Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung förlorar rättegången, dömd att betala över 1 miljard dollar till Apple

Postat:
11:53 - 2012-08-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung vs Apple

Juryns dom i rättegången mellan Apple och Samsung föll igår och den sydkoreanska tillverkaren förlorade stort. Samsung blev dömd att betala cirka 1,05 miljarder dollar i skadestånd. Apple hade begärt $2,5 miljarder.

Samsungs motstämning föll pladask då Apple enligt juryn inte inkräktar på något av elektronikjättens patent och Samsung fick inte en krona i skadestånd. Juryn svarade på 700 frågor och rättegången handlade till stor del inte om patent utan om huruvida Samsung kopierat Apples designspråk.

Apple anser att Samsung försökt associera sig med deras designspråk och på så vis dra vinning och samtidigt försvaga värdet i Apples design. Juryn instämde men dock inte för iPads – Samsung ansågs inte ha kopierat Apples surfplattor alls.

Rättegången blev en stor PR-vinst för Apple då det i mångas ögon nu är bekräftat att Samsung plagierat den amerikanska tillverkaren och att iPhones är ”den äkta varan”. Nästa steg i rättegången handlar om vad som ska hända med de Samsung-enheter som anses inkräkta på Apples patent och design.

Apple är naturligtvis förtjust över domen och tackar rätten för att ha gett Samsung budskapet att ”det inte är rätt att stjäla”:

“We are grateful to the jury for their service and for investing the time to listen to our story and we were thrilled to be able to finally tell it. The mountain of evidence presented during the trail showed that Samsung’s copying went far deeper than even we knew … We applaud the court for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.”

Samsung menar å andra sidan att domen inte ska ses som en vinst för Apple utan som en förlust för amerikanska konsumenter vilken leder till färre alternativ, mindre innovation och potentiellt högre priser. De menar att det är beklagligt att patentlagstiftningen kan manipuleras till att ge ett företag monopol på rektanglar med rundade hörn:

“Today’s verdict should not be viewed as a win for Apple, but as a loss for the American consumer. It will lead to fewer choices, less innovation, and potentially higher prices. It is unfortunate that patent law can be manipulated to give one company a monopoly over rectangles with rounded corners, or technology that is being improved every day by Samsung and other companies … This is not the final word in this case or in battles being waged in courts and tribunals around the world, some of which have already rejected many of Apple’s claims.”

Avslutningsvis säger Apples VD Tim Cook att stämningarna mot Samsung handlade om värderingar och att de värdesätter originalitet och innovation och hoppas att hela världen vet om att ”värderingar” vann:

“Today was an important day for Apple and for innovators everywhere. Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy. We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew. The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right. I am very proud of the work that each of you do. Today, values have won and I hope the whole world listens. Tim”

Samsung lär överklaga domen men chansen att ändra resultatet är liten. Det här är inte bara ett nederlag för Samsung utan även för Android, oavsett om Apple har rätt eller inte. Tycker ni Samsung förtjänar domen och vad tror ni det här kommer ha för inverkan på Googles plattform?

Uppdatering: Som väntat kommer Samsung överklaga domen.

Tack till alla som tipsat! Genom AAM, The Verge

Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:

 • qledo

  orkar inte skriva mer än detta… http://www.avaaz.org/en/petition/United_States_Patent_and_Trademark_Offices/?chWQndb

 • tunhuk66

  Justitiemord. Tyvärr inte oväntat dock… Bara att hoppas att Samsung överklagar detta och förhalar allt vad de kan. Helt utan resurser att göra så kan de väl inte vara…

 • Fredro

  En patriotisk jury bestående av amerikaner och säkert många av dem som äger en Apple produkt redan har gjort denna rättegången inte så rättvis. Varför skulle dessa amerikaner stärka en koreansk konkurrent när man kan stärka sin amerikanska

 • PowerFluffy

  Om apple skulle lyckas bannlysa alla telefoner på denna planet och om det enda alternativet som fanns kvar var en iphone då skulle jag fanimej börja använda komradio istället! Aldrig i helvete att jag någonsin köper en skitprodukt av de 
  grisiga kapitalisthungriga företaget.

  Tur att dessa gravt sjuka patent inte gäller hela världen och i synnerhet inte Europa men oavsett så kommer detta påverka oss starkt. Färre produkter, mindre innovationsmöjligheter för företag.

  Nä denna dagen suger. Nu ska jag flasha om surfplattan med nåt nytt roligt och försöka förtränga denna nyhet så mycket de går!

 • Asd

  Pappa staten dömer till sitt älsklingsföretags fördel för att ”rädda jobben”. Det är inte så svårt att se. Märkligt att det kan skilja så mycket på domar i USA och övriga världen där domarna mest fnyst åt Apples idiotiska anklagelser.

  Hela Android-rörelsen kanske ska dra sig ur USA-marknaden och ge dem ett stort ”fuck you”. Det skulle förmodligen få invånarna i USA att reagera då de bara kan välja på iPhone och…iPhone. Resten av världen borde väl vara marknad nog?

 • Martin Nilsson

  Det jag tycker är tråkigt, men kanske något man kunde förvänta sig av USA, 
  är att Apple slåss med design och Samsung med teknik. Och ställda mot ”vår telefon är fyrkantig och deras med, de stal den” samt ”vi har kodat ett system som genom bla bla och bla bla transfererar data mellan bla bla bla, de stal den” så går man vilse i tekniken och ger avslag för tekniken men bifall för designen. Med andra ord riskerar alltid tekniken att förlora mot designen, vilket faktiskt rätt lätt kan komma att missbrukas.

 • ”Juryn instämde men dock inte för iPads – Samsung ansågs inte ha kopierat Apples surfplattor alls.” Va, var det inte så i Tyskland att Samsung där BARA åkt dit för surfplattan och fick göra en alldeles speciell version 10.1N? Sitter juryerna i världen och kastar tärning? Lägg ner mjukvarupatenten som företeelse i världen.

 • Microsoft måste alltså anpassa windows för andra webbläsare, samsung får inte ”likna” apple

  OK

  Sen var domstolen till apples fördel i Kalifornien med

  Var går gränsen för att efterlikna en annans bil?

  Var går gränsen för att efterlikna en annan tv?

  Var går gränsen för att efterlikna en annan projektor?

  Var går gränsen för att efterlikna en annan dator?

 • :P

  Då juryn bestod av vanliga amerikanare från Silicon Valley, där Steve Jobs ses som en hälte, är jag osäker på om Samsung fick en rättvis rättegång. Trist

 • woopwoop

  ”Stealing isn’t right.”
  Wait, what? Var det inte Steve som tyckte det var okej att stjäla?

 • Anonym läsare

  Hade rättsväsendet i USA haft något som helst vett så hade båda parter dömts till böter för sandlådebeteende. Tråkiga nyheter men det var ju väntat att det skulle bli så…

 • Daniel Grooth

  Jag förstår inte riktigt, ett amerikanskt företag försvarar sina amerikanska patent i USA, ska man då välja en jury som inte är amerikansk?

 • Erik

  Är det inte dags att vi konsumenter bojkottar Apple och är mycket mer aktiva till att hindra nära och kära från att köpa deras produkter?

  Jag har faktiskt inte brytt mig så mycket om vad folk gillar och köper (överlät det till alla fanboys) men det ska jävlar i mig bli ändring på det nu.

 • bobbeyblade
 • Gregg

  Jag hade sönder en iPhone i en butik i förra veckan. Ett skyltex som jag bröt sönder när ingen såg. Det gav en väldigt stor inre tillfredställelse :-) 

  Men ja, det är märkligt, närmast besynnerligt, hur något företag kan vinna såna här rättstvister. AMD och Intel har haft sina duster, men inte på en så här låg nivå. Sen kan jag tycka att den som anser att samsung lurar ser ut som iphones borde skaffa glasögon. Det är ungefär som att jämför en Kebab och en flygmaskin i utseende…men visst, för somliga är det kanske väldigt likt sig. (host host, besök en optiker, host host)

  Jag hörde dock ryktas att Google ska börja banna iphone-användare från deras tjänster online. Det kan jag tycka är bra, om det nu stämmer. iPhone-användare kan ju använda ”apple search” (för det lär väl finnas nåt sånt, misstänker jag?)

 • :P

  Tanken är ju att en jury ska vara opartisk för att kunna utdela en så rättvis dom som möjligt. Annars försvinner hela poängen med att ha en jury.

 • Paul

  Jag är inte den första som säger det men Apple är helt enkelt ett fittigt företag. Samsung har inte alls kopierat Apple på design eller nåt annat. Har en Galaxy S III och båda mobilerna har en mittenknapp med samma funktion (vilket är standard)
  Men andra knappar tex meny- och bakåtknappen förekommer inte i en iPhone. Volymknapparna är inte var för sig som på e iphone utan de samma knapp med olika riktningar, låsknappen sitter på sidan i en Galaxy-telefon men längst upp på en iPhone, front kameran är på sidan i en Galaxy och mitten på bakkameran. I iPhone tvärtom. Skärmstorlekarna i SII galaxy nexus och SIII är över 4 tum men iphone endast 3,5. Skärmglaset är annorlunda på SGS3 än iPhone. Iphone använder inte ens gorilla glass och de använder 4:3 ratio medan Samsung 16.9 och slutligen byggmaterialet är plast på Samsung medan iPhone e glas.

  Ändå lyckas Apple vinna denna rättegång. Varför? Ett äckligt amerikanskt företag stämde Samsung i sitt eget korrupta land där USA inte vill skämma ut ett företag skapat i sitt eget land. Därför bötfäller man ett sydkoreanskt märke för att stoppa försäljningen av Samsungs överlägsna telefoner för att den amerikanska marknaden ska dominera i USA. I andra länder har apple annars inte en chans tex i Storbritannien för de dömer rättvist, bara äckligt att Apple lyckas med denna rättegång.

  Some men just want to watch the world but down

 • Daniel

  Jo, han citerade stolt Da Vinci.

 • Daniel

  Juryn består av människor, olika människor.

 • $5829486

  Jag hade sönder en iPhone i en butik i förra veckan. Ett skyltex som jag bröt sönder när ingen såg. Det gav en väldigt stor inre tillfredställelse :-) 
  HAHA! kungligt!!

 • Guest

  Samsung dömdes för olika patentintrång i sitt hemland, vad får dig att tro att det är annorlunda i USA?

 • Guest

  Antar att det var ett skämt, annars är du white trash..

 • Guest

  Är han en hjälte i Sydkorea också eller?

 • Guest

  Grejen var ju att Samsung systematiskt försökte efterlikna Apples 3GS, det kom ju fram under den här processen.

 • Guest

  Nej.

 • Guest

  Om Apple också borde ha dömts kan diskuteras med att Samsung förtjänar detta är det ingen tvekan om:

  http://www.sweclockers.com/image/red/2012/08/25/Samsung_vs_apple.jpg?t=original&k=c1e9376b
  http://www.sweclockers.com/image/red/2012/08/25/Apple_vs_samsung.jpg?t=original&k=0ac7dd34

  Edit: Jämför sedan med Android-original.

 • Robert Sydbrink

  Tycker det var helt sinnesjukt att inte Samsung fick använda sig av bilder på mobiler och designer av deras mobiler med en stor touchskärm bara på.
  Ser ju såklart ut som dom tagit från Apple om man förvränger bevisning sådär.
  Och hur Apple lyckas få domstolarna på deras sida och ogiltiförklara helt avgörande bevis och använda Apples manipulerade bevis förstår jag inte.

 • Tore Tumör

  Klagogråten från er freetards, fandroidz och applehaterz når väl monumentala höjder nu när era stjärtar är röda av smisk :-)

 • Jag tror Samsung har ganska goda chanser i nästa instans. Mjukvarupatent håller inte för djupare granskning och de andra sakerna är alldeles för generella för att de ska gå att skydda.

 • Calle

  På ett sätt är det här bra. Nu kanske fler Android-enheter blir mer och mer olika Apples gräsliga produkter. 

 • Tore Tumör

  Ni fandroidz äger ju inga Apple-prylar så en bojkott gör väl ingen skillnad?

 • Mats Olander

  Samsung vann över apple i Sydkorea, på det stora hela i den senaste rättegången där. Så vad pratar du om egentligen?

  För övrigt har jag svårt att tro att någon påstådd hjältestatus i silicon valley skulle spela någon roll för apple. Det var inte många direkt som hade en god personlig relation med Jobs ens. 
  Däremot är patentsystemet i grunden ruttet. 

 • Samuel Lindberg

  Jag tror Apple vann över juryn mycket när de berättade att de spenderat 5 års utvecklingstid på att utveckla iphone. Sedan kom samsung några månader efter och släppte en nästan likadan telefon med bara några månaders utvecklingstid. Under rättegången framkom ju också att samsung chefer via mejl sagt till varandra att kopiera olika delar av iphone. Den infon kommer från deras slutpläderingar. Sen hållet jag med om att apple som företag är svin och de har bevisat många gånger att de inte heller är att lita på.

 • Erik

  Saken är den att många av oss gillar inte Apple men sätter sig inte i vägen om t.ex farmor vill köpa ny telefon. Jag själv har alltid rekommenderat Apple till (ursäkta språket) teknikhandikappade människor och de som exempelvis inte bryr sig om de behöver konvertera en film eftersom de ändå aldrig tittar på film på telefonen/plattan.

  Jag tror att många fler borde bli fanboys. Applelaget kan man  ytterst sällan argumentera med och det tjänar inget till. Deras tidigare argument var att du är fattig och har låg status i samhället om du inte har råd med en iPhone.
  Nu är argumenten vi gjorde ”snygga” saker först och jag har rätt så då måste du per automatik ha fel.

 • ja ja

  moget att skapa ett fejk konto för att kommentera. Fucktard

 • Pontus

  http://cache.megatechnews.com/wp-content/uploads/2011/04/AppleSamsung-500×384.jpg

  http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2012/07/Apple-vs-Samsung-Samsung-before-and-after-iPhone.jpg

  Tycker dessa påpekar lite med, sen själva gränssnittet med de tråkiga knapparna som apple har, är ganska tydligt samsung har tagit.Resten är ändå tillräckligt olika i gränssnittet enligt mig.

 • wezzy

  Jag håller fast vid min åsikt att iPhone är en bra produkt, men det här är ju löjligt. Jag tycker mig minnas att det fanns en fotoram från Samsung innan iPhone kom ut som såg i princip likadan ut. (hittade länk: 
  http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/ ).
  Ändå är det en stor del i domen? Att en rektangel med runda hörn är patenterad av Apple.
  Sen har jag inte tyckt om TouchWiz, jag tyckte det var för likt iPhone.

 • Reeraaw

   Det saknas ju 4 år av telefoner hos Samsung. Själv hade jag en gång i tiden en LG KU990, den släpptes 2007 och var lik IPhone den också, knappast så långt efter att man hunnit kopiera den.

 • Robin

  Denna rättegång är i USA, vilket är ganska avgörande vad beslutet blir.

 • Erik

  Smart tänkt grabben. Det du åstadkom var att butiken nu var tvungen att köpa in en till iPhone och Apple tjänade ännu mer pengar.

 • Johan

  herre gud. jag har haft Android i flera år men ska köpa mig en iphone 5 nu i vinter. varför? jag tycker mycket fungerar bättre på en kos enhet. jämför nu mellan min ipod touch 4gen och HTC sensation. testat det jag håller på med mest vilket är facebook och surf vilket touchen, som är två år gammal, är. bättre på än sensation som är nyare.

  ios har sina fördelar och dom var först med multitouch vilket faktiskt fortfarande märks. android har mer funktionalitet och anpassningar vilket jag till viss del kommer att sakna. jag känner dock att jag hellre har en mobil som är laggfri, inte hänger sig vid inkommande samtal och där allt funkar. dubbletap i webbläsare och mycket annat är bättre med ios. det underlättar grymt mkt på tunga sidor så som aftobladet tex. jag vet ju inte hur nyaste telefonerna är så som s3 och One x men jag har ägt en s1 innan som jag heller inte var tillfredsställd med.

  Nåja, det är min åsikt och jag tycker alla ska få välja själv då båda systemen har sina för och nackdelar. Man ska inte bojkotta ett bra företag, bäst gällande vissa saker tycker jag.

 • jaja

  de vann i sydkorea vet inte vad du snackar om

 • Tomeo

  Är du så missnöjd med ditt köp av en iPhone att du måste komma hit och provocera folk som faktiskt är nöjda med sina telefoner? Dessutom kul att du skapar ett nytt facebook-konto för att göra det. Patetiskt.

 • Tomeo

  Hur påverkar detta oss nu? Kommer vi få betala mer för deras framtida produkter?

 • Simon_K

  Sluta kom med falska påståenden. Apple dömdes att betala Samsung för att ha använt sig av Samsungs hårdvarupatent utan att betala. Har svårt att förstå hur Apple kunde vinna över ”pinch-to-zoom” och ”swipe-to-unlock” som är standard i alla Android enheter och som andra företag tagit fram tidigare. Är väl inte konstigt att Samsung också satsar på smartphones om det går bra för Apple’s iPhones. Du kanske tycker det vore bätte om det ruttna äpplet hade monopol på hela marknaden. Det är tack vare Samsung som priserna drivers neråt…

 • android4president

  jag har redan fått flera vänner över på den goda android sidan, och de är helt nöjda. Den som säger att android är svårare att lära än ios har torka på hjärnceller

 • Gregg

  Vilken del syftar du till och på vilket sätt gör det en till ”white trash”? (om du nu ens vet vad det ordet innebär) 

 • Johan Persson

  Undra när Google ska visa upp sina nya fina patent som de så fint fick när de köpte Motorola Mobility.
  Kanske tid att göra det nu!

  Sen ironi med ”We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right”
  Vad har Apple sysslat med de senaste 15 åren??

 • Fred .

  Amerikansk domstol dömmer till fördel för ett Amerikanskt företag.
  Oväntat?

 • Johan

  Det var inte Galaxy sIII vs iPhone 4 utan Galaxy S vs iPhone 3gs och de är väldigt lika. Kolla den här bilden http://www.engadget.com/2012/08/24/apple-v-samsung-decision/  och säg att de inte är ett plagiat.

 • Fred .

  ”We have always been shameless about stealing great ideas.” — Steve Jobs, Triumph of the Nerds (1996)

 •  Varför måste då Microsoft anpassa sig till sin värsta konkurrent Apple om en sunken webbläsare?

 • Fred .

  Nej, men istället för rektangulära produkter med rundade hörn så kommer vi numera få spetsiga hörn.
  Så Samsungs framtida telefoner kommer att kunna användas som vapen där man kan köra in de spetsiga hörnen i folk.

 • Fred .

  Samt att Apple snodde iPhone designen från LG Prada telefonen.

 • Gregg

  haha :-)
  då kommer apple kräva att samsung-användare åtalas för olaga vapeninnehav :-P

 • Fred .

  Jag tror nog Apple internt mejlat/snackat om vad dom tycker är häftigt från Android och Windows Phone som dom borde kopiera.

  Jag tror nog Google internt mejlat/snackat om vad dom tycker är häftigt från iOS och Windows Phone som dom borde kopiera.

  Jag tror nog Microsoft internt mejlat/snackat om vad dom tycker är häftigt från Android och iOS som dom borde kopiera.

  Sen kanske dom inte använt order ”kopiera”, men kanske klona, implementera, omimplementera, inspirera, ”göra nåt liknande”.

 • Jerry Berglund

  Hmm…. var inte båda förlorare i Sydkorea? Jag minns att jag läste att de båda fick betala till varandra, och blev förbjudna att sälja vissa av sina produkter. Så it was a draw…. :-)

 • Azpatix

  Jävla apple galningar… Stämma Samsung för en fyrkant.

  Så, enligt apple så skall alla konkurrenter göra trekantiga eller runda telefoner, för de fyrkantiga har apple patent på…

  Samsung förtjänar dock att bli stämd på Touchwiz, är wb-apple i extrema höjder. Jag hatar apple och kommer aldrig någonsin köpa en produkt av dem, jag vill heller inte se ett apple gränssnitt i en androidlur… Då köper jag en annan.

 • Stefan

  Samsung förtjänade det. De har dragit hela Android i skiten med sin äckliga kopiering. Hade de förlikat hade de i framtiden inte behövt bli kända som copycats.

 • Stefan

  Nej, inte för en fyrkant, många har missförstått detta. För hela trade dressen. Design, mjukvara, hårdvara, paktering, marknadsföring. Allt ser likadant ut. http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_dress

 • DoctorDroid

  troll?

 • Andreas Lindhé

  Ni skulle kunna starta en helt egen sida bara för patent- & designmål…

 • Gregg

  Så kan man ju välja att se det. Jag ser det mer som att desto fler apple-produkter som förstörs, desta trevligare bliv världen. Ungefär som med nynazister. Jag har för övrigt förstört tre iphone 3’s och 2 ipads tidigare. Om alla gjorde likadant, så skulle butiker inte köpa in apples produkter, då de inte hinner sälja dem innan de blir förstörda.

 • Stefan

  Nope.

 • Jonas

  Det är förkastligt hur Apple jobba. På 80-talet försökte dem stämma Microsoft för att ha kopierat deras fönsterhanteringssystem. Där fick dem tack och lov fel eftersom domaren var klarsynt nog att förstå att Apple hade kopierat sitt system från Xerox som hade det första fönstersystemet i slutet av 70-talet. Domaren sade då att det var fult av apple att stämma microsoft för designstöld då dem själva stulit sin design.. Jag tycker att det är så Apple har jobbat g sedan dess. Ett Exempel är ju att dem nu stämmer Samsung för stulen design, Apple har ju själva kopierat sin lur från Nokia och då speifikt N97. Varför har då inte Nokia stämt Apple? Jo, Därför att det är korkat att tro att man kan ha rätten till en form på ett alldagligt objekt. Tänk om biltillverkare hade sprungit runt och stämt varandra för att ratten har samma form hos volvo som hos Dodge! Jag spyr åt Apple och allt dem står för. ”i is the devil!”

 • HTC

  Det får bli en Samsungtelefon nästa gång. De behöver stödet.

 • Jonas

  Domaren har fåt en säck Apple-aktier i gåva frå okänd avsändare?! =D

 • Karl

  Absolut, de behöver anställa nya designers tror jag.

 • Jahaja

  Rent matematiskt borde ju Samsung kunna hävda att deras mobiler har fler hörn än iPhones. En cirkel, eller en del av en cirkel, har antingen inga hörn alls eller ett oändligt antal hörn som är oändligt små. Detta innebär ju att Samsung borde kunna ta patent på alla former med 5-oändligheten antal hörn. I alla fall med USA:s patentlagstiftning….

 • Gäst

  Sedan kanske man ska tänka på vilka patent det gäller… Samsung anses ha kopierat Zoom-funktionen och att det ”drar tillbaka” när man drar neråt på en sida som är slut är det som juryn anser att Samsung har kopierat.

 • Karl

  Skillnaden mellan kopiera och stjäla är rätt stor. 

  Gör du som Samsung, kopierar, så tar du något och gör det inte till ditt eget. Stjäl du något så tar du det, förbättrar och gör det till ditt egna.

 • android4president

  vadå copycats, alla tar lite design ifrån varandra det är något helt vanligt det är som att ta patent på hjulet… Okay Samsung tog lite av utseendet men thats it den som inte ser skillnaden är blind. Dessutom så har samsung utvecklats så mycket fram tills nu att de snart kan vara förbi apple

 • Per Lindsten

  Du är ju inte sann. Skämmas borde du göra!

 • Sebez

  Ditt inlägg, såsom bilderna däri, är tyvärr efterblivet. Konstruerade likheter tagna ur sammanhang från en gigantisk jämförelsebild. Skulle kalendern vara lik till exempel? Vilken är inte det på en dylik enhet? Och skulle Apple ha ”uppfunnit” det tvärlinjära ikonmönstret? Suck. Det kallas utveckling, alla går mot samma horisonter med varierande resultat, det är bara töntäpplet som tror att de äger allt de ser.

 • Jerry Berglund

  Men de gjorde de ju inte…. Samsung och Apple fick båda böta. 
  http://feber.se/mac/art/250130/bde_apple_och_samsung_frlorar_/ Jag vet inte bästa sidan att länka till. Men har sett detta någon annanstans också, minns inte vilken bara.

 • Wafflez

  Jap som sagt av andra nästa mobil får bli en samsung

 • Per Lindsten

  Has Apple Really Ever Invented Anything?

  http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

 • fnikanor

  Ville inte byta märke egentligen, men efter detta så måste man nästan det så dom kan ta igen och slå Äpple på fingrarna. Och ja jag säger inte Apple, jag säger Äpple för det är så dom heter ;) Sedan så hoppas jag verkligen att dessa eviga stämningarna slutar och båda företagen börjar mogna någon gång. Är så less på detta nu!

 • Jonas

  Båda är avlånga och avrundade. Men det var Apple knappast först med.

  Bilden är ju vilseledande eftersom någon har installerat en launcher som ser väldigt iPhone-lik ut. Om bilden skulle vara med vanliga programvaran skulle du inte reagera så där!

 • Ursäkta. Men du har teknikhandikappade vänner. Som du tipsar om Apple mobil? Jag hoppas då att dessa personer kör Mac. För kör dom Windowsdator så är ju Windows Phone ett mycket bättre alternativ för dom.

  Hade jag kört Windows, hade jag kört Windows Phone.
  Nu kör jag Mac, då kör jag iPhone. Varför behöver jag inte förklara. För du är väl inte teknikhandikappad? :P

 • Jonas

  Pinch to zoom var en av de vanliga gesterna i touch-baserade gränssnitt långt innan iPhone. Se till exempel Microsoft Surface åtminstone fem år tidigare.

  Slide to unlock finns åtminstone i Neonodes telefoner. Jag har för mig att de hävdat att de har patent på det.

  Så det ska till rena märkligheter om Apple lyckats upprätthålla dessa patent när det finns så tydlig prior art. Vi får väl se hur det går.

 • Jonas

  Under tiden skrattar Tim Cook hela vägen till banken…

  (Du kunde lika gärna satt in tre tusen på Apples konto. Resultatet är detsamma.)

 • Tore Tumör

  Japp, världens största telefontillverkare samsug behöver fler kunder, så att de totalt kan köra över alla andra android-tillverkare.

 • Victor

  Blir så förbannad på sånt här trams! Hur kan Apple vinna pga några simpla zoom funktioner som de säkert själva inte ens kommit på och några rundade hörn, de e så jävla låg nivå! Säkert för de är ett amerikanskt företag med rättegång i USA.

  Sånt här trams leder ju inte utvecklingen framåt. Känns bara som Apple är rädda för de går så bra för Samsung och de är bara bra för utvecklingen framåt med hård konkurrens.

  Skriver detta för att de e så jag ser på saken och inte för att jag är nån samsung/Android fanboi som tycker Apple gör skit produkter. För de gör de inte.

 • Känner lite samma, Nu när Apple kastat ut Google Maps är det bara för Google att börja stämma Apple på löpande band och vid alla tillfällen.

 • Vivaladdave

  Ärlig talat så tror jag att zoom funktionen är en svensk som har uppfunnit teknik. Det innebär att apple har anklagat samsung för har kopierat funktionen som är egentligen en svensk uppfinning. De innebär att apple kan böi fällt för för de

 • R8022

  Tragisk
  Så Less på crapple och deras skit patent

  Vågar inte ha konkurrenter o tar fram patent på allt.

  För mig blir jag ännu mer säker på android o blir ännu fler android o Windows prylar hemma and Never crapple

 • Erik

  Synd att Steve inte fick uppleva denna dag..

 • Marcus Gustafsson

  Ja, Samsung förtjänade domen då Galaxy S och Galaxy S2 varit rena plagiat (de har ju till och med designat sin värdelösa launcher för att se ut som iOS). Android förtjänar dock inte att dras ner av det ankare Samsung riskerar att bli för det här.

 • born2bwild

  Den som benämner en sida (av 2 sidor med olika företag på sidorna) som ”god” eller ”ond” har antingen torka på hjärnceller eller ett väldigt trist liv där teknikprylar dominerar.

 • bobkitten

  Fast den här så kallade gummibandseffekten finns även i gränssnittet till Android, så den biten skulle kanske inte bara påverka Samsung.

 • Apan

  fy fan hoppas dom brinner upp i helvetet dom jävarna. hatar äpplen-.-

 • bobkitten

  Oftast så är ju den enda förbattring eller förändring de som stjäl gör att fila bort serienummer, men visst, en del lägger ner lite mer jobb målar om grejerna också.

 • born2bwild

  Fattar inte varför Samsung inte använde detta forum som bevismaterial. Alla här är ju så mycket bättre vetande än både domaren och juryn.
  Kanske till nästa runda… Många låter som tjuriga 13-åringar som inte fått lördagsgodis. Apple blev kopierade, Apple valde att stämma, juryn ansåg att det var så, Samsung förlorade. Suck it up

 • hejsvejs

  inte kul..

 • hej

  Tror du seriöst att de som jobbar för Samsung är på samma nivå som ett par random svenssons på ett android-forum? De hänger gott och väl på forum, men de vet allt väl om vad de har kopierat och inte, och hur de ska svara på såna anklagelser… Suck.

 • born2bwild

  Jag måste fråga hur du tolkade mitt inlägg? Ärligt talat verkar det som du tolkat det allvarligt… att samsung skulle läsa här. Eller misstolkar jag ditt inlägg???
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

 • bobkitten

  Sannolikheten är dock rätt stor att juryn till stor del består av ungefär samma expertis här som du gör dig lustig över. (ok, förutom åldersdetaljen annat än mentalt då eventuellt) :) Vet inte om man får godis på jurytjänst, men maten ska vara hyfsad.

 • born2bwild

  Med ålder kommer visdom. Jag är ganska övertygad om att de flesta här som skriker sitt hat mot Apple kommer att tycka det är rätt tramsigt när de blir vuxna. Det är trots allt inget att lägga energi på, vilket de flesta inser när de bildar familj, söker arbete, brottas mot sjukdomar, etc. Sen tycker jag det är alldeles för lättvindigt att kräka på Apple, som trots allt har ett ansvar mot sina aktieägare. En del verkar tro att det är ett privatägt företag, typ IKEA. En styrelse som inte gör det den är ålagd att göra (bl.a försvara sina rättigheter) blir avsatt.

 • Dan

  Nu är ju denna dom ganska ointressant, eftersom det helt enkelt var självklart att domen skulle överklagas hur det än hade gått (läs: http://allthingsd.com/20120803/samsung-and-apple-speaking-to-one-jury-many-audiences/)

  Att Samsung skulle förlora på Apples hemmaplan var ganska självklart, där den allmänna bilden av Steve Jobs fortfarande är att han var en stor innovatör (vilket säkerligen innebar att de flesta jurymedlemmarna redan hade gjort klart sin uppfattning innan rättegången ens hade startat).

 • Dusan

  Ej bra, men nu kanske kommer Samsung sluta göra fula iPhone kopior.

 • Ska vi initiera ett kickstarter-projekt till förmån för Samsung?

 • Guest

  Är det så konstigt när det är patenterat där? 

 • bobkitten

  Med tanke på hur ofta Apple delar ut nått till sina aktieägare vet jag inte riktigt vad det säger… ;)

  En väldigt stor del av den vuxna befolkningen ägnar ju faktiskt flera timmar per vecka åt att skrika åt saker som de inte kan påverka, och som inte heller har nån egentlig påverkan i deras liv annat än att de valt att det ska vara så. Ur den aspekten kan man alltid hävda att det inte är mer orimligt eller mindre vuxet att heja på sin mobiltillverkare, som man i motsats till vissa andra saker kan ha praktisk nytta av.

 • VemArJag

  Det är den vanliga mjukvaran SGS kommer med. Tycker Apple har rätt i att SGS var ett iPhone plagiat. 

 • Per Lindsten

  Jag är ganska ”Vuxen” och även jag tycker detta är otroligt, men inte förvånande då det är en Amerikansk ”rättsprocess”… med deras ”common law” system.

 • Theo

  Hur är galaxy S2 ett plagiat?

 • Robert Nilsson

  fortsättning följer… Intressant att det ansågs att ipad inte hade kopierats, för visst var det väl den som var själva kärnan i målet? I vanlig ordning anar jag ugglor i mossen, inte bara för att Apple är grisar utan även för att det amerikanska systemet nära nog uppmuntrar till mutor och slickeri.

 • Robert Nilsson

  Den ser väl inte ett spår ut som ios eller vad menar du? Att de på S1an kletade in en färgad bakgrund på ikonerna i appdrawern? Har apple patent på horisontal scroll nu oxå? Det är inte lätt att få android (ens tidiga versioner) att likna ios då det skulle krävas en hel del aktiv nedgradering för att lyckas.. typ plocka bort hela hemskärmskonceptet med allt vad det innebär och enbart visa appdrawern.

 • Robert Nilsson

  det intressanta med denna historien är att till och med de mest inbitna applefanboysen i min bekantskapskrets har börjat skämmas

 • David

  Men seriöst ? tror apple att man köper samsungs telefoner enbart pga design ? Jag köpte samsung pga hårdvaran.. Apple har ju mycket sämre hårdvara så aldrig att jag skull köpa en ajfån 

 • Blacktron

  På vilket sätt är iphone lik N97? Båda har stor skärm men sen tar likheterna slut. Speciellt gränssnittet är ju helt olika.

 • kakjäveln

  Om detta gick igenom då längtar jag verkligen till resultatet efter Motorola vs Apple tvisten :)

 • Blacktron

  Nä Picasso

 • mejlforskit

  Samsung har lidit ett antal nederlag också i tyskland.

  Vad är ”android-rörelsen” förresten? Om du menar att tillverkarna skulle dra tillbaka sina androidprodukter så är en rakt igenom korkad idé eftersom USA en extremt viktig marknad.

 • Blacktron

  Båda sidor väljer ju faktiskt ut juryn tillsammans så den ska bli så rättvis som möjligt. Det var tydligen nära att en google anställd kom med men han plockades bort i sista rundan i urvalsprocessen. Tydligen hade de flesta i juryn aldrig haft en smartphone för att de skulle vara så opåverkade som möjligt.

 • mejlforskit

  Hur kan du ha sådana känslor för ett amerikanskt storföretag? Är du en stor aktieägare i Google så att domen drabbar dig ekonomiskt? Annars tycker jag att det förefaller närmast sjukligt.

 • mejlforskit

  Hur kan du ha sådana känslor för android? Är du en stor aktieägare i Google så att resultatet drabbar dig ekonomiskt? Annars förefaller dina tankegångar om ont och gott närmast som sjukliga.

 • Gpuer

  Nej, Apple har bättre gpuer i sina telefoner.

 • Robin

  Du bör byta namn om någon ska ta din kommentarer seriöst, eftersom vi alla vet här att du är en Applefanboy på ett Android forum. 

  Jag vill se dig säga liknande kommentar när Apple får fel av domaren som de har fått innan.

 • mejlforskit

  Varför blir du förbannad? Är du en stor akiteägare i Google så att utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något man inte har ett dyft med att göra.

 • Robin

  Amazing and Groundbreaking!

 • mejlforskit

  Varför blir du förbannad? Är du en stor akiteägare i Google så att
  utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din
  reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något
  man inte har ett dyft med att göra.

 • mejlforskit

  Varför blir du ”less”? Är du en stor akiteägare i Google så att
  utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din
  reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något
  man inte har ett dyft med att göra.

 • mejlforskit

  Varför blir du irriterad? Är du en stor akiteägare i Google så att
  utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din
  reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något
  man inte har ett dyft med att göra.

 • mejlforskit

  Varför blir du irriterad? Är du en stor akiteägare i Google så att
  utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din
  reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något
  man inte har ett dyft med att göra.

 • Jonas

  Formen på luren och då specifikt högtalaröppningen är mycket lika. Formen på lurarna är uppenbart lik varandra på samma sätt som iPhone och Samsung galaxy S är. Gränssnitt kan man dividera in absurdum men urfadern till alla dessa är i vilket fall Xerox som var först med fönsterhantering och ikoner.  Multisökfunktion har också funnits i olika tappningar i tidigare system innan apple k upp på marknaden. Apple är bra på två saker. Att förpacka stulen teknik i snygga fodral och sedan lura patentmyndigheter att det är något nytt. Dem är också mycket duktig på marknadsföring. Att så många köper svag hårdvara för överpriser är fantastiskt och det är bara att ge Apple en eloge för detta. Men att dem får rätt i en rättegång av denna typ är förkastligt eftersom det är uppenbart hur Apple jobbar. Men som sagt, juryn och domare njuter nog gott med sina iPhones och iPads som dem har fått från anonyma givare. Att sedan få en amerikansk jury att döma mot ett koreanskt företag är ju kanske inte jättesvårt. Tycker att rättegången som behandlar överklagan kan hållas i Seoul så får vi se om resultatet blir det samma. 

 • anders nyberg

  själv så köper jag aldrig apple på grund av just apple och deras monopol över användarna

  och detta göder mitt ifåne hat 

 • Daniel Markusson

  Men den är ju fyrkantig som iPhone. Uppenbart att den är plagiat då

 • mejlforskit

  Varför blir du irriterad? Är du en stor akiteägare i Google så att
  utgången av stämningen drabbar dig ekonomiskt? Annars framstår din
  reaktion som sjuklig. Det är inte normalt att uppröra sig så över något
  man inte har ett dyft med att göra.

 • fryguy

  Tja Samsung lär överklaga så än är det inte över.

 • Exodite

  Det är inte svårt att motivera ett ogillande av Apple rent moraliskt.

  Som företag är de enskilt ansvariga för den låga nivån av rättstvister angående triviella design-element och minimala tekniska detaljer som vi har nu.

  Apple är, som Samsung helt korrekt noterar, ett hot mot den individuella konsumenten.

  Deras produkter är det inget fel på, även om de naturligtvis inte passar alla, men företaget behöver kväsas ordentligt för konsumenternas skull.

 • Exodite

  Det är nog den biten, förutom de absurda patenten, som även jag har svårast att greppa.

  Även om vi sväljer tanken på att Samsung skulle ha medvetet kopierat Apple på samtliga punkter som togs upp (något som jag inte alls håller med om) så finner jag det idén att Apple skulle förlorat någon försäljning över detta som löjeväckande.

  Allvarligt talat, hur många personer som som gått för att köpa en iPhone har kommit iväg med en Samsung-enhet från butiken?

  Hur många av dessa valde en sådan enhet för att den såg någorlunda lika ut framifrån på 10 meters håll med skärmen släckt? Eller för att den hade bounce-back på scroll-listorna?

  Helt absurt.

 • Thiesen

  Jag har en HTC Hero, HTC Desire samt HTC One S och jag tänker försvara Apple. Samsung KOPIERADE Apples design lite väl mycket när dom gjorde GS1’an. Det går inte att förneka. När jag såg GS1’an första gången så kände jag direkt att stämningarna var i antågande.

  Jag är för piratkopiering. Det erkänner jag. Men när det gäller företag mot företag så är läget lite annorlunda.

  Men. Jag anser att ha patent på designspråk är helt åt helvete fel. Och att det är lågt av företag att försöka tjäna pengar på att stämma andra företag och hålla på med ren smutskastning.

  Fuskar man i vilken sport som helst så blir man banlyst. Kan man inte vinna matchen så ska man inte heller försöka köra med fulspel utan man ska erkänna sig besegrad.

 • Kurt H

  Blandar du inte ihop hård- och mjukvara nu?

 • Exodite

  Konventionell visom säger oss att ett företag som är ett hot mot samtliga konsumenter inom sin bransch har lågt existensberättigande.

  Tvärt emot vad du antyder finns det gott om rationella anledningar till att tycka illa om Apple som företag, även om man inte har något emot deras produkter i sig.

 • Dr. Wernberger

  @mejlforskit:disqus
  Varför spammar du samma text hela tiden?? Är du störd så 
  att det drabbar dig ekonomiskt?
  Annars framstår ditt uppförande som sjukligt. Det är inte normalt att uppröra sig så överhuvudtaget
  som man inte vet ett dyft om.

 • Exodite

  Det argumentet var barnsligt första gången jag läste det i den här tråden, kanske dags för mindre copy-paste.

 • Peppe Hoglund

  Jag blir absolut irriterad/upprörd av detta. Är sjukt frustrerande hur ett patent kan utformas på detta sätt, man känner sig ju så maktlös. 
  Dock så måste man ju erkänna att Galaxy S:en är väldigt lik Iphone 3G rent utseendemässigt.
  Men att se Apples citat om att att dem är så innovativa och ”driver” utvecklingen gör mig förbannad, visst första Iphonen satte ju en eldgaffel i rumpan på resterande mobiltillverkare men efterdet så har dem i mina ögon inte gjort något värt att prata om… 

  En av de stora nyheterna i IOS 6 är att man ska kunna ha videosamtal över 3G… Det har SonyEricsson haft sedan 2004.

 • Exodite

  Okej, tredje gången gillt tydligen.

  Om det nu är så hemskt att någon på ett forum uttrycker en åsikt, varför bry sig själv?

  Det måste vara än mer sjukligt att bry sig i något som är än mer triviellt än resultatet från rättegången i sig.

 • Exodite

  Det var uppenbarligen en retorisk fråga.

 • Exodite

  De korrekta agerande från Samsungs sida i det här läget bör väl vara att ta ut 1.05 miljarder mer betalt från Apple för de komponenter de säljer till de sistnämnda.

  Plus kostnaderna för rättegången.

 • Thiesen

  Speciellt designers som inte gillar fingeravtrycksmagneter (glansig plast)…

  Jag ska försöka lobba in ett nytt ord i SAOL; Samsung = fingeravtrycksmagnet.

 • Thiesen

  Märkligt att de olika kameratillverkarna inte stämmer varandra om det vore så enkelt att ha patent på design… jag menar att varenda systemare ser nästan likadan ut som vilken annan systemare som helst i dagens läge…

 • mejlforskit

  Varför skriva nya när min kommentar redan passar till alla fanboys här?

 • Pixel

  Men snälla människa.

  Du måste väl själv kunna förstå att han menade att Samsung har bättre prestanda på det hela taget? En ensam kategori är ju orelevant.

 • Exodite

  Rent spontant vore en anledning att kanske slippa bli behandlad som ett tröttsamt troll?

  Bara en tanke.

 • an2njo

  Jag tog just upp min HTC Sensation och kollade på den. Shit, den har rundade hörn! Apple kommer äta upp HTC levande.

 • Pixel

  Du tror säkert att SAAB konkade för att de hade röda varningslampor också..

 • Pixel

  Och det var riktat till Marcus Gustafsson, tryckte på fel -.-

 • Pixel

  Är du allvarlig? Behövs väl inte en fanboy för att tycka det är korkat att ett företag döms att punga ut en miljard dollar på grund av att man har liknande ikoner och former på sina produkter?

  Men du tror säkert också att SAAB konkade för att de hade röda varningslampor… (See what I did there?)

 • Jojje

  Vadå inte med och göra? På detta viset minskar begreppet fri konkurrens

 • Jojje

  Det är ju konstigt då att man säljer mest Smartphones i världen på att göra kopior. Vilket jävla skämt företag Apple är. Ingen får tydligen göra mobiler utom dom.

 • $5829486

  Varför är du utvecklingsstörd? Det är frågan du bör ta en funderare över.

 • Jezter101

  Synd att du fick….

 • Silleb63

  Bojkotta Apple i alla dess former och produkter .. det är det enda som fungerar i detta läge .. Vi som konsumenter måste säga ifrån när en aktör på marknaden försöker styra alla andra genom hot och stämmningar..  Dom har ju gått och blivit värre än vad Microsoft va mot dom .. och grinade dom själva över att Microsoft utnyttjade patentsystemet på ett tvivelaktigt sätt..  Nää Skäms på er Apple.. Ni har tappat all tilltro på er från mej ..  Long live Samsung och alla andra som gillar snygg design och rundade hörn med mera..  ;o)
   

 • keyhan

  Det här är kanske inte dåligt för alla företag som gör Androidmobiler. Misstänker att Motorola äger en hel del patent som Apple använder t.ex

  Domen visar också det protektionistiska i varje land, i alla länder förutom Korea och USA var det ingen sida som vann, i Korea så vann Samsung kan man säga och i USA så vann Apple stort.

 • Moralens väktare

  Jag blev också uppriktigt förbannad när jag läste SVD.se till frukosten och såg detta. Hade Fruktsalladen varit de som kom på allt och blivit kopierade rakt av så visst, men fruktkomposten har ju för 17 plankat 99% själva, och sedan patenterat det snodda!? Klart man blir förbannad! Det är ett FRISKHETSTECKEN att man reagerar på idioter.
  Men man ska väl inte bry sig om sådant som inte rör en direkt själv, utan skita i orättvisor, tortyr, våldtäkter, rån, krig och svält? Det rör ju inte mig…. Döh?!
  Det är mycket på grund av att folk inte bryr sig som världen är på väg utför vad gäller moral och uppträdande!!!

 • Daniel Ericsson

  Precis som många andra säger här är hans reaktion snarare reaktionen hos en frisk person som inser att en tillverkare försöker förstöra konkurrensen genom att utnyttja ett ruttet patentsystem… Och inte blir det bättre när samma tillverkare går ut och säger att de kämpar för innovation och att dom själva är så himla innovativa… När Iphone kom var det inte mycket nytt egentligen, allt fanns på ett eller annat sätt redan tidigare, det dom gjorde var att göra det bättre än konkurrenterna kunde… hade alla andra företag på den tiden varit som Apple är nu hade Iphone antagligen tagits bort från marknaden strax efter att den lanserades…

 • Robert Löfgren

  Nerd-Rage deluxe!

 • WhoDaresWins4Ever

  Men lägg ner dina tråkiga inlägg eller kom med ngt nytt. Jävla fjant.

 • Robert Löfgren

  ”vilket de flesta inser när de bildar familj, söker arbete, brottas mot sjukdomar, etc” Ett rejält lass med skitsnack? Så för att saker omkring mitt privatliv tar energi så behöver jag inte ha passion gentemot mina intressen? Du lär vara en mycket tråkig person du. :) Hur gammal är du born2bwild? (bara ditt användarnamn luktar troll) Du läser säkert aftonbladet som en seriös tidning också. Pfft!

 • Peppe Hoglund

  S1an kan jag till viss del hålla med om men S2an? Vilken ”I” produkt är den en kopia av? 

 • WhoDaresWins4Ever

  Har du sniffat för mycket lim eller är du bara allmänt dum i huvudet?

 • VemArJag

  Nej. 

 • VemArJag

  & ändåså laggar samsungtelefoner? 

 • Enis Raim

   sitter här på min samsung laptop och tänker ”hmm den är lika stor som en macbook, lika silvrig  , ungefär lika tunn och den är vikbar!” som resten av alla laptops på marknaden vf stämmer dom inte varandra på den marknaden?

 • Ceji

  Apple har själv stulit alla sina ideér. De tar sedan patent på saker andra uppfunnit och stämmer skiten ur de som ens kommer i närheten. Apple har helt glömt hur de kom till.. Kopiera och förbättra har alltid varit deras melodi. Jobs har till och med erkänt på film att de stulit friskt. Nu hindrar de andra att göra samma sak. 
  Fy fan för Apple och deras ”be different” försök till hjärntvätt. Hur dumma får folk (hipsters) vara som köper deras dyra låsta produkter. Undrar om Apple hinner få monopol innan folk vaknar!!

 • Imorgon slänger jag min ipod mini köpt 2008 nerför götaälvsbron

 • anders nyberg

  det räcker ju med att kompisen bredvid mig inte kan ta emot en låt eller ringsigtnal från mig genom blåtand eftersom jag inte har en ifåne 

  dom gör ju så att folk ska bli beroende av andra äpple skrutt produkter för när man köpt en så behöver man andra i samma äppleskrutt familj för att få det att fungera tillfredställande 

  och angående det jag skrev om blåtand så är det väll på det viset bara för att jag ska tjata på kompisarna att de också ska köpa en ifåne så att vi kan ladda saker till varandra 

  allt det andra du skrev är ju bara larv
  men jag är sjukligt trött på äppleskruttets monopol .. dom vill ju vara som telia var förr när det endast fanns telia och välja på

  det närmaste i jämförelse man kan komma äpplet är väl en diktator

 • P3S2SW

  Det blir roligt om Motorola vinner sina patenttvister mot apple och säljstoppar alla iphones. Vad handlar man då, Windows?

 • Jojje

  Ett amerikanskt företag med amerikansk jury. Ja hur slutar det då….? Så har amerikanarna lekt världspolis ytterligare en gång. Nej varför dom stämmer Samsung är för dom är livrädda att någon inte ska gilla deras ” App-öppnare” längre. Nyheterna i Iphone 5 är bla.att kunna ringa videosamtal via 3g.Tjena!

 • Kalle

  Hoppas detta sänker den ruttnande äppelskrutten en gång för alla, den stinker

 • Bra! Filma det och lägg upp det på  YouTube!

 • Amerikansk domstol har än en gång favoriserat inhemska teknikföretag. De är så patriotiska, nationalistiska och stolta över sin egen teknik att de inte kan acceptera att ett utländskt företag gör bätter produkter

 • Tror mer på att detta kommer få mer konsumenter bli mer äcklad av Apple… Någon dag kommer fler inse vad de håller på med, och kommer bli deras fall.

 •  Tror du verkligen det kommer bli deras fall?

 • Svart att svara på det, då apple fans har svårt att se något annat än apple. Men det finns hopp. Min chef älskar sin iphone, men när hon titta lite på min galaxy note, sa hon att sådan ville hon ha. Hoppas hon tar steget och köper en sådan, så hon inser att apple produkter inte är så jävla imponerande.

 • Johan E

   Tycker denna sida går igenom de ”Patent” som används i rättegången:

  http://www.engadget.com/2012/08/25/breaking-down-apples-1-billion-courtroom-victory-over-samsung/

  Min största fråga: är det verkligen Patent!? Tänk om någon hade sagt:
  jag tar patent på att gå på höger sida av gatan. Då hade vi fått gå på
  vänstersida om vi inte skulle betala avgifter? För mig ska ett Patent
  vara något tekniskt utvecklande, och visst var iPhone det som helhet men
  verkligen inte om man bryter ner det på denna nivån. Ska verkligen
  Apple få bestämma hur jag ska styra min dator/mobil? Helt absurt, den
  tekniska patentet ligger i touchskärmen som inte Apple äger…

  Denna ”Patent-härva” som råder i USA handlar mer om Copyright än om
  Patent. Apple har stämt flertalet företag/föreningar/Universitet för att
  deras logga ”liknar” ett Äpple. Har det inte gått för långt då? Länk:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc._litigation

  Nej, tyvärr, detta gynnar verkligen inte användarna/allmänheten. Låt
  pengarna/straffet gå till en förbättring/förtydligande av det
  Patentsystem som USA har.

  Aldrig att jag köper en Apple produkt mer.

 • Linus

  Swedroid, se upp!!! (ni har runda hörn på fyrkanterna i detta forum, men det är väl ingen här som skvallrar, eller?)

 • Emil Fredriksson

  Men kära nån.. lägg ner copy-pasten. Att bli irriterad över att innovationen hämmas pga ett gäng rednex i juryn är väl inget konstigt.. Nu är jag rätt säker på att domen kommer se rätt annorlunda ut efter överklagandet. Kanske t.o.m att samsung får igenom några av sina stämningar. Det roliga med hela historien är att Apple misslyckats med i stort sett varenda stämning mot Samsung förutom denna som utspelade sig på Apples hemmaplan.. 

 • Daniel Grooth

  Motorola fick precis avslag på sin stämning.
  Dom ogiltigförklarade alla patent utom ett.

 • Daniel Grooth

  Dom uttalade sig om det igår och dömde till Apples fördel även där.
  Så det blir inget säljstopp.

 • meduza33

  Tur redan Eddie Meduza kom på denna sång,feta fula dumma amerikaner intelligenta som en flock babianer.Det är Apples chefer.

 • Lelle

  Troll…….

 • That’s me!
 • Lelle

  Kan du vara snäll och utveckla lagga på just Samsungtelefoner i jämförelse med andra…skulle vara intressant att veta.

 • Magnus Elias Larsson

  Duktig flicka:)!

 • Kesio

  Intressant. Samsung avgudas av er här, trots att de är ansedda som världens mest korrupta företag. Inte direkt att de kör med rent mjöl i påsen.

  Och att sen totalt förneka likheterna och var Samsung tittade när de designade vissa mobiler, är att ha ett par rejäla skygglappar.

  Sen är ju patentlagen som den är. Men att glorifiera något som ej ska glorifieras och helt se förbi klara saker är ju inte riktigt rätt det heller.

 • Aghinari

  Hur är det på något sätt relevant till detta ämne att Samsung skulle vara korrupt? Det är väll i sådana fall ett internt problem. Jag ser inte hur korrumption skulle bidragit till plagiering av apples produkter.

  Har personligen aldrig förstått hur Samsungs och Apples produkter kan bli ihopblandade, men sen har jag inte ägd något från de företagen^^
  Sen att Samsung skulle sno de som gör IOS till IOS finner jag märkligt. Men de är klart en del kanske köper telefonen för ”studsande” menyer. Själv tittar jag på andra kvalitér

  Dit sista stycke kan jag inte annat än att hålla med om till punkt till pricka. 

 • Dede

  http://feber.se/mobil/art/250250/apple_vann_ver_samsung/
  läs detta! 

  Har själv en sgs2, men efter att använt min ipad 4 månader nu, kan jag bara säga att apple gör riktigt bra produkter, och om dem hade släppte en iphone 5 med lika stort skärm mått som sgs2an, med retina, hade jag köpt den direkt. Dock hade jag saknat androids bra sidor, klart, men i slutet av dagen vill man ha en gedigen igenomtänkt mobil i handen, med ett stabild operativ system, i bra material. 

 • Nils Andersson

  Visst kopierar både Samsung och Apple friskt av varandra och andra tillverkare.Dom här patentstämningarna är så förbannat löjliga, men det handlar ju en rejäl summa pengar så visst kan man förstå varför dom håller på som dom gör.
  Men det är ju inget som är roligt för någon…

  Android har bra sidor, iOS har bra sidor. Smaksak vilket man gillar bäst.Efter att ha haft en iPhone och nu 3 Android mobiler, nuvarande är en Galaxy Nexus så tänker iaf jag gå tillbaka till iPhone. Dom har inte lika mycket buggar och funkar faktiskt jäkligt bra.
  Android funkar också jäkligt bra, men det känns som att det bara släpps betaversioner hela tiden. Less på buggar och appar som krashar relativt ofta jämför med med apparna till iOS.

 • Mats Olander

  på det stora hela, skrev jag. Om du räknar efter så ser du att apple fått betala mer till samsung än tvärtom. visst det är inte mycket. men helt fel att säga att apple vann där. Det gjorde de definitivt inte.

 • Nisse

  Det som stör är väl mer det att man från två bolag som snor utser den ena till god, och den andra till ond…

 • Barkan

   Hur många kommentarer här är ”supportade” av Apple antagligen inga alls hoppas jag. Men i vilket fall. Tycker att Samsung galaxy ace som kom för ett år sen eller nåt var FÖR lik iPhone.
  Men i övrigt så tycker jag inte deras modeller är tillräckligt lika utseendemässigt för att göra någon större deal av det. Kanske nån mer modell som är/varit lite väl lik någon av Apples produkter men i övrigt anser jag inte att de är speciellt lika als, utan tycker de gjort en höna av en fjäder!

 • Barkan

   Kanske en HTC då ;)

 • Barkan

   Förvisso har de dock ”helt” setts förbi saker? Tror inte majoriteten här totalt förnekar likheter är ju dock en tolkningsfråga men jag försöker i all fall vara objektiv.
  ”…trots att de är ansedda som
  världens mest korrupta företag. Inte direkt att de kör med rent mjöl i
  påsen.” vart läste du detta påstående säg nåt multinationellt företag som kör rent mjöl i påsen så ska du få en iPhone 5 av mig. Eller en burk Keso kanske ;)

 • 1 miljard är en fantasisumma i mina ögon. Apple har inte skadats på nåt sätt av samsungs sk kopiering. Vill folk köpa en iphone så gör dom det oavsett hur samsungs telefoner ser ut. Fortsätter domstolar i USA att favorisera apple så kommer det sluta i monopol när det gäller smartphones (imo). Blir en helt värdelös mobilmarknad.

  Slutar väl med att man får köpa en nokia med windows mobile efter att android och google totalstörtats av apple. Vägrar gå över till crapple. Skulle känna mig smutsig på insidan

 • The troll is strong in this one…

 • Nesdam

  Ja, det där med att priserna skulle gå upp kan ju diskuteras. Samsungs produkter är ju inte direkt billiga heller.

 • Anonymt

  Visst, Apple har gått lite överstyr med sina patentmissbruk men va fan, väx upp för fan så är livet inget jävla skäl till att sitta här och spy galla över något som ni ändån inte kan ändra på, allvarligt ett företag måste göra vad ett företag måste göra även om just det dom gör retar upp några jävla p12or som sitter här och gnäller.

 • Pixel

  Bättre komponenter på det stora hela taget till ett lägre pris än iPhone. Förstår inte riktigt din poäng?

 • Pixel

  ”Väx upp för fan så är livet inget jävla skäl till att sitta här och spy galla över något som ni ändån inte kan ändra på..”

  Vad är då poängen med att du spyr galla över att vissa av oss inte bara rycker på axlarna och låtsas som att det är okej, när du ändå inte kan göra något åt det?

 • Pixel

  Tummen upp för vettigt inlägg.

 • Kurt

   Lite fakta:
  Apple vann med 3 st patent o 4 design patent:

  Patenten: Bounce back, 2 finger zoom och tap to zoom: Finns i så gott som alla android lurar så räkna med mer stämmninga inom kort.

  Desgnpatent: Edge-to-glas, rounded corners, grid style icons, ipad edge-to glass.

  Felet ligger hos amerikanska patentverket vilka släpper igenom såna skämt till patent and Apple som beter sig som ett arsle.

 • Pixel

  Tänk om man i bilbranschen skulle böla om patent på att rattning medsols styr bilen åt höger. Någonstans måste funktion gå före for god sakes.. De där juristerna är rent ut sagt dumma.

 • Pixel

  Personligen hade jag vart lika förbannad på Apple oavsett vem de behandlade på detta viset. Jag tror faktiskt inte det är många som är griniga över att detta hände just Samsung, utan att det handlar om att Apple är grisar.

 • Pixel

  Precis, ingen förnekar likheterna. Men det är nog inte många som skulle påstå att en LG-tv är märkvärt olik en Philips-tv på 50 meters avstånd (Ja, 50 meters avstånd, det borde motsvara att försöka skilja två olika tillverkares surfplattor från 20 meters avstånd, och då har jag lämnat marginal för mitt påstående.)

 • Pixel

  Angående att ringa videosamtal via 3G… Bryter det inte mot något patent? -.-

 • Pixel

  Hur nöjd jag än hade varit över det, så lär varken du eller jag tro att Apple hade gått med på det. Världens dyraste företag genom tiderna lär inte låta sig utpressas.. De hade bara sagt att Samsung kan skita sig i näven, sen hade de hittat en annan leverantör.

 • Pixel

  Kan inte du förklara för mig hur det kan framstå som sjukligt att man inte tycker om Apple grundat på vad man läser och hör om företaget i media? Och försök inte med ”men det är skillnad på ”inte tycka om” och ”hata”. Funkar inte.

 • Pixel

  Nej, det laggar inte.
  Det du menar är att det laggade. Vilket även iPhones gjorde. Hårdvaruacceleration har löst det problemet.Dessutom är det bara i launchern som Android hade detta problemet innan. I appar så har det alltid varit exakt som på iPhone att det hänger på apputvecklarens optimering om det laggar eller inte, och har ingenting med hårdvaran att göra.
  Och även om ditt argument hade varit något att hänga i julgran, så är det EN punkt som Apple har varit bättre på. Vill du att jag ska skriva en lista till dig med alla punkter som Samsung vinner på?

 • Pixel

  Jag skulle gissa att han menar att Samsung Galaxy Mini laggar mer än iPhone 4S.

 • Pixel

  Hur är det mer okej för dig som enskild person att stjäla än vad det är för stora företag? Hela ditt inlägg känns oseriöst med den inställningen.

  Och visst, jag kan också hålla med om att Samsung tveklöst har stulit idéer och kopierat design på sina håll. Men är det mer stöld att göra på det viset, än all stöld som Apple alltid har ägnat sig åt? Man bör väl åtminstone FÖRSÖKA leva som man lär? Eller kanske lära som man lever i det här fallet..

 • Pixel

  Postade den i en diskussion på ett annat forum för ett tag sedan. Sen dog tråden.

 • Pixel

  Jag kan nog hålla med dig om att vissa modeller från Samsung drar till sig fingeravtryck aningen lättare än iPhone, men det där finns gott om lurar som är lika oleofobiska som iPhone..

  Men skit i det.. Har man problem med smetig skärm så tycker jag det är bättre att man tvättar händerna än att basha tillverkaren…

 • Pixel

  Du menar på samma sätt som Apple är kända sen länge?

 • Felix Pettersson

  Konkurrens leder ju till lägre priser och bättre lösningar.. Men om äpplet får igenom att allt som är en fyrkant och har rundade hörn inkräktar på deras patent så bör man fan bli väldigt mörkrädd!  

 • Pixel

  Okej. Vill du vara snäll och presentera mig en enda smartphone, vilken som helst, som inte är rektangulär… Som inte är tunn och platt… Som inte har scrollfunktioner… Som inte har tap to zoom eller pinch to zoom.

  Fixar du det så är du inte dålig du.

 • Pixel

  Försöker du rättfärdiga att jag stjäl din dator, så länge jag stoppar i ett nytt ramminne och avinstallerar OSX? Gött..

 • Pixel

  Givetvis inte. Men det var ju inte saken i fråga heller.

 • Pixel

  Problemet är ju att det inte spelar någon roll vem som gjorde vad först, utan att det enda viktiga är vem som patenterade skiten först. Och som alla här känner till så har Apple en duktigt stor hög med patent.

 • Pixel

  Är det något som når de monumentala höjderna du talar om så är det väl ändå Apples whine om att andra kopierar något som Apple själv har kopierat först? Men det kommer du aldrig förstå antar jag, för du är ju uppenbart hjärntvättad till att tro att Apples produkter är bäst. Du ska vara glad att jag inte kletar ihop en jävla lerfigur, klistrar på en bild på ett halvätet äpple och utnyttjar din hjärntvättade skalle genom att sälja skiten asdyrt till dig och alla andra iSheep.

 • Pixel

  Men Galaxy S var ju inte Samsungs första lur som hade den designen.

  Du vet.. Om jag ritar en bild.. Och du ritar likadant.. Och sen så ritar jag en till bild som är nästan likadan som min första.. Då blir det inte automatiskt så att jag har plagierat dig bara för att du ropar på fröken först och whinar om att min bild liknar din.

  Hoppas det där var enkelt nog för dig att förstå.

 • Pixel

  Valid point, och jag tror att Erik håller med dig. Jag tror dock att han inte ens övervägt att rekommendera Windows Phone. Jag kan ju ha fel.. Men sannolikheten känns stor.

 • Pixel

  Vilken bra idé. Ta och välja ut de som är så lite insatta som möjligt så ingen ens fattar vafan de har dömt.

 • Marcus Gustafsson

  Är det verkligen så svårt att se förbi din fanboi-ism? Jag är ett enormt fan av Android, har varit det sen min G1:a, men Samsung har designat sina två första flaggskepp för att se ut som Apples telefoner. Vi snackar inte om enskilda detaljer här, det handlar inte bara om färgade bakgrunder, vi pratar om ett helt designkoncept.

 • Cash is King

  Nä, nu ska jag fan gå och ta patent på hur en inglasad altan ser ut, sen ska jag stämma skiten ur halva sverige och bli rik som ett….Troll! Och finns det inget patent på hur en vindrutetorkare ser ut och dess funktion, ja då har jag hittat min andra inkomstkälla!

 • Ja, vad ska man säga.

  Titta på detta:

  iPhone 4S:
  Processor   ProcessorhastighetFöreslå ändring
   800 MHz   http://www.anandtech.com/show/4951/ip… ProcessorkärntypFöreslå ändring
  Dual Core     Processortyp Föreslå ändring
  ARM Cortex-A9     RAM-minneFöreslå ändring
  Ja      MinnesmängdFöreslå ändring
   512 MB     SoC (System on Chip)Föreslå ändring
  Apple A5     Processor för grafik Föreslå ändring
  Ja      Typ av GPUFöreslå ändringPowerVR SGX543MP2    Pris:5259Samsung Galaxy S II (ja den gamla versionen)

  Processor   ProcessorhastighetFöreslå ändring
   1 200 MHz     ProcessorkärntypFöreslå ändring
  Dual Core     Processortyp Föreslå ändring
  ARM Cortex-A9     RAM-minneFöreslå ändring
  Ja      MinnesmängdFöreslå ändring
   1 024 MB     SoC (System on Chip)Föreslå ändring
  Samsung Exynos 4 Dual (4210)     Processor för grafik Föreslå ändring
  Ja      Typ av GPUFöreslå ändringARM Mali-400 MP   QuadPris: 3090:-

 • Ja, vad ska man säga.

  Var inte helt snyggt format med Copy paste…
   
  Apple iPhone 4S 16 GB
   
  CPU: Dual Core 800 MHz
  512 MB RAM
  Pris: 5259:-
   
  Samsung Galaxy S II
  CPU: Dual Core 1200 MHz
  1024 MB RAM
  Pris: 3090:-

 • Fredrik Nilsson34

  Varför skulle Apple inte utnyttja sina patent om nu lagen ger dem rätt? Gnäll inte på Apple utan på systemet!

  Hur skulle det dock se ut utan ett patentsystem? Vem skulle våga satsa pengar på utveckling?

 • Jonas

  Patent (av latin: li’tterae pate’ntes, öppna brev) är en tidsbegränsad och lagbunden rätt att inneha ensamrätten till att dra kommersiell nytta av en viss uppfinning. Patent är i europeisk rätt avsedda att skydda uppfinningar som innebär en tidigare okänd lösning av ett tekniskt problem, medan patent i USA kan ges också på annat än tekniska uppfinningar, till exempel affärsmetoder. För att patent ska beviljas krävs att uppfinningen är ny, har uppfinningshöjd och att den är industriellt tillämpbar. Att en uppfinning har uppfinningshöjd innebär att den skiljer sig väsentligt från tidigare känd teknik.

  Läs och fundera! Vill peka på ”uppfinningar som innebär en tidigare okänd lösning” och ”Att en uppfinning har uppfinningshöjd innebär att den skiljer sig väsentligt från tidigare känd teknik.”

  Patent är bra och ska existera, där har du medhåll. Jag frågar mig bara om patent har nyttjats på korrekt sätt eller om Apple har köpt sin rätt genom lobby-verksamhet.

 • Boss

  Somliga straffar gud direkt..

 • Daniel Forsberg

  Jodå det finns/fanns? patent på vindrutetorkare. :)

  Det finns ett känt fall där Ford stal den uppfinningen av en Robert Kearns som senare fick rätt i en rättegång efter att ha kämpat i domstolar i många år.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kearns

  Det har även gjort en bra film om det:
  http://www.imdb.com/title/tt1054588/

 • Pixel

  Och där förlorade du hela debatten. Eftersom Samsung designade lurar på det viset FÖRST.

  http://cache.megatechnews.com/wp-content/uploads/2011/04/AppleSamsung-500×384.jpg 

 • Apple borde stämma allt och alla som tillverkar prylar som är någorlunda rektangulära med avrundade hör .. men det kommer väl hända snart det med.

 • Pixel

  Vänta lite.. Du menar att vi ska godta att Apple utnyttjar systemet som du uppenbarligen tycker är skit? Och direkt efteråt så försvarar du systemet också? Personlighetsklyvning much?

 • dert går att ändra på.. alla slutar köpa apple produkter i protest mot de översittarfasoner apple kör med.

 • me like you :)

 • Rocco

  Samsung har haft möjligheten att göra en deal med Apple, men valde att tacka nej utan att försöka förhandla. Istället plockar man fram FRAND-patent i utpressningsyfte. Tyvärr så blir det backlash även där då ITC kommer granska dem och Motorola för otillåtna sätt att utnyttja sina FRAND-patent.

  Om Apple och Microsoft och Nokia kan enas och licensiera patent sinsemellan så borde även Samsung inse att inget är gratis.. Inte ens med ett Android OS.

  Ingen hemlighet att Apple har patent på det mest. Steve berättade det klart och tydligt 2007.

 • Redeemer

  Håller helt med Samsung uttalande om att det är fullständigt knäppt att man kan ta patent på rundande hörn och rektanglar. Sammanfattningsvis kan man bara säga att nuvarande patentlagstiftning måste/bör ses över i USA. Den är starkt utvecklingshämmande och inte till konumenternas fördel. jag tar mig min min fulla rätt att fullständigt skita i vad Apple tycker om vad folk skall ha för värderingar. Samsung har höjt idén om hur en mobiltelefon skall se ut ett antal snäpp över vad Apple lyckats åstadkomma med sin ursprungliga schyssta idé. Tyvärr vill Apple att verkligheten skall stanna upp och bara fokusera på dem. De verkar inte begripa att de spelar i ett marknadssegment (elektronikbranchen) där utvecklingen stormar fram som en skenande elefanthjord. De villkoren verkar Apple inte vilja spela efter och tar då till stämningsinstrumentet för att stanna upp utvecklingen
  och försöka hindra konkurrenterna att springa ifrån dem. Patetiskt=Apple är begreppet för dagen.

 • Guesto

  Vem bryr sig? 4S är snabbare genom bättre mjukvaruoptimering och bättre GPU.

  Allt handlar inte om klockfrekvenser på pappret.

 • iPhone var nog en av de mest innovativa produkter som lanserats på konsumentelektronikmarknaden när den kom. Inte när det gäller hårdvaran kanske, men när det gäller UI-designen var de sjukt innovativa. Pinch- och topzoom är sjukt smarta lösningar. Problemet är väl att patenten inte beskriver hårdvara(dvs skärm med multi touch) utan enbart fingergesterna man gör på skärmen och resultatet av detta. Det borde inte gå att patentera.

 • Taskman

  I europa är det ju bara Galaxy S och Galaxy Ace som ser ut ungefär som iPhone.

  Jag har själv ägt Galaxy S och ja den är lik min föregångare 3GS dock ser jag inte likheter alls med Galaxy S2 eller S3 från någon annan iPhone alls.

 • Redeemer

  Vad bra, då har vi sett dig här för sista gången då … ? Jag menar, det är ju rätt poänglös verksamhet du sysslar med själv genom att kommentera här, … eller?  X-=

 • Jonas

  Jämför med S3:ans Quadcore 1,4 GHz istället då. Den kostar nästan lika mycket som en iPhone.

  Men nu vill jag höra om du tycker att S2:an endast har halva kapaciteten av en iPhone som priset antyder.

 • Jonas

  Jo men den har inte patent längre. Om man kan ta patent på rektanglar och rundade hör, vilka jag tycker har existerat ett tag redan, så borde jag kunna ta patent på lätt böjd metalram med gummilist och armfäste, det är ändå ganska mycket mer specifikt än rundade hörn och rektanglar.

 • Jonas

  Jag hålle nämligen med om att iPhone nästan klarar lika mycket som S2, men jag tycker inte att det motiverar nästa dubbla priset att vara nästan lika bra.

 • Din jämförelse blir roligare när iPhone 5 släpps. För det blir ju samma pris då ;)

 • Daniel Forsberg

  Kör på bara! :)

 • Exodite

  Tja, det är inte så lätt – vare sig för Samsung eller Apple.

  Microprocessorer måste anpassas till den specifika processen, Samsung är en av världens största tillverkare av både DRAM och flash-minne och så vidare.

  I realiteten kommer Apple få betala åtminstone en del av summan ur egen ficka, i egenskap av Samsungs enskilt största kund. Ja, efter Samsung själv då vill säga.

 • iRetard

  Kul för Apple. :-) Bra att Samsung lär sig att inte sno andras idéer. :-)
  Skickat från min iPhone.

 • David Andersson

  Vilket jävla bullshit, Apple är största idioterna , sedan patentsystemet i USA måste ju bara vara ett skämt!

 • Daniel

  Alltså jag är inte ett dugg förvånad att Samsung förlorar en rättegång i USA mot amerikanska stoltheten Apple.. Hade de varit en battle mellan HTC o Samsung hade de varit mycket oklart om vem som ”vann”.. Men Amerikanero delar jävla stolthet över sina ”innovationer” leder ju till att rätten i USA pissar på andra tillverkare o hyllar bara sitt eget.

  Se bara på Storbritannien.. Dom samarbetar med USA och allt, men dom tycker inte om dom så värst mycket.. Britter hyllar sitt, amerikaner sitt.. Och där blev resultatet HELT annorlunda.

  Visst är de så att USA är en viktig marknad, men de bästa Samsung kan göra är att skita i USAs marknad och lansera sina produkter för full rulle i Storbritannien.. Amerikaner kommer på nått sätt köpa dom privat från Storbritannien och kanske kan någon eller Samsung själva hjälpa till med detta.

  Men så länge Samsung kommer kämpa om marknaden i USA kommer dom aldrig komma längre än såhär. Den Amerikanska rätten ser ju sitt ”Apple” som guld och Samsung som något skit import. Jag har ingen källa på detta, men om Samsung förlorar något såhär självklart så säger de mycket om att rätten där är partisk.

 • linus

  säger idioten med telefonen som har stulit så gott som allt från andra.. patetiskt.

 • Varför fortsatte dom inte på den vägen? Nej, helt plötsligt var det 4 stora ikoner i en ”ram” längst ner. Lika som iPhone. Samt att ikonerna i app-drawern var ändrade.

  Samtidigt som dom ändrar förpackningen. För att likna iPhone.

  Sen hittar vi på Kies också. För vi kan ju inte glömma något som liknar iTunes. Samtidigt tillåter vi bara uppdateringar genom det i början.

 • Spillyft

  till alla apple fan boys
  dags att se lite nyktert på fakta
  kolla hela klippet och följ med noga vad som sägs
  http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0
  tack för mig

 • breivik

   Jag har en HTC Desire HD och det är nog en av dom sämre mobilerna. Dåligt operativ system och en kamera som suger pung

 • Aaaaaaaaaaaaaa

  Bara för att appel kommer efter med sina mobiler och ipads ska dom inte behöva gråta 

 • Fredrik Nilsson34

  Jag menar inte att jag tycker att systemet är skit, men ni som vill gnälla borde inte gnälla på Apple utan på systemet. Själv så tycker jag att man bör ha ett patentsystem. Sedan om för mycket blir godkänt så får man utmana systemet i domstol och se om man kan få patentet hävt. 

  Personligen tycker jag faktiskt att iPhone var revolutionerande när den kom, och kan förstå att Apple ville skydda den. Har haft både iPhone och Android, och är inte fanboy åt något håll…

 • Wikman

  När den kom ja vilket knappast är purfärskt. Jävla soppa sjukt fjantigt och jävig domtstol snackar vi nu. Dessutom kan du väl på allvar inte tyckt att första iphonen var inte speciellt bra telefon

 • Tänk

   Vad skulle du tycka om någon kommer till ditt jobb och stämmer dig för att du jobbar med mobilen på ljudlös??
  Det är säkert någon som tidigare har satt den på ljudlös och borde stämma alla va??

 • BRB ska ta patent på cirklar, trianglar och romber.

 • Paul

  Så då antar jag att Galaxy S är den enda som får säljstopp i USA?

 • born2bwild

  Jag tycker om iPhone… Jag tycker om Samsung galaxy S*.
  Allt är inte svart/vitt. Man måste inte vara en fanatiker på ena sidan för att ha åsikter. Jag har just nu en S2. Ska byta till iPhone 5 snart. men vad FAAAN har det med saken att göra när jag gnäller på omogna idioters korkade inlägg. 
  MY GOD.
  Du bara kastar ved på elden och stärker mitt inlägg.

  …och vad har detta med mitt nick att göra?
  Eller du tycker att det är i sin ordning om jag skulle kommentera ditt inlägg på samma sätt:
  ”Du bör byta blöja om någon ska ta din kommentarer seriöst”

  jeeeeezzzzussss

 • born2bwild

  jag är 42. Hur så. Jag vet vad jag pratar om när saker och ting får en annan rangordning ju äldre man blir.
  Och varför tar så många till personangrepp när de inte kan argumentera längre…?
  Dåligt självförtroende säger en del.

 • born2bwild

  Var i min text står det att jag inte tycker illa om Apple…?

 • Rackadoodle

  Haha underbart!

 • Pixel

  Du har helt rätt i det du insinuerar. Men nu handlade det om de runda formerna och hemknappen. Så tolkade jag det i varje fall.

  Men lika sant som det är att Samsung stal bra idéer på de visen du beskriver så har ju Apple stulit friskt själva. Notifikationsfältet var ju inte precis en innovativ uppfinning som någon smart nisse i Cupertino var först med. Eller?
  Det är så lustigt att alla Apple-fans bashar framför allt Samsung, men även andra företag, på grund av designstölder och plagiat när alla vet att Apple är lika goda kålsupare själva.

  Hade Apple verkligen varit innovativa uppfinnare (i rak motsats till innovativa tjuvar) så hade Samsung förmodligen inte haft så mycket stöd som de har, dontcha think?

 • PV

  Apple suger hästpung, nu och alltid.

 • Markus Folkesson

  Det är några stycken som har sagt det här före mig vilket inte på något sätt för det mindre korrekt. Den största boven i dramat är det amerikanska systemet med patent även på tillexempel mjukvarulösningar och design. Hade den lösningen funnits i Europa hade Jaguar garanterat stämt BMW för så där 20 år sedan eftersom bägge hade fyra runda strålkastare i fronten… (för att komma med en liknelse från en annan bransch). 

  En annan bov i dramat är att amerikanska advokater många gånger får provision på de skadestånd de lyckas klämma ur motståndarsidan. Ett system som rätt och slätt är förbjudet i de flesta andra länder, bland annat Sverige). Detta eftersom det äventyrar rättsäkerheten. I Sverige får advokaterna timpenning, that’s it!Sedan är det ju det här med Amerikansk patriotism. Att Californisk domstol skulle ge Samsung rätt är ju inte så troligt (och mycket riktigt var det inte det som hände). 

  Ovanpå detta så har Apple en prinsessan-på-ärten-attityd som rimligen bör straffa sig när som helst (det brukar sådan attityd göra i längden nämligen) som går ut på att stämma allt och alla. Exempelvis stämmer man viruskonstruktörer på fantasisummor istället för att värva dem, som man gör på PC-sidan. I takt med att viruskonstruktörerna för Mac OS X blir fler och fler kommer det att bli en sämre och sämre taktik…Annat inte att förglömma. Men hade inte den amerikanska ”rätts”systemet fungerat som det gör hade Apple inte kunnat utnyttja dess brister på det sätt de gjort. Alltså är det systemet som är den stora boven i dramat

  Har för övrigt själv en Samsung Galaxy Mini med väldigt mjuka och fina former, så långt från fyrkantig man kan komma typ. Så den klarar sig nog…

 • Edvin

  Kan man inte göra en namn insamling på hur många som HATAR apple och skicka till dem?!

 • Exodite

  Jag förstår inte vad det har med saken att göra?

  Poängen är att påvisa varför ditt argument är tandlöst. Vad din personliga känsla är angående Apple är irrelevant.

 • Exodite

  Det är förvisso helt korrekt att det amerikanska patentsystemet är annat annat än välfungerande men, som du delvis påskiner själv, detta betyder inte att företag är på något sätt tvingade att utnyttja det.

  Låt oss inte sticka huvudet i sanden här, Apple är till fullo skyldiga för sina egna handlingar. Det faktum att systemet är nog illa för att de skall komma undan med det är irrelevant.

 • Exodite

  Uh, inget av detta är riktigt releterat till fallet i fråga.

  Framförallt så är det inte möjligt att ‘förhandla’ med Apple.

  Dels för att Apple inte vill ha licenspengar, de vill driva konkurrerande produkter från marknaden – något som vi fick rakt på sak i de australiensiska rättegångarna, och dels för att betala för nonsenspatent inte är ett realistiskt alternativ.

  Om Samsung började betala licenspengar för att få designa rektangulära telefoner, eller implementera bonuce-back scroll på touch-baserade enheter, vart skulle det sluta?

  Vilka mer nonsenspatent skull de, och industrin i stort, på sikt tvingas betala för?

  I slutändan skulle det omöjliggöra all form av utveckling inom branschen.

  Nej, det enda alternativet är att få dylika patent invaliderade.

 • Exodite

  Det faktum att det amerikanska systemet är dåligt nog att tillåta design-patent likt de som figurerat i rättegången är förvisso mycket illa. Dock ursäktar detta inte Apples agerande.

  Apple väljer själv att agera på det sätt de gör, det är inte systemets fel.

 • Exodite

  Det är helt sant.

  Dock pekar det på den framtid som väntar om inte Apple blir satt på plats.

 • Exodite

  Samsung placerar väl vad, 30-40 nya telefoner på marknaden på ett år? Mer än så förmodligen. (Pratar inte bara Android eller smartphones allmänt här.)

  Detta i relation till Apple som har prducerat två olika telefoner (utseendemässigt, 3G/3GS samt 4/4S) sedan 2008.

  Oddsen är att minst några av Samsungs årliga skörd är dömda att likna någon annan lur som redan finns på marknaden, vare sig det är Apples, Sonys, HTCs eller någon av Samsungs egna.

  Det finns inte så hemskt mycket design-utrymme för telefoner till att börja med.

 • Pixel

  Men bestäm dig? Ska vi gnälla på USA värdelösa patentsystem eller inte?

  Klart som korvspad att det behövs ett patentsystem för att skydda nya uppfinningar. Men dagens lagskrift i USA ger företag rätt att skydda gamla stölder, vilket suger. Så som systemet ser ut idag så räcker det ju tydligen att man paxar skrotet först för att bli tilldömd en miljard dollar i rätten.

  Du tycker personligen att första generationens iPhone var revolutionerande när den kom, och det kan jag hålla med dig om i viss mån. Inget snack om att det var en fantastisk produkt. Vi fick en riktigt bra musikspelare med kamera och telefon i, och vi kunde dessutom komma åt hela internet på den 3.5 tum stora skärmen som med den tidens mått mätt var gigantiskt. Helt otroligt.

  Men var något av detta nytt? Eller slängde Apple ihop en produkt av flera gamla uppfinningar? Och hur har det sett ut sedan dess? 3G? MMS? Multitasking? Notifikationsfält? Kommande videosamtal via 3G?

  Du förstår att Apple vill skydda sin produkt mot plagiat. Men då borde du väl förstå precis lika mycket att andra företag anser att Apple är hycklare som utsätter andra för exakt det som de själva vill skydda sig från? Jag kan ju inte tala för dig här.. Du får ju själv säga vad du tycker.

 • Pixel

  Men bestäm dig? Ska vi gnälla på USA värdelösa patentsystem eller inte?

  Klart som korvspad att det behövs ett patentsystem för att skydda nya uppfinningar. Men dagens lagskrift i USA ger företag rätt att skydda gamla stölder, vilket suger. Så som systemet ser ut idag så räcker det ju tydligen att man paxar skrotet först för att bli tilldömd en miljard dollar i rätten.

  Du tycker personligen att första generationens iPhone var revolutionerande när den kom, och det kan jag hålla med dig om i viss mån. Inget snack om att det var en fantastisk produkt. Vi fick en riktigt bra musikspelare med kamera och telefon i, och vi kunde dessutom komma åt hela internet på den 3.5 tum stora skärmen som med den tidens mått mätt var gigantiskt. Helt otroligt.

  Men var något av detta nytt? Eller slängde Apple ihop en produkt av flera gamla uppfinningar? Och hur har det sett ut sedan dess? 3G? MMS? Multitasking? Notifikationsfält? Kommande videosamtal via 3G?

  Du förstår att Apple vill skydda sin produkt mot plagiat. Men då borde du väl förstå precis lika mycket att andra företag anser att Apple är hycklare som utsätter andra för exakt det som de själva vill skydda sig från? Jag kan ju inte tala för dig här.. Du får ju själv säga vad du tycker.

 • born2bwild

  @Exodite:disqus ”Tvärt emot vad du antyder…tycka illa om Apple”
  Du skrev det själv…? 
  och jag undrar också vad det har med saken att göra och hur du kan tycka att jag antyder något åt det hållet. Jag är pragmatisk och ser det i företagsmässig synvinkel. 

 • Ryspons

  Man kan tycka vad man vill om patent och annat och kopiering av fyrkantig design och liknande, men för mig och många andra är det uppenbart att Samsung galaxy S (första modellen) kopierade Iphone både till utseende och UI… Det gäller just för den modellen, då andra androidlurar inte var imitationer av iphonen. Likheterna finns i form, i metallkanten, i den stegvis sidoskrollningen (andra android hade steglös vertikalskroll) och där var det ingen tvekan om att Samsung ville likna och snylta på marknadsledande iphone (var marknadsledande då). Redan i Samsung galaxy S2 tycker jag att Samsung vågat gå lite mer åt sitt eget håll och i och med S3:an helt tagit klivet ut.

  @51d32e52e812c16252513aea4f7a03f4:disqus 
   Ja vilken fantastisk idé! Det känns jättefriskt att hata ett företag för att de designar snygga telefoner som sedan andra tillverkare inspireras av. Jag tror att din idé verkligen kan göra skillnad.

 • Gissadetdu

  And there you have it..The american judicial system in a nutshell :(

 • Ryspons

  Om inte designpatent skulle vara tillåtna så står det ju fritt fram för vem som helst att verkligen göra exakta kopior av andras produkter och då står du snart där som kund, med en kopia (som du trodde var äkta när du köpte den) med okänd prestanda och kvalitet. Lycka till! :) 

 • Exodite
 • Marcus Segerljung

   Det är jobbigt att se sanningen i vitögat. Apple är lika kasst som deras lurade användare.

 • Carl Wernhoff

  ”Avslutningsvis säger Apples VD Tim Cook att stämningarna mot Samsung handlade om värderingar och att de värdesätter originalitet och innovation och hoppas att hela världen vet om att ”värderingar” vann”

  Originalitet? Deras förmodligen mest säljande produkt har inte ett originellt namn till och med… och listan fortsätter. http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_iPhone

 • David T

  Problemet är ju att Apple är ett US företag och då kan man ju inte stöta sig med dom då antagligen 95% av jury medlemmarna + rådmän har en Apple pryl i hemmet. Samt US skulle ju förlora ekonomiskt om Apple fick skadestånd på sig. Sen fick ju Apple nedslag på patent intrång i en annan rättegång och här säger dom att det inte var ett intrång på patentet så ganska klart att dom är partiska i denna fråga.

 • Jonas Myrdahl

  Jag är med, stoppa världspolisen USA .

 • ZaInT

  ”We value originality” hahahahahahahahahahahah

 • bobbeyblade

  Tror inte det är över på långa vägar, beytder bara att Samsung får sätta fler advokater på fallet, kanske skaffa några experter på amerikansk lagstiftning kring patent osv osv..

  http://news.cnet.com/8301-17852_3-57500504-71/legal-analysts-suggest-apple-samsung-verdict-may-not-be-safe/

 • Pixel

  Många är faktiskt lurade. Visst att de har bra produkter, men det är såååå många som inte har en aning om ifall deras Apple-produkt är rätt för just dem. De köper Apple för att de är hjärntvättade, och sjukt många hade haft större glädje av något annat. Men de tar inte ens reda på vad som passar dem bäst.

 • choyboy

  Jag tror iaf inte att detta gynnar Apple alls… Jag tror att det skadar de ännu mer… Jag kommer iaf ALDRIG att inskaffa Appleprodukter med tanke på vad Apple har gjort med alla stämningar de har startat. Nä, de skjuter ju bara sig själva i foten rejält. Hoppas verkligen att resten av världens domare är smartare än de i US.

 • diselkraft

  alltid hatat apple och kommer antagligen göra det ännu mer nu, inte för att jag gillar samsung men vafan? ska dem ut och stämma allt som är fyrkantigt med eller?

 • Seppo Koukkula

  Tänk på bilar! Dom är så lika och ingen klagar!
  Apple är ett idiotbolag och amerikanska rättvisan slickar arslet på amerikanska företag!
  Jag har fem stycken Samsung Galaxy telefoner, tre Samsung plasma TV och två Samsung bärbara datorer.
  Jag kommer ALDRIG smutsa ner mina händer med äckliga Apples produkter!!!

 • Davve

  Den Galaxy S variant (internationella) som liknar iPhone 3G till det yttre togs tidigt bort ur denna rättegång då den varken såldes eller marknadsfördes i USA.

 • Anus

  HATA apple!

  Android will prevale!

 • Speedmaster1000

  Oj, hudfärgskoll?

 • Troll

 • The troll is strong in this one

 • Gustav Borg

  Kommer aldrig någonsin köpa en Apple-produkt. Varför skulle jag köpa en dyrare produkt med sämre prestanda och mindre frihet för pengarna? Fanboy? Kalla det fakta. Jämför priserna på en Macbook och en riktig laptop, eller en Iphone och en riktig smartphone och se själv. Jämför gärna uppgraderingsmöjligheterna också och se vad som plötsligt blir tvärdyrt och taggtråd är dragen överallt.

 • Gäst

  Ungefär som du verkar ligga efter med stavningen ditt jävla stolpskott!

 • SupB

  Osama Bin Apple kommer förhoppningsvis dra på sig hela världens uppmärksamhet och bli stämd av varenda kotte nu när de har visat att det går att tjäna miljarder på att stämma folk för ingenting. Slit Apple i stycken med patentstämningar. 

 • SupB

  Tack för länken :-)

 • solnakisen

  Intressant. :-)

 • solnakisen

  Jag kan förstå att man stämmer andra företag för att dom kopierar design rätt av, så har nog fallet vart i vissa lägen gentemot Samsung. Men att stämma för saker som ”pinch to zoom” eller ”slide to unlock” är ju fan helt sjukt!

  Dock finns det ju vissa som ser fördelar med allt detta:
  http://www.digitaltrends.com/mobile/how-apples-victory-over-samsung-will-affect-you/
  (och nackdelar)

  Får erkänna att jag har en Ipod men den köpte jag beggad så den bidrog inte så mycket till Apples jättevinst. Utöver det så blir det nog inga mer Apple prylar för mig. Nånsin.

  Not cool apple, not cool…

 • Gustav

  Och det har inte Android gjort då menar du? IDIOT

 • Fartsyndare

  Apple är fake och gay, tror att dom är inovativa när allt dom gör är att plocka delar som andra redan gjort, bygga in i sina produkter och sen stämma dom som uppfan grejerna först…
  Har aldrig gillar Apple och för var sån här barnslig grej blir dom ju inte direkt populärare..

 • Indie-Jan

  Åh älskar den här tråden. 3000 fanboys gnäller över att världens största teknikjätte har förlorat 1 miljard dollar.
  Faktum: Det går att göra telefoner utan att ha Apple som förebild, så sluta gnälla på Apple o skaffa en HTC eller nåt annat kul istället! (SGIII är för övrigt sjukt ful för er som saknar förmåga att se vad som är stilrent eller bara fult).

 • SupB

  Hoppas att Samsung och alla andra har lärt sig en läxa och fattar att man måste ha patent på ”allt”. Då Appl€ nu visat på att man inte behöver tjäna pengar på annat än idiotiska patent hoppas jag att Google kommer att överrösa Appl€ med samma patent och kommer att förrdriva Appl€ till den stenålder där de hör hemma.

 • wezzy

  Nu är jag ingen expert, men jag har för mig att om produkter som använder funktioner (och detta kan bevisas) så kan ett patent ogilltligförklaras. 

  Annars skulle ju vem som helst kunna patentera t.ex. tekniken för HTML i efterhand som skaparna valde att inte patentera för att alla skulle kunna använda det.

 • P3S2SW

  Med andra ord ett plagiat av iphone. ;-)

 • Drgregur

  Äshh.. Så här kan det va ibland. Väntar nog in att Apple ska göra sin TV variant… och kan bara gissa mig till hur många patent Samsung har som ledande tv tillverkare.. :)

  Eller njut av lite kul läsning
  http://www.phonearena.com/news/Samsung-makes-26-of-the-iPhone-4s-components-says-infographic_id21206 

 • rokatoka

  ta det lungt allesammans,det kommer säkert finnas en iphone 5 till alla så att alla kan känna att dom är på vinnarsidan. : )

 • ketchup

  Jag känner lite som så att sålänge jag är nöjd med min telefon och dyl så skiter jag fullständigt i om vem som gjort produkten eller vem som snott av vem. Om jag tycker att Heinz recept på Tomatketchup är godare än Felix så är det väl SJÄLVKLART att jag köper Heinz? Sen bryr jag mig inte det minsta om Heinz har snott en tomat eller två från Felix eller inte. 

 • Pär Sargren

  Det finns oerhört mycket som man skulle kunna säga om den här domen. T.ex. att det är helt otroligt att man i USA tydligen kan ta patent på avrundade rektanglar. Eller att det är skumt att en lekmannajury utan expertis kan få avgöra den här typen av ärenden. Eller att mycket tyder på att juryn inte ens verkar ha tagit sitt jobb på allvar utan redan från början beslutade sig för att ”gå med Apple” (Amerikansk patriotism, någon ?)
  Här är en kille (patentjurist) som har en del vettigt att säga:
  http://www.groklaw.net/article.php?story=2012082510525390 

 • Jenordfoto

  Samsung stämmer ju Apple, och det borde ju göra även dom barnsliga? Idiot.

 • ZoneCracker

  Smaken är som baken! Min SGS3 är helt underbar och jag älskar designen. Vilket betyder att min bak är underbar också. ;)

 • ZoneCracker

  Ganska lågt av dig att kalla andra för idioter. Väx upp!

 • SupB

  Appl€ kills Star Trek – är Appl€ början till slutet på allting bra här i världen :-)

  http://www.youtube.com/watch?v=rAtje5weAU0&feature=youtu.be

 • M0p3k

  Tänk på att om inte Apple så skulle kanske KANSKE! Samsung hade gjort en revolutionerande telefon 1 år sen! Samtidigt när Apple gjorde det för snart nästan för 5 år sen! Tänk på om inte Apple, hade vi inte haft lika smidiga laptops, och en SKÄRMDATOR som tex HP MSI m.m tillverkar. Ser ett stort gäng idioter som tror att Samsung äger allt och har kommit på allt…  Visst samsung gör Hårddiskar som används till datorerna. Små mini chips till ALLLLLLLLLA!!! Alla fucking telefoner inte bara Apple och sina egna. Så VAFAN hänger ni er som en repig skiva och hakar på Apple hela tiden… Men, men gott folk här vare slut på sagan om Apple & Samsung…
  Trodde faktiskt att Apple skulle dö i år pga den ultimata Samsung S III men det känns som om att Apple bygger på o på…

 • M0p3k

  NEJ, du som säkert inte håller på med musik, film, bild och produktion kommer inte behöva en Apple dator. Men de som håller på med sånt och vill ha högre kvalité för pengarna köper faktiskt en Apple dator och köper till ett tex Musik program ”Logic Pro” För lite dyrare men det kommer nog tbx sen ;) Apple datorer är inga Gaming datorer. bara för de säger att det är 2G processor i7 eller i5 betyder det inte att den ska va lika kraftig som på en överklockad stationär dator. Själv använder jag DELL Vostro och har en i5 med bara 1.75ghz så… Det är jobb datorer och till en massa andra saker också.

 • Lars

  Test

 • Marcus Gustafsson

  Meh, fan att jag inte såg den här kommentaren tidigare, ny med Disqus. Ja, de hade den hårdvarudesignen tidigare, men deras mjukvara är rent plagiat. De förstörde mycket av Androids innovation för att den mer skulle likna iPhone OS.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons