Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy S2 uppdateras till Android 4.0.4

Postat:
12:22 - 2012-08-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En av androidvärldens mest framgångsrika modeller, Galaxy S2, har uppdaterats till Android 4.0.4. Nya firmwareversionen har skickats ut kontinuerligt – vissa fick den för flera dagar sedan medan andra ännu inte kunnat uppdatera sin Galaxy S2.

Några användare rapporterar att de tyvärr upplever att batteritiden blivit sämre efter uppdateringen. Bland nyheterna nämns annars en inställning för att dölja instruktionstexten för låsskärmen samt ett alternativ för att visa i procent i statusfältet hur mycket batteri som finns kvar. 

Android 4.0.4 i oförändrad version bjuder på stabilitetsförbättringar, bättre kameraprestanda, snabbare skärmrotation och bättre förmåga att känna igen nummer. Vad tycker ni som uppdaterat er Galaxy S2 om Samsungs variant av Android 4.0.4?

Tack till de som tipsat!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:

 • Mattias Bäversten

  Det var flera veckor sedan jag uppdaterade min S2 till 4.0.4. Jag fann bara uppdateringen via Kies då.

  Jag upplever snarare att batteritiden har blivit en aningen bättre.

 • Poweropp

  hepp… ingen v4.0.4 här ännu… köpte min via tele2 för drygt ett år sedan.

 • Niklas

  Jag fick uppdateringen OTA för ca 3 veckor sedan och upplever inte någon försämring. Telefonen upplevs som mer stabil med något bättre batteritid.

 • Mathias Åhsberg

  Jag fick ändra mitt systemspråk till engelska (United States) för att den skulle hitta uppdateringen.

 • UsrX

  Nä, jag nedgraderade nyss sambons 4.0.3 till 2.3.5 och fick tillbaka den gamla goda batteritiden. Kommer inte heja på henne att ”uppdatera” igen.

 • PowerFluffy

  Tycker de funkar bra. De enda som jag märkt är att en viss app inte längre hålls igång när skärmen slocknar av någon anledning. Funkat felfritt i alla tidigare android versioner.

 • Steffe2

  Fortsätter nog med CM9 dock ^^

 • H Grundstroem

  Jag tycker den har blivit mycket stabilare, bättre batteritid, hade även problem med att telefonen var varm men det har också blivit bättre. sen % på batteri är stort plus.

 • Fred .

  Varför tar det sån tid?
  Jag har haft 4.0.4 på min SE Xperia ray i flera månader nu.

 • MetadonPatient

  Jag säger det igen, Sony borde släppa sin fix av alla sina 4.0.4-enheter jävligt snart.

 • Werner

  4.0.4 är ju ics done right, så det här var nog välkommet för alla s2 ägare

 • Pixel

  CM9 är ju att föredra imo.
  Det enda jag saknar i den romen, är GB’s batteritid.. Men man kan inte få allt.

 • robinjarl

  Själv har jag en SGS3, på denna finns det en dragknapp i notisfältet för att ställa in ljusstyrka på skärmen (väldigt bekvämt). Det finns även en genväg till inställningar från notisfältet (inte så nödvändig). Android 4.0.4 (inga tillägg)..

  Min kollega fick precis 4.0.4 till sin SGS2, men han har inte dessa funktioner. Varför är det så? Borde väl vara i pincip samma TouchWiz?

 • Kalle

  Min telefon har i ungefär 2 veckor sagt till att det finns uppdateringar till din telefon och när jag klickar på den ikonen och börjar söka efter uppdateringar, så säger telefonen att det finns inga tillgängliga. Skumt..

 • Daniel Martinsson

  Jag hade uppdateringen tillgänglig men installerade den inte direkt då jag var på lunch. Tänkte göra det nu ca 1 timma senare, då finns den inte kvar längre. 

 • Steffe2

   Sant, men man får nog offra lite för allt det övriga ”göttiga” ^^

 • Per

  Samma här

 • Werner

  Prova uppdatera via Kies då

 • Den sa att det fanns en uppdatering, sedan när jag ville installera den så fanns den inte längre. Det verkar funka sådär med uppdateringar…

 • Tulle

  Använder ofta min sgs2 till att lyssna på mp3, när jag uppdaterad till 4.0 försvann alla mina playlists, o nu när jag uppdaterad till 4.0.4 så spelar den inte alla mp3 filer längre. SUCK…

 • bluemike

  dom kanske har tagit slut???  ;-)

 • grenadecx

  Uhm, denna uppdatering fick jag för flera veckor sedan.

 • Lasse Johanson

  ja saknar de som fanns i orginalet, att externt sd-card e tillgängligt för telefonen även när man är i usb-läge mot dator…

 • sahlena

  Jag har haft väldiga problem med Exchange sedan den förra uppdateringen. Är det någon som har upplevt samma sak och vet om denna uppdatering gör någon skillnad på den fronten?

 • Simon_K

  Jag har haft 4.0.4 i evigheter, använder CM9. ;)

 • Johnny Farmfield

  4.04 höll min SGS2a varm nog att använda som doppkokare, inget problem längre då jag slängde in Codeworkx CM10 ROM dock… ;D

 • Snabel@

  Batteritid är bättre än så länge. Android OS har gått från 50-60% till mer normala 6%

 • PowerFluffy

  Jag känner igen de du skriver. De är fixat i 4.0.4, åtminstone av vad jag kan se. Vi har 8st S2:or här. Alla med dålig batteritid och grava exchange cpuproblem. Efter 4.0.4 så är alla dessa bra.  Vi gjorde en återställning på alla mobiler innan 4.0.4 uppgraderingen. Sedan la vi på konfigurationen på alla igen. Funkar bra för oss i alla fall.

 • Calle

  Samma här!

 • Jag  blev av med funktionen som gör att man kan justera ljusstyrkan genom att dra i notisfältet.

  Använde den funktionen hela tiden! Nu är jag förbannad.

  Annars har jag inte märkt några förändringar alls.

 • sahlena

  Tackar! Vi är en hel drös som haft de här problemen på mitt företag. I alla fall vi som var ”dumma nog” att ta ner den förra uppdateringen.

 • Hannescarlsson84

  har du bockat ur ”automatisk justera ljuset” för det är visst en av ädringarna. att det aoutmatiska ljuset är blivit bättre. så den kanska har bockat i sig själv igen eller så.

  jag använder den funktionen med notisfältet jämt jag med så den får fan inte försvinna.

 • Kirforpleasure

  sitter på en olåst telefon med tele 2 abonnemang. har väntat i två veckor på att få uppdateringen ota eftersom jag inte har en sladd till min tele. men den kommer ju aldrig. jaja. har ju en helt fungerande bra telefon nu så det är väl inte hela världen. men man vill ju ändå ha den.

 • Har kollat den inställningen men det fungerar ändå inte.

  Ska kolla en gång till för säkerhetsskull.

 • Fungerar inte.

 • Sebastian Elofsson

  Det står inga % på mitt batteri? Ngn som har lite konkret fakta om vad som e nytt eller e det bara mjukvaran, kænner iofs att flyttet o skrivning e mkt mjukare o behagligare men som sagt % vid batteri e ngt jag saknar o har saknat och vad med kameran har blivigt bættre?

 • Mattias

  Så var det för mig också, jag behövde använda KIES för att få ned uppdateringen.

 • Lars-Åke Ahlm

  Det är väl ett par veckor sen jag fick denna.
  Men det kom nån ”buggfix” för några dagar sen. Samma version.

 • Christoffer

  Jag måste ställa en fråga till S2 användare. Jag har haft min sedan i Januari och den flyter på jättebra! Men jag skickade in den för reparation för cirka en månad sedan och de bytte 3,5 mm ingången eftersom det blivit glapp i den. Nu har jag haft den i en månad cirka och det börjar glappa igen! Är det någon mer än jag som haft detta problem? Telenor rekommenderade mig att använda samsungs egna lurar som kom till telefonen men jag använder Sennheiser till den. Vad säger ni?

 • gäst

  hur får jag till att det visas % på batteriet?

 • Kirforpleasure

  vilket skitsnack ifrån telenor. självklart ska du kunna använda vilka lurar du vill utan att det påverkar att telefonen går sönder. har själv aldrig haft något problem med det och jag är inte helt försiktig heller. så det är helt klart något problem med telefonerna du fått.

 • Ehrlin

  Jag hade det problemet innan jag upptäckte att det bara var lite damm och ludd från fickan som låg längst ner i uttaget. Prova att försöka göra rent med en liten tandpetare eller nål eller liknande.

 • Pär Dahlberg

  Och även samma här

 • micke

  Min funka fint förutom att justera ljus styrkan i notifikations fältet försvann.och kamerans skärm blev svart.. man fick gissa var man skulle ta kort.

  Så ja kasta in cm9 ist. Jäkligt gott nu när de e stabilt

 • PP

   Jupp, även här

 • VetInteVemJagar

  Det var en rejält sen uppdatering för deras populäraste mobil, och inte heller är det senaste mjukvaran. Varför uppdatera till en mjukvara som nästan är ett halvår gammalt istället för senaste? 

 • erhm

  inställningar, display, där hittar du det :)

 • PowerFluffy

  Du måste aktivera detta själv. Det finns en inställning. Inställningar – > Display -> Visa batteriprocent (tror det är här det är)

 • pellen

  Vilken build är det ni har fått OTA? I9100XWLPO?

 • Prahlis

  Samma här

 • Christoffer Holmgren

  Installera den med Kies istället.

 • Sebasti Elofsson

  Thnx

 • siggee

  jag får inte tag på uppdateringen varken genom Kies eller OTA.. någon med tips?

 • Varazir

  För det tar några månader att koda om de komponenter som är Samsungs egna och sedan testa så det fungera. Vill du ha alltid ha senaste versionen av Android, köp en Nexus eller kör custom rom 

 • Ola

  Ja, enligt Sammobile har den här firmwaren varit tillgänglig sedan mitten på Juli.
  Har använt den i snart två veckor.

  Dock är kamera-firmwaren buggig, låser sig, anser att 3GB ledigt utrymme inte räcker för en bild o.s.v.

 • Victor

  Har haft 4.0.4 ett tag med, inte noterat någon jätteskillnad mot 4.0.3, men å andra sidan är jag en ‘normal’-användare.
  Små irriterande saker har dykt opp dock, när man ska ställa in larmtiden så förflyttar sig den inte automatiskt till minutvalet samt att jag stängt av automatisk ljusstyrka men den går ändå ibland tillbaka till att ha på automatisk ljusstyrka. Har fabriksåterställt efter uppdateringen samt rensat cache men de småsakerna uppstår iaf.
  Hursomhaver så fungerar det fint i övrigt.

 • dom har tagit bort funktonen att kuna sjuster ljudtyrkan jenom att dra fingret högst up på skärmen, dålit blir iriterad, smt att min tlelfon är blivit så seg och buggig, den frysser, skulle alldrig updaterat utan behålt 2.3, kan man gå ner igen eller ?

 • Gustafsson Peter

  Mitt kies säger att jag behöver 3000 MB ledig för att uppgradera. men jag har 5 GB internt och 7 GB ext..   Mycket underligt

 • Hall Niklas

  Efter uppdateringen har jag problem med bluetooth i bilen. Kontakter och samtals historik kommer inte över till bilen vilket är väldigt irriterande. Fungerade perfekt med 4.0.3. Bluetoothdelning har upphört får jag som info. Dock är telefonen uppkopplad mot bilen.

 • Dingud

  Batteriet kan väl fan inte bli sämre? Har hela tiden energisparläge igång aldrig wifi.. Stänger alltid av 3g när jag inte använder det, vilket jag gör på 2 raster på jobbet…
  Spelar ingen musik eller gör något annat…
  Men ändå aldrig så räcker inte batteriet mer än MAX 13 timmar?

 • Prahlis

  Funkar via Kies, men inte OTA

 • Smooothly

  hmm det låter som din cell brodcasting får jobba hårt. D.v.s din mobil antenn har långt till eller är i viss radioskugga till mottagar antenn och då töms batteriet snabbt.

 • Smooothly

  Hade samma problem och såg ett tips på nätet att man ska ominstallera sina blåtandanslutningar och allt fungerar fint nu.

 • Dingud

  Spelar det roll vart man är? För det är exakt lika i typ sthlm

 • marcus pettersson

  Så är det vid min sommarstuga som ligger i slutet av en 3g-våg liksom. Då är det sjukt mycket letande för mobilen att hitta nät och den suger b…. Men när man är i en vanlig stad med vanlig mottagning så klarar jag mig med en laddning hela dagen och då kör jag hårt med nallen.

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Japp. för ju sämre signal, destå mer ström går det åt för att den ska kunna upprätthålla täckningen

 • Andreas

  Den här uppdateringen var kanon för batteritiden. Tidigare max 12 h. Nu 2 dygn.  Wifi, Gps igång, synkar konton varje timme, samtal och surfande.

 • heisenberg

  3.5 är 3.5. Kvittar vad för lurar. Brukar hamna mkt skit i uttaget så försök göra rent.

 • Sdrfs

  Ni glömde skriva att uppdateringen kan hårdbricka telefonen vid fabriksåterställning. Se xda eller swedroids forum.

 • Sebastian Elofsson

  Hur faan

 • Sebastian Elofsson

  då?

 • Smooothly

  Tyvärr så spelar det faktiskt ingen roll då även om man i storstäderna har bättre antenn täthet så finns det fortfarande dela som är blokerade. Tänk på att det finns ställen byggnader som har störsändningar för att man inte ska kunna använda mobilen. Ex vissa delar av sjukhus, biosalonger, militära etc. Det märker du endast på att hur snbbt mobilens batteri blid tomt och du fatter inte varför.

 • Abc

  Jag har fått uppdateringen flera gånger de senaste dagarna (den som visas uppe i ”drag-down-fältet”), men när jag väljer ”ok” på att installera (uppkopplad mot WiFi och allt) så kan den inte connecta mot uppdateringsservern.
  Någon skrev att han/hon hade problem över OTA, men att det fungerade över Kies Air, det kanske var samma problem.

 • Daniel Martinsson

  Större antal personer som är på den lokala masten gör ju sitt med. Sitt på en konsert eller dra på en mindre festival (tänker på tex Way out West och Kulturkalaset i Göteborg nu) så töms batteriet riktigt fort vissa gånger. 

 • Maria Youssef

  Jag har uppdatering 4.03 och undrar om någon vet hur man gör en printscreen?

 • StarChild

   Home + Powerknappen i någon sekund

 • Marcus

  Det där låter som samma problem som jag hade förut, kolla om Android OS tar upp det mesta av din batteriförbrukning samt att Vlingo startar lite då och då när du trycker på Home-knappen. Om det är så så är det troligtvis fel på/massa skräp i telefonens micro-usb anslutning. Finns massa trådar om det på forumet. Här är den jag skapade: http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?p=1092153#post1092153

 • Paul

  Jag har drabbats av exakt samma sak på min Galaxy S3, vill bara fråga går det på garantin?

 • StarChild.

  Så var det innan. Inte i senaste uppdateringen dock.

  Iaf inte på SGS2.

  Så ska du hålla in VOLYM NED + POWER KNAPPEN i någon sekund.

 • Mr_Dala

  Vilken tur då att det var den förra versionen han frågade hur man gjorde då, (4.0.3)

 • Pikachurro

  Någon som har tre som operatör som har fått denna uppdatering?

 • Det där verkar bli över 9000 MB om man summerar alla siffror.

 • Mr_Dala

  3 Sverige säger på facebook: Vi har inte fått nästa version av Samsung för test ännu, men det senaste vi hört så ska den vara på gång runt slutet av augusti.

 • Jocke

  Uppdaterade min igår till 4.04 och bluetooth sluta fungera i bilen (volvo v70-11)
  Bilen hittar ingen ny enhet om jag söker… några tips nån ?

 • Mr_Dala

  Frågan har redan dykt upp här på sidan och 
  Smooothly svarade:
  ”Hade samma problem och såg ett tips på nätet att man ska ominstallera sina blåtandanslutningar och allt fungerar fint nu.”

 • Rorrii

  Hur gör man en printscreen på senaste uppdateringen?

 • Mr_Dala

   VOLYM NED + POWER KNAPPEN i någon sekund, står det 6 kommentarer ner på denna sida.

 • Rorrii

  Det går ju inte?

 • Mr_Dala

  Jag har själv inte fått uppdateringen än, men vad jag kan hitta när jag googlar så säger dom att det e precis som förut power knappen + Home knappen, tryck ner dom samtidigt och håll dom inne några sec…

 • Zaphod

  4.0.3 VOLYM NED + POWER KNAPPEN
  4.0.4  HOME + POWER KNAPPEN (mycket känsligt att båda trycks in samtidigt)

 • Rorrii

  Ja nu funkar det, man måste alltså trycka in de exakt samtidigt. Tack för hjälpen Mr_Dala och Zaphod !!

 • Polare50

  Samma här! Kopplade via USB upp mig via Kies, då fick jag uppdateringen direkt!

 • Malin

  Senaste dagarna har mobilen sagt till att jag har nya uppdateringar. Och jag har försökt trycka på uppdatera, men varje gång den söker igenom telefonen. Så står det att det inte finns några. Trots att det stått om uppdatering. Någon/några som har haft samma problem?

 • Djsldkdkd

  Jag har också fått det, men nu imorse uppdaterades den till 4.0.4.

 • Elias

  Har uppdaterat nyss och ser ingen skillnad på både prestandan och utseendet :/

 • Closh

  Går ej att stänga av vibratorn vid ljudlös efter uppdateringen? Någon som upplevt samma problem?

 • Malin

  Jag fick det också idag. Men nu återstår ett annat problem. När man gick in på telefon innan, så var det antingen en grön telefon lr ett gult brev där man kunde se att man skickat sms eller ringt. Men nu är inte de kvar. Någon som har fått likadant? :-/ ska det vara så på den nya uppdateringen?

 • Robban

  Jag har samma problem, men lyckas inte ta bort någon bluetooth-enhet. Hur installerar jag om bluetooth?!

 • KiAnKo

  jag har fått meddelande om denan uppdatering sedan slutet av juli, men aldrig kunnat installera den (pga kravet på endast wifi). Igår kom dock in…

 • Mobilen blir segt när man har uppdaterat till android 4.0.4 rekomenderar att ni inte gör det. Det ända bra med uppdateringen är skype keyborden, webbläsaren och några onödiga appar. Skit uppdatering

 • Emma-eden

  Hur avinstallerar man uppdateringen?

 • Hiispanic

  Uppdatering 4.0.4
  Upplever att efter några video uppspelningar på youtube så fryser mobilen, o ger ifrån sig ett ljud som på minner om en stucken gris..

  Sen har jag även märkt att de inte går o justera ljus styrkan direkt ifrån statusfältet.
  Någon mer som har liknande defekt ?

 • StEss74

  Har precis samma erfarenhet. Extremt mycket bättre batteritid.

 • Tommy Wanggren51

  Min telefon blir helt död varje kväll efter att jag uppgraderat till 4.0.4. Jag måste ta ur batteriet för att få igång telefonen. Senast blev telefonet het och batteriet var nästan helt urladdat. / Tommy

 • Ramgor

  Min S2 telefon blir kolsvart efter samtal ,måste ta ut batteriet för att få igång den ,är det någon annan som har haft samma problem ??

 • inul (gäst)

  Min S2 köpt juni 2011 har funkat felfritt fram till 2012-08-22. Då slog uppgraderingen 4.0.4 till och gjorde mobilen instabil.

  Symtomen blev låsning med enda botemedlet att antingen ta ur batteriet ellr under längre tid hålla strömknappen intryckt – med efterföljande omstart.

  Efter omstart så blev det ny låsningar – och förnyade omstarter.
  Alla ”onödiga” appar som t.ex. AVG och Skype togs bort för att kontrollera om systemet skulle bli stabilt igen.
  Åtgärden spelade ingen roll – fortsatta låsningar efter en stunds användande.

  Gjorde den radikala åtgärden att återställa min Samsung Galaxy S2 till de ursprungliga fabrksinställningarna inklusive att formatera usb-lagring.

  Detta gjordes under fm 2012-08-23 och vid återställningen erhölls direkt android 4.0.4, vilket var positivt.

  Mobilen funkar nu felfritt och jag finner inga fel i några funktioner.
  Återkommer om något ”knepigt” uppstår.

 • Dennis Orinder

  Likadant för mig har aldrig varit med om att min s2 varit så här ostabil.

 • Torleif Bergkvist

  Efter uppdatering till 4.0.4 så syns inte mina mail längre. Får en bild med ”bocka-i-ruta” till vänster och sorteringstrekant ute till höger, ett tiotal likadana rader. Det ser ut som om det finns text i rutorna men utrymmet gör att det bara syns som punkter. Har provat allt…
  Synkar mot företagets exchange server.

 • Stevesweden

  Helt värdelös uppdatering, precis som de flesta här skriver så krånglar det mesta, mobilen hänger sig,sms och t9 editorn krånglar,verkar som batteriet ska brinna upp, dålig batteritid,går inte att ändra ljusstyrkan från startskärm längre,m.m kort sagt, en kass uppdatering, det som tydligen ska vara uppdaterat, är sådant man inte märkt något av tidigare iaf. inte jag, men nu är det alla möjliga fel.

 • Madelene Nattfrost

  Min mobil har ballat ur total. Nu låser den sig flera gånger om dagen. Helt svart skärm. Jag vet inte vad jag ska göra. Har testat en fabriksåterställning men inget blev bättre.
  Läst om ”hard reset” men funderar om det är samma sak?

 • Sam Sung

  Larm satta i kalendern stängs inte av när dom borde. Vid stängning försvinner dom förvisso från skärmen, men ljudet fortsätter…

 • Jag Peter Kristiansson1

  Skärmrotationen fungerar inte längre…

 • Sooftar_

  Jag har inte fått några extra inställningar från min uppdatering har tre

 • Ivan

  Telefonen fungerar inte längre med min Mac och usb-kabel…/ Nalvis

 • Zach

  samma här. jag trodde jag var ensam om det. hur löser man problemet?

 • Mikebike

  Det går inte…

 • mikebike

  Dessvärre säljs S2 numera med 4.0.4 fabriksinstallerat!

 • mikebike

  Märkligt, jag har motsatta erfarenheter, liksom många andra på Internet. Halverad batteritid på både HTC Incredible S och Samsung Galaxy S2

 • Micke

  Jag har låtit Volvo uppdatera all programvara i bilen, inklusive Bluetooth, har en V50 2012. Trots att jag har tagit bort alla BT-kopplingar och lagt till igen, samt knutit BT både från telefon till bil och tvärtom, så funkar inte BT längre. Displayen i bilen slocknar och tänds igen. Funkar fortfarande utmärkt med en annan telefon som inte har 4.0.4. Suck.

 •  Har precis samma problem med min nu efter uppdateringen. Varken i V70:n eller Shelbyn fungerar blåtanden. Sen får jag även frysningar och omstarter många gånger om dagen. Batteritiden har dragits ned till ca 4 timmar utan att en enda applikation är igång. Vad fasen håller de på med??

 • Ragnar323 Vd

  Ja efter man läst dessa kommentarer efter uppdatering till 4.0.4 så verkar det vara en kass uppdatering som man ska avstå, jag uppdatera aldrig utan att först några andra fått gjort det och prova skiten så slipper man få in en försämring som inte går att ta bort. Tack för att ni provade och ger er syn på den här. Här blir det ingen uppdatering!

  Tack för att ni

 • mikebike

  Min S2 4.0.4 fungerade med handsfreen i bilen flera dagar, men i torsdags kopplade den inte ihop automatiskt. Jag anslöt manuellt och sedan fungerade det alla gånger under fredagen. Idag lördag fungerade det varken automatiskt eller manuellt, och det krävdes omstart av telefonen för att det skulle fungera.

 • Pekka Langer

  varför ger de ut en uppdatering som gör telefonen seg, dålig battertid, instabil. Testar de inte det först innan de skickar ut det. Samsung skämmer ut sig, blir nog en iphone 5 om de inte snarast skickar ut ytterligare en uppdatering som ordnar upp alla dessa problem

 • mikebike

  Nyss ringde det i telefonen, med standardringsignalen, trots att jag ställt in en personlig, och det har fungerat tidigare…
  Jag har tidigare returnerat 3 stycken S2:or!!!
  Den första hade fel färg, så den startade jag inte ens.
  Nästa hade extrem strömförbrukning, helt tom efter 8 timmars passning.
  Den tredje hängde sig hela tiden, varje gång man öppnade en app var telefonen låst i 5 sekunder.
  Funderar på om jag skall returnera denna också?
  14 dagars öppet köp, en vecka kvar.

  Jag tycker annars att S2 är lagom stor (bättre än S3) och den ursprungliga batteritiden på 4 dygn är helt ok. 2 dygn som den har nu är i minsta laget och fungerar inte Bluetooth är måttet rågat. 

 • Davnunriv89

  Jag testade den nya versionen på min s2. Fick problem hela tiden som att telefonen låser sig hela tiden. Men upptäckte sen att de är inte är själva uppdateringen, själva problemet va att jag hade fullt med skit i telefonen ex appar. Bestämde mig fabrikåterställa mobilen och radera bort allting min bebis. Nu funkar s2 felfritt. De beror inte på uppdatering utom hur man missbrukar minnet. Varje uppdateringen behöver plats för att kunna funka felfritt.

  Samsung Galaxy S2 är den bästa mobilen jag någonsin haft.

  Tips spara alla viktigaste filer och bilder och fabrikåterställa era älsklingar så får ni felfritt.

 • Davnunriv89

  De gjorde jag också återställning och nu funkar min mobil kanon bra felfritt.

 • Davnunriv89

  Det beror på vad du har för version. Har du köpt mobilen med abonnemang t.ex. Tre så måste du aktivera det via kies och uppdatera mobilen.

 • Davnunriv89

  Jag rekommendera dig att uppdatera din mobil via kies på din dator. Mobilabonnemang leverantörer har egna sätt att uppdatera mobilen. Jag vet inte varför men jag tror att de har nåt avtal egna vilkor hur dem vill leverera versionen

 • Eskil

  Fick uppdateringen igår, väldigt sent men märkte direkt en klar förbättring på batteriet, såg också att man kan avinstalera 118 appen.
  på det hela har det blivit otroligt mycket stabilare och framförallt batteritiden. Något att tänka på är att efter en stor uppdatering är det nog lämpligt att fabriksåterställa enheten så den inte ligger med dubbla programvaror som det gjorde i mitt fall.
  Så för min del är det enbart en posetiv förbättring.
  /Eskil 

 • Eskil

  Väldigt konstigt att det skiljer sig mycket åt, fick min uppdatering häromdagen 4.0.4 och märkte genast en stor förbättring på framförallt batteriet, innan laddade den aldrig 100% utan gick ner till 99 när laddaren drogs, nu är det 100 och efter 20 surfande går den ner till 99. Samt att allt känns mer stabilt.
  Det jag märkte efter uppdateringen var att den var otroligt seg, gjorde en fabriksåterställning efter suport samtal, då låg den gamla versionen och den nya. Så för min del blev det en otrolig förbättring.

  Jättekonstigt att det skiljer sig så på samma modeller.
   

 • Herkules365

  ”då låg den gamla versionen och den nya”

  Vad menar du med det?

  Men din blev seg först som för de flesta, många gör fel då kanske

 • Natalie Stjarna

  Verkar som om de som gör en fabriksåterställning efter uppdatering till 4,0.4 får det att funka bättre. Kanske den gamla version delvis ligger kvar och tar plats och minne som gör den seg och instabil.

  Några fler som testat om det funkar

  Mvh

 • Niko_v

  Jag tycker epost/konto hanteringen har blivit sämre. Förut kunde man välja att den synkade med eposten vart 6:e timme…nu e det per dag som oftast.
  Annars har den väl blivit bättre i rotationen osv…har dock ej gjort fabriksåterställning ännu.
  Internet gränssnittet är mer smooth nu oxå.

  Mvh
  Niko

 • mikebike

  Original e-postprogram är ju värdelöst.
  Om man får ”breda” mejl (html) och vrider telefonen så blir fönstret precis lika brett….

 • Cazzo

  Hej!!

  Funkar uppdateringen bättre än den som var innan?
  Jag har inte fått den, uppdaterar om det finns nyare versioner men den säger att det inte finns någon. Hur får jag den om den ens är intressant och ha? Eller ska jag hålla kvar vid den som jag har nu?

  Tacksam för svar!

 • Cazzo

  Hej!!

  Funkar uppdateringen bättre än den som var innan?
  Jag har inte fått den, uppdaterar om det finns nyare versioner men den säger att det inte finns någon. Hur får jag den om den ens är intressant och ha? Eller ska jag hålla kvar vid den som jag har nu?

  Tacksam för svar!

 • mikebike

  Nu tänker jag returnera min fjärde SII, rena rama skiten.
  Om jag hade en telefon som fungerar med den gamla mjukvaran skulle jag vänta med uppgradering, länge…

 • Christoffer

  Det är ju sämst att man inte kan sänka ljusstyrkan med att enkelt trycka ner fingret överst på skärmen och föra fingret åt vänster resp. Höger för att höja/sänka styrkan. Finns det ett nytt enkelt sätt till detta?

  Tacksam för svar!

 • Bee

  Uppdaterade igår till 4.0.4 och sen dess, när jag får meddelanden i statusfältet (sms, filnamn etc.) så är namnet på kinesiska/japanska. Har letat o letat men hittar inget i inställningar för att ändra det här…vafan!? Nån annan som haft liknande problem?

 • Anders

  TVÅ DYGN?  Jag byter batteri 2-3 ggr per dag. Stänger jag dataöverföringen går den två dygn.

 • Michelleelm

  min gör exakt likadant sen jag uppdatera den…sjukt jobbig, hade inga problem innan jag uppdatera..min mamma hade problem innan..hennes är bättre nu min är mkt sämre..och för att inte talka om batteritiden.,.min dör efter typ 5h :O

 • mikebike

  Problemet med ringsignlaen visade sig bero på att telefonen själv skapar kopior på låtarna som ligger på minneskortet. Kopiorna har samma namn och speltid som originalen, men de går inte att spela eftersom de har fel filformat! När det ringer väljer telefonen tydligen kopian istället för originalet, vilken alltså inte fungerar.
  När det gäller anslutningen till handsfreen i bilen så fungerar det ett par dagar, sedan måste man starta om telefonen!
  Dessvärre returnerade jag inte telefonen i tid. Nu är den på service, vilket skall ta  max tre veckor (ambition – inte garanterat) och NetOnNet säger att verkstan har tre försök på sig innan det kan bli en reklamation. Jag är alltså utan min S2 i ett par månader!

 • mikebike

  2 – 3 ggr per dag?
  Tur att du har en telefon som det går att byta batteri då….

  Jag pratar max 15 minuter om dagen, kollar mejlen 10 gånger och surfar kanske 10 minuter. WIFI är avstängt, men Bluetooth är på. Jag förväntar mig flera dygns drift under dessa förhållanden.

 • Min telefon har blivit sämre sen uppdateringen. Knappsatsen ändrar mellan bokstäver/nummerplåt av sig själv, kameran fryser och ibland när jag tar bilder så hamnar dom inte i galleriet utan blir bara svarta bilder med en tecknad spricka i. Telefonen låser sig minste en gång om dagen och det kan ta upp till 10 minuter innan den hoppar igång igen.

  Inte nöjd!

 • Malin Flink

  hjääääälp har skaffat kies,,, min lur e på 4.0.3 och säger att de inte finns uppdateringar,,, hur söker jag uppdateringen via kies?

 • Jennipher_

  Hur sparar man

 • codatronca

  Telefonen vart MÄRKBART bättre med 4.04 !!! Bästa telefonen jag nånsin haft. Gått som en klocka i ett år nu !!! 

 • Johanna

  Batteri tiden suger!! Hur för man så det räcker längre? Tacksam för svar!

 • Empan

  Kan inte uppdatera min..

 • mikebike

  Grattis.

  Jag har fått tillbaka min (fjärde) SII från service nu och problemet med att telefonen kopierar musik automatiskt har försvunnit.
  Tidigare slutade handsfreen i bilen efter ungefär tre dagar, men denna gång funkade det i tio dagar innan jag var tvungen att starta om telefonen. En förbättring helt klart, men ändå inte bra.

 • Affe

  Igår kom äntligen 4.0.4 till min tre telefon.. Batteriprestandan är sämre.. Lite tragiskt att man valt prestanda stabiletet istället för batteri prestanda.. Men det positiva är att man kan ställa in lite förnurliga inställningar..

 • Har samma problem som andra beskriver med 4.0.4. 

  Tänkte nu testa att göra en fabriksåterställning.

  Men det går inte att göra en säkerhetsbackup med kies längre. Har fan testat allt som går att testa. Ominstallerat flera gånger och testa olika datorer.

 • Mats Liderfors

  Hej hur får man igång nedladdade appar dom finns i mobilen under program men man kan ej starta dom.

 • Granis

  Angående backup via Kies. Har oxå haft väldiga problem med det. Hittade på någon sida att man skall välja bort att ta backup på samtalsloggar. Då funkade det prima, iaf hos mig :)

 • Batteriladdare

  Nu funkar inte screenshot längre. Nån som har samma problem?

 • Beafestis

  Håll in home o låsknappen samtidigt så :)

 • Daniel Lundh

  installerade precis 4.0.4 på min S2, har inte märkt någon skillnad.När kommer 4.2?

 • Joergenviking

  Batteritiden som sagt suger.

 • Mona

  Jag uppdaterade min mobil för några dagar sedan och nu kan jag inte skicka o ta emot mms. Telefonen dör o jag får ta ut batteriet för att överhuvudtaget kunna starta den. Är det bara jag som har det problemet. Nu är jag osäker på om det är denna version som jag fått. Har nämligen ingen problem med batteritiden. Den är som vanlig.

 • ingo

  Hur uppdaterar man till denna version?

 • TLu

  Äntligen. Fungerar HELT felfritt och uppdateringen gick utan problem. Tfn är snabbare och stabilare och en del problem från förra versionen är nu borta. Bra där !!

 • Josefin__7

  Har exakt samma problem, jag kan vara inne på internet och helt plötsligt fryser bilden och det går inte att göra något. Det slutar med att batteriet åker ut!

 • Josefin__7

  Han menar nog att man ska spara bilder m.m på datorn !

 • Max Halldin

  Jag har samma typ samma problem. Jag använder PIN- kod på låsskärmen, när jag ansluter telefonen till mitt bluetoothheadset låser sig mobilen. Detta händer även ibland när jag sätter i laddaren. Behöver dock inte ta ut batteriet, funkar med att släcka och tända skärmen ett par gånger för att den ska fungera igen.

  Ångrar starkt att jag uppdaterade, den uppdateringen som kom i somras var helt felfri!

 • När kommer Jelly bean? 

 • Mona

   När jag får mms eller ska skicka så är det bara knapparna längst ner till höger o vänster, som lyser. Hela mobilen är alldeles svart. Det går inte att göra någonting med den.Känner mig irriterad på det. Tex häromdagen när jag skulle titta på den, så hade den bara lagt av pga att jag fått ett mms skickat till mig. :( Hoppas att det ordnar sig ifall någon ny uppdatering kommer….

 • Mona

  Det är inte roligt när det inte fungerar. Tycker att det borde komma en ny uppdatering som rättar till problemet….

 • Aj 70

  Fungerar inte alls bra, får ladda mobilen 2-3 gånger per dag. Batteriet har blivit sämre, vad kan jag göra? Jag var så nöjd innan den nya uppdateringen.

 • Klurgubben

  Har uppdaterat till 4.0.4 för ett tag sen. Ångrar mig djupt. Från att ha varit helnöjd med min telefon så börjar jag bli mycket missnöjd.
  – Kameran som tidigare var kalasbra är näst intill omöjlig att använda. Den låser och man kommer ingenstans…. Bara att vänta så kommer den igen.  
  – Bluetooth kopplingen i bilen som fungerat så bra tidigare kopplar inte längre upp automatiskt. Man får felmeddelande Bluetooth kopplinge avbröts ”OK”. Näör man klickat på OK så kopplar den upp. Hjälper inte att göra om kopplingen till Bilen.
  – Telias Jobbmobilväxel är katastrof. Felmeddelande efter varje tryckning för att komma vidare.
  – Batteritiden har minskat från normalt en dag till straxt över en halv dag i min norrmala användning. E-mailen som jag tidigare synkat varje timma gör jag numera manuellt för att förlänga batteritide.
  Sammanfattningsvis hittar jag INGENTING som blev bättre… Suck…

 • Klurgubben

   Gör det inte!!!

 • Klurgubben

   Uppdatera INTE!!

 • 0xZero0swe

   Jag hade samma problem som dig (Att den dör) Så lämnade tillbaks min till Elgiganten på lagning… Får se va det är för fel…

  Är antagligen 4.0.4 versionen då :/..

 • Cina Nilsson

  Hur gjorde du då?

 • Anders

  Bluetooth fungerar inte längre i bilen = går inte synka kontakter, streama musik via mobilen. Har en Audi A6 med MMI multimedia och får meddelande ”Bluetooth delning har stoppats”. Jag har bytt tillbaka till min gamla telefon och kommer inte använda Galaxyn förrän 4.0.4 buggarna är fixade, men det dröjer väl…

 • Aj 70

  Hej! Jag hade problem med min Samsung galaxy 2 efter uppdateringen. Batterier fick jag ladda 2-3 gånger dagligen, kunde inte ta emot samtal, skärmen låste sig m.m. Efter många samtal till Tele2, skickade in mobilen på lagning, fick tillbaka mobilen å den var likadan. Då ringde jag till Tele 2 igen, det visade sig att jag var uppkopplad på 4g nät, å det var mitt problem. Så jag ändrade det till 3g nät, nu fungerar mobilen som innan.

  Lycka till.

 • Suddsky

  Jag har jätte dålig batteri tid. Väldigt ostabil programvara. Program stängs. Jag vill ha 4.1 nu. Min telefon är jätte dålig nu.

 • Gahn

  Kanske kan det va att det är för dålig prestanda på s2 för 4.0 och högre

 • Madeleiin

  Uppdaterade för några timmar sedan och kan inte säga annat än att jag ångrar mig som fan… 
  Någon som vet hur man ändrar vibrationen vid inkommande sms?Jag tål verkligen inte den starka långa signal som är nu, blir lika förbannad varje gång jag får ett sms. Känns som att jag testat de mesta redan.

 • efter min ”uppdatering” så kan jag inte ladda telefonen.. ahhaha så jävla sämst.. 

 • Louise

  Det går efter uppgraderingen inte längre att lyssna på musik via bluetooth kopplade hörlurar. Man får att det är sammankopplat men sen funkar det inte. Det går det inte att bocka i för medialjud bara att bocka i för telefonljud. Kommer detta fixas?

  Louise

Lediga jobb inom data / IT Företag
Network Engineer Publicerad 20 Jan 2018
Information Security Manager Publicerad 20 Jan 2018
GRAFISK DESIGNER TILL TELEKOMFÖRETAG! Publicerad 19 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons