Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Minitest av Amazon Fire TV Stick

Postat:
23:54 - 2014-12-13
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

Den amerikanska återförsäljarjätten Amazon började sin verksamhet i USA på 90-talet, som en bokhandel. Sedan lanseringen har sortiment vuxit och utökats rejält rejält, och Amazon har därtill slagit upp dörrarna i ett antal länder utöver USA. Genom åren har de vuxut kraftigt och omsätter idag runt 400 miljarder kronor om året, och via deras webbsajt kan man köpa näst intill allt mellan himmel och jord.

I april i år meddelade Amazon att de inom kort kommer slå upp portarna i Sverige och att fokus då kommer ligga på deras ursprungliga kärnverksamhet; bokförsäljning. En inte alltför vågad gissning är att Amazon efter sin svenska etablering kommer utöka försäljningen till att bland annat inkludera även filmer och TV-serier. Kanske främst i digitalt, strömmat format.

Strax före tillkännagivandet att Amazon kommer till Sverige lanserade Amazon Fire TV – företagets första TV-anslutna mediaspelare främst avsedd för tjänsterna Amazon Instant Video och Prime Music. Amazon har inte släppt några officiella försäljningssiffror för Fire TV, men hävdar att Fire TV har sålt ”signifikant fler” enheter än deras projicerade försäljningssiffror på 5,8 miljoner sålda enheter i USA under det första året.

I slutet av november månad lanserade sedan Amazon vad som närmast kan beskrivas som Fire TV:s mindre kostsamma lillebror; Fire TV Stick. Stick är precis som den mer namnkunnige Google Chromecast en mediaspelare i form av en HDMI-sticka. Precis som Chromecast bygger Fire TV Stick på Android, men Amazon har sin vana trogen valt att lägga in sin egna proprietära mjukvara.

Även om Amazon för tillfället saknas i Sverige så vill vi, då en av våra skribenter för tillfället befinner oss i USA, passa på att testa Fire TV Stick. Vår förhoppning är att Amazons videotjänster blir tillgängliga även i Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid, något som av naturliga skäl skulle göra Fire TV och Fire TV Stick till mer än bara kuriosa och något som blott ett fåtal privatimportörer lägger vantarna på.

I kartongen

amazon-fire-tv-stick-box-01
Förpackningen känns ganska lyxig och påkostad för en enhet som kostar blott 39 amerikanska dollar. Ett mestadels gråsvart pappfodral, med ett tryck som skvallrar om ett urval av de applikationer som finns tillgängliga i Fire TV Sticks programbutik, omger den helsvarta kartongen.

Inuti kartongen finner vi i en illorangeröd formgjuten papp själva HDMI-stickan (svart), en fjärrkontroll (svart), två AAA-batterier för fjärrkontrollen, USB-kabeln (svart, cirka 1,5 meter, USB -> Micro-USB), strömadaptern (amerikansk stickpropp, USB-port, 5V 1A), en HDMI-förlängare (svart, ca 10 cm) samt en ytterst kortfattade snabbstartguide.

Att Amazon skickar med ett par batterier samt en HDMI-förlängare är ett fint plus i kanten. Allt för ofta snålar tillverkarna in på saker som detta, varpå man luften går ur en fullkomligt när man ivrigt packar upp sin nya pryl och finner att batterier saknas eller att man inte kan installera HDMI-stickan då den är någon centimiter för lång eller för bred.

Specifikationer

Under skalet på Fire TV Stick finner vi en dubbelkärnig ARM Cortex-A9-processor (Broadcom Capri 28155) med en VideoCore4-GPU, 1 GB RAM, 8 GB flashminne, Bluetooth 3.0 samt Wi-Fi 802.11n MIMO (dubbla antenner) med stöd för såväl 2,4 GHz som 5 GHz.

Jämfört med Googles Chromecast är Fire TV Stick utrustad med en åtminstone på pappret klart mer kompetent hårdvara:

SpecifikationerAmazon Fire TV StickGoogle Chromecast
ProcessorDubbelkärnig
Cortex-A9
Enkelkärnig
RAM1 GB0,5 GB
Flashminne8 GB2 GB
Wi-Fi802.11n/MIMO (dual antenna)/2.4+5GHz802.11n/single antenna/2.4GHz
BluetoothBluetooth 3.0Saknas
FjärrkontrollJaSaknas
Pris39 dollar i USA35 dollar i USA, 300 kronor i Sverige

Byggkvalité och konstruktion


Som väntat är Fire TV Stick och den tillhörande fjärrkontrollen av plast. Stickan i sig känns som vilken annan HDMI-sticka som helst, och är ungefär lika stor också, och har en HDMI-hane i ena änden samt en USB-port (Micro-USB) längs med ena långsidan.

Fjärrkontrollen är nästan larvigt lätt och känns aningen billig och plastig. Passformen mellan front- och bakstycket övertygar inte, men så har vi också bara betalat 39 dollar också. Fjärren knakar och knarrar för all del inte, men de vassa kanterna där de två plaststyckena möts känns inte direkt kvalitativ.

amazon-fire-tv-stick-knappsats-01
Knapparna på fjärren är även om de är väldigt plastiga ganska trevliga att använda. Tack vare att knapparna är väl förhöjda, såväl den runda navigationsknappen som de mindre knapparna nedanför, är de mycket lätta att använda i blindo. Då knapparna därtill är få till antalet tar det inte mer än en minut att utantill lära sig var knapprna sitter och vilka funktioner de har. Vi hade önskat att knapparna bjöd på lite mer motstånd, men då är vi ganska petiga.

Fjärrkontrollen ansluter automatiskt till HDMI-stickan via Bluetooth, inte via IR, och vi behöver således inte ”sikta” då vi använder den. Mycket bra, inte minst då Fire TV Stick sitter dold bakom vår TV-apparat, men vi misstänker att batterierna kan komma att dräneras ganska snabbt.

Att använda fjärrkontrollen är en trevlig upplevselse tack vare att stickan reagerar näst intill omedelbart på alla våra tryck. Därtill är Bluetooth-räckvidden är föredömlig och vi har inga problem att styra Fire TV Stick på 7-8 meters avstånd och med en gipsvägg emellan.

Då fjärrkontrollen ansluter automatiskt, och har stor räckvidd, undrar vi dock vad som händer om man har flera Fire TV Stick i samma hushåll. Uppstår en konflikt där man oavsiktligen kan komma att styra ”fel” TV, eller är varje fjärrkontroll unikt knuten till respektive HDMI-sticka?

Mjukvara och användning


Precis som i alla andra Amazon-enheter som bygger på Android så saknas Googles programbutik Play Store även i Stick. En kraftigt bantad och Fire TV Stick-specifik programbutik finns däremot tillgänglig, där en rad konkurrerande musik- och videotjänster såsom Hulu Plus, Netflix, Pandora, Flixter, Plex, Watch ESPN, Showtime Anytime, Tunein och Disney, såväl som spel och appar och annat smått och gott står att finna. Olyckligtvis saknas appar för en del större strömmade tjänster så som HBO GO och VUDU oförklarligen i programbutiken.

Då vi först kopplar in Stick i TV:n och ansluter strömkabeln möts vi av en Fire TV-logotyp i några sekunder, innan gränssnittet laddas. Det tar i regel inte mer än tio sekunder från anslutning av strömkabel till att man är inloggad i själva operativsystemet och fjärkontrollen automatiskt har parats med stickan.

Vid allra första uppstart av stickan får vi frågan om vi vill fortsätta använda vårt Amazon Prime konto (från vilket vi beställde Fire TV Stick) och en dialog där vi uppmanas ansluta till vårt lokala Wi-Fi-nätverk. Stickan var för den som missade det alltså vid leverans redan förprogrammerad med vårt Amazon Prime-konto.

Detta känns, även om det är ytterst behändigt och gör setupfasen enormt smidig, även väldigt obehagligt. Hade paketet med Fire TV Stick blivit levererat till fel adress, eller blivit stulet innan vi hämtade upp det, hade alltså vem som helst kunnat använda vårt Amazon Prime-konto, inklusive tillhörande kreditkort, för att köpa filmer, TV-serier, spel och andra applikationer. Helt utan lösenordsskydd.

Lyckligtvis tycks inte vårt kontonamn eller lösenord stå att finna i klartext någonstans, och man kan via stickan inte handla andra saker än filmer, TV-serier och appar via Amazon. Man riskerar således inte att åka på kostnader för andra, betydligt dyrare, typer av inköp om stickan blir stulen eller levererad till fel adress.

fire-tv-stick-screencap-06 fire-tv-stick-screencap-09
Fire TV Stick frågar i ursprungskonfiguarationen aldrig efter vårt Amazon-lösenord då vi köper/hyr något, men det finns i enhetsinställningarna ett Parental Controls-läge (”barnsäkert” läge) som låter oss ange en valfri PIN-kod bestående av fem siffror. Detta torde vara gott nog för de flesta som exempelvis oroar sig för att ett barn skall köpa dyra filmer utan föräldrarnas medgivande, men det löser inte problemet om enheten blir stulen innan leverans.

Netflix fungerar utmärkt på Fire TV Stick.

Netflix fungerar utmärkt på Fire TV Stick.


Vi har utöver Amazon Instant Video, som fungerar mycket bra, även testkört Hulu Plus, Netflix och Pandora utan problem. Videouppspelning via dessa tjänster fungerar bra och utan ”hackande”, även vid uppspelning av HD-material, men HD tycks av skärpan att döma aldrig bli mer högupplöst än 720p.

Oavsett streamingtjänst (Amazon, Hulu, Netflix) är den maximala bitraten för HD-material ganska låg, kring 2-3 Mbit/s som mest. Detta är dock inte specifikt för Fire TV Stick, utan tycks vara generellt för tjänsterna som sådana.

Utvecklarinställningar - ADB

Utvecklarinställningar – ADB


Via Amazons programbutik kan fler tjänster installeras, och hoppet är heller inte ute för den som vill installera appar utanför Amazons programbutik. Amazon har gjort det mycket enkelt att via trådlös ADB (Android Debug Bridge) installera applikationer vid sidan av den officiella programbutiken. Då vi ”sidladdar” Android-appar har vi uteslutande mötts av tabletversionen av aktuell app.

fire-tv-stick-screencap-13
Utöver att testköra några av de av Amazon ”godkända” mediapparna (Hulu och Netflix bland andra) har vi även testat att installera mediaspelaren Kodi (tidigare känt som XBMC). Själva installationen, via trådlös ADB, gick utan några som helst problem men då vi trådslöst strömmar HD-material från en dator på samma Wi-Fi-nätverk är framgångarna blandade med nederlag.

Då vårt nätverk i aktuell testmiljö saknar stöd för MIMO är bandbredden ofta otillräcklig, i synnerhet för 1080p/DTS-material, vilket resulterar i frekvent buffrande. Vi förvånas av detta då testnätverket är kapabelt till cirka 100 Mbit/s, mer än nog för HD-material som i regel sällan överstiger 25 Mbit/s, men Fire TV Stick tycks helt enkelt inte mäkta med mycket mer än 15 Mbit/s med någorlunda stabilitet, via blott en Wi-Fi-kanal (n/5GHz).

Med en MIMO-kompatibel router som möjliggör tvåkanalsdata via de i Stick inbyggda dubbla antennerna gissar vi att det inte är några problem, men vi har dessvärre i skrivande stund inte haft möjlighet att testa detta.

Något vi däremot har kunnat se under testfasen är att Wi-Fi-signalen är tämligen svag trots ett avstånd på mindre än sex meter, fri sikt, mellan stickan och vår router. Signalstyrkan (enligt adminpanelen i routern) pendlar i regel mellan 1 och 2 av 5, medan vår telefon (Nexus 6) har 4 av 5 pinnar på samma plats. Trots den svaga signalstyrkan har vi inte haft några problem alls med att videoströmmen återkommande ”buffrar”, vare sig vid HD-uppspelning via Amazon Instant Video, Hulu eller Netflix, men den räcker inte till för tyngre filmer via Kodi.

Vi har vidare, i Kodi, noterat problem med att avkoda vissa videofiler, främst xvid/avi. Kodi kan förvisso spela upp alla filer vi har testat men vissa videor, även sådana med en ganska låg bitrate, spelas upp i aningen för låg bildfrekvens med ett frustrerande hackande som följd. Huruvida detta är ett problem med Kodi eller Fire TV Stick vet vi inte.

Vi har läst om problem som andra användare har haft med Fire TV Stick, såsom överhettning, buffring, spontana omstarter, frysningar mitt i videouppspelning och felaktiga bildförhållanden (4:3 visas som 16:9, exempelvis) men inget av detta har varit ett problem under våra test.

fire-tv-stick-screencap-02
Gränssnittet i Fire TV Stick är snyggt, reagerar snabbt och bjuder på läckra animationer. Till en början fann vi det även relativt överskådligt, men då allt innehåll presenteras i en lång horisontellt skrollande rad istället för i ett rutnät blir det i takt med att man fyller stickan med innehåll väldigt mycket klickande på fjärrkontrollen.

Om man exempelvis har ett 30-tal appar/spel installerade och man vill komma till det sista så blir det helt enkelt till att klicka högerpil på fjärren 30 gånger eller hålla inne knappenen lång stund. Det finns för all del även en primitiv sökfunktion, men det tar minst lika lång tid att använda on screen-tangentbordet som det tar att klicka 30 gånger. Tidskrävande och tämligen klumpigt system, men det räddas av den smidiga fjärrkontrollen och det faktum att stickan reagerar blixtsnabbt på varje knapptryck.

För den som föredrar röstsökning finns det en röstsökutrustad fjärrkontroll som tillval till Fire TV Stick, för 30 dollar. Man kan via Google Play Store även installera gratisappen Amazon Fire TV Remote App, från vilken man kan utföra röstsökningar, mata in text med telefonens tangentbord och även navigera genom att svepa fingret över telefonens skärm.

Det hela fungerar skapligt, men vi noterar en aningen enerverade fördröjning mellan det att ett kommando utfört på telefonen och det faktiskt sker på TV:n. Med den medföljande fjärrkontrollen är det ingen fördröjning alls, och man kan använda den i blindo utan att behöva stirra på skärmen.

fire-tv-stick-screencap-11 fire-tv-stick-screencap-001
För att skydda TV:n från inbränning är Fire TV Stick förstås utrustad med en skärmsläckare som i standardinställningarna startar efter fem minuters inaktivitet. Skärmsläckaren består av ett slags rörligt bildgalleri och är tämligen behaglig. Vi bjuds därtill på en del inställningsalternativ där vi kan styra tidsgräns, bildkälla, bildväxlingshastighet samt animationstyp.

Slutsats

Då Amazon Instant Video som vi nämner i inledningen ännu inte har lanserats i Sverige kan det tyckas att nyttan med en Fire TV Stick är minimal, och vi håller till viss del med om det. Men då Fire Stick TV kan användas för så mycket mer än bara Amazons videotjänst kan den ändå vara ett intressant alternativ även för svenskar.

Stickan är busenkel att installera och använda och fjärren må vara plastig och kännas lite billig, men den fungerar väldigt väl. Tack vare att den ansluter via Bluetooth istället för att använda IR så är den därtill blixtsnabb, och man slipper ”sikta”.

Prestandan är god och vi upplever att exempelvis Netflix-klipp laddar och buffrar näst intill dubbelt så snabbt som då vi skickar samma klipp från Netflix-appen på telefonen till Chromecast. Vi tycker oss här ana att Fire TV Stick har en klart kraftfullare hårdvara än Chromecast.

Funktionen är god och gränssnittet är lätt att förstå och navigera, men det kan bli väldigt många klick innan man hittar rätt. Videoutbudet är precis så stort som man vill göra det: man kan installera i princip vilken androidkompatibel videotjänst man vill och därmed få tillgång till det man vill se, bara några klick på fjärrkontrollen bort.

Så, Fire TV Stick är alltså den i vårt fall dåliga Wi-Fi-prestandan en riktigt trevlig liten pryl som är tämligen flexibel och därtill ganska prisvärd, men i slutänden är nog frågan på allas läppar ändå varför man skulle välja Fire TV Stick före Google Chromecast.

Vårt svar är kort och gott att vi på Swedroid absolut inte skulle välja Fire TV Stick före Chromecast, men däremot ser vi Fire TV Stick som ett utmärkt komplement till Chromecast.

Vi vet att många föredrar att utan att stirra på sina fingrar navigera direkt på TV:n via fjärrkontroll hellre än att fippla med en telefon eller platta som man endast med stor svårighet kan använda i blindo. Vidare kan man på Fire TV Stick med lätthet installera appar som mediaspelaren Kodi eller en mängd olika spel, vilket öppnar upp för ett mycket bredare användningsområde än Chromecast.

En annan konkurrent att överväga är den i regel hyllade HDMI-stickan Roku Streaming Stick (3500R) med en prislapp på 49 dollar. Vi på Swedroid har ännu inte haft möjlighet att testa Roku Streaming Stick, men så snart så har skett återkommer vi med ett test där vi ställer Roku mot Fire TV Stick och Google Chromecast.

 • AMK

  skulle vara kul med ett test på de vettiga Android TV boxarna istället, tex Tronsmart R28 Meta eller liknade RK3288 SoC.

 • Fred .

  Jävligt nice att man kan köra Kodi (tidigare XBMC). :)

 • Papito

  Det är bara en vanlig Android sticka.

 • Micke

  Hackandet i avi-filer är ett XBMC-problem. Jag hade det tidigare, eller förmodligen fortfarande men nu har jag inget avi-material kvar tror jag. Lösningen har alltid varit att starta en HD-fil och sen stoppa det för att till sist starta det man ville se från början. Mycket möjligt att vilken mkv-fil som helst duger.

 • Martin

  Chromecasts största stryrka är förmågan att dela saker från mobilen utan att låsa upp mobilen. Tror inte jag skulle kunna vara utan den möjligheten när jag streamar saker till tvn i framtiden. Det bästa är ju hur flera personer kan interagera med chromecasten samtdigt, lägga till saker i en gemensam playlist, skulle vilja se ett riktigt bra chromecast stöd för spotify så vore det perfa :P.

  Men somsagt att kunna streama ”från” mobilen utan att binda upp telefonen är den ultimata lösningen. En sticka utan den funktionen har jag ingen användning för :(. Önskar att chromecast vore en öppen standard som man skulle kunna applicera i alla möjliga konfigurationer. I en dedicated htpc tex. :(

 • Simon

  Köpte en Octa-core Android mediaspelare ifrån eBay för 600:- Fungerar utmärkt med XBMC/Kodi och har stöd för 4k output. Jag rekommenderar att köpa en billigare tv med bra bild UTAN ”smart tv” funktioner och lägga överblivna pengar på en separat enhet istället. Jag köpte en dyr Samsung smart tv 2013 men den suger pung på Smart TV fronten.

 • Anders Sandblad

  Kan man köra SVT play? Antingen via ADB eller via kodi?

 • Henrik

  Kolla in spoticast för Android. Där har du en fungerande Spotify tjänst för chromecast

 • KK

  En TV för 4000kr kommer inte vara lika bra som en för 10000.
  Bara ett tips.

 • Simon

  Fortfarande lika värdelös på ”smart” fronten.

 • Simon

  Skapa hat där det inte ens finns någon motivation, eftersom du är en så fruktansvärt äcklig männinska. Hur billig TV jag än äger kommer den inte vara billigare än dig, luder.

 • Simon

  Japp 16000:- räckte inte ens :P

 • Henrik_Hofer

  SVT-play fungerar på vanliga Fire TV. Kommer upp ett felmeddelande att Google Services inte stöds av enheten.

 • Sören D

  Gör inget som inte Chromecast och/eller WD TV live gör lika bra, eller bättre.

 • Filip

  Kör hellre vidare på CC. Hoppas att man kan spela upp alla lokala filmer snart istället. Får knappt igång några sånna. Hoppas VLC kan lösa det snart!

 • Gäst

  Streama är väl lite fel ordval men tror du förstår det också. Bara så att andra förstår så skickas bara en länk till chromecasten som sedan spelas upp via chromecasten. Därav att man kan använda telefonen till annat samtidigt. :)

 • Mutubu_66

  Om du ska spela lokala filer från datorn så finns det ett tillägg på Chrome webbläsaren som heter Videostream som fungerar felfritt (har gjort det för mig). Man kan också lägga till undertexter om så önskas! Från mobilen och surfplattan får man väl casta skärmen, drar batteri men fungerar…!

 • Filip

  Dela skärm fungerar inte tillräckligt tyvärr. Avia och dem funkar inte med allt. Och har ingen dator längre. Ligger i lådor oanvända

 • Sören D

  Hur jag än vänder och vrider på ditt inlägg kan jag inte se att det finns det minsta ironi eller försök till skämtsamhet i det. Att inte Admin ser till att plocka bort pubertala element som du, vilka skriver inlägg som eminerar intellektuell dvärgväxt, får vara veckans gåta på Swedroid.

 • ale

  installera serviio på datorn och bubbleupnp på mobilen, klart.

  Måste vara aac ljud bara.

 • Tiredness

  Jag har också videostream. Funkar felfritt. Finns ju även en app som dock bara gör mobilen/plattan till en fjärrkontroll.

 • Simon

  Jaså… jag skämtar bara, precis som KK gjorde, eller gjorde han inte det? Bra att du försvarar hans inlägg, det ger dig en betydelsefull översittarroll som innefattar stor kunskap, överlägsenhet och maktinnehav.

 • Guest

  Förresten, skämtade du också nu eller ska jag gråta lite och känna mig en gnutta kränkt? Svårt och veta :S För hur jag än vänder och vrider på ditt inlägg kan jag inte se att det finns det minsta ironi eller försök till skämtsamhet i det. Lika bra jag tar Swedroid till försvar också då och ber dom plocka bort din förvuxna kommentar.

 • Simon

  Förresten, skämtade du också nu eller ska jag gråta lite och känna mig en gnutta kränkt? Svårt och veta :S För hur jag än vänder och vrider på ditt inlägg kan jag inte se att det finns det minsta ironi eller försök till skämtsamhet i det. Lika bra jag tar Swedroid till försvar också då och ber dom plocka bort din förvuxna kommentar… END OF DISCUSSION.

 • zee

  Kolla in Some cooltech-kanalen på youtube.

  ”Ahhhh yeeeeah, Rivers here..” ;tummenupp

 • Filip

  Tar bubbleupnp allt? Avi filer tex?

 • ale

  serviio kan transcoda men du vet att cc bara klarar mp4 och mkv native.

 • Filip

  Men det är ju det man vill komma ifrån? Vill inte använda annat än platta/mobil och spela allt. Ingen loser dator som ska agera server eller sånt skit.

 • Cyberz

  Plex funkar väl bra

 • Filip

  Nej Plex behöver en dator som agerar server och det är värdelöst

 • Hulle

  Kanske lite off-topic, men jag har för mig att Chromecast kör Chrome OS och inte Android.

 • EmiMan

  Video Stream for Chromecast: http://www.getvideostream.com/

 • Filip

  Driver du med mig? :p detta är ju exakt samma sak som Plex och bubbleupnp.

 • EmiMan

  Ehhh……no it’s not. It’s a standalone player. bubbleupnp and Plex are servers. But shure you need a computer with google chrome for it to run. The Android app is just a remote.

 • Filip

  Okej då är det lite skillnad men faktum kvarstår att man måste använda en dator. Androidappen ska göra allt för att vara ultimata lösningen.

 • Pontus Endlessmind Holmberg

  Du tänker kanske på AllCast?

 • Sören D

  Så nu äger du också problemformuleringsprivilegiet ? End of discussion ?? Du har väldigt megalomane tanker om dig själv!

 • Simon

  I will add you to my important carelist, Sören Doubletarded :)

 • Filip

  Ja exakt fast Allcast/Avia/Localcast kan bara spela mp4 och inte avi eller dylikt. De fungerar inte som man vill.

 • Rikard Jerner

  word.. välkommen till verkligheten google ;)

 • Hulle

  Vad exakt är det du vill göra? Vill du spela upp filmer du har på mobilen på Chromecasten? Du ville inte ha en dator inblandad?

  Förutom att det suger batteri kan du ju spegla skärmen till CC:n och spela upp vad det nu är för klipp du har på telefonen. Så gör jag när jag vill visa filmer jag tagit med mobilen på TV:n.

 • Filip

  Spela en film från Showbox eller en annan som ligger på plattan/mobilen. En vanlig film som inte är mp4 som då tex avi. Att spela skärmen laggar för mycket och går ju inte låsa mobilen.

  Jag vill använda ett program som Avia fast den ska spela alla format utan att använda server.

 • Jens

  Ingen som sagt CiaStick ännu? Förvånad.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
 6. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons