Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung berättar mer om nya kameran i Galaxy S7-telefonerna

Postat:
20:35 - 2016-02-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge har utrustats med nya kameror som har 12MP istället för 16MP som i föregångarna. Det rör sig om en ”Dual Pixel”-sensor, vilket Samsung menar att de är först ut med i en smartphone.
Enligt tillverkaren innebär det att den fasdetekterande autofokusen täcker in 100 procent av pixlarna istället för blott fem procent för traditionell fasdetekterande autofokus i mobiler. Tanken med den lägre upplösningen är som tidigare nämnts att större pixlar samlar mer ljus, vilket är fördelaktigt i dunkla miljöer. Samma princip som för HTC:s ”UltraPixlar”, med andra ord.

The Dual Pixel image sensor employed in the camera of the Galaxy S7 splits every single pixel into two photodiodes for on-chip phase detection, promising vastly improved autofocus performance.

Samsung utlovar en markant förbättring av autofokusen, något som videoklippen längst ned försöker illustrera. Tillverkaren hävdar att kamerorna i Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge släpper in 95 procent mer ljus än sensorn i Galaxy S6.

På mjukvarufronten finner vi nyheter som stöd för hyperlapse – det vill säga inspelad video som sedan spelas upp betydligt snabbare för att ge en översikt över ett händelseförlopp (timmar kan komprimeras till sekunder). En annan finess är ett särskilt panoramaläge som låter användare fånga rörliga motiv. Resultatet sparas i bildformat men det går att se rörelserna i efterhand genom att svepa över fotot eller vicka på enheten.

The newest smartphone model is equipped with 1.4um pixels (a 56 percent increase in size compared to the Galaxy S6) and a large F1.7 aperture (which allows for 25 percent more brightness). Combined, these features enable for 95 percent more light compared to its predecessor, which subsequently results in a much brighter and sharper image. Furthermore, the new model employs autofocusing at considerably faster speeds, allowing for faster shooting.

dual-pixel-s7

 • Danial Javaheri

  Weee. Synd att det inte finns en typ C anslutning. Hade varit PERFEKT

 • Carrotdog

  Håller med. Jäkligt synd att dom inte valde det istället för micro-usb.

 • Jan Harrå

  Man kan inte få allt hehe

 • Peter

  Väldigt konstigt måste jag säga. Helst är deras externa ssd T3 har usb C. Knas kalas

 • Henrik

  Jag blir lite trött att läsa samma gnäll.

  Nej, du vill inte ha usb-c. I teorin är det bra, men allt du får är en vändbar kontakt. Nackdelarna är många tex inget du har passar med den (tex VR) och vad jag kan se så har ingen usb-c telefon i dagsläget usb 3.1 hastigheter eller HDMI/video ut. och A-till-C kablar (så du kan använda alla dina laddare) är som att spela på lotto.

  Om du hade haft en C-enhet hade du nog förstått vad jag menar.

  Mitt liv hade bara varit lättare om 5X hade haft microUSB, men nu har den USB-C och jag har exakt TVÅ kablar till den, medföljande C-C och en belkin A-C som kostade 300 kronor och är styv som stålvajer. Nu råkar jag inte ha problem med att hålla en laddning hela dagen, men när jag en vacker dag glömmer min USB-C kabel så kommer jag få leva med en död telefon för inte fan säljer närmaste OK/statoil/whatever C-kabel inte.

  Jag har aldrig haft problem med microUSB så vändbarhet är inget som jag direkt finner revolutionerande, speciellt då jag inte längre kan köra telefonen till TV’n som jag gjorde förut.

 • Klover

  Förstår inte vitsen men sånt här. Självklart kommer allt Samsung säger vara vinklat för att visa att deras kamera är bäst och alla andras ligger årtionden bakom. De kommer aldrig ta upp något som är dåligt. Det enda som betyder något är när oberoende recensenter testar kameran, allt annat är sörja för att sälja mer.

 • erik90

  Ett tips är att skaffa en microusb till typ C adapter, har själv en sån i plånboken som har kommit till användning många gånger när jag glömt laddare. Köpte för 2$ på geekbuying.com

  http://m.geekbuying.com/item/Original-Xiaomi-Usb-C-Adapter-USB-Type-C-To-Micro-USB-Adapter-for-Google-Nexus-6P-Nexus-5X-Xiaomi-Mi4c-OnePlus-Two-Sony-Z5-Lenovo-Zuk-Z1-Meizu-Pro-5-355450.html

 • Emme

  Visst är det så. Gsmarena har ju ett väldigt bra verktyg och är just väldigt bra på att recensera kameran.
  http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1

  Vi får se om den slår lumia 950/950 xl. :)
  http://mspoweruser.com/lumia-950-compares-favourable-to-dslr-camera-in-camera-comparison-test/

 • Kobi

  Får du något för att försöka sälja in de där? Annars ser jag inte vitsen med att du försöker tjöta om förra årets bugghärken av ett försvinnande OS på flertalet hemsidors kommentarsfält. Så besatt tror jag ingen kan vara.

 • Emme

  Har du inget vettigare att komma med så kommentera inte istället.

 • Kobi

  Just another unless winbro troll it seems

 • Emme

  Du får fortsätta trolla om du vill. Ändrar fortfarande inte det faktum att du inte har något vettigt att säga.

 • Danial Javaheri

  Jag förstår att du inte tycker om förändring. Men det gör jag och vill blicka framåt. Använding av ny teknologi är EJ fel. Tar ett tag tills vi anpassat oss.

 • boota

  det lär ju inte ta så lång tid så finns usb c-kablar i handeln. (om tillverkarna lyckas med att tillverka kablar som inte förstör enheten)

  men jag vill ändå påpeka att bara för att teknik är ny är den inte bättre än den som ersätts.

  i fallet med usbc förstår jag inte riktigt vad som är så fantastiskt mer än att det stöder usb3.1. att ladda en mobiltelefon från en annan telefon känns som ett väldigt specialiserat användarcase. vändbar kontakt är ju trevligt men inget som har förstört livet för någon hittills vad jag vet.

  om usbc gör enheten dyrare kan jag tycka att det är värt att inte implementera det.

 • Otto Stuk

  Hen har köpt en och måste ha sin ”köpt rätt enhet” bekräftelse….

  http://www.dxomark.com/Mobiles
  Inga Lumia i topp på den listan iaf….

 • Kobi

  Alltid det som det handlar om. Speciellt med tanke på att produkten, dess system m.m. kämpar för sin överlevnad på marknaden.

 • Danial Javaheri

  Man kan sätta in kabeln åt båda håll. Man kopplar skärmen till mobilen med en kabel med samma kontakt på båda änden. Snabbare överföring med mera. Det blir bättre och billigare i framtiden.

 • BobMerlin

  Är rätt glad att S7 Edge inte har USB-C när jag får den nu på tisdag. Med åren har man ju samlat på sig en hel del micro-USB-laddare, så man kan lämna en på jobbet, en kopplad till datorn, och en vid sängbordet (fine, vid sängbordet har jag fyra: en till smartklockan, en till plattan, en till mobilen och en till gamla Nexusplattan som numer agerar väckarklocka, men ändå).. Visst skulle det kanske vara lite kul med USB-C, men jag ser just nu ingen praktisk funktion med det.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons