Portabla spelkonsolen Nvidia Shield börjar säljas 27:e juni för $299

Postat:
14:54 - 2013-06-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Portabla spelkonsolen Nvidia Shield börjar säljas 27:e juni för $299

Amerikanska Nvidia har via officiella bloggen meddelat att företagets portabla spelkonsol Shield kommer släppas 27:e juni för 299 dollar. I inlägget berättar Nvidia hur de velat ha en öppen approach kring Shield och vad enheten kan göra. Tanken är att tillhandahålla en kraftfull bärbar spelmaskin med en kontroll i nivå med de för stationära konsoler.

Den feedback Nvidia fått sedan tillkännagivandet under CES i januari har tillverkaren enligt egen utsago använt för att finslipa produkten. Shield har blivit något försenad men har samtidigt fått ett lägre pris på strax under 300 amerikanska dollar. 

nvidia-shield-pc-overview

Hårdvaran bjuder på inbyggda högtalare, Wi-Fi, GPS, Blueooth 3.0, 16GB lagringsutrymme och minneskortsplats. Shield har vidare 2GB RAM-minne och Nvidias egna chipp Tegra 4 med 72-kärnig grafikdel. Skärmen är fem tum stor med HD-upplösning och multitouch. Allt väger 579 gram och mäter 158 x 135 x 57 millimeter. En intressant detalj är att Shield kör en oförändrad variant av Jelly Bean.

Utöver det digra spelutbudet i Play Store kan Shield även spela spel som strömmas från PC. Några av de kompatibla titlarna är Batman: Arkham City, Borderlands 2, Dishonored och Skyrim. Strömningsfinessen är i betastadiet men ska finnas tillgänglig redan från början. De som vill veta mer kan besöka Nvidias officiella hemsida.