Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Vi testar LG G Pad 8.3

Postat:
15:17 - 2014-05-31
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

I september presenterade LG sitt återtåg på tabletmarknaden i och med G Pad 8.3, nästan arton månader efter att tillverkaren släppte en något uppgraderad LTE-variant av den ytterligare ett år äldre Optimus Pad, som kanske främst utmärkte sig genom sin 3D-kamera och som inte rönte några stora framgångar på marknaden.

LG ställer med G Pad 8.3 in siktet på Apples iPad Mini, Googles Nexus 7 (2013) och Samsungs billigare Galaxy Tab 3-serie, och ger sig sålunda in i ett segment där kampen om kunderna är stenhård. Med en högupplöst skärm, 2 GB RAM och Snapdragon 600 till ett pris på cirka 2 200 kronor tycks LG sikta in sig lite extra på Nexus 7 (2013), som liksom sin föregångare fick många att ifrågasätta hur mycket man behöver kompromissa med prestanda när priset sjunker under 2 500 kronor. Det är således också Nexus 7 (2013) som huvudsakligen får ikläda sig rollen som måttstock i denna recension.

Som alltid kommer vi i recensionen utsätta surfplattan för en rad syntetiska tester – ofta kallade benchmarks – samt en rejäl portion vardagsanvändning, där vi på allvar sätter enhetens prestanda och uthållighet på prov. I och med att LG G2 lyckades göra ett så kraftigt intryck på redaktionen så är förväntningarna högt ställda på G Pad 8.3, och om LG skall ha en chans att rå på Nexus 7 så måste dessa förväntningar uppfyllas.

Specifikationer

Specifikationer LG G Pad 8.3
ReleasedatumHösten 2013
Processor1,7GHz quad-core
PlattformQualcomm Snapdragon 600
GrafikkretsAdreno 320
RAM-minne2GB
Inbyggt minne16GB / plats för minneskort
Skärm8.3" / WUXGA - 1200x1920 pixlar / 273PPI
SkärmtypLCD / 16:9 / 189,91 cm² / ~68,9% av fronten
Kamera5MP
Främre kamera1,3MP
Vikt338g
Höjd, bredd, djup217 x 127 x 8mm
Batteri4600mAh
KommunikationmicroUSB, Bluetooth, Wi-Fi
SensorerGPS, accelerometer, gyro, magnetometer, närhetssensor
FM-radio / NFCNej / Nej
Tal / standbytid-
Nätverk-
IP-klassningNej
Övrig info3,5mm-jack.
Mer infoMer info om LG G Pad 8.3 på Androidenheter.se

I likhet med flaggskeppstelefoner från början av 2013 så har LG G Pad baserats på Qualcomms Snapdragon 600-krets, med fyra Krait 300-kärnor som vardera tickar på i 1,73 gigahertz. I SoC:n ingår också grafikprocessorn Adreno 320, samma som i den äldre Snapdragon S4 Pro i Nexus 7, och enheten har vidare utrustats med 2 GB RAM.

Den av Gorilla Glass skyddade LCD-bildskärmen bygger en IPS-panel och har en upplösning på 1200×1920 pixlar, ibland (felaktigt) kallat FullHD/1080p, med den mer korrekta och osexiga benämningen WUXGA. Med samma upplösning och 1,3 tum större diagonalmått än Nexus 7-skärmen blir pixeldensiteten i G Pad 8.3 markant lägre i G Pad 8.3 – 273 pixlar per tum jämfört med 323.

Surfplattan har utrustats med 16 GB lagringsutrymme, vilket dessvärre fortfarande är standard, trots att spel och applikationer tar betydligt mer utrymme i anspråk än när Androidenheter började levereras med 16 GB lagring i slutet av 2011. Lyckligtvis har LG G Pad 8.3 stöd för MicroSD-kort på upp till 64 GB, vilket i kombination med det inbyggda utrymmet bör räcka för den stora majoriteten användare.

5-megapixelkameran på baksidan har inte utrustats med någon LED-blixt, vilket åtminstone på papperet placerar G Pad 8.3 i samma segment Nexus 7. Till skillnad från LG:s flaggskeppstelefon G2 har G Pad 8.3 inte utrustats med optisk bildstabilisering (OIS), vilken syftar till att ge skarpare bilder vid längre slutartider, men med tanke på den begränsade nyttan med surfplattor vid fotografering så är uteslutandet av OIS inget vi kan klandra tillverkaren för.

Batteriet i enheten ligger på 4 600 mAh vilket borgar för att surfplattan, i teorin, skall få en hygglig batteritid.

I kartongen

lg-g-pad-83-kartong
G Pad 8.3 levereras i en vit och hyggligt rigid kartong som på djupet är aningen större än vad den hade behövt vara. En onödigt stor kartong innebär att en hel del ”död luft” transporteras från fabriken till slutkunderna vilket i sin tur är mindre bra för miljön. Då vi lyfter av locket möts vi av G Pad 8.3, inslagen i skyddsplast, och i utrymmet nedan detta finner vi övrigt innehåll.

Vår kartong innehåller följande:

 • LG G Pad 8.3 (LG-V500, vit)
 • Laddare (5V 1.8A, vit)
 • USB-kabel (vit, cirka en meter)
 • Dokumentation (snabbstartguide och garantiinformation)

Som synes saknar vårt testexemplar ett medföljande headset. Vi vet inte om detta är något som gäller alla G Pad 8.3 eller om det bara gäller demoexemplaret vi använder.

I vanlig ordning kan vi inte garantera att innehållet i kartongerna hos de olika operatörerna och återförsäljarna är identiskt med vår kartong. Är kartongens innehåll av stor vikt rekommenderas ni kontakta återförsäljare innan köp.

Utseende, byggkvalité och konstruktion


G Pad 8.3 har fått en ganska harmlös, mjukt rundad, design. Lyckligtvis har LG gett G Pad 8.3 ett bakstycke i aluminium vilket i våra ögon lyfter det visuella intrycket en del – det bryter på ett trevligt vis av den vita plasten – och det känns dessutom lite lyxigare i handen.

Då vi ber folk i vår omgivning att betygsätta designen så är de flesta ganska svala, men ingen har heller något direkt negativt att säga. Även om designen är ganska intetsägande så är kvalitetskänslan god. Materialvalet är plast och metall, men trots plasten håller enheten en hög byggkvalité, och detta är också något som flera gånger påpekas då vi låter vänner och bekanta handskas med plattan i några minuter.

På plussidan noterar vi en för plattor mycket tunn ram runt skärmen, särskilt till höger och vänster om skärmen sett ur porträttläge. Detta håller nere yttermåtten en hel del men det gör samtidigt att plattan blir svårare att hålla i porträttläge då tummen ideligen kommer åt pekskärmen.

Knappsats, anslutningar, sensorer och ljud


Fronten saknar helt och hållet knappar och anslutningar. Ovan skärmen finner vi den frontriktade kameralinsen samt ljussensorn. Det saknas till vårt förtret en notifieringsdiod på fronten och vi har mycket svårt att förstå att tillverkare fortfarande väljer bort en såpass nyttig komponent som inte innebär många kronor extra i tillverkningskostnad.

På telefonens övre högra långsida sitter strömknappen och strax nedan den volymknappen. Båda dessa knappar sticker ut lagom mycket för att vara lätta att finna i blindo, samt erbjuder ett bra motstånd och en distinkt klick-känsla. Vänstersidan saknar helt knappar och anslutningar.

I huvudänden finner vi längst till vänster 3,5mm-jacket för ljudenheter och strax till höger om detta en lucka bakom vilken Micro-SD-platsen återfinns. På huvudändens högra halva finner vi ett IR-öga för att kunna fjärrstyra exempelvis TV-apparater. Centrerat i fotänden sitter slutligen Micro-USB-porten.

På bakstycket finner vi två snygga öppningar för de interna högtalarna – G Pad 8.3 har till vår glädje fått stereohögtalare. Ljudet är klart och ganska distinkt och har ett förvånansvärt bra djup – med tablethögtalarmått mätt. Olyckligtvis kan ljudet bli lite skråligt vid hög volym, men då är vi ganska petiga. Allt som allt är vi mycket nöjda med den interna högtalaren som med lätthet gör slarvsylta av konkurrenten Nexus 7 (2013).

Mottagning och datahastigheter

LG G Pad 8.3 (LG-V500) saknar stöd för anslutning mot mobilnät, både vad gäller röstsamtal och datatrafik. Anslutning till nätet sker via Wi-Fi (802.11 a/b/g/n dual band) och vi upplever den interna antennen som mycket god – klart bättre än vår referensenhet Nexus 7 (2013).

Via Wi-Fi fungerar G Pad 8.3 precis så bra som vi förväntar oss och både mottagning och maxhastigheter motsvarar i runda slängar vad konkurrenterna presterar. Vi mäter via n/5GHz upp cirka 90 Mbit/s vid nedladdning (via FTP över vårt lokala nätverk) och 89 Mbit/s vid uppladdning. Ett litet minus för att stöd för ac-standarden saknas.

GPS och positionering

Tiden är sedan länge förbi då tillverkarna hade problem med GPS-/GLONASS-prestandan och vi upplever att det här delmomentet i våra recensioner förlorar allt mer relevans. LG G Pad 8.3 är inget undantag och levererar en precision och prestanda som matchar våra förväntningar.

Vi avser naturligtvis fortsätta testa positioneringsprestandan även i fortsättningen, trots att hart när alla enheter numera presterar utmärkt, men fokus ligger nu mest på att försäkra oss om att positioneringen fungerar som den skall – vilket den gör i G Pads fall – och endast expandera det här delmomentet med mer ingående test i händelse av att vi stöter på problem.

Bildskärmen och digitizern

lg-g-pad-83-bildskarm
Bildskärmen är som namnet antyder 8,3 tum stor och av LCD IPS-typ. G Pad 8.3 har som väntat fått en upplösning på 1200×1920 pixlar vilket resulterar i en pixeldensitet på cirka 273 PPI, att jämföra med 327 PPI i konkurrenten Nexus 7 (2103). Även om pixeldensiteten är lägre så upplever vi aldrig att skärmen känns pixlig – vi håller helt enkelt aldrig plattan speciellt nära nästippen då vi använder den.

Färgåtergivning och betraktningsvinklar håller väldigt hög klass och kan med våra ögon som måttstock till och med mäta sig med den fantastiska skärmen i Nexus 7 (2013). Den maximala ljusstyrkan är god och läsbarheten i fullt dagsljus matchar konkurrenterna väl. God läsbarhet utomhus är förstås viktigt, även om vi, och majoriteten av Swedroids läsare, sällan använder våra plattor i solljus.

Pekskärmen är i vanlig ordning numera av toppklass och vi mäter upp upp till tio fingrars multitouch. Skärmen svarar på alla pek och svep och uppvisar därtill en hög precision, men vi noterar att det känns som en viss fördröjning från vårt faktiska tryck till dess att enheten reagerar. Vi är ganska säkra på att detta är en mjukvarugrej dock, snarare än en långsam digitizer, men att det periodvis finns en viss fördröjning råder det ingen större tvekan om.

Precis som med positioneringsprestandan via GPS/GLONASS, vilken numera är bra i alla testade enheter, så är pekskärmarna sedan ett par år tillbaka nästan alltid av god kvalité – även på lite billigare enheter – och vi finner sällan att det är någon poäng i att fördjupa oss i det här kapitlet annat än om vi upplever onormala problem.

G Pad 8.3 får ett sammantaget högt betyg för sin skärm och vi tror inte att någon som slår till riskerar att bli besviken.

Mjukvaran


LG G Pad 8.3 lanserades med Android 4.2 / Jelly Bean men har sedan dess uppdaterats till med den allra senaste versionen av Android, 4.4.2 / KitKat. Ovanpå detta finner vi LG:s egna gränssnitt Optimus UI, som trots att det kanske inte är det mest estetiskt tilltalande på marknaden bjuder på en rad vettiga funktioner och finesser.

Olyckligtvis upplever vi G Pad 8.3 som aningen långsam i reaktionerna då vi öppnar exempelvis appar, inställningsmenyn eller ibland till och med applistan. Enheten tvekar ofta i uppåt halv sekund innan den skrider till verket och detta förtar glädjen en hel del. Vi har svårt att tro att processorplattformen, Qualcomm Snapdragon 600, inte är snabb nog. Den må vara över ett år gammal vid det här laget, men den skall vara mer än snabb nog för Android 4.4 /KitKat och en upplösning på blott 1200×1920 pixlar.

Vi misstänker att LG helt enkelt inte har optimerat mjukvaran väl nog, och då G Pad 8.3 är rätt gammal vid det här laget och inte har sålt speciellt väl ställer vi oss aningen skeptiska till om de någonsin kommer åtgärda problemet. Vi hoppas dock innerligt att vi har fel eftersom G Pad 8.3 har väldigt stor potential som prisvärd budgetplatta.

Webbläsaren

lg-g-pad-83-webblasare
Webbläsaren, Googles Chrome, är som väntat exakt densamma som den vi finner på Google Play Store och den fungerar, ser ut och beter sig därmed precis som på alla andra plattor med Chrome.

Precis som mjukvaran rent allmänt känns Chrome inte helt mjuk och följsam i G Pad 8.3. Även om fördröjningen vi nämner i stycket här ovan inte är närvarande så är flytet vid skrollning inte riktigt i toppklass, och renderingstiden är därtill längre än vad vi förväntar oss. Nexus 7 (2013) är noterbart bättre, trots en aningen långsammare hårdvara.

Galleri och mediaspelare

(Delvis hämtat från LG G2-recensionen)
lg-g-pad-83-galleri
LG:s galleriapp heter kort och gott ”Galleri” och fungerar precis så som man kan förvänta sig. Allt från gränssnitt till funktion motsvarar vad vi förväntar oss av en normal galleriapp. Den gör sitt jobb väl och duger nog fint för de allra flesta, men för de med annorlunda eller större krav finns det en uppsjö gratisalternativ på Google Play Store.

lg-g-pad-83-musik
Musikspelaren, kallad ”Musik”, är precis som galleriappen en tämligen ordinär historia både vad gäller gränssnitt och funktioner. LG bjuder dock på goda möjligheter för den som själv vill justera ljudbilden, via en rad förinställningar såväl som genom en grafisk equalizer med hela sju kanaler.

lg-g-pad-83-video
Med tanke på att LG har döpt ovanstående två appar till Galleri respektive Musik så förvånar det nog ingen att videospelaren kallas ”Video”. Precis som de två övriga så bjuder inte Video på några större överraskningar eller finesser, men till skillnad från Galleri och Musik så har videospelaren ett mycket begränsat format-/codecstöd. Blott tre av våra nio testklipp av olika typer gick att spela.

Även om videokompatibiliteten är ganska dålig så är detta ingalunda en katastrof, då det finns gott om kompetenta alternativ på Google Play Store. Vår favorit sedan länge heter MX Player vilken med HW+ aktiverat i inställningarna med lätthet sväljer alla våra testklipp utan problem – DTS-ljud undantaget, på grund av licensieringsproblem. För de som kräver DTS-stöd finns det externa plugins som kan installeras i MX Player för att komma runt det. XBMC spelar också upp filmer med DTS-ljud.

Kameran

lg-g-pad-83-kamera
LG har utrustat G Pad 8.3 med en blygsam huvudkamera om 5 megapixlar, precis som konkurrenten Nexus 7 (2013). Precis som Nexus 7 saknar G Pad 8.3 en LED-blixt, vilket vi tycker är synd och skam. Även om en surfplatta sällan används för foto tycker vi att en LED-blixt är en basfunktion som alla telefoner och plattor skall ha. Vid videoinspelning är maxupplösningen 1080p, det vill säga 1920×1080 pixlar, vilket även är känt som FullHD.

Frontkameran är på 1,3 megapixlar och kan spela in video i 720p vilket motsvarar 1280×720 pixlar. Kvalitén på frontkameran är hygglig, med frontkameramått mätt, men man gör klokt i att se till att ha gott om ljus om man vill undvika kraftigt brus.

Exempelbilder

LG G Pad 8.3 vs Nexus 7 (2013)

lg-g-pad-83-kamerabild-01 nexus-7-kamerabild-01
lg-g-pad-83-kamerabild-02 nexus-7-kamerabild-02
lg-g-pad-83-kamerabild-03 nexus-7-kamerabild-03
lg-g-pad-83-kamerabild-04 nexus-7-kamerabild-04
lg-g-pad-83-kamerabild-05 nexus-7-kamerabild-05
lg-g-pad-83-kamerabild-06 nexus-7-kamerabild-06

Även då vi jämför bilderna ovan i fullstorlek så konstaterar vi att skillnaderna är ganska små de tu kamerorna emellan. Vi ger dock LG G Pad 8.3 en knapp seger, på grund av aningen mindre grynighet, bättre vitbalans och bättre skärpa i bildens centrum. Därtill har G Pad en klart bättre kameramjukvara som bjuder in till användning på ett vis som Googles kameramjukvara inte kan.

Både Nexus 7 (2013) och G Pad 8.3 har problem med motljus och båda kamerorna tenderar att tveka en stund innan bilden tas, även i fullt dagsljus. Avsaknaden av LED-blixt gör sig därtill genast påmind i dunkla miljöer, men G Pad presterar trots att den inte är speciellt bra ändå noterbart bättre än Nexus 7.

Videoexempel (bör ses i fullskärm och med högsta tillgängliga videokvalitet)

LG G Pad 8.3 1080p

Nexus 7 (2013) 1080p

Vid videoinspelning i 1080p noterar vi mer av samma sak – Nexus 7 producerar en betydligt mörkare bild och en hel del detalj försvinner i de mörka partierna. Motljusförmågan är begränsad hos båda kamerorna och båda två har enorma problem med ”ryckighet” vid panoreringar. Vi filmar med dessa enheter hellre i 720p eller ännu lägre och får ett klart ”mjukare” resultat. Vi noterar vidare att skärpan förvinner nästan helt och hållet i Nexus 7 vid snabba panoreringar.

G Pad vinner även videoinspelningsmomentet, men det är knappt, och ingen imponerar. Det samlade intrycket av dessa två enheter är att ingen egentligen är avsedd att bjuda på en kameraupplevelse utöver det vanliga: det här är helt enkelt två kameror i instegssegmentet och är mest till för att sporadiskt dokumentera vår vardag snarare än ett verktyg för den inspirerade amatörfotografen.

Buggar och problem

Utöver problemet med en svårförklarad seghet, vilket vi beskriver lite närmare i kapitlet ”Mjukvara”, har vi inte haft några som helst problem med G Pad 8.3 med Android 4.4.2 / KitKat under skalet. Segheten, de förargliga tiondelarnas sekund av tvekan efter att vi har gett ett kommando i form av ett skärmtryck, är dock ett ganska stort problem och det måste påtalas. Vi trodde först att det var pekskärmen som var långsam, men så är inte fallet – det handlar om en fördröjning i laddtid då vi öppnar program och vissa menyer.

Batteritiden


G Pads största akilleshäl efter mjukvarans ovan nämnda tröghet har dessvärre visat sig vara batteritiden. Vid videouppspelning är den snudd på bedrövlig, med ett slutresultat på en god bit under nio timmar, vilket med stor marginal placerar den allra sist av alla våra hittills testade plattor. Vi vet inte riktigt vad det här kommer sig, men vi gissar att mjukvaran är osedvanligt strömhungrig.

Då vi närmast jämför G Pad 8.3 med Nexus 7 (2013) så får sig LG:n se sig slagen med nästan fyra timmar. Nexus 7 mäktar med närmare 12 och en halv timme, mot G Pads åtta och en halv timme – enorm skillnad.

Videouppspelning avslöjar dock inte hela sanningen, och vi är glada att kunna rapportera att G Pad presterar noterbart bättre vid ett mer normalt användande såsom webbsurf, mailande och chattande. Laddtiden från tomt till fullt är vidare riktigt bra, vilket får ses som ett litet plåster på såren. Vi mäter upp en laddtid från 0 till 100 % på finfina 150 minuter, det vill säga två och en halv timme, vilket är nästan en hel timme snabbare än Nexus 7 (2013).

Sammantaget ger vi batteritiden ett snudd på underkänt betyg och vi hoppas att detta, samt den i kapitlet ovan beskrivna trögheten, kan lösas via en mjukvaruuppdatering.

Spel, prestanda och grafer

Vi har inga större problem att spela de allra flesta spelen på Google Play – grafikkretsen Adreno 320 må ha ett år på nacken men håller fortfarande med ganska väl även i den relativt höga skämupplösningen 1920×1200 pixlar som G Pad levereras med. De mer avancerade 3D-spelen blir dock lite för tuffa och några enstaka är mer eller mindre ospelbara.

Som spelenhet duger G Pad således för det mesta, men är man en ”hardcoregamer” med siktet inställt på de allra senaste och snyggaste spelen så bör man söka på annat håll – G Pad orkar precis som Nexus 7 helt enkelt inte driva de tuffaste spelen, men det är heller inte att förvänta av plattor i den här prisklassen.

Slutsats

LG G Pad 8.3 är en salig blandning positivt och negativt. Bildskärmen, pekskärmen samt bygg- och materialkvalitén håller hög klass (trots en hel del plast), inte minst med tanke på prislappen om blott 2 200 kronor, men samtidigt noterar vi två sannolikt mjukvarurelaterade problem som drar ner betyget rejält.

Trots den i skrivande stund allra senaste tillgängliga Android-versionen, 4.4.2 KitKat, vilken är den mest lättdrivna versionen på flera år, uppvisar G Pad en enerverande tröghet, en tvekan efter vart och vartannat kommando/skärmtryck vi utför. Vi är förbryllade över detta då smartphonesyskonet G2 inte alls lider av samma tröghet, och mjukvaran är trots allt mycket snarlik dessa tu enheter emellan.

LG G2 har förvisso en snabbare processorplattform, Snapdragon 800, men skillnaden i processorkraft är inte stor och vi vet att många telefoner med samma krets och snarlik upplösning som G Pad är betydligt rappare.

Batteritiden är enhetens andra svaghet, och liksom trögheten misstänker vi att det är helt och fullt ett mjukvarubaserat problem. Något som kan – och bör, om LG tar sitt ansvar – lösas med en mjukvaruuppdatering.

Kameran på fem megapixlar är hyggligt användbar, även om den saknar LED-blixt, och då vi jämför den med Nexus 7 (2103) så blir det en knapp men klar seger. Inte minst tack vare en mjukvara som är flera gånger bättre. Både G Pad och nexus 7 (2013) brister vid videoinspelning, där framför allt panoreringar och snabba rörelser resulterar i en kraftig ”ryckighet” och låg bildfrekvens – åtminstone i FullHD/10180p.

Allt som allt ser vi LG G Pad 8.3 som en prisvärd pjäs, tack vare en mycket attraktiv prisnivå, skaplig utrustningsnivå och väldigt hög potential, men vi lyfter ett varningens finger för en bitvis trög och batterihungrig mjukvara. Om LG löser segheten och batteritiden med en uppdatering så går G Pad 8.3 från att vara skaplig och prisvärd till att vara den i skrivande stund bästa plattan vi har testat i storleksklassen 7 till 8,5 tum. Om de löser det.

 • Brad Shaw

  Skärmen är för mörk. I övrigt en bra platta

 • Tyerlo

  Har haft plattan i ett halvår och tycker den är helt klart pengarna, roota den så fort jag fick den och kör liquidsmooth 4.4 med dyn kernel och får ungefär 5 timmar sot. Perfekt att se på film och serier på resan, hoppas de släpper en ny med snapdragon 805 i framiden, de har potiential.

 • _z_

  Ja lagg & allmän tröghet är väl de flesta känsliga för? Ser för övrigt fin ut!

 • Björn Ridell

  Köpte en och lämnade tillbaka. Dock inte för den var usel, kom bara på att jag inte behövde den. Men det lilla jag testade (innan KitKat) var ok. Dock fattar jag inte att ljudet fått bra betyg. Det var verkligen värdelöst och läser man på Prisjakt så är det ljudet som folk klagar på mest.

 • Daniel Johansson

  Var lite nyfiken på denna men tror jag väntar vidare på nåt annat. Hoppas fortfarande att det ska komma en ny Nexus 10 men börjar snartge upp hoppet om det…

 • Daniel Johansson

  Precis min tanke.

 • flipp0

  Jag tror ljudet blev bättre med kitkat-uppdateringen. Innan jag uppdaterade lät ljudet från svt play burkigt, nu låter det bra.

 • flipp0

  Skärmen är ganska ljussvag vilket jag faktiskt gillar. Den är snällare mot ögonen än någon annan platta jag testat. Många surfplattor har för hög ljusstyrka även när man drar ner den på lägsta. Skärmen på G Pad är speciellt bra om man gillar att läsa e-böcker på kvällen.

 • G Pad

  Var blev nya serien av? Lg G Pad 7, 8, 10.1 som presenterades för någon vecka sedan?

 • George Lubinsky

  Här är en till recension för de som vill se enheten i full aktion. Verkar dock vara innan KitKat-uppdateringen.

  https://www.youtube.com/watch?v=qFRU3UAwJek

 • George Lubinsky

  Befogad fråga. Tydligen inte bara Flight MH370 som försvunnit från radarn :(

 • Hans Jones

  Har två G Pad 8.3 och en G2. Jag har inte märkt av några störande fördröjningar som det pratas om i testet. Måste vara något måndagsexemplar? Ljudet var dock kasst innan Kitkat som redan nämnts här.

 • 220volt

  Finns en app som heter Screen Filter https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haxor
  Med den kan du dimma belysning ännu mer.

 • Robert Sydbrink

  Batteritiden på min är då riktigt bra. Enda nackdelen tycker jag är det kassa ljudet från högtalarna som många andra klagat på också. Verkar inte vara elementena i sig utan nån konstruktionsmiss med ihåligheter som får det att låta enormt burkigt ibland.

 • mattias skog

  Valde länge mellan Nexus 7 o LG. Valde LGmen fick nog efter 3 v. Ljudet var bedrövligt, att de inte gick att skrolla utan att det rycker o sen framförallt att apputbudet är så begränsat till plattor.sitter mest på hemnet och blocket o de apparna är usla. Sålde plattan o köpte en ipad mini istället.
  Slutsats. Surfplatta = ios
  Telefon=android

 • Karl Berg

  Har haft min sedan i julas och använder den flera gånger om dagen, min i särklass mest använda pryl.
  Kan inte hålla med om lagg och seghet, har kört Nova sedan dag ett så det kanske har med det att göra. Ser heller ingen speciell ryckighet i t.ex chrome när man skrollar. Kan ha funnits innan KitKat men det har jag inget direkt minne av.

  Det jag störde mig mest på när jag fick den var det fruktansvärt usla ljudet, det lät som en billig lockradio längst ner i en plåthink. Jag vet inte hur LG gjorde men efter en lite update dom skickade ut strax innan KitKat gjorde något magiskt med högtalarna och dom går nu faktiskt att använda när nöden kräver utan att man får huvudvärk och skavsår i öronen. Kameran kan jag inte uttala mig om då min är helknas, brusig som fan och med en blå nyans med ljusa och mörka band i. Sensorn eller något annat i den är kaputt helt enkelt. Jag ska skicka in den för att få det fixat men det har inte varit någon panik ännu då jag inte har hamnat i så många situationer då jag behövt kameran.

  Skärmen är asabra.

  Batteritiden kan jag inte klaga på, laddar den var och var annan dag men då använder jag den väldigt mycket.

  Det var mina fem ören.

 • Pär Parbring

  Det kan förstås inte vara del av ett officiellt test, men: det vore intressant att höra hur den upplevs med lagg och batteritid om man kör Google edition mjukvaran. Den varianten finns ju inte att köpa i Sverige, men det finns garanterat ganska enkla sätt att installera den aosp-versionen av mjukvaran.

 • Björn Sveding

  Mitt största och egentligen enda problem med plattan var att skärmen hade konstig kalibrering avseende Gamma. Det här märktes inte vid vanlig surfning etc, men att titta på film gick inget vidare. Mörkare partier sotade igen ganska ordentligt.

  Det här har jag fixat på mitt ex genom att roota och plocka hem en kernel där någon vänlig själ har fixat det här. Länk här:
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2741405

  Tyvärr verkar det här vara lite av en LG special – jag gillar både min G2 och G Paden och tycker de är riktigt bra produkter, men det här slarvet med mjukvaran sänker dem rätt ordentligt. Ljudbuggen avseende G2 och den här Gamma buggen för G Pad påminner obehagligt mycket om varandra. Läget är förvirrat och eventuellt kan det finnas fixar som kanske rättar det, men osäkerhet råder. Så det är upp till användaren själv att ta egna initiativ för att fixa situationen och det är verkligen inte bra.

 • D

  Jag gillar min G Pad, har haft den en månad drygt. Den är inte lika snabb som min Galaxy S4, men funkar fint för enklare spel och surf/youtube etc. Jag stör mig dock på bristen av fysiska knappar, de virtuella är i vägen på skärmen och man kommer lätt åt dem när man skriver, samtidigt som de inte alltid finns tillgängliga. Dock en väldigt bra enhet för sitt pris.

 • MagnusC

  Ett bra pris för vad man får tycker jag; har haft min 2-3 månader. Jag har inte haft problem med fördröjningen som nämns i recensionen. Ljudet däremot – från de interna högtalarna – är bedrövligt dåligt. Det låter burkigt och det är nästan som en kasst inställd eq har lagts på, somliga frekvenser försvinner nästan och andra förstärks. Måste dock kolla om jag har en uppdatering att lägga på eftersom jag inte märkt någon förbättring som andra skrev om.

 • Björn Lundén

  Min LG G Pad 8.3 flyter på väldigt fint med CM så ja, det har nog med LGs mjukvara att göra. Vill inte heller minnas att jag hört folk klaga på det på GPE-versionen av den heller. Lite synd att de inte lyckades riktigt på den vanliga varianten.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons