Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Resultatet av undersökningen – Galaxy S återigen populärast

Postat:
16:50 - 2017-04-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Även om det på inga vis är vetenskapliga undersökningar har Samsung lyckats övertyga flest i Swedroids community tredje året i rad, enligt resultaten.
Av de som svarade på frågan ”kommer du skaffa något av vårens flaggskepp?” angav 15 procent att de bestämt sig för en Galaxy S8, medan 12 procent har siktet inställt på Galaxy S8 Plus. Det är en mindre procent än för Galaxy S7 Edge i fjol, som hela 19 procent angav att de skulle köpa.

Elva procent väntar på nästa flaggskeppet från OnePlus. Därefter är det ett långt kliv ned till Sony Xperia XZ Premium, LG G6, Huawei P10 och ”HTC:s nästa” som alla fick tre procent av rösterna.

 • alfdaniel

  Som gammal Sony och LG användare och med risk för att bli tjatig anser jag att Samsung tillverkar de bästa mobilerna just nu. Givet att priset inte spelar någon roll och trots att jag inte gillar att någon blir för dominerande. Vilket Samsung är just nu..Kineserna är inte där än för mig stupar de på kameran… ( Säkert någon som inte håller med och tänker Huawei men enligt mig inte Good eunogh). För mig blir det en S8+ SOM jag klämde på idag och det var verkligen wow..Längtar!, dock lite orolig för kundvård och uppdateringar. Hoppas att någon annan tar över stafettpinnen eftersom jag gärna byter märke vid nästa köp. Begriper inte vad HTC, Sony och LG håller på med. De har antingen problem med stora bezels, kass kamera eller orimlig prissättning alternativt lite av varje, i förhållande till egenskaper. Tror mest på Huawei de är på gång

 • Gurkburk

  Vet inte om jag är ensam i det tänket bland de som skaffar S8/S8+(i mitt fall +). Men en STOR anledning till att jag aldrig köpt en Samsung är pga den fysiska knappen och designen. Nu är både delar top notch, knappen är väck & fingeravtrycksläsaren på baksidan.

  Hade gärna väntat på Googles nya, men den lär väl inte få stöd i Sverige som med Pixel 1.. Går ifrån en Nexus 6P till Samsung S8+.

 • Andreas Pettersson

  ”Många” menar på att det är problem med att läsaren placerades just där.

  Själv föredrar jag riktig hemknapp och avläsare i den.

 • putte40

  Du är inte ensam. Hade själv en s3 på den tiden då det begav sig. I en vecka. Störde mig för mycket på att knapparna ”satt fel”.

  Gillar också mjukvaruknappar och över ett år med en lg v10 har fått mig att föredra fingeravtrycksläsaren på baksidan. (har en jobbtelefon med läsaren på framsidan så jag har erfarenhet av bägge)

 • Emil

  Testade S8 och S8 Plus när jag besökte El Giganten. Även om S8 Plus är i princip samma storlek sett till yttermåtten som min OnePlus 3 som jag är van vid så kände jag ändå att jag hellre hade tagit den mindre S8. Större skärm är väl aldrig fel, men 5,5 är stort nog och då föredrar jag hellre lite behändigare storlek.

  I övrigt så gillar jag inte att de precis som LG kör med rundade hörn. Nu när vi äntligen får små bezels så förstörs det med runda hörn. Hoppas det inte är nåt andra tillverkare tar efter.

  De runda hörnen, priset och mjukvaran samt att jag redan har en rätt ny mobil gör att jag inte hade köpt en S8.

 • putte40

  Håller med dig, på alla punkter! Väntar mig också att nästa telefon efter s8+ om kanske ett par tre år (beroende på hur länge s8 räcker för mig) kanske det blir en Huawei

 • KC

  Testade s8an idag igen och hemknappen är faktiskt skön :D Den känns precis som en ”riktig” hemknapp och ”klicket” är verkligen trovärdigt. Var tveksam men jag får erkänna att Samsung fått till det. Att ha powerknappen som kameraknapp med dubbeltryck funkar kanon och känns bara helt ok. Samsung, presentera Note8 så jag kan beställa en dirr!!!!! en guld eller helsvart då :D

 • Gurkburk

  Lever med både en S6 och Nexus 6P, fysiska hemknappen är sånt skit så att de finns inte förklaring på det. Glad att Samsung tagit bort den i S8an.

 • Gurkburk

  Skärmen på S8 är 5.8 :P

 • SweHD

  Jag tycker verkligen Samsung gör snyggast telefoner idag. Jag har stört mig på att knapparna sitter på fel sida och sen har jag inte gillat den fysiska hemknappen, detta har man fixat. Enda som hindrar mig idag är mjukvaran och att man får massa onödiga appar jag aldrig hade använt. https://uploads.disquscdn.com/images/2a3f1d6041d8610ed5d2ceb0f995ca40da251647a94adff0066adba35aded7d5.jpg

 • Victor

  det tråkiga med Samsung är dock uppdateringarna. speciellt om man bor i norden då de får allra sist.

 • Victor

  Det enda som jag ogillar med samsung idag är att de är långsammast på uppdateringar. speciellt i sverige. när sambon fick 7.0 på sin S7a hade jag redan 7.1.1 på min Oneplus 3. batteriet är mycket sämre på S7an kontra OP3 också.

 • nZb

  ”Oh snap!”

 • Gustav

  Dubbeltryck på power för kamera har många telefoner. Oneplus tex. Men.mam kanäven rita en ring på den släkts skärmen startar också kameran då.

 • Fr0gg0

  Själv avskyr jag att ha fingeravtrycksläsaren på baksidan, förstår inte de som gillar det. Blivit riktigt less på det med 6P. Om man är smart väntar man tills nästa då det kommer vara i displayen.

 • Gavin_Gadget

  Helt på din sida. Har haft Galaxy S, Galaxy S2 LTE och Galaxy S3 men bröt sedan trenden med en LG G2 just på grund av att det kändes som att samsung fastnat. Nu är de inne på något bra igen. Hade känts kul att prova en HTC eller annat men när samsung presenterar något så vasst som S8 får det bli en sådan i alla fall!

 • Gavin_Gadget

  Tänker likadant och sätter även jag min tilltro till Huawei. De imponerade dessutom med Watch.

 • Simon

  Håller med, sitter med en S6:a som kör Marshmallow… Har Note8 samma aspect ratio som S8:orna blir det att sätta hoppet till Pixel XL 2. Tyvärr långt bort bara.

 • Emil

  Just ja, det har du faktiskt rätt i :P

 • Simon

  Jag svarade S8+ i undersökningen men får efter att känt på S8:orna idag ändra mitt svar till ”nej”. Hade inte Samsung gjort bort sig med aspect ration på dessa hade det blivit köp direkt på en större variant. Härligt med S8+ stora skärm för till exempel nyheter där text och stora bilder är blandat om vartannat. Men allt faller när man ser video, blir så mycket som faller bort när man kollar i 16:9 att det inte känns värt att gå runt med en så stor mobil. Zoomar man in för att fylla ut skärmen så klipps för mycket bort. Hoppas Samsung återgår till en vanlig 16:9 skärm till Note8 annars hoppas jag på Pixel XL 2 även om det känns långt tills den släpps.

 • mfmx

  Sämsta är onscreen-knappar som tar en massa plats som kan användas till annat. Kapacitiva knappar ska det vara.

 • Norris

  Hade det varit kapacitiva knappar hade ju skärmen varit mindre, speciellt med S8-designen, så du vinner ingen skärmyta alls med den lösningen. Tvärtom förlorar du skärmyta i vissa lägen eftersom onscreen-knapparnas utrymme kan användas till annat när det behövs.

 • mfmx

  Bara förutsatt att det är en bezel-lös telefon.

  Bättre att lägga till lite utrymme under skärmen så man har något att hålla i, det är illa nog med Edge-skärmen på S7E.

 • Mattias Arvin

  Bra sammanfattat, vill bara tillägga det lite väl saftiga priset.

 • mfmx

  Storleken på skärmen på S8 motsvarar 5,57″ i 16:9-ratio.

 • Emil

  Ett av de främsta argumenten till onscreen när de kom var ju att man rent teoretiskt kunde minska dödytan. Dock så var det ingen som utnyttjat det förräns nu utan mobilerna fortsatte ha lika stora bezels. Men nu när Samsung och LG bland annat har gjort mininala dödytor så är det argumentet relevant igen och man kan därmed inte säga att de tar onödig plats.

 • Emil

  Beror på vad man har för grepp. Jag har aldrig hållit i mina mobiler på bezelsytorna runt skärmen. Men jag håller med dig om att om mobilen har bezels stora nog att man kan ha knappar så kör jag på det. Kör med hårdvaruknapparna på min OP3 trots att man kan välja.

 • Fraz

  Tycker de tagit ett stort steg bakåt – designmässigt – med S8, även om jag som dig gillar de steg de tar i rätt riktning med dem. Ger gott hopp om framtida modeller.

  Det jag historiskt sett ogillat är fysiska hemknappen, PenTile-matrisen i deras displayer och deras UI.

 • Narnia

  G6an kostar 7k och är sämre på alla punkter. Oled, trådlösladdning, bättre kamera, 64gb, bättre SOC och lite smågodis som nyare bluetooth etc. Lätt värt 1000 spänn, bara 64gb minnet är värt minst 500 spänn.

  Huawei Mate 9 Pro lanserades till samma pris, en kinesjävel.

  HTC Ultra värdelös på allt, kostar nästan 8k i riktiga online butiker.

  Dyrt men knappast oskäligt, mot konkurrenterna som är lika dyra och sämre.

 • Narnia

  Lika dyra men sämre.
  Gillar klockan, lätt snyggast som har släppts.

 • Zteam

  Använd Samfirmware + Odin om du vill ha uppdateringarna tidigare, så jag gjorde jag jämnt på slutet när jag hade min gamla Galaxy S1 tidigare, kanske finns nåt smidigare sätt idag dock…

 • Ganska dryg..

  Se fram emot saftigare priser efter sommaren, till följd av hittepåskatten.

  http://www.swedroid.se/skv-ny-skatt-pa-kemikalier-telefoner-och-elektronikprodukter-fran-och-med-1-juli/

  Svag valuta i kombination med korkade extraavgifter, superfint.

 • Micke

  Om den är placerad där jag vill placera mitt långfinger så finner jag baksidan helt klar optimal. Då kan jag ta upp telefonen och ha den upplåst utan att byta grepp. Har en iPhone för tillfället och där måste jag ju flytta tummen lite. Det är ingen biggie på något sätt men hade den istället suttit i äpplet på baksidan så hade telefonen varit upplåst innan den var i ögonhöjd.

 • Malin

  Har de fått in de nya i butik nu? Endast för visning eller?

 • Gurkburk

  Skärmen på S8 är 5.8″ och S8+ är 6.2″, enligt Samsung själva. Bråka med dem om de har fel mått. Måtten på själva S8+ är det samma som en Nexus 6P, men skärmen är större.

 • mfmx

  Behövs inte, jag vet att skärmen på S8 har samma yta som en 5,5″-skärm. Mindre än en 5,5″-skärm om man tänker på att mjukvaruknapparna tar en massa plats också.

 • Fraz

  Måtten är inte fel, men ju mer avlång en skärm är desto mindre är ytan. En 5,8″ display i 4:3 har mycket större yta än en 5,8″ display i 9:18. Det mfmx försökte göra var att kompensera för detta för att kunna jämföra två olika aspect ratios och ge en mer rättvis bild av hur mycket yta man har att jobba med.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior applikationskonsult till Extenda Publicerad 17 Dec 2017
Utvecklare till ledande bolag inom reseservice! Publicerad 17 Dec 2017
Systemutvecklare, Norrköping Publicerad 17 Dec 2017
Testare till Responsive Development Technologies Publicerad 17 Dec 2017
IT-projektledare sökes till Örebro Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons