Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Recension:Vi testar slimmade bjässen Huawei Ascend Mate 7

Postat:
23:51 - 2015-02-01
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
  • Modell Huawei Ascend Mate 7
  • Operativsystem Android 4.4.2 KitKat med Samsung EMUI 3.0
  • Tillgänglighet I butiker
  • Pris Från cirka 4500kr
  • Webbplats / specifikationer Androidenheter

Trots att Huawei är ett förhållandevis okänt mobilmärke här i Sverige var företaget en av världens fem största smartphonetillverkare i höstas. Huawei sålde 75 miljoner smartphones i fjol och gjorde samtidigt rekordvinst.

Företagets kanske mest lovande telefon hittills är bjässen Ascend Mate 7. För cirka 4500kr får kunder 16GB lagring, 2GB RAM, en 13MP-kamera, en främre 5MP-kamera och ett väl tilltaget 4100mAh-batteri. Ascend Mate 7 säljs även med 32GB lagring och 3GB RAM. Den modellen verkar dock vara svårare att få tag på i Sverige.

Specifikationslistan avrundas av åttakärniga 1,8GHz-chippet HiSilicon Kirin 925, grafikdelen Mali-T628 och en 6-tums LCD-skärm med 1080p. Konstruktionen sticker dock ut mer än komponenterna. Ascend Mate 7 består nästan helt av metall, i stil med Iphone 6 Plus och HTC One M8. Tillverkaren har även slimmat yttermåtten och trots 6-tumsskärm är enheten ungefär lika stor som 5,5-tummaren Iphone 6 Plus.

Specifikationer Huawei Ascend Mate 7
ReleasedatumHösten 2014
Processor1,8GHz octa-core
PlattformHiSilicon Kirin 925
GrafikkretsMali-T628
RAM-minne3GB
Inbyggt minne32GB / plats för minneskort
Skärm6" / FHD - 1080x1920 pixlar / 367PPI
SkärmtypLCD / 16:9 / 99,24 cm² / ~78% av fronten
Kamera13MP
Främre kamera5MP
Vikt185g
Höjd, bredd, djup157 x 81 x 7,9mm
Batteri4100mAh
KommunikationmicroUSB, USB 2.0, Bluetooth 4.0 LE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi-hotspot
SensorerGPS+GLONASS, accelerometer, gyro, magnetometer, närhetssensor, fingeravtrycksläsare
FM-radio / NFCJa / Ja
Tal / standbytid-
NätverkFyrbands GSM / HSDPA / LTE kat. 6
IP-klassningNej
Övrig info3,5mm-jack. Har fingeravtrycksläsare på baksidan. Säljs även i en version med 16GB lagring och 2GB RAM.
Mer infoMer info om Huawei Ascend Mate 7 på Androidenheter.se

I kartongen

huawei-ascend-mate-7-kartong-1

Pappkartongen är svart och har en stor sjua över framsidan. Designen påminner en del om kartongerna för Galaxy Note 4 och senaste Nexus-enheterna. Förpackningen rymmer utöver Ascend Mate 7 även laddare, verktyg för att öppna SIM- och minneskortsluckorna, informationshäften samt ett par hörlurar.

huawei-ascend-mate-7-kartong-2huawei-ascend-mate-7-kartong-3

Utseende, byggkvalitet och konstruktion

huawei-ascend-mate-7-bild-1huawei-ascend-mate-7-bild-10huawei-ascend-mate-7-bild-9

Huawei har likt HTC och Apple satsat på en konstruktion som nästan uteslutande består av metall. Hela bakstycket är i aluminium och likaså sidorna, som är fasade. Även knapparna och luckorna för SIM- och minneskort är i metall.

Till undantaget hör kanterna ovan och under skärmen samt den mycket tunna listen som löper längs framsidan, vilka istället är av plast. Vi är imponerade av konstruktion som känns mycket robust. Alla gillar inte metall för mobiler och detta är en subjektiv åsikt, men vi tycker materialvalet gör att Ascend Mate 7 blir trevligare att plocka upp och hålla i. Vi gillar även metallen ur estetiskt perspektiv.

huawei-ascend-mate-7-bild-12huawei-ascend-mate-7-bild-swedroid-1huawei-ascend-mate-7-bild-swedroid-6

Telefonens undersida rymmer micro-USB-porten medan 3,5mm-jacket håller till på ovansidan. Längs högersidan sitter strategiskt placerade volym- och strömknappar medan facken för SIM- och minneskort håller till på vänstersidan. På bakstycket hittar vi högtalaren (nere i vänstra hörnet), 13MP-kameran, LED-blixten, samt fingeravtrycksläsaren.

TillverkareSkärmstorlekBreddHöjdDjupViktBatteri
Huawei Ascend Mate76811577.91854100
Motorola Nexus 65.9683159.310.11843220
Samsung Galaxy Note 45.778.6153.58.51763220
LG G35.574.6146.38.91493000
OnePlus5.575.9152.98.91623100
iPhone 6 Plus5.577.8158.17.11722915
Sony Xperia Z35.272146.57.31523100
Samsung Galaxy S55.172.51428.11452800
HTC One M85.070.6146.47.61602600
LG Nexus 54.9569.17137.848.591302300
iPhone 64.767138.16.91291810
Sony Xperia Z3 Compact4.664.9127.38.641292600

Huawei har fått till en mycket slimmad design. En förvånansvärt stor del av fronten består av 6-tumsskärmen och ramarna är ovanligt tunna. Det gör att yttermåtten är försumbart större än 5,5-tumstelefonen Iphone 6 Plus.

huawei-ascend-mate-7-bild-8

Skärmen

difft-ikonpaket-3

Ascend Mate 7 erbjuder den bland flaggskeppen väletablerade Full HD-upplösningen. De 1920 x 1080 pixlarna fördelas över sex tum, vilket ger cirka 367PPI i pixeldensitet. Det rör sig om en IPS LCD-panel, som gör sitt jobb. Skärmen har god skärpa, kontrast och färgåtergivning. Även betraktningsvinklarna är bra när ljusstyrkan skruvas upp.

Det är inte den allra bästa skärmen vi sett i en smartphone, men vi har inte saknat den högre WQHD-upplösningen eller stört oss på panelen under våra veckor med enheten. Färgtemperaturen kan ställas in manuellt genom ett reglage som går från varmt till kallt.

När varmaste inställningen används påminner skärmen lite om den i LG G2, medan kallaste läget ger färger mer i stil med Sony Xperia Z3-modellerna. Vi uppskattar möjligheten att justera färgerna och föredrar en varmare färgtemperatur då vi tycker det är behagligare för ögonen, inte minst på kvällen.

Mjukvaran

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-9huawei-ascend-mate-ui-swedroid-7

Likt i stort sett alla Androidtillverkare har Huawei ett eget gränssnitt. Det heter EMUI (Emotion UI) och Ascend Mate 7 kör i skrivande stund version 3.0 som baseras på Android 4.4.2. Telefonen bjuder alltså inte på senaste versionen av Android och inte ens på senaste versionen av KitKat.

Huawei har en del att bevisa när det gäller att uppdatera sina telefoner till nya versioner av plattformen. Vi saknar handfasta uppgifter men tror och hoppas att en Lollipop-uppdatering kommer förr eller senare.

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-8huawei-ascend-mate-ui-swedroid-22

Företagets gränssnitt är överlag enkelt och rakt, och för att använda en sliten term, minimalistiskt. Vi gillar särskilt inställningarna som består av gråa ikoner och en grå font mot en vit bakgrund. I flera av de inbyggda apparna, som just inställningarna, avgör aktuella bakgrundsbilden vilken färg statusfältet och rubrikfältet högst upp får. Det är en fin dynamisk touch som vi uppskattar.

Några av extrafinesserna är exempelvis en inbyggd stegräknare, ett stör ej-läge som kan schemaläggas, en särskild kategori för vilka appar som får skicka aviseringar, samt diverse finesser som använder accelerometern för att utföra funktioner. Du kan exempelvis vända enheten uppochner för att tysta inkommande samtal, lyfta den för att sänka ringsignaler, höja telefonen till örat för att svara och luta den för att flytta objekt på hemskärmen. Dessa funktioner finns även i flera andra tillverkares gränssnitt.

Nova Launcher på Ascend Mate 7

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-2huawei-ascend-mate-ui-swedroid-1

Precis som i LGs mjukvara är navigationsknapparna konfigurerbara – en fördel med att knapparna ligger i gränssnittet. Användare kan välja i vilken ordning de ska visas och kan exempelvis lägga till en knapp som drar ner aviseringsmenyn. Intressant nog har Huawei valt att använda samma ikondesign som i Lollipop.

Det går att göra knappsatsen telefonappen enklare att använda med en hand. En annan funktion som är värd att nämna är en flyttbar cirkel som alltid flyter ovanpå övriga gränssnittet. Ett tryck på cirkeln visar bland annat knappar för multikörning, tillbaka och hem – något vi tidigare sett i vissa ROM:ar som Paranoid Android. Möjligheten att långtrycka på multikörningsknappen för att gå direkt tillbaka till föregående app är också en ovanlig och trevlig finess.

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-11huawei-ascend-mate-ui-swedroid-12

Ett inslag vi inte gillar i EMUI är hemskärmen. Applikationslåda saknas och samtliga ikoner ligger direkt på hemskärmen, som på en Iphone. Vi har istället valt att köra Nova Launcher som ger en mer traditionell hemskärmsupplevelse för Androidanvändare. Hur ny standardlauncher anges är inte helt uppenbart, då det dessvärre inte fungerar som vanligt.

För att byta standardhemskärm behöver användare gå till Inställningar > Hantera appar > Appinställningar och därifrån ange vilken hemskärm som ska användas. En annan invändning är att operatörens namn skrivs ut i statusfältet. Dels tar texten upp plats i onödan och dels är det fult. Vi förmodar att det är en kvarleva från modellen med dubbla SIM-kort, där operatörstexten faktiskt har en funktion.

Avslutningsvis kan vi nämna att det finns en hel del bloatware på telefonen varav merparten tacksamt nog går att avinstallera.

Fingeravtrycksläsaren

huawei-ascend-mate-7-bild-swedroid-7

Är fingeravtrycksläsare något som är nödvändigt i en smartphone? Förmodligen svarar de flesta nej på den frågan. Men efter att ha använt Ascend Mate 7 är det i alla fall något vi vill ha. Till skillnad mot Samsungs klumpiga implementering fungerar fingeravtrycksläsaren i Ascend Mate 7 utmärkt. De som provat en senare Iphone-modell vet ungefär vad de kan förvänta sig.

Vi törs inte uttala oss om hur pass säker fingeravtrycksläsaren är, men den bjuder på den smidigaste mobilupplåsningen vi sett hittills tillsammans med ”Smart Lock” i Android 5.0. Finessen är implementerad på ett vis som gör att det i regel går snabbare att låsa upp telefonen än när inget skärmlås används överhuvudtaget.

Även de som bara använder ett enkelt svep för att öppna mobilen måste först väcka skärmen och sedan utföra svepet. I Ascend Mate 7 behöver användare bara placera ett finger (företrädesvis pekfingret) på läsaren på baksidan för att nästan ögonblickligen komma till hemskärmen eller senast öppna appen. Detta fungerar även när skärmen är släckt.

Sensorn är mycket enkel att nå, i alla fall med våra händer, och upplåsningen kräver ingen extraansträngning. Det rör sig om en aktiv peksensor från svenska Fingerprint Cards AB. Ibland har vi behövt lägga fingret på sensorn två gånger för att den ska registrera fingeravtrycket men i de flesta fall har det fungerat direkt.

Huawei har även lagt till en funktion som gör att valfria appar kan låsas och kräva fingeravtrycksautentisering för att användas.

Prestandan

kirin925

Gränssnittet drivs av Huaweis egna chipp HiSilicon Kirin 925, som är åttakärnigt med 1,8GHz klockfrekvens. Chippets grafikdel är Mali-T628 som även sitter i telefoner som Samsung Galaxy Alpha. Vi har testat versionen med 16GB lagring och 2GB RAM men enheten säljs även med 32GB lagring och 3GB arbetsminne.

Systemet flyter bra och likaså spel – även när ”smarta” energiläget används som anpassar processorns klockfrekvens automatiskt. Ett undantag är multitaskingmenyn som tyvärr tar för lång tid på sig att ladda. Ibland har applikationsstarter inneburit en viss fördröjning också men i regel är EMUI ett rappt system på telefonen.

Enhet3DMark totalpoäng3DMark deltest 1 (FPS)3DMark deltest 2 (FPS)Vellamo HTMLVellamo Metal
Google Nexus 620565949437361586
Galaxy Note 4196871057934341809
Sony Xperia Z3180591117028161568
Samsung Galaxy S5181091057027181131
Huawei Ascend Mate713720875035111329

Batteritiden

Ascend Mate 7 har ett av de kraftfullaste batterierna som suttit i en mobil från början, med sina 4100mAh. Det kan jämföras med 3220mAh-batteriet som Nexus 6 utrustats med. Huaweis mobil ligger mycket riktigt först på batteritopplistan på Androidenheter.se.

En 6-tumsskärm kräver naturligtvis mer energi än en 5-tumsskärm. Det ovanligt väl tilltagna batteriet väger dock upp skärmstorleken och ger Ascend Mate 7 god uthållighet. Även de som använder sin mobil riktigt flitigt bör kunna klara sig en dag på en laddning utan problem.

Vi har förvisso använt diverse batterispararknep men har i regel behövt ladda telefonen varannan eller ibland rentav var tredje dag, med mellan 5-7 timmars skärmtid per laddning. Samtidigt är batteritiden inte fullt lika bra som antalet milliamperetimmar ger sken av.

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-16huawei-ascend-mate-ui-swedroid-15

Huawei har inkluderat batterifunktioner i mjukvaran för att förlänga batteritiden. Först och främst finns tre olika batterilägen: Ultra, Smart och Normal. Ultraläget tillåter bara grundläggande telefonfunktionalitet, smarta läget justerar processor- och nätverksanvändningen automatiskt medan normalläget istället fokuserar på prestanda. Smarta läget är aktiverat som standard.

Mjukvaran innehåller även detaljerad analys för batterinördar. Det går att ställa in vilka appar som får köras när skärmen är släckt och se hur många mAh enskilda appar tar i anspråk. Systemet varnar även när det tycker appar slukar för mycket energi i bakgrunden.

Just detta anser vi dock inte är särskilt användarvänligt och det kan potentiellt förvirra kunder. Användare ska överlag inte behöva tänka på det utan lämna den biten till Android. För så kallade ”power users” kan det emellertid vara en trevlig finess och varningarna går lyckligtvis att stänga av.

Kameraexempel

Huawei har utrustat Mate 7 med en ”fjärde generationens Sony-sensor” med 13MP. Bilderna blir som högst 4160 x 3120 (4:3) pixlar stora. Främre kameran erbjuder istället 5MP. Kameramjukvaran har stöd för HDR, panoramabilder, ljudanteckningar, vattenstämplar och att ta flera bilder i rask följd.

Användare kan även applicera filter direkt från kameragränssnittet. Dessa syns i realtid direkt i sökaren. Det går att justera en rad parametrar manuellt som ISO, vitbalans, exponering, mättnad, kontrast och ljusstyrka. Autofokusen kan även automatiskt följa ett objekt du pekar på i motivet och både fingeravtrycksläsaren och volymknapparna kan användas som avtryckare. Användare kan dessutom fånga bilder genom att säga ”cheese”.

Gränssnittet är transparent och ser bra ut. Dock visas inställningarna endast i porträttläge, vilket är en smula opraktiskt då vi nästan alltid har telefonen vänd i landskapsläge när vi fotograferar. Autofokusen är relativt snabb och kameran presterar i regel bra, om än inte fantastiskt, och resultatet kan variera som vanligt.

Tyvärr har ett konstant grått och snöigt dis ställt till det för kameratestet. Det har varit svårt att hitta andra motiv än snö, men exempel finns infogade nedan.

huawei-ascend-mate-ui-swedroid-31huawei-ascend-mate-ui-swedroid-30

 

hdr huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-12 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-11 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-10 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-9 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-8 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-7 hdr huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-5 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-4 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-3 huawei-ascend-mate-7-fotoexempel-2

Buggar och problem

Vi stötte på ett mystiskt laddningsproblem när vi använde samma USB-laddare som vi brukar för telefoner. När batteriet laddats till exakt 89% slutade enheten ta emot ström. Den växlade hastigt mellan att laddas och att inte laddas och kom aldrig vidare. Det hände varje gång den laddaren användes.

Med medföljande laddaren har vi dock alltid kunnat ladda telefonen bekymmersfritt. Eventuellt beror felet på fallerande laddare eller huset gamla elsystem.

Slutsats

huawei-ascend-mate-7-storlek

Även om Huawei är en stor smartphonetillverkare globalt sett får företaget ses som en uppstickare på den svenska marknaden. Därför är det lite extra roligt att Ascend Mate 7 levererar. Vi har blivit förtjusta i denna bjässe med dess goda batteritid, gedigna metallkonstruktion och välfungerande fingeravtrycksläsare.

Huawei har skapat ett attraktivt helhetspaket, särskilt med tanke på priset, för de som gillar riktigt stora telefoner.

Vi gillar designen och hur Huawei lyckats få in en stor skärm (6” IPS LCD) på förhållandevis liten yta. Full HD-upplösningen gör att pixeldensiteten är långt ifrån den högsta på marknaden, men det är en bra panel som vi inte har några invändningar mot.

Huawei har vandrat helt rätt väg gällande implementeringen av fingeravtrycksläsare, vilken erbjuder en mycket snabb och smidig form av upplåsning. Ascend Mate 7 ror även hem grundläggande telefonfunktionalitet som GPS, Wi-Fi, täckning och samtalskvalitet utan anmärkningar.

Tillverkarens gränssnitt EMUI 3.0 passar kanske inte alla – särskilt inte den Iphone-liknande hemskärmen (lyckligtvis utbytbar). Vi anser dock att layouten är ren och stilig. Mjukvaran baseras på Android 4.4.2. Det ser vi som en nackdel och hade naturligtvis föredragit en mer aktuell version av plattformen.

Ingen smartphone är utan brister. Högtalaren i Ascend Mate 7 sticker knappast ut i mängden och sitter på baksidan – alltså inget stereoljud som kommer framifrån. Det uppstår även en viss fördröjning varje gång multikörningsmenyn visas, vilket kan vara en smula frustrerande.

Vi är dock glada att kunna rekommendera Ascend Mate 7 och välkomnar ökad konkurrens på nordiska marknaden. Huawei har skapat ett attraktivt helhetspaket, särskilt med tanke på priset, för de som gillar riktigt stora telefoner. Hur pass bra tillverkaren kommer vara på att uppdatera enheten till nya Androidversioner är dock ett frågetecken som kan vara värt att ha i åtanke för de som gillar att testa nya versioner av plattformen.

Huawei Ascend Mate 7 kostar i nuläget cirka 4500 kronor.

swedroid_rek_mate7

Huawei Mate 7

Huawei Mate 7
8.0833333333333

Gränssnitt/Mjukvara

7/10

    Byggkvalitet

    9/10

      Skärm

      9/10

        Kamera

        7/10

          Prestanda

          8/10

            Batteritid

            9/10

              Styrkor

              • Bra byggkvalitet
              • Suverän batteritid
              • Många finesser
              • Prisvärd
              • Kompetent fingeravtrycksläsare

              Svagheter

              • Gränssnittet passar inte alla
              • Kameran utmärker sig inte

              Processor: 1,8GHz octa-core
              Plattform: HiSilicon Kirin 925
              RAM: 3GB
              Skärm: 6" / FHD / 367PPI
              Skärmtyp: LCD
              Kamera: 13MP

              • johan

                Knappt ett enda ord om kameran och tillhörande app? Missat kanske?
                Annars bra informativt och opartiskt som vanligt

              • puolalainen76 .

                vart tog alla grafer om batteritider och uthållighet vägen.

                Sen var det knappt ett smack om kameran eller hur den är att filma med.

                Skärpning, detta var det sämsta på länge hittils på swedroid eller var det kanske meningen att det skulle vara EN NÄRMARE TITT-kategorin…

              • stalkerdubz

                Operativsystem: …Samsung EMUI 3.0

              • Henke

                Intressant telefon.
                Men hur tror ni dess prestanda står sig mot Nexus 4?

              • Micke

                Även uppgifter om huruvida mottagningen är bra eller dålig saknas…

              • Daniel Nordlund

                Ovanligt fattig recension av Swedroid tycker jag, mer som utökad förtitt.

              • Alexander Atkinson

                Sämsta på länge hittills :)

              • mfmx

                Samma med Note 4, tydligen inget man behöver testa nu för tiden…

              • Konstigt2

                Bara några exempelbilder som enda del om kameran? Vilken stor skillnad på recensionen av Nexus 6, http://www.swedroid.se/recensioner/telefoner/vi-testar-google-nexus-6/

                Kanske ni skall ha en mall att gå efter så det är lite bättre konsekvens på testerna?

              • mortuus

                inget intressant alls, tycker deras telefoner inte erbjuder nånting för oss här, snarare ser dom ut som billigt skit jämfört med sony samsung lg…

              • mortuus

                för att dom recenserar en huawei varför ska dom lägga ner mera tid på en telefon som inte direkt tilltalar många här i norden än mindre läsarna på denna sida? måstea vara en minoritet…

              • mfmx

                Jo de borde bara ta upp överskattade Sony-mobiler här på SonyDroid

              • Volny

                Är du säker på att du talar för alla? Du talar definitivt inte för mig, rejält batteri tycker jag är högst intressant!

              • FredrikAn

                Se och lär Nexus-tillverkare.

              • mortuus

                fråga en random människa som har en smartphone om huawei dom kommer titta på dig som ett frågetecken…

              • Paulista

                Kan det vara världens fulaste namn och logga de ligger inne med?

              • Olle

                Nu har du ju visserligen inte sagt emot det utan bara framfört en teori och fakta. Men nog är det väl ännu viktigare att informera bra om det är som du säger.

              • Volny

                I så fall har det ju inget med telefonen att göra utan hur känd/vad folk anser om tillverkaren huawei. Alltså desto viktigare med en recension för att folk ska få veta hur det egentligen ligger till!

              • Andreas

                Kan det vara så att vi i sverige ligger efter ? dom är mer välkända globalt sett.. Kina är en stor marknad, du måste inse att kina mobiler kommer bli en vanligare syn även här i norden. Det är bara det att Sverige inte vill ta i saker från kina då det inte förknippas med ”premium”. Huawei har visat att de kan bygga premium telefoner. Vad som gör den unik är att den är såpass slimmad men samtidigt stor skärm, nexus är mkt klumpigare i jämförelse, mate 7 har samtidigt bättre batteri. Det är framför allt utsidan som imponerar, spelar man inte spel och dylikt finns ingen saknad av snapdragon. Kameran är inte i topp av 2015 års modellar men kanske i top på 2014 möjligtvis.

                Jag valde mellan note 4 och denna, jag valde att bojkotta note 4an pga av priset och att de envisas men en full hemknapp. Mate 7 tilltalde mig mer estitiskt. Var mkt kritisk till storleken men nu efter en månad så ångrar jag inte valet. När man vant sig med 6 tum är det svårt att gå ner. Trots 6 tum ser man ej ut som en idiot när man pratar i telefon. Jag äger den svarta versionen som är 10000 gånger snyggare än den vita, baksidan har mer mörk metall vilket är betydligt snyggare.

                Om du inte förstår vad som gör telefon unik så har du inte koll på smarta telefoner.

              • Andreas

                Prestanda är överskattat år 2015. Antalet kärnor är viktigare, har du 8 kärnor behöver du inte vara orolig för lagg. Spelar du spel möjligtvis att det är intressant. Batteritid och skärm är viktigare.

              • Andreas

                Öööh återkom när du sett och hållt i den svarta versionen av Mate 7 i verkligenheten. Jag har kännt på många telefoner den har samma kvalité som HTC men med estetiska drag av Sony och LG. Huawei och LG är dom enda tillverkarna som fattat att slimmade yttermått är av stor relevans vid stora telefoner. Samsung har inte fattat det.

              • FredrikAn

                Troligen inte.

              • FredrikAn

                Inte alls, men är man inskränkt svensk så kan man tycka som du.

              • FredrikAn

                Vad spelar det för roll vad svennebanan tycker? Eller du?

              • FredrikAn

                Du menar Nexus? Lätt att skriva fel.

              • Rob

                Globalt sett, inte mycket. Men nu är SWEdroid kanske mer riktat mot oss här i Sverige, så då spelar det nog ganska stor roll.

              • Anders

                Jag har använt denna under ett par månaders tid innan jag bytte till LG G3. Kanonmobil utom två saker som jag störde mig otroligt på. Launchern är inga större problem, den går ju trots allt att byta ut.

                Däremot är deras EMUI hemsk, överdrivet skinnat där framförallt notifikationsdelen och dess genvägar är riktigt jobbga.

                Det andra är att multitasken är långsam, vilket det inte borde vara.

              • Andreas J

                Spelar väl mindre roll, men operatörsnamnet går nog att ta bort i Visningsmenyn…antar jag. Har Inte Mate men Honor6 med EMUI 3 och där finns alternativet att plocka bort namnet på operatören.

              • minor9

                Jag blev just väldigt intresserad av den här luren, men er recension lämnar som sagt lite att önska! Hade t.ex. gärna sett fler och mer varierade kamerabilder, jag förstår att vädret är som det är, men lite fler inomhusbilder då? Vill också veta mer om hur den är att filma med, vilka frame rates man kan välja mellan osv.

              • Sheldon Bazinga Cooper

                Håller med. Dem nämnde ingenting om videokameran. Filmar den i 720p eller 1080p osv? Också inget nämns om ljud. Hur låter musik?

              • Kryckan83

                Jag har lekt lite med telefonen och även spelat GTA på den, och måste säga att den flyter på sjukt bra! Bättre än de flesta telefoner. Tror dels att det har att göra med att den bara har full HD skärm så det är lite färre pixlar att dra runt på. Men jävligt trevlig lur med underbar skärm!

              Lediga jobb inom data / IT Företag
              Systemansvarig Publicerad 21 Nov 2017
              Developer BI, Sundsvall/Härnösand Publicerad 21 Nov 2017
              Projektkoordinator till Atlas Copco i Örebro Publicerad 21 Nov 2017
              Chief Information Officer Publicerad 21 Nov 2017
              Kvalitetsutvecklare till Precise Biometrics i Karlstad Publicerad 21 Nov 2017
              Se fler jobb

              Aktuellt

              Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

              Android på Prisjakt

              Samsung Galaxy Note 8
              Sony Xperia XZ1 Compact
              Samsung Galaxy S8 Plus
              Samsung Galaxy S8
              OnePlus 5
              Huawei Honor 9
              9.2

              Minitest av Google Pixel 2

              9.1

              Test av Google Pixel 2 XL

              8.8

              Minitest av Huawei Mate 10 Pro

              7.3

              Minitest av Asus Zenfone 4

              7.8

              Test av Essential Phone PH-1

              8.6

              Test av Nokia 8

              8.1

              Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

              8.4

              Test av Huawei Honor 9

              0

              Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

              Visa fler recensioner

              Populära ämnen

              Senaste nyheterna om

              Allt om

              Sweclockers RSS

              Mest kommenterat

              1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
              2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
              3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
              4. Minitest av Google Pixel 2
              5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
              6. Hands on med OnePlus 5T

              Mest läst

              1. Hands on med OnePlus 5T
              2. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
              3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
              4. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
              5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
              6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

              7. Visa topplistan

              Undersökningar

              Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

              Visa resultatet

              Loading ... Loading ...

              Undersökningar

              Sponsrat

              Annons