. Play SE är gratis och finns att ladda hem för alla enheter som kör Android 2.1 eller senare.


 • Bjarne Heden

  Testat den både på min Transformer och Galaxy S3 4G, fungerar riktigt bra!

 • Blondyz

  Drog ner denna till min Note 2, ser bra ut och fungerar som den ska.. Det är dock första appen som vissar på stutter när jag scrollar i min note 2. Blir grymt tydligt när man vantsig vid hur allt annat är i den luren. Vad beror detta på?

 • Gnex

  Grymt. SVT ska ge fan i att anmäla appen eller så får man anställa kompetent personal som kan fixa en duglig app.

 • Andreas

  Funkar bra men upplösningen är sämre. För mig är upplösningen det viktigaste så jag fortsätter använda SVT play via webben. Har Nexus 7.

 • Gäst

  Verkar riktigt bra. Däremot så blir jag galen över att många klipp inte går att se i mobiler! Fins det något sätt man kan komma runt det?

 • SVT är välkända för att i princip strunta i Android, inte så underligt då Media anställda i allmänhet vägrar android

 • Lars

  Har du ställt in appen att visa bäst bildkvalité? Det ska finnas en inställning för det enligt beskrivningen i Play Store.

 • Gerhard

  Får den inte att fungera på min ZTE Blade med JB. Med SVT spelaren så fick jag ljud för det mesta (och SVT Play logo). Med denna spelaren så snurrar bara ”muspekaren” (vad säger man egentligen?). Men version är 0.0.4, den har iallafall planerat stödja ARMv6.

 • snajk

  Om man använder browsern (med flash) så slipper man de begränsningarna då telefonen agerar som en vanlig dator.

 • Skywriter

  Inte perfekt men slår officiella appen med hästlängder.

 • Skywriter

  Det finns 6 alternativ på upplösning från 320×180 till 1280×720. Tyvärr går det inte att ändra när man tittar

 • Skinnknutte

  För din information så använder en majoritet av SVT:s anställda i Stockholm mobila enheter(telefoner och plattor) som baseras på Android. Om det inte varit för allt strul med vissa HTC modeller så hade andelen varit ännu större. 

 • Skinnknutte

  Det ligger inte i SVT:s intresse att begränsa vilka Appar som används lika lite som det ligger i SVT:s intresse att begränsa vilken browser eller vilket fabrikat tittarna har på sin TV-mottagare. SVT har varken egna anställda sin utvecklar Appar eller TV-mottagare. Som det ser ut idag så har man knappt egen personal som producerar TV-program och det får väl ändå betraktas som kärnverksamheten ?!

 • Lejo Elk

  Fråga angående SVTs ”app”, laddade ner 2.0 till min SGS3, det enda den gör är att öppna en flik i min browser med deras mobil sida.. Alltså som ett bokmärke, får man kalla det för en app ens? Ska testa denna och ratar hädanefter SVTs egna tills dom gör något seriöst.

 • PowerFluffy

  Man får sätta någon kompetent på inköpssidan. De köptes in på tok för många Wildfire i alla organisationer. De mesta av hatet mot Android bottnar i just den modellen.

  De är lite synd att google inte tidigt införde regler för vad för hårdvara va minimum för att få sälja mobiler med Android. Sure de hade varit lite ofint i kanten bland alla som gillar happy happy läget.. men för användarna som faktiskt ska använda skiten hade de blivit en någorlunda angenämt upplevelse. :)

 • IncCo

  Tycker fortfarande att bokmärket till SVTPlays hemsida är bättre än båda appar..

 • Uno22

  Och ändå ska dom ha nästan 200 kr / månad för att leverera program som andra gör för mindre än hälften.

  Nej, med tanke på priset och att pengarna mest verkar gå till påkostade firmafester och oskäligt höga löner till ledningen får radiotjänst inte en spänn av mig.

 • Andreas

  Riktigt, jag missasde det, tack!! Nu fungerar korta klipp men försöker jag se på en dokumäntät står den bästa och laddar…

 • D21S

  Ni måste bara testa Titta! Med den kan man titta på Svt-play, Tv3-play, Tv4-play, Kanal 5-play, Tv6-play, Tv8-play, Kanal 9-play och Aftonbladet-TV i en app.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.wrutschkow.titta&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy53cnV0c2Noa293LnRpdHRhIl0.

 • Jonas

  Vad är poängen med denna? Den bara wrappar hemsidan i en sunkig container, och kör medieströmmen i en spelare helt utan några som helst funktioner. Buffrar sämre.

 • Jonas

  ”Titta” som tipsades om nedan var däremot GRYM. Den spelar medieströmmen i VLC!
  Utöver det klarar den många fler kanaler än SVT. Rekommenderas!

 • Gerhard

   SVT Play 2.0 är väl en mediespelare, som används i browsern, ”för äldre enheter”. Vet inte om det finns något sätt att kontrollera vilken spelare som används.

 • Spam

  SVT har endå inget att erbjuda så någon app behöver de inte.

 • Jorå

  Den här Titta som det tipsades om nedan verkar riktigt bra! En fråga bara: När jag skulle starta Titta skulle appen bl.a. ladda ner något som heter ”Extra libraries” eller något sådant. Vad är det? Jag laddade hem programmet (?) trots att det inte laddades ner via Play Store och det var ju rätt stort…

 • Malx

  Tro inte att du betalar mindre för reklamkanalerna…

  1. Du betalar i rena pengar genom högre priser på andra produkter. 
  2. Du betalar med förlorad tid.

  Så när du konsumerar reklamfinansierat så betalar du för produkten+kostnad för reklamproduktion och distrubuering samt får en sämre produkt. Snacka om att skjuta sig själv i foten.

 • Jai1342

  Det gick inte att använda den på min huawei mediapad 10 fhd. Titta alltså.Jag ser ikonerna på skärmens högra sida men det som ev ska stå till vänster är i bästa fall fragment av nåt som seer ut som kinesiska tecken. Jag får chansa på nåt fält och se vad som dyker upp. Även kvalitetsinställningarna är en´chansning eftersom det inte dyker upp någon text alls.

 • doktorn

  Förstår jag rätt så är det bibliotek som krävs för QT, som programmet verkar vara skrivet i.

 • Dumpelectric

  Bara för mig ”Titta” appen segade ned hela telefonen? Blev oanvändbar.

 • Timmy Kovac

  I inställningar kan du välja ”Spelarval”. Ändrar du till ”uppspelning i extern app” kan du välja en annan mediaspelare och då få det att fungera. 

  Jag hade samma problem men nu spelar jag upp allt i DICE player. Skit smidigt!

 • Voi

  Det har jag svårt att tro. Alla bilder man ser svt playutvecklarna lägga upp visar en macbook och appleanhängare tenderar till att aldrig använda något annat, och personligen har jag fått intrycket av att dom inte alls kan sin sak. Dessutom tycker jag varenda reporter man ser använder en iphone. T ex Plus, alla tre har iphones, uppdrag granskning iaf två jag vet säkert. 

 • Hampus

  Ruggigt tung app som segar ned hela luren. Hur kan man tycka den är Grym? Går inte hissen ända upp hos dig?

 • Hampus

  Nej. Dels så segade den ned hela luren och det faktum att SKRÄPKANALEN TV4, som ska bojkottas så mycket det bara går finns med, så dras betyget ned rejält och jag avinstallerade skiten. Ta bort TV4 Play och gör den snabbare så kanske den blir intressant igen.

 • ulsa

  Underbart med folk som skriver ner en app för att dom har för mycket valmöjligheter…
  Titta inte på TV4 Play då!

 • norberg

   Ja, om man har flash…

 • Skinnknutte

  Jag är inte SVT-anställd och har ingen insyn i vilka enheter som används på andra produktionsorter än Stockholm, även om jag har mycket god insyn just där. Jag vet inte heller vilka enheter alla frilansare använder. Någon negativ syn på Android har jag i alla fall inte märkt, trots de inledande problemen med Wildfire. 

 • Magnus

  Ett problem rent allmänt med hela svt play är att dom nu har sänkt kvaliteten rejält (även på högsta läget) då man införde en ny standard (ny uppspelare på webben, ny kodning).
  Finns en extremt lång tråd om klagomål när det gäller att man inte kan välja kvalitetsläge längre (man införde ett extremt simpelt val efter detta, där hög, automatisk och begränsad fanns med).
  Dom får massiv kritik för att kvaliteten sjunkit så mycket, speciellt på låga läget, då det inte finns några mellanlägen som är bättre.

 • D21S

  Det är inte min app så det blir svårt att ta bort TV4 Play…
  Men här är tråden, skapad av utvecklaren.
  http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=85559

 • Skinnknutte

  Håller med….. I väldigt många stora organisationer som upphandlar enligt LOU så rullar inköpen på efter ”invanda rutiner”. Det sista året har dock flera olika myndigheter och övriga organisationer börjat tänka i nya banor.
  I vilket fall som helst så har jag aldrig märkt något ”hat mot Android”. Snarare tvärtom, många SVT-anställda har varit nyfikna på mina device och även nyfikna på vilka Appar jag använder.
  Jag håller även med om att det helt klart skulle underlättat om det konsekvent funnits minimikrav på hårdvaran, även om jag principiellt förespråkar en fri marknad med därtill kopplade höga krav på oss konsumenter.

 • daviid

  Menar du att de inte kan/får visas på mobila enheter eller just att det saknas? Numera saknas det inget i innehållet jämfört med deras websida tycker jag

 • Bullen

  Prövat på två olika telefonboken. Funka inte på någon av dem. Rekommenderas ej!

 • NikDroid

  Tyvärr väldigt lik SVT plays egna app, det vill säga en ganska simpel webb-app.

 • Jonas

  Ja, den hade väldigt utrymmeskrävande dependencies. Men ”segar ned hela luren”? Hur skulle det ens kunna gå till? Ser du någon service som kör i bakgrunden? Nej, det är nog du som inte har alla hästar hemma bara.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
UX designer Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons