Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy S3 har blivit rootad tack vare utvecklaren Chainfire

Postat:
11:05 - 2012-05-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Vissa androidanvändare rootar alltid sina enheter men låter systemet i övrigt vara helt oförändrat. De lägger med andra ord inte in några ROM:ar utan vill bara få utökad kontroll över systemet och kunna använda systemverktyg som kräver rootaccess. För somliga är det så viktigt att en enhet kan rootas att de väntar med att köpa den tills de vet att det går.

Utvecklaren Chainfire som xda-developers kallar för ”XDA Elite Recognized Developer” har redan lyckats roota Samsungs senaste värsting. Processen verkar ha varit förhållandevis enkel. Chainfire kan dock tyvärr inte dela med sig av den modifierade kerneln då han befarar att den kan spåras tillbaka till personen som läckte originalet.

Root-lösningen förväntas dock släppas inom kort. Är det någon som inte bara tänker köpa Samsung Galaxy S3 när den släpps utan dessutom roota den? Mer information finns på xda-deveopers.

Processor: 1,4GHz quad-core
Plattform: Exynos 4 Quad
RAM: 1GB
Skärm: 4,8" / HD / 306PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 8MP

 • Speedster

  självklart ska den rootas, inget snack om det

 • forthelulz

  ” Är det någon som inte bara tänker köpa Samsung Galaxy S3 när den släpps utan dessutom roota den?” 
  Av den här sidans användare? Nää hur kan ni ens tro något så långsökt? Garanterat skulle ingen här sjunka så lågt att dom ens skulle överväga att roota sin ANDROID mobil… Derp. 

 • Superpippo Inzaghi

  Vad menar du? Försöker läsa sarkasm men går inte då det finns många som inte kommer roota sin helt nya mobil. Sen finns det de som inte kan som jag tex. Sen finns de som inte vill också trots att den är gammal. Så allt du skrev är inte sarkastiskt.

 • Adense13

  derp

 • Nej, har inga planer på att roota den så tidigt. Men så småningom blir det säkerligen både root och custom rom. 

 • uno

  Jag förstår inte riktigt folk som kör rootat hela tiden. Vem skulle köra windows eller Linux som administratör hela tiden.  Det känns definitivt  som en säkerhetsmiss.

  Att kunna använda root för att installera eller ta bort något som man inte hade kunnat göra annars är en sak, men när det väl är gjort skulle jag absolut inte vilja fortsätta ha rootbehörigheter. Vad jag har förstått kan man slå av och rootbehörighet i den senaste cyanogenmod men utan att man behöver något lösenord eller dylikt, känns inte helt säkert.

  Sedan är det klart att om man köpte en S3:a hade man behövt installera en någon custom rom för att bli av med TouchWiz. Men innebär det att jag måste vara root hela tiden, och det inte fordras något mer än att kryssa i en kryssruta för att slå på rootbehörighet, så blir det ingen S3:a

 • kek

  jag kan ju säga dig att alla jag känner kör windows som administratör hela tiden, med undantag för folk som köpt färdiga datorer från dell, hp och inte har samma tillgång till sitt OS. 

  såvitt jag vet kräver cyanogenmod root till att börja med, och även dess funktioner, så på vilket sätt skulle man då vilja ändra behörigheten till root-katalogen? jag har då aldrig hört om en knapp som stänger av root, om det ens är möjligt, eftersom det skulle blockera hela romens funktionalitet.

 • Lars

  CyanogenMod 9 i sitt färdiga och officiella skick levereras
  faktiskt orootad som standard, just av säkerhetsskäl. Man får aktivera
  rootaccess själv om man vill ha det. http://www.cyanogenmod.com/blog/security-and-you 

 • Dr. Phys

  Jag tror att både root och Cyanogenmod 9 kommer finnas tillgängligt när jag skaffar mig en egen S3a, så jag kommer nog installera det. Det finns så otroligt många funktioner och inställningar som blir tillgängliga när man gör det.

 • uno

  Problemet är att det fordras inget lösenord eller annat där du kan verifiera att det är just du som vill slå på det, utan det är bara en kryssruta. Helst skulle jag sett att man bara kunde bli root när man loggade in via ett adb shell

 • StarChild

  ”Root access is now controlled by a system setting” http://r.cyanogenmod.com/#/c/11790/I övrigt så måste man väll inte alls ha root access för att köra Cyanogenmod, men för att kunna installera en annan rom än orginalet från första början. Men jag kan ha fel?

 • StarChild

   http://r.cyanogenmod.com/#/c/11790/

 • Pzycic

  Om jag köper den så blir det helt klart root.

 • Gäst

  Hört talas om superuser?

 • gissadetdu

  ha ha.. Precis min Humor

 • Anders Påvall

  Chainfire for president!! <3

 • Seade

  Det du skrev tyder bara på okunskap. Du har nog aldrig haft en rootad telefon eller ens begripit vad det är till för. 

  Bara för att den är rootad betyder inte att alla appar kan göra som de vill. Du måste fortfarande ge tillstånd osv.. OM en telefon skulle på något sätt skadas av att den var rootad så måste användaren ha medvetet gjort något REJÄLT GENOMKORKAT.

 • Seade

  Jag begriper inte varför folk tvekar över root. De som gör det har nog bara inte fattat vad det är till för eller vad det kan göra. De tror att det gör mobilen mer sårbar eller något sånt dumt. Det enda som gör en android-mobil sårbar är en dum användare, ärligt talat. 

 • uno

  Senaste telefonen jag hade där jag hade root access var min gamla ADP1 (HTC G1).  Där kunde man i vart fall från terminalapplikationen göra su – och köra bash kommandon. Och kunde den appen göra det, så kan andra. Det behöver naturligtvis inte vara så uppenbart som att den startar något bash skal, utan något som sker i bakgrunden.

  Vad jag vet finns det ingen permission som specifikt rör att köra kommandon som root, så jag antar att man med lite ”social enginearing” kan lura en användare att ge de rätta behörigheterna för att det ska bli möjligt att dra igång något som root.  Google gör väl visserlien viss säkerhetskoll över apparna på Google play, men som jag ser det ökar det här risken att något program med något obehagligt påskägg får ökat spelrum.

 • Stefan

  Om man kör kommandon och gör saker som man läser på internet utan att förstå..

  Jag då har du ett problem, varken du har root eller inte.
  (Och huvud problemet har INTE med root att göra)

  För övrigt så har du ingen koll på hur android modelen med olika användare funkar. NEJ det är inte bara för att app att starta ”su” och sedan köra.

  Själv, om jag köper en telefon och ger runt 6 tusen kronor för den, i så fall äger jag den. Den är min, jag har rätt att göra vad jag vill med den. Skulle du betala sex tusen och sedan för en dator men få lite begränsningar ? Tex du inte får lov att byta os på den ?(Jag skulle aldrig göra detta)

 • Jo, det fungerar eftersom han skojar om att det ”inte finns någon” av Swedroids läsare där motsatsen är att det ”finns någon”.

  Du tolkar det som att motsatsen till ”ingen” skulle vara ”alla” vilket du effektivt motbevisar till ingen nytta eftersom det inte var det som åsyftades.

 • mosfett

  Kört alla mina Androidmobiler original, ser ingen anledning att roota eller vad man nu gör :P

 • Jonas B.

  Ja, det är ju kalasdumt att kalla det att köra rootad, för det är det inte frågan om. Det man gör är att installera en grafisk frontend till su. That’s it. Självklart kör man inte som root utom när man behöver backupa systempartitionen eller installera annat operativ. Det är så det fungerar.

 • Jonasy

  Jag skulle definitivt roota men inte för att byta ROM utan för att kunna installera Adfree för att kunna ta bort de där batterislukande reklamen. Har ett bra exempel på detta. Jag hade rootad innan ICS och då körde jag di.fm appen med väldigt lite batteri åtgång och efter uppdatering så glömde jag roota den och när jag då körde di.fm igen (gäller alla appar med reklam) då gick CPUn på mellan 30-40% konstant och telefonen blev jättevarm och batteriet slukades på några få timmar. Efter root och Adfree åter installerat så gick appen på 0.1-0.5% konstant och nästan ingen batteri åtgång. Detta är ett känt fel med reklam apparna.  

  http://androidguiden.idg.se/2.13677/1.439282 
  http://www.idg.se/2.1085/1.439062/darfor-drar-gratisappar-slut-pa-ditt-mobilbatteri
  http://hypeline.se/2012/03/20/reklam-i-appar-drar-mycket-batteri/ 
  http://www.alltomandroid.nu/appar/gratis-appar-forbrukar-mer-strom-1.503840.html 

  bara att googla så hittar ni själva många mer sidor. Om Google hade fixat deras reklam app så hade jag personligen inte behövt roota telefonen.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons