Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rovio släpper Battle Bay i Google Play

Postat:
12:11 - 2017-05-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Tiden går fort – det är nu snart sju år sedan Angry Birds släpptes för Android. Hajpen kring finska utvecklaren Rovios mobilspel fortsatte i flera år och i maj 2012 blev Angry Birds Space det snabbast växande mobilspelet någonsin, vid den tidpunkten.
Nu har Rovio släppt sitt nya spel Battle Bay för alla i Androids programbutik. Det beskrivs som ett mobilt MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) – det vill säga samma speltyp som League of Legends, DotA och Heroes of the Storm.

Spelare tävlar mot varandra i realtid och det hela utspelar sig till havs, med beväpnade skepp. Vapen kan uppgraderas och skeppen kan stärkas genom att öka deras manskap. Inte oväntat är Battle Bay free-to-play med köp inifrån spelet som pendlar mellan 47kr – 979 kronor.

De som vill testa hittar Battle Bay i Google Play.

 • Sååå ordentligt med Pay 2 Win

 • Daniel Jansson

  Skulle aldrig falla mig in att köpa något som inte har ett fast engångpris. Men det känns som att man är ganska ensam om det.

 • Hatsune Miku

  Kanske bara är jag, men har aldrig orkat spela spel som är omständliga på min mobil. Känns så himla otympligt och jobbigt. Men men…

 • Patrik

  Efter att ha kört Angry Birds 2 skyr jag Rovio som pesten. För att komma någon vart i både det vanliga spelet och battles mellan spelarna måste man köpa prylar hela tiden och trots att man betalar genom prylinköp utsätts man för massiva mängder annonser.

 • Mikael Svensson

  Håller helt med. Spelet verkar ju intressant och då betalar jag hellre ganska mycket, uppåt 150kr t.o.m bara det är en gång. Mediocre har ett bra koncept där..

 • InteImponerad

  Provade just, skittråkigt spel utan någon push framåt ifall man inte köper i spelet.

 • Broken arrow

  F2P på mobil är inte moget och verkar inte bli det i överskådlig framtid.

  F2P är egentligen inget fel på, köper man ett spel oavsett AAA eller inde spel (plus allt där emellan). Så köper man en färdig produkt utan framtid, vist har ju viss charm. Men blir ju fort tråkigt när spelet inte utvecklas och liksom växer/förbättras över tid ( i många fall).

  Ett spel du köper en gång , får du mest buggfixar inga ui förbättringar eller får mer saker att använda (alltså spelet växer inte med spelarna utan stampar i samma spår du köpte det i). Saker som inte är kritiska att lösa, kommer i stället med i nytt spel i stället (kan vara allt ifrån vissa knappar på tangentbordet inte kan användas eller gubben inte kan gå i sidled genom trycka på t.ex w och d samtidigt).

  Mobil program/spel har inte kommit så långt eller kommer kanske inte göra det.

  Verkar vara mer mode att skapa hippa spel för stunden och mjölka kunder så fort det går än skapa spel som utvecklas över tid och tänka framåt.

  Finns välfungerande f2p till pc, men finns ju rutna ägg också, men vad jag sett är det betydligt värre på mobil med stora artificiella väggar och mer tvinga en att betala om man ska komma framåt (många spel efter man kommit in bit, börjar saker ta orealistisk lång tid). Från min till timmar och sen veckor (även längre).

 • Nice Movie Visit ==>>> SLEMPAKMOVIES.BLOGSPOT.COM

Aktuellt

Bäst i test: HTC U11.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

7.3

Minitest av Xiaomi Mi Pad 3

8.4

Test av OnePlus 5

8.1

Minitest av Xiaomi Redmi Note 4X

9.1

Test av Samsung Galaxy S8 Plus

8.8

Test av LG G6

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS