Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Test av Google Nexus One

Postat:
08:59 - 2010-01-17
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Produkt: Google Nexus One Tillverkare: HTC Operativsystem: Android 2.1 (Eclair, inte Flan Froyo) Tillgänglighet: Google Pris: Cirka 5500 kronor Specifikationer: Google Produktens hemsida: Google

Introduktion
Google Nexus One är den första telefonen att säljas av Google själva som en konsumenttelefon. De har tidigare sålt sina så kallade ”Android Dev Phone” vilket är telefoner avsedda för utvecklare av applikationer och annan mjukvara, men Nexus One är alltså till skillnad från ADP-serien avsedd för allmänheten.

Nexus One tillverkas av HTC på uppdrag av Google och finns för närvarande bara i ett färgalternativ: gråbrun matt metall och svarta plaststycken i en ganska anonym men i vårt tycke behaglig design och gör sig som så många andra telefoner bättre i verkligheten än på bild.

Nexus One kommer i en tillsynes oansenlig förpackning och Google har inte lagt många kronor på en lyxig unboxingupplevelse.

Utseende och byggkvalitet
Fronten domineras av den 3.7 tum stora AMOLED-skärmen i WVGA-upplösning (480 x 800 pixlar) och nedanför skärmen ser vi styrkulan samt de fyra touchknapparna: tillbaka, meny, hem och sök. Meningarna går isär vad gäller nyttan med en styrkula och det handlar förstås i stort om personliga preferenser, men vi på Swedroids redaktion är rörande överens om att vi inte vill ha en telefon utan, inte minst då styrkulan gör textredigering betydligt lättare. Ett styrkors är en god kompromiss, men vi vill ogärna vara utan något fysiskt styrdon alls.

På bakstycket är den utskjutande kameralinsen i överkant det mest iögonfallande och ser mer ut som något som har lagts till i sista sekund än en medveten del av designen i övrigt. Straxt till höger om kameralinsen ser vi den lilla LED-blixten. Vidare ser vi en Google-logga och straxt under den en HTC-logga. Man kan vid beställning (via Google) välja att få en personlig ingravering på baksidan, men vi valde att hoppa över detta. Batteri, minneskortplats och SIM-kortsplats finner vi bakom den borttagbara övre delen av bakstycket.

Den högra sidan av telefonen saknar allt vad knappar, anslutningar och slots heter, och på den vänstra sidan ser vi volymknappen (+/-). Ovansidan har en 3.5 mm-utgång för hörlurar och en powerknapp. På fotänden av telefonen finner vi microUSB-jacket för synkning och laddning, samt ett antal guldbläck vilka är för den till Nexus One hörande dockningsstationen (vilken kostar extra).

Telefonen ligger bra i handen och konstruktionen, av unibody-typ, är minst sagt gedigen. Chassit är konstruerat i ett enda formfräst stycke metall och baksidan består av plast med en typ av teflonbehandling som enligt HTC skall stå emot både repor och fingeravtryck. I relation till tidigare Android-telefoner som vi testat så spelar Nexus One definitivt i en högre division – telefonen känns lyxig. Måtten är 119 x 59,8 x 11,5mm och den väger 130 gram, en vikt som motsvaras av 18 st enkronor.

Utöver telefonen medföljer följande: En laddare (amerikansk typ, adapter erfodras), ett garantikort, en MicroUSB-kabel, ett MicroSD-minne på 4 GB, ett batteri på 1400 mAh, en användarguide, ett textilfodral samt ett stereoheadset.

Telefonen har en enkel och sober design samt ger ett gediget intryck.

Kameran
HTC har utrutat Nexus One med en kamera på 5 megapixlar som ackompanjeras av en ack så välbehövlig LED-blixt. Historiskt sett har HTC-telefoner producerat riktigt usla bilder, speciellt i jämförelse med telefoner från Nokia eller Sony Ericsson, men i det här fallet blev vi glatt överraskade. Med Nexus One har man lyckats betydligt bättre än vid tidigare försök, även om man skall komma ihåg att en mobilkamera är en mobilkamera och inte ens den bästa mobilkameran tar bilder som kan mäta sig med vad ens en billig digital kompaktkamera av modernt snitt kan prestera. Här har tillverkarna fortfarande en lång väg att gå.

En observation vi har gjort är att även om kameralinsen sticker ut en del så skapar den inga större problem – förutom att kanten på linsen är sylvass. Vi tvivlar inte på att linsen utan vidare kan ge otäcka repor på bord och andra underlag om man inte är försiktig.

Kameran på 5MP med LED-blixt tar riktigt bra bilder, men akta fingrarna för den sylvassa linskanten.

Kamerabilder
I en jämförelse med HTC Magic står sig Nexus One mycket bra, vilket för all del inte är någon större överraskning. Där kameran i Magic endast uppfattar en suddig sörja och urvattnade färger så lyckas Nexus One fånga betydligt mer detaljer och djupare färger. Ett bra exempel på Nexusens skärpa och färgåtergivning är grenverket i mittenbilden i nedanstående exempelbilder.

Översta raden Nexus One-bilder är tagna utomhus och i god belysning medan den nedersta raden är tagen inomhus med sämre belysning och med blixten aktiverad. Det skall också tilläggas att Nexus One har en bättre autofokus som är både snabbare och ger ett bättre resultat. Om detta är något som kan tillskrivas hårdvaran eller Android 2.1 lämnar vi öppet för diskussion, men skulle vi gissa rör det förmodligen om det förstnämnda.

Google Nexus One

HTC Magic

(Högerklicka och välj öppna i ny flik/nytt fönster för att se bilderna i full upplösning)

Videoinspelning
Nexus One presterar också bättre än tidigare Android-telefoner vad berör videoinspelning. Faktum är att filmerna blir riktigt användbara och under skapliga ljusförhållanden kommer tittaren inte att ha några problem med att urskilja vad som händer. Dessutom erbjuder den nya kameraapplikationen en hel del inställningsmöjligheter – mer om detta längre ned i artikeln. Olyckligtvis var ljusförhållandena inte de bästa då vi spelade in exempelvideon nedan, men resultatet är likväl skapligt.

Inspelade filmer sparas i 3GP-format med bithastigheten 2000kbps i upplösningen 720x480px. De flesta moderna mobiltelefoner klarar av att spela upp filmer i 3GP-format, men än smidigare är att ladda upp filmen på YouTube vilket är enkelt gjort direkt genom telefonen och den i Android medföljande YouTube-appen. Det går förstås också bra att föra över filmerna till datorn för att därifrån ladda upp dem till valfri videotjänst.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=h5BfoM2eTgg

Knappsats/styrdon
Den taktila knappsatsen verkar gå samma öde till mötes som dronten, i varje fall vad berör telefoner med rörelsekänsliga skärmar. Nexus One är inget undantag och endast on/off-knappen respektive volymknappen samt styrkulan i sig går att klicka med. De övriga fyra knapparna, bak, meny, hem och sök är av kapacitiv touchtyp och ger därmed ingen annan feedback än att telefonen vibrerar när man rör vid dem.

Fungerar då touchknapparna lika bra som den taktila knappsatsen på exempelvis HTC Hero eller Galaxy Spica? Kort sagt, nej. Det är inte varje gång telefonen uppfattat att man tryckt och riktigt jobbigt blir det om telefonen ligger på något plant underlag. Vidare är det lätt hänt att man råkar komma åt knapparna av misstag om man exempelvis flyttar tummen för att byta grepp, och tycker man om att i blindo kunna känna sig fram över knapparna så skapar touchknappar av förklarliga skäl en viss frustration. Inget av detta är för all del någon dealbreaker men det är likväl ett irritationsmoment.

Styrkulan är mindre sladdrig och känns bättre att använda än tidigare versioner av samma styrdon från HTC. Vidare skall styrkulan kunna blinka i olika färger för att upplysa användaren om olika händelser, exempelvis blinkar den vitt om man har ett oläst SMS eller lyser med ett fast blått sken då man är ansluten via Bluetooth. Vi har dock inte lyckats med att få styrkulan att blinka/lysa i andra färger än vitt och vi förmodar att Google arbetar på en lösning som vi hoppas skall ingå i nästa uppdatering av mjukvaran.

Vi hittar fyra toucknappar och en styrkula i foten.

Skärmen
En av telefonens bästa egenskaper är den  3.7″ stora AMOLED-skärmen. Detta är en ny skärmteknik vilken bygger på att varje enskild pixel i sig också utgör en ljuskälla, något som i relation till TFT-tekniken ger upphov till ett mycket bra kontrastomfång. Problem som ljusläckage, färgskiftningar i relation till betraktningsvinkel och svårigheter med att återge svart och gråtoner är som bortblåsta med AMOLED-tekniken. Till övriga fördelar hör en minskad strömförbrukning och som resultat av att man inte längre behöver någon bakgrundsbelysning kan telefonerna förstås göras tunnare. Detta förklarar med andra ord Nexus Ones ringa tjocklek om 11,5mm.

Den stora skärmen har WVGA-upplösning (800 x 480px) vilket innebär att den allt som oftast kan visa hela sidbredden på en hemsida i liggande läge och i jämförelse med en HVGA-upplöst telefonen är det mycket bekvämare att surfa runt på nätet. I övrigt är allting betydligt skarpare och detta bidrar också till att telefonen känns mer bekväm att använda, ibland kan vissa apps se suddiga ut och i dessa fall beror det på att utvecklaren inte hunnit anpassa sin applikation för den högre upplösningen.

När vi testat Acer Liquid, HTC Magic och Hero så har vi noterat att samtliga telefoner haft dålig rörelsekänslighet utmed skärmens kanter. Några sådana problem märker vi inte av när vi använder Nexus One och kan bara konstatera att man gjort ett bra jobb på denna punkt. Skärmen uppfattar allt som oftast var vi tryckt och att skriva SMS eller trycka runt på hemskärmen fungerar problemfritt. För den som är intresserad så har Moto Labs har genomfört ett mer ingående test mellan flera olika telefoner där man granskar just rörelsekänsligheten och man verkar dra samma slutsats som vi gör.

Vi är lite förvånade över all kritik AMOLED-skärmen har fått bland andra recensenter vad berör synbarheten i solljus. Utifrån våra egna tester så upplever vi det blott som aningens sämre gentemot TFT-skärmen som följer med HTC Magic. Den svenska vintersolen kanske biter sämre än den Nordamerikanska, även om videojämförelser mellan Nexus One och telefoner med TFT-skärmar inte styrker detta. Tvärtom ser Nexus One ut att prestera aningen bättre än sin TFT-utrustade konkurrent Motorola Droid.

Skärmen är fantastisk och måste upplevas i person.

Ljudkvalitet och mottagning
Nexus One har i USA fått mycket kritik för att den har svårt med att falla tillbaka till 3G-nätet när den väl anslutit till 2G-nätet. Vi har testat telefonen med Tele 2 för att undersöka detta och stötte inte på några sådana problem och med operatören Tre var det naturligtvis inget problem eftersom Tre inte har ett 2G-nät för luren att falla tillbaka på. I jämförelse med HTC Magic eller Sony Ericsson K850i var mottagningen för både Tre och Tele 2 varken sämre eller bättre, det fungerar helt enkelt som man kan vänta sig.

Samtalskvaliteten är för motparten något i hästväg på grund av att Nexus One kan sortera bort bakgrundsljud med hjälp av en extra mikrofon i kombination med en ljudbehandlingsprocessor från företaget Audience. För att testa det hela satte jag på en dammsugare med full effekt och försökte därefter att att föra ett samtal någon meter från, det gick utmärkt och mottagaren menade att han inte kunde höra något särskilt förutom min röst. Lyssna gärna till dessa exempel på Audience hemsida för att själva höra hur det kan låta. Själv kunde jag höra motparten bra och tydligt och även på denna punkt tycker vi att den varken presterar bättre eller sämre än övriga telefoner vi testat.

Den externa högtalaren sitter liksom den externa mikrofonen på telefonens bakstycke och ger ett bättre ljud än HTC Magic. Det kan förvisso uppstå missljud om man drar på för fullt, men överlag är det godkänt även om ringsignaler ljuder i minsta laget, speciellt om man förvarar telefonen i det medföljande textilfodralet.

Högtalaren fungerar bra och de dubbla mikrofonerna gör att din samtalspartner uppfattar dig klart även i bullriga miljöer.

Mjukvaran/Android 2.1
Med Nexus One följer version 2.1 också känd som Eclair. Det verkar som att Android 2.5 kommer att kallas för Flan Froyo. Gissningsvis valde Google att behålla Eclair-beteckningen då det är mycket lite som skiljer 2.0 och 2.1 åt.

Hemskärmen rymmer en extra rad tack vare den högre upplösningen och den gamla appdrawern är ersatt av en ny variant som endast är klickbar. Även låsskärmen har fått ett nytt utseende och fungerar i vår mening betydligt bättre än tidigare.

Webbläsaren och Car Home
Webbläsaren är uppdaterad och bättre anpassad för den högre upplösningen, dessutom har man uppdaterat bokmärkeshanteringen som nu visar en förhandsvy för alla sidor.

Bilden längst till höger visar applikationen ”Car Home” som följer med Android 2.0 och introducerar mer avancerade funktioner för GPS-navigering och fungerar som vilken GPS-navigator som helst. Problemet är att tjänsten för närvarande endast fungerar i USA. Google planerar emellertid att rulla ut Navigation även i Europa så snart man kan.

Kameran
Kameraapplikationen är numera riktigt kompetent och låter användaren ställa in det mesta. Bland annat kan man välja blixtläge, ställa in vitbalansen/ISO, använda färgeffekter samt välja huruvida man vill geotagga sina bilder eller ej.

Mail
I Android 2.1 har du möjlighet att lägga till flera e-postkonton som dessutom kan dela en och samma inkorg. Merparten av de riktigt stora e-posttjänsterna så som Hotmail, Yahoo m.fl. kräver ingen större ansträngning för att fungera än att man anger e-post och lösenord.

Det går även utmärkt att synkronisera ett Microsoft Exchange-konto utan att förlita sig på tredjepartsapplikationer, man skall dock ha klart för sig att implementationen är långt från komplett och för konfigurationer med hårdare säkerhetspolicies kommer det förmodligen inte att fungera.  Dessutom synkroniseras inte kalender, anteckningar eller dylikt utan det är bara kontakter och e-post som gäller.

Hemskärmen och nyhets- samt väderwidgeten
Nytt är också en praktisk nyhets- och väderwidget som kan visa antingen vädret, nyheter eller både och. Se bilden i mitten nedan för hur de tre olika presentationsalternativen ser ut.

Klickar man på widgeten dyker en väderrapport upp och klickar man därefter på i-ikonen så ser man en mer detaljerad prognos över regn och luftfuktighet. För att sedan växla växla mellan olika nyhetskategorier så stryker man bara med fingret åt vänster eller åt höger, det hela är mycket smidigt. Bland inställningsmöjligheterna finns alterantiv för hur ofta nyheter skall uppdateras,  vilka nyhetstyper man är intresserad av att se och om man vill använda aktuell position för att visa vädret eller själv ange en plats.

Nyhetskällorna varierar och oftast får man nyheter från BBC, Times, Telegraph UK, Inquirer samt Reuters och AFP m.fl.

Google Voice Search
Google har uppdaterat röstigenkänningsfunktionen som först dök upp med Android 1.6/Donut och numera är tjänsten molnbaserad. Förändringarna har gett resultat och tjänsten är betydligt bättre på att förstå vad man säger i denna version. Inte sagt att det inte finns utrymme för stora förbättringar, det är fortfarande ofta hänt att den blir förvirrad och söker på något som inte ens liknar det man sagt och svenska förstår den absolut inte.

Systemuppdateringar (OTA)
Telefonen är enkel att uppdatera då den har stöd för OTA-uppdateirngar (over-the-air) vilket innebär att användaren blir meddelad så snart en uppdatering finns tillgänglig och därefter har möjlighet att både ladda hem och installera uppdateringen i en knapptryckning. Det krävs med andra ord inget krångel med anslutning till en dator för att installera några telefonuppdateringar.

På mittenbilden framgår det vilken version vår telefon under testets gång kört och på bilden till höger ser ni hur minnesåtgången ser ut direkt efter uppstart.

Prestanda
Av våra syntetiska test nedan kan man konstatera att Nexus One med en stor marginal ligger långt före sina konkurrenter. Detta visar sig också under användning av telefonen, den laddar kvickt webbsidor, startar applikationer fort och att växla mellan aktiva program sker allt som oftast ögonblickligen. Detta till trots så känns inte gränssnittet varken mjukt eller så snabbt som det borde vara, och till och med vår gamla Magic har ett noterbart bättre flyt vid växling mellan hemskärmarna. Det är med andra ord något som inte stämmer.

Vi förstår att detta är ny hårdvara och vi vet att Qualcomm haft problem med att leverera riktigt bra drivrutiner, men med dessa hästkrafter bör Google definitivt kunna producera ett gränssnitt som är minst lika mjukt som på exempelvis en iPhone. Vi sätter som alltid vårt hopp till nästa uppdatering.

Nexus One vs Magic hemskärmprestanda
I videon nedan kör vår HTC Magic Android 1.6/Donut och samma antal widgets som Nexus One och på bägge telefoner har vi stängt av allt vad animationer heter genom applikationen Spare Parts. Som parantes kan nämnas att vi inte märker någon större skillnad med eller utan live wallpaper, med eller utan aktiva program i bakgrunden, med eller utan widgets vad berör hur snabb Nexus One är med att växla mellan hemskärmarna.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=P8U9f3UVLec

Nexus One vs Magic webbläsarprestanda
Skillnaden är väldigt stor de två telefonerna emellan i detta test till Nexus One fördel.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=zNncqHmhMAc

Snapdragon
Det har jämfört med den gamla generationen androidtelefoner (HTC Magic, Hero, Samsung Galaxy i7500 t.ex.) hänt väldigt mycket under skalet och till den största nyheten hör att telefonen är utrustad med en högt klockad Snapdragon-processor från Qualcomm med modellbeteckningen QSD8250. Snapdragon är namnet som Qualcomm har valt att använda på sin processorserie som bygger på ARM:s Cortex A8-arkitektur. Vi finner för övrigt samma arkitektur i Motorolas Milestone, men där är det Texas Instruments, inte Qualcomm, som är tillverkare.

Läs mer om ARM Cortex A8.
Läs mer om Qualcomms Snapdragon på wiki.


Vi ser här vad Qualcomms Snapdragon i kombination med Android 2.1 kan göra. Nexus One fullkomligt mosar alla konkurrenter och får till och med Motorola Milestone och Acer Liquid att se ut som sniglar.


Vad gäller tillgängligt virtuellt minne så är detta lite av en besvikelse, men det förklaras av en bugg (eller feature?) i nuvarande kerneln vilken inte kan hantera alla 512 MB RAM som Nexus One levereras med. En uppdatering är på gång men är inte riktigt redo för release ännu. Gissningsvis dröjer detta till Android 2.5.


Här ser vi återigen ett nedslående resultat för den nya generationen hårdvara. Trots grafikkapacitet långt utöver vad den gamla MSM7200-plattformen kan prestera så får Nexus One ett ganska uselt reslutat. Detta förklaras av det faktumet att NeoCore 3D är framtagen och optimerad just för att visa vad MSM7200-plattformen kan göra, vilket i praktiken gör dessa resultat mer eller mindre värdelösa. Men, vi tar med dem ändå.


Här ser vi återigen Snapdragon och Android 2.1 visa framfötterna – konkurrenterna har inte skuggan av en chans när Nexus One trycker gaspedalen i botten. Vi ser dock att Milestone är betydligt effektivare per MHz räknat än Nexus One. Beror detta på att Texas Instruments version av Cortex A8 är effektivare per cykel än Qualcomms Snapdragon, eller är det bara som så att arkitekturen inte skalar speciellt väl i högre hastigheter?


Än en gång ser vi den nya generationens telefoner få duktigt med stryk av betydligt äldre hårdvara. Återigen misstänker vi att det beror på att benchmarkappen är skriven för och avsedd att köras på MSM7200-plattformen och därtill i lägre upplösning än WVGA.


Ovanstående graf visar hur Nexus One står sig vad gäller RAM-prestandan. Det skiljer inte mycket mellan de tre telefonerna i topp, vilket får oss att tro att busshastigheten för minnesmodulerna ligger väldigt nära sitt max, oavsett hur högt eller lågt processorn har klockas.


Det sista testet mäter hur effektivt filsystemet är, samt hur snabbt lagringsminnet i telefonen är. Detta verkar påverkas mycket av vilken typ av SD-kort man har i telefonen, varför dessa resultat bör tolkas med en viss försiktighet, men en indikation är onekligen att den nya generationen hårdvara ger sina äldre kusiner rejält på nöten.

Batteri
Batteriet är på 1400mAh och Google specificerar taltiden till 10 timmar i 2G och 7 timmar i 3G, samt en standbytid på 290 timmar i 2G och 250 timmar i 3G. Den oerhört kraftfulla processorn till trots så är batteritiden riktigt imponerande. Vi har tidigare testat Acer Liquid som trots samma typ av processor slukar batteriet mycket snabbare, trots att processorn i Liquid är betydligt lägre klockad. Vi uppskattar att batteritiden på Nexus One är minst 30% bättre än såväl HTC Magic som Acer Liquid, även om vi inte har utfört några regelrätta batteritest ännu.

Vad beror då den förbättrade batteritiden på? Ett skäl är förstås AMOLED-skärmen. AMOLED som teknik uppskattas dra mellan 25 och 60% mindre ström än motsvarande TFT-skärm, och ju högre ljusstyrka du använder desto större blir skillnaden till AMOLEDs fördel. En andra orsak till den förbättrade batteritiden är sannolikt Android 2.1 och förbättrade drivrutiner för Snapdragon-processorn. Optimerade drivrutiner och effektivare kod rent allmänt hjälper till både vad gäller prestanda och effektivitet, vilket ni tydligt kan se lite längre upp i artikeln i våra prestandatest där Acer Liquid som även den har en Snapdragon-processor får sig en rejäl omgång.

Bluetooth och A2DP
Vid anslutning av ett A2DP headset från Plantronics stötte jag inte på några problem och anslutningen fungerade fint. Även mediaknapparna för att styra uppspelning fungerade utmärkt i kombination med exempelvis Spotify och likaså volymkontrollen samt knapparna för att svara och lägga på.

Sammanfattning
Google Nexus One känns bra i handen och kvalitetsmässigt spelar den i en egen division i förhållande till tidigare Android-telefoner. Detsamma kan sägas om kameran som både vad berör stillbilder och videoinspelning för närvarande är bäst i klassen. LED-blixten innebär dessutom att man får riktigt användbara bilder även vid mindre goda ljusförhållanden.

När det rör sig om AMOLED-skärmen har vi svårt att hitta nog med superlativ för att beskriva hur bra den är och vi nöjer oss med att även här kort och gott konstatera att den är bäst i klassen.

Prestandan är fantastisk och man formligen flyger fram i webbläsaren eller när man startar program samt växlar mellan aktiva applikationer. Däremot noterar vi en viss tröghet i gränssnittet när man t ex växlar mellan aktiva hemskärmar, en tröghet som är svår att förklara med tanke på den kraftfulla hårdvaran som finns att tillgå. Vi hoppas och tror att Google kommer åtgärda detta i en framtida uppdatering då våra syntetiska test visar att hästkrafterna finns där.

Android 2.1 bjuder på en hel del nya och användbara funktioner där stödet för exchange server och möjligheten till en gemensam inbox för flera e-postkonton utmärker sig. Vi får även ett nytt och betydligt bättre galleri, ny version av voice search som numera är molnbaserad och mer precis än tidigare, samt en riktigt användbar nyhet- och väderwidget. Ej att förglömma är förstås GPS-navigeringen vilken tråkigt nog inte fungerar i Europa ännu.

Telefonen får 4.5/5 droidhuvuden – ett halvt droidhuvud i avdrag från en perfekt poäng på grund av det något sega gränssnittet och okänsliga touchknappar. I vår mening är Nexus One med god marginal den bästa Android-telefonen man för tillfället kan äga – det vill säga om man klarar sig utan ett fysiskt QWERTY-tangentbord.

BetygBetyg 4.5/5

Plus för:
* AMOLED-skärmen och dess upplösning samt förbättrade rörelsekänslighet
* Standardversion av Android borgar för snabba och frekventa uppdateringar
* Bra ljudkvalitet vid musikuppspelning
* Kameran med LED-blixten
* Bra batteritid
* Solid konstruktion och hög kvalitetskänsla
* Fantastisk prestanda, både vid syntetiska test och vanligt användande

Minus för:
* Skärmen är jämfört med de bästa TFT-kusinerna aningen sämre i direkt solljus
* Viss tröghet i gränssnittet
* Externa högtalaren kunde vara bättre
* Touchknapparna

 • Lars

  Imponerande och suveränt test. Allt man vill veta finns med.

 • Tor

  Trevlig recension. Mycket sugen på telefonen och än mer nu efter att ha läst detta! Tråkigt att gränssnittet skall vara så segt med just en snapdragon i. Google borde lägga tid på att det ska kännas dom att allt bara flyter som med, vill inte säga det, iPhone. Att telefonen känns mjuk är a och o för en sådan high-end telefon!

  Ett par språkliga missar här och där samt ett par stavfel som kanske påverkar artikelns läsnöje något. Dock inget större.

 • Johan

  Nör kommer den till Europa om man inte vill beställa den från USA?

 • Riktigt bra och utförlig recension. Blir mer och mer sugen på denna mobil nu.
  Men det verkar som att man får vänta innan man får köpa den direkt av Google.
  Frågan är, om man köper den europeiska versionen senare, kommer den då att erbjuda OTA?
  Det är nästan den absolut viktigaste för mig, efter att jag haft en HTC Magic sen den kom ut och fortfarande inte fått nån uppdatering. 1.5 börjar kännas lite trist om jag ska vara ärlig.

 • Jag blev också förvånad när jag såg att växlingen mellan hemskärmarna var så seg. Inte så att det påverkar själva funktionaliteten särskilt mycket, men det ser ju lite halvtaffligt ut.

  Har bara hållt i telefonen lite kort, men jag saknar också ”riktiga” knappar.

 • magnus

  jag skulle vilja se en videodema på lockscreen =) gillar den skarpt

 • Härligt att ni fått till en sån omfattande test!

  Nu är bara frågan hur den står sig mot SE Xperia X10..
  Endera luren blir det :)

 • Erik

  Väldigt omfattande recension, tack så mycket. Fortsätt gärna på det här viset! Kul med alla jämförelsefilmer också. Förresten, det har ju skrivits en del om kommande språkstöd i Android 2.1. Hur ser det ut med svenska? Hur har ni förresten gjort skärmdumparna? Är telefonen rootad, eller finns det ett skärmdumpsprogram som fungerar utan root till 2.1?

 • Erik

  Jag hatar android!!! :Jag har en iphone !!!!!1111

  Så varför bemödar du dig isåfall att läsa Swedroids nyheter och recensioner? Avundsjuka, kanske?

 • @Erik
  Troll, du vet. De finns överallt.

 • Lennie

  Tack för denna recension. Då får jag nog lägga mina köpplaner på is. Det va en riktig drawback att man inte kan synka kalendern via Exchange. Någon som vet om det finns en lösning?

 • UncleRedz

  Finns det bilder från det nya galleriet och vad som är nytt där?

 • Daki

  Bra, nu känner jag mig säkrare på mitt beslut att införskaffa X10.

 • Dani3l

  ”och med operatören Tre var det naturligtvis inget problem eftersom Tre inte har ett 2G-nät för luren att falla tillbaka på”
  Stämmer inte, Tre roamar via Telenors 2G-nät.

 • Daniel

  MYCKET väl genomförd recension. Jag förväntade mig inte så många bilder och absolut inte ett batteritest, så jag blev positivt överraskad. Jag funderar också på om någon har hört något om europeisk (utom england då) release? Är galet sugen, men vill gärna ha multitouch samt slippa vänta i 2-3 veckor på en vara som kan vara defekt.

 • Henx

  ”Hemskärmen rymmer en extra rad tack vare den högre upplösningen” vad menar ni här? Jag får det bara till fyra, precis som min hero.

 • Daabas

  Iphone. Hade en 3gs. tråkig telefon. bytte ut den mot en n900.

  Väntar lite tills bravon kommer ut hos tre. Vill gärna ha fysiska knappar.

  Tack för ett kanon test!!

 • goa200

  @Dani3l

  stämmer 100% ju. om jag väljer med mitt 3 abonn. att endast köra via 2g så dör täckningen. tre har inget 2g nät och roamar har den inte behövt göra än.

 • Simon

  Grym rec :)

 • Anonym

  @Dani3l
  Sedan 1 år tillbaka har 3 börjat att ta bort roamingen, de anser att de har så bra eget nät att de inte behöver köpa kapacitet av Telenor längre, på vissa platser har de dock kvar roamingen.

 • Elias

  @Daabas
  Vad tycker du om n900? Har funderat på att köpa en nämligen men väntar även jag på bravo för att se hur den känns…

 • jens

  har själv haft en N900. en mycket fin mobil med mycket bra mjukvara. även om det mer är en dator än en mobil just nu. men blir mer o mer telefon dessto mer mjukvaran utvecklas. det negativa som jag såg med den var väll tjocklek o tyngd. o sen så har jag lite svårt för slide telefoner. men det är en grym telefon.

  har en nexus one nu, grymt nöjd. men svårt o jämföra n900 o nexus one då de på ett sätt är lika, men samtidigt inte. upplever dock ingen seghet i menyerna på nexus one, men beror kanske på vad man är van vid.

 • Hellberg

  Dani3l :
  “och med operatören Tre var det naturligtvis inget problem eftersom Tre inte har ett 2G-nät för luren att falla tillbaka på”
  Stämmer inte, Tre roamar via Telenors 2G-nät.

  Jo, det stämmer visst, Tre lade för en tid sen ner 2G-stödet i stora delar av Sverige. Det finns dock kvar i bl.a. delar av Norrland, där 3G-täckningen är för dålig.

  Källa: http://www.mobil.se/ArticlePages/200901/08/20090108100132_MOB041/20090108100132_MOB041.dbp.asp?iForum=5&iNoteRoot=106355&iNote=106367

  För mig i Örebro finns t.ex. inget 2G-nät tillgängligt alls. Kan dock inte påstå att jag sörjer det direkt. :)

 • Fredrik

  Liten miss verkar vara att ni skriver både mini-USB och Micro-USB, jag antar att man inte får mini-USB kontakt på telefonen, men Micro-USB kabel?

  Kul att läsa ett test på den här telefonen, var inne på att köpa den men insåg vissa ekonomiska begränsningar.

 • _jonte

  Lennie :
  Tack för denna recension. Då får jag nog lägga mina köpplaner på is. Det va en riktig drawback att man inte kan synka kalendern via Exchange. Någon som vet om det finns en lösning?

  Tänkte precis samma sak. Mycket märkligt att det finns så dåligt stöd för Exchange. Är väl en rätt viktig punkt om man slå sig in på företagsmarknaden. Får hoppas att X10 är bättre på den punkten. Känns som att SE borde fixa detta då Xperia-serien väl(?) är mycket inriktad mot business.

  Och som sagt, nån som har koll på 3-partsprogram som löser detta?

  Sen är ju X10 minst 13-14 hästlängder snyggare än N1. Förstår mig inte på denna design alls, Hero som var så sjukt snygg dock. Kvalitetskänslan som Bernard beskriver lyfter dock detta lite. X10 är aningen plastig, men känns ändå gedigen och är riktigt läcker.

  @Bernard
  Då saknas bara en videorecension som komplement, så har du 5 androidhuvuden för denna utmärkta recension. =)

 • Nexus vs xperia vs Bravo:

  Nexus One:
  Troligtvis snabbare uppdatering av Android, inte ngt custom GUI som måste fixas

  Xperia V10:
  Bättre kamera?
  eget Gui – snyggt men slött?

  HTC Bravo:
  Sense?

 • Galaxy

  Tackar Bernard, mycket bra och informativ läsning.

 • nbulp

  I en recension nämndes att utåtbuktningen på baksidan är till för att högtalarna, som också är på baksidan, ska höras bättre. Låter väldigt troligt, iom att jag vet hur dåligt musik hörs, på min Hero, när jag lägger den ner på en platt yta.

 • Riktigt bra och informativ recension. Fy för att det fortfarande inte finns vettig Exchange-sync och speciellt Nexus One som bara synkar kontakter och mail :/

 • Niklas

  Åh, en sån här blev man ju sugen på! Jag har ju dock precis köpt en telefon och över 5000 hade jag nog ändå inte klarat av att punga ut, men fin verkar den.

  Det enda skumma är väl videon som visar när ni växlar mellan de olika hemskärmarna. Min Liquid flyter betydligt bättre när jag gör sådär än vad Nexus One verkar göra. Skumt.

 • Robert

  Hoppas dom fixar home-screen då, ser inte bra ut.
  Och syncar inte kalender? WTF? Hur löser jag det på ett bra sätt? Måste ju synca min exchange-kalender.

 • Dags att köpa denna telefon snart.

 • På xda så finns det trådar om hur man kan synka kalendern mot exchange. Har för mig de tar en app från Droid och kör på Nexusen. Då får du en ”Corporate calender” förutom den vanliga kalendern. Lite osäker vad som gäller vilka säkerhets-regler de stöder där. Normalt stöder de ännu inte många ActiveSynk-regler (t ex wipe) så jag måste köra en tredjepartslösning eftersom vår Zimbra-server är uppsatt för att kräva stöd för wipe och lösenordssync. Jag kör just nu med Touchdown och synkar kalender, mail och kontakter där. Funkar helt ok även om jag måste undersöka varför ett test-möte jag satt upp försvann.

 • TheNano

  Niklas :
  Åh, en sån här blev man ju sugen på! Jag har ju dock precis köpt en telefon och över 5000 hade jag nog ändå inte klarat av att punga ut, men fin verkar den.
  Det enda skumma är väl videon som visar när ni växlar mellan de olika hemskärmarna. Min Liquid flyter betydligt bättre när jag gör sådär än vad Nexus One verkar göra. Skumt.

  det är snarare Android som bestämmer hur snabb ska det gå inte liqid, det är inte OK att det ska gå två gånger snabbare än Magic, då hinner man inte uppleva byttet , du vet vad jag menar

 • svanlund

  Riktigt fin recension, bra jobbat :)

 • sthlmoid

  Hur har ni praktiskt gått till väga när ni köpte denna telefon?

 • Per

  Kan man fortfarande inte skicka och ta emot filer via Bluetooth i Android 2.1?

 • Peter

  Hej,
  Imponerande test, det må jag säga.
  En undran, brusreduceringen som ni testade, testade ni den bara mot en ”statisk bruskälla” dvs, typ en damsugare som låter ungefär likadant hela tiden.
  Har ni testat brusreduceringen exempelvis nere i en tunnelbanestation eller vid ett övergångsställe där det är många olika typer av störkällor.

  Det skulle vara trevligt om ni kunde göra en lite djupare analys av brusreduceringen i olika naturligt svåra miljöer, som, tunnelbana, övergångsställe, blåst osv…

  I övrigt, starkt jobbat !

  //Peter

 • Ramboline

  sthlmoid :Hur har ni praktiskt gått till väga när ni köpte denna telefon?

  Fick en Amrikansk adress av myus.com kostar 10 dollar.sen lastade jag hem hotspotshield,som ändrar din ip adress,sen är det bara att tuta och köra.

 • Mist

  Vill ha, kanske blir en om jag får sommarjobb.

 • PaulK

  Nice. Väldigt trevlig recension med många detaljer och jämförelser med andra Android-lurar. Som sagt, en ren videorecension hade också varit kul. Jag saknade också en stor bild på N1 direkt framifrån just i början av recension (precis ovanför ”Utseende och byggkvalitet”-delen). Detta just så att man hade kunnat se knapparna etc.

 • DrRambone

  Hur får ni lagg i växling mellan skärmarna?
  Lägg in spare parts och stäng av alla animeringar så torde all ev lagg försvinna.

 • Tack till er som påpekat de fel som smugit sig in i texten!

  @DrRambone
  Tack för att du påpekade detta. Animationer är avslagna genom Spare Parts på bägge telefoner i videon, glömde dock skriva det. Trögheten upplevs hur vi än gör och som vi skriver lyckas vi inte härleda det till något speciellt.

  @sthlmoid
  International-orders.com har vi importerat telefonen genom. Inom kort dyker en artikel om import av Nexus One upp.

  @Peter
  Jag skall prova brusreduceringen i några fler miljöer. Du såg länken till Audience egna inspelningar?

 • Daabas

  @Elias

  N900 får jag i dagarna, har nämligen byttat med en tjej i Stockholm. Själv bor jag i Malmö.

  Har snabbtestat n900, det lilla jag prova imponerar på mig. Tar dock ett litet tag att vänja sig vid resistiv skärm.

  Men den e faktiskt inte mycket annorlunda än iPhone vad gäller svarstid i skärmen.
  Ser framemot den faktiskt.

  Skönt att slippa vara låst till Äpplet….

 • Anonym

  @Johan
  Den finns redan i England :)

 • speedycath

  Hur är tangentbordet på den, finns det stöd för svenska i ordboken på nya 2.1?

 • Johan

  @Anonym
  Snarare så kan du köpa den från USA och få den levererad till England, men det är ju den amerikanska varianten. Om man nu vill ha en europeisk variant med multi-touch aktiverat och en svensk butik att kontakta, hur länge måste man vänta?

 • KN

  Det har varit märkligt tyst ang GTUG-mötet i Stockholm tidigare i veckan.
  Var ingen där?
  Framkom det ingen ny info om Sverige-release eller annat intressant?

 • DrRambone

  bernard :
  Tack till er som påpekat de fel som smugit sig in i texten!
  @DrRambone
  Tack för att du påpekade detta. Animationer är avslagna genom Spare Parts på bägge telefoner i videon, glömde dock skriva det. Trögheten upplevs hur vi än gör och som vi skriver lyckas vi inte härleda det till något speciellt.
  @sthlmoid

  Lite märkligt då min Nexus är klart snabbare än min Hero.
  Dock har jag bytt till Launcher+ fär att få tillbaka ”gamla” apps-trayen.
  Har märkt att nya launcher2.apk’n tar väldigt mycket ram. Kan kanske ge segheten?

 • joelbitar

  Det står att den har en mini USB kontakt men att micro USB sladd följer med…. Det första antar jag är ett type-o men det är lite förvirrande i ett övrigt utmärkt test!

 • Dennis

  Kan man använda en sån telefon utan att ha något med Google att göra (vill inte ha ett Googlekonto)?
  Stödjer den IMAP IDLE?

 • Hellberg

  @Dennis
  Visst kan du använda telefonen (liksom alla androidlurar) utan Googlekonto, men då utnyttjar du kanske 10% av telefonens möjligheter. Det blir t.ex. omöjligt att använda Market för att ladda ner och installera apps. Vidare får man förstås heller ingen synkning av kontakter, kalender etc.

 • jonte

  KN: googlesnubben sa bara att han hade koll på chatten och inte visste när den skulle släppas och gick snabbt över till nästa fråga.

 • Daki

  Bithastigheten är ju för tok för låg (2000kbps)för att ge bra film särskilt när det handlar om ”HD-kvalitet”. Min gamla N95 spelar in i VGA i ~3500kbps, visserligen i MP4 istället för 3GP. Angående lagget mellan ”hemskärmarna” så verkar det ju nästan som att google vill att det ska gå långsamt, dvs det handlar inte om lagg utan mer en visuelleffekt.

 • @Daki
  Håller med om bithastigheten, iaf då det handlar om 3gp som använder en usel komprimeringsteknik. 2000 kbps hade varit mer än nog med x264 tex.

  Angående skärmväxling: Det kan gå långsamt men med jämn och hög FPS, det hade vi accepterat och kanske till och med tyckt om.

  Nu går det dock långsamt med låg och ojämn FPS, skärmen flyttas i tydliga ”steg” och alla dessa steg är slumpvis olika stora. Inte bra och garanterat inte en medveten visuell effekt.

 • Allan

  @manny
  x264 är väl inget filformat utan ett kit för att skapa H264 strömmar, vilket är vad som mycket väl kan finnas i en 3gp kontainer. Så jag vet inte riktigt hur du menar?

 • Anonym

  @Dani3l
  > Stämmer inte, Tre roamar via Telenors 2G-nät.

  De gjorde, om jag minns rätt gör de inte det längre eftersom de nu har så bra 3G-täckning att de inte tycker att det behövs.

 • @Allan
  Du har för all del helt rätt, men jag är också övertygad om att du förstår vad jag menar trots att jag blandade ihop containers och codecs. Komprimeringsalgoritmen som används vid videoinspelning på Nexus One är bedrövligt usel och ineffektiv, varför de relativt höga 2000 kbpsen inte räcker trots att de med god marginal borde göra det för video i låga 720×480 pixlar och 20 FPS.

  Jag antar att det handlar om en avvägning mellan kvalité och hur tungt det är för luren att i realtid koda videon.

 • totto

  Tja!
  har alldrig haft en android lur innan men är sugen på N1.
  Kan man köpa en Nexus one från UK och använda den på telia här i sverige utan problem ?
  + hur blir det med öäå då?

 • Putte

  @ totto
  Det fungerar finfint och åäö fixar du genom att ladda ner scandinavian keyboard från market.

 • riper

  Grymt bra recension!
  Ni får lägga in donationsmöjlighet snart, det är ni värda!

 • ola

  Kör Road sync på telefonen och du får total synk inklusive remote wipe mot en Exchange server.

 • glr

  @totto
  åäö kan du också få fram när du helt enkelt håller inne a eller o knappen på standard tangentbordet.

 • Niklas

  @TheNano

  ”det är inte OK att det ska gå två gånger snabbare än Magic, då hinner man inte uppleva byttet , du vet vad jag menar”

  Ska jag vara ärlig så förstod jag faktiskt inte det där…

 • @Niklas
  Jag tror han menar att om animationen i sidled är för snabb så är den för snabb för att ens uppfattas. Då blir det mer som att växla skärm utan någon animation öht, som att byta tabb i Firefox eller något.

  Det vi efterfrågar i Nexus One är dock inte en toksnabb swipe, utan en swipe med hög FPS så att den upplevs som ”smooth”. Det har inte Nexus One i dagsläget.

 • Road Sync har ännu inte stöd för Android 2.0 (ska komma snart). Jag kör Touchdown just nu och det verkar fungera ok. Skulle dock gärna kunna fått in kalendern mer integrerad (som Droid har med ”Corporate Calendar”)

  Det är udda med det ”oflyt” som Nexus har. Jämför jag med min Liquid så kändes den jätterapp men Nexusen har verkligen nått problem där det inte glider jämt utan hackar till lite. Det är inte så det stör mig så där mkt men udda är det. Annars är den riktig trevlig.

 • Philip

  Ja, de var ju en trevlig och upplysande läsning.
  Då var de väl bara att invänta Mars och se på hur HTC själva har och vissa med sina uppföljare.
  Så återstår det att de vad man inhandlar, eller om det får bli en import.
  Sverige har ju inte direkt ett rykte att vara snabbast på att ta in elektronik.

 • Groppe

  Bra recension, hoppas SE skickar er en X10 att recensera :-)

 • Pelle Svanslös

  @Groppe
  Vet inte om jag skickat dem en X10 om jag var SE ;)

  Tror luren har lite brister och något som slagit mig med denna sida är att man har sjukt hårda recensioner för att vara en fansite. i7500 fick 3/5 och HTC Magic fick 3/5 trots att andra delade ut femmor eller tior hitan och ditan. Sedan vågar man också puckla åt Nexus One och rätt hårt med, vad kommer då inte hända med X10?

 • Dennis

  @Hellberg
  Men jag har redan servrar för kalender, kontakt och mail. Varför skulle jag inte kunna använda dessa?

  Marketplace får man väl skapa ett konto för isf.

 • Dennis: Vad är det du behöver? Du kan fortfarande synka mot vanlig pop/imap mail och sätta upp konto för det. Du kan också synka mot Exchange även om Android i sig självt inte stöder alla säkerhetsregler. Om jag minns rätt så kan du direkt sätta upp Exchange-konto där du får kontakter/mail, däremot måste du jobba lite för att få in kalender. Eller så skaffar du Touchdown eller väntar på RoadSync.

  Så även om du får skaffa ett Googlekonto så måste du ju självklart inte använda det för allt. Däremot är det som sagt ganska smidigt och göra det.

 • Remuz

  Mycket bra recension. Mycket mer utförlig än alla andra jag sett hittills. Dags att byta ut sin gamla iPhone 2G snart :)

 • Karim

  Det ända som slår att läsa den proffsigt skrivna recension är att hålla min egen N1 i handen. Den kom precis med Fedex :D
  Och jag kan bara hålla med, N1 i verkligheten är grymt snyggare än på bild.
  En sak till, min N1 har ingen vass kant vid kameralinsen.

 • Rickard

  Angående Exchange, kalendern synkroniserar visst?

 • Dennis

  @SwedBear
  Ok, IMAP-stöd är bra, men stödjer den IMAP IDLE?

  Funkar det att synka kalendern mot CalDAV-server?

 • joh

  imponerande att batteritiden är så bra jämfört med Magic. Det är jag riktigt imponerad av.

 • @joh
  Vi också. Men var väl medveten om att det är en uppskattning vi gör, vi har inte hunnit utföra några regelrätta batteritest ännu.

 • Ulvhamne

  @Pelle Svanslös
  Tror man på sin produkt, vilket man bör göra annars kan man strunta i att göra en så dyr telefon, så ska de inte ha något att oroa sig över. ;) SE brukar ju iaf ha prylar som känns ganska hyfsat gedigna, och X10 ser ju bra ut på bild. De ska bara lyckas få till ett smidigt gränssnitt. >.< Aj, aj. Stackars SE. Smidigt gränssnitt. Hehe.

 • Nordgubba

  Veldig god og grundig test! En åpenbar feil er det imidlertid: Telefonen har micro-usb, ikke mini-usb.

 • zed

  Grejen är att Nexus one inte har en GPU alls utan all 3D renderas på CPU:n http://forums.tmonews.com/index.php?topic=12340.0
  Jag som tänkte köpa Nexus One. Besviken

  Det är därför hemskärmen lagar.

 • Dani3l

  @zed
  Ta och läs den där posten en gång till…

 • GG

  Dani3l :
  @zed
  Ta och läs den där posten en gång till…

  Exakt. man ska inte tro på allt som skrivs på webben :)

 • zed

  Men varför får det då sämre resultat än G1? Tror inte det har att göra med att testet mer är anpassat till den GPU:n/CPU:n. Testet bygger ju på OpenGL och har således inget att göra med vilken CPU/GPU som används

 • Rickard

  Fick precis min nexus one, men får inte network data att fungera för telia eller tele2. Kan ringa men får ingen datatrafik! testat gprs/3g

  Hur gjorde ni i på swedroid när ni testade nexus, gjorde ni några speciella inställningar? Någon annan som har samma problem?

  Tacksam för svar

 • Karim
 • Rickard

  Tack för snabbt svar :) Testade det precis, både utan och med proxy & port, men utan resultat :(. Något mer jag behöver göra? Är ansluten till telia och sweden3g, ser ut att va bra täckning i statusbaren men fortfarande ingen datatrafik.

 • Rickard

  Testade precis att skicka mms, och det funkade fint! Stod 3g en liten stund i statusbaren, men går fortfarande inte att surfa.

 • Rickard

  Testade precis ett annat telia simkort och det funkade, problemet löst antar jag! Dags att prata med telia ang. mitt simkort. Tack för hjälpen :)

 • @zed
  Nexus One har en högre upplöst skärm och tvingas därför till en högre last, men jag är själv lite tveksam till om detta ensamt är förklaringen.

  Märk väl att Motorola DROID/Milestone presterar lika illa och de använder en annan SoC-lösning från Texas Instruments (OMAP340) med en grafikprocessor från PowerVR framför Qulcomms Snapdragon-plattform.

  ”The OMAP3430 processor embeds Imagination Technologies’ POWERVR SGX™ graphics core, and supports OpenGL ES® 2.0 and OpenVG™, providing superior graphics performance and advanced user interface capabilities.”

  Man bör därför betrakta det inlägg du länkar till med stor skepsis, speciellt som han inte anger någon källa för sitt påstående. Det vore intressant att se vad Qualcomm/Google/HTC själva hade att säga om saken.

  I intervjun med Eric Tseng på engadget så talar Tseng om ett ”graphics chip” och under Google-konferensen med Andy Rubin så nämner bägge två vid upprepade tillfällen telefonens kraftigt förbättrade grafikprestanda och hänvisar till vad man kallar för en ”3D core”. Hur detta skall tolkas är förstås öppet för diskussion.

  I dagsläget verkar grafikrendering av gränssnittet och även uppspelning av video ske i mjukvaran. Bland annat Nvidia gav Android 1.5 en rejäl känga för detta och hänvisade till operativsystemet som hopplöst i denna version och ur denna synvinkel, varför man helt förkastade sina planer på att plocka fram stöd för den första Tegra-plattformen och Android. Däremot verkar det nu hända grejer då vi under CES såg många tablets vilka kör Android ovanpå Tegra 2.

 • Ulvhamne

  Jag tror inte att skärmen är förklaringen. Att flytta en viewport borde en 1GHz CPU klara högst galant. Och förutsatt att de inte gjort något riktigt dumt i koden för home så borde det inte vara så hemskt mycket tyngre än så.

 • DrRambone

  Det är Nexus launcher som dummar sig. Tex launcher+ från market är snabb och laggar inte.

 • Johan

  Missar helt vad som menas med sista nackdelen ”Avsalmadem”. Nån som förstår och vill förklara?

 • Henrik

  @Johan
  ”Avsaknaden” verkar väl troligt men vad som saknas är inte uppenbart. qwerty? Möjligheten att köpa den?

 • Alpha

  Då åtminstone en person här har fått tag i N1, kan någon tala om hur man får tag på en N1 från Sverige??

 • @Alpha
  Titta i denna forumtråd, så ser du hur de flesta gör.
  http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=4762

 • mjukis

  http://www.google.se/search?q=Avsalmadem
  Detta är enda sidan på nätet som använder det ordet.

 • Alpha

  @bernard
  Precis vad jag var ute efter!

  Jag har ”tittat in” dagligen för att se om någon kunde hjälpa mig. Superschysst!

 • iocke

  Utseendemässigt minst attraktiva Androidmobilen. Till och med hero ser bättre ut

 • nEtrO

  Vart kan jag beställa telefonen?

 • Rob

  @mjukis
  Coolt ord – nåt för SAOL? :-D

 • Manny

  Man kan vinna en Nexus One på City Networks blogg…
  http://blog.citynetwork.se/

 • Moo

  Avsalmadem FTW!

 • aidiam

  sjukt nice recension.

 • Yippie-Ka-Yay-Mother-Lover

  Kan en recension på HTC Desire läggas ut? =)

 • Calle Henningsson

  Jag vann min Nexus One från City Network. Helt tagen av den. Alla vänner som har Iphone tittar lite snett på mig och säger bara att jag har en jäkla tur… Några har jämfört med sina telefoner o menar att jag har den bättre… Jag är benägen att hålla med!
  Supernöjd!

  Saknar bara en svensk meny, men det kommer väl, och så kunde batteritiden vara liiiite bättre. Det är det enda.

 • Connor

  @zed
  Jag har jobbat med en prototyp till QSD8250 tillsammans med Qualcomm och jag kan garantera till 110% att den har hårdvaruaccelerering av 3D.

  Sen att QC har extrema problem med sina drivrutiner är en annan femma, men det beror nog mer på att jänkarna och finnarna vägrar prata med varandra. Vi fick aldrig något riktigt bra svar på varför inte prestandan var så bra som specarna säger att den borde vara.

 • marie cederkrok

  @Calle Henningsson
  hej!
  Jag undrar bara hur du burit dig åt för att kunna surfa på 3G nätet med din nexus? MMS?
  har telia abonnemang men de känner inte till vilka inställningar telefonen skall ha:(
  vet du?
  mvh MC

 • Håkan

  @marie cederkrok

  Mata in online.telia.se som apn så ska det räcka :)

 • Khai Chau

  Hur gör man ”Anteckningar” på htc hero?

 • Miklan

  Det verkar som att Android 2.5 kommer att kallas för Flan Froyo.

  Kanske dags att uppdatera? ;)

 • Tomle

  Hur kommer det sig att Acer Liquid S100 är så mycket bättre på Neocore3D än Nexus One när bägge telefoner har samma processor? Argumentet ”Detta förklaras av det faktumet att NeoCore 3D är framtagen och optimerad just för att visa vad MSM7200-plattformen kan göra” håller inte riktigt då…

 • jens

  nån som vet vad den kommer kosta då den kommer till sverige?

 • Bamolena

  hur får man menyn på svenska

 • Bamolena

  vill någon köpa min då jag ej kan menyn på engelska.1500 kr

 • Steven Campbell

  Hiprolean XS High Strength reviews is one of the finest weight loss products from evolution slimming. Taking two capsules every day for 2 months continuously providing you great result of lost fats in few months only. This weight loss capsule has tremendous function that control your appetite and burns the fatty acids in your body.

 • kucingjoget

  Definitely a great post. Hats off to you! The information that you have provided is very helpful.
  bestdrawpoker.com

Lediga jobb inom data / IT Företag
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons