Samsung Galaxy Note II jämförd med Galaxy Note – vad har förändrats?

Postat:
13:26 - 2012-08-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Vi har med hjälp av jämförelsefunktionen på Androidenheter.se ställt Galaxy Note 2 och den ursprungliga Galaxy Note sida vid sida för att enkelt kunna se vad den nya bjässen bjuder på för nyheter.

Chipet har uppgraderats från Exynos till det fyrkärniga Exynos 4 Quad och processorn har dessutom 200MHz högre klockfrekvens än originalet. Grafikdelen har samma namn men det rör sig om en något snabbare variant av Mali-400MP. RAM-minnet har dubblerats rakt av från 1GB upp till 2GB. 

Skärmen har blivit 0,2 tum större samtidigt som upplösningen sänkts en smula, vilket innebär att Galaxy Note 2 har lite lägre pixeldensitet än föregångaren. PenTile-matrisen ska dock ha förbättrats och vara mer lik ett RGB-subpixelarrangemang så skärpan blir förhoppningsvis inte lidande.

Galaxy Note 2 är tunnare men har blivit två gram tyngre och något högre. Det redan kraftiga batteriet har fått sig en skjuts uppåt från 2500mAh till 3100mAh. Vi finner Bluetooth 4.0 istället för Bluetooth 2.1 3.0, NFC (närfältskommunikation) och sist men inte minst ett LTE-modem. Fler uppgifter om vad som skiljer enheterna åt finns på Androidenheter.se.

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior systemutvecklare Publicerad 02 Dec 2015
Utveklare inom webbteknik Publicerad 02 Dec 2015
Webbredaktör Publicerad 01 Dec 2015
Maintrac expanderar och söker en duktig nätverkstekniker med Linuxkompetens Publicerad 01 Dec 2015
Maintrac expanderar och söker en duktig nätverkstekniker med Linuxkompetens Publicerad 01 Dec 2015
Se fler jobb