Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Q&A-session med Qualcomm inför Uplinq 2011 [Frågelåda]

Postat:
09:21 - 2011-05-25
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

I samband med den årliga mobil- och teknikkonferensen Uplinq kommer vi ha tillfälle att tala med Norden-chefen för Qualcomm – Richard Savage. I vanliga fall brukar vi själva ställa frågorna, men denna gång vänder vi oss i stället till er läsare och hoppas att ni vill bidra med både funderingar och frågor kring exempelvis kommande generationer Snapdragon, mirasol-skärmar, augmented reality, personal health phones eller den nya IEM-plattformen (Internet of Everything Module) med syftet att koppla upp precis allt – även blodsocker-mätare. Använd gärna kommentarsfältet till artikeln för att lämna era frågor eller tipsformuläret som ni hittar här.

Uplinq arrangeras av Qualcomm och bland gästerna detta år finner vi HTC med VD:n Peter Chou i spetsen samt Samsung, ZTE, Huawei och Sony Ericsson med flera. Vi har tyvärr ingen aning om vad respektive tillverkare kommer att visa upp bland sina respektive bås; förhoppningsvis får vi få klämma på Huawei IDEOS X6 samt Samsungs kommande 8,9″ stora Galaxy Tab och i bästa fall en Cortex A8-baserad efterföljare till den så populära ZTE Blade.

 • aa

  Jag skulle vilja veta om Qualcomm delar Nvidias och Jen-Hsun Huang syn att vår dator inom ett par år är vår mobiltelefon som vi sedar dockar till diverse skärmtyper (tablet, laptop, stationär, TV, etc) och isf vad Qualcomm gör för att driva på den utvecklingen. Windows 8 kommer gå att köra på ARM/Qualcomm men hur ser det ut hos Google, kommer Android få möjlighet att hantera olika skärmstorlekar?

 • aa

  Till alla tillverkare skulle jag också vilja veta vad det är som gör att vi inte ser några 4G-telefoner (LTE) på marknaden när telefonerna redan säljs i USA?

 • Anders

  @ aa
  4G i USA är inte inte samma som 4G här.
  Jag kan minnas att jag sett typ 1 LTE-telefon.

 • Alex

  Kommer det någon Android-tablet med Mirasol? Då menar jag full-feature-Android, med Market och appar, inte en cripplad variant för enbart bokläsare.

  Vilken framerate har Mirasol, och kommer det vara tillräckligt för att köra de flesta Android-appar?

 • Stennan

  @ aa
  Jag har för mig att anledningen är att nuvarande LTE-chip inte är särskilt effektiva sett till batteridriften i telefoner eller om det är att själva protokollet för tal via LTE drar mycket batteri. Det är därför alla operatörer har tagit in usb donglar för LTE först.

  Vad gäller Qualcomm så har jag lite funderingar vad gäller deras asynkrona processorer. Det hade varit trevligt att veta hur mycket batteritid detta kan komma att spara? Innebär detta enskilda kärnor kan gå i vila (klockas till 0 MHz)? Hur pass väl skalar prestandan i android sett till antalet kärnor? Kommer dubbla kärnor att bli standard (sett till vad tillverkarna beställer från Qualcomm)?

  Eftersom ARM utvecklar själva basen så är det svårt för Qualcomm att särskilja just sina produkter (Även om det mest är entusiaster som bryr sig om vad som sitter på kretskortet). Har de några fler finesser på gång som särskiljer dem från konkurrenterna.

  Sist men inte minst undrar jag hur han ser på program som tex Set CPU. Bra, Dåligt eller onödigt? Skulle Qualcomm kunna tänka sig att lansera en egen app/inställningsmeny i android för att reglera processor hastigheten (Drar paralleller till datortillverkare där ASUS skickar med underklockningsverktyg för att spara batteri).

 • doktorn

  Jag är oerhört nyfiken på Mirasol och är det så bra som det verkar vill jag veta när jag kan börja se dem i mobiltelefoner och plattor. Det är tack vare den som jag fortfarande inte köper någon platta. Hade jag kunnat vänta med mobiltelefonen så hade jag gjort det också.
  Men hur slits mirasol-skärmarna? Vanligt solljus bryter ju ner all annan färg så den bleknar. Är problemen de samma även här? Vad har de för uppskattad livslängd? Är det därför jag bara sett svartvita i produkter som säljs idag?

  Sen undrar jag vad tanken är med IEM? Det låter ju på hemsidan som något vi redan har i våra mobila enheter… Jag ser inte något faschinerande, ännu.

 • J.

  @ doktorn
  Anledningen till att du inte ser Mirasol-enheter beror på att enhetstillverkare satte kaffet i halsen när Apple annonserade iPaddan. Engadget har detaljerna. I artikeln utlovas även att en e-läsare med Mirasol-skärm ska släppas under 2011…men sådana löften har gjorts förr utan resultat.

 • aa

  @ Anders LTE i USA är samma sak som LTE i Sverige ja.

  HTC Thunderbolt, Samsung Droid Charge, LG Revolution, Motorola Droid Bionic är 4st LTE-telefoner på Verizon.

 • Kalle Bexhorn

  Jag skulle gärna vilja veta mer IEM, specifikt det där om blodsockermätare, då jag diagnostiserades för diabetes typ 1 för ungefär 2,5 månad sen.

 • Skallaren

  aa :@ Anders LTE i USA är samma sak som LTE i Sverige ja.HTC Thunderbolt, Samsung Droid Charge, LG Revolution, Motorola Droid Bionic är 4st LTE-telefoner på Verizon. Rapportera inlägg 0

  Verizons LTE är inte alls samma som den i Sverige, Där borta kör de LTE i 700mHz spektrumet medan våra Svenska operatörer än så länge kör på 2600mHz och gör så att vi kan ha högre hastigheter på vårt LTE-nät än i USA med den nackdelen att vi har mycket sämre täckning och byggnads penetration per basstation.

 • Snapphane

  Jag vill veta mer om GPU:n Adreno 3xx. Hur står den sig mot Nvidias Tegra 3 i ren teoretisk prestanda med avseende på mängden trianglar- och pixlar/s?

 • Robert

  När kommer vi se ARM-baserade CPU.er i 22nm?

 • aa

  @ Skallaren Absolut, men det är fortfarande samma teknik oavsett vilket frekvensband du kör på, precis som GSM ligger på flertalet band 850, 900, 1800, 1900.

 • M1ntos

  Jag vill veta lite mer om dem tänker göra sina framtida Quadkärniga SoCs asynkade. Sedan vore det gött att veta exakt hur mycket ström man kan spara, eller hur mycket effektivare processorn blir. :-)

 • Collin

  Jag vill veta mer om hur Qualcomm skall stå ut i mägnden med sina plattformar. Vi har ju liksom ett tjog företag som vidareutvecklar och förbättrar ARM:s IP. Hur skall man behålla sin position och märker man av konkurrensen? Tegra 2 och Texas Instruments är exempelvis på frammarsch.

 • Pallee

  Jag är lite nyfiken på hur mirasol fungerar i svaga ljusförhållanden… om den inte är belyst, hur fungerar den då på natten?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons