Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Psst… ni vet väl att ni kan ansluta till vårt forum med Tapatalk? [Tips]

Postat:
03:53 - 2010-09-17
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Att Swedroid har ett eget forum känner nog de allra flesta till vid det här laget. I forumet kan man finna hjälp och support för de flesta telefonmodellerna på den svenska marknaden, både vad gäller hårdvara och mjukvara. Vidare finns där en aktiv utvecklarcommunity där nya svenska appar regelbundet föds och ser dagens ljus genom gemensamma ansträngningar mellan såväl utvecklare som entusiaster och vanliga användare med goda idéer.

Forumet har utöver fullversionen förstås även fått en mobilanpassad version, vilken gör det betydligt lättare att surfa från en mobiltelefon och dess i relation till vanliga datorer lågupplösta skärm. Många upplever emellertid mobilversionen av forumet som alldeles för begränsad – många features saknas, laddtiderna är ibland långa och man springer emellanåt på en och annan bugg. Lösningen på det här problemet heter Tapatalk.

Tapatalk är en specialutvecklad app för just forum som vårt och den erbjuder alla de funktioner man får via fullversionen av forumet, direkt i telefonen. Då hela gränssnittet är en del av appen i sig så krävs det inga laddningar av diverse olika grafiska element i forumet, utan allt som laddas är text och komprimerade tumnaglar av bilder, perfekt formaterat för din telefons skärm.

Ovanstående leder till att upplevelsen blir betydligt vassare än via mobilens browser, och utvecklaren kan till och med lägga till funktioner som inte ens fullversionen av forumet kan erbjuda – exempelvis möjligheten att välja mellan svart och vitt gränssnitt, något som inte minst brukar tilltala ägare av telefoner med AMOLED-skärm då svarta/mörka gränssnitt sparar mycket ström.


Om ni vill testa Tapatalk så finns den förstås att tillgå på Android Market och kostar i dagsläget strax över 18 kronor. Olyckligtvis verkar gratisversionen ha tagits bort från Market av oklara skäl. 18 kronor är förstås inga stora pengar, men möjligheten att provköra en app, även om den har begränsad funktionalitet, i mer än 15 minuter är alltid trevlig.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:


 

Lediga jobb inom data / IT Företag
Fullstackutvecklare Publicerad 18 Mar 2018
PLM Professional role in Stockholm (Sweden) Publicerad 18 Mar 2018
IT Tekniker inom rapport/analys till Euromaint Publicerad 18 Mar 2018
Utvecklare som närmar sig examen? Bli en del av MOPSSYS! Publicerad 18 Mar 2018
Apputvecklare till en kreativ arbetsplats i Mölndal! Publicerad 18 Mar 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Hur mycket kostar det egentligen för Apple och Samsung att tillverka sina toppmodeller?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS