Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rykte: Bilder på HTC Ocean Note, har 6-tumsskärm och sekundär display

Postat:
20:13 - 2017-01-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Bilder på vad som förmodas vara en smartphone från HTC med kodnamnet Ocean Note har publicerats på kinesiska sociala nätverket Weibo. Likt LG V10 och V20 har enheten en sekundär display ovanför ordinarie skärmen.
I bilderna visas exempelvis appgenvägar samt tid och datum i bonuspanelen. Enheten kan eventuellt få namnet HTC U Ultra på marknaden. Skärmen är enligt ryktet hela 6” med 2560 x 1440 pixlar.

Övriga inofficiella uppgifter som nämns är Qualcomm snabbaste chipp Snapdragon 835, 4GB RAM, 64GB lagring, dubbla bakre kameror (24MP + 13MP), fingeravtrycksläsare, samt ett 4000mAh-batteri. Sista punkten i ryktet är att enheten saknar 3,5mm-jack.

Det är möjligt att vi får se U Ultra under HTC:s evenemang i övermorgon, tillsammans med två andra nya telefoner.

 • Alltså varför detta motstånd till hörlursuttag?

 • Patrik

  De sparar väl omkring 7 cent per enhet i tillverkningskostnad, kan sälja adaptrar, får mer plats till annat alternativt kan hålla yttermåtten mindre osv.

  Det finns för många fördelar för att de ska fortsätta med hörlursuttaget, tyvärr.

 • Brian Samuel

  Kom igen, fattar inte varför varje företag följer efter Apple. Liksom hur smart är det att ta bort hörlursingången och ha endast en port för både laddning och att lyssna på musik !? Varför ta bort en standard för musikindustrin i decennier och hur ska du lyssna via AUX i bilen ? Det här är inte riktigt klokt HTC …

 • Bt

  bluetooth

 • Fredrick Olsson

  Hur menar du följer efter Apple? De var faktiskt inte först med att ta bort hörlursingången….
  Motorola/Lenovo var före med Moto Z. Apple är sällan först med någonting längre…

 • Gustav

  Leeco också. Men det ärligt väl inte jobbigt att han en adapter i bilen eller ännu bättre att ja en stereo som har stöd för lightningkontakten (made for iPod/iphone) så laddar den samtidigt och du kan använda rattknapparna och stereons knappar för att byta låt osv.

 • Jeo

  Jag köpte en blåtandsadapter från teknikmagasinet och satte i aux-uttaget i min förra bil. Sen är det bara att koppla upp telefonen mot den, så slipper du sladdar också.

  Jag tyckte det funkade bra och jag är kräsen med ljudet. Har haft ett par olika adaptrar, men den från teknikmagasinet, för ca 130 kr, var den bästa..

 • Jeo

  Den drivs med usb, så det är bara att koppla in den i cigguttaget och gömma sladden.

  Kolla bara. Så du inte alltid har ström fram. I cigguttaget. Den kanske laddar ur batteriet då, om bilen står länge..

  Min hade bara ström 30 min efter motorn stannat.

 • KalleKn

  Fast nu går man från en standard som dessutom delas med andra produkter till att gå till tre standarder. 3.5mm kommer leva kvar och Apple saker kommer köra sin lightning tills dom kommer på att dom skall ändra igen. Resten kommer köra USB C tills även dom kommer att byta till nått annat.

 • Fraz

  Kan tyckas fördelarna är mer för tillverkarna än för användarna, dock.

 • Sillstrypare

  De flesta bilar har väl BT numer och det duger åt 99% av befolkningen

 • Sillstrypare

  Lite trist design för att vara HTC.

 • Ojzor

  Bara 4 GB ram och inget hörlursuttag – pass.

 • Sillstrypare

  Är inte även Apple tvingade att anpassa sig till USB C snart?
  Det var någon EU lag som skulle tvinga tillverkarna att använda samma standard för att spara på miljön eller vad det nu var för syfte

 • Patrik

  Ja?

 • Mint

  Att ta bort något utan att ersätta det är inte en ny standard. De att ta bort något helt enkelt. Idiotiskt.

 • Mint

  Apple skiter i miljön och i EU.

 • Mint

  Obegripligt. Det är världens mest spridda och använda musikkontakt, givetvis är det något man vill ha på sin mobil.

 • Mint

  Det är ingen anledning att begränsa anslutningsmöjligheterna. BT är inget nytt, tvärtom har det funnits mycket länge.

 • Mint

  Jag hörde ingen klaga på att Floppy försvann, det var ingen som använde Floppy när det försvann och det fanns flera mycket bättre alternativ. Jämförelsen är barock.

  DVD har inte försvunnit. Seriella och Parallella portar fanns kvar länge efter att de blivit fullt ut ersatta.

  Hörlursuttaget är inte ersatt, ändå tar vissa tillverkare bort det. Obegripligt.

 • Sillstrypare

  Fast blir de inte tvungna att anpassa sig om det blir lag

 • Sillstrypare

  Jo det har det. Men om jag förstått det rätt, så är det inte förrän på senare tid som BT har haft dugligt ljud.
  Och om de flesta kopplar sina mobiler med BT mot bilen, så kasnek 3,5mm jacket har haft sin tid
  Jag vet att det finns argument för att behålla det som är vettiga. Men frågan är hur många de argumenten gäller för i dagsläget?
  Är det tillräckligt många för att ta en ökad utveckling och produktionskostnad?
  HTC och Apple tycker det tydligen inte

 • Mint

  Jag har svårt att tro att 3,5 mm uttaget innebär en utvecklingskostnad, mer etablerad och utvecklat uttag finns inte på marknaden. Produktionskostnaden är minimal.

 • Mint

  Nej, de låter det gå till domstol och så skickar de ditt advokater som drar ut på det i evighet.

 • Sillstrypare

  Jag har ingen insyn i hur stor kostnaden kan tänkas vara.
  Men kan tänka mig att det trots allt innebär en kostnad, om än lite och dessutom problem för utvecklarna att pussla in i luren.

 • Sillstrypare

  Kan de verkligen göra så?
  Då kan man ha t.ex. kemikalier som är förbjudna i matprodukter och fortsätta sälja det på samma vis.
  Det verkar osannolikt

 • Sillstrypare

  Seriella portar används fortarande i teknisk utrustning i stor utsträckning. Robust standard som kostar lite och är enkel att använda. Jag har en seriell adapter i PC väskan och den används ofta

 • Mint

  Tack för informationen.

 • Mint

  Bevisligen eftersom Apple inte satt in USB trots att det var något som EU krävde. Alla andra tillverkare har accepterat reglerna.

 • Gustav

  Det har du rätt i, det är trist att köpa en hörlur med lightninguttag och sedan byta till android eller tvärtom. Jag hade gärna haft kvar uttaget men man lär vänja sig.

 • Gustav

  Jag kommer ihåg när Imacen lanserades och det var många som skrev att det var sjukt att de bara körde usb och utan floppy. Menar du när pc- sidan dumpade floppyn så var det en annan sak då den hängde med för länge. Nu saknar få mus-porten, tbord-porten osv även om det var jobbigt när de dödade dem (iMac).
  Men det finns säkert tillverkare som har kvar 3.5mm längre än andra tillverkare och många datorer skippar optiska enheter utan att folk klagar. Om man har som måttstock att det fortfarande lanseras datorer med vissa portar osv så finns det säkert någon specialare som skeppas med parallellport och den är därmed inte död?

 • AC1891

  Mint / Oavsett: Du kör din patetiska stil som vanligt, väx upp nån gång. Jag tror alla förstår nu att DU tycker det är idiotiskt att avlägsna hörlursingången, eftersom du skriker om hur puckat det är i varenda artikel som berör det ämnet. Men vet du vad, alla har rätt till sin åsikt, inte sant? Vad är det som gör att du känner dig tvungen att minsann skriva att det är idioti till varenda person som tycker annorlunda än du? Respektera folks åsikter för guds skull, hur svårt kan det vara liksom…

 • Mint

  Jag håller mig till sakfrågan. Du går till personangrepp.

  Det är du som är patetisk och osaklig, håll dig till ämnet och tyck vad fan du vill om sakfrågan, ingen har hindrat dig. Jag tycker precis vad jag vill och jag tänker tala om vad jag tycker och du kan inte hindra mig.

 • Mint

  Jag har aldrig läst eller hört att någon klagat på att floppydisken försvann. Floppydisken var ju i grunden en väldigt, väldigt dålig produkt. 3,5 mm utgången är en mycket bra produkt och jämförelsen är barock.

 • Mint

  Jag har aldrig läst eller hört att någon klagat på att floppydisken försvann. Floppydisken var ju i grunden en väldigt, väldigt dålig produkt. Långsam, stor, extremt litet utrymme, svindyr. 3,5 mm utgången är en mycket bra produkt och jämförelsen är barock.

  Bara USB? Ja, det är tokigt i så fall, jag behöver betydligt fler kontakter. HDMI exempelvis. Dessutom behöver jag många USB, inte bara ett.. Apple suger.

  Varför skulle man klaga på att det inte finns inbyggd DVD-brännare? Det är ju bara att koppla in en extern.

 • Mint

  Jag har aldrig läst eller hört att någon klagat på att floppydisken försvann. Floppydisken var ju i grunden en väldigt, väldigt dålig produkt. Långsam, stor, extremt litet utrymme, svindyr. 3,5 mm utgången är en mycket bra produkt och jämförelsen är barock.

  Bara USB? Ja, det är tokigt i så fall, jag behöver betydligt fler kontakter. HDMI exempelvis. Dessutom behöver jag många USB, inte bara ett.. Apple suger.

  Varför skulle man klaga på att det inte finns inbyggd DVD-brännare? Det är ju bara att koppla in en extern.

 • AC1891

  Ha ha ha. Det är ju du som går till angrepp på allt o alla som inte tycker som dig, hela tiden. Vidare så går du ju emot dig själv nu, eftersom du ALDRIG skriver ”jag tycker”, utan istället jämt får det att låta som om det du skriver ÄR det enda rätta. Och har någon en invändning så blir du aggressiv. Inse nån gång att INGEN orkar lägga energi på att föra en diskussion med en sådan figur.

  Du sitter säkert och är nöjd med att du får sista ordet i varje diskussion, när det i själva verket handlar om att INGEN bryr sig om dina påståenden och låtsaskunskaper. Tro mig, så är fallet, sen länge.

 • Mint

  Du skriver ingenting om sakfrågan i ditt förra inlägg och du skriver ingenting om sakfrågan i detta inlägg. Allt du skriver handlar om att kasta skit på mig.

  Väx upp och diskutera sakfrågan istället.

 • AC1891

  Men det är ju det som är poängen. Att diskutera sakfrågor med dig är meningslöst för alla, eftersom du vägrar respektera folks åsikter, tror dig veta bäst hela tiden, och beter dig allmänt illa. Folk orkar inte diskutera sakfrågor med en sån dåre, och ger upp helt enkelt. Så väx upp själv. Det är ”Apple suger” hit, och ”HTC är idioter” dit. All the time.

  Ett tips är att någon gång ta till sig det folk sagt till dig under åren och försöka nyansera dig lite, för du vet mycket väl att det finns en lång historik med diskussioner likt denna, såväl här som på FD, där vettigt folk försökt få in lite vett i din skalle.

 • Mint

  Du ljuger bevisligen eftersom folk pratar sakfrågor med mig precis hela tiden, jag hinner knappt svara alla som vill prata med mig.

  Om du inte vill prata med mig så låt bli, jag kommer inte att sakna dig, du har inget att säga ändå så.

 • Sillstrypare

  Så lagen har trätt i kraft? Sedan kan man kan tänka att det bara gäller kommande modeller. Att ha det på befintliga modeller vore orimligt

 • AC1891

  Snacka om att sticka huvudet i sanden. Du har inte balls nog att bemöta ett enda påstående i min förra kommentar.

  HA HA HA, ”alla vill prata med mig”. Dagens bästa. För det första är det inte så konstigt, när du lägger mogna kommentarer som ”Apple suger” i var o varannan artikel. För det andra så INLEDER folk diskussioner med dig, men ger upp när de inser vilken sorts typ du är. Och där sitter du och är nöjd med att få sista ordet överallt, och tror att du tillför något. Ja herregud..

  Men lev kvar i din drömvärld du. Vem vet, du kanske växer till dig vart det lider..

 • Mint

  Du är fortfarande fullständigt oförmögen att skriva något sakligt och fortsätter att kasta dynga. Ser du inte själv hur irrelevant det är det du skriver?

  Du skriver ju som en bitter fjortis som inte har några sakliga argument överhuvudtaget.

  Gör dig själv en tjänst nu och gå över till att diskutera sakfrågor och hoppa över alla personangrepp, de kommer inte att leda någonstans, jag lovar. Det enda som händer är att du skämmer ut dig själv.

 • Mint

  Aha, jag hittade information nu och det är tydligen 2017 som det ska bli lag:

  http://www.99mac.se/forum/t/307740-eu-alla-mobiltelefoner-ska-ha-gemensamma-laddare

  Det står vidare att det är bara kontakten i ena änden som behöver vara USB.. då klarar sig ju Apple.

 • AC1891

  Personangrepp? Du menar fraser som ”du är psykiskt störd, sök hjälp omedelbart”, som du körde med på FD så fort du fick mothugg från folk med andra åsikter än dig?

  Jag skriver sakligt och kommer med flera argument kring ditt sätt att ”konversera”, med det är tydligt att du är oförmögen att ta åt dig befogad kritik. Vilken som sagt folk insett sen länge, och lägger ner att diskutera med dig. Så den som skämmer ut sig är du, och du gör det dagligen.

 • Mint

  Och där kom du med mer dynga.. jösses vad du är patetisk.

 • AC1891

  Gör om gör rätt. ”Givetvis är det något JAG vill ha på MIN mobil”. Alla tycker inte som dig, kan du ta in den informationen?

 • Mint

  Och där kom du med mer dynga och lögner.. jösses vad du är patetisk.

  Jag ägnar mig åt att diskutera sakfrågor och du ägnar dig åt att kasta dynga. Så ligger det till.

 • Mint

  Det är du som ska lära dig om hur det fungerar. Jag skriver som jag vill och det är inte din sak att tala om för andra hur de ska skriva.

  Vad får dig att tro att du har rätt att diktera villkoren för hur andra ska skriva? Demokrati är inget som tilltalar dig?

 • KalleKn

  Apple tolkade det som att det räckte med att ha USB i ena änden på kabeln och det har dom haft länge nu och uppenbarligen räckte det oxå i praktiken.

 • KalleKn

  Rent logiskt är det han skriver helt korrekt, skall man byta kontakt skall man givetvis byta till en standard som.

  A. Är gemensam för alla ljudåtergivare.
  B. Tillför något för konsumenter.
  C. Är avsevärt bättre.
  D. Inte ökar kostnaden för konsumenten.

  Den kontakt skulle kunna vara något i stil med miniXLR fast 5polig då.

  Du får gärna förklara varför ett byte av kontakt är bra med hur det ser ut att bli just nu, dvs olika kontakter på normala ljudprodukter, appleprodukter samt alla andra mobila enheter samt vad de nya kontakterna tillför konsumenten för värden.

 • Gustav

  Du kanske inte har gjort det men det var en del tjat om det när de släppte imacen. Vet inte hur gammal du är eller om du var intresserad av sådant när det begav sig.

  Disketten var ju rätt bra på 80-talet tyckte jag iaf men det gick ju snabbt utför efter det för produkten. Detsamma gäller ju dvd-skivor idag och för flera år sedan.

  Jag gissar att du hellre haft ett större batteri än dvd-brännare i dina 3 bärbara datorer. Eller att de kunde haft en extra hårddisk eller två och kunna köra raid . (jag gör så på 3 av mina macar men det är trots allt en massa dödyta bredvid ramen). Brukar fråga folk om de använder sina optiska läsare och det är nästan ingen som har gjort det de sista åren, jag gissar att det kommer bli ungefär samma med 3.5mm om några år. Och man tar ju inte bortt uttaget och låter det vara luft inne i telefonen där uttaget satt.

  Men jag hade gärna haft kvar 3.5mm aux då det fungerar på alla telefoner, alla datorer osv. Kommer Apple börja köra med lightningkontakter i sina datorer till exempel eller måste man ha dubbla lurar eller blir måste man ha en adapter från lightning-3.5mm om man vill använda samma lur på båda enheterna?

 • Gustav

  Angående floppyns borttagande och att ingen klagat…

  ”In spite of iMac’s good qualities, the lack of a floppy drive was the biggest topic of discussion after the iMac was announced, Bortman said.

  He added that there are three reasons people use floppies: to install software, to back up, and to transfer small files back and forth.”

  http://universe.byu.edu/1998/09/03/new-imac-full-of-pros-and-cons/

  And the iMac lacks a floppy drive.

  ”Wait, did I really say ”no floppy”? I did. This is probably the biggest gamble. Third-party vendors will no doubt develop a floppy that will attach via one of the iMac’s universal serial bus ports for connecting peripheral devices. (USB is a successor to a range of ports used previously on PCs and Macs.) My guess is that Apple is wrong about home users–most will still want a floppy (or zip drive) and will have to buy an add-on.”
  http://articles.latimes.com/1998/may/11/business/fi-48540

  ”Those silly little floppy drives still perform a useful function,” said James Porter, president of Disk/Trend, a market research company in Mountain View, Calif. ”People still use floppy disks to move files around between home and office, between members of a work group and to make copies of documents and projects.”

  Ray A. Meifert, director of the Superdisk business at the Imation Corporation of Oakdale, Minn., said his company sold between 600 million and 700 million 1.44-megabyte disks last year, out of a total worldwide production of more than 4 billion disks.

  ”When Steve Jobs says the floppy is dead, I’d take that statement cautiously,” Mr. Meifert said.”
  http://www.nytimes.com/1998/07/23/technology/who-said-computers-have-to-be-square.html

  ”Considering all these amenities, the most shocking part of the iMac isn’t what it offers, but what it lacks. The iMac has no floppy drive, which might be forgivable if there were a Zip drive or other removable-media option, but there isn’t.”
  http://www.macworld.com/article/1133334/original_imac.html

  ”British computer magazine PC Pro was part of a chorus of doubters:
  The lack of a floppy drive is more of a concern. Many people use floppies as a cheap way of transporting and safekeeping files. Apple’s argument is that the built-in modem and Ethernet adaptor make the floppy disk redundant. If you want to transfer a file from system to system, you can do that via email or across a network. That’s true, but some of us still find a floppy disk more convenient. If your network falls down or your modem connection fails, it can be the only way of getting a vital document from one system to another, and it’s not as if a floppy drive would have been an expensive addition.”
  http://www.technologizer.com/2008/10/17/firewire-isnt-alone-a-brief-history-of-features-apple-has-killed/

 • Mint

  Obegripligt, jag använde aldrig floppydisk och jag hade PC redan 1995.

 • Mint

  Jag hade diskett till mina Commendoredatorer, det var ju helt överlägset kassetten. Men till PC var det aldrig aktuellt, då fanns det ju CD.

  DVD-skivor är fortfarande aktuella, så där har du fel.

  Jag har två bärbara datorer (+ en stationär) och för mig spelar det ingen direkt roll om det är dvd-brännare eller extra batteri. Jag använder sällan batteriet och jag använder sällan dvd-brännaren. Extra HD har jag heller inget behov av, jag har många externa HD. Skulle jag prioritera så skulle det vara en mindre dator, men det spelar inte heller någon större roll då jag sällan flyttar på dem.

  Nej, jag ser inga som helst likheter med 3,5 mm jacket. 3,5 mm jacket är för att kunna köra med trådade hörlurar (och annan trådad anslutning) och det kommer alltid finnas ett behov av att kunna tråda saker vid ett eller annat tillfälle. Problemet är att man tar bort något utan att ersätta det med något nytt.

 • Gustav

  Menar du att eftersom du inte använder floppy så var det inga problem?

  Om det är på det viset är det bra att se saker ur andras perspektiv och läsa vad andra skriver och tycker. Men körde du PC så kanske du inte hängde med på vad den andra ”onda” sidan gjorde. Saken är ju den att Apple ofta är och har väldigt tidiga med ny teknik och när de börjar göra saker hänger de andra stora tillverkarna med efter några år.
  De är dessutom ofta väldigt tidig att slänga ur lösningar som de tycker är för gamla och de brukar få skit för det.

  Med det sagt så hade jag gärna haft kvar 3.5mm uttaget eller ersatt det med ett gemensamt uttag som fanns på datorer osv också så man slapp donglar. Nu använder ju jag iofs en extern DAC när jag finlyssnar och annars kör jag bluetooth så på just min telefon hade det nog inte behövts finnas. Vi får se hur det blir framåt.

 • Mattias Svensson

  Jo om man istället får i större batteri så det är bra anledning att ta bort 3.5mm

 • Mattias Svensson

  Större batteri är väl ngt alla prioriterar?

 • Mint

  Nej, Apple är tvärtom ofta långt, långt efter med ny teknik. Android är före med nästan allt.

  Nej, jag brydde mig inte om vad Mac-folket sysslade med, det är riktigt.

 • Mint

  Nej, det är en helt obetydlig yta och gör ingen som helst märkbar skillnad.

 • Gustav

  Ok. Nu pratade jag historiskt sett men vi får se hur det blir. Vilka var det som satte en fingeravtryckavläsare på alla sina lurar förresten?
  Vilka började med skärmar som kan känna hur hårt man trycker på sina modeller?

  Vilka var tidiga med att slopa 3.5mm.

  Visst saknas en massa på iPhones (kör g5 själv) men NFC, inbyggd radio, svängda skärmar osv tillför inte så mycket för många användare.

 • Mint

  Hur var det med stora skärmar? Högupplösta skärmar? AMOLED? Dubbla kameror? Vattentät? Dammsäkert? Minneskortplats? Utbyttbart batteri? Optisk bildstabilisator? Och så vidare i all evighet..

  ”Vilka började med skärmar som kan känna hur hårt man trycker på sina modeller?”

  Huawei.

 • Mint

  Hur var det med stora skärmar? Högupplösta skärmar? AMOLED? Dubbla kameror? Vattentät? Dammsäkert? Minneskortplats? Utbyttbart batteri? Optisk bildstabilisator? Högupplöst selfiekamera? Och så vidare i all evighet..

  ”Vilka började med skärmar som kan känna hur hårt man trycker på sina modeller?”

  Huawei.

  ” Vilka var det som satte en fingeravtryckavläsare på alla sina lurar förresten?”

  Apple var inte först med fingeravtrycksläsare på mobilen, de var faktiskt två år efter Motorola.

 • Gustav

  Det är annorlunda när man gör 2 modeller per år jämfört med android iOS erfarenhet som kan testa lite olika grejer i små upplagor.
  Om du läser det jag skriver så ser du att du svarade lite fel på mitt påstående. Samsung satte kvickt in en värdelös läsare i sin s5 och note 4. Dear Jan man kanske jämföra med iPhone eftersom det är deras flaggskepp. Att HTC(?) Hade en variant och Motorola samt Huawei också som säkert sålde i flera tusen exemplar är inte en rättvis jämförelse. När Apple dunkar in en teknik brukar andra följa efter.

  Att de inte har amoled (som tidigare haft en del problem enligt många) beror mycket på vad jag förstår på att det inte finns kapacitet att tillverka de mängder som krävs i de fabriker som finns idag. Det byggs dock nya fabriker så iPhone 8 lär han det.

  Mycket av det du skriver är specrunkeri som kanske inte betyder så mycket. Själv hade jag mycket hellre haft 1080o skärm i min g5 än det som är nu. Kanske 720p också för den delen. Dubbla kameror kom väl strax innan iPhone släppte sin men så länge man kan ta bättre med en kamera så är det ju ingen fördel. Samsung verkar ju lyckas väldigt bra där med sin enkla kamera och Apple är inte långt efter. Jag tycker själv att ett tele objektiv är bra som på iPhone i stället för ett vidvinkel som på g5.

  Men du verkar missa poängen. Finlir som megapixelantal osv är inte det jag pratar om. Vattentäthet är en grej de kunde varit snabbare på dock. iPhone 6s är vad jag förstår dock väldigt säker med vatten även om de inte marknadsförs för det.

  Angående utbytbara batterier så är det kanske en sak som Apple borde få skit för eftersom alla andra verkar (som vanligt) göra som Apple gör eller hur? :-)

 • Mint

  Bla, bla, bla… Frågan var om Apple var först med ny teknik och svaret är ett rungande nej. Apple är ytterst sällan först med något.

 • Mint

  ”Angående utbytbara batterier så är det kanske en sak som Apple borde få skit för eftersom alla andra verkar (som vanligt) göra som Apple gör eller hur? :-)”

  Nej, Androidtillverkare är i allmänhet inte lika korkade som Apple. De har inte gigantiskt fula bezel och lågupplösta skärmar.

 • Gustav

  Slutar diskutera nu då nivån sjönk för mycket för min smak.
  Titta på google pixel och jämför den med en iphone så har du identiska bezels osv i stort sett. Och den telefonen är rätt hyllad (och har inbyggt batteri).

 • Gustav

  Men det finn nästan alltid ett litet företag eller en liten serie som testar saker. Det fanns telefoner med 3d-skärm för några år sedan. E-ink baksida, inbyggd projektor osv så det är svårt att vara FÖRST.
  Att vara först med att satsa stort på en ny teknik/funktion/ta bort kontakter osv är en annan sak men det verkar du inte vilja förstå så jag avslutar här.

  Ha det så kul och hoppas du någon gång inser att man inte behöver välja lag och tjafsa om skit utan man kan försöka se helheten någon gång och växa i sin förståelse.

 • Mint

  Du slutar diskutera samtidigt som du fortsätter att argumentera.. jösses.

  Google Pixel har fått enormt med kritik för stor bezel och likheter med iphone. De har dock den goda smaken att använda högupplösta skärmar.

 • Mint

  Du skrev att Apple ofta var först med ny teknik. Det är helt fel. Apple är nästan alltid flera år efter.

 • Gustav

  Sista nu då ?
  Såg att du skrev att man lagrar filmer osv på DVD eller Bluray. Hahahaha! Är det framtiden det??!
  Sitter de på Netflix&co och växlar skivor för fullt? Att du kör med skivor betyder inte att andra gör det. Tycker snarare att trenden är att man lagrar filmfiler på hårddisk i RAID eller i molnet.

  Ärligt, du förstår inte vad jag skriver så vi avslutar för du vill bara ”vinna” diskussionen. Läs det folk skriver så blir det enklare i framtiden.

 • Mint

  Du skrev att Apple ofta var först med ny teknik. Det är helt fel. Apple är nästan alltid flera år efter.

  Jag har inte nämnt småtillverkare som testar saker. Jag har endast pratat om stora, etablerade tillverkare.

 • Mint

  Jag ska förklara vad jag menar om du lugnar ned dig lite. Streama, lagra på moln och på HD är standardlösningen, absolut. Men vill du ha en film i högsta kvalitet och kunna ha den säkert i bokhyllan med omslag och allt rent fysiskt så är det BR som gäller.

  Det kommer alltid finnas folk som vill ha ett fysiskt exemplar av sina favoritfilmer och favoritartist. Därför kommer BR leva under all överskådlig framtid (något nytt format lär inte dyka upp).

  DVD är givetvis mindre intressant på grund av det dåliga utrymmet, men för många duger det fortfarande.

  Sen har vi CD och vinyl, det finns fortfarande många miljoner med människor som vill kunna rent fysiskt ta på sin musikskiva, det kommer inte att försvinna. Det minskar rejält, givetvis, men det kommer att finnas kvar.

 • Mint

  Vad jag gör personligen? Jag streamar det mesta, spelar in en hel del tablå-tv via HD-inspelaren. Sen har jag ett gigantiskt DVD-arkiv med tv-serier och ett omfattande BR-arkiv med favoritfilmer.

  En hel del grejer jag har på BR och DVD är väldigt svårt, om ens möjligt att få tag på, på nätet.

 • Mint

  Framtiden är valmöjligheter och flera vägar. Så, nu har du fått svar på din fråga.

 • KC

  Det är ingen extra kostnad utan en ren besparing. De säljer en pryl för samma pris fast utan en funktion som vi betalat för innan…men utan att få funktionen.
  Att de tar bort den för att få bättre batteri är ren lögn och tyvärr går många naiva köpare på det.
  Det handlar om att de skall sälja en pryl till oss utan att behöva montera någon vi naturligtvis betalar för. Eller tror du de kommer dra av något på priset för att mobilen saknar en funktion?

 • Sillstrypare

  Fast om de tar bort en kostnad så skulle jag säga att det är en besparing
  Så du sa just samma sak som jag, men med ett annat ord

  Ok det är inte samma pryl. Det är en nyutvecklad produkt med kostnader fristående från den förra
  Att få plats med färre komponenter måste vara en fördel på alla sätt.

  Sedan kan man sakna funktionen den komponenten haft.
  Men det är inte relevant ur kostnadssynpunkt.

  Och jag vet inte heller vad du menar med naiva köpare.
  Jag använder inte uttaget. De flesta jag känner använder det inte
  Varför skulle vi vara naiva om vi inte har något emot att det försvinner, om det innebär ett lägre pris på tillverkningen och förhoppningsvis ett lägre pris för oss konsumenter?

  Lurar med 3,5mm uttag kommer finnas kvar långt framöver är jag övertygad om. Marknad finns uppenbarligen.
  Men jag fattar inte varför ni blir så upprörda över att telefoner lanseras utan det?
  Det är bara köpa en annan lur, eller?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons