Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Pokémon GO har fortfarande över 65 miljoner spelare

Postat:
10:01 - 2017-04-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Niantics mobilspel Pokémon GO släpptes förra sommaren och blev snabbt en global dundersuccé. Tre dagar efter svenska lanseringen i juli svarade 54 procent av de som deltog i undersökningen på Swedroid att de spelade Pokémon GO.
I november angav 41 procent att de slutat spela, medan 34 procent svarade att de aldrig spelat. Det är dock fortfarande väldigt många människor världen över som spelar Pokémon GO – drygt 65 miljoner enligt utvecklaren Niantic Labs, som ursprungligen bildades hos Google.

Är det några som spelar Pokémon GO regelbundet och hur bra tycker ni i så fall att spelet hållit i längden?

 • Thomas Solebrant

  Spelar fortfarande. Däremot är jag inte så mycket ute och springer runt i flera timmar, utan mest på vägen till jobbet och så.

  När det är event kör jag lite extra, är ju en bit kvar till att fylla Johto :d

 • ToungiLou

  De flesta spel är evighetsspel. Därför är de inte roliga. Man kan spela hur mycket som helst och egentligen inte komma nånvart. Om man kunde klara spelet nån gång så hade man något att se fram emot och sedan får man spela om det och spela på ett nytt sätt. Likt Diablo, eller de flesta spel som kom förr, ett spel som höll längre än de 2 veckorna man spela Pokémon.

 • Andreas Karlsson

  Spelar fortfarande, tror dock att det kommer att trappas ner ordentligt nu när jag är tillbaka efter en månad i Australien. Alldeles för få här i Karlstad, tyvärr. Att spela i Sydney, Melbourne och andra större städer är riktigt kul, att spela på mindre orter suger tyvärr.

 • KalleKn

  Spelar sparsamt, spoofers, bottar och kartfuskare har dödat mycket av spelet.

 • Andreas

  På vilket sätt har fuskarna dödat spelet för dig? Det är inte direkt som att det är ett MMORPG, det enda dom kan vinna är gymmen, och vem bryr sig.

 • Micke

  Har det blivit något faktiskt gameplay eller är det fortfarande mest digitala samlarkort?

 • Ganska dryg..

  På ett traditionellt svenskt sätt där vi värderar oss själva helt baserat på andra.

  Exempel: Kalles mamma köpte 14 klubbor åt honom som lördagsgodis, men hans granne fick 20 klubbor av sin mamma. Kalle är missnöjd med sin plats i världen och gråter högljutt en skvätt.

 • Anette Pedersen

  Många bryr sig om gymmen, de är ett bra sätt att kunna köpa saker i spelet utan att behöva betala riktiga pengar, man får 10 coins/dag för varje gym man har ett monster i. Med fuskare som förstör så blir det svårare att ta över gym, vilket gör att färre har råd att spela spelet så som de vill.

  Jag lägger regelbundet minst 50 kr för att kunna köpa 3-4 egg incubators för att kunna gå med flera ägg samtidigt så jag kan få fler bra monster, då ägg är bästa sättet att få de bästa monsterna på.

  Hade det varit mindre fuskande så hade gymmen varit lättare att slåss om och skulle då inte känslan av hopplöshet uppstå.

 • Thomas Solebrant

  Med det resonemanget så är det väl okej att fuska i vad som helst, det är ju bara spel/lek.

 • Ruuas

  Tycker de som spelar detta än har det mera som ett beroende. Blev ganska snabbt väldigt tråkigt. De kunde gjort det så det verkligen var roligt att spela men det har de nog misslyckats med.

 • Daniel

  Korta svaret: Nej.
  När det kom sommaren 2016 och jag laddade ner veckan innan (som nog de flesta på swedroid) så såg man storheten i det, magin. Men nu njaeee… ungarna, de har tröttnat. Eventen räcker inte till. De fastnade runt level 20-23 och är blev det för långt och enformigt. De borde ha kortare mellan och hitta mer kreativa lösningar för att göra det kul. Det pratades om chat, lägga till vänner, byta lite saker med varandra osv. Det blev lite kul i julas när pikatchu fick luva och inget mission impossible. De måste frångå och skapa nytt. Många saker som de dödade sig själva på. Ja många spelar uppenbart fortfarande och ja det är vinter i Sverige men de skulle kunna göra det kul igen.

 • Don Daniel

  Hela familjen spelar dagligen, tycker faktiskt det är rätt skoj! Sen jag skaffa apple watch så går kläckandet snabbare, vilket är lite roligare! Mycket smidigt att ta pokestops och få walk utan att behöva ha mobilappen på hela tiden. Tyvärr så har väldigt många fuskat rejält med bottar, i en medelstor stad så märks det tydligt (liknande namn på gubbar, höga nivåer extremt snabbt).

  Önskar bara dom kunde slumpa om spawnplatser lite, är rätt tråkigt att det alltid är samma platser det dyker upp pokemons. Sen hade jag gärna sett att man kunde skapa upp mer pokestops, tråkigt för barnen när dessa stops är så långt bort att dom inte bara kan springa ut och snurra inom rimligt avstånd.

 • Patrik

  Spelet är helt broken och är därmed inte alls motiverande att spela såvida man inte råkar hänga i storstäder för jämnan. Varför ska man bli pissad på för att man bor i folkglesa områden? Jag fattar problematiken med pokestops och gym, de är kopplade till portaler i Ingress som spelarbasen skickat in önskemål om platser vilket varit nödvändigt för att säkerställa dels att platser som är av betydelse för spelet utgör fara för spelarna eller att man bryter mot lagen på något vis när man besöker dessa och dels för att ha lagom många portaler tillgängliga för antalet aktiva spelare i alla områden.

  Men att det ska spawna sjukt mycket pokémon i storstäderna och typ inga alls om man är ute på landet är bara idiotiskt.

 • Tobias Johansson

  Jo då spelar på för fullt. Älskar pokemon. Sammtidigt rör jag mig. Dock bör de fixa så spelet blir lite mer spännande då de är enformigt.

 • Anders

  Jag hade ju hoppats på fler pokestops och gym i städer och att vi hade fått fler pokemon på landsbygden. Men vi fick inget, måste åka 1,5 mil för att komma åt ett kluster med ca 5 stops och ett gym om det ska gå att spela någotsånär.

 • Patrik

  Spelar fortfarande! Det är ganska mycket olika event där det händer saker plus att det ska komma flera stora releaser i år. Höll på med Ingress innan och där har det inte hänt någonting på flera år, men Pokemon känns det som att det satsas mer på.

 • Tobias

  Brukar spela när jag är på väg till jobbet. Ta det lugnt! Jag går!

 • KalleKn

  Gymmen får du både stardust och pokecoins ifrån… att bli av med dom fast du är på en plats med inga andra människor på plats och inga hus gör att utfallet om man spelar ärligt blir mindre. Att kartfuskare har orimligt många bra pokémons gör att deras tid vid gymmen minskar och min ökar, kombinerat så dödar det spelet.

 • Andreas

  Finns så många spelare ändå, så oavsett om en fuskare tar över ett gym, eller någon annan.. Chansen att du har kvar det kanske är inte så stor.

 • KalleKn

  Det går ju inte att köpa stardust och för att poweruppa ens pokémons behövs det mycket stardust och genom att fuskarna hela tiden håller minst 10 gym så får dom fördelar som ökar ju längre spelet håller på.

 • KalleKn

  Om det bara var en….

 • Patrik

  Där jag bor finns det ett pokestop och ett gym inom en radie på en halv mil. Sen upprepas det som ett mönster tills man förflyttat sig nästan 3 mil.

 • Sillstrypare

  Var var Kalles & grannens barns pappa i all denna misär?
  Det här luktar kvinnofälla

 • John F. A.

  Har fortfarande aldrig spelat och kommer nog aldrig göra det heller, tycker det verkar gimmick aktigt och som många sagt enformigt. För mig som växt upp när Gameboy är det nog därför jag är bortskämd med det verkliga äventyret… appar på mobilen har inte samma dragningskraft som verkliga spel

 • Mattias Jacobsson

  Jag drar upp det när jag har tid för en lunchpromenad, och min dotter vill gärna spela fortfarande så vi åker in och gör det ibland de helgerna hon är hos mig.

 • KalleKn

  Händer ju mer i Ingress än i Pogo, varit på event? Shards? Sen är det ju mycket mer sammanhållning i Ingress än i Pogo.

 • putte40

  På söndagspromenaden längs ån från där jag bor till ett bageri och köper morgonfrallor så är pokemon Go alltid igång!

 • Marcus

  Testa det liggandes i sängen och fick aldrig tag i en enda Pokémon.
  Skräp.

  ?

 • Mr_Flum

  Det är jag också nyfiken på. Det är först när det börjar bli ordentligt game play som spelet kan bli intressant på riktigt. Jag förstår i och för sig att det kan finnas en charm i att samla på pokemon, men för att det ska fånga mitt intresse behövs det lite större utmaningar i form av game play likt tidigare pokemonspel.

 • William Norberg

  Att få samla in pokemons medans man är ute och rör på sig istället för att sitta på arslet är väl ingen dålig ide? De försökte nog inte efterlikna tidigare pokemonspel, utan göra något annorlunda.

 • Micke

  Nu har jag inte spelat några av dom riktiga spelen men jag hade gärna sett turbaserade strider där man får försöka gissa motståndarens attack och välja rätt färdighet att kontra med.

 • Men… VILKEN kondis du får! ;)

 • Patrik

  Det är ju precis vad jag INTE får, eftersom det är helt meningslöst att spela.

 • Micke

  Det här var något av det dummaste jag har läst idag. Det finns ju hur många ”verkliga” spel som helst på mobila plattformar. Det är till och med rätt stort nu för tiden. Allt är liksom inte Candy Crush.

 • Emil

  Min S2 jag hade fram till i slutet av sommaren laggade för mycket när jag testade Pokémon Go så det blev aldrig att jag började. Nu har jag visserligen en OP3 men känner mig inte så sugen att köra längre. Missade lite när hypen var som störst ändå så ?

 • swedishchef

  Spelade lite i somras när det var lite nytt och intressant, tröttnade ganska fort på det dock. Min sambo höll ut bra mycket längre än mig, men så är hon uppvuxen med Pokémon TV-serien också, så kanske inte så konstigt. Själv växte jag upp på 80-talet och fastnade aldrig för den japanska serie-, och spelkulturen som blev populär under 90-talet.

 • Thomas Solebrant

  Som de andra spelen? Du vet att det finns sjukt många olika Pokemonspel och inte bara Röd/Blå och dess efterföljare? Trading Card Game, Pinball, Mystery Dungeon, Snap och gudarna vet mera.

  Vet inte varför alla inbillar sig att det bara finns en typ av Pokemonspel.

 • Thomas Solebrant

  Det räcker med en fuskare som har 10 konton och lägger in 10 Pokemon i ett gym. En fuskare som använder aim-bot och headshotar genom väggen. En fuskare som gankar dig så fort du respawnar.

  Är du en fuskare själv eftersom du anser att det inte är problem med ”en fuskare”?

 • John F. A.

  wow wow wow, easy där, jag dissar inte alla som lirar på mobilen. Vad jag skrev ovan gäller för mig, ser inte ner på folk som lirar på luren. Spelar själv ibland, men vad jag menade var att det har inte samma dragningskraft för mig som exempelvis DS hade som bärbart format. Kör på o lira pokemon go du, så lirar jag pokemon silver via emulator på min lur. Det e lugnt ;)

 • John F. A.

  Jag fattar det, det är nog jag som är konstig och fast i hur det var för mig när jag var yngre. :) Skitbra koncept att få kidsen ut från huset och röra på sig så absolut. ;)

 • riptide

  Slutade spela när de spärrade för rootade enheter. Fast mitt spelande gick mest ut på att aldrig behöva röra på mig. Spelade när jag satt på stadsbussen till och från jobbet, den registrerade trots allt att jag hade gått 2 km på en 5km bussresa. :-)

 • Blondy88

  Spelar fortfarande mer än vad jag borde, visst det skulle göra spelet betydligt mycket mer intressant om dom kunde lägga in nya funktioner osv, men det är fortfarande rätt underhållande. När man bor ”ute i ingenstans” så är det ju svårare att fylla ens pokedex vilket gör det hela lite mer spännande. Här om kvällen for jag och min storasyster ut först på 2h promenad sen tog vi bilen för att köra förbi de få poke-stops som finns i närheten.

 • Tom Karlsson

  Jag erkänner. Jag har inte lyckats sluta spela ännu. Har försökt, men det gick inte.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Hands on med OnePlus 5T

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons