Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Presentkort i Google Play – snart en verklighet

Postat:
11:51 - 2012-08-20
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

För snart två månader sedan spekulerade vi i om Google jobbade på att ge oss möjligheten att betala för appar genom att köpa koder i butik. Detta är något våra yngre läsare, som inte har tillgång till betalkort, varmt välkommnar.

I en av de senaste uppdateringarna av Google Play Store har hackare hittat gömda menyer som pekar på att Google Play-presentkort är på väg. Dessutom har en anställd hos affären Target läckt bilder på de korten som kommer att finnas till försäljning för 10 repektive 25 Amerikanska Dollar, slutligen har bilder på dokument som pekar på ett släpp den 26 Augusti florerat på nätet.

Tillsammans med denna nya funktionen hittades även en önskeliste-funktion, exakt hur denna kommer att fungera är inte helt säkert. Den tros fungera som en kundkorg och som minneslista. Personligen tror och hoppas jag att man även kommer kunna köpa applikationer till kompisar och kunna komma åt vänners listor genom till exempel Google Plus.

  

När funktionerna kommer, hur de kommer fungera och om de släpps i Sverige återstår att se. Skulle ni – vid en svensk release – använda er av kodkorten?

Källa: Android Police Tack alla som tipsat

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Xperia P på Prisjakt just nu:

 • kommer de till Sverige kommer de köpas och ges till släkt och vänner.

 • Sven Taveby

  Skulle förenkla för mig som förälder. 2 barn med Android-mobiler. Enklare än att koppla mitt visakort till deras google-konton.

 • Hackare42

  ”Hackare” ”Hittat gömda menyer” 

  Oj då… 

 • Doncallejero

  Underbart om det kommer till sverige.. Kan man köpa till dottern och slipper oroa sig att hon knäcker pin kod som finns nu… Skulle själv använda detta istället för att riskera mitt kort varje dag…. Hoppas bara att kortet har ett långt giltighetstid och inte kosta dyrare är vad kronan är värd ( 1kr=1kr)

 • ollesvensk

  Vore ju en kanonlösning för, precis som ni skriver, yngre androidanvändare. Planerar att köpa mobil till grabben i 11-årspresent, och naturligtvis ska vi då passa på att frigöra honom ifrån äppelskruttet. En möjlighet att då kunna ge honom presentkort eller koder att handla för i play vore ju toppen.

 • rokatoka

  att härma appel är ett måste nu mera ! 

 • Jahaja

  Ser fram emot detta! Känns bättre att koppla ett presentkort till Google än ett kontokort. I alla fall så länge e-kort inte funkar med Play.

 • anonym

  JA alla härmar Apple, de uppfann väl hjulet oxå. Var det inte så

 • Filip

  Jag skulle ha större användning för grus i dojan.

 • HyvelTjuven

  Själv har jag inte någon användning för detta men det är väl som sagt bra för de yngre användarna.

 • Adam

  Det är en välkommen lösning även ute på skolorna som anväder androidplattor. 

 • Fred .

  Bara dumt att köpa appar. Då kan man ju inte använda dom på sina icke-Androidenheter. Som på iOS, Windows Phone och PC.

 • Fred .

  Nej, skolor bör inte köpa appar. Dom bör få dem av skolverket. Skolverket bör utveckla fritt allmäntillgängliga open source appar med skattemedel.

 • Fred .

   Ja, jag vill inte knyta min verkliga identitet till mitt Google konto via kontokort. Jag tycker inte Google behöver veta vem jag är.

 • Jens Westerlund

  Skulle hellre se att de jobbade hårdare på att få ut Google Movies, Music och Books till Sverige.

 • Af

  Tänker du samma om ex ett pc spel eller ett Xbox/ps3 de kan ju också endast köras på plattformen du köpt det till.

 • Bättre att pirata alla appar menar du?  Så att utvecklarna inte får en enda krona?  och säg inte HTML5, det är ingen realistisk lösning.

 • Gillar detta starkt. Hade inte varit helt fel att få ett presentkort till play, dessutom hjälper det att få in mer pengar till playstore och utvecklarna vilket bara leder till fler och bättre appar. Undrar om/när det kommer hit dock..

 • Olle Öberg

  Äntligen, ser verkligen fram emot detta!
  Hittils har man ju varit tvungen att ladda ned alla appar från TPB…

 • Jonas Svensson

  Den största nyheten i den senaste Play Store uppdateringen är ”smart updates” eller delta updates som Google lovade på IO.

 • Jonas

  Detta är ju även välkommet för oss som inte tilltalas av att ge Google fri tillgång till våra kreditkort.

  Nej, jag undviker att ”lägga kortet i baren” hos alla andra företag också. Det är inget specifikt för Google. Jag är mycket förvånad om detta inte vore att betrakta som oaktsamhet.

 • Fred .

  Nej, jag förespråkar inte att pirata. Jag själv piratar aldrig. Men har inte heller någonsin köpt en app. Jag tycker inte det verkar vettigt att köpa appar och bli inlåst i en plattform.

 • bobkitten

  Har inte alla banker i landet virtuella bankkort, eller är det bara Swedbank verkligen?

  Annars förstår jag inte riktigt behovet av detta för folk som oroar sig för vad ungarna och annat ska hitta på med kreditkorten. Men som presentkort, visst.

 • bobkitten

  Vist, det enda sättet att vara helt fri är ju faktiskt att aldrig delta i eller välja nånting.

 • Patrik

  Verkar för övrigt som detta inte kommer till Sverige vid release, följ http://www.androidpolice.com/2012/08/16/how-to-redeem-google-play-gift-cards-using-the-device-play-store-app/ och se själva. Det kommer upp ett meddelande om att presentkort inte är tillgängligt i Sverige.

 • Sgs3

  Årets julklapp 2013?

 • Boss

  Perfekt!

 • Boss

  Swedbanks ekort funkar inte så fort det är någon mellanhand, t.ex google wallet, payoal osv

 • bobkitten

  Aha. Fast är Google en mellanhand egentlige, rent tekniskt alltså? Google betalar ut vad de får in menar jag, annars låter ju upplägget med ångerkvarten krångligt värre.

  Paypal has jag använt med e-kort, fast det var längesen förvisso.

 • Grevedanko

  Hoppas!

  MEn varför inte fixa paypal-stöd?

 • Grevedanko

  Numer är det vanligt att bl.a. google wallet och paypal samt en del andra tjänster drar en mindre summa från kortet för att se om det finns engar och sedan drar den egentligen summan. Med E-kort som bara funkar för en transaktion så skiter det alltså sig. Tyvärr.

 • Grimx

  För att Paypal är en konkurrent till Google Wallet.

 • Fred .

  Jag brukar använda gratisappear. Men tycker det verkar dumt att slösa pengar på appar som man inte kan använda om man byter telefon till en annan som kör en annan plattform.

  Eller om jag har en Androidtelefon och en Windowsplatta, ska jag då behöva betala två gånger när jag redan betalat en gång? Räcker det inte med att jag betalat för appen en gång?

 • bobkitten

  Fast det är ju självklart att det inte funkar att använda så bra med ett speciellt ”kort” för Google play eller liknande butik så, man måste naturligtvis välja flergångsköp på kortet för sådana grejer, den biten trodde jag alla var med på så ursäkta om det var oklart där. :s Men visst, sitta och göra ett nytt nummer för varje litet app-köp låter som mer besvär än att gå till affären och skaffa ett presentkort. ;)

 • bobkitten

  Va..? Du sa ju att du inte betalar för appar en gång så jag ser inte hur du skulle betala två gånger heller. :{o

 • ollesvensk

  Föga förvånande att det är begränsat till den amerikanska marknaden intialt. Alltjämt synd att vi får vänta ytterligare. Frågan är dock hur länge vi behöver vänta.
  http://www.androidpolice.com/2012/08/21/elusive-google-support-page-confirms-play-store-gift-cards-will-be-us-only-at-launch-reveals-available-denominations/

 • tramsgar

  Det vore ju bra ifall utvecklare kunde ge bort sina betalappar till sina översättare och testare utan att det kostade någon något.

 • tramsgar

  Bli mycket förvånad, ty det är inte att betrakta som oaktsamhet. Hur varu- eller tjänsteleverantören hanterar kontokortsinformationen är reglerat mellan denne och banken. Ingen oro för din del, alltså.

  Det klart att det känns obehagligt, men eftersom du inte är oaktsam så är du skyddad mot otillåten användning och kan bestrida uttag som du inte medgivit. Därför är också kreditkort bättre än debitkort eftersom en sådan incident inte påverkar likviditeten…

 • rokatoka

  appel fanns inte på den tiden för hjulets uppkomst ?

 • Mattsson Jonas

  Jag använder swedbanks e-kort till google play. Har skapat ett kort med köpbegräsning på 1000kr under två år. känns bra att slippa lämna ut sitt kortnummer och därmed obegränsad tillgång till mitt konto.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Utvecklare inom inbyggda system Publicerad 27 Mar 2017
Projektledare Publicerad 27 Mar 2017
Systemutvecklare med intresse för säkerhetslösningar Publicerad 27 Mar 2017
Looking for your first job within IT Security? Publicerad 27 Mar 2017
Nu söker vi C#, Node.js och Java developers till Digitalent! Publicerad 27 Mar 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vi går igenom nyheterna i första förhandsversionen av Android O!

Android på Prisjakt

Huawei Honor 8
Samsung Galaxy S7
Sony Xperia XZ
Samsung Galaxy S7 Edge
Sony Xperia X Compact
Huawei P9
8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

7.5

Minitest av Chromecast Ultra

9.2

Google Pixel XL

9.1

Google Pixel

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Vad vore främsta anledningarna för dig att uppgradera under 2017?
 2. Stor genomgång av nyheterna i förhandsversionen av Android O
 3. Fotografier på Samsung Galaxy S8 Plus
 4. Bästa produktbilderna på Samsung Galaxy S8 hittills?
 5. Hangouts förlorar sitt SMS-stöd 22 maj
 6. Ännu en stor Galaxy S8-läcka: produktbilder och specifikationer

Mest läst

 1. Ännu en stor Galaxy S8-läcka: produktbilder och specifikationer
 2. Bästa produktbilderna på Samsung Galaxy S8 hittills?
 3. Stor genomgång av nyheterna i förhandsversionen av Android O
 4. Vad vore främsta anledningarna för dig att uppgradera under 2017?
 5. Fotografier på Samsung Galaxy S8 Plus
 6. OnePlus introducerar svart modell av 3T

 7. Visa topplistan

Senaste undersökningen

Vad vore främsta anledningarna för dig att uppgradera under 2017? [Välj max två svar]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat