Rykte: Samsung Galaxy S4 presenteras 22:a mars, släpps i mitten av april

Postat:
18:47 - 2013-01-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung, logo

Det dröjer sannolikt ett tag till innan cirkusen kring Galaxy S4 (om det nu blir namnet på Samsungs nästa toppmodell) drar igång på allvar men rykten florerar redan nu. En specifikation vi nästan kan ta för given är att enheten kommer få en skärm med Full HD-upplösning, likt i stort sett alla nya påkostade androidtelefoner i toppskiktet. Eftersom Samsung står som tillverkare lär det vara någon typ av AMOLED-display. 

Två gigabyte RAM-minne känns också högst sannolikt och det gör även en 13MP-kamera och senaste versionen av Android, det vill säga Android 4.2.1. Den sydkoreanska tillverkaren lär även överge fjolårets chip Exynos 4 Quad, i bästa fall till förmån för kommande strömsnåla chipet Exynos 5 Octa. Dessa specifikationer nämns mycket riktigt i senaste vågen rykten. Uppgifterna kan bestå av rena spekulationer, men det är i alla fall sannolika.

Mer intressant är kanske att sydkoreanska publikationen Asian Economics rapporterar att Galaxy S4 kommer presenteras redan den 22:a mars. Som bekant tillkännagavs inte Galaxy S3 förrän den tredje maj förra året. En annan detalj som nämns i samma veva är att enheten kan släppas kring mitten av april. Sanningshalten i dessa rykten får tiden utvisa.