Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Psst… ni vet väl att ni kan ansluta till vårt forum med Tapatalk? [Tips]

Postat:
03:53 - 2010-09-17
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Att Swedroid har ett eget forum känner nog de allra flesta till vid det här laget. I forumet kan man finna hjälp och support för de flesta telefonmodellerna på den svenska marknaden, både vad gäller hårdvara och mjukvara. Vidare finns där en aktiv utvecklarcommunity där nya svenska appar regelbundet föds och ser dagens ljus genom gemensamma ansträngningar mellan såväl utvecklare som entusiaster och vanliga användare med goda idéer.

Forumet har utöver fullversionen förstås även fått en mobilanpassad version, vilken gör det betydligt lättare att surfa från en mobiltelefon och dess i relation till vanliga datorer lågupplösta skärm. Många upplever emellertid mobilversionen av forumet som alldeles för begränsad – många features saknas, laddtiderna är ibland långa och man springer emellanåt på en och annan bugg. Lösningen på det här problemet heter Tapatalk.

Tapatalk är en specialutvecklad app för just forum som vårt och den erbjuder alla de funktioner man får via fullversionen av forumet, direkt i telefonen. Då hela gränssnittet är en del av appen i sig så krävs det inga laddningar av diverse olika grafiska element i forumet, utan allt som laddas är text och komprimerade tumnaglar av bilder, perfekt formaterat för din telefons skärm.

Ovanstående leder till att upplevelsen blir betydligt vassare än via mobilens browser, och utvecklaren kan till och med lägga till funktioner som inte ens fullversionen av forumet kan erbjuda – exempelvis möjligheten att välja mellan svart och vitt gränssnitt, något som inte minst brukar tilltala ägare av telefoner med AMOLED-skärm då svarta/mörka gränssnitt sparar mycket ström.


Om ni vill testa Tapatalk så finns den förstås att tillgå på Android Market och kostar i dagsläget strax över 18 kronor. Olyckligtvis verkar gratisversionen ha tagits bort från Market av oklara skäl. 18 kronor är förstås inga stora pengar, men möjligheten att provköra en app, även om den har begränsad funktionalitet, i mer än 15 minuter är alltid trevlig.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:


 

 • Vandergrift

  Natträven Manny =)
  Har inte fixat tapatalk än, men det blir nog till att göra det i helgen

 • @ Vandergrift
  Tapatalk är en personlig favorit. Den var ganska buggig till en början (för något halvår sedan), men nu är den riktigt härlig. Bättre forumupplevelse på en telefon får man inte.

 • Vandergrift

  Råder inget tvivel om att Tapatalk är det bästa alternativet där ute, mest bara att jag inte har forum’at så mycket on the fly. Det ska det bli ändring på nu dock =)

 • Skerved

  Nu är det kanske dags att fixa detta. :)

 • Jakob

  Har testat den lite innan och funderar på att köpa den men då sak en sak funka. Kan jag göra så att varje gång jag startar appen så öppnas swedroid forum direkt?

 • Foo

  Jag använder tapatalk till ett flertal forum och det fungerar kanon, dock så har jag ett problem med swedroid, vilket gör att jag kör mobilsidan här. Under latest så visas alla trådar med olästa inlägg upp och det är en grön plupp som visar hur många inlägg. Om man går in och läser tråden så blir den gröna pluppen grå, men själva tråden försvinner inte under latest ens om man kör refresh, det gör den på alla andra forum jag använder tapatalk på.

  Hoppas att detta är något som kan ändras

 • @ Jakob
  Du kan lägga en widget/genväg direkt till Swedroid på en av hemskärmarna
  http://www.bergsland.se/temp/tapatalk.png

 • tobias

  vet inte om de bara är jag men jag kommer till ”slideme” på qrcoden

 • Jakob

  @tobias
  det är ju meningen

 • tobias

  ursäkta, bra att man läser hela artikeln..

 • Mikael

  Är det här ”sent using tapatalk”-meddelandet som man ser ibland ett måste? Sådana löjligheter vill jag definitivt inte bli inblandad i och bör definitivt inte tillåtas av en app man därtill betalar för.

 • Foo

  Mikael :Är det här “sent using tapatalk”-meddelandet som man ser ibland ett måste? Sådana löjligheter vill jag definitivt inte bli inblandad i och bör definitivt inte tillåtas av en app man därtill betalar för. Rapportera inlägg

  Det går bra att radera

 • Olle

  Börjar med att prova gratisvarianten. Fan, varför vill inte google fixa betalapparna. Fattar det inte. Gillar dom inte att tjäna pengar eller???

 • alongusername1

  Jag har aldrig gillat tapatalk, testat det både för swedroid och xda men tycker det är alldels för fult och oöverskådligt gränsnitt. Föredrar att pincha runt på den riktiga sidan istället :)

 • Olle

  Hittar inte Swedroid i Tapatalk. Sökte på Swedroid men då hitta den inget.

  Hur hittar man rätt?

 • Skywriter

  Jag har testat gratisvarianten ett tag nu och undrar vad det är för funktioner man får när man betalar. Jag vet att man då kan skriva inlägg men vad är det mer som saknas i gratisversionen.

  Jag tycker att Tapatalk funkar ok men jag stör mig väldigt mycket på listan med oläst.
  När man klickar på en oläst tråd kommer man till sista inlägget och inte första olästa inlägg.
  När man klickar för att ladda fler olästa trådar verkar den tappa bort sig i listan och ämnen man redan har scrollat förbi kommer igen.

  Det kanske inte gör nått på ett forum med lite aktivitet men här på Swedroid, där det kan komma hundratals inlägg på några timmar, blir det svårt att se alla inlägg.

 • Josåatt

  @ Foo

  Foo :

  Mikael :Är det här “sent using tapatalk”-meddelandet som man ser ibland ett måste? Sådana löjligheter vill jag definitivt inte bli inblandad i och bör definitivt inte tillåtas av en app man därtill betalar för. Rapportera inlägg

  Det går bra att radera Rapportera inlägg

  Ja, det går att ändra den inställningen men uppenbarligen så är det många som inte gör det eftersom vi har så mycket extra brus från det här programmet. Ytterst fånigt tilltag av programmerarna.

 • ENDOSKELLETONT800

  Tapatalk är riktigt bra tycker jag både för swedroid och xda mfl..

 • Mockfrog

  Tyvärr verkar urvalet av forum fortfarande för dåligt så för min del går det bättre att använda browsern.

 • @ Foo
  Vi har nu trampat runt lite i foruminställningarna samt lagt in den senaste versionen av Tapatalk. Kan du kika om problemet är löst nu?

 • Foo

  manny :@ Foo Vi har nu trampat runt lite i foruminställningarna samt lagt in den senaste versionen av Tapatalk. Kan du kika om problemet är löst nu? Rapportera inlägg

  Yes! Äntligen, nu kan man köra tapatalk även här :) (fungerar alltså)

 • @ Foo
  Kul!

 • Skywriter :

  Jag har testat gratisvarianten ett tag nu och undrar vad det är för funktioner man får när man betalar. Jag vet att man då kan skriva inlägg men vad är det mer som saknas i gratisversionen.

  Jag tycker att Tapatalk funkar ok men jag stör mig väldigt mycket på listan med oläst.
  När man klickar på en oläst tråd kommer man till sista inlägget och inte första olästa inlägg.
  När man klickar för att ladda fler olästa trådar verkar den tappa bort sig i listan och ämnen man redan har scrollat förbi kommer igen.

  Det kanske inte gör nått på ett forum med lite aktivitet men här på Swedroid, där det kan komma hundratals inlägg på några timmar, blir det svårt att se alla inlägg.

  Det enda som skiljer är möjligheten att skriva inlägg/trådar samt PM-funktionen, såvitt jag vet.

  En ny version av Tapatalk släpptes faktiskt idag, för bara några timmar sedan, i vilken följande feature är inlagd:

  * Goto First Unread (vBulletin only)

  Lyckligtvis kör Swedroid just vBulletin.

 • Skywriter

  manny :

  Skywriter :Jag har testat gratisvarianten ett tag nu och undrar vad det är för funktioner man får när man betalar. Jag vet att man då kan skriva inlägg men vad är det mer som saknas i gratisversionen.Jag tycker att Tapatalk funkar ok men jag stör mig väldigt mycket på listan med oläst. När man klickar på en oläst tråd kommer man till sista inlägget och inte första olästa inlägg. När man klickar för att ladda fler olästa trådar verkar den tappa bort sig i listan och ämnen man redan har scrollat förbi kommer igen.Det kanske inte gör nått på ett forum med lite aktivitet men här på Swedroid, där det kan komma hundratals inlägg på några timmar, blir det svårt att se alla inlägg.

  Det enda som skiljer är möjligheten att skriva inlägg/trådar samt PM-funktionen, såvitt jag vet.En ny version av Tapatalk släpptes faktiskt idag, för bara några timmar sedan, i vilken följande feature är inlagd:* Goto First Unread (vBulletin only)Lyckligtvis kör Swedroid just vBulletin. Rapportera inlägg

  Nice! då kanske det blir ett köp trots allt :)

 • sthlmoid

  Tyvärr kräver applikationen ”read phone state and identity” vilket känns osäkert. Varför vill appen ha denna möjlighet? Jag kollar numera extra noga på vilka permissions som olika appar kräver, jag vet inte hur många appar som jag har avinstallerat pga detta. Swedroid borde slå ett slag för säkerheten och informera vad det kan innebära att installera appar som vill komma åt privat information.

 • svendolph

  [LÖST]
  Hur får man Galaxy S tråden i favoriter? Verkar skumt att inte verka kunna lägga favorittrådar från ett forum. Jag köpte betalvarianten.

 • @ svendolph
  Jag tror inte det går. Det närmaste jag kommer är om jag i Tapatalk långtrycker på Galaxy S-forumet, väljer ”Subscribe” så att den hamnar i Favorites, ställer in Tapatalk att öppna Favorites vid uppstart och sedan lägger Tapatalk-widgeten på en hemskärm. Två tryck således, istället för ett.

 • Pål B

  Hur tar man bort SlideME-klienten? Den bara installerades men vet inte vart.

 • xtreme

  Synd Tapatalk suger ngt otroligt. Önskar ngn kunda utveckla en vettig forums-app eftersom det tyvärr inte finns så många alternativ.

 • Anders

  Visar tapatalk stickys samt erbjuder voting?

 • Jani

  Mikael :Är det här “sent using tapatalk”-meddelandet som man ser ibland ett måste? Sådana löjligheter vill jag definitivt inte bli inblandad i och bör definitivt inte tillåtas av en app man därtill betalar för. Rapportera inlägg 0

  Det är en default signatur och den kan man antingen radera eller ändra till det man själv vill ha.

 • mort

  Betala för programvara så man kan surfa…är det 1995 eller? Aldrig i livet

 • swe

  Förstår inte vitsen bara

 • gripen

  Tapatalk är en underbar app som var en av de första jag köpte. Redan på Market Enabler-tiden faktiskt. Vilket för mig in på – vad menar signaturen ”Olle” här. Betalfunktion har väl Market haft i Sverige sen i höstas? (eller var det i vintras?) Eller vad menar du?

  Synd att Talatalkstödet inte är så stort som det borde bara, men huvudsaken är att Swedroid och jagrullar har det (Ett Volvoforum) :)

  Det enda dumma är att man inte kan komma åt detta vi nu sitter i via Tapatalk också – eller någon annan app.

 • David

  Här kommer min recension om Tapatalk på tidningen Mobil manér:

  +snabb
  +har samma funktioner som mobilvarianten fast bättre

  -gränssnittet påminner inte om iPhones
  -Måste ha en mobil att fungera
  -nedladdningen måste ske via market och inte via itunes
  -Appen är gratis men kostar om du inte har fast pris på datatrafik

  (Kolla på recensioner som DHD där nackdelen var storleken på skärmen, eller när dom jämför iPhones med android och påpekar att det är lättare att koppla luren till datorn och flytta över filer än att göra det trådlöst)

 • gripen :Tapatalk är en underbar app som var en av de första jag köpte. Redan på Market Enabler-tiden faktiskt. Vilket för mig in på – vad menar signaturen “Olle” här. Betalfunktion har väl Market haft i Sverige sen i höstas? (eller var det i vintras?) Eller vad menar du?Synd att Talatalkstödet inte är så stort som det borde bara, men huvudsaken är att Swedroid och jagrullar har det (Ett Volvoforum) :)Det enda dumma är att man inte kan komma åt detta vi nu sitter i via Tapatalk också – eller någon annan app. Rapportera inlägg 0

  KOlla när den kommentaren är skriven så förstår du nog… ;)

 • Anonym

  Nej, lösningen är att stänga av den mobila sidan. Kan ni inte snälla defaulta till originalsidan? Suger så ordentligt att behöva gå ur mobilsidan hela tiden. Och reklamen för tapatalk är rätt onödig den med.

 • gripen

  Ja, jäklar. Det var ju bara de 5-6 sista inläggen som inte var skrivna för över ett halvår sen… ;-)

Aktuellt

Hur pass nöjd är du med din operatör?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS