Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy S Pro – Snart en verklighet? [Uppd. m. fler bilder]

Postat:
01:12 - 2010-06-15
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Det har länge tisslats och tasslats om en version av Samsung Galaxy S med ett fysiskt utskjutbart tangentbord, men några konkreta bevis har inte stått att finna – vare sig i form av officiella uttalanden från Samsung eller via läckta bilder. Nu har det emellertid, via den amerikanska sajten Android Community, dykt upp en halvsuddig bild på vad som sägs vara just en Samsung Galaxy S Pro.

En viss skepticism infinner sig genast, då fronten på telefonen på bilden inte påminner mycket om Galaxy S. Designen är noterbart annorlunda, mer oval, och vi kan även se att knappsatsen under skärmen, där vi på Galaxy S från vänster till höger finner Menu, D-Pad och Back på den här telefonen istället finner Menu, Home, Back och Search – och ingen D-Pad. De enda påtagliga likheterna ser ut att vara Samsungs egenutvecklade gränssnitt samt att den har utrustats med en skärm i 15:9-format.

På bilden ser man genast att telefonen är avsedd för den amerikanska operatören Sprint, som för övrigt även hade turen att få lägga vantarna på det 4.3 tum stora monstret HTC EVO 4G. I likhet med just EVO 4G så skall Galaxy S Pro enligt Android Community även den ha stöd för 4G – eller snarare den amerikanska tappningen av 4G, vars hastigheter med svenska mått kan te sig ganska beskedliga.

Många smartphoneanvändare är trots att pekskärmarna blir allt bättre ovilliga att släppa tanken på att ha ett riktigt, redigt, fysiskt tangentbord tillgängligt då det skall till att skrivas längre textstycken på telefonen, så vi hoppas förstås att detta verkligen är en Galaxy S med ett tillhörande fysiskt tangentbord – och att den kommer även till oss i Europa.

Uppdatering: Android Community verkar ha dragit tillbaka sin bloggartikel – oklart varför. Artikeln ligger dock i skrivande stund fortfarande kvar på deras forum.

Uppdatering 2: Fler bilder har nu publicerats på Android Community, och det verkar som att det verkligen rör sig om Galaxy S Pro, trots den kraftigt omarbetade designen.


 

Via Android Community. Tipstack till Klonka!

 • Thomas

  Den där var ju snyggare än den totala iphone designen som galaxy s har! Testade en samsung wave och har den där lika bra skärm så kan den vara riktigt härlig att använda =)

 • Marcus

  Samsung Galaxy S har ingen D-pad, vilket är en av dom få anledningarna till att jag inte är säker på att det är min nästa telefon.

 • Magnus

  oh yea baby! denna ska jag ha

 • Jörgen

  Kopierat från Tidningen Mobils webbsida:Chatta med Samsung
  På fredag klockan 14.00 kan du chatta med representanter för Samsung. Det går bra att börja ställa frågor nu och få svar på fredag.

  http://www.mobil.se/articles/Chatta-med-Samsung-1.362411.html

 • JHPadu

  Blixt o grejer. Kanske ska slå till på en sån =D Fast N1:an är nästan för fin för att byta bort. Tycker dock att den här ser ut att vara mycket snyggare än vanliga Galaxy S.

 • upnorth

  Engadget har en alternativ design, men det kanske är en fanrendering baserat på rykten? http://www.engadget.com/2010/03/31/samsung-galaxy-s-pro-to-come-with-a-qwerty-keyboard-in-june-say/

 • Magnus

  den på endaget är en äldre,från när man hörde det första ryktet.

 • Tobias

  Den amerikanska benämningen på denna telefon är Samsung Epic 4G (WiMax). Finns en del hands-on filmer på youtube att kolla. Själv har jag bestämt att jag inte längre ska läsa något som berör Epic’en eftersom jag själv har en känsla av att OM den alls kommer hit till europa i en LTE version, så lär det ta ett bra tag. Skulle så gärna ha tagit steget över till Android (från TouchPro2) med denna, verkligen imponerad av dess hårdvara och TouchWiz kan man kanske lära sig att leva med..

Aktuellt

Vi testar Huawei Honor 9 - en värdig uppföljare till Honor 8.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

7.3

Minitest av Xiaomi Mi Pad 3

8.4

Test av OnePlus 5

8.1

Minitest av Xiaomi Redmi Note 4X

9.1

Test av Samsung Galaxy S8 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sony Xperia XZ1 ut enligt @OnLeaks
 2. Nokia presenterar ”8” – en flaggskeppsmodell med Snapdragon 835 och 5,3-tumsskärm
 3. OnePlus 5 får svensk återförsäljare
 4. Samsung Galaxy S8 och S8+ utses till bästa smartphone av EISA
 5. Android O blir sista stora uppdateringen för OnePlus 3 och 3T
 6. Nu kan alla som vill testa Samsungs webbläsare

Mest läst

 1. OnePlus 5 får svensk återförsäljare
 2. Nokia presenterar ”8” – en flaggskeppsmodell med Snapdragon 835 och 5,3-tumsskärm
 3. LG berättar om vibrationsmotorn i V30
 4. Svängda skärmar: att vara eller icke vara, det är frågan
 5. Lenovo introducerar K8 Note med 5,5-tumsskärm och 4000mAh
 6. Nu kan alla som vill testa Samsungs webbläsare

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad tycker du om Facebook?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat